זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
מס’ מנות: 20-25 עוגיות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
⅓1 כוסות (186 ג’) קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”)
⅔ כוס (96 ג’) קמח אורז
1 כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
1 כפית שטוחה (4 ג’) מלח
שליש כוס (66 ג’) שמן זית או קנולה
50 גרם חמאה או מרגרינה רכה בטמפרטורת החדר (לא מומסת)
1 ביצה גדולה
לקישוט: ביצה טרופה ושומשום.
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק נוח לעבודה (מתחילים לערבב עם כף וממשיכים לעבד את הבצק עם הידיים).
-פורשים נייר אפיה ומניחים עליו את הבצק. פורשים מעל ניר אפיה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של כחצי ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ-4 ס”מ.
-מניחים על נייר אפיה ומברישים כל עיגול בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15-17 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
*אפשר לוותר על הביצה בציפוי אבל אז העוגיות יישארו בהירות.
- עוגיות בראוניז |
- עוגיות חמאה ללא גלוטן |
- אוזני המן מקמח תמי |
- עוגיות שוקולד צ’יפס ללא גלוטן |
- עוגיות טחינה מקמח שקדים |
- עוגיות לפסח ללא ביצים
היי יקרה ערב טוב,
האם במקום החמאה ניתן להשתמש במחמאה? תודה מראש
כן אפשר:)
היי אפרת
אפשר לעשות את זה עם גלוטן? כאילו קמח רגיל הכל?
היי,
אפשר. יש גם מתכונים לעוגיות מלוחות מקמח רגיל באתר(:
היי אפרת.. יש לי כל המצרכים חוץ מחמאה ומרגרינה…
האם יש תחליף לחמאה / מרגרינה?
היי,
כן, אפשר להשתמש בחלק המוקשה של שמן קוקוס שהיה בקירור לפחות לילה אחד.😊
היי
אפשרי קמח טף במקום הקונדיטור או כל קמח נטול גלוטן אחר מבית טבע?
לא יודעת, לא ניסיתי.
תודה! כיף למצוא מתכון פשוט וטעים.
שמחה שאהבת 🙂
שלום אפרת.
יש לי רק קמח קונדיטור בבית..ניתן להוסיף קמח תפוא במקום קמח אורז ? או לשים יותר מהקמח קונדיטור ?
תודה מראש
מיכל
אני לא יודעת, לא ניסיתי.
כמה שומשום לשים עם הביצה?
באיזה גודל תבנית להשתמש?
תבנית ענקית.
1-2 כפיות שומשום.
היי אפרת, מעריצה גדולה של האתר שלך ושלך 🙂
עד עכשיו כל מתכון שחיפשתי מצאתי אבל הנהנ הגיע החורף והתחשק לי להכין סיידר חם ולא הצלחתי למצוא מתכון. האם יש מתכון ופספסתי? האם יש משהו דומה? אם יש לך מתכון לסיידר חם אשמח מאוד לקבל
אין לי מתכון לסיידר חם. אשתדל להעלות בהמשך 🙂
העוגיות משום מה יצאו לי ממש ממש קשות, צריך לרכך אותן בתה כדי שיהיה אפשר לקחת ביס. יש לך מושג ממה זה נובע? מה לשנות לפעם הבאה?
פעם הבאה כדאי לאפות אותם 2-3 דקות פחות מהזמן שאפית.
האתר שלך פשוט מדהים! כל המתכונים שניסיתי (7) מאוד ברורים ולא דורשים יכולות או כישורים מיוחדים..אין מתכון אחד שלך שלא הצליח לי
תודה לך על האתר!
בסופש הכנתי את הפרגיות ברוטב פסטו שיצאו מדהים והום ראיתי את המתכון החדש הזה – והאמת נבהלתי
הכנתי עוגיות כמה פעמים בעבר ולא משנה מה הן יוצאות בלי אכיות ומאובנות
החלטתי לתת צאנס למתכון שלך בעיקר כי הוא ללא גלוטן ואני לא אוכלת גלוטן וואו!!! פשוט וואו!!! פעם ראשונה שיצאו לי עוגיות שלא קשות כמו אבן. עוגיות פשוט מדהימות. יצאו לי 19 עוגיות ואני והבן זוג חיסלנו את כולם במכה (בקושי השארנו שתי עוגיות לברים שבאו). ממליצה בחום לכל מי שלא אוכל גלוטן. מתכון מנצח
שמחה שאהבתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תודה לך על המתכון
בעקבות המגיבה מעלי גם לי יש קמח כרגיל אז אם משתמשים בו לא צריך להשתמש בקמח אורז?
נכון.
אם יש לי קמח של כרגיל זה בסדר? יש שינויים במתכון?
לגבי קמח אורז יש קמח אורז רגיל ויש מלא באיזה צריך להשתמש?
אפשר לשים 2 כוסות קמח כרגיל ולוותר על קונדיטור וקמח אורז.