שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

מס’ מנות: 10-15 עוגיות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 כוס קמח מלא (אפשר לשים 1/2 כוס קמח מלא ו-1/2 כוס קמח רגיל)

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כוס שיבולת שועל (קוואקר)

3 כפות סוכר חום

1 כפית שמן קנולה

2 ביצים

2 כפות מיץ תפוזים/מים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מערבבים היטב בקערה קמח מלא עם אבקת אפייה. מוסיפים את הקוואקר, ואת שאר המצרכים (למעט האגוזים) ומערבבים עד לקבלת עיסה בצקית דביקה. בסוף מוסיפים את האגוזים ומערבבים.

-מעצבים צורה של כיכר לחם ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-25 דקות עד שהכיכר יציבה למגע אך עדיין רכה מעט כשלוחצים עליה.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

מצננים לחלוטין (אחרת הכיכר תתפורר ויהיה קשה לחתוך לפרוסות).

-חותכים לפרוסות דקות בעובי של כחצי ס”מ ומניחים על רשת התנור. אופים ב- 150 מעלות (למי שיש תנור חזק- 140 מעלות) כ-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ומתייבשות לגמרי. מוציאים ומצננים לחלוטין.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פילה מוסר ים
מרק טום יאם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ויקטור (13:10 30.07.2021)

מתכון מעולה .חבל שנגמרות מהר.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (13:38 30.07.2021)

שמחה שאהבת את המתכון😊

nofareli (14:24 25.01.2021)

במה אפשר להחליף את הביצים? פעם קודמת שהכנתי היה ממכר אבל הפעם יש אורחים טבעוניים…

מתכונים ב-10 דקות (16:23 25.01.2021)

היי יקרה,
לא ניסיתי בעוגיות האלה אבל יש לך פה כמה אופציות לתחליפי ביצים:
1 ביצה = חצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגיות, לחמים, פנקייק, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק (לחם, עוגות, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס יוגורט על בסיס סויה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגות מסוימות)
1 ביצה = 2 כפות טחינה גולמית (בעיקר עוגיות וחטיפי בריאות. עוגות מסוימות)
1 ביצה = כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש (עוגות, עוגיות, לחם, מאפינס)
1 ביצה = 2.5 כפות פשתן טחון + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-10 דקות לפני השימוש (עוגות שוקולד בעיקר, עוגיות וחטיפי בריאות)
בהצלחה:)

nofareli (16:25 25.01.2021)

תודה על התשובה. מה לדעתך הכי מתאים לעוגיות האלה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:51 25.01.2021)

אולי הטחינה (שוב – לא ניסיתי 🙂 )

טל מועלם (23:50 4.01.2021)

כמה סוכר אפשר לשים וקמח אם אני רוצה יותר מתוק וקמח רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (09:46 5.01.2021)

היי טל
את יכולה להשתמש בכוס קמח רגיל ולהוסיף עוד כפות סוכר בהתאם למתוק שתרצי.
תוכלי אפילו לנסות לשלב דבש

ליזה (15:57 22.07.2020)

שלום אפרת,
האם התנור צריך להיות במצב טורבו בשלב הראשון או השני?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:15 22.07.2020)

אפשר לשים במצב טורבו ב10 דקות האחרונות של האפיה.

מרים (23:14 4.06.2020)

הי אפרת..
אשמח לדעת איפה הכי כדאן לאחסן את העוגיות..
תודה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:53 5.06.2020)

בקופסה סגורה על השיש.

רותם (17:27 9.03.2020)

האם אפשר להשתמש בכל המתכון בקמח רגיל? או בקמח תופח?
אין לי קמח מלא…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 9.03.2020)

כן אפשר.

m (19:31 10.06.2019)

כן.
היא לא עלתה… פדיחה….
חבל זה היה תמונה מושלמת………..
אבל לא נורא העיקר שהבנת שיצא טוב..

M❤️ (15:05 10.06.2019)

הכנתי והכפלתי כמויות ושמתי גם צימוקים..
תראי איזה מדהים יצא!🤩🤩🤩

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:13 10.06.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
*אם ניסית להעלות תמונה והיא לא עלתה אז אולי מעל 8MB?

❤️m (10:01 10.06.2019)

היי…
אפשר להוסיף צימוקים?
בכל מיני מתכונים של עוגעות ביסקוטי צריך להקציף ביצים את בטוחה שלא צריך?
תודה לך על אתר מקסיםםם😘😘😘

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 10.06.2019)

אפשר להוסיף צימוקים ואין צורך להקציף את הביצים.

ספיר (13:09 11.02.2019)

פעם ראשונה שמכינה ויצא מדהים!! ממש טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:28 11.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ספיר

ציפי (13:07 26.12.2018)

שלום אפרת,
האם ניתן להמיר את הקמח לקמח כוסמין?
ואם כן, מה הן הכמויות המתאימות?
אני מודה לך מאד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:30 26.12.2018)

כן, באותה כמות.

ליאור (22:35 17.12.2018)

נראה טעים 🙂
לדעתך אפשר להכין עם כף סוכר אחת? או שהסוכר הכרחי עבור המרקם?

(חשבתי להוסיף צימוקים/חמוציות, עבור המתיקות)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 18.12.2018)

כן אפשר להפחית לכף סוכר אחת.

Benny Ankri (19:44 5.08.2020)

האם אפשר לא סוכר בכלל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:15 5.08.2020)

אני חושבת שזה ייצא חסר טעם.

שירה (18:57 30.10.2018)

קודם כל אני מתה על האתר שלך! האתר האהוב עלי. ודבר שני, אני רוצה להכפיל כמויות ויש לי ממרח טחינה וקקאו, נראה לך שאני יכולה לשלב אותו איכשהו או לוותר עליו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 30.10.2018)

היי שירה,
את מתכוונת לממרח טחינה בטעם שוקולד? נראה לי שאפשר לנסות להוסיף כ-2 כפות ואז אולי יהיה אפשר לוותר על 2 כפות מיץ/מים.

ננה (08:26 22.08.2018)

האם ניתן להחליף את הסוכר בדבש ובסילאן? ואם כן – מה הכמות?

בנוסף, חשבתי להכניס קקאו לתערובת ולהפוך אותה לטעם שוקולדי, כמה את ממליצה להוסיף?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 22.08.2018)

אפשר לשים 2 כפות דבש וכף סילאן.
אפשר לנסות לשים כפית שטוחה קקאו.
יום מקסים 🙂

ברכה (21:26 3.05.2018)

מה אפשר לשים במקום קוואקר???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 3.05.2018)

אני מניחה שאפשר להכין גם בלי הקוואקר ולהוסיף 1-2 כפות קמח מלא. את המים יש להוסיף רק לפי הצורך.

אדוה (12:44 22.03.2018)

היי..
נגמר לי האבקת אפיה. אפשר לשים סודה לשתיה במקום?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:47 22.03.2018)

היי אדוה,
זה לא בדיוק אותו אפקט אבל אם אין לך ואת רוצה להכין שימי חצי כפת אבקת סודה לשתיה.

נגה (11:13 31.12.2017)

כמה זמן כדאי לצנן את הכיכר לפני שחותכים אותה?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:33 31.12.2017)

בסביבות 30-45 דקות.

מיכל (14:34 13.11.2015)

האם ניתן לשים סירופ אגבה במקום הסוכר וכמה כדאי לשים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:48 13.11.2015)

אני חושבת שכן. שימי 2 כפות גדושות.

מיכל (12:50 2.11.2015)

האם ניתן להכין עם קמח כוסמין
ועוד שאלונת, בכל המתכונים שרשום שיבולת שועל הכוונה היא לקוואקר דק או עבה?

מתכונים ב-10 דקות (13:05 2.11.2015)

אפשר להכין עם קמח כוסמין. במקרה הזה אפשר להכין גם משיבולת שועל דקה וגם מעבה.

שירה (22:05 16.09.2015)

יצא טעים אבל משום מה יצאו לי רק 10 ביסקוטים בגודל של מה שבתמונה

מתכונים ב-10 דקות (22:10 16.09.2015)

היי שירה,
שמחה שיצא טעים 🙂
יכול להיות שיצאו לך ביסקוטים גדולים יותר. בכל אופן וליתר ביטחון, אעדכן את הכמויות במתכון.
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה 🙂

שירה (22:04 16.09.2015)

יצא טייפ. הוספתי גם צימוקים. מה שכן יצאו לי כעשר ביסקוטים בגודל סביר (כמו בתמונה(. לא מתקרב לכמויות שצוינו פה.

שלומית (23:14 19.08.2015)

היי מה אפשר לשים במקום אגוזים
שאלה שניה הכנתי את העוגיות והן יצאו ממש יבשות למה?

מתכונים ב-10 דקות (01:36 20.08.2015)

היי שלומית,
העוגיות האלה אמורות לצאת יבשות ופריכות. אין בהן כמעט שמן ומייבשים אותן בכוונה על רשת התנור.
האגוזים מאוד מוסיפים אבל אפשר לשים במקום פירות יבשים קצוצים אם אוהבים.

אילנה (18:41 17.02.2015)

קוואקר הכוונה פתיתי קוואקר להכנה מהירה?

מתכונים ב-10 דקות (18:52 17.02.2015)

היי אילנה,
במתכון הזה אפשר להשתמש גם בקוואקר דק (להכנה מהירה) וגם בעבה.

טליה (17:12 19.01.2015)

היי,אם קניתי גרנולה מוכנה ללא תוספת שמן וסוכר במקום הקווקר מה להוסיף פחות או יותר שיהיה מאוזן?

מתכונים ב-10 דקות (18:25 19.01.2015)

הי טליה,
הקוואקר הוא דק ועדין והגרנולה יש בה חתיכות עבות וגסות יותר לכן אני פחות ממליצה להחליף את הקוואקר בגרנולה במקרה הזה.
מצרפת לך מתכונים אחרים שניתן להכין עם הגרנולה (העוגיות מעולות 😉 ):

Homepage

אלירן (17:25 8.10.2014)

יוצא כמות ממש קטנה ועיסה ממש דלילה שאני לא יודע איך להפוך אותה לכיכר!!1

מתכונים ב-10 דקות (17:39 8.10.2014)

הי אלירן,
העיסה אמורה להיות יציבה ולא דלילה. תוסיף עוד קמח לתערובת (עד חצי כוס) ותכניס למקרר להתייצבות למשך לפחות חצי שעה, כך העיסה תתייצב ותהיה נוחה לעבודה.

ורד (09:46 24.01.2014)

פעם ראשונה שאני מכנה ביסקוטי. לא יודעת למה אבל תמיד חשבתי שזה יותר מסובך. יצא מעולה, ממש טעים.

אורה (11:52 13.01.2014)

העיסה יוצאת כל כך דלילה ודביקה שאין אפשרות להפוך את זה לככר ואני הקפדתי מאד על הכמויות.
שמתי ב-6 תבניות מאפינס כי הכמות גם יצאה קטנה מאד.

מתכונים ב-10 דקות (13:06 13.01.2014)

היי אורה, העיסה אמורה לצאת דביקה אך לא דלילה. אולי הביצים היו גדולות מידי או שהשתמשת בכוסות מדידה קטנות? אלה הסיבות העיקריות שאני יכולה לחשוב עליהן.
לגבי הכמות, הכמות שיוצאת אכן לא גדולה אך אמורה להספיק כדי ליצור צורה של כיכר לחם שאותו חותכים בסוף לכ-20 פרוסות.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.