שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

מס’ מנות: 10-15 עוגיות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 כוס קמח מלא (אפשר לשים 1/2 כוס קמח מלא ו-1/2 כוס קמח רגיל)

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כוס שיבולת שועל (קוואקר)

3 כפות סוכר חום

1 כפית שמן קנולה

2 ביצים

2 כפות מיץ תפוזים/מים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מערבבים היטב בקערה קמח מלא עם אבקת אפייה. מוסיפים את הקוואקר, ואת שאר המצרכים (למעט האגוזים) ומערבבים עד לקבלת עיסה בצקית דביקה. בסוף מוסיפים את האגוזים ומערבבים.

-מעצבים צורה של כיכר לחם ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-25 דקות עד שהכיכר יציבה למגע אך עדיין רכה מעט כשלוחצים עליה.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

מצננים לחלוטין (אחרת הכיכר תתפורר ויהיה קשה לחתוך לפרוסות).

-חותכים לפרוסות דקות בעובי של כחצי ס”מ ומניחים על רשת התנור. אופים ב- 150 מעלות (למי שיש תנור חזק- 140 מעלות) כ-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ומתייבשות לגמרי. מוציאים ומצננים לחלוטין.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

 

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פילה מוסר יםפילה מוסר ים
מרק טום יאם מרק טום יאם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
עליזה (12:21 15.09.2024)

אפשר להקפיא ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:45 15.09.2024)

כן

avatar
עליזה (11:27 1.07.2024)

מוסיפה רק כף סוכר חום ומעט ממתיק. מכפילה כמויות ומורידה ביצה אחת ושמה שקדים במקום אגוזים .מכינה סביב השעון נחטף מהר. תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:04 2.07.2024)

תודה על השיתוף❤️

avatar
עמית (21:38 24.01.2022)

נפלא! הרעיון של שיבולת שועל מונע מזה ליהפך לביסקוויט קשה.
שמתי בטעות 100 גר ש”ש (כלומר, כוס שלימה), ועדיין יצא נהדר ופריך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:02 24.01.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
ויקטור (13:10 30.07.2021)

מתכון מעולה .חבל שנגמרות מהר.
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:38 30.07.2021)

שמחה שאהבת את המתכון😊

avatar
nofareli (14:24 25.01.2021)

במה אפשר להחליף את הביצים? פעם קודמת שהכנתי היה ממכר אבל הפעם יש אורחים טבעוניים…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:23 25.01.2021)

היי יקרה,
לא ניסיתי בעוגיות האלה אבל יש לך פה כמה אופציות לתחליפי ביצים:
1 ביצה = חצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגיות, לחמים, פנקייק, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק (לחם, עוגות, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס יוגורט על בסיס סויה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגות מסוימות)
1 ביצה = 2 כפות טחינה גולמית (בעיקר עוגיות וחטיפי בריאות. עוגות מסוימות)
1 ביצה = כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש (עוגות, עוגיות, לחם, מאפינס)
1 ביצה = 2.5 כפות פשתן טחון + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-10 דקות לפני השימוש (עוגות שוקולד בעיקר, עוגיות וחטיפי בריאות)
בהצלחה:)

avatar
nofareli (16:25 25.01.2021)

תודה על התשובה. מה לדעתך הכי מתאים לעוגיות האלה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:51 25.01.2021)

אולי הטחינה (שוב – לא ניסיתי 🙂 )

avatar
טל מועלם (23:50 4.01.2021)

כמה סוכר אפשר לשים וקמח אם אני רוצה יותר מתוק וקמח רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:46 5.01.2021)

היי טל
את יכולה להשתמש בכוס קמח רגיל ולהוסיף עוד כפות סוכר בהתאם למתוק שתרצי.
תוכלי אפילו לנסות לשלב דבש

avatar
ליזה (15:57 22.07.2020)

שלום אפרת,
האם התנור צריך להיות במצב טורבו בשלב הראשון או השני?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:15 22.07.2020)

אפשר לשים במצב טורבו ב10 דקות האחרונות של האפיה.

avatar
מרים (23:14 4.06.2020)

הי אפרת..
אשמח לדעת איפה הכי כדאן לאחסן את העוגיות..
תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:53 5.06.2020)

בקופסה סגורה על השיש.

avatar
רותם (17:27 9.03.2020)

האם אפשר להשתמש בכל המתכון בקמח רגיל? או בקמח תופח?
אין לי קמח מלא…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 9.03.2020)

כן אפשר.

avatar
m (19:31 10.06.2019)

כן.
היא לא עלתה… פדיחה….
חבל זה היה תמונה מושלמת………..
אבל לא נורא העיקר שהבנת שיצא טוב..

avatar
M❤️ (15:05 10.06.2019)

הכנתי והכפלתי כמויות ושמתי גם צימוקים..
תראי איזה מדהים יצא!🤩🤩🤩

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:13 10.06.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
*אם ניסית להעלות תמונה והיא לא עלתה אז אולי מעל 8MB?

avatar
❤️m (10:01 10.06.2019)

היי…
אפשר להוסיף צימוקים?
בכל מיני מתכונים של עוגעות ביסקוטי צריך להקציף ביצים את בטוחה שלא צריך?
תודה לך על אתר מקסיםםם😘😘😘

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 10.06.2019)

אפשר להוסיף צימוקים ואין צורך להקציף את הביצים.

avatar
ספיר (13:09 11.02.2019)

פעם ראשונה שמכינה ויצא מדהים!! ממש טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:28 11.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ספיר

avatar
ציפי (13:07 26.12.2018)

שלום אפרת,
האם ניתן להמיר את הקמח לקמח כוסמין?
ואם כן, מה הן הכמויות המתאימות?
אני מודה לך מאד!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:30 26.12.2018)

כן, באותה כמות.

avatar
ליאור (22:35 17.12.2018)

נראה טעים 🙂
לדעתך אפשר להכין עם כף סוכר אחת? או שהסוכר הכרחי עבור המרקם?

(חשבתי להוסיף צימוקים/חמוציות, עבור המתיקות)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 18.12.2018)

כן אפשר להפחית לכף סוכר אחת.

avatar
Benny Ankri (19:44 5.08.2020)

האם אפשר לא סוכר בכלל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:15 5.08.2020)

אני חושבת שזה ייצא חסר טעם.

avatar
שירה (18:57 30.10.2018)

קודם כל אני מתה על האתר שלך! האתר האהוב עלי. ודבר שני, אני רוצה להכפיל כמויות ויש לי ממרח טחינה וקקאו, נראה לך שאני יכולה לשלב אותו איכשהו או לוותר עליו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 30.10.2018)

היי שירה,
את מתכוונת לממרח טחינה בטעם שוקולד? נראה לי שאפשר לנסות להוסיף כ-2 כפות ואז אולי יהיה אפשר לוותר על 2 כפות מיץ/מים.

avatar
ננה (08:26 22.08.2018)

האם ניתן להחליף את הסוכר בדבש ובסילאן? ואם כן – מה הכמות?

בנוסף, חשבתי להכניס קקאו לתערובת ולהפוך אותה לטעם שוקולדי, כמה את ממליצה להוסיף?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 22.08.2018)

אפשר לשים 2 כפות דבש וכף סילאן.
אפשר לנסות לשים כפית שטוחה קקאו.
יום מקסים 🙂

avatar
ברכה (21:26 3.05.2018)

מה אפשר לשים במקום קוואקר???

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 3.05.2018)

אני מניחה שאפשר להכין גם בלי הקוואקר ולהוסיף 1-2 כפות קמח מלא. את המים יש להוסיף רק לפי הצורך.

avatar
אדוה (12:44 22.03.2018)

היי..
נגמר לי האבקת אפיה. אפשר לשים סודה לשתיה במקום?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:47 22.03.2018)

היי אדוה,
זה לא בדיוק אותו אפקט אבל אם אין לך ואת רוצה להכין שימי חצי כפת אבקת סודה לשתיה.

avatar
נגה (11:13 31.12.2017)

כמה זמן כדאי לצנן את הכיכר לפני שחותכים אותה?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:33 31.12.2017)

בסביבות 30-45 דקות.

avatar
מיכל (14:34 13.11.2015)

האם ניתן לשים סירופ אגבה במקום הסוכר וכמה כדאי לשים?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:48 13.11.2015)

אני חושבת שכן. שימי 2 כפות גדושות.

avatar
מיכל (12:50 2.11.2015)

האם ניתן להכין עם קמח כוסמין
ועוד שאלונת, בכל המתכונים שרשום שיבולת שועל הכוונה היא לקוואקר דק או עבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:05 2.11.2015)

אפשר להכין עם קמח כוסמין. במקרה הזה אפשר להכין גם משיבולת שועל דקה וגם מעבה.

avatar
שירה (22:05 16.09.2015)

יצא טעים אבל משום מה יצאו לי רק 10 ביסקוטים בגודל של מה שבתמונה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:10 16.09.2015)

היי שירה,
שמחה שיצא טעים 🙂
יכול להיות שיצאו לך ביסקוטים גדולים יותר. בכל אופן וליתר ביטחון, אעדכן את הכמויות במתכון.
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה 🙂

avatar
שירה (22:04 16.09.2015)

יצא טייפ. הוספתי גם צימוקים. מה שכן יצאו לי כעשר ביסקוטים בגודל סביר (כמו בתמונה(. לא מתקרב לכמויות שצוינו פה.

avatar
שלומית (23:14 19.08.2015)

היי מה אפשר לשים במקום אגוזים
שאלה שניה הכנתי את העוגיות והן יצאו ממש יבשות למה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:36 20.08.2015)

היי שלומית,
העוגיות האלה אמורות לצאת יבשות ופריכות. אין בהן כמעט שמן ומייבשים אותן בכוונה על רשת התנור.
האגוזים מאוד מוסיפים אבל אפשר לשים במקום פירות יבשים קצוצים אם אוהבים.

avatar
אילנה (18:41 17.02.2015)

קוואקר הכוונה פתיתי קוואקר להכנה מהירה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:52 17.02.2015)

היי אילנה,
במתכון הזה אפשר להשתמש גם בקוואקר דק (להכנה מהירה) וגם בעבה.

avatar
טליה (17:12 19.01.2015)

היי,אם קניתי גרנולה מוכנה ללא תוספת שמן וסוכר במקום הקווקר מה להוסיף פחות או יותר שיהיה מאוזן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:25 19.01.2015)

הי טליה,
הקוואקר הוא דק ועדין והגרנולה יש בה חתיכות עבות וגסות יותר לכן אני פחות ממליצה להחליף את הקוואקר בגרנולה במקרה הזה.
מצרפת לך מתכונים אחרים שניתן להכין עם הגרנולה (העוגיות מעולות 😉 ):

Homepage

avatar
אלירן (17:25 8.10.2014)

יוצא כמות ממש קטנה ועיסה ממש דלילה שאני לא יודע איך להפוך אותה לכיכר!!1

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:39 8.10.2014)

הי אלירן,
העיסה אמורה להיות יציבה ולא דלילה. תוסיף עוד קמח לתערובת (עד חצי כוס) ותכניס למקרר להתייצבות למשך לפחות חצי שעה, כך העיסה תתייצב ותהיה נוחה לעבודה.

avatar
ורד (09:46 24.01.2014)

פעם ראשונה שאני מכנה ביסקוטי. לא יודעת למה אבל תמיד חשבתי שזה יותר מסובך. יצא מעולה, ממש טעים.

avatar
אורה (11:52 13.01.2014)

העיסה יוצאת כל כך דלילה ודביקה שאין אפשרות להפוך את זה לככר ואני הקפדתי מאד על הכמויות.
שמתי ב-6 תבניות מאפינס כי הכמות גם יצאה קטנה מאד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:06 13.01.2014)

היי אורה, העיסה אמורה לצאת דביקה אך לא דלילה. אולי הביצים היו גדולות מידי או שהשתמשת בכוסות מדידה קטנות? אלה הסיבות העיקריות שאני יכולה לחשוב עליהן.
לגבי הכמות, הכמות שיוצאת אכן לא גדולה אך אמורה להספיק כדי ליצור צורה של כיכר לחם שאותו חותכים בסוף לכ-20 פרוסות.

לקריאת כל התגובות