זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 13 דקות
מס’ מנות: 25-30 עוגיות קטנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס קינואה לא מבושלת (200 ג’)
רבע כוס אגוזים טחונים (30 ג’)
שליש כוס שומשום (40 ג’)
3 כפות (30 מ”ל) סירופ מייפל טבעי
רבע כוס (50 ג’) שמן
כף מלאה טחינה גולמית
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערה בעזרת כף את כל החומרים לתערובת אחידה.
-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ובעזרת האצבעות משטחים את התערובת על נייר האפיה בשכבה דקה ואחידה (ללא חורים).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-13 דקות, עד שהקצוות משחימים קלות.
-מוציאים ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי. לאחר מכן שוברים בעזרת הידיים לחתיכות.
*שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
הערה: העוגיות עדינות ומתפוררות ומאחר והקינואה לא מבושלת העוגיות יוצאות במרקם קצת קשה.
- קינואה עם בטטה |
- קינואה עם עדשים |
- קינואה עם פטריות |
- מאפינס קינואה וברוקולי |
- קינואה עם כרוב וגזר |
- קינואה עם פלפל ותירס
היי אפרת
יש מצב לוותר על האגוזים
זה לא יפגע בטעם ובמרקם ?
כרכע אני נמצאת בדיאטה של ניקוי ואסור לי אגוזים וכדומה ..
היי
אפשר לשים קמח שקדים או שומשום במקום(:
אפרת דבר ראשון אין על האפליקציה שלך דבר ראשון נכנסת לכאן
מתכונים שווים ממש וגם טעימים 😋
רציתי לשאול יש אפשרות להפוך את העוגיות האלה לקרקרים (לא מתוקים)
אשמח לעזרתך 😍
היי
תודה על הפרגון!
העוגיות הללו לא מתוקות, אבל אפשר להוסיף להן שליש-חצי כפית מלח כדי שיהיו מלוחות.
היי אפרת,
האם יש לך מתכון/ רעיון איך ניתן להכין עוגיות קינואה ללא שומשום וללא טחינה (בגלל אלרגיה)? בעוגיות שיבולת שועל אני מחליפה לחמאת בוטנים
היי,
אני חושבת שניתן להמיר את השומשום בשתי כפות צ’יה או בשליש כוס שיבולת שועל.
לגבי הטחינה- ניתן להשתמש בחמאת בוטנים או ממרח שקדים.
1. האם סילאן יכול להחליף את המייפל? 2. האם להשתמש בתוכנית אפיה או טורבו?
היי,
1. פחות כדאי אבל אפשר (הטעם יהיה מעט שונה).
2. מומלץ לאפות בתכנית קו עליון ותחתון ולא טורבו.
היי אפרת
האם ניתן להמיר את הסירופ בשמן קוקוס על מנת שידבק ?
מחפשת פשוט תחליף בגלל הסוכר
היי לאה,
סירופ המייפל משמש ממש כמו דבק, לא בטוחה עד כמה שמן הקוקוס “יחזיק” את התערובת.
אולי אפשר להוסיף ביצה שתדביק את החומרים. אפילו רק את החלבון (הלבן).
היי, אשמח לשמוע אם ניתן להחליף את המיפל בדבש,
תודה על כל המתכונים ,מככבים אצלי תמיד במטבח
כן אפשר 🙂
ממש טעים וממכר. יש מה לעשות כדי שיתפורר פחות?
שמחה לקרוא שאת אוהבת אמירה 🙂
אין כל כך מה לעשות כדי שיתפוררו פחות, אולי להשתמש בקצת יותר מהסירופ מייפל כדי שידביק יותר
אך מאחר והקינואה לא מבושלת היא מתפוררת.
אפשר להכין עם קינואה מבושלת בשביל שלא יתפורר?
היי,
זה לא אמור להפחית את הפירוריות, והעוגיות עלולות לצאת פחות מוצלחות (עם מרקם פחות דומה לעוגייה).
ממש טעים!!
כמו ממתק שומשום…
היי חיה,
איזה כיף לקרוא! 🙂
המון בתאבון ♥
——–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
אפשר לוותר על המייפל?
לא מומלץ כי המייפל משמש כמו דבק של החומרים.
הי אפרת
במה אפשר להשתמש במקום אגוזים ובאיזו כמות ?
אפשר לשים קמח שקדים באותה כמות.
יכול להיות שאפשר לשים גם שומשום.
יצא יאמיי וקל מאד להכנה, תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה רונה
עוגיות טעימות מאד! מתכון מוצלח לעוגיות בריאות ממש!
שמחה שאהבת 🙂
תודה חדוי
לא אכיל בעליל. כמובן אחרי ההוראות במדויק והכל נראה פיקס, אבל הקינואה הלא מבושלת ולא מתבשלת נותרת לא לעיסה ושוברת שיניים. מאכזב :/
היי שני,
ציינתי בהערות שמאחר והקינואה לא מבושלת העוגיות יוצאות במרקם קצת קשה.
ראשית אני רוצה לומר תודה רבה כל כל המתכונים המעולים שלך!!! ממש אלופה!
האם אפשר להשתמש בקינואה שחורה למתכון ?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן 🙂
מילאתי במדוייק אחר ההוראות! ויצא מעולה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל
האם ניתן להחליף את הקינואה בכוסמת ירוקה?
במידה וכן – האם דורש השריה של הכוסמת?
לא ניסיתי אבל אני לא בטוחה שזה ייצא מוצלח עם כוסמת.
אפשרשמן זית במקום שמן רגיל?או משהו בריא יותר?
אפשר שמן זית.
שלום
האם זה לא גורם לגזים/ כאבי בטן שהקינואה לא מבושלת?
מאיזה גיל זה מתאים? (שנה ושמונה?)
תודה
היי יונה,
קינואה אינה נחשבת לקטניה לכן אין בעיה של גזים.
בכל מקרה, עוגיות הקינואה לא מתאימות לגיל כזה. הן במרקם קצת קשה. כדאי לבחור משהו רך יותר.
אפשר להחליף את האגוזי מלך בפאקנים?
כן אבל שיהיו טחונים דק.
אפרת? שלום, אני רוצה להכין מהמתכון עוגיות מלוחות. איזה שינוי את יכולה להציע במקום סירופ מייפל?
היי יהודית,
המייפל מדביק את החומרים בגלל המרקם שלו. אין לי רעיון אחר (אולי ביצה?)
אפשר להשאיר את המייפל ולהוסיף מלח גס וכך הטעם מתוק/מלוח (ככה אני אוהבת).
אפשר לשים סילאן במקום מייפל?
אפשר למרות שהמייפל נותן לעוגיות טעם מעודן יותר. הטעם של הסילאן חזק יותר.
לא משהו משהו…
באיזה אגוזים רצוי להשתמש? אגוזי מלך?
ואת הטחינה הגולמית להוסיף ישר מהקופסה בלי להכין או משהו?
אגוזי מלך.
טחינה גולמית מהקופסה.
הי אפרת,הכנתי עם קינואה אדומה ושמן קוקוס יצא טעיםםםם !!
אכן זה מתפורר-מה ניתן להוסיף שיחזק את התערובת?
מעולה 🙂
בדר”כ ביצה וקמח מדביקים את התערובת. בגלל שהמתכון ללא מרכיבים אלה העוגיות מאוד עדינות.
במקרה הזה המייפל משמש כחומר מדביק. אפשר להוסיף עוד קצת מייפל אבל המתיקות תהיה חזקה יותר.
יצא ממש ממש טעים!!!!!!
שמחה שאהבת 🙂
גם אצלי זה ממש ממש עדין. מתפורר כשנוגעים והקינואה יצאה קשה!
היי מרין,
זה משהו שרשמתי במפורש בהערה מתחת למתכון.
האם זה תקין שהקינואה חזקה? הכנתי שהיא קצת קשה לאכילה. זה אמור להיות ככה או רכה?
היי סיגלית,
בגלל שהקינואה לא מבושלת היא יוצאת במרקם קצת קשה.
לצערי לא יצא טוב😢
למה לא יצא טוב? התפרק או משהו אחר?
במידה ואני שוטפת את הקינואה אין בעיה לשים אותה רטובה בתערובת?
עדיף לייבש אותה.
הי
האם אפשר עם כל סוג של קינואה או רק לבנה?
יכול להיות שאפשר. לא ניסיתי 🙂
בוקר טוב!
האם אפשר לשים שקדים במקום אגוזים?
במה ניתן להמיר את הטחינה?
אפשר לשים שקדים טחונים דק.
במקום כף טחינה אפשר לשים כף ממרח שקדים או כף חמאת בוטנים.
ערב טוב, אם מוותרים על המייפל האם כדאי להוסיף ביצה בשביל שיחזיק את העוגיות ?
היי רחלי,
המייפל משמש כמו דבק של החומרים. לא ניסיתי עם ביצה.
העוגיות יצאו טעימות להפליא! טיפה מתפרקות אבל זה הגיוני בהתחשב בעדינות שלהן.
שמחה שאהבת 🙂
היי, מאד התאכזבתי ממתכון עוגיות הקינואה הדקות, הכל התפורר למרות שהכנתי בדיוק לפי ההוראות.
אני אוהבת את המתכונים שלכם והכל מצליח לי, ד”א רכשתי גם את הספר.
היי רותי,
צר לי שהתאכזבת. רשמתי במפורש בהערות שהעוגיות עדינות ומתפוררות.
אם הם התפוררו יותר מידי יכול להיות שהתערובת לא היתה מספיק יציבה והיו חסרים נוזלים “מדביקים”. האם הכנת בדיוק לפי הכמויות או שהחסרת/הפחתת במרכיב מסוים?
שבוע טוב 🌺
היי אפרת
אם אשים שומשום מלא זה ישנה את הטעם? יהיה עדיין טעים?
ולגבי הקינואה אפשר לשטוף ולהשרות כמה שעות זה לא ישנה מבחינת המרקם?
תודה.
היי עינת,
אני השתמשת באגוזי מלך אבל אני חושבת שזה יעבוד כמעט עם כל סוג.
אני לא חושבת שיש בעיה להשתמש בשומשום מלא (אם יש לך גם רגיל את יכולה לשלב חצי חצי).
לא ניסיתי אבל אני חוששת ששטיפת הקינואה והשרייתה תפגע בפריכות.
האם אפשר חמאת בטנים במקום טחחנה?
כן.
היי אפרת
האם יש העדפה לאגוזים מסוימים?
רוב תודות לך.
הכנתי את העוגיות והוספתי גם קצת סילאן יצא פשוט מעדן ואפילו הילדים שלא כל כך חובבי קינואה התענגו ורצו עוד… תודה!
איזה כיף לשמוע!
תודה אודיה 🙂
היי אפרת, אשמח לדעת אם ישנה אפשרות לוותר על השמן?
היי יעל, לא מומלץ כי השמן תורם לפריכות.
האם ניתן להמיר את המייפל בתרכיז תפוחים??
עדיף מייפל (או דבש) כי הוא מדביק את החומרים טוב יותר.
תודה על המתכונים הבריאים והיצירתיים!
האם יש צורך להשרות ולשטוף את הקינואה לפני ההכנה?
לא, אין צורך.
יום נפלא 🙂
נשמע טעים. אפשר לשים דבש במקום המייפל? ובאיזה שמן משתמשים?
אפשר לשים דבש והכוונה לשמן קנולה.
יום נפלא 🌺
חייבת לנסות….
דרך אגב כדורי התמרים אצלי נאכלים בכמויות מטורפות טנקס
מעולה 🙂
יום מקסים