זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 35-40 עוגיות
סוג: חלבי
רכיבים
100 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות קטנות (יש להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפחות לפני ההכנה)
שליש כוס (50 ג’) אבקת סוכר
כוס ורבע (190 ג’) קמח תמי רב תכליתי
ביצה M
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות.
-מניחים בקערה את כל החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת בצק חלק ורך (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו גיטרה).
-מרדדים את הבצק על נייר אפיה לעובי כחצי ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 4 ס”מ. מניחים במרווחים קלים בתבנית על נייר אפיה. בעזרת מזלג יוצרים דוגמא בחלק העליון של כל עוגיה (יוצרים הטבעה לאורך ולרוחב).
-מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים במשך 15 דקות, עד להזהבה קלה.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
ראו גם
- עוגיות בראוניז |
- אוזני המן מקמח תמי |
- עוגיות שוקולד צ’יפס ללא גלוטן |
- עוגיות טחינה מקמח שקדים |
- עוגיות לפסח ללא ביצים |
- עוגיות פיצוחים
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
הי אפרת,
אפשר להכין עם קמח ‘כרגיל’?
כן אפשר
אפרת היקרה
הכנתי ממך עשרות מתכונים.
כולם מעולים!!
אבל זה הרבה פחות.
הבצק ממש דביק.
הוספנו מים. פעם הבאה נוסיף קמח.
לגבי הכמות יצאו 10 עוגיות בלחץ.
לא הייה ניתן בכלל לקרוץ.
זה היה פשוט בצק ממש דביק גם לאחר המים.
כל העוגיות התחברו.
לאחר האפיה קרצנו.
אבל!!
יצא ממש טעים.
הוספנו פיצפוצי שוקולד
היי
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל?
לא צריך להוסיף מים, זה פוגע בבצק הזה. אפשר להוסיף מעט קמח אם דביק.
שמחה שיצא טעים למרות הכל😊
כן בכוס מדידה. העוגיות חמאה שמיועדות לצורות עם הקמח אורז למיטב זכרוני יותר נוחות. שם גם המרתי לכרגיל
יצא לנו ממש דביק. מה עושים?
היי
תוסיפו עוד קצת קמח תמי.
שלום אפרת,
תודה על המתכונים המקסימים!
אני רוצה להכין היום עם הילדים את העוגיות הנ”ל, האם המרקם נוח וקל?
תודה על הסבלנות!
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
הבצק יוצא יחסית רך ונעים לעבודה, אין בעיה לשתף ילדים בעבודה איתו.
בהצלחה!
תודה!!
הילדים נהנו מאד!!!
בצק פשוט ונוח לעבודה!
שמחת אותנו😇
שמחה מאד שנהניתם מהמתכון! תודה דבורה יקרה🌺
היי אפרת, שאלה לא קשורה למתכון, אבל אשמח שתעזרי לי מתוך נסיונך הרב.
אם אני יודעת ש
50 גרם חמאה= בהמרה ל-42 גרם שמן
ובתמכון מסוים אני זקוקה ל40 גרם חמאה – אם אשים 32 גרם שמן זה יהיה חישוב נכון ?
אם לא, כמה שמן אצטרך לשים? מודה לך מאוד!!!! יש לך אתר מושלם וכל פעם שאני רוצה להכין משהו למשפחה ואני רוצה מתכון שיצליח על בטוח ולא יסתבך לי, אני באה לכאן.
הכול ברור, מדויק ואת אדיבה ועונה לכל השאלות!אין כמוך. תודה.
היי,
יחס ההמרה בין שמן וחמאה הוא 100 מ”ל שמן במקום 100 גרם חמאה.
לכן במקום 40 גרם חמאה יש לשים 40 מ”ל שמן (שישית כוס מדידה).
אם את מעוניינת במשקל בגרם- יש לשים כ-27 גרם שמן.
שלום אפרת.
את יכולה להמליץ על קמח נוסף?
היי מיכל,
יש המון קמחים טובים ללא גלוטן. ביניהם: קונדיטור, כרגיל ומולינו.
היי. אבל אפשר כל קמח רגיל, שהוא עם גלוטן?
אפשר, יש גם מתכון לעוגיות חמאה שהוא עם קמח רגיל(:
שלום אפרת
רציתי לשאול אם אפשר לעשות את המתכון עם קמח תפוחי אדמה או עם קמח שקדים?
כמו כן, האם יתאים להוסיף שוקולד צ’יפס?
אם לא, האם יש לך מתכון אחר לעוגיות שוקולד צ’יפס שכשרות לפסח?
תודה רבה רבה על כל המתכונים המוצלחים שלך! משתמשת בהם על בסיס יומיומי…
היי,
יש מתכון באתר לעוגיות מקמח תפו”א וכן לעוגיות קמח שקדים, ניתן להוסיף להם שוקולד צ’יפס(:
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אני רואה עכשיו שיש לך מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס.