זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
מס’ מנות: 10-15 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 כוס קמח מלא (אפשר לשים 1/2 כוס קמח מלא ו-1/2 כוס קמח רגיל)
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
3 כפות סוכר חום
1 כפית שמן קנולה
2 ביצים
2 כפות מיץ תפוזים/מים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מערבבים היטב בקערה קמח מלא עם אבקת אפייה. מוסיפים את הקוואקר, ואת שאר המצרכים (למעט האגוזים) ומערבבים עד לקבלת עיסה בצקית דביקה. בסוף מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
-מעצבים צורה של כיכר לחם ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-25 דקות עד שהכיכר יציבה למגע אך עדיין רכה מעט כשלוחצים עליה.
מצננים לחלוטין (אחרת הכיכר תתפורר ויהיה קשה לחתוך לפרוסות).
-חותכים לפרוסות דקות בעובי של כחצי ס”מ ומניחים על רשת התנור. אופים ב- 150 מעלות (למי שיש תנור חזק- 140 מעלות) כ-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ומתייבשות לגמרי. מוציאים ומצננים לחלוטין.
אפשר להקפיא ?
כן
מוסיפה רק כף סוכר חום ומעט ממתיק. מכפילה כמויות ומורידה ביצה אחת ושמה שקדים במקום אגוזים .מכינה סביב השעון נחטף מהר. תודה
תודה על השיתוף❤️
נפלא! הרעיון של שיבולת שועל מונע מזה ליהפך לביסקוויט קשה.
שמתי בטעות 100 גר ש”ש (כלומר, כוס שלימה), ועדיין יצא נהדר ופריך.
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
מתכון מעולה .חבל שנגמרות מהר.
תודה רבה
שמחה שאהבת את המתכון😊
במה אפשר להחליף את הביצים? פעם קודמת שהכנתי היה ממכר אבל הפעם יש אורחים טבעוניים…
היי יקרה,
לא ניסיתי בעוגיות האלה אבל יש לך פה כמה אופציות לתחליפי ביצים:
1 ביצה = חצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגיות, לחמים, פנקייק, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק (לחם, עוגות, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס יוגורט על בסיס סויה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגות מסוימות)
1 ביצה = 2 כפות טחינה גולמית (בעיקר עוגיות וחטיפי בריאות. עוגות מסוימות)
1 ביצה = כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש (עוגות, עוגיות, לחם, מאפינס)
1 ביצה = 2.5 כפות פשתן טחון + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-10 דקות לפני השימוש (עוגות שוקולד בעיקר, עוגיות וחטיפי בריאות)
בהצלחה:)
תודה על התשובה. מה לדעתך הכי מתאים לעוגיות האלה?
אולי הטחינה (שוב – לא ניסיתי 🙂 )
כמה סוכר אפשר לשים וקמח אם אני רוצה יותר מתוק וקמח רגיל?
היי טל
את יכולה להשתמש בכוס קמח רגיל ולהוסיף עוד כפות סוכר בהתאם למתוק שתרצי.
תוכלי אפילו לנסות לשלב דבש
שלום אפרת,
האם התנור צריך להיות במצב טורבו בשלב הראשון או השני?
אפשר לשים במצב טורבו ב10 דקות האחרונות של האפיה.
הי אפרת..
אשמח לדעת איפה הכי כדאן לאחסן את העוגיות..
תודה!!
בקופסה סגורה על השיש.
האם אפשר להשתמש בכל המתכון בקמח רגיל? או בקמח תופח?
אין לי קמח מלא…
כן אפשר.
כן.
היא לא עלתה… פדיחה….
חבל זה היה תמונה מושלמת………..
אבל לא נורא העיקר שהבנת שיצא טוב..
הכנתי והכפלתי כמויות ושמתי גם צימוקים..
תראי איזה מדהים יצא!🤩🤩🤩
שמחה שיצא מוצלח 🙂
*אם ניסית להעלות תמונה והיא לא עלתה אז אולי מעל 8MB?
היי…
אפשר להוסיף צימוקים?
בכל מיני מתכונים של עוגעות ביסקוטי צריך להקציף ביצים את בטוחה שלא צריך?
תודה לך על אתר מקסיםםם😘😘😘
אפשר להוסיף צימוקים ואין צורך להקציף את הביצים.
פעם ראשונה שמכינה ויצא מדהים!! ממש טעים
שמחה לשמוע 🙂
תודה ספיר
שלום אפרת,
האם ניתן להמיר את הקמח לקמח כוסמין?
ואם כן, מה הן הכמויות המתאימות?
אני מודה לך מאד!
כן, באותה כמות.
נראה טעים 🙂
לדעתך אפשר להכין עם כף סוכר אחת? או שהסוכר הכרחי עבור המרקם?
(חשבתי להוסיף צימוקים/חמוציות, עבור המתיקות)
כן אפשר להפחית לכף סוכר אחת.
האם אפשר לא סוכר בכלל?
אני חושבת שזה ייצא חסר טעם.
קודם כל אני מתה על האתר שלך! האתר האהוב עלי. ודבר שני, אני רוצה להכפיל כמויות ויש לי ממרח טחינה וקקאו, נראה לך שאני יכולה לשלב אותו איכשהו או לוותר עליו?
היי שירה,
את מתכוונת לממרח טחינה בטעם שוקולד? נראה לי שאפשר לנסות להוסיף כ-2 כפות ואז אולי יהיה אפשר לוותר על 2 כפות מיץ/מים.
האם ניתן להחליף את הסוכר בדבש ובסילאן? ואם כן – מה הכמות?
בנוסף, חשבתי להכניס קקאו לתערובת ולהפוך אותה לטעם שוקולדי, כמה את ממליצה להוסיף?
תודה
אפשר לשים 2 כפות דבש וכף סילאן.
אפשר לנסות לשים כפית שטוחה קקאו.
יום מקסים 🙂
מה אפשר לשים במקום קוואקר???
אני מניחה שאפשר להכין גם בלי הקוואקר ולהוסיף 1-2 כפות קמח מלא. את המים יש להוסיף רק לפי הצורך.
היי..
נגמר לי האבקת אפיה. אפשר לשים סודה לשתיה במקום?
תודה רבה
היי אדוה,
זה לא בדיוק אותו אפקט אבל אם אין לך ואת רוצה להכין שימי חצי כפת אבקת סודה לשתיה.
כמה זמן כדאי לצנן את הכיכר לפני שחותכים אותה?
תודה
בסביבות 30-45 דקות.
האם ניתן לשים סירופ אגבה במקום הסוכר וכמה כדאי לשים?
תודה
אני חושבת שכן. שימי 2 כפות גדושות.
האם ניתן להכין עם קמח כוסמין
ועוד שאלונת, בכל המתכונים שרשום שיבולת שועל הכוונה היא לקוואקר דק או עבה?
אפשר להכין עם קמח כוסמין. במקרה הזה אפשר להכין גם משיבולת שועל דקה וגם מעבה.
יצא טעים אבל משום מה יצאו לי רק 10 ביסקוטים בגודל של מה שבתמונה
היי שירה,
שמחה שיצא טעים 🙂
יכול להיות שיצאו לך ביסקוטים גדולים יותר. בכל אופן וליתר ביטחון, אעדכן את הכמויות במתכון.
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה 🙂
יצא טייפ. הוספתי גם צימוקים. מה שכן יצאו לי כעשר ביסקוטים בגודל סביר (כמו בתמונה(. לא מתקרב לכמויות שצוינו פה.
היי מה אפשר לשים במקום אגוזים
שאלה שניה הכנתי את העוגיות והן יצאו ממש יבשות למה?
היי שלומית,
העוגיות האלה אמורות לצאת יבשות ופריכות. אין בהן כמעט שמן ומייבשים אותן בכוונה על רשת התנור.
האגוזים מאוד מוסיפים אבל אפשר לשים במקום פירות יבשים קצוצים אם אוהבים.
קוואקר הכוונה פתיתי קוואקר להכנה מהירה?
היי אילנה,
במתכון הזה אפשר להשתמש גם בקוואקר דק (להכנה מהירה) וגם בעבה.
היי,אם קניתי גרנולה מוכנה ללא תוספת שמן וסוכר במקום הקווקר מה להוסיף פחות או יותר שיהיה מאוזן?
הי טליה,
הקוואקר הוא דק ועדין והגרנולה יש בה חתיכות עבות וגסות יותר לכן אני פחות ממליצה להחליף את הקוואקר בגרנולה במקרה הזה.
מצרפת לך מתכונים אחרים שניתן להכין עם הגרנולה (העוגיות מעולות 😉 ):
יוצא כמות ממש קטנה ועיסה ממש דלילה שאני לא יודע איך להפוך אותה לכיכר!!1
הי אלירן,
העיסה אמורה להיות יציבה ולא דלילה. תוסיף עוד קמח לתערובת (עד חצי כוס) ותכניס למקרר להתייצבות למשך לפחות חצי שעה, כך העיסה תתייצב ותהיה נוחה לעבודה.
פעם ראשונה שאני מכנה ביסקוטי. לא יודעת למה אבל תמיד חשבתי שזה יותר מסובך. יצא מעולה, ממש טעים.
העיסה יוצאת כל כך דלילה ודביקה שאין אפשרות להפוך את זה לככר ואני הקפדתי מאד על הכמויות.
שמתי ב-6 תבניות מאפינס כי הכמות גם יצאה קטנה מאד.
היי אורה, העיסה אמורה לצאת דביקה אך לא דלילה. אולי הביצים היו גדולות מידי או שהשתמשת בכוסות מדידה קטנות? אלה הסיבות העיקריות שאני יכולה לחשוב עליהן.
לגבי הכמות, הכמות שיוצאת אכן לא גדולה אך אמורה להספיק כדי ליצור צורה של כיכר לחם שאותו חותכים בסוף לכ-20 פרוסות.