זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
200 גרם בצק עלים מוכן (שהופשר כל הלילה במקרר או שעתיים בטמפ’ החדר)
2 כפיות אבקת קינמון
1 כף גדושה סוכר
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/4 כוס אבקת סוכר (אפשר גם סוכר רגיל)
1 ביצה טרופה
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מפזרים אבקת סוכר על משטח עבודה ופורשים עליה את בצק העלים. מרדדים לעלה מרובע בעובי של כ-3 מ”מ.
-משמנים את העלה בעזרת ספריי שמן ומפזרים אבקת קינמון, סוכר ואגוזים בצורה אחידה.
-מגלגלים את העלה משני הצדדים עד למרכז (לצורה של שני עיגולים מחוברים- “אוזניים”).
-מניחים במקפיא לכמה דקות (להקל על החיתוך), מוציאים וחותכים בעזרת סכין לפרוסות דקות (בעובי של כחצי ס”מ).
-פורשים נייר אפיה על תבנית של תנור ומסדרים את הפרוסות. מורחים אותן במעט ביצה טרופה ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות.
*אחסון: ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום בטמפ’ החדר. אם העוגיות מאבדות מטריותן, ניתן לחמם אותן בתנור 5-7 דקות.
עוגיות קינמון, עוגיות מבצק עלים, עוגיות קינמון מבצק עלים
שלום אפרת היקרה!
המתכונים שלך משהוא מיוחד !!
אך כל פעם שאני מכינה עוגות עם קינמון במילוי הזה יוצא לי יבש והמילוי לא מורגש כמעט …
איך אני יכולה לגרום לזה שהמילוי יהיה טעים ומורג טוב טוב ?
האם זה נכון למרוח קרם קינמון בעוגות האלו ?
היי ברכי,
העוגיות הללו אמורות להיות יבשות ופריכות.
בגדול, הסוד למילוי קינמון הוא מריחת חמאה מומסת על הבצק. את יכולה לעשות זאת גם כאן למרות שהבצק פחות מתאים לכך (היות ומדובר בבצק עלים שמבוסס על חמאה). את גם יכולה למרוח קרם קינמון אם יש לך.
חנוכה שמח!
האם ניתן להחליף את הביצה הטרופה במשהו אחר?
אפשר להבריש בשמן במקום ביצה טרופה.
אפרת
המתכונים שלך הם הגיוון שלי לכל אירוע וחג
מקסימים, ברורים וטעימים
האחרונים שעשיתי: חזה עוף בטריאקי (מממ… הם רוצים אותו עוד ועוד)
ועוגיות רעידת אדמה (נגמרות לפני שסגרתי את הקופסה…)
2 שאלות:
1. יש לי חבילה של ‘ריבועי בצק עלים דקים’ של זוגלובק, האם יתאימו לעוגיות האוזניים?
2. לא הצלחתי להבין איך מגלגלים וחותכים את הריבוע לצורת אוזניים.
אלפי תודות!
אלישבע
היי אלישבע,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
לגבי המתכון הזה, כדאי להשתמש בבצק עלים שלם כי צריך לגלגל אותו לרולדה ולחתוך.
את הבצק מגלגלים לרולדה משני הצדדים ואז חותכים לפרוסות (אפשר לרשום ביוטיוב “עוגיות אוזני פיל”, יש סרטונים שמדגימים את אופן הגלגול והחיתוך).
אפרת תודה ענקית על כל המתכונים שלך
כמה זמן מחזיק בצק עלים במקרר?
היי חיה,
בצק עלים מחזיק במקרר כ-3 ימים.
האם אפשר להשתמש בבצק עלים שמרים?
כן אפשר.
וואו זה יצא מדהים!!!!!!!!!
תודה נעם, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
כרגיל, מתכון פשוט ומעולה!
אני הוספתי קצת שוקולד צ’יפס ופיזרתי על הבצק.
וכמו שרואים בתמונה, גלגלתי קצת שונה ממה שאצלך, אבל הטעם היה מעולה!
ואוו! 🙂
מה נשמע?
רציתי לשאול על בצק שמרים. עשיתי בצק שמרים עם מרגרינה לעוגה והשארתי בחוץ להתפחה מהערב לצהריים למחרת
איך יודעים עם החמיץ?
מה קורה אם אופים בצק שהחמיץ?
יש הבדל בהתפחה אם שמים במקרר או בחוץ?
מה גורם לבצק שיקרע בקלות? הוא דוקא רך וגמיש מאד.
נורא תודה!
היי דבי,
כעקרון היה עדיף להתפיח במקרר, כך ההתפחה היא איטית יותר ובטוחה (בגלל הקור).
יש לבצק ריח שדומה לחומץ או אלכוהול?
בצק שנקרע בקלות הוא בצק שלא לשו אותו מספיק ולכן לא פיתח גלוטן אבל אם הבצק רך וגמיש זה טוב או שזה קשור להרכב החומרים בבצק.
לא יצא לי לאפות בצק שהחמיץ אבל אני מניחה שיהיה לו טעם חמצמץ.
המתכונים שלך מעולים. אתמול התחלתי להכין עוגיות לבן זוגי שחוזר מחו”ל ביום ראשון. מרוב שהמתכונים היו כל כך קלים וטעימים לא הצלחתי להפסיק להכין עוגיות. הכנתי 9 סוגים של עוגיות וכל סוג יצא יותר טעים מהשני. אז הכנתי סלסלה לבן זוגי, לאמא שלו וגם לאמא שלי. הסלסלות נראות מעולה כשיש כל כך הרבה סוגי עוגיות וכולן טעימות 🙂
אז.. תודה רבה.
ואו איזה כיף לשמוע!
תודה יערה שחזרת לעדכן 🙂
המתכונים שלך מעולים! שאלה- האם אפשר להוסיף גם תפוחים חתוכים לקוביות ולפזר עם הקינמון והסוכר? (ללא אגוזים)
תודה רויטל 🙂
אפשר לפזר תפוחים חתוכים לחתיכות קטנות (לדעתי מומלץ יותר לגרד בפומפיה גסה).
שבת שלום!
ושאלה נוספת, האם ניתן לגלגל את הבצק לרולדה כך שזה יראה כמו במתכון שיש לך לעוגיות שוקולד מבצק עלים ואז לחתוך לפרוסות עבות יותר? שוב תודה רבה!
כן בטח 🙂
אני רוצה להכין את זה לפעוט אז רוצה שזה יהיה קצת בריא. במה ניתן להחליף הסוכר ואבקת הסוכר בבקשה?
היי דנה,
אני מניחה שאת יכולה לשים 2-3 כפות סילאן במקום הסוכר ולוותר על אבקת הסוכר.
כמובן שיש לוותר על האגוזים.
שבוע נפלא 🙂
קל להכנה ויוצא מעולה!!!
תודה רבה
תודה שקד, שמחה לשמוע 🙂
אני רוצה להשתמש במתכון הזה לתוכנית שיוצאת לי בקרוב וגם לספרים.
אך אינני יכולה להשתמש בו אם לא אכניס שינוי.
אז חשבתי, אנסה לעשות אותו בריא!
אני יודעת שזה קצת מוזר, אך יש אפשרות לעשות זאת בלי בצק עלים? אינני מנסה בעצמי כי אני בדיאטה ואם אבשל מול עייני לא אוכל להפסיק להתגרות…
בתודה, קרין גורן
היי,
אני לא מכירה אפשרות אחרת בריאה יותר לבצק. אולי אפשר להשתמש בבצק פילאס שהוא מכיל פחות שומן מבצק העלים.
אפשר מילוי של חמאת בוטנים?
כן אורה, אפשר למלא במה שאוהבים אבל צריך לקחת בחשבון שהממרח מעט מתייבש באפיה.
אפשר להכין גם מבצק עלים מתוק?
כן אפשר.
אשמח אם בקרוב תפרסמו עוגיות מבצק פילו.
מצרפת לך בינתיים שני מתכונים טעימים מבצק פילו שיש כרגע באתר, וכמובן שנשתדל לפרסם מתכונים נוספים:
עוגיות אגוזים עם בצק פילו
https://www.10dakot.co.il/%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95-%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90-%D7%91%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D/
שטרודל מבצק פילו
https://www.10dakot.co.il/%D7%A9%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%93%D7%9C-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95/
האם ניתן להכין מבצק פילו?
לא, בצק פילו לא מתאים במקרה הזה.
קל להכין – וטעים