שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

עוגה לבנה עם קצפת ללא ביצים וללא חלב (עוגה טבעונית) – רכה, עסיסית ומעולה

עוגה ללא ביצים

תבנית עגולה בקוטר 24

מצרכים:

2 כוסות (280 ג') קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפיה)

כפית שטוחה (3 ג') אבקת סודה לשתיה

2/3 כוס (132 ג') שמן

3/4 כוס (150 ג') סוכר

כף (10 מ"ל) חומץ רגיל

כוס ושליש (320 מ"ל) מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה

כפית (5 מ"ל) תמצית וניל

לקצפת:

שני שליש מיכל קצפת צמחית/ריץ' (160 מ"ל)

2 כפות גדושות (30 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס (60 מ"ל) חלב סויה קר

אופן הכנה:

הכנת העוגה:

מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24.

מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית או כף) את השמן עם הסוכר. מוסיפים חומץ, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. מערבבים בקערית נפרדת את הקמח עם הסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הכנת הקצפת:

מקציפים במיקסר קצפת צמחית במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב סויה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (שומרים במקרר עד שהעוגה מתקררת לטמפ' החדר).

לאחר שהעוגה התקררה לטמפ' החדר, יוצקים מעליה את הקצפת באופן אחיד ושומרים במקרר ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.

עוגת יום הולדת טבעונית, עוגה בלי ביצים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוף בחרדל ודבש בתנור
סלט סלק ובצל

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
דנית (09:19 4.04.2020)

הי אפרת, איך תהיה העוגה עם ג׳לי תות או פטל מעל? אני רוצה להכין עוגת יום הולדת לבנזוג, ובימי קורונה אלה, אין לי אף אחד מרכיבי הקצפת (והאיש רגיש ללקטוז, אז אי אפשר קצפת חלבית). תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:14 4.04.2020)

אני חושבת שייצא טעים עם ג'לי מעל 🙂

Avatar
עינת (19:00 31.03.2020)

היי

יש תחליף לקצפת ריץ ולאבקת אינסטנט פודינג וניל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:19 31.03.2020)

אפשר להקציף קרם קוקוס שקורר במקרר, להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר ולוותר על הפודינג. אין צורך להוסיף מים/חלב.

Avatar
עינת (11:53 31.03.2020)

היי בתבנית מלבנית פיירקס בינונית גם יתאים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:27 31.03.2020)

אם היא בגודל 30X20 אז אפשר.

Avatar
עינת (11:45 31.03.2020)

היי אפרת

במקום חלב סויה אפשרי מים באותה כמות?

ואם לא אז משהו אחר?

תודה מראש .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:27 31.03.2020)

אפשר לשים 4 כפות מים קרים.

Avatar
נעמי (22:39 2.04.2020)

מהנסיון שלי עם עוגות אפשר להוסיף מים במקום סויה, זה פשוט יוצא פחות טעים …

Avatar
נורי (15:36 20.03.2020)

מושלם!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:50 20.03.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

Avatar
שרה (22:07 26.02.2020)

אפרת ערב טוב אני עדיין לא הכנתי אז אני שואלת קודם מה אפשר לשים במקום אבקת סודה לשתייה??ממש המון תודות לך ולאתר שבא לעזרתנו

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:08 27.02.2020)

היי שרה,
בגלל שהעוגה לא מכילה ביצים היא עלולה לצאת דחוסה.
השילוב של אבקת סודה לשתיה עם חומץ מוסיף לה קצת אווריריות לכן אני לא ממליצה לוותר על הסודה לשתיה.

Avatar
ענבר (08:54 19.02.2020)

היי
רציתי לדעת אם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במיץ תפוחים טבעי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:27 19.02.2020)

אני חושבת שכן.
לדעתי כדאי לשלב כוס מיץ תפוחים טבעי + שליש כוס מים.

Avatar
אורית (23:31 15.02.2020)

האתר מושלם
אצלנו המשפחה מאוהבים במתכונין הנהדרים
הכנתי את העוגה בעבר עם מיץ תפוזים ויצא מושלםםם
כרגע אין לי מיץ תפוזים אפשר להחליף בחלב סויה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:53 16.02.2020)

אפשר אבל לדעתי עדיף להכין לימונדה ולסחוט לכוס 4 כפות מיץ לימון. להוסיף מים עד כוס ושליש ולהמתיק ב3 כפיות סוכר.
שבוע נפלא 🌷

Avatar
שירה (12:12 4.01.2020)

עוגה מצויינת, רכה וטעימה.
הוספתי שוקולד ציפס
וגם אני לא שמתי את הקרם למעלה אלה אבקת סוכר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:00 4.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה

Avatar
עירית (18:44 2.01.2020)

חייבת לומר שלא האמנתי שמכל כך מעט מרכיבים ועוד עם חומץ תצא עוגה כל כך מוצלחת!
במקום מיץ תפוזים שמתי לימונדה לפי מה שרשמת בתגובות והעוגה יצאה אוורירית ורכה מבפנים וקריספית מבחוץ!
חייבת לציין שבמהלך האפייה התפקעתי מצחוק שללא ביצים תצא עוגה 😉
יצאה גם יצאה! תודה רבה על המתכון – ממש יצאה יאמי!
לא היה צורך להוסיף קצפת מעל – פיזרתי רק אבקת אפייה ויצא מעולה 😉
פשוט פחדתי לעשות אותה כי מישהו קטל את המתכון בתגובות 😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:02 2.01.2020)

שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת, היא נראית מעולה 🙂
תודה על התמונה!

Avatar
שרית (18:10 28.11.2019)

היי אפרת!
מה אפשר לשים במקום המיץ תפוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:53 28.11.2019)

אפשר להכין לימונדה ולסחוט לכוס 4 כפות מיץ לימון. להוסיף מים עד כוס ושליש ולהמתיק ב3 כפיות סוכר.

Avatar
דורון (19:02 10.10.2019)

אכן העוגה עסיסית ורכה כמו דבק מגע נתקעת בגרון הייטב
לא עבד לך חמודה
וחסר סוכר גם בלי קשר
מתכון גרוע

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 10.10.2019)

לי דווקא זה עבד מצוין. לך זה לא עבד.
חבל שבחרת לרשום תגובה מזלזלת במקום לנסות להבין היכן הבעיה.
שנה טובה.

Avatar
שרון אלון (17:11 3.10.2019)

היי כמה קאפקייקס זה יוצא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 3.10.2019)

16-20 יחידות.

Avatar
תמר (21:10 9.09.2019)

היי אפרת, אני רוצה להכין בתבנית מלבנית גדולה 25X30 – בכמה להגדיל את הכמויות? (אני מכינה את האופציה עם המיץ לימון במקום המיץ תפוזים). תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:27 9.09.2019)

היי תמר,
לתבנית מלבנית בגודל 25X30 יש להכפיל כמויות ב1.5:
3 כוסות קמח תופח
כפית מלאה אבקת סודה לשתיה
כוס שמן
כוס ורבע סוכר
כף ורבע חומץ רגיל
2 כוסות מיץ לימון (לסחוט 6 כפות מיץ לימון. להוסיף מים ולהמתיק ב-2 כפות סוכר)
כפית וחצי תמצית וניל
לקצפת:
מיכל קצפת צמחית/ריץ' (250 מ"ל)
3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס חלב סויה קר
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ"ל)

Avatar
מיכלי (10:48 4.08.2019)

היי..
כתבתי לך גם תגובה ב"עוגת וניל" ניסיתי לחשבן בעצמי את הדברים שכתבתי שם וראיתי שאני יצטרך מלא מלא ביצים!!
אז חשבתי שאולי כדי לי להכין את זה…
אשמח שתרשמי לי מה הן הכמויות פה ואז אחליט מה כדי…
אם יש לך זמן ואת יכולה לרשום לי אני מאוד מאוד אשמח!!!!
תודה רבה רבה רבה רבה!!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:49 4.08.2019)

השבתי לך ב"עוגת הוניל". זה יוצא רק 5 ביצים.
לדעתי עדיף לך להכין את המתכון של עוגת הוניל כי כמות גדולה ללא ביצים יכולה לגרום למרקם דחוס.

Avatar
אהובה (16:48 1.07.2019)

האם אפשר להכין מאפינס במקום עוגה ואם כן האם החום והזמן משתנים

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 1.07.2019)

כן, אפשר.
זמן אפיה עשוי להתקצר ל 15-18 דקות.

Avatar
יפעת (08:02 15.04.2019)

הי אפרת,
אם מחליפים את הקמח התופח בקמח תמי ללא גלוטן או לקמח תופח לפסח של אסם, האם כמויות שאר המצרכים ישארו אותו הדבר? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 15.04.2019)

היי יפעת,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר עם קמח תמי (2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפיה).
חג שמח 🌷

Avatar
עליזה (18:02 10.04.2019)

המתכון נראה מעולה
האם ניתן להוסיף לעוגה דובדבנים חמוצים מצנצנת? ואם כן האם לשנות משהו במתכון ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 10.04.2019)

היי עליזה,
אפשר לפזר את הדובדבנים מעל הקרם לפני ההגשה או להוסיף לתוך הבלילה של העוגה. קחי בחשבון רק שהם שוקעים לתחתית במהלך האפיה.

Avatar
יסכה (20:45 10.02.2019)

הי אפרת, אפשר להחליף את הקמח הרגיל בכוסמין? והאם באופן כללי מתכונים שיש בהם קמח רגיל ניתן להמיר בכוסמין?
תודה רבה על מתכונים נהדרים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:33 11.02.2019)

היי יסכה,
אם זה קמח כוסמין רגיל אז אפשר. אם זה קמח כוסמין מלא אז פחות מומלץ בעוגה הזאת כי היא בלי ביצים ולכן עלולה לצאת דחוסה.
במתכוני עוגות אחרים שמכילים ביצים, לרוב אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא.

Avatar
שיירה (10:21 28.12.2018)

שלום מה עושים עם אין חומץ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 28.12.2018)

אפשר להמיר בכף מיץ לימון טרי.

Avatar
יעל (20:29 21.10.2018)

נראה מעולה! רוצה להכין היום. אבל חסר לי מיץ תפוזים. אפשר להכין עם חלב שקדים או מים במקום?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 21.10.2018)

אפשר להכין עם חלב שקדים אבל לדעתי עדיף להכין לימונדה ולסחוט 3-4 כפות לימון. להוסיף מים עד כוס ושליש ולהמתיק ב3 כפיות סוכר.

Avatar
גפן (17:47 7.09.2018)

אתר מדהים, אני מוצאת פה הכל…
תודה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:48 7.09.2018)

כיף לשמוע!
תודה ושנה טובה 🌺

Avatar
אפרת (10:01 6.09.2018)

אפשר לעשות מזה עוגת שיש? להוסיף קצת קקאו לחלק ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:58 6.09.2018)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

Avatar
טל (16:16 21.08.2018)

נהדרת!! השתמשתי בה כעוגת יומולדת לבני בן השנה והיא הפתיעה את כולם. החלפתי את חלב הסויה בקרם קוקוס והתוצאה יצאה נוזלית מדי אבל פרט לכך, עוגה מושלמת!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 21.08.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה טל

Avatar
שרה (23:51 20.08.2018)

העוגה הזאת מושלמת!! תודה לך על מתכון כזה מוצלח ללא ביצים, פשוט תענוג.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:52 20.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
תניה (09:06 7.08.2018)

הי אפרת,
האם חייבים לתת לקצפת לעמוד 3 שעות? ואם כן, האם העוגה תצא בסדר ולא "עייפה" אם היא תישמר בלילה במקרר לפני ההגשה?
מתכננת להכין ליום הולדת בגן בבוקר והקצפת לא תספיק לעמוד שלוש שעות (אלא אם אכין ליליה לפני כאמור)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:14 7.08.2018)

היי תניה,
לאחר שמכינים את העוגה עם הקצפת יש לשים אותה במקרר לפחות 3 שעות כדי שהטעמים ייספגו.
העוגה תצא בסדר גמור לאחר לילה במקרר, חשוב רק לכסות אותה.
יום מקסים 🙂

Avatar
לירז (09:11 22.06.2018)

יקרה, המתכון נפלא!!! חגגנו אתמול יומולדת, עשיתי את המתכון המעולה הזה כעוגת שכבות חד קרן, כולם השתגעו על העוגה וכמה טעימה! תודה על עוד מתכון מנצח ⁦❤️⁩
חייבת להראות לך תמונות העוגה מבפנים…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 22.06.2018)

היי לירז,
עוד מבלי לראות זה נשמע מעולה! 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
עינב (16:08 15.06.2018)

היי אפרת,
ראשית חייבת לשבח אותך, המתכונים שלך, לפחות מה שניסיתי, מעולים.
את העוגה הזו החלטתי לשנות קצת. הכנתי ללא קצפת. את הנוזלים החלפתי במיץ מלימון אחד + השלמת מים לסך הכל הנוזלים שבמתכון, והוספתי גרידת לימון. יצאה עוגת לימון לא פחות ממושלמת. לצערי הרב היא נגמרה תוך יום… תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:06 15.06.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה עינב 🌷

Avatar
אפרת פרנקנשטיין (09:12 6.05.2018)

את עוזרת לי מאוד מאז שגיליתי שהבת שלי רגישה לביצים וחלב!
היא ביקשה ליום הולדת עוגת קומות, השאלה עם העוגה הזאת השוקולד הטבעונית באתר שלך מתאימות לחצות אותן באמצע בלי שיתפוררו או יתפרקו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 6.05.2018)

היי אפרת,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
בגלל שהעוגות אינן מכילות ביצים הן פחות יציבות מעוגות המכילות ביצים ולכן אולי במקום לחצות את העוגות באמצע יהיה כדאי לאפות אותן בשתי תבניות נפרדות, זאת אומרת לחלק את הבלילה ל-2 תבניות במקום לאפות בתבנית אחת.
בכל מקרה חשוב להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שעובדים איתה (אפילו מומלץ להכין את העוגה יום קודם).

Avatar
בת אל (15:09 13.01.2018)

היי אפרת
העוגה ממש טעימה!:)
בכמה אני צריכה להכפיל כמויות בשביל תבנית מלבנית 32X40?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:53 13.01.2018)

היי בת אל,
כמויות מומלצות לתבנית 32X40:
4 כוסות קמח תופח (או 4 כוסות קמח לבן מעורבב עם 4 כפיות אבקת אפיה)
כפית וחצי אבקת סודה לשתיה
כוס ושליש שמן
כוס וחצי סוכר
כף וחצי חומץ רגיל
2+2/3 (שתי כוסות ושני שליש) מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה
2 כפיות תמצית וניל
לקצפת:
כוס ושליש מיכל קצפת צמחית/ריץ'
4 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב סויה קר
*זמן האפיה עשוי להתארך ל45-50 דקות, אולי אפילו יותר.

Avatar
אופה (19:14 3.01.2018)

מה העניין של החומץ? הוא קריטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:15 3.01.2018)

היי, החומץ מעניק אווריריות לעוגה בשילוב עם חומרים מסוימים (במיוחד כשאין ביצים בעוגה).
אפשר להמיר בכף מיץ לימון טרי.

Avatar
אורין (17:20 20.10.2017)

היי רציתי בבקשה לדעת אם אפשר להחליף את המיץ תפוזים בכוס נס קר?
תודה מראש ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 20.10.2017)

היי אורין,
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אני חושבת שהעוגה תצא יותר אוורירית עם מיץ תפוזים.
שבת שלום 🙂

Avatar
יפה (08:23 27.07.2017)

בוקר טוב,
האם אפשר להשתמש במתכון להכנת רולדה (מגולגלת עם קצפת)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:43 27.07.2017)

היי יפה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שמאחר ואין ביצים בתערובת העוגה לא תהיה מספיק גמישה לגלגול.

Avatar
יפה (10:57 27.07.2017)

אפרת,

תודה רבה
בכל זאת אנסה ואעדכן.

Avatar
יפה (17:45 3.08.2017)

אפרת שלום,
מעדכנת, הוספתי למתכון 2 כפות רסק תפוחים ואפיתי רולדה (גלגלתי עם מגבת לחה) יצא מושלם.
תודה על המתכון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 4.08.2017)

שמחה שהצלחת! תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
masha (18:24 22.06.2017)

אפרת ?ערב טוב
בכמה צריך להפילו את הכמויות לתבנית גדולה מובנית?
במה אפשר להחליף ביצים העוגה? (בלי קשר למתכון )

Avatar
masha (18:25 22.06.2017)

תבנית גדולה מלבנית

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:04 22.06.2017)

היי,
לתבנית מלבנית בגודל 25X32 יש להכפיל כמויות ב1.5:
3 כוסות קמח תופח
כפית מלאה אבקת סודה לשתיה
כוס שמן
כוס ורבע סוכר
כף ורבע חומץ רגיל
2 כוסות מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה
כפית וחצי תמצית וניל
לקצפת:
מיכל קצפת צמחית/ריץ' (250 מ"ל)
3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס חלב סויה קר
מצרפת לינק לתחליפי ביצים.

Avatar
תמר (11:18 30.03.2017)

תודה על המתכון המיוחד, מגיעה אלי אורחת שהיא אלרגית לחלב וביצים והמתכון בדיוק מתאים. השאלה היא אם אפשר להשתמש בקמח תמי שהוא ללא גלוטן במקום הקמח הרגיל (אורחת אחרת רגישה לגלוטן)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:23 30.03.2017)

היי תמר,
אני מניחה שאפשר רק חשוב לערבב את הקמח עם 2 כפיות אבקת אפיה.
יום מקסים 🙂

Avatar
שחר (16:23 11.03.2017)

המתכון נראה מעולה, אבל אין לי מיץ תפוזים, במה אוכל להשתמש?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:56 11.03.2017)

היי שחר,
מיץ התפוזים מוסיף טעם לעוגה אבל אם אין לך תכיני לימונדה. לסחוט 3-4 כפות לימון. להוסיף מים עד כוס ושליש ולהמתיק ב3 כפיות סוכר.

Avatar
מיקי (15:28 26.01.2017)

היי תודה על המתכונים המוצלחים מאוד!
מה אפשר לשים במקום חלב סויה או במקום כל חלב אחר (אבל שיישאר עדיין פרווה)?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:48 26.01.2017)

היי מיקי,
אפשר לשים 3-4 כפות מים קרים.

Avatar
ענבל שפיגל (17:31 20.01.2017)

הי! מה אפשר לשים במקום מיץ התפוזים? לימון עם מים הולך?
ואגב, אתר קסום – אני משתמשת בו בכל הזדמנות:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:35 20.01.2017)

היי ענבל,
אני מניחה שאפשר להכין לימונדה ולשים בכוס 3-4 כפות מיץ לימון ולהשלים מים עד כוס ושליש. להמתיק ב 2-3 כפיות גדושות סוכר.
שבת שלום 🙂

Avatar
דבורי המושלמת!!!!!!! (12:46 19.01.2017)

היוש.
אפשר שאלה של אנשים שלא מבינים??
מה זה בעצם חלב סויה? תחליף לחלב רגיל?
נגיד, אם באלי נניח, אהממ, שוקו ואני בשרית. אפשר להשתמש בזה?
זה יצא טעים?
ומה לגבי חלב קוקוס?
הוא יותר בקטע של מרגרינה, נכון?
אני אשמח אם תוכלי לתת לי הסבר מפורט, רק אם יש לך עצבים, כמובן.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:36 19.01.2017)

היי 🙂
חלב סויה זה תחליף לחלב רגיל שהוא חלבי. חלב סויה הוא פרווה. צריך להתרגל לטעם שלו, זה לא הטעם של חלב רגיל. לא כולם מתחברים לטעם שלו אבל כתחליף פרווה לחלב רגיל בקצפות ובעוגות הוא מעולה.
בכל מקרה, אם תרצי לנסות ממליצה על חלב סויה קר מהמקררים ולא עמיד.
חלב קוקוס מכיל אחוז גבוה של שומן אבל הוא מזין ומכיל ויטמינים 🙂

Avatar
מאשה (20:18 18.01.2017)

מתכון מעולה בשבילי ולמי שתמיד חסר לו בבית מצרכים כמו לדוגמא ביצים…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:52 18.01.2017)

תודה מאשה 🙂

Avatar
מור (17:23 17.01.2017)

האם אפשר לשים במקפיא במקום במקרר? כי יצאה לי כמות גדולה של קצפת

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:28 17.01.2017)

כן מור, אפשר.

Avatar
מור (16:24 17.01.2017)

האם הקצפת במיקסר ידני?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:28 17.01.2017)

כן. את הקצפת מקציפים במיקסר ידני.

Avatar
מור (14:51 17.01.2017)

מיקסר ידני?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:47 17.01.2017)

אין צורך להשתמש במיקסר. אפשר לערבב ידנית עם כף או מטרפה.

Avatar
מור (09:01 17.01.2017)

אפשר לאפות אותה ב2 תבניות אינגליש קייק?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:44 17.01.2017)

כן מור, אפשר.

Avatar
רחל (19:58 14.01.2017)

אפרת יקרה שבוע טוב.
העוגה הזו מושלמתתתתת. ותודה על כל המתכונים הנהדרים.
ברוכה תהיי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:15 14.01.2017)

תודה רחל! שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב

Avatar
דבי (19:14 12.01.2017)

עשיתי והעוגה יצאה טעימה גם בלי ציפוי, אבל בכל זאת אולי עדיף עם.

מתאים לדעתך לצפות בשוקולד.

יש לך רעיון אחר?

תודה תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:45 12.01.2017)

ציפוי שוקולד מתאים כמעט לכל עוגה אז אין בעיה.

Avatar
אור (18:48 12.01.2017)

היי ,
אפשר במקום להשתמש בחומת רגיל לשים חומץ תפוחים?

חייבת להוסיף תודה רבה! המתכונים פשוט מעולים אני נכנסת לאתר לעיתים קרובות נהנית מהמתכונים וממליצה לקרוביי על האתר.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:40 12.01.2017)

כן אור, אפשר 🙂

Avatar
חמדה (16:56 12.01.2017)

עוגה משגעת ועסיסית.בזכותך הפכתי להיות אופה ובשלנית משובחת.אשרייך תמשיכי להעשיר אותנו בידע המופלא שלך.תודה תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:57 12.01.2017)

תודה חמדה! 🙂

Avatar
דבי (10:42 12.01.2017)

סליחה, אבל מה עם התנור החזק שלי? באיזה חום

נראה לך שאפשר בקמח מלא כלשהו?

תודה וסליחה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:49 12.01.2017)

אם התנור שלך חזק כדאי לאפות ב 160-170 מעלות (תלוי כמה חזק הוא).
בגלל שזאת עוגה בלי ביצים והביצים מוסיפות אווריריות אז אני ממליצה קודם להכין את העוגה עם קמח לבן שהוא אוורירי יותר מהמלא ואח"כ אם תרצי לנסות עם קמח מלא כדאי להשתמש בקמח כוסמין מלא. עם קמח מלא רגיל העוגה תצא דחוסה לגמרי.

Avatar
שרה (10:38 12.01.2017)

אפשר שהעוגה תהייה חלבית
במקום קצפת צמחית
קצפת חלבית ובמקום חלב סויה
חלב רגיל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:40 12.01.2017)

כן בטח.

Avatar
דבי (10:07 12.01.2017)

בוקר אור!

אני בדיוק מתלבטת איזו עוגה להכין והנה רעיון שנראה כ"כ טוב.
השאלה אם זה טעים גם בלי הציפוי?

עוד דבר, קנינו בדיוק ספרי קצפת. אוכל לעבוד עם זה? כי מה עם שאר המרכיבים?

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:18 12.01.2017)

היי דבי,
אפשר להכין גם בלי הציפוי למרות שהקרם בהחלט מוסיף לטעם.
תטעמי את הקצפת בספריי, אם היא טעימה אין בעיה להשתמש בה (פשוט יש סוגים של קצפת ספריי שהם פחות מוצלחים ויותר מוצלחים).
יום נפלא!

Avatar
גלית הטבעונית (09:36 12.01.2017)

נראה מגרה ומבטיח. ינוסה בהקדם.
אבל למה מיץ תפוזים מבקבוק? מה רע בטבעי סחוט?
הבקבוקים האלה מכילים בעיקר מים עם צבע וסוכר.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:19 12.01.2017)

היי גלית,
כמובן שאפשר להשתמש במיץ טבעי סחוט, פשוט הטעם של התפוזים יהיה חזק יותר (אפשר למהול חצי כמות במים ואז הטעם יהיה מעודן יותר).
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.