זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-13 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס וחצי (195 ג’) קמח כוסמין מלא (אפשר להמיר בקמח כוסמין לבן או קמח לבן רגיל)
חצי כוס (45 ג’) קוקוס
כף מלאה סוכר (*ראו הערה בתחתית המתכון)
שליש כוס (66 ג’) שמן
2 כפות (40 ג’) סירופ מייפל טבעי
כף טחינה גולמית (יש לערבב את הטחינה לפני השימוש)
חצי כפית תמצית וניל
*קוקוס לפיזור מעל (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה.
-פורסים נייר אפיה, מניחים עליו את התערובת ומעל פורשים נייר אפיה נוסף. מרדדים בעזרת מערוך למלבן בעובי כחצי ס”מ. בעזרת סכין או חותכן חותכים לריבועים בגודל 4X4 ס”מ ומסדרים במרווחים על נייר אפיה.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 12-13 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות פריכות לאחר צינון).
*ניתן לפזר מעל העוגיות קוקוס.
הערות:
*העוגיות במתיקות מעודנת. אם אתם אוהבים מתוק אפשר להוסיף לתערובת 1-2 כפות סוכר בנוסף למה שרשום.
*אם התערובת יצאה יבשה או מתפוררת יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.
*העוגיות יוצאות במרקם עדין ומעט מתפורר.
היי אפרת, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים?
אפשר. רצוי שיהיו קצוצים דק
היי יש אופציה להפוך את זה לגרסה מלוחה
היי
עדיף להכין את המתכון לקרקרים מקמח כוסמין באתר(:
אפשר לוותר על טחינה? או יש משהו שאפשר לשים במקום?
היי,
אפשר להחליף את הטחינה בממרח שקדים או שמן קוקוס.
לילה טוב אפרת:)
אפשר לוותרעל המייפל?
ןאם כן מה במקום
היי,
במקום מייפל אפשר לשים דבש או סילאן, ואני מאמינה שגם סירופ אגבה יעבוד.
סוכר או תחליף סוכר לא מומלץ כאן.
אפרת יקרה,
אין לי מילים להודות לך.
בגלל איזה טיפול אסור לי לאכול כמעט כלום ואני צריכה לאכול רק כוסמין.
אני כל הזמן ממלאה את המקפיא בעוגיות האלה ואתמול גם הכנתי עוד סוג עוגיות כוסמין מהאתר. את פשוט מצילה אותי כי זה מה שאני אוכלת תודה ענקית!
(אם יש לך עוד מתכונים לדברים מכוסמין וללא סוכר אשמח.)
היי אסתר,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים המתאימים לך באתר!
באופן כללי כדאי לדעת שניתן להמיר את הקמח הלבן ברוב מתכוני העוגיות בקמח כוסמין, ואת הסוכר אפשר להמיר בתחליף סוכר (כמו סוכר/ סוויטאנגו וכדומה).
בהצלחה😊
מעולות!!!! אלופה!
איזה כיף לשמוע, תודה🌺
הי אפרת
הכנתי בני בן ה5 בררן באכילה אכל והיה לו טעים מאוד
האם לדעתך ניתן לוותר על שמן בגלל הטחינה ?
בתודה מראש .
שמחה שהוא אהב 🙂
לוותר לגמרי לא כדאי. זה יפגע בפריכות.
מקסימום אפשר להפחית לרבע כוס שמן ולהוסיף עוד 2 כפות טחינה (אבל אז ירגישו יותר את הטחינה).
היי אפרת
כרגע מכינה את העוגיות
משתמשת רק בשמן אבוקדו בעבר רשמת לי שאולי לשים פחות מהכמות שרשומה במתכון ההוא
מה לגבי מתכון זה האם לדעתך באופן כללי להשתמש בפחות שמן אבוקדו במתכונים שלך? או אותה כמות?
האם צריך להוסיף לטחינה מים או לערבב ככה?
אני לא משתמשת בתמצית וניל לשים משהו כתחליף ואם כן מה? או שניתן לוותר?
בתודה ענקית .
עינת.
אני חושבת שאפשר לשים שליש כוס שמן במקרה הזה.
אין צורך להוסיף מים לטחינה ולגבי תמצית הוניל פשוט תוותרי.
ממש טעים!
שמחה שאהבת דייב 🙂
הכנתי; לא ממליצה
איזו תגובה “מועילה”.
אפרת, תודה על כל המתכונים!!
אני נהנית מהם בכל פעם מחדש.
תבורכי גם על הסבלנות שיש לך לכולנו…
❤️
האם שליש כוס שמן שווה ל100 גרם?
זו טעות, זה 66 גרם. תוקן תודה.
מתכון מעולה יש צורך בטיפות מים בהדרגה וגם אם קצת מגזימים מוסיפים קמח…בכל מקרה קמחים מלאים יזדקקו לעוד יותר טיפות מים. אני גם השתמשתי בשמן קוקוס וכל הבית התמלא ריחות אפייה טירוף, חוצמזה הבת המתוקה שלי ואני קרצנו צורות פיזרנו שבבי קוקוס (וגם מעט סוכר הסכמתי לרבע מגש…)יצא טעים פגז וממש נהנינו תודה יישר כויייח
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אני לא רוצה שיתפוררו. רוצה שזה יהיה סטטי כדי לאחוז אותו .מה עושים?
אפשר לנסות להוסיף ביצה. הביצה מדביקה את חומרים ומייצבת את העוגיות.
הכנתי את התערובת ויצאה לי רכה מידי . חתכתי לריבועים בלי להזיז אותם, זה בעייתי?
כן. זאת כנראה הסיבה.
אני ממליצה לחמם תנור ל100 מעלות וכשהתנור חם להחזיר את העוגיות לתנור (כשהן מופרדות) ולאפות במשך 10-15 דקות. להוציא ולהניח להן להתקרר לגמרי.
מוזר יצא לי בדיוק ההפך ממש קשה
לא משנה הכנתי עוד פעם והסתדר
וואו!! היה בא לי משהו מתוק ולא מצאתי כלום בבית. הלכתי ישר לאתר שלך, חיפשתי משהו פשוט שיש לי מרכיבים בבית… לא היה לי מספיק מייפל אז השלמתי עם דבש וכדי להיות ממש עצלנית שיטחתי את הבצק במחבת עם הידיים, חתכתי ושמתי בתנור. חתכתי שוב כשהתקרר.
טעים ברמות!! חיסלתי רבע מגש…
תודה! יש לך מתכונים נהדרים!!
שמחה לשמוע ❤️
תודה לירון
היי,
אני רוצה שהעוגיות יראו ויטעמו טיפה שוקולדיות. ניתן להוסיף קקאו? להוסיף עוד סוכר? או אולי יש לך רעיון אחר?
אפשר להוסיף 2 כפות שוקולית.
הי תודה על המתכון!
אפשר לשים שמן קוקוס?
כן, שליש כוס שמן קוקוס נוזלי.
כן
אפשר להמיר את הסירופ מייפל בדבש/ סילאן ?
כן. עדיף דבש.
היי אפרת תודה על מתכונים כ”כ נפלאים. אם אין לי תמצית וניל מה אפשר במקום? או שאפשר לוותר?
אפשר לוותר.
איזה אתר מעולה ומתכונים נהדרים.ויחס מקסים…ממש תענוג!!!
תודה נעה ❤️
לא צריך אבקת אפיה בעוגיות?
לא, אין צורך.
היי
אפשר להמיר את הסירופ מייפל בסוכר קוקוס?
סירופ המייפל תורם למרקם הבצק ולכן לא כדאי לוותר עליו.
אפשר להמיר את הסוכר הלבן בסוכר קוקוס.
עוגיות מעולות!
שמחה שאהבת 🙂
תודה על המתכונים הנהדרים..
אני מגלגלת לנקניק, מקררת במקרר, ואחר כך חותכת לעיגולים. יוצא נפלא!!
רעיון מעולה 🙂
תודה
יוצא לי להתשמש הרבה במתכונים שלך.. קלים מאוד ומעולים
וגם הפעם יצא מעולה!!
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל
עוגיות מצוינות.
חסר לי קצת מתיקות, מה אפשר לעשות כעת?
אני אגב יצרתי עיגולים ושיטחתי קצת יותר מבעוגיות אחרות.
תודה רבה!
תפזרי מעל אבקת סוכר.
היי, חייבים את המייפל או שאפשר סוכר או ממתיק במקום?
צריך ממתיק במרקם דומה. אפשר להשתמש בדבש (עדיף) או סילאן.
יצאו מעולה, השתמשתי בשמן קוקוס וסוכר חום. שמרתי את המתכון!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחר
מה ניתן לשים במקום סוכר?
אפשר לנסות לשים כף נוספת של מייפל, הבעיה שזה יכול להרטיב את הבצק ואז הוא יעשה דביק מידי.
יצא מעולה!
שמחה לשמוע 🙂
שלום
איפשר להכין את העוגיות גם עם קמח רגיל?
אין לי קמח כוסמין.
כן בטח.
היי יצא ממש טעים ניסיתי גם עם מייפל וגם עם סילאן עם המייפל יצא יותר טעים
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי
ראשית תודה על המתכונים המעולים והקצרים..
לגבי העוגיות יצא לי יבש הוספתי מים ואז העוגיות יצאו קשות..
מה עושים?
תודה
העוגיות יצאו קשות לאחר האפיה? באיזה קמח השתמשת?
ערבה טוב!
העיסה מוכנה ואני מקווה שתחזיק במקרר עד מחר… (?)
אפשר רק עם רידוד, אין דרך יותר קלה, נכון?
תודה לך!
היי דבי,
ראיתי עכשיו, מקווה שהסתדרת.
אני מניחה שאפשר גם ליצור כדורים ולשטח לעיגולים אבל אני חושבת שכשמרדדים המרקם יוצא יותר מוצלח.
הכנתי בדיוק כפי המתכון ויצא מהמם! תודה על הטיפ לרידוד והבצק היה ממש נוח.
היה כיף להכין כאילו עוגיות טעימות ובריאות בכזה מהירות שגם התחסלו במהירות…
אנחנו ממש נהנים מהמתכונים שלך, תודה!
שמחה שיצא טעים!
תודה הילה ויום מקסים 🌷
היי
מה ניתן לשים במקום הסירופ מייפל?
האם יש עוד מתכונים עם קמח כוסמין?
אפשר לשים דבש (עדיף) או סילאן.
מצורף לינק למתכונים עם קמח כוסמין.
שלום,
מה ניתן לשים במקום קוקוס
אפשר לשים שליש כוס אגוזים טחונים דק.
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום סירופ מייפל?
אפשר לשים דבש או סילאן.
האם ניתן להחליף את הטחינה בשמן קוקוס?
לדעתי כן. כף שמן קוקוס מומס.