זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18 דקות
מס’ מנות: 25 עוגיות קטנות
סוג: חלבי
רכיבים
1 כוס קמח רגיל (140 גרם)
חצי כוס (50 ג’) קמח שקדים
רבע כוס אבקת סוכר
60 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעתיים לפני)
1 חלמון ביצה (הצהוב)
אופן ההכנה
-מחממים תנור ל170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת בצקית אחידה (אם הבצק יבש/מתפורר אפשר להוסיף כמה כפות מים בהדרגה).
-מניחים את הבצק על נייר אפיה ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של כחצי ס”מ. קורצים עוגיות קטנות בקוטר כ-4 ס”מ ומניחים בתבנית על נייר אפיה.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-18 דקות עד שהעוגיות מעט מזהיבות בדפנות. מוציאים מהתנור ומצננים.
הפעל טיימר (18 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות בראוניז
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגיות
היי שוב תודה על המתכונים!
אפשר עם קמח כוסמין לבן במקום קמח רגיל?
כן אפשר:)
שלום אפרת,
נהנת כל פעם מהמתכונים המוצלחים שלך, תודה רבה!
אני מחפשת מתכון פשוט לילדים,
בצק שהם יוכלו לקרוץ ממנו צורות, בקיצור-תעסוקה לחופש, בלי מרגרינה או חמאה.
היי
מצרפת מתכון לעוגיות מרוקאיות . חשוב לציין כי בצק על בסיס שמן הרבה פחות נוח לעבודה.
היום הכנתי אותם בפעם השנייה ביחד עם הבת הקטנה שלי, יצאו עוגיות יפות, מתכון מאוד מוצלח !!
נראות יפות וטעימות!
תודה שחזרת לשתף❤
העוגיות יצאו חמודות, פריכות, הריח של שקדים וחמאה היה נפלא. הוספתי בסוף קצת מים כדי שהבצק יתאחד וזה יצא כמו שצריך!
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת,
הכנתי את העוגיות בפחות גרם חמאה רק (35 גרם) וכמות יותר גדולה של קמח והכנסתי לשעה למקפיא להתקרר והיה לי נורא קשה לעבוד עם הבצק ויצא לי נורא עבה.
מה הטעות היתה פה שהבצק היה נורא קשה ולא נוח בכלל לעבודה?
היי,
ראשית חשוב שתדעי כי שינויים בכמויות המרכיבים פוגעים בתוצאה. חשוב לדייק בכמויות.
שנית, לאחר שעה של הקפאה הבצק מתקשה ולכן יש לתת לו כמה דקות להפשיר לפני העבודה איתו.
כולם חשבו שהן קנויות 😋
העוגיות נראות יפות וטעימות! שמחה שאהבת את המתכון(:
היי אפרת ,
דבר ראשון אף פעם לא נסתי כאלו מתכונים מדוייקים וטעימים כמו בתמונה…
יש אפשרות להמיר את הקמח שקדים והחמאה למשהו אחר??
היי לידיה,
איזה כיף שאהבת את המתכונים באתר(:
במקום חמאה אפשר להשתמש במחמאה או שמן קוקוס- רק החלק המוצק.
במקום קמח שקדים אפשר להוסיף עוד חצי כוס קמח.
מציינת שהשינויים הללו יתנו תוצאה שונה מהמתכון המקורי. בהצלחה!
המתכון הזה ממש מושלם.. עשיתי רק עם קמח שקדים ועם תחליף סוכר ויצא מצוין, רך וטעים. ממש טוב לטיולים ולבוקר. אין תמונה כי אכלנו הכול. תודה.
לגרסה שוקולדית, מה כדאי , להוסיף קקאו או פירורי שוקולד?
היי אורטל,
איזה כיף שיצא מוצלח! ותודה שחזרת לשתף, זה יעזור לכל הנמנעים מגלוטן/סוכר.
לגרסה שוקולדית יש כמה אופציות: להוסיף שליש כוס שוקולד צ’יפס, או להוסיף כף קקאו+ כף ממרח שוקולד, או להוסיף כף גדושה קקאו ולהפחית כף מקמח השקדים.
בהצלחה וחג שמח😊
יש מצב להחליף את החמאה במחמאה?
כן, אפשר.
היי, אפשר להחליף את הקמח בקמח תפוחי אדמה?
היי שרית,
לא בטוחה שיצא טוב…
אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן (כמו קמח תמי או כרגיל), או לנסות להחליף חצי מכמות הקמח בקמח תפו”א וחצי בקמח מצה דק.
אפרת תודה שעזרת לי! ואמרת לי איך מעלים תמונה אני כבר מצרפת
עשיתי כמות כפולה
מעולה😊
תודה על האתר, קמח שקדים, זה בעצם שקדים טחונים?
היי,
כן בדיוק:)
וואי את לא מבינה איזה טעים יצא לי המתכונים שלך פשוט אלופיםםםם
רציתי לצרף תמונה אבל לא הצלחתי חבל יצא ממש נהדררררררר!!!
היי רוית,
שמחה כל כך שיצא טעים:)
את יכולה לצרף תמונה בתגובות ע”י הכפתור “צרף תמונה”
בס”ד
אין לי קמח שקדים בבית, יש אולי איזו שהיא אלטרנטיבה?
היי רחל,
לא ניסיתי, אבל את יכולה לנסות להחליף באגוזים טחונים דק או בעוד קמח.
היי אפרת.
אפשר להחליף את הקמח שקדים בשקדים טחונים או גרוסים?
מתה על המתכונים שלך!
היי חן,
קמח שקדים זה שקדים טחונים דק מאד, אז את יכולה להשתמש בשקדים הטחונים אם הם טחונים דק כמו קמח:)