זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: חלבי/פרווה
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
רבע כוס (60 מ”ל) חלב (לפרווה- מים)
רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים
חצי כפית תמצית וניל
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה)
לציפוי:
חצי כוס (60 ג’) אגוזים טחונים
100 גרם שוקולד חלב (לפרווה- שוקולד מריר)
2 כפות שמן
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-בעזרת מיקסר ידני מקציפים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, חלב, מיץ, תמצית וניל ומערבבים.
מוסיפים קמח תופח ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
-יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 30-35 דקות עד שקיסם יוצא נקי.
-מכינים את הציפוי: קוצצים את האגוזים דק אבל לא מאוד (השתמשתי באביזר הקיצוץ של נינג’ה).
ממיסים את קוביות השוקולד עם 2 כפות שמן במיקרוגל, מערבבים לתערובת חלקה ומוסיפים את האגוזים הקצוצים.
יוצקים את הציפוי על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור ומורחים באופן אחיד בחלק העליון ובצדדים.
- עופות שלמים בנינג’ה |
- פרגיות ושוקיים בנינג’ה |
- המבורגר בנינג’ה |
- פוקצה בטאבון נינג’ה |
- ארוחת בשרים בנינג’ה |
- כנפיים בנינג’ה גריל
הי אפרת ,מה אפשר לשים במקום 100 גרם שוקולד?
אולי ממרח בטעם שוקולד אבל יהיה כדאי לדלל אותו לפני עם מים.
מקפיאים את העוגה איך שיוצא??
קודם יש להניח לעוגה להתקרר.
תודה רבה רבה ❤️❤️
תודה רבה מתכון מושלם ❤️
❤️❤️
היי אפרת ,
תודה על האתר המדהים:)
אני מחפשת מתכונים לעוגות שמכינים אותם בכמה דקות ולתנור..
ללא הקצפה וכו..
מבחינתי קערה וכף…
תוכלי לכוון אותי למתכונים כאלה???
תודה
עוגת מיץ
עוגת שוקולית
עוגת וניל וקוקוס
עוגת שמנת חמוצה
היי, האם אפשר להשתמש בקמח מחיטה מלאה?
והאם הטעם משתנה אם אין לי מיץ תפוזים ואני אוסיף חלב ומים?
פחות מומלץ, זה ייצא במרקם קצת כבד ודחוס עם קמח מלא.
המיץ מוסיף טעם אבל אם אין לך מיץ שימי רבע כוס מים עם כף מיץ לימון וכפית סוכר.
הכנתי ויצא מושלם😝
תודה אפרת!!!
שמחה שיצא טעים❤️
כרגיל, מתכון מעולה! תמיד הכנתי עוגה בסגנון הזה עם מייפל ומעולם לא חשבתי לשנות למשהו שוקולדי וקראנצ’י וזה מעולה! מרגיש מושחת 🤣. המון תודה אפרת❤️
שמחה שיצא טעים❤️
תודה לך שחזרת לשתף!
איך מורחים בצדדים? להוציא העוגה החמה מהתבנית? היא לא תתפרק?
אם רוצים למרוח בצדדים כדאי להפוך את העוגה על מגש/צלחת שטוחה לאחר שהיא התקררה.
תודה רבה! האתר שלך מושלם עבורי, ונעזרת בו הרבה:-)
היי אפרת אני צריכה להכין כמות גדולה של עוגות לבאר של בת מצווה
אשמח אם תמליצי על מתכונים קלים שמתאימים להקפאה ונחתכים יפה ובקלות תודה רבה
כמעט כל העוגות ניתנות להקפאה ונחתכות טוב לאחר קירור.
תבחרי כאן עוגות שנראות לך – עוגות בחושות
וואו יצא נדירר😋
אין על המתכונים שלך!❤
שמחה שיצא טעים❤️
שלום אפרת🤗
1.אשמח לדעת במה אפשר להחליף את האגוזים?….(בפצפוצי אורז או כל דבר אחר..)
2. אין לי כרגע מיקסר זמין, יש אופציה אחרת להקציף?
ותודה ענקיתתתתתתתתתתתת על המתכונים שלך🙏
את אלופהה💪
1. אפשר פצפוצי אורז
2. אפשר לערבב במטרפה ידנית.
עוגה מצויינת וקלה להכנה. היכן לשמור – במקרר או על השיש?
על השיש.
שבת שלום:)
הי אפרת, מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים לעוגה פרווה? רוצה להכין מיד ואין לי…
אפשר לשים מים.
היי
עוגה טעימה עם מחמאות.
תודה חדוה:)
איך אפשר למרוח בצדדים לפני שמוציאים מהתבנית?
אפשר רק אחרי שמוצאים מהתבנית.
האם ניתן להמיר את מיץ התפוזים במים או חלב?
כן אפשר.
היי אפרת
אם אני רוצה להוסיף קקאו לעוגה אז כמה להוסיף? והאם צריך להוריד משהו מהמתכון או לשנות?
בהזדמנות זו אני רוצה להודות לך על כל הטוב שאת משתפת אותנו
היי דליה,
את יכולה להוסיף כף קקאו.
הקקאו קצת מר אז אם אפשר להוסיף 1-2 כפות סוכר.
האם את עוגת התפוזים אופים בתוכנית טורבו או קו עליון תחתון?
קו עליון ותחתון.
לא מובן לי!
במקום חלב אפשר להוסיף במקום 60 מ”ל מים ?
כן
אגוזים טחונים )לא לגמרי, עם קצת מרקם( גם טוב?
כן:)
תודה
הבטחתי לילדים להכין היום! באיזה מכשיר נינגה השתמשת? תסתדרי לנו קופון
אפרת יקרה, מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
אני טבעונית.
האם אפשר להמיר את הביצים ברסק תפוחים?
היי ליאורה,
לא ניסיתי בעוגה הזאת.
את יכולה להכין את העוגה הזאת – עוגה ללא ביצים ולצפות בשוקולד מריר ואגוזים טחונים.
היי אפרת , באיזה מצב לשפוך את השוקולד? שהוא חם? והעוגה חמה או קרה?
חם.
לגבי הוספת הציפוי – העוגה יכולה להיות חמה או בטמפ’ החדר. לא משנה.
אם את מחלצת את העוגה לפני מהתבנית אז רצוי שתהיה בטמפ’ החדר.
אששששש
❤️