זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: חלבי
2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
2/3 כוס (166 ג’) סוכר
3/4 כוס (166 ג’) שמן קנולה
2 גביעי מעדן חלב בטעם שוקולד (סה”כ 250 גרם)
1/4 כוס (60 מ”ל) חלב
1 כפית (5 ג’) תמצית וניל
1.5 כוסות (210 ג’) קמח תופח
4 כפות (40 ג’) שוקולית
חומרים לציפוי: 1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 גרם) וחבילת שוקולד מריר (100 גרם).
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים (מלבד הציפוי) בעזרת מטרפה/כף לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת בלילה חלקה.
-מעבירים לתבנית ואופים 25-30 דקות.
–הכנת הציפוי: מביאים שמנת לרתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים את קוביות השוקולד המריר ומערבבים עד לתערובת שוקולד חלקה. שופכים על העוגה בעודה חמה. מצננים ושומרים את העוגה במקרר.
הערה: העוגה טעימה יותר יום למחרת לאחר שהייה במקרר (אם עדיין תישאר עוגה..)
יש לי 4 מעדן דני פיסטוק,
האם אפשר להכין בטעם וניל פיסטוק?
היי קרן,
האמת שלא יצא לי לטעום את המעדנים האלה.
אם את מחליטה לנסות אז במקום שוקולית כדאי לשים 2 כפות קמח + 2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
תודה,
אנסה ואעלה את התוצאה
היי. מתאים לגביע מילקי אחד (בהנחה שאני עושה חצי כמות) וחלב סויה וניל?
היי
כן, מתאים.
יש לי 2 דניאלה של תות בננה ואני רוצה להכין רק תבנית אחת של אינגליש קייק מה לשנות מבחינת הכמויות והאם השוקולד ישתלב טוב עם התות בננה?
היי,
לא הייתי מכינה את העוגה עם מעדן תות, זה משתלב הרבה פחות טוב בעוגה.
המתכון מתאים גם לפודינג שוקולד מוכן (במקום המעדנים?)
נתקענו עם כמות גדולה של פודינג שוקולד מוכן שלא נאכל…
היי,
אני חושבת שגם פודינג יעשה את העבודה, יתכן שינוי קל במרקם.
הי אפרת, תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך!
יש לי מעדן יולו שוקולד לבן. יש לך רעיון איך להכין ממנן עוגה? ואיך להשאיר אןתה לבנה? לשים אינסטנט פודינג במקום שוקולית?
היי מיכל,
לא ניסיתי בעצמי, אבל מניחה שאת יכולה להמיר את מעדן השוקולד ב-250 גרם יולו לבן, לוותר על השוקולית ולהוסיף עוד 2 כפות קמח במקומה.
אגב, היות ויולו לבן מתוק יותר מהרבה מעדני שוקולד- יתכן והעוגה תצא מאד מתוקה. אם אתם לא מחובבי המתוק במיוחד כדאי להפחית כף- שתיים מכמות הסוכר.
אשמח לשמוע איך יוצא(:
הי 😍
יש מתכון לעוגיות עם מעדן שוקולד?
תודה
היי שרון,
זה רעיון ממש חמוד! אין עדיין מתכון כזה (יש מתכון לעוגה ממעדן שוקולד אם זה מעניין אותך).
תודה. הכנתי בסוף כדורי שוקולד עם המעדן 🙂
מעולה(:
היי אפרת,
האם יש לך רעיון מה אפרת להכין מפס עוגת שמרים שוקולד שלא אכלנו ? להפוך אותה לכדורי שוקולד או משהו בסגנון? אם כן אז איך ?
תודה מראש
אושרית
היי אושרית,
אפשר להכין כדורי שוקולד או פודינג לחם:
לכדורי שוקולד: יש לטחון את העוגה במעבד מזון לחתיכות קטנות ולאחר מכן להמשיך לפי המתכון הזה לכדורי שוקולד.
לפודינג לחם: יש לחתוך את העוגה לקוביות בינוניות ולהניח בתבנית בינונית מלבנית משומנת. לפזר מעל מטבעות או קוביות שוקולד, או שוקולד צ’יפס, או אם מעדיפים – פירות יבשים כמו צימוקים. לערבב בקערה נפרדת 300 מ”ל חלב, 100 מ”ל שמנת מתוקה, 40 גרם סוכר דק, ו-2 ביצים. לצקת את תערובת הביצים על העוגה בתבנית, לפזר מעל 2 כפות סוכר חום, ולאפות כ-40-30 דקות על-160 מעלות עד שהמאפה שחום אך עדיין רוטט קצת.
וואו איזה רעיונות טובים !
בכלל פעם ראשונה שאני שומעת על המושג פודינג לחם אז אולי אני אנסה את זה -הפתעה!
מה כמות השוקולד הרצויה? זה על פס שמרים
ותודה רבה כמו תמיד את מקסימה וזמינה , אני אוהבת מאוד את האתר שלך:)
ערב טוב 🙂
האמת שזה יותר לפי העין, ביחוד אם זו עוגת שמרים שכבר יש בתוכה שוקולד… תפזרי בנדיבות אבל בלי להגזים עם השוקולד😉
אחת העוגות הטובות. מאד התלהבתי!!!
הצלחתי ל”טבען” אותה בקלות.
כשיש מעדנים בעוגה ומעט ביצים להחליף, הרבה יותר קל להשמיט את הביצים.
המעדנים נותנים מירקם ללא הביצים.
לא הייתי צריכה להוסיף רסק תפוחים או בננה או כל תחליף אחר טיבעי לביצה.
לאווריריות העוגה הוספתי כף חומץ וכפית סודה לשתייה.
הוספתי כף חמאת קשיו טיבעית, שתורמת ליציבות העוגה ולא משאירה טעם בעוגה.
את הגנאש הכנתי במיקרוגל, בפולסים של חימום.
לחלב השתמשתי בחלב שקדים, מאד מוסיף לטעם ולארומה של עוגות בחושות.
שמנת צימחית של ריצ’.
מעדן שוקולד שקדים סדרת “אלטרנטיב” תנובה.
העוגה מ ע ו ל ה.
לא נשאר ממנה כבר כמעט כלום לצילום.
המון תודה!💗
שמחה שיצא מוצלח, ועוד בגרסה טבעונית! תודה על השיתוף😊
היי אפרת, חייבת להגיד לך שבזכותך פתאום כיף להכנס למטבח. תודה לך בשמי ובשם בעלי והילדים (:
לגבי העוגה הזו, כתבת “לערבב בעזרת מטרפה או כף”. עדיין אפשר להשתמש במיקסר ידני, נכון?
שמחה לשמוע ❤️
וכן אפשר.
היי אפשר לציפוי להשתמש במעדן שוקולד?
אני חושבת שיותר מתאים להכין ציפוי משוקולד מריר. אפשר גם להכין מממרח שוקולד.
אפשר לוותר על השוקולית?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים במקום השוקולית 2 כפות קקאו ו2 כפות קמח לבן.
כדאי להוסיף 1-2 כפות סוכר בנוסף לכמות הרשומה.
יש לי מעדן וניל, להוסיף קקאו?
אני חושבת שכן.
אני ממליצה לך לנסות קודם חצי כמות בתבנית אינגליש קייק אחת:
1 ביצה, שליש כוס סוכר, שליש כוס שמן, 1 גביע מעדן, 3 כפות חלב, חצי כפית ת.וניל, 3/4 כוס קמח תופח, 2 כפות שוקולית וכפית מלאה אבקת קקאו.
תודה רבה
מכינה אותה כבר בפעם המליון, ממש ממש מוצלחת וטעימה! ואני לא טובה באפיה אבל משום מה כל המתכונים שלך יוצאים בול! תודה רבה🤗
שמחה לשמוע ❤️
תודה לך
האם אפשר בתבנית אפייה בקוטר 24?
כן.
היי אפרת, אפשר להוסיף אגוזים טחונים/מרוסקים לעוגה? אני מאד אוהבת אבל חוששת להרוס את המרקם. אם כן, כמה?
כן, אפשר להוסיף כחצי כוס- שני שליש כוס.
בדיוק כך הכנתי בסוף! וללא גלוטן – קמח אורז מלא + קמח תפו\”א, עם כפית קסנטן. 2 כפות קקאו במקום שוקולית וחצי כוס סוכר. היה לי מעדן שוקולד על בסיס חלב אורז. יצא מעולה ברמות אחרות! האתר שלך הכי שווה וחכם ברשת! ❤
תודה שחזרת לשתף!
נראה מעולה 😍
הכנתי ויצא בצקי מאוד כאילו לא נאפה בפנים
למה? שמתי שעה וחצי ועדיין ככה.
באיזה תבנית השתמשת?
חיממת את התנור מראש? כמה זמן מראש?
180 מעלות חום עליון וחום תחתון?
מיטל- אם אין לך משהו טוב להגיד השתיקה תהיה יפה לך. פשוט לא יפה לעלות תגובה רק כדי להשמיע ביקורת (שבמקרה הזה חוץ מזה שהיא לא יפה היא גם טיפשית) את לא רוצה להכין ? אל תכיני . את לא חייבת להשפריץ את השליליות שלך!
אפרת עוגה מצויינת תודה על הכל!! אין כמו האתר שלך!!
❤️
איך עושים עם וניל? עם איסנט וניל במקום שוקולית?
כן. מישהי בתגובות רשמה שהיא הכינה ממעדן וניל והחליפה את השוקולית באינסטנט פודינג וניל.
חיכיתי שישארו לנו מעדנים שפג תוקפם בשביל להכין את העוגה הזאת.
סוף סוף אתמול זה קרה והכנתי אותה.
המשפחה שלי ממש אהבה.
תודה רבה 😙
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת:)
צריך לשמן את התבנית לפני ששופכים אליה את הבלילה?
ושאלה נוספת, האם ניתן להכין את העוגה באינגליש שיחק מזכוכית?
אינגליש קייק*
היי עדי,
יש לשמן את התבנית לפני ואפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק מזכוכית. אם תשאר לך בלילה עודפת אפשר לשים בכמה תבניות שקעים בודדות.
הכנתי כמה פעמים יצא מעולה! לעוגה לבנה החלפתי למעדן וניל ופודינג וניל במקום השוקולית.
מעולה 🙂
תודה זהבה ושבת שלום
האם ניתן להקפיא את העוגה?
אני מניחה שאפשר.
האם ניתן להשתמש בקמח מלא (להמיר את כל הקמח הלבן או חלקו) ?
היי יפעת,
אם יש לך קמח כוסמין מלא אין בעיה להמיר באותה כמות (כוס וחצי) ולהוסיף כפית וחצי אבקת אפיה.
אם זה קמח מלא רגיל אני מאמינה שהעוגה תצא קצת דחוסה ופחות אוורירית. אם בכל זאת את רוצה לנסות שימי 3/4 כוס קמח מלא ו 3/4 כוס קמח לבן + כפית וחצי אבקת אפיה.
בהצלחה 🙂
היי שאלה קצת מביכה
בחיים לא הכנתי עוגה ורק לאחרונה התחלתי להתעניין בעולם המטבח אני פשוט בורה בנושא
איך קוראים למכשיר שאיתו מערבבים את החומרים לקבלת בלילה לעוגה ובכלל?
היכן קונים אותו?
תודה מראש
היי שיר,
זה הזמן להתחיל 🙂
למכשיר קוראים מיקסר ידני וניתן לקנות אותו בכל חנות חשמל, לפעמים ניתן למצוא אותו אפילו בסופרים. יש באתר המון עוגות בחושות שניתן להכין ללא מיקסר, עם כף רגילה (רק אם רשום במתכון במפורש – להקציף ביצים או להשתמש במיקסר אז יש צורך במיקסר).
בהצלחה ושבת שלום!
ניראה לי מתכון לא לענין, עם יהיה לי מעדן, למה שאני לא יאכל אותו?
זה גם טעים, וגם פחות עבודה, מי שרוצה עוגה שיכין עוגה, לא צריך לבזבז על זה מעדן, ומי שממש אין לו מה לעשות עם זה, אני מוכנה בשמחה לקבל ממנו…
תגובה לא לעניין יש אנשים ששמחים להכין כזאת עוגה
הכנתי את העוגה כשהיו לי מעדנים פג תוקף. יצאה מושלם!! הכנתי עם מילקי- אחד שוקולד ואחד וניל
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
אהה, גברת.
ב’קשה לא להעליב ואם יש לך תלונות תשמרי אותן בבטן, ברור?!?!?
ושלא תעיזי להגיד דברים רעים על אפרת המלכה!!!!!
מי שיש לו בעיה על מתכונים – בקשה לסתווווווווווםםםםםםם!!!!!!
אני דווקא מאוד נהנית מהמתכון הזה.
לפעמים לקיצורי דרך האלו שנראים לא לעניין (כמו ל”בזבז” מעדן) הם כדי להשיג משהו שהיה מתקבל רק עם יותר עבודה וכישורים (כמו להכין קרם אנגלייז).
את ארבעת העוגות בתמונה הכנתי היום עם הבת שלי מהמתכון למעלה, הן יצאו ממש טעימות.
לדעתי לא לעניין שאחרים הגיבו בכעס לתגובה שלך כי כל איש ודעתו, אך הייתי ממליצה לך לנסות את המתכון ולראות אם הוא שווה בשבילך או לא וכך או כך להשאיר משהו חיובי אחרייך כדי לפזר מעט יותר אהבה בעולם.
נראה מעולה, תודה על השיתוף❤
שלום לך! אפשר לשים שוקולד חלב בציפוי במקום המריר? אם כן,כמה? אם כבר חלבי אז עד הסוףף . .
היי רחלי,
מסכימה איתך 😉
אפשר לשים 150 גרם שוקולד חלב.
הכנתי את העוגה ללא ביצים(מכיוון שביתי אלרגית) יצא טעים.
החלפתי: במקום 2 ביצים – 1 כפית גדושה אבקת סודה לשתיה
במקום 1/4 כוס חלב – 1 כוס מי סודה
כל השאר אותו דבר.
מעולה!
תודה טל ושבוע מקסים 🙂
נהדר!
הכנתי עם מעדן לייט (130 גר), מודה שחששתי לעניין הטעם ויצא מעולה
כתמיד, לא מתאכזבת מהמתכונים שלך:)
שבת שלום
תודה אורית ושבת שלום! 🙂
וואי,
זה רעיון לכל מי שבדיאטה אבל עדיין רוצה ליהנות מדברים טעימים כמו המתכונים באתר הזה.
תודה על הרעיון המוצלח!!
צריך לשים לב שישנם ממתיקים שאסורים /לא ממולצים לבישול ואפייה (לדעתי בגלל החום) ולרוב הם חלק ממרכיבי ה”לייט” השונים..
אכן יש ממתיקים שאסורים לבוא במגע עם חום (בישול ואפיה) :
כמו אסוסלפאם K ואספרטיים .
הם הופכים להיות ממש רעל מסוכן ובלי קשר לחום חשודים רצינים במחלות של ניוון שרירים ומסרטנים.
לכן שתיה דיאט אסור לה להיות בשמש רק בקירור , זה בתוקף גם בטמפרטורה של חדר וקצת יותר .
סגור .
אני אנסה היום ואעדכן בלי נדר.
תודה על התגובה המהירה 🙂
חנוכה שמח!!
אפשר לשים גבינה לבנה עם קקאו וסוכר במקום מעדן?
היי מרים,
זה רעיון אבל לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא.
אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון 😉
יום נפלא
היי , קריטי אם אין לי חלב/מיץ תפוזים ? אפשר לשים רק מים ? אותן כמויות לתבנית 26?
היי לימור,
את יכולה לשים גם מים במקום החלב.
הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה 24. אם את רוצה להכין בתבנית 26 אלא הכמויות:
3 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
3 גביעי מעדן
שליש כוס חלב/מים
כפית וחצי תמצית וניל
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח תופח
6 כפות שוקולית
לציפוי: מיכל שמנת מתוקה + 150 גרם שוקולד מריר
שבת שלום 🙂
תודה רבה !! שבת שלום 🙂
מה להשים במקום שוקולידת ? הינה בגדר חובה ?
את יכולה לשים במקום 3 כפות קקאו.
היי
אם אין לי קמח תופח , מה במקום?
ומילקי למתכון זה בסדר?
היי דיאנה,
במקום הקמח התופח את יכולה לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
מילקי זה בסדר אבל עדיף בלי הקצפת.
עוגה מעולה
תודה בלה!
שבת שלום 🙂
האם חייבים לשמור את העוגה במקרר?
היי בלה,
אפשר לשמור את העוגה גם בטמפ’ החדר במקום קריר ומוצל אך יום למחרת כדאי להכניסה למקרר מאחר והיא עשויה ממוצרי חלב.
תודה רבה בתקווה שהיא תשאר ליום המחרת
אפשר להשתמש בתבנית מרובעת אחת במקום השתיים שציינת?
כן, אפשר.
אפשר להוריד את הסודה?או במה אפשר לההחליף?
היי ולא,
אין סודה במתכון הזה.
היי המתכון נראה מקסים אבל רשום 250 ואצלי רשום 100 על כל קופסא האם 200 מספיק?
הי אורית,
כן, אם זה מה שיש לך את יכולה להשתמש בשני גביעים של 100.
גמר חתימה טובה 🙂
תודה 🙂
היי 🙂 אני בת 11-12 ואני הכנתי את העוגה הזאת לגמרי לבד. (זאת העוגה הראשונה שלי!!) אני חייבת להגיד שהניא רייחנית ומגרה כל כך!!
אבל בטעות שחכתי לקנות שוקולד מריר, אז שמתי חצי חפיסת שוקולד מריר, קצת קקאו וקצת סוכר. (לשמנת).זה בסדר??
היי,
אני מאוד שמחה לשמוע, כל הכבוד לך!
לגבי הציפוי, כל הכבוד על האלתור 😉 אני בטוחה שזה יצא טעים.
תמשיכי לבשל, לאפות ולעדכן, שבת שלום!
היי.
מה הכוונה- לערבב לפי הסדר?
האם להניח את החומרים בקערה לפי סדר המרכיבים ולערבב את כולם בבת אחת?
או- לשים מרכיב ראשון, לערבב מעט ולהוסיף את השני וכך הלאה?
הי אורנה,
לערבב את החומרים לפי הסדר בהם רשומים: לערבב ביצים, להוסיף סוכר ולערבב, להוסיף שמן ולערבב וכך הלאה.
היי
האם אפשר לאפות את העוגה במיקרו?
יש מתכונים לעוגת שוקולד שאופים אותם במיקרו ב-10 דקות בלבד, במקום בתנור. אחר כך מוסיפים ציפוי.
תודה
היי מירה,
לא ניסיתי כך שלצערי אני לא יודעת.
תודה רבה! 🙂
זה אפשרי לעשות את העוגה רק בתבנית אחת של אינגלייש קייק? ואם כן מה הכמות?
כאילו כמה לצמצם מהחומר?
הי שני,
בוודאי, יש להכין חצי מהכמות: 1 ביצה, 1/3 כוס סוכר, 1/3 כוס שמן, 1 גביע מעדן, 1/8 כוס חלב, 1/2 כפית ת.וניל, 3/4 כוס קמח תופח, 2 כפות שוקולית.
שבת שלום 🙂
אפשר להכין את העוגה בלי תמצית וניל?
הי רונית,
אפשר.
יקירה האם אפשר להשתמש במעדן שוקו דייט?
תודה לאה קליין
הי לאה,
לא ניסיתי אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה.
המשך יום נפלא 🙂
אפשר לא להשתמש במעדן שוקולד? (אם אין אפשר בלי?)
הי קרינה,
אם את רוצה להכין עוגת שוקולד טעימה בלי מעדן אז אני ממליצה לך להכין את אחת מעוגות השוקולד שיש באתר (הן מעולות) ואת יכולה להכין להן את הציפוי של העוגה הזאת שהוא מוסיף המון.
עוגת שוקולד עסיסית
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93/
עוגת שוקולד
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%A4%D7%A9%D7%95%D7%98%D7%94/
עוגת שוקולית
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%AA/
יש לי מעדן בטעם בננה אפשר במקום מעדן שוקולד
הי,
לא ניסיתי אבל לדעתי במתכון הזה לא מומלץ להשתמש במעדן שהוא לא שוקולד.
עוגה מעולה
תודה חופית 🙂