זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
רבע (30 ג’) כוס שומשום
שליש (65 ג’) כוס סוכר (לאוהבי המתוק – אפשר להגדיל לחצי כוס סוכר)
שקית (10 ג’) סוכר וניל
1 ביצה קטנה
שליש (65 ג’) כוס שמן
1-3 כפות מיץ תפוזים (לפי הצורך)
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים שומשום, סוכר לבן וסוכר וניל ומערבבים. מוסיפים ביצה, שמן ומערבבים. את המיץ מוסיפים בסוף, בהדרגה ולפי הצורך, עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק בעזרת מערוך לעובי של חצי ס”מ לפחות (אם הבצק נדבק למערוך ניתן לפרוש מעליו נייר אפיה ולרדד מעל הנייר).
-בעזרת גלגלת משוננת (אם אין – אפשר להשתמש בגלגלת רגילה או סכין) חותכים למלבנים בגודל 6X4 ס”מ ומניחים במרווחים קלים על נייר אפיה.
-מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (הן מתקשות לאחר צינון).
הערה: לאוהבי האניס -ניתן להוסיף לתערובת העוגיות כף גרגירי אניס (שומר) טחונים דק-דק.
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות בראוניז
דבר שני אם אני מזמינה ספרים כמה זמן זה מגיע אני גרה בצפת
זה לוקח כ-5 ימים עסקים:)
זה יוצא טעם של חנות
מקווה שזה אומר שזה טעים🙂
הכנתי מקמח כוסמין מלא , לא הייתי צריכה בכלל מיץ תפוזים ויצא מעולה 🥰
נראה מעולה!
תודה על השיתוף:)
היי אפרת
אני משתמשת במים במקום מיץ תפוזים
לגבי הקמח משתמשת בקמח כוסמין 70 אחוז לא מלא
גם במקרה זה לשים חצי כמות קמח לבן
או אפשר שכל הקמח יהיה קמח כוסמין 70 אחוז
ולא יצאו קשות
תודה מראש
והמשך שבוע טוב
היי עינת,
אני חושבת שאפשר להשתמש רק בקמח כוסמין 70%
לגבי המרקם, תשתדלי להמנע מאפית יתר ואז הן לא ייצאו קשות מידי.
עוד מתכון מנצח! האתר הראשון שאני נכנסת אליו כדי לחפש מתכון ואף פעם לא מאכזב – תודה רבה 🤍
תודה יפית❤️
נראה מעולה!
הכפלתי כמויות ויצא ממש טעים, תודה רבה!
שמחה מאד שיצא מוצלח🩷
היי אפרת
אאני מוצאת את עצמי סתם בשביל התענוג מדפדפת באתר שלך…
את אלופה כל דבר כאן ניראה מגרה אש וקל..
רציתי לשאול
אם אני שמה מים במקום מיץ תפוזים זה יוצא פחות טעים?
ועוד משו
אני רוצה להכפיל כמויות ויש לי רק ביצים l ואחת m
מה אני יעשה?
את יכולה להשתמש בביצה L אחת, לטרוף את הביצה M בקערית ולהשתמש בערך בשליש מהכמות.
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לשים מים, יהיה שינוי קל בטעם אבל עדיין יצא טעים.
תודה על מתכונים נהדרים 🙂 אם אין תפוזים, איך זה יצא עם כפית או 2 של מיץ לימון טרי?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להוסיף כפית מיץ לימון לטעם מעט לימוני.
היי אפרת, המתכונים שלך תמיד יוצאים מעולים, רציתי לשאול אפשר להכין עם קמח תופח?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
לא מומלץ להשתמש בקמח תופח כי המרקם והמראה ישתנו.
אם אין אפשרות להשיג קמח לבן ניתן להשתמש בו.
פעם ראשונה שטעמתי אצל שכנה מרוקאית ונדלקתי. רק שאצלה זה היה מתוק מלוח…מה הסיבה? אפשר להוסיף מלח? כשנגסתי בעוגיה הטעם היה מעט מלוח ואז בפה הפך למתוק…חלום !
היי,
יתכן שבעוגיות שטעמת פיזרו מעט מלח מעל, את יכולה לפזר מעט מלח מעל העוגיות לפני האפייה.
חחחחחח עוגיות מרוקאיות עושים מכוס וחצי קמח ……
היי אפרת. עשיתי את העוגיות שלך, יצא פשוט נדיררר
הוספתי אניס וכולם טרפו את זה. גם כל המתכונים שלך באתר מצליחים לי ללא יוצא מן הכלל.
אז ממש תודה! כי כל המחמאות שמגיעות לי זה בזכותך!
תודה לך על הפרגון! איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהאתר❤
הכנתי עם קמח כוסמין מלא וסוכר קנים.
יצא מדהים
איזה כיף לשמוע, נראה מעולה❤
אחרי שהעוגיות יצאו מהתנור הן נהיו קשות ממש ובנוסף לא תפחו מה ניתן לעשות על מנת שיקבלו קצת נפח? ושלא יתקשו מדי?
היי,
חשוב לדייק בכמויות ולהשתמש בכוס מדידה. בנוסף אם רואים שהבצק יבש- אפשר להוסיף קצת מיץ תפוזים לפי הצורך.
כדי לקבל עוגיות רכות יותר כדאי להוציא מהתנור כמה דקות לפני זמן האפייה שנתת.
לגבי הנפח- אלו עוגיות שלא אמורות להיות עם נפח, כך שיצא לך בסדר😊
היי. האם אפשר להכין ללא שומשום ? ואם כן מה ניתן לשים במקום ?
היי אסתר,
אפשר להכין בלי… שבוע טוב😊
עשיתי בדיוק לפי המתכון ורידדתי את הבצק דק דק, אבל העוגיות תפחו בתנור ולא יצאו דקות. במה טעיתי? כמות אבקת האפייה הייתה בדיוק כמו במתכון. תודה רבה! האתר שלך נהדר!
היי אלכס,
באיזו כוס השתמשת למדידת הקמח?
השתמשת בכפית רגילה של מטבח?
כוס 240 מ”ל וכפית רגילה. הכל לפי הספר. העוגיות אמורות לתפוח באפיה ואז להשתטח? כי הן תפחו ולא השתטחו. אולי עדיף להכין ללא א. אפיה בכלל? תודה רבה!
העוגיות לא אמורות כל כך לתפוח.
אולי באמת כדאי להבא לא לשים בכלל אבקת אפיה או להפחית לרבע כפית.
עוד מתכון קליל וטעים. איזה כיף האתר הזה 🙂
תודה הדס 🙂
היי, יש לי רק ביצה l זה משנה מבחינת הכמויות?
ממליצה לטרוף את הביצה בקערית ולהוסיף רק 3/4 מהבלילה.
פריכות ומעולות!
נראה מעולהה שרון 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח❤️
היי אפרת, הבצק התפורר לי ולא הצלחתי לרדד אותו. מה עשיתי לא בסדר?
כנראה שהיית צריכה להוסיף עוד קצת מיץ יקירה,
תוסיפי בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה
המתכונים שלך פשוטים, מוצלחים, מדוייקים והכי חשוב: טעימים!!!
פעם שלישית שאני מכינה! עוגיות טעימות ומזכירות לי את הילדות…אין כמו עוגיות מרוקאיות ותה עם נענע
הוספתי תמצית אניס לבצק😋
תודה שתמיד את חוזרת לשתף ❤️
בשמחה! זה כל כך חשוב לשתף כדי לעזור לאחרים ולשתף בהצלחות (לפעמים גם כשלא מצליח).
לפני כל הכנת מתכון אני תמיד בודקת תגובות ואז מחליטה אם להכין את המתכון או אילו שינויים צריך.
חג שמח❤️
ידעתי שאמצא אצלך! מחכה לרגע שאכין ואדווח 🙂
מתכננת להכין מקמח כוסמין
❤️
ביצה בגודל M זה בסדר?, יש תחליף למיץ תפוזים ומה זה אומר לפי הצורך?
לגבי הביצה כן.
אפשר לשים מים במקום המיץ.
לפי הצורך הכוונה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה (לא דביק מידי ולא יבש).
פעם קודמת הכנו- ונגמר רבע שעה אחרי שיצא מהתנור. אז הפעם הכנו כמות כפולה! והתחסל בחצי שעה 😅
טיפה מתוק מידי לטעמי, הפחתנו בסוכר והוספנו קורט מלח.
תודה על המתכון המצוין!
נראה מעולה 😍
תודה ליאור
עשית את הצורות לבד? 🙂 בלי מכשיר?
העוגיות יצאו טעימות מאוד. תודה על עוד מתכון טעים וקל.
שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת,
יעבוד לדעתך כעוגיות מכונה…?
נראה לי שכן.
תודה.
היי אפרת קודם כל אוהבת מאוד את האתר שלך ותתחדשי על האתר החדש. אני רוצה להדפיס ללא תמונות ולא מצליחה
תודה דרורית 🙂
לגבי הדפסה ללא תמונה, את המתכון הספציפי הזה סידרתי אבל באופן כללי יש כרגע בעיה עם ההדפסה. זה בטיפול.
אפשר להחליף את האניס בקימל טחון?
אני חושבת שכן.
היי…אפשר לא לעשות אותם ככה דקים אלא כמו מקלות עבים???
אפשר אבל לא יותר מידי עבים.
מכינה את העוגיות כבר פעם שלישית
מתכון מושלם
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל
זה כל כך טעם ילדות נפלא..עם הקפה תענוג..זה נהדר בכזו קלות להשיג כייף גדול.
תודה רבה!
שמחה שאהבת 🙂
העוגיות מרוקאיות יוצאות ממש טוב! שווה לנסות. תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה
היי!
נשמע מגניב:))))
רצה להכין..
אפשר לשים משהו אחר במקום מיץ.תפוזים?
אפשר לשים מים.
החלפתי את המיץ תפוזים ללימונדה יצא ממש טעים! (יצא לי בצק נוזלי ולא היה ניתן לרדד אותו אולי שמתי הרבה מידי נוזלים)
אבל הטעם הוא מושלם!
תודה רבה על המתכון קל מהיר והכי חשוב טעים 😉
היי עטרה,
אולי השתמשת בכוס קטנה? באיזה כוס השתמשת?
בכל מקרה, שמחה שיצא טעים 🙂
יום מקסים 🌷
צודקת לא שמתי לב השתמשתי בכוס ח”פ רגילה, אבל זה לא משנה זה יצא מדהים עכשיו הכנתי עוד פעם עם דבש במקום סוכר והולכת להכין גם את הגירסה המלוחה כי פשוט מתחסל כאן בכמויות!
שמחה לשמוע 🙂
אם אני רוצה במקום הקמח הלבן לשלב קמח מלא, מה הכמויות המדויקות שאשתמש?
כדי שהעוגיות לא ייצאו במרקם דחוס מידי כדאי לשלב כוס קמח מלא עם חצי כוס קמח לבן. יתר הכמויות אינן משתנות (יכול להיות שיהיה צורך לשים קצת יותר מיץ).
טעים וממכרררררר! בפעם השניה הכנתי גרסה טבעונית, במקום ביצה שמתי קצת רסק תפוחים ויצא מעולה. תודה רבה על המתכון!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אתר מעולההה
האם אפשר לעשות אותם מלוחות ?
האם ניתן לפזר מעל גם זעתר ?
תודה
היי לימור,
לעוגיות מלוחות יש לוותר על הסוכר הלבן וסוכר הוניל ולהוסיף כשליש כפית מלח.
אפשר לפזר מעל זעתר.
חג שמח 🌺
הי אפרת…הכנתי ממש מקודם את העוגיות…כמה שהן טעימות…רידדתי לבצק דק כדי שיצאו קריספיות, ממש קלות וטעימות! הכנתי היום גם את כדורי השוקולד והטחינה…מוצלחות ביותר, מאז שמצאתי את המתכון הזה אני מכינה רק את הכדורים האלה, גם בריאות (יחסית…) וגם טעימות.
שמחה לשמוע!
תודה אפרת 🙂
ניסיתי להעלות לך תמונה אבל לא הצלחתי…אני ינסה שוב…
תבדקי אולי התמונה היא מעל 8MB ובגלל זה את לא מצליחה.
היי אפרת,
יש לך במקרה מתכון למופלטה?
לא, אין לי 🙂
יצאו מעולות!!!!!!
תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי עם קמח מלא וגרגרי אניס ויצא פשוט מעולה. יישר כח, תמיד רציתי להכין את העוגיות האלה ולא היה לי מתכון
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
חייבת לפרגן משתמשת כבר שבוע שני ברציפות והמתכונים ממש מעולים !!!
תודה אלינור! כיף לשמוע 🙂
היי אפרת. פורים שמח!
צריך לדקור את העוגיות המזלג לפני האפייה?
פעם הכנתי אותן ממתכון אחר שהיה שם ינסון. אני רוצה להוסיף ולא יודעת כמה.
היי מזל,
אין צורך לדקור את העוגיות.
אפשר להוסיף בסביבות כף ינסון (אניס טחון דק).
פורים שמח 🙂
היי, רכשתי בקבוק תמצית שקדים אמיתית. האם ניתן לשלב את התמצית בעוגיות הללו, אם כן כמה. האם יש לך מתכונים בהם ניתן לשלב את תמצית השקדים. תודה..
כן, אפשר. אם זו תמצית אמיתית מרוכזת אז 2-3 טיפות אמורות להספיק.
אפשר לשלב תמצית שקדים בעוגות ועוגיות. ממליצה שתתחילי מהמתכון הזה, תטעמי איך זה טועם ותחליטי אם להוסיף לעוגיות ועוגות אחרות.
היי אפרת,
אני דווקא אשמח להכין את העוגיות עם גרגירי אניס..אני מתה על זה…חח
רשמת טחון דק דק ויש לי בבית גרירים שלמים
אשמח לדעת מה את מציעה?
האם לוותר על זה או שחייב טחינה במטחנת תבלינים?
תודה רבה על מתכונים מדהימים
🌷
היי דקלה,
אני מניחה שאפשר להשתמש בגרגירים שלמים פשוט כשזה טחון אז הטעם יותר אחיד ועדין.
שבוע טוב 🌺
היי אפרת תודה רבה על המתכונים-יוצאים פשוט מעולה!
יש אפשרות לחליך במשהו את הסוכר וניל?
היי שמחה,
אפשר לשים במקום שקית סוכר וניל – כף שטוחה סוכר + כפית תמצית וניל.
הי אפרת יש לי שאלה:)
בעמוד של ההמרות כתבת ש100 מ”ל שמן זה 100 גרם חמאה וזה חצי כוס. אבל כתבת גם שאת משתמשת בכוס של 240 מ”ל ולא 200… קיצור אני תמיד לא יודעת במה להשתמש. (בד”כ אני משתמשת בכוס חדפ לשתיה חמה שנראה לי שזה 200 מ”ל)
היי רבקה,
נכון. אל תתבלבלי בין מ”ל לגרם. 100 מ”ל שמן = חצי כוס = 65 גרם.
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל. כוס חד פעמית לשתיה חמה היא בדר”כ גדולה יותר, כ-260 מ”ל.
אני ממליצה שתהיה במטבח כוס זכוכית סטנדרטית כמו זאת בתמונה ולהשתמש בה לכל המתכונים.
היי אפרת 🙂
קודם כל תודה רבה על המתכונים הם באמת יוצאים מעולים!
יש לי שאלה, חייב את השומשום במתכון הזה או שיש אפשרות להחליף במשהו אחר?
היי שמחה,
השומשום תורם למרקם ועושה אותו קצת יותר מעניין אבל אפשר להכין גם בלי.
שבת שלום 🙂
שלום אפרת,
הכנתי אתמול את העוגיות הנ”ל ויצאו טעימות מאד.
רק מה,אחרי כמה שעות הן התקשו לגמרי! כמעט כמו אבנים.
יכול להיות שזה בגלל ששמתי יותר מידי נוזלים (מתפוז סחוט) ? או שזה קשר לזמן האפיה?
היי רותי,
זה בגלל זמן האפיה. פעם הבאה תוציאי מהתנור כמה דקות לפני.
יום מקסים 🙂
איך רואים שחזרתי לעבוד אחרי חופשת לידה….לא נושמת….:-)
תודה לאל שיש את ה-10 דק’ שלך.
ואת מגניבה! חיפשתי המון זמן מתכון קל לעוגיות האלו!!!
תודה רבה ! אנסה אותן לשבת בע”ה.
אגב איך נראה לך שזה יהיה עם קמח כוסמין?
היי 🙂
לא ניסיתי אבל בדר”כ קמח כוסמין נותן תוצאה טובה, כך שאני לא רואה בעיה.
הי אפרת..
מה את אומרת על הוספת שוקולד בצורה כלשהי?
שוקלד ציפס ,שוקולד מגורד וכו..
אפשרי?
היי שלי,
אפשר לשלב שוקולד קצוץ דק או שוקולד צ’יפס.
יום מקסים 🙂
אפרת חוזרת לעדכן, אתמול עשיתי אותן ואת העוגיות המושלגות ותפוחי אדמה פריכים בשום..
הכול יצא מעדן!!
ישר כוח גדול על הכול!!!
מחכה כל יום לעוד מתכון מוצלח…:)
תודה שלי, שמחה לשמוע!
יום נפלא 🌺
האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במיץ לימון או מים או חלב?
תודה
היי דנה,
אפשר להכין לימונדה- לערבב כף מיץ לימון עם רבע כוס מים וכפית סוכר, לערבב היטב ולהשתמש ב 1-3 כפות לפי הצורך.
האם ניתן להכין מהם כדורים שטוחים ביד ולחסוך את הרידוד.🤗
כן, אפשר.
ניראה מעולה ובעיקר פשוט.
האם אפשר לווטר על הביצה (או תחליף כל שהו לביצה?)?
אפשר לנסות להכין בלי הביצה ולשים יותר מיץ תפוזים.