שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

סוג: חלבי

2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

2/3 כוס (166 ג’) סוכר

3/4 כוס (166 ג’) שמן קנולה

2 גביעי מעדן חלב בטעם שוקולד (סה”כ 250 גרם)

1/4 כוס (60 מ”ל) חלב

1 כפית (5 ג’) תמצית וניל

1.5 כוסות (210 ג’) קמח תופח

4 כפות (40 ג’) שוקולית

חומרים לציפוי:  1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 גרם) וחבילת שוקולד מריר (100 גרם).

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים (מלבד הציפוי) בעזרת מטרפה/כף לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת בלילה חלקה.

-מעבירים לתבנית ואופים 25-30 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

הכנת הציפוי: מביאים שמנת לרתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים את קוביות השוקולד המריר ומערבבים עד לתערובת שוקולד חלקה. שופכים על העוגה בעודה חמה. מצננים ושומרים את העוגה במקרר.

הערה: העוגה טעימה יותר יום למחרת לאחר שהייה במקרר (אם עדיין תישאר עוגה..)

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סהרוני גבינה
כדורי קוקוס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אושרית (17:17 1.07.2021)

היי אפרת,
האם יש לך רעיון מה אפרת להכין מפס עוגת שמרים שוקולד שלא אכלנו ? להפוך אותה לכדורי שוקולד או משהו בסגנון? אם כן אז איך ?

תודה מראש
אושרית

מתכונים ב-10 דקות (19:25 1.07.2021)

היי אושרית,
אפשר להכין כדורי שוקולד או פודינג לחם:
לכדורי שוקולד: יש לטחון את העוגה במעבד מזון לחתיכות קטנות ולאחר מכן להמשיך לפי המתכון הזה לכדורי שוקולד.
לפודינג לחם: יש לחתוך את העוגה לקוביות בינוניות ולהניח בתבנית בינונית מלבנית משומנת. לפזר מעל מטבעות או קוביות שוקולד, או שוקולד צ’יפס, או אם מעדיפים – פירות יבשים כמו צימוקים. לערבב בקערה נפרדת 300 מ”ל חלב, 100 מ”ל שמנת מתוקה, 40 גרם סוכר דק, ו-2 ביצים. לצקת את תערובת הביצים על העוגה בתבנית, לפזר מעל 2 כפות סוכר חום, ולאפות כ-40-30 דקות על-160 מעלות עד שהמאפה שחום אך עדיין רוטט קצת.

אושרית (19:57 1.07.2021)

וואו איזה רעיונות טובים !
בכלל פעם ראשונה שאני שומעת על המושג פודינג לחם אז אולי אני אנסה את זה -הפתעה!
מה כמות השוקולד הרצויה? זה על פס שמרים
ותודה רבה כמו תמיד את מקסימה וזמינה , אני אוהבת מאוד את האתר שלך:)
ערב טוב 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:18 1.07.2021)

האמת שזה יותר לפי העין, ביחוד אם זו עוגת שמרים שכבר יש בתוכה שוקולד… תפזרי בנדיבות אבל בלי להגזים עם השוקולד😉

שרית (15:40 16.04.2021)

אחת העוגות הטובות. מאד התלהבתי!!!

הצלחתי ל”טבען” אותה בקלות.
כשיש מעדנים בעוגה ומעט ביצים להחליף, הרבה יותר קל להשמיט את הביצים.
המעדנים נותנים מירקם ללא הביצים.
לא הייתי צריכה להוסיף רסק תפוחים או בננה או כל תחליף אחר טיבעי לביצה.

לאווריריות העוגה הוספתי כף חומץ וכפית סודה לשתייה.

הוספתי כף חמאת קשיו טיבעית, שתורמת ליציבות העוגה ולא משאירה טעם בעוגה.

את הגנאש הכנתי במיקרוגל, בפולסים של חימום.

לחלב השתמשתי בחלב שקדים, מאד מוסיף לטעם ולארומה של עוגות בחושות.
שמנת צימחית של ריצ’.
מעדן שוקולד שקדים סדרת “אלטרנטיב” תנובה.

העוגה מ ע ו ל ה.
לא נשאר ממנה כבר כמעט כלום לצילום.

המון תודה!💗

מתכונים ב-10 דקות (16:01 16.04.2021)

שמחה שיצא מוצלח, ועוד בגרסה טבעונית! תודה על השיתוף😊

מארי (18:57 26.04.2020)

היי אפרת, חייבת להגיד לך שבזכותך פתאום כיף להכנס למטבח. תודה לך בשמי ובשם בעלי והילדים (:
לגבי העוגה הזו, כתבת “לערבב בעזרת מטרפה או כף”. עדיין אפשר להשתמש במיקסר ידני, נכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:29 26.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️
וכן אפשר.

ריקי נאבל (22:49 23.03.2020)

היי אפשר לציפוי להשתמש במעדן שוקולד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:23 24.03.2020)

אני חושבת שיותר מתאים להכין ציפוי משוקולד מריר. אפשר גם להכין מממרח שוקולד.

טל (20:04 14.03.2020)

אפשר לוותר על השוקולית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:43 15.03.2020)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים במקום השוקולית 2 כפות קקאו ו2 כפות קמח לבן.
כדאי להוסיף 1-2 כפות סוכר בנוסף לכמות הרשומה.

פנינה (21:32 27.02.2020)

יש לי מעדן וניל, להוסיף קקאו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:52 27.02.2020)

אני חושבת שכן.
אני ממליצה לך לנסות קודם חצי כמות בתבנית אינגליש קייק אחת:
1 ביצה, שליש כוס סוכר, שליש כוס שמן, 1 גביע מעדן, 3 כפות חלב, חצי כפית ת.וניל, 3/4 כוס קמח תופח, 2 כפות שוקולית וכפית מלאה אבקת קקאו.

פנינה (23:37 27.02.2020)

תודה רבה

חנה (20:24 27.02.2020)

מכינה אותה כבר בפעם המליון, ממש ממש מוצלחת וטעימה! ואני לא טובה באפיה אבל משום מה כל המתכונים שלך יוצאים בול! תודה רבה🤗

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:33 27.02.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה לך

ריקי (10:14 19.02.2020)

האם אפשר בתבנית אפייה בקוטר 24?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:28 19.02.2020)

כן.

דינה (18:19 28.01.2020)

היי אפרת, אפשר להוסיף אגוזים טחונים/מרוסקים לעוגה? אני מאד אוהבת אבל חוששת להרוס את המרקם. אם כן, כמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 28.01.2020)

כן, אפשר להוסיף כחצי כוס- שני שליש כוס.

דינה בן עמי (15:44 1.02.2020)

בדיוק כך הכנתי בסוף! וללא גלוטן – קמח אורז מלא + קמח תפו\”א, עם כפית קסנטן. 2 כפות קקאו במקום שוקולית וחצי כוס סוכר. היה לי מעדן שוקולד על בסיס חלב אורז. יצא מעולה ברמות אחרות! האתר שלך הכי שווה וחכם ברשת! ❤

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 1.02.2020)

תודה שחזרת לשתף!
נראה מעולה 😍

סיל (16:02 10.09.2019)

הכנתי ויצא בצקי מאוד כאילו לא נאפה בפנים
למה? שמתי שעה וחצי ועדיין ככה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:42 10.09.2019)

באיזה תבנית השתמשת?
חיממת את התנור מראש? כמה זמן מראש?
180 מעלות חום עליון וחום תחתון?

אילה (20:26 31.07.2019)

מיטל- אם אין לך משהו טוב להגיד השתיקה תהיה יפה לך. פשוט לא יפה לעלות תגובה רק כדי להשמיע ביקורת (שבמקרה הזה חוץ מזה שהיא לא יפה היא גם טיפשית) את לא רוצה להכין ? אל תכיני . את לא חייבת להשפריץ את השליליות שלך!

אפרת עוגה מצויינת תודה על הכל!! אין כמו האתר שלך!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 31.07.2019)

❤️

רפי (19:02 2.06.2019)

איך עושים עם וניל? עם איסנט וניל במקום שוקולית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 2.06.2019)

כן. מישהי בתגובות רשמה שהיא הכינה ממעדן וניל והחליפה את השוקולית באינסטנט פודינג וניל.

אבישג (19:19 1.08.2018)

חיכיתי שישארו לנו מעדנים שפג תוקפם בשביל להכין את העוגה הזאת.
סוף סוף אתמול זה קרה והכנתי אותה.
המשפחה שלי ממש אהבה.
תודה רבה 😙

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 1.08.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

עדי (00:12 13.09.2017)

היי אפרת:)
צריך לשמן את התבנית לפני ששופכים אליה את הבלילה?
ושאלה נוספת, האם ניתן להכין את העוגה באינגליש שיחק מזכוכית?

עדי (00:12 13.09.2017)

אינגליש קייק*

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 13.09.2017)

היי עדי,
יש לשמן את התבנית לפני ואפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק מזכוכית. אם תשאר לך בלילה עודפת אפשר לשים בכמה תבניות שקעים בודדות.

זהבה (16:01 31.03.2017)

הכנתי כמה פעמים יצא מעולה! לעוגה לבנה החלפתי למעדן וניל ופודינג וניל במקום השוקולית.

מתכונים ב-10 דקות (17:04 31.03.2017)

מעולה 🙂
תודה זהבה ושבת שלום

פלונית (20:33 13.12.2016)

האם ניתן להקפיא את העוגה?

מתכונים ב-10 דקות (22:37 13.12.2016)

אני מניחה שאפשר.

יפעת (16:07 13.09.2016)

האם ניתן להשתמש בקמח מלא (להמיר את כל הקמח הלבן או חלקו) ?

מתכונים ב-10 דקות (19:49 13.09.2016)

היי יפעת,
אם יש לך קמח כוסמין מלא אין בעיה להמיר באותה כמות (כוס וחצי) ולהוסיף כפית וחצי אבקת אפיה.
אם זה קמח מלא רגיל אני מאמינה שהעוגה תצא קצת דחוסה ופחות אוורירית. אם בכל זאת את רוצה לנסות שימי 3/4 כוס קמח מלא ו 3/4 כוס קמח לבן + כפית וחצי אבקת אפיה.
בהצלחה 🙂

שיר (18:54 3.06.2016)

היי שאלה קצת מביכה
בחיים לא הכנתי עוגה ורק לאחרונה התחלתי להתעניין בעולם המטבח אני פשוט בורה בנושא
איך קוראים למכשיר שאיתו מערבבים את החומרים לקבלת בלילה לעוגה ובכלל?
היכן קונים אותו?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (19:12 3.06.2016)

היי שיר,
זה הזמן להתחיל 🙂
למכשיר קוראים מיקסר ידני וניתן לקנות אותו בכל חנות חשמל, לפעמים ניתן למצוא אותו אפילו בסופרים. יש באתר המון עוגות בחושות שניתן להכין ללא מיקסר, עם כף רגילה (רק אם רשום במתכון במפורש – להקציף ביצים או להשתמש במיקסר אז יש צורך במיקסר).
בהצלחה ושבת שלום!

מיטל (02:41 27.05.2016)

ניראה לי מתכון לא לענין, עם יהיה לי מעדן, למה שאני לא יאכל אותו?
זה גם טעים, וגם פחות עבודה, מי שרוצה עוגה שיכין עוגה, לא צריך לבזבז על זה מעדן, ומי שממש אין לו מה לעשות עם זה, אני מוכנה בשמחה לקבל ממנו…

מרב (18:54 21.08.2016)

תגובה לא לעניין יש אנשים ששמחים להכין כזאת עוגה

ע (21:10 9.09.2016)

הכנתי את העוגה כשהיו לי מעדנים פג תוקף. יצאה מושלם!! הכנתי עם מילקי- אחד שוקולד ואחד וניל

מתכונים ב-10 דקות (07:49 10.09.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

דבורי (14:41 11.09.2016)

אהה, גברת.
ב’קשה לא להעליב ואם יש לך תלונות תשמרי אותן בבטן, ברור?!?!?
ושלא תעיזי להגיד דברים רעים על אפרת המלכה!!!!!
מי שיש לו בעיה על מתכונים – בקשה לסתווווווווווםםםםםםם!!!!!!

רחלי (17:08 20.05.2016)

שלום לך! אפשר לשים שוקולד חלב בציפוי במקום המריר? אם כן,כמה? אם כבר חלבי אז עד הסוףף . .

מתכונים ב-10 דקות (17:31 20.05.2016)

היי רחלי,
מסכימה איתך 😉
אפשר לשים 150 גרם שוקולד חלב.

טל (11:08 10.04.2016)

הכנתי את העוגה ללא ביצים(מכיוון שביתי אלרגית) יצא טעים.
החלפתי: במקום 2 ביצים – 1 כפית גדושה אבקת סודה לשתיה
במקום 1/4 כוס חלב – 1 כוס מי סודה
כל השאר אותו דבר.

מתכונים ב-10 דקות (11:46 10.04.2016)

מעולה!
תודה טל ושבוע מקסים 🙂

אורית (17:03 29.01.2016)

נהדר!
הכנתי עם מעדן לייט (130 גר), מודה שחששתי לעניין הטעם ויצא מעולה
כתמיד, לא מתאכזבת מהמתכונים שלך:)
שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (17:10 29.01.2016)

תודה אורית ושבת שלום! 🙂

דבורי (02:43 27.05.2016)

וואי,
זה רעיון לכל מי שבדיאטה אבל עדיין רוצה ליהנות מדברים טעימים כמו המתכונים באתר הזה.
תודה על הרעיון המוצלח!!

אורחת (16:51 25.12.2019)

צריך לשים לב שישנם ממתיקים שאסורים /לא ממולצים לבישול ואפייה (לדעתי בגלל החום) ולרוב הם חלק ממרכיבי ה”לייט” השונים..

מרים (10:00 7.12.2015)

סגור .
אני אנסה היום ואעדכן בלי נדר.
תודה על התגובה המהירה 🙂

חנוכה שמח!!

מרים (09:35 7.12.2015)

אפשר לשים גבינה לבנה עם קקאו וסוכר במקום מעדן?

מתכונים ב-10 דקות (09:39 7.12.2015)

היי מרים,
זה רעיון אבל לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא.
אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון 😉
יום נפלא

לימור (17:17 2.10.2015)

היי , קריטי אם אין לי חלב/מיץ תפוזים ? אפשר לשים רק מים ? אותן כמויות לתבנית 26?

מתכונים ב-10 דקות (17:31 2.10.2015)

היי לימור,
את יכולה לשים גם מים במקום החלב.
הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה 24. אם את רוצה להכין בתבנית 26 אלא הכמויות:
3 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
3 גביעי מעדן
שליש כוס חלב/מים
כפית וחצי תמצית וניל
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח תופח
6 כפות שוקולית
לציפוי: מיכל שמנת מתוקה + 150 גרם שוקולד מריר
שבת שלום 🙂

לימור (17:50 2.10.2015)

תודה רבה !! שבת שלום 🙂

דיאנה (15:12 20.02.2015)

מה להשים במקום שוקולידת ? הינה בגדר חובה ?

מתכונים ב-10 דקות (16:21 20.02.2015)

את יכולה לשים במקום 3 כפות קקאו.

דיאנה (11:41 20.02.2015)

היי
אם אין לי קמח תופח , מה במקום?
ומילקי למתכון זה בסדר?

מתכונים ב-10 דקות (11:50 20.02.2015)

היי דיאנה,
במקום הקמח התופח את יכולה לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
מילקי זה בסדר אבל עדיף בלי הקצפת.

בלה (08:35 24.10.2014)

עוגה מעולה

מתכונים ב-10 דקות (08:42 24.10.2014)

תודה בלה!
שבת שלום 🙂

בלה (16:08 23.10.2014)

האם חייבים לשמור את העוגה במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (17:29 23.10.2014)

היי בלה,
אפשר לשמור את העוגה גם בטמפ’ החדר במקום קריר ומוצל אך יום למחרת כדאי להכניסה למקרר מאחר והיא עשויה ממוצרי חלב.

בלה (17:45 23.10.2014)

תודה רבה בתקווה שהיא תשאר ליום המחרת

טל (13:59 17.10.2014)

אפשר להשתמש בתבנית מרובעת אחת במקום השתיים שציינת?

מתכונים ב-10 דקות (14:15 17.10.2014)

כן, אפשר.

ולא (19:29 16.10.2014)

אפשר להוריד את הסודה?או במה אפשר לההחליף?

מתכונים ב-10 דקות (19:47 16.10.2014)

היי ולא,
אין סודה במתכון הזה.

אורית (23:38 2.10.2014)

היי המתכון נראה מקסים אבל רשום 250 ואצלי רשום 100 על כל קופסא האם 200 מספיק?

מתכונים ב-10 דקות (11:01 3.10.2014)

הי אורית,
כן, אם זה מה שיש לך את יכולה להשתמש בשני גביעים של 100.
גמר חתימה טובה 🙂

מעיין (14:32 12.08.2014)

תודה 🙂

מעיין (18:49 1.08.2014)

היי 🙂 אני בת 11-12 ואני הכנתי את העוגה הזאת לגמרי לבד. (זאת העוגה הראשונה שלי!!) אני חייבת להגיד שהניא רייחנית ומגרה כל כך!!
אבל בטעות שחכתי לקנות שוקולד מריר, אז שמתי חצי חפיסת שוקולד מריר, קצת קקאו וקצת סוכר. (לשמנת).זה בסדר??

מתכונים ב-10 דקות (19:15 1.08.2014)

היי,
אני מאוד שמחה לשמוע, כל הכבוד לך!
לגבי הציפוי, כל הכבוד על האלתור 😉 אני בטוחה שזה יצא טעים.
תמשיכי לבשל, לאפות ולעדכן, שבת שלום!

אורנה (17:12 29.07.2014)

היי.
מה הכוונה- לערבב לפי הסדר?
האם להניח את החומרים בקערה לפי סדר המרכיבים ולערבב את כולם בבת אחת?
או- לשים מרכיב ראשון, לערבב מעט ולהוסיף את השני וכך הלאה?

מתכונים ב-10 דקות (17:31 29.07.2014)

הי אורנה,
לערבב את החומרים לפי הסדר בהם רשומים: לערבב ביצים, להוסיף סוכר ולערבב, להוסיף שמן ולערבב וכך הלאה.

מירה (03:26 28.01.2015)

היי
האם אפשר לאפות את העוגה במיקרו?
יש מתכונים לעוגת שוקולד שאופים אותם במיקרו ב-10 דקות בלבד, במקום בתנור. אחר כך מוסיפים ציפוי.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:59 28.01.2015)

היי מירה,
לא ניסיתי כך שלצערי אני לא יודעת.

שני (12:19 18.07.2014)

תודה רבה! 🙂

שני (01:52 18.07.2014)

זה אפשרי לעשות את העוגה רק בתבנית אחת של אינגלייש קייק? ואם כן מה הכמות?
כאילו כמה לצמצם מהחומר?

מתכונים ב-10 דקות (09:09 18.07.2014)

הי שני,
בוודאי, יש להכין חצי מהכמות: 1 ביצה, 1/3 כוס סוכר, 1/3 כוס שמן, 1 גביע מעדן, 1/8 כוס חלב, 1/2 כפית ת.וניל, 3/4 כוס קמח תופח, 2 כפות שוקולית.
שבת שלום 🙂

רונית (17:35 9.07.2014)

אפשר להכין את העוגה בלי תמצית וניל?

מתכונים ב-10 דקות (18:23 9.07.2014)

הי רונית,
אפשר.

לאה קליין (16:10 2.07.2014)

יקירה האם אפשר להשתמש במעדן שוקו דייט?
תודה לאה קליין

מתכונים ב-10 דקות (18:08 2.07.2014)

הי לאה,
לא ניסיתי אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה.
המשך יום נפלא 🙂

קרינה שוורץ (15:46 9.07.2014)

אפשר לא להשתמש במעדן שוקולד? (אם אין אפשר בלי?)

מתכונים ב-10 דקות (15:53 9.07.2014)

הי קרינה,
אם את רוצה להכין עוגת שוקולד טעימה בלי מעדן אז אני ממליצה לך להכין את אחת מעוגות השוקולד שיש באתר (הן מעולות) ואת יכולה להכין להן את הציפוי של העוגה הזאת שהוא מוסיף המון.
עוגת שוקולד עסיסית
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93/
עוגת שוקולד
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%A4%D7%A9%D7%95%D7%98%D7%94/
עוגת שוקולית
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%AA/

oz (10:41 19.06.2014)

יש לי מעדן בטעם בננה אפשר במקום מעדן שוקולד

מתכונים ב-10 דקות (10:45 19.06.2014)

הי,
לא ניסיתי אבל לדעתי במתכון הזה לא מומלץ להשתמש במעדן שהוא לא שוקולד.

חופית (11:24 27.03.2014)

עוגה מעולה

מתכונים ב-10 דקות (11:25 27.03.2014)

תודה חופית 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.