שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

סוג: חלבי/פרווה

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

2 ביצים

חצי כוס (100 ג’) סוכר

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

רבע כוס (60 מ”ל) חלב (לפרווה- מים)

רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים

חצי כפית תמצית וניל

כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה)

לציפוי:

חצי כוס (60 ג’) אגוזים טחונים

100 גרם שוקולד חלב (לפרווה- שוקולד מריר)

2 כפות שמן

נינגה נינג'ה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-בעזרת מיקסר ידני מקציפים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, חלב, מיץ, תמצית וניל ומערבבים.

מוסיפים קמח תופח ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.

-יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 30-35 דקות עד שקיסם יוצא נקי.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מכינים את הציפוי: קוצצים את האגוזים דק אבל לא מאוד (השתמשתי באביזר הקיצוץ של נינג’ה).

ממיסים את קוביות השוקולד  עם 2 כפות שמן במיקרוגל, מערבבים לתערובת חלקה ומוסיפים את האגוזים הקצוצים.

יוצקים את הציפוי על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור ומורחים באופן אחיד בחלק העליון ובצדדים.

ראו גם
אוזני המן ללא גלוטןאוזני המן ללא גלוטן
עוגת עוגיה עוגת עוגיה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
דליה.ר. (13:04 5.04.2024)

היי אפרת
אם אני רוצה להוסיף קקאו לעוגה אז כמה להוסיף? והאם צריך להוריד משהו מהמתכון או לשנות?
בהזדמנות זו אני רוצה להודות לך על כל הטוב שאת משתפת אותנו

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:50 5.04.2024)

היי דליה,
את יכולה להוסיף כף קקאו.
הקקאו קצת מר אז אם אפשר להוסיף 1-2 כפות סוכר.

avatar
עדנה (18:39 19.03.2024)

האם את עוגת התפוזים אופים בתוכנית טורבו או קו עליון תחתון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:28 20.03.2024)

קו עליון ותחתון.

avatar
נאדין (18:37 15.03.2024)

לא מובן לי!
במקום חלב אפשר להוסיף במקום 60 מ”ל מים ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:09 16.03.2024)

כן

avatar
שרה (14:38 14.03.2024)

אגוזים טחונים )לא לגמרי, עם קצת מרקם( גם טוב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:41 14.03.2024)

כן:)

avatar
שרה (14:41 14.03.2024)

תודה

avatar
לירון (18:33 13.03.2024)

הבטחתי לילדים להכין היום! באיזה מכשיר נינגה השתמשת? תסתדרי לנו קופון

avatar
ליאורה (16:28 13.03.2024)

אפרת יקרה, מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
אני טבעונית.
האם אפשר להמיר את הביצים ברסק תפוחים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:06 13.03.2024)

היי ליאורה,
לא ניסיתי בעוגה הזאת.
את יכולה להכין את העוגה הזאת – עוגה ללא ביצים ולצפות בשוקולד מריר ואגוזים טחונים.

avatar
אושרית (14:51 13.03.2024)

היי אפרת , באיזה מצב לשפוך את השוקולד? שהוא חם? והעוגה חמה או קרה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:26 13.03.2024)

חם.
לגבי הוספת הציפוי – העוגה יכולה להיות חמה או בטמפ’ החדר. לא משנה.
אם את מחלצת את העוגה לפני מהתבנית אז רצוי שתהיה בטמפ’ החדר.

avatar
יופי (14:17 13.03.2024)

אששששש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:25 13.03.2024)

❤️

לקריאת כל התגובות