זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 16-18 דקות
מס’ מנות: 35 עוגיות טחינה
סוג: חלבי
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
4 כפות (40 ג’) קורנפלור
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
4 כפות מלאות (60 ג’) סוכר
2 שקיות (20 ג’) סוכר וניל
100 גרם חמאה או נטורינה רכה (לא מומסת) *יש להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפני ההכנה
10 כפות טחינה גולמית (יש לערבב את הטחינה לפני השימוש)
2 כפות (20 מ”ל) שמן
35 שקדים טבעיים (לא חובה)
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה.
-מערבבים את הקמח והקורנפלור עם אבקת האפיה. מוסיפים סוכר לבן וסוכר וניל ומערבבים. מוסיפים חמאה, טחינה גולמית ושמן ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
-יוצרים כדורים קטנים בקוטר של 2.5 ס”מ ומניחים על נייר האפיה. משטחים ממש מעט. נועצים שקד בכל עוגיה.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 16-18 דקות. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
לחצו כאן למעבר למתכון עוגיות טחינה קלות ומהירות >
טעים מאד!! נמס בפה
נראה מעולה!
תודה על השיתוף🙂
היי אפשר לשים במקום טחינה חמאת שקד מקולף?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
5-6 כפות מלאות אמורות להספיק
עשיתי עם תחליף אחר לטחינה כפי שרשמת למשהי אחרת בתגובה. בהזדמנות זו אני רוצה לומר לך תודה על כל המתכונים המגוונים והטובים! ועל האתר היפה! עשיתי הרבה מתכונים ונהנת כל פעם מחדש! תודה רבה!
❤️❤️
מושלםםםםםםם
עוגיות נימוחות וטעימות!!
עשיתי עם נטורינה
שמחה שיצא טעים❤️
אפשר לשים סילאן במקום סוכר?
כן אפשר. בגלל שהסילאן נוזלי יהיה כדאי לפחית בכמות הטחינה כדי שהתערובת לא תצא דביקה מידי. תפחיתי 2-3 כפות.
*קחי בחשבון שזה יצבע את העוגיות
תודה רבה!
אנסה ובעז”ה אעדכן
הכנתי את העוגיות לפי המתכון, והשתמשתי במשקל
שמתי 150 גרם טחינה מלאה..
משום מה הבצק ממש מתפורר. וגם את העוגיות שיצרתי בקושי רב בקושי הצלחתי לאחד. לאחר אפייה יצא טעים.
לא הבנתי היכן הבעיה עם השתמשתי במשקל..
היי
יכול להיות שהיה קצת יותר מדי קמח או קורנפלור. העוגיות אמורות להיות די מתפוררות(:
אפשר לשלב שוקולד? ולהחליף את הסוכר בדבש?
אפשר לשלב שוקולד צ’יפס או כף קקאו ו50 גרם שוקולד מומס.
הכנתי, יצא טעים ברמות!!
תודה על המתכונים:)
שמחה לשמוע🙂
הכנתי אותם היום, הנה מה יצא לי: בהתחלה הופתעתי למה אין ביצים במתכון, אך הכל הצליח ויצא טעים
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר להכין את העוגיות ולהקפיא?
רוצה להכין אותם היום לשבת ושישארו טריים
כן, אפשר(:
אפשר להחליף את החמאה בשמן זית?
פחות מומלץ, המרקם וגם הטעם ישתנו(:
יצא מאוד טעים!!
אבל בצק יצא לי מאוד פרורי אז עשיתי את העיגולים בידיים רטובות זה היה קצת קשה.
ותודה רבה על האתרר
היי,
שמחה שיצא מוצלח(:
הבצק דווקא לא אמור לצאת פירורי, האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
כן , אולי זה בגלל שהשתמשתי בנטורינה?
נטורינה לא אמורה לשנות את המרקם לפירורי, בכל מקרה טוב שהוספת קצת מים. אם זה קורה בפעמים הבאות ניתן להוסיף לבצק כף טחינה.
היי
בפעמיים הראשונות שעשיתי יצא לי גם בצק פירורי ניראה לי כי עשיתי באופן ידני אבל כשעשיתי במיקסר יצא לי מושלם.
אפשר לוותר על החמאה או להחליף במשהו אחר?
היי,
אפשר לשים מרגרינה או חצי כוס שמן (השמן ישנה את המרקם).
ווואאאווו יצא מושלםםם גם טעים
וגם יפה
נראה מעולה, יפה וטעים! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת, אני הכנתי את המתכון הזה בפעם השלישית. בפעם הראשונה(ללא קורנפלור) יצא נהדר. בפעם השנייה (הוספתי קורנפלור)יצא נורא. לא היה ניתן לבלוע אותן והסוכר לא נמס, העוגיות לא תפחו. ועכשיו, עשיתי שוב ללא קורנפלור והעוגיות יצאו ממש שטוחות, הסוכר לא נמס ולא הצליח לי. אשמח לעזרה. אני רוצה להכין שוב. לא מוותרת 🙏🙂
רוצה לציין שהכנתי מחצי כוס שמן בכל 3 הפעמים. תודה!
מעולה(:
היי בלה,
יכול להיות שהייתה בעיה בקורנפלור, שהוא היה לא טרי?
דבר נוסף, האם את משתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל?
האם את מקפידה לערבב היטב את הטחינה לפני השימוש?
ועוד דבר שעשוי להיות קשור- את משטחת את העוגיות לפני האפייה מעט מאד או שעושה אותן שטוחות?
רציתי פרווה אז השתמשתי (כפי שהמלצת לאחת המגיבות) בארבע כפות גדושות של שמן קוקוס מוצק, ושמתי חוץ מזה גם 2 כפות שמן לפי המתכון.
יצא לי משום מה בצק דביק מידי, למרות שעשיתי בדיוק לפי ההוראות והכמויות.
מה את ממליצה לי לעשות?
(להכניס למקרר להתייצבות?
להרטיב את הידיים?
להוסיף קמח?)
היי,
תוסיפי עוד קצת קמח עד לקבלת בצק נוח.
רק כדי לוודא- את משתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)?
יצא נהדר, ממש לטעמי.
שמחה מאד לשמוע!
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
היי,
קמח כוסמין עשוי לשנות את המרקם, אבל אפשר להשתמש בו (עדיף שזה יהיה קמח כוסמין לבן או 50%).
אני מוסיפה 2 כפות ויסקי.זה במקום נוזל,שהוספתי פעם.זה מאחד לי את הבצק ויוצא טעים מאוד
אוף יצא לי מחניק רצח כמו רטוב כזה לא יודעת.
מה הסיבה?
עכשיו שאני חושבת על זה האמת שערבבתי את כל החומרים ביחד בטעות לעיסה אחת ולא בשלבים כמו שאמרת אולי זאת הסיבה? זה קשור?
היי אבישג,
זה יכול לקרות בגלל כמה דברים:
-אי דיוק בכמויות (אי שימוש בכוס מדידה)
– ערבוב שלא לפי הסדר
– ערבוב יתר אחרי הוספת הקמח
-אפייה בחום נמוך מהדרוש
– יצירת צורה עגולה מבללי לשטח את העוגיות
מקווה שעזרתי(:
יצא פשוט מקסים! קלי קלות וגורף מחמאות .. הכנתי ללא חמאה אלא עם שמן במקום.. לגרסת פרווה.
נראה מעולה ממש! איזה כיף ששיתפת❤
היי,
וואי ממש מתפורר לי:(…יש סיבה למה זה קרה??
היי,
הכוונה שהבצק פירורי או שלאחר האפייה העוגיות מתפוררות?
אם מדובר בבצק- יתכן שחסרים נוזלים בבצק. יש להוסיף כף טחינה נוספת וכף שמן, ואם הבצק עדיין מתפורר אפשר לשים כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.
אם מדובר בעוגיות- קחי בחשבון שעוגיות טחינה הן דיי מתפוררות. אבל את יכולה לנסות בפעם הבאה להוסיף ביצה.
בהצלחה!
היי האם אפשר אגוזים במקום שקדים?
אודה על תשובה מהירה אם אפשר
היי,
אפשר בהחלט לשים כל אגוז שאוהבים:)
תודה, אין עליך🙂
ניראה מעולה מקווה שיצא ככה גם
הכנסתי פקאנים והורדתי מעט קמח
עשיתי כמות כפולה
תודה רבה
נראה ממש מעולה! תודה על השיתוף אבי😊
הכנתי עכשיו, תוך 5 דק בערך….
יצא בצק ממש טוב ונוח לעבודה!(ועשיתי עם שמן….)
מקווה שגם מרקם העוגיות יצא טוב בעז”ה….
תודה רבה מאוד!!!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף😊
אפשר לשים במקום חמאה מרגרינה?
תודה
כן, אפשר מחמאה/מזולה/מרגרינה😊
היי, הוצאתי את החמאה בשעה לפני שהתחלתי להכין את העוגיות. כששמתי את החמאה בתערובת היא הייתה עוד מגובשת ולא היה אפשר להגיע לבצק לכן נאלצתי להוסיף מים חמים שפגעו בטעם. האם צריך לחמם במיקרוגל את החמאה כדי שתהיה רכה יותר? תודה!
היי שיר,
נשמע מהתיאור שלך שהחמאה היתה צריכה יותר זמן להפשיר בחוץ. בכל מקרה, לא מומלץ לחמם במיקרוגל. את יכולה לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהוציא אותה מהמקרר כשעה לפני ההכנה כדי שתתרכך.
אם את רוצה לרכך את החמאה במינימום זמן את יכולה להכניס למיקרו קערה עם מים ולהרתיח ,לאחר מכן לשפוך את המים ואז לכסות את החמאה חתוכה לקוביות עם הקערה
אפשר לעשות את העוגיות מקמח חיטה מלא?
ומה אפשר להשים באמצע העוגיות חוץ מהשקדים והאגוזים ?
משום מה מרגיש לי טעים להשים קוביית שוקולד מריר בכל אחת מהעוגיות מה את אומרת?
היי אלינור,
את יכולה לשלב את הקמח מחיטה מלאה יחד עם הקמח הלבן.
ובקשר לתוספת מעל, שוקולד מריר נשמע מצויין😃
תודה על כל המתכונים המעולים 🙂
התנור צריך להיות בחום עליון תחתון? עם טורבו או לא?
חום עליון ותחתון ללא טורבו 🙂
תודה רבה!
אני מאד אוהבת את המתכון הזה. מה שכן חלק מהעוגיות יוצאות לי נוזליות, כנראה בגלל שהחמאה לא הומסה מספיק. אני משאירה אותה אפילו כמה שעות בחוץ ומקפידה לערבב היטב עם שאר המרכיבים אבל זה עדיין מרגיש לי לא מספיק מומס. מה אני עושה לא נכון? אולי צריך להמיס במיקרו?
היי חופית😃
נסי פעם הבאה להשתמש בחמאה כך:
מערבבים בעזרת כף ואח”כ בעזרת הידיים. אפשר גם להכין במיקסר.
כדאי לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהוציא אותה מהמקרר כשעה לפני ההכנה כדי שתתרכך.
יצא נהדר תודה על המתכון 😍
נראה מעולה! 😍
תודה נעמה
יש סיכוי לעשות עם שמן או שמן קוקוס במקום חמאה?
אני מניחה שכן רק צריך לקחת בחשבון שזה יישנה את מרקם העוגיות-
יש לשים 4 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם הוא נוזלי בגלל החום יש להכניס אותו למקרר לפני השימוש).
או חצי כוס שמן.
מושלם !!
נראה מעולהההה שרון!
תודה על השיתוף❤️
מה אפשר לשים בימקום סוכר ווניל?
(אם אפשר ביכלל….)
ורציתי לומר שאני מעריצה אותך נורא על כל המתכוניםםם המושלמים תודה ענקיתתת❤💖🥰😍😘
איפא אני יכולה ליקנות את סיפרי המתכונים שלך אני נורא אוהבת אותם!!!!!!!או להזמין אותם?💞💞💞
היי מלי תודה רבה!
ניתן להזמין מהאתר שלנו מתכונים ב-10 דקות – החנות
❤️
היי 🙂
במקום סוכר וניל אפשר לשים כפית תמצית וניל + 2 כפות שטוחות סוכר.
אם אין לך תמצית וניל אפשר להכין גם בלי.
אז אין לי תמצית ווניל לשים רק 2 כפטת סוכר?תודההה💖
נכון מלי(:
עשיתי את המתכון המון פעמים תמיד יוצא ממש טעים!!!
אבל כל פעם העוגיות ממש ממש מתפוררות.
להביא לילדה זה לאסוף אחריה פירורים ברחבי הבית, מה אפשר להוסיף כדי שיהיה פחות מתפורר אבל עדיין נימוח וטעים?
היי אסתר,
עוגיות טחינה הן דיי מתפוררות
תוכלי להוסיף ביצה לבלילה יקירה
———
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
אפשר לשים במקרר? הן יצאו מושלמות אבל מרקם שבנגיעה אפשר לפורר אותן ואני צריכה לשמור לערב ולשנע לחברה 😄רוצה לשמור על זה
גם לאחר שהעוגיות התקררו הן כל כך מתפוררות?
עדיף לשמור אותם בחוץ, בקופסה סגורה.
היי קניתי נטורינה של חברת שמרית(משמן קוקוס) וגם מרגרינה של החברה שמרית אם אני רוצה לטבען את העוגיות יכולה להשתמש בהן?ואם כן איזה מהן עדיף לעוגיות שיצאו נימוחות?
תודה לך
הייתי הולכת על הנטורינה משמן קוקוס אבל זה לא קריטי.
חשוב רק להוציא מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה כדי שהנטורינה תתרכך.
אחלה תודה רבה! יעדכן איך יצא 🙂
יצא מוששש עם הנטורינה איזה אושר תודה❤
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא ממש ממש מעולה תודה
מהמם 🙂
תודה יסמין
עוגיה מושלמתתתת נימוחה בפה ואבקת סוכר עושה אותה עוד יותר מעולה הכנתי עכשו גם את הטחינה לבד בלי פיצוחים ולא היה לי שקדים אז שמתי בכמה עוגיות אגוזי מלך וגם את העוגיות שומשום מושלם!
מהמם 🙂
תודה שריי
האם חייב קורנפלור או שאפשר להשתמש במשהו אחר
הקורנפלור תורם למרקם. אם אין לך אפשר להמיר בקמח רגיל.
אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא?
לפי התגובות אפשר.
מומלץ לשלב כוס קמח מלא עם כוס קמח לבן כדי לשפר את המרקם.
העוגיות יצאו מעולות!! כולם אהבו, אפילו הקטנים שלי 🙂
תודה!!
תודה אביבית 🙂
אפשר להמיר את הסוכר בסילואן?
לא ניסיתי אבל מישהי בתגובות שיתפה שניסתה ושיצא מוצלח.
בגלל שהסילאן נוזלי יכול להיות שיהיה צורך לשים פחות טחינה.
לפי התגובות קצת חששתי שלא אצליח… אבל יצאו מושלמות וטעימות כל כך !!!! פשוט נמסות בפה תודה לך אפרת❤️
מהמם 😍
תודה כרמית
היי שאלה
איך לערבב את החומרים?
ואיך לעבוד עם גוש של חמאה? לחתוך לקוביות ואז במיקסר?
מערבבים בעזרת כף ואח”כ בעזרת הידיים. אפשר גם להכין במיקסר.
כדאי לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהוציא אותה מהמקרר כשעה לפני ההכנה כדי שתתרכך.
היי אפרת עשיתי עכשיו את העוגיות עם שמן ויצא לי מאוד נוזלי ולא בצק ולא ניתן לכדרר כדורים שמתי במקרר להתקשות ולא עוזר. מה עלי לעשות?
תוסיפי עוד קמח.
ממליצה לטחון את הסוכר קודם, או להשתמש באבקת סוכר. הגרגירים לא נמסו, וממש מורגשים.
האם אפשר להמיר את הקמח הלבן ואבקת אפייה בקמח תופח?
עדיף לשים כוס קמח תופח + כוס קמח לבן.
רק אם אין לך קמח לבן רגיל שימי 2 כוסות קמח תופח.
שלום אפרת,
מה אפשר להכניס במקום חמאה?
אפשר לשים מרגרינה או חצי כוס שמן (השמן ישנה את המרקם).
עיצבן אותי לראות שדניאל עמית גנבה לך את המתכון והיא מקבלת על זה את כל הקרדיטים!!
תודה רבה 🙂 אבדוק את זה.
האם ניתן להשתמש בקמח תופח או הקמח לחלה..? זה מה שיש לי.ץ
עדיף קמח לחלה.
היי אפרת, כמה ימים העוגיות מחזיקות מעמד?
העוגיות נשמרות בקופסה סגורה על השיש 5-6 ימים.
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקס?
ועוד שאלה
אפשר להכין בטוסטר אובן במקום בתנור<
היי מרים,
אפשר לשים 4 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם הוא נוזלי יש להכניס אותו למקרר לפני השימוש).
אפשר להכין בטוסטר אובן אבל כדאי לעקוב אחרי האפיה כי הטמפרטורה ומשך זמן האפיה עשויים להשתנות בין טוסטר אחד לאחר.
מעולה
תודה על התגובה המהירה
אני יגיד לך מחר איך יצא
יצא אחלה!
מתכון מושלם:-)
תודה שחזרת לעדכן!
פעם שנייה שאני מכינה מתכון לעוגיות עם טחינה ובשני המקרים עד שאני לא מוסיפה כחצי כוס מים אני לא מקבלת מרקם בצקי. תהיתי האם כשכתבת במתכון לערבב את הטחינה התכוונת לערבב את השכבות של התוכן עם השמן שאולי נפרדו בטחינה או לערבב אותה עם מים?
היי מירי,
באיזה כוס את משתמשת?
את שמה 10 כפות טחינה גולמית?
לגבי ערבוב הטחינה, הכוונה לערבב בתוך הקופסה, את הטחינה עם השמן (לא עם מים).
אני משתמשת בכוס מדידה 240 מ\”ל וכן ספרתי 10 כפות. זהו אני באמת ערבבתי בקופסה וכשהיה חסר מים חשבתי שאולי לא הבנתי נכון. זה קרה לי גם בעוגיות קוקוס קמח כוסמין. אחרי שהוספתי מים העוגיות יצאו מעולות וטעימות גם הקוקוס וגם העוגיות טחינה שפה
מוזר שחסרים נוזלים בבצק אם את משתמשת בכוס נכונה.
בכל מקרה, אם הוספה של מים מסייעת ומביאה תוצאה טובה אז תמשיכי להוסיף 🙂
האם ניתן להשתמש בקמח מלא?
ממליצה לשלב כוס קמח מלא עם כוס קמח לבן.
היי להשתמש בכוס חמה או חד פעמי
יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.
תשמעי את מהממת המתכונים שלך מדהימים מכורה לאתר שלך. תודה רבה לך ❤
תודה שיר 💖
הכנסתי עם הילדות היום ויצא ממש טעים,
כמובן שהן רצו לשים סוכריות:)
שמחה לשמוע 🙂
תודה רעות
עשיתי בול ויצא מושלםםםם
נראה מעולה 🙂
תודה ספיר
היי אפרת, באיזה טחינה את משתמשת?
בארכה.
היי אפרת . המתכונים שלך כרגיל מעולייםםםם וטעימים. הבצק יצא לי קצת דביק שהקשה עלי לעשות כדורים. אז כשהרטבתי את הידיים עם מים היה יותר קל לכדרר . האם זה בסדר לעשות כך עם ידיים רטובות? ושאלה נוספת זה בסדר שהשתמשתי בנטורינה במקום חמאה/מחמאה ? יכול להיות בגלל הנטורינה קצת יותר דביק המרקם?
תודה וחתימה טובה אלופה!!!
היי שי,
באיזה כוס השתמשת?
זה בסדר שהרטבת ידיים.
לגבי הנטורינה – כן.
גמר חתימה טובה 🌺
היי האם פיזרת למעלה אבקת סוכר?
כן. לפני ההגשה אפשר לפזר אבקת סוכר.
היי אפרת
שתי שאלות :
האם אפשר להכין במיקסר עם וו גיטרה?
שנית ראיתי שכתבת באחת התגובות שאת מתכוונת לשימוש בכף רגילה האם יש בעיה אם אשתמש בכפות מדידה?
אפשר להשתמש במיקסר עם וו גיטרה אבל גם אפשר להכין ידנית.
זה יותר מדויק עם כף מטבח רגילה (זה מה שאני משתמשת).
היי אפרת, כשאת אומרת כף את מתכוונת לכף רגילה שיש בבית או לכף שקונים עם הסט של הכוסות מדידה? (שהיא כמובן יותר מדוייקת)
ועוד שאלה, האם כפות הקורנפלור והסוכר צריכות להיות כפות גדושות?
הכוונה לכף רגילה שיש בבית.
קורנפלור- כף רגילה. סוכר – כף מלאה (בין רגילה לגדושה).
אפשר להמיר את הקמח הרגיל בקורנפלור או בכל קמח אחר ללא גלוטן?
זה אמור לעבוד עם קמח תמי או כרגיל.
בכל מקרה, יש מתכון לעוגיות טחינה ללא גלוטן.
אפשר לוותר על הסוכר והסוכר וניל?
מה חשבת לשים במקום? צריך להמתיק באיזושהי צורה.
אני רוצה להכין את המתכון אבל לא נראה לי שיש סוכר ווניל בפלורידה מה אפשר במקום?תודה
אפשר לשים כפית תמצית וניל + 2 כפות שטוחות סוכר.
אם אין לך תמצית וניל תכיני בלי.
היי, אפשר להחליף את החמאה בשמן רגיל?
תודה רבה
אפשר לשים סה”כ חצי כוס שמן אבל זה ישנה את המרקם.
אפרת היקרה
חייבת להודות שמפאת התגובות הלא נעימות שהופתעתי לראות לראשונה במתכון שלך
חששתי מאוד להכין את העוגיות
אך סמכתי עלייך ועל הניסיון הרב
והתוצאות..הבצק יצא מושלםםםם
הריח מטריףףףףף!!
תודה ענקית לך אפרת על הכל!
שמחה שיצאו טעימות 🙂
תודה לך ❤️
אפרת היקרה
אני עכשיו מכינה את המתכון עם העוגיות תחינה וזה ממש יוצא לי נוזלי ולא בצק ,אי אפשר לעשות מזה כדורים
מה עלי לעשות??
אם אפשר לכתוב לי כמה שיותר מהר כי אני פה באמצע…
תודה רבה..
היי טובי,
זה בגלל שימוש בכוס חד פעמית.
ראיתי ששלחת לי מייל אז השבתי לך במייל.
גםלי יצא טעם לוואי, קצת מר והטחינה באמת הייתה מרה… באסה
חבל 🙁
חשוב לטעום את הטחינה לפני השימוש.
אפשר להשים מרגרינה במקום חמאה?
כן.
היי
האם ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס ? את הקורנפלור בטפיוקה ואת הקמח הלבן בקמח כוסמין ?
תודה מראש 🙂
אני מניחה שכן רק צריך לקחת בחשבון שזה יישנה את מרקם העוגיות.
יש לשים 4 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם הוא נוזלי בגלל החום יש להכניס אותו למקרר לפני השימוש).
גם אני חשבתי על זה.. אנסה ואגיד לך איך יצא 😉
יש אפשרות להמיר קורנפלור בקמח תפו”א?
במקום קורנפלור שימי 2 כפות קמח תפו”א ו2 כפות קמח רגיל.
הכנתי את עוגיות יצאו מושלמות. מזכירות את עוגיות הרורייבה (גורייבה) שסבתי ז”ל הייתה מכינה
שמחה שאהבת ❤️
עוגיות פשוט מנצחות! כשאני מכינה אותן אין אחד שלא מבקש את המתכון.
שמחה לשמוע 🙂
אכזבה – פעם ראשונה שמתכון שלך לא יוצא לי, העוגיות יצאו עם טעם לוואי, הסוכר לא נמס 🙁
השתמשת בסוכר לבן רגיל?
אם היו לעוגיות טעם לוואי כדאי לבדוק את הטחינה. אני ממליצה לך לטעום אותה. יכול להיות שהיא מרה וזאת הסיבה.
יש מה להחליף את הקונפלור
אפשר להמיר ב-4 כפות קמח רגיל.
מתכון מושלם! מכינה כבר פעם שלישית!
שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת. הוספתי עוד חמישים גרם חמאה כי הבצק היה מאוד פירורי ולא התאחד יפה.
יצא מהמם! תודה
נראה מעולה 😍
תודה רונית
יצא מעולה!
איך זה בהקפאה?
שמחה לשמוע 🙂
אן בעיה להקפיא בתוך קופסה אטומה.
היי
מתה להכין את העוגיות אבל נתקעתי בלי שמן יש דרך להחליף את השמן במשהו אחר?
שימי במקום 2 כפות חמאה מומסת.
כמה טחינה בר3מים יוצאות 10 כפות?
160 גרם.
היי אפרת
תודה רבה על המתכונים הכל ברור ומדוייק פשוט כיףףףף תודה ענקית
רציתי לשאול אם אפשר במקום טחינה להכין עם אגוזים/שקדים טחונים?
ואם אפשר במקום חמאה להשים מחמאה פרווה והאם להמיס או שיהיה רך?
ניסתי להכין עם מחמאה רכה אבל הבצק יצא מאוד דביק למרות שהוספתי קמח
תודה רבה
היי אדל,
במקום הטחינה אפשר להוסיף ביצה ואז אפשר להוסיף גם כרבע כוס אגוזים/שקדים טחונים. אם במקרה התערובת יבשה יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.
אפשר לשים מחמאה אבל לא כדאי להמיס אותה אלא להשתמש בה כשהיא רכה (דווקא כשממיסים אותה היא יותר מרטיבה את הבצק).
באיזה גודל כוס השתמשת? אולי בגלל זה הבצק יצא מאוד דביק.
עשיתי את העוגיות ויצא חבל על הזמן מוצלחות מאוד תודה.
רציתי לשאול אם זה יוצא לי מתוק מידי האם אפשר להוריד איזה כף סוכר, כף וחצי?
תודה רבה.
כן בטח, אפשר להפחית מכמות הסוכר 🙂
היי
אוהבת מאוד את האתר ,
גורם לי להיות הרבה במטבח 🙂
היה לי קמח מלא..
יצא מאווווד טעים נמסות בפה
שמחה לשמוע 🙂
תודה ויום מקסים!
אפשר מרגרינה מחמאה???
כן.
אפשר שמן במקום חמאה?
אפשר לשים סה”כ חצי כוס שמן אבל זה ישנה את המרקם.
נראה מהמםםםםם!
מקווה שאצליח למכיר לחבר’ה המפונקים…:)
מקווה שהם יאהבו 🙂
זה הרבה יותר טרחה למדוד טחינה בכפות. את יודעת אולי כמה זה בכוסות מדידה?
דווקא אם את משמנת את הכף זה קל.
בכל מקרה, זה יוצא בסביבות שני שליש כוס מדידה (נפח 240 מ”ל).
אפשר להמיר בקמח כוסמין?
אפשר. קחי בחשבון שאולי המרקם ייצא קצת יותר מתפורר.
היי אפרת צריך לערבב עם מים או לשים ככה ? תודה מראש
לשים כמו שזה מהקופסה (בלי מים).
הכנתי אותם אתמול הם יצאו טעימות אבל כניראה שמתי מדי הרבה טחינה והם יצאו חונקות חשבתי אולי אפשר לפורר אותם ולהכין מהם משהו אחר מה את אומרת? אשמח לרעיון אם יש לך. תודה רבה על המתכונים הקלילים אין יום שאני לא באתר שלך.
היי הודיה,
את יכולה להשתמש בפירורים להכנת בראוניז מפירורי ביסקוויטים או כדורי שוקולד.
היי,
הכנתי אתמול, הלכתי בדיוק לפי המתכון, הטעם מושלם! אבל אחרי שהתקררו ממש התפוררו…
לא יודעת מה עשיתי לא בסדר?
תודה 🙂
היי יעל,
העוגיות אמורות לצאת במרקם נימוח וקצת מתפורר (כשנוגסים).
אם הן יצאו מתפוררות מידי זה יכול להיות בגלל שחסרים קצת נוזלים בבצק ביחס לכמות הקמח (שמן או טחינה).
היי,
אפשר להחליף את החמאה בשמן?
אפשר לשים סה”כ חצי כוס שמן אבל זה ישנה את המרקם.
בכל אופן מישהי בתגובות רשמה שהכינה עם שמן ויצא מוצלח.
אפשר לשים משהוא במקום ל אה אני לא רוצה שזה יהיה חלבי
אפשר להמיר במרגרינה או מחמאה.
יצא מושלם. פשוט טעים ופשוט.
תודה מוריה, שמחה שאהבת 🙂
יצא מעולה!
תודה שרי 🙂
היי,מה אני צריכה להחליף כדי להפוך את העוגיות לטבעוניות?
היי דנה,
במקום חמאה אפשר לשים מחמאה/מרגרינה או 4 כפות גדושות שמן קוקוס במצב מוצק (אם השמן נוזלי יש להכנס אותו להתקשות במקרר לפני השימוש).
היי הטעם יצא מעולה !! אך הן יצאו קצת דחוסות איך אני יכולה להימנע מזה לפעם הבאה?
לעוגיות אמור להיות מרקם קצת דחוס אבל נימוח. אגב השתמשת בשמן קוקוס?
היייי אפרת !
אני רוצה להכין את העוגיות פרווה .
כמה שמן יש להשים במקום ?
והאם זה עדיין יצא טוב ?
היי שרון,
זה ישנה את המרקם של העוגיות. אפשר להמיר במחמאה או מרגרינה או ב-4 כפות גדושות שמן קוקוס במצב מוצק.
הכנתי אותן והן פשוטות להכנה וטעימות מאוד. תודה
שמחה לשמוע!
תודה וחג שמח 🌺
אפשר להכין את הבצק, לשים במקרר ולהכין בשלב מאוחר יותר או למחרת?
כן.
היי . תודה על המתכון .
הבצק יצא לי פירורים.
מה עושים .??
חסרים נוזלים בבצק. יש להוסיף כף טחינה נוספת וכף שמן. אם הבצק עדיין מתפורר אפשר לשים כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.
הו לא! אין לי קורנפלור וממש חייבת את העוגיות האלה, יש תחליף?…
היי, אפשר להמיר ב-4 כפות קמח רגיל.
יצא פצצותתתתתתתת מעולה
שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון
יצאו עוגיות טעימות מאודדד
תודה לך על מתכונים מעולים!!
שבת שלום🌷
תודה קרין ושבת שלום 🌺
היי אפרת,
שוב תודה רבה ענקית על המתכונים שלך כל המשפחה נהנת 🌷
שאלתי: הכנתי את העוגיות והם יצאו טעימות מאוד,
אך מידי רכות (נימוחות מאוד) האם זה המרקם שהעוגיה צריכה להגיע? או שעיתי טעות בכמויות?
תודה רבה.
היי אור,
העוגיות אמורות לצאת במרקם פריך ונימוח. לא רך מידי. השתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל? כמו זו שבתמונה.
כמה זמן אפית אותן?
לא השתמשתי בכוס מדידה כמו בתמונה, אלה השתמשתי במשקל מדידה.. אך שוב יכול להיות ששמתי יותר מידי טחינה וזה מה שעשה אותם רכות מידי? :/
אז יכול להיות שזה בגלל הטחינה.
תודה רבה על המתכון! המרתי את חצי מכמות הקמח בקמח מלא ויצא מעולה! אני רק תוהה מה נותן הקורנפלור במתכון? ולמה התוספת של 2 כפות שמן? הרי כבר יש לא מעט חמאה וטחינה במתכון. המון תודה לך על המתכונים המוצלחים!
שמחה שיצא טעים בשילוב קמח מלא 🙂
גם השמן וגם הקורנפלור תורמים למרקם. השמן קצת מקשה את העוגיות והקורנפלור נותן לעוגיות מרקם נימוח יותר.
יצא מושלם! שמתי חצי מכמות הקמח וחצי שני קמח כוסמין, את הסוכר החלפתי בסילאן ובמקום חמאה שמן קוקוס. תודה לך!
מעולה!
תודה מרים 🙂
כמה שמן קוקוס?
4 כפות שמן קוקוס במצבו המוצק. אם הוא מומס יש להכניס אותו למקרר לפני השימוש.
היי אפשר להשתמש בקמח תופח במקום בקמח רגיל?
כן אפשר. יש לוותר על אבקת האפיה.
טחינה משומשום מלא זה בסדר למתכון הזה?
כן, פשוט יהיה טעם חזק יותר של הטחינה.
היי.
נראה מעולה וקל להכנה…
איך יודעים מתי העוגיות מוכנות? אני שואלת בגלל שכל תנור הוא שונה
היי אורנה,
העוגיות אמורות להתייצב (למרות שהן עדיין רכות עד שהן לא מתקררות לגמרי) ולהזהיב ממש מעט בשוליים.
שבוע טוב אפרת! הכנתי לשבת ויצא מושלם! (אומנם בלי שקדים כי בדיוק נגמרו לי), אהבתי מאוד, תודה רבה!! 🙂 (תצפי לעוד תגובות למתכונים אחרים חח)
שמחה לשמוע! 🙂
והנה התמונה שלא הצלחתי לצרף בתגובה הקודמת משום מה … שוב תודה!
1) אפשר אולי להחליף את הקמח לקמח כוסמין מלא?
2) איך אני יכולה להחליף את החמאה שיהיה טבעוני אבל לא שמן קוקוס ולא מרגרינה נגיד( בננה או רסק תפוחי עץ) או שיש לך רעיון אחר בשבילי אשמח לשמוע
תודה רבה
1. אני מניחה שאפשר.
2. לדעתי כדאי לשקול להשתמש בשמן קוקוס כי מבחינת טעמים בננה לא מתאימה ועם רסק תפוחים המרקם יהיה שונה לגמרי ולא נימוח כמו שזה אמור להיות.
יצא מעולה.
שמתי פקאנים במקום.
צרפתי תמונה.
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
הי אפרת,
תודה על האתר המושלם, אני ממליצה עליו הרבה…
כמה עוגיות זה מכין בערך? כי אני לא רוצה שיצא לי מידי הרבה.
וחשבתי שאם זה ידי הרבה אני יעשה חצי מרשם.
תודה.
היי דבורה,
זה יוצא כ-35 עוגיות. אם את רוצה פחות אין בעיה להכין מחצית מכל הכמויות.
היי אפרת,
האם יש שינוי בכמויות אם אופים אותן מקמח כוסמין?
שמעתי שניתן להמיר מרגרינה ברסק תפוחים, האם זה מתאים גם כתחליף לחמאה, ואם כן, כמה לשים?
ותודה על האתר המקסים
היי הודיה,
אם את משתמשת בקמח כוסמין אז יכול להיות שתצטרכי להפחית את כמות הטחינה ב1-2 כפות. יש לעצור ברגע שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.
המרת שמן/מרגרינה ברסק תפוחים בדר”כ יותר מוצלחת בעוגות. במקרה הזה החמאה מעניקה את המרקם הנימוח כך שאני לא ממליצה להמירה ברסק.
רציתי לשאול לגבי המרגרינה החדשה של שמרית. ללא שומן טרנס על בסיס שמן קוקוס או שמן זית. (נטורינה). האם היא באמת בריאה? או לפחות לא כל כך גרועה כמו המרגרינה הרגילה? אשמח לשמוע
היי שרי,
לא בטוחה שאפשר לומר שהיא בריאה אבל היא בהחלט עדיפה ממרגרינה.
הכנו עם שמן יצא מאד טעים . הפעם אני רוצה לנסות עם סילאן
שמחה שיצא טעים.
מחכה לעדכון איך יצא עם סילאן 🙂
איזה שמן? אפשר עם קנולה/חמניות או רק שמן קוקוס?
עדיף שמן קוקוס.
איזה עוגיות מושלמות…
אחרי המון מתכונים.
אלה פשוט חלומיותתתתת
קלות ופשוטות והכי חשוב – טעימות!!!
תודה!
שמחה שאהבת!
תודה חני 🌷
הייי יצא מושלםםםם!!! תודה:)
נראה מעולה!!
תודה לירון 🌷
שלום רב,
תודה על המתכונים.
האם ניתן להכין את העוגיות עם קמח ללא גלוטן?
היי גבי,
מצרפת מתכון לעוגיות טחינה ללא גלוטן.
דקה לפני שבת הספקתי.
תודה על המתכון יצא טעים מאוד
שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום🌷
היי אפרת המקסימה
האתר נפלא!
האם ניתן להמיר את החמאה בחמאת קקאו? היא מגיעה במצב מוצק וניתן לשבור לגושים
האם צריך להמיס ומה היחס? אותה כמות?
ולגבי הקורנפלור הבנתי מהתשובות שאפשר להמיר באותה כמות של קמח רגיל נכון?
תודה רבה
היי שרית,
לגבי הקורנפלור – נכון.
לגבי חמאת קקאו, לא בטוחה אם כדאי. לפי מה שאני יודעת חמאה רגילה וחמאת קקאו הם שני מרכיבים שנותנים מרקמים שונים ואינם מכילים את אותו הרכב שומנים.
היי אפרת
תודה על תגובתך
אם כך היות ויש לי שמן קוקוס אני צריכה לקחת ממנו 4 כפות של שמן ולשים במקרר עד שיתגבש מעט ואז להשתמש בעוגיות במקום החמאה?
נכון.
במקום שקדים אפשר לשים חמוציות?
אם אוהבים את השילוב אז כן.
הי אפרת, כל הכבוד נראה טעים ומהמם, 10 כפות טחינה? נכון אני לא טועה?
נכון 🙂
שלום רב לך
כשקראתי את הכותרת שמחתי מאד ת לתומי חשבתי שאל עוגיות ללא קמח וללא סוכר. אשמח לקבל מתכון של עוגיות שכאלו אך ללא קמח וללא סוכר, במידה ויש ברשותך מתכון שכזה.
תודה רבה
המשך יום נעים
יוסי פורת
היי יוסי,
אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין מלא ולהשתמש בתחליף סוכר. אני ממליצה על אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.
יום נפלא
אפרת שלום
האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה?
כן אפשר.
הי אחת האלופות
כבר רצה להכין…
שבת שלום!!
מעולה 🙂
תודה שרית ושבת שלום
האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה כך שיהיה פרווה ולא חלבי?
כן אפשר.
יש איך להבריא את העוגיות? לא קמח לבן אלא כוסמין אולי או מלא, מה במקום חמאה?
תודה
אני מניחה שזה יעבוד עם קמח כוסמין רגיל או מלא (לדעתי כדאי לשלב) ו4 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם הוא נוזלי בגלל החום יש להכניס אותו למקרר לפני השימוש).
שלום
תודה על המתכונים הנפלאים שעושים את השבת לטעימה כ”כ.
לפרווה אפשר להחליף במרגרינה או עדיף נטורינה?
זה אמור לעבוד עם שניהם, מה שתבחרי 🙂
שלום,
אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? ואם כן אז כמה לשים?
תודה!
אני מניחה שכן.
יש לשים 4 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם הוא נוזלי בגלל החום יש להכניס אותו למקרר לפני השימוש)
עוד רעיון במקום שקדים בגומה ניתן לזלף ממרח חלבה בכל גומה
יוצא טעים מאוד ומרשים.
פנינה
רעיון מעולה 🙂
תודה פנינה
נשמע טוב ממרח שקדים
רעיון פגז
מה דעתך על נוטלה? או חמאת בוטנים?
נשמע טוב 🙂 אפשר לגוון ולמלא חלק מהעוגיות ממרח אחד וחלק אחר.
היי,
את החמאה יש אפשרות להמיר?
אפשר להמיס את החמאה במחמאה או מרגרינה.
לא ניסיתי עם שמן קוקוס אבל זה אמור לעבוד גם איתו. יש לשים 4 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם הוא נוזלי בגלל החום יש להכניס אותו למקרר לפני השימוש)
היי
אפשר להכין ללא סוכר?
אולי סוכרזית?
כן אפשר. אני ממליצה על אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.
האם אפשר להשתמש בקמח אחר ולא בקמח לבן?
אני מניחה שזה יעבוד גם עם קמח כוסמין מלא.
נראה טובבב
במה אפשר להחליף את הסוכר וניל?
במקום סוכר וניל אפשר לשים כפית תמצית וניל + 2 כפות שטוחות סוכר.
בוקר טוב
אפשר לעשות עם שמן?
תודה
פחות מומלץ. זה ישנה את המרקם.
נראה להיט!
הילדים והבעל עפים על טחינה, נראה לי מושלם בשבילם… 😊
תודה!
תודה מיכל 🙂
יום נפלא
שלום רב במה אפשר להחליף את הקורנפלור?
תודה
היי מיטל,
הקורנפלור תורם למרקם. אם אין לך אפשר להמיר בקמח רגיל.
יום מקסים🌷