שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

סוג: פרווה

תבנית עגולה בקוטר 24

מצרכים:

2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפיה)

כפית שטוחה (3 ג’) אבקת סודה לשתיה

2/3 כוס (132 ג’) שמן

3/4 כוס (150 ג’) סוכר

כף (10 מ”ל) חומץ רגיל

כוס ושליש (320 מ”ל) מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה

כפית (5 מ”ל) תמצית וניל

לקצפת:

שני שליש מיכל קצפת צמחית/ריץ’ (160 מ”ל)

2 כפות גדושות (30 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס (60 מ”ל) חלב סויה קר




אופן הכנה:

הכנת העוגה:

מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24.

מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית או כף) את השמן עם הסוכר. מוסיפים חומץ, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. מערבבים בקערית נפרדת את הקמח עם הסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

הכנת הקצפת:

מקציפים במיקסר קצפת צמחית במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב סויה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (שומרים במקרר עד שהעוגה מתקררת לטמפ’ החדר).

לאחר שהעוגה התקררה לטמפ’ החדר, יוצקים מעליה את הקצפת באופן אחיד ושומרים במקרר ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.

עוגת יום הולדת טבעונית, עוגה בלי ביצים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוף בחרדל ודבש בתנור
סלט סלק ובצל

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רויטל (10:47 9.06.2021)

היי
לגבי הקמח אפשר מלא? ובמקום התפוזים מה עוד אפשרי חוץ מסויה?

מתכונים ב-10 דקות (13:43 9.06.2021)

אפשר קמח מלא, אבל המרקם יהיה מאד מאד דחוס (היות ואין כאן ביצים).
ממליצה על קמח מלא 50% או קמח כוסמין.
במקום מיץ תפוזים אפשר מים עם כף מיץ לימון.

עופר (18:35 5.01.2021)

היי אפרת!
המתכון נראה מדהים!
אני רוצה להכין את כמה עוגות ולעשות עוגה גבוהה עם הקצפת בין השכבות עם תותים. השאלה שלי היא האם צריך להכין סירופ כדי שיהיה יותר לח או שהעוגה תהיה מספיק למה בלי סירופ על העוגה?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:57 5.01.2021)

היי עופר 🙂
לדעתי לא חייב לשים סירופ. אם שמים תותים וקצפת באמצע ולמעלה זה אמור להרטיב אותה.

מיכל (08:51 26.11.2020)

הי אפרת
אפשר לשים נוזל קוקוס או קרם קוקוס במקום בחלב סויה?

מתכונים ב-10 דקות (13:18 26.11.2020)

לא ניסיתי יקירה
אבל אפשר להשתמש בקרם קוקוס קר מהמקרר ולהקציף אותו

ganit1972 (23:06 20.11.2020)

אפרת היקרה
עוגה מעולה !!!!
הכנתי יומיים ברציפות וללא הציפוי
כל המשפחה התלהבה
במיוחד ביתי הטבעונית
תודה רבה על מתכון מעולה !
שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (20:28 21.11.2020)

תודה רבה גנית איזה כיף לקרוא 🙂
שבוע נפלא🌸

Chen Erez (13:04 12.10.2020)

היי האם העוגה הזאת יכולה להיות בטעם וניל? כחומר להחליף את התפוזים בחלב סויה או כדאי מעדן סויה וניל?
והאם תוכל להיות כבסיס לעיטוף בצק סוכר? בטח אצטרך להכין 3 עוגות כדי שיהיה גובה נכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:43 12.10.2020)

אפשר להכין עם חלב סויה למרות שעם מיץ זה יוצא יותר טעים ואוורירי (אולי עדיף לשלב חצי כמות מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה עם חצי כמות חלב סויה).
לגבי טעם וניל, יש תמצית וניל בעוגה אבל אפשר להוסיף 2 כפות אינסטנט פודינג וניל במקום 2 כפות קמח.
אני חושבת שאפשר לעטוף בבצק סוכר רק חשוב להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שעובדים איתה, כדי שתהיה יציבה.
יכול להיות שגם 2 עוגות יספיקו. מומלץ להתחיל בעוגה אחת ולראות.

חן (21:20 12.10.2020)

תודה רבה אנסה ואעדכן

יהל (21:55 5.10.2020)

רק רציתי להגיד זה בין המתכונים המנצחים אני כבר מכינה את העוגה הזאת בקבוע והיא מושלמת וגם לא מתוקה מדיי אבל טעימה מדיי ואפשר לאכול בלי הפסקה . תודה רבה לך !!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 5.10.2020)

מהמם 🙂
תודה יהל

חגית (23:42 5.09.2020)

היי, האם אפשר במקום מיץ תפוזים חלב סויה? תודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:39 6.09.2020)

היי חגית,
אפשר אבל עדיף להכין לימונדה ולסחוט לכוס 4 כפות מיץ לימון. להוסיף מים עד כוס ושליש ולהמתיק ב3 כפיות סוכר.

סשה (11:45 20.08.2020)

היי, רציתי לדעת האם בצק העוגה יוצא נוזלי או שניתן לפסל ממנו לפני התנור איזשהי צורה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:01 20.08.2020)

הבלילה לא יוצאת דלילה מידי אבל נוזלית כמו בלילה של עוגה.

אגם (09:15 14.08.2020)

היי ,
הבנתי שאפשר להכין לימונדה במקום מיץ תפוזים
אני יכולה לשים במקום לימון סחוט לימון מהבקבוק
תודה רבה על המתכונים
ושבת שלום !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:50 14.08.2020)

אם הכוונה למיץ לימון מבקבוק אז אפשר לשים 4 כפות ולהשלים מים עד כוס ושליש. להמתיק ב 2-3 כפיות גדושות סוכר.

דנית (09:19 4.04.2020)

הי אפרת, איך תהיה העוגה עם ג׳לי תות או פטל מעל? אני רוצה להכין עוגת יום הולדת לבנזוג, ובימי קורונה אלה, אין לי אף אחד מרכיבי הקצפת (והאיש רגיש ללקטוז, אז אי אפשר קצפת חלבית). תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:14 4.04.2020)

אני חושבת שייצא טעים עם ג’לי מעל 🙂

תהילה (09:18 11.06.2020)

את הג’לי שמים מעל לפני שהוא מוכן? כלומר מכינים אותו על העוגה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:15 11.06.2020)

אחרי האפיה. לאחר שהעוגה התקררה.

עינת (19:00 31.03.2020)

היי

יש תחליף לקצפת ריץ ולאבקת אינסטנט פודינג וניל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:19 31.03.2020)

אפשר להקציף קרם קוקוס שקורר במקרר, להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר ולוותר על הפודינג. אין צורך להוסיף מים/חלב.

עינת (11:53 31.03.2020)

היי בתבנית מלבנית פיירקס בינונית גם יתאים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:27 31.03.2020)

אם היא בגודל 30X20 אז אפשר.

עינת (11:45 31.03.2020)

היי אפרת

במקום חלב סויה אפשרי מים באותה כמות?

ואם לא אז משהו אחר?

תודה מראש .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:27 31.03.2020)

אפשר לשים 4 כפות מים קרים.

נעמי (22:39 2.04.2020)

מהנסיון שלי עם עוגות אפשר להוסיף מים במקום סויה, זה פשוט יוצא פחות טעים …

נורי (15:36 20.03.2020)

מושלם!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:50 20.03.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

שרה (22:07 26.02.2020)

אפרת ערב טוב אני עדיין לא הכנתי אז אני שואלת קודם מה אפשר לשים במקום אבקת סודה לשתייה??ממש המון תודות לך ולאתר שבא לעזרתנו

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:08 27.02.2020)

היי שרה,
בגלל שהעוגה לא מכילה ביצים היא עלולה לצאת דחוסה.
השילוב של אבקת סודה לשתיה עם חומץ מוסיף לה קצת אווריריות לכן אני לא ממליצה לוותר על הסודה לשתיה.

ענבר (08:54 19.02.2020)

היי
רציתי לדעת אם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במיץ תפוחים טבעי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:27 19.02.2020)

אני חושבת שכן.
לדעתי כדאי לשלב כוס מיץ תפוחים טבעי + שליש כוס מים.

אורית (23:31 15.02.2020)

האתר מושלם
אצלנו המשפחה מאוהבים במתכונין הנהדרים
הכנתי את העוגה בעבר עם מיץ תפוזים ויצא מושלםםם
כרגע אין לי מיץ תפוזים אפשר להחליף בחלב סויה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:53 16.02.2020)

אפשר אבל לדעתי עדיף להכין לימונדה ולסחוט לכוס 4 כפות מיץ לימון. להוסיף מים עד כוס ושליש ולהמתיק ב3 כפיות סוכר.
שבוע נפלא 🌷

שירה (12:12 4.01.2020)

עוגה מצויינת, רכה וטעימה.
הוספתי שוקולד ציפס
וגם אני לא שמתי את הקרם למעלה אלה אבקת סוכר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:00 4.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה

עירית (18:44 2.01.2020)

חייבת לומר שלא האמנתי שמכל כך מעט מרכיבים ועוד עם חומץ תצא עוגה כל כך מוצלחת!
במקום מיץ תפוזים שמתי לימונדה לפי מה שרשמת בתגובות והעוגה יצאה אוורירית ורכה מבפנים וקריספית מבחוץ!
חייבת לציין שבמהלך האפייה התפקעתי מצחוק שללא ביצים תצא עוגה 😉
יצאה גם יצאה! תודה רבה על המתכון – ממש יצאה יאמי!
לא היה צורך להוסיף קצפת מעל – פיזרתי רק אבקת אפייה ויצא מעולה 😉
פשוט פחדתי לעשות אותה כי מישהו קטל את המתכון בתגובות 😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:02 2.01.2020)

שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת, היא נראית מעולה 🙂
תודה על התמונה!

שרית (18:10 28.11.2019)

היי אפרת!
מה אפשר לשים במקום המיץ תפוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:53 28.11.2019)

אפשר להכין לימונדה ולסחוט לכוס 4 כפות מיץ לימון. להוסיף מים עד כוס ושליש ולהמתיק ב3 כפיות סוכר.

דורון (19:02 10.10.2019)

אכן העוגה עסיסית ורכה כמו דבק מגע נתקעת בגרון הייטב
לא עבד לך חמודה
וחסר סוכר גם בלי קשר
מתכון גרוע

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 10.10.2019)

לי דווקא זה עבד מצוין. לך זה לא עבד.
חבל שבחרת לרשום תגובה מזלזלת במקום לנסות להבין היכן הבעיה.
שנה טובה.

ruth ronen (13:17 11.06.2020)

אפרת יקרה,
האם תבנית אינגלישקייק או מלבנית/מרובעת אחרת תתאים ?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:17 11.06.2020)

תבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31.

שרון אלון (17:11 3.10.2019)

היי כמה קאפקייקס זה יוצא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 3.10.2019)

16-20 יחידות.

תמר (21:10 9.09.2019)

היי אפרת, אני רוצה להכין בתבנית מלבנית גדולה 25X30 – בכמה להגדיל את הכמויות? (אני מכינה את האופציה עם המיץ לימון במקום המיץ תפוזים). תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:27 9.09.2019)

היי תמר,
לתבנית מלבנית בגודל 25X30 יש להכפיל כמויות ב1.5:
3 כוסות קמח תופח
כפית מלאה אבקת סודה לשתיה
כוס שמן
כוס ורבע סוכר
כף ורבע חומץ רגיל
2 כוסות מיץ לימון (לסחוט 6 כפות מיץ לימון. להוסיף מים ולהמתיק ב-2 כפות סוכר)
כפית וחצי תמצית וניל
לקצפת:
מיכל קצפת צמחית/ריץ’ (250 מ”ל)
3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס חלב סויה קר
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל)

מיכלי (10:48 4.08.2019)

היי..
כתבתי לך גם תגובה ב”עוגת וניל” ניסיתי לחשבן בעצמי את הדברים שכתבתי שם וראיתי שאני יצטרך מלא מלא ביצים!!
אז חשבתי שאולי כדי לי להכין את זה…
אשמח שתרשמי לי מה הן הכמויות פה ואז אחליט מה כדי…
אם יש לך זמן ואת יכולה לרשום לי אני מאוד מאוד אשמח!!!!
תודה רבה רבה רבה רבה!!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:49 4.08.2019)

השבתי לך ב”עוגת הוניל”. זה יוצא רק 5 ביצים.
לדעתי עדיף לך להכין את המתכון של עוגת הוניל כי כמות גדולה ללא ביצים יכולה לגרום למרקם דחוס.

אהובה (16:48 1.07.2019)

האם אפשר להכין מאפינס במקום עוגה ואם כן האם החום והזמן משתנים

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 1.07.2019)

כן, אפשר.
זמן אפיה עשוי להתקצר ל 15-18 דקות.

יפעת (08:02 15.04.2019)

הי אפרת,
אם מחליפים את הקמח התופח בקמח תמי ללא גלוטן או לקמח תופח לפסח של אסם, האם כמויות שאר המצרכים ישארו אותו הדבר? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 15.04.2019)

היי יפעת,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר עם קמח תמי (2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפיה).
חג שמח 🌷

עליזה (18:02 10.04.2019)

המתכון נראה מעולה
האם ניתן להוסיף לעוגה דובדבנים חמוצים מצנצנת? ואם כן האם לשנות משהו במתכון ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 10.04.2019)

היי עליזה,
אפשר לפזר את הדובדבנים מעל הקרם לפני ההגשה או להוסיף לתוך הבלילה של העוגה. קחי בחשבון רק שהם שוקעים לתחתית במהלך האפיה.

יסכה (20:45 10.02.2019)

הי אפרת, אפשר להחליף את הקמח הרגיל בכוסמין? והאם באופן כללי מתכונים שיש בהם קמח רגיל ניתן להמיר בכוסמין?
תודה רבה על מתכונים נהדרים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:33 11.02.2019)

היי יסכה,
אם זה קמח כוסמין רגיל אז אפשר. אם זה קמח כוסמין מלא אז פחות מומלץ בעוגה הזאת כי היא בלי ביצים ולכן עלולה לצאת דחוסה.
במתכוני עוגות אחרים שמכילים ביצים, לרוב אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא.

שיירה (10:21 28.12.2018)

שלום מה עושים עם אין חומץ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 28.12.2018)

אפשר להמיר בכף מיץ לימון טרי.

יעל (20:29 21.10.2018)

נראה מעולה! רוצה להכין היום. אבל חסר לי מיץ תפוזים. אפשר להכין עם חלב שקדים או מים במקום?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 21.10.2018)

אפשר להכין עם חלב שקדים אבל לדעתי עדיף להכין לימונדה ולסחוט 3-4 כפות לימון. להוסיף מים עד כוס ושליש ולהמתיק ב3 כפיות סוכר.

גפן (17:47 7.09.2018)

אתר מדהים, אני מוצאת פה הכל…
תודה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:48 7.09.2018)

כיף לשמוע!
תודה ושנה טובה 🌺

אפרת (10:01 6.09.2018)

אפשר לעשות מזה עוגת שיש? להוסיף קצת קקאו לחלק ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:58 6.09.2018)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

טל (16:16 21.08.2018)

נהדרת!! השתמשתי בה כעוגת יומולדת לבני בן השנה והיא הפתיעה את כולם. החלפתי את חלב הסויה בקרם קוקוס והתוצאה יצאה נוזלית מדי אבל פרט לכך, עוגה מושלמת!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 21.08.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה טל

שרה (23:51 20.08.2018)

העוגה הזאת מושלמת!! תודה לך על מתכון כזה מוצלח ללא ביצים, פשוט תענוג.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:52 20.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

תניה (09:06 7.08.2018)

הי אפרת,
האם חייבים לתת לקצפת לעמוד 3 שעות? ואם כן, האם העוגה תצא בסדר ולא “עייפה” אם היא תישמר בלילה במקרר לפני ההגשה?
מתכננת להכין ליום הולדת בגן בבוקר והקצפת לא תספיק לעמוד שלוש שעות (אלא אם אכין ליליה לפני כאמור)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:14 7.08.2018)

היי תניה,
לאחר שמכינים את העוגה עם הקצפת יש לשים אותה במקרר לפחות 3 שעות כדי שהטעמים ייספגו.
העוגה תצא בסדר גמור לאחר לילה במקרר, חשוב רק לכסות אותה.
יום מקסים 🙂

לירז (09:11 22.06.2018)

יקרה, המתכון נפלא!!! חגגנו אתמול יומולדת, עשיתי את המתכון המעולה הזה כעוגת שכבות חד קרן, כולם השתגעו על העוגה וכמה טעימה! תודה על עוד מתכון מנצח ⁦❤️⁩
חייבת להראות לך תמונות העוגה מבפנים…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 22.06.2018)

היי לירז,
עוד מבלי לראות זה נשמע מעולה! 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

עינב (16:08 15.06.2018)

היי אפרת,
ראשית חייבת לשבח אותך, המתכונים שלך, לפחות מה שניסיתי, מעולים.
את העוגה הזו החלטתי לשנות קצת. הכנתי ללא קצפת. את הנוזלים החלפתי במיץ מלימון אחד + השלמת מים לסך הכל הנוזלים שבמתכון, והוספתי גרידת לימון. יצאה עוגת לימון לא פחות ממושלמת. לצערי הרב היא נגמרה תוך יום… תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:06 15.06.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה עינב 🌷

אפרת פרנקנשטיין (09:12 6.05.2018)

את עוזרת לי מאוד מאז שגיליתי שהבת שלי רגישה לביצים וחלב!
היא ביקשה ליום הולדת עוגת קומות, השאלה עם העוגה הזאת השוקולד הטבעונית באתר שלך מתאימות לחצות אותן באמצע בלי שיתפוררו או יתפרקו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 6.05.2018)

היי אפרת,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
בגלל שהעוגות אינן מכילות ביצים הן פחות יציבות מעוגות המכילות ביצים ולכן אולי במקום לחצות את העוגות באמצע יהיה כדאי לאפות אותן בשתי תבניות נפרדות, זאת אומרת לחלק את הבלילה ל-2 תבניות במקום לאפות בתבנית אחת.
בכל מקרה חשוב להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שעובדים איתה (אפילו מומלץ להכין את העוגה יום קודם).

בת אל (15:09 13.01.2018)

היי אפרת
העוגה ממש טעימה!:)
בכמה אני צריכה להכפיל כמויות בשביל תבנית מלבנית 32X40?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:53 13.01.2018)

היי בת אל,
כמויות מומלצות לתבנית 32X40:
4 כוסות קמח תופח (או 4 כוסות קמח לבן מעורבב עם 4 כפיות אבקת אפיה)
כפית וחצי אבקת סודה לשתיה
כוס ושליש שמן
כוס וחצי סוכר
כף וחצי חומץ רגיל
2+2/3 (שתי כוסות ושני שליש) מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה
2 כפיות תמצית וניל
לקצפת:
כוס ושליש מיכל קצפת צמחית/ריץ’
4 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב סויה קר
*זמן האפיה עשוי להתארך ל45-50 דקות, אולי אפילו יותר.

אופה (19:14 3.01.2018)

מה העניין של החומץ? הוא קריטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:15 3.01.2018)

היי, החומץ מעניק אווריריות לעוגה בשילוב עם חומרים מסוימים (במיוחד כשאין ביצים בעוגה).
אפשר להמיר בכף מיץ לימון טרי.

אורין (17:20 20.10.2017)

היי רציתי בבקשה לדעת אם אפשר להחליף את המיץ תפוזים בכוס נס קר?
תודה מראש ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 20.10.2017)

היי אורין,
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אני חושבת שהעוגה תצא יותר אוורירית עם מיץ תפוזים.
שבת שלום 🙂

יפה (08:23 27.07.2017)

בוקר טוב,
האם אפשר להשתמש במתכון להכנת רולדה (מגולגלת עם קצפת)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:43 27.07.2017)

היי יפה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שמאחר ואין ביצים בתערובת העוגה לא תהיה מספיק גמישה לגלגול.

יפה (10:57 27.07.2017)

אפרת,

תודה רבה
בכל זאת אנסה ואעדכן.

יפה (17:45 3.08.2017)

אפרת שלום,
מעדכנת, הוספתי למתכון 2 כפות רסק תפוחים ואפיתי רולדה (גלגלתי עם מגבת לחה) יצא מושלם.
תודה על המתכון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 4.08.2017)

שמחה שהצלחת! תודה שחזרת לעדכן 🙂

masha (18:24 22.06.2017)

אפרת ?ערב טוב
בכמה צריך להפילו את הכמויות לתבנית גדולה מובנית?
במה אפשר להחליף ביצים העוגה? (בלי קשר למתכון )

masha (18:25 22.06.2017)

תבנית גדולה מלבנית

מתכונים ב-10 דקות (21:04 22.06.2017)

היי,
לתבנית מלבנית בגודל 25X32 יש להכפיל כמויות ב1.5:
3 כוסות קמח תופח
כפית מלאה אבקת סודה לשתיה
כוס שמן
כוס ורבע סוכר
כף ורבע חומץ רגיל
2 כוסות מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה
כפית וחצי תמצית וניל
לקצפת:
מיכל קצפת צמחית/ריץ’ (250 מ”ל)
3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס חלב סויה קר
מצרפת לינק לתחליפי ביצים.

תמר (11:18 30.03.2017)

תודה על המתכון המיוחד, מגיעה אלי אורחת שהיא אלרגית לחלב וביצים והמתכון בדיוק מתאים. השאלה היא אם אפשר להשתמש בקמח תמי שהוא ללא גלוטן במקום הקמח הרגיל (אורחת אחרת רגישה לגלוטן)

מתכונים ב-10 דקות (11:23 30.03.2017)

היי תמר,
אני מניחה שאפשר רק חשוב לערבב את הקמח עם 2 כפיות אבקת אפיה.
יום מקסים 🙂

שחר (16:23 11.03.2017)

המתכון נראה מעולה, אבל אין לי מיץ תפוזים, במה אוכל להשתמש?

מתכונים ב-10 דקות (16:56 11.03.2017)

היי שחר,
מיץ התפוזים מוסיף טעם לעוגה אבל אם אין לך תכיני לימונדה. לסחוט 3-4 כפות לימון. להוסיף מים עד כוס ושליש ולהמתיק ב3 כפיות סוכר.

מיקי (15:28 26.01.2017)

היי תודה על המתכונים המוצלחים מאוד!
מה אפשר לשים במקום חלב סויה או במקום כל חלב אחר (אבל שיישאר עדיין פרווה)?

מתכונים ב-10 דקות (15:48 26.01.2017)

היי מיקי,
אפשר לשים 3-4 כפות מים קרים.

ענבל שפיגל (17:31 20.01.2017)

הי! מה אפשר לשים במקום מיץ התפוזים? לימון עם מים הולך?
ואגב, אתר קסום – אני משתמשת בו בכל הזדמנות:)

מתכונים ב-10 דקות (19:35 20.01.2017)

היי ענבל,
אני מניחה שאפשר להכין לימונדה ולשים בכוס 3-4 כפות מיץ לימון ולהשלים מים עד כוס ושליש. להמתיק ב 2-3 כפיות גדושות סוכר.
שבת שלום 🙂

דבורי המושלמת!!!!!!! (12:46 19.01.2017)

היוש.
אפשר שאלה של אנשים שלא מבינים??
מה זה בעצם חלב סויה? תחליף לחלב רגיל?
נגיד, אם באלי נניח, אהממ, שוקו ואני בשרית. אפשר להשתמש בזה?
זה יצא טעים?
ומה לגבי חלב קוקוס?
הוא יותר בקטע של מרגרינה, נכון?
אני אשמח אם תוכלי לתת לי הסבר מפורט, רק אם יש לך עצבים, כמובן.

מתכונים ב-10 דקות (13:36 19.01.2017)

היי 🙂
חלב סויה זה תחליף לחלב רגיל שהוא חלבי. חלב סויה הוא פרווה. צריך להתרגל לטעם שלו, זה לא הטעם של חלב רגיל. לא כולם מתחברים לטעם שלו אבל כתחליף פרווה לחלב רגיל בקצפות ובעוגות הוא מעולה.
בכל מקרה, אם תרצי לנסות ממליצה על חלב סויה קר מהמקררים ולא עמיד.
חלב קוקוס מכיל אחוז גבוה של שומן אבל הוא מזין ומכיל ויטמינים 🙂

מאשה (20:18 18.01.2017)

מתכון מעולה בשבילי ולמי שתמיד חסר לו בבית מצרכים כמו לדוגמא ביצים…

מתכונים ב-10 דקות (20:52 18.01.2017)

תודה מאשה 🙂

מור (17:23 17.01.2017)

האם אפשר לשים במקפיא במקום במקרר? כי יצאה לי כמות גדולה של קצפת

מתכונים ב-10 דקות (18:28 17.01.2017)

כן מור, אפשר.

מור (16:24 17.01.2017)

האם הקצפת במיקסר ידני?

מתכונים ב-10 דקות (16:28 17.01.2017)

כן. את הקצפת מקציפים במיקסר ידני.

מור (14:51 17.01.2017)

מיקסר ידני?

מתכונים ב-10 דקות (15:47 17.01.2017)

אין צורך להשתמש במיקסר. אפשר לערבב ידנית עם כף או מטרפה.

מור (09:01 17.01.2017)

אפשר לאפות אותה ב2 תבניות אינגליש קייק?

מתכונים ב-10 דקות (09:44 17.01.2017)

כן מור, אפשר.

רחל (19:58 14.01.2017)

אפרת יקרה שבוע טוב.
העוגה הזו מושלמתתתתת. ותודה על כל המתכונים הנהדרים.
ברוכה תהיי

מתכונים ב-10 דקות (21:15 14.01.2017)

תודה רחל! שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב

דבי (19:14 12.01.2017)

עשיתי והעוגה יצאה טעימה גם בלי ציפוי, אבל בכל זאת אולי עדיף עם.

מתאים לדעתך לצפות בשוקולד.

יש לך רעיון אחר?

תודה תודה!

מתכונים ב-10 דקות (19:45 12.01.2017)

ציפוי שוקולד מתאים כמעט לכל עוגה אז אין בעיה.

אור (18:48 12.01.2017)

היי ,
אפשר במקום להשתמש בחומת רגיל לשים חומץ תפוחים?

חייבת להוסיף תודה רבה! המתכונים פשוט מעולים אני נכנסת לאתר לעיתים קרובות נהנית מהמתכונים וממליצה לקרוביי על האתר.

מתכונים ב-10 דקות (19:40 12.01.2017)

כן אור, אפשר 🙂

חמדה (16:56 12.01.2017)

עוגה משגעת ועסיסית.בזכותך הפכתי להיות אופה ובשלנית משובחת.אשרייך תמשיכי להעשיר אותנו בידע המופלא שלך.תודה תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:57 12.01.2017)

תודה חמדה! 🙂

דבי (10:42 12.01.2017)

סליחה, אבל מה עם התנור החזק שלי? באיזה חום

נראה לך שאפשר בקמח מלא כלשהו?

תודה וסליחה!

מתכונים ב-10 דקות (10:49 12.01.2017)

אם התנור שלך חזק כדאי לאפות ב 160-170 מעלות (תלוי כמה חזק הוא).
בגלל שזאת עוגה בלי ביצים והביצים מוסיפות אווריריות אז אני ממליצה קודם להכין את העוגה עם קמח לבן שהוא אוורירי יותר מהמלא ואח”כ אם תרצי לנסות עם קמח מלא כדאי להשתמש בקמח כוסמין מלא. עם קמח מלא רגיל העוגה תצא דחוסה לגמרי.

שרה (10:38 12.01.2017)

אפשר שהעוגה תהייה חלבית
במקום קצפת צמחית
קצפת חלבית ובמקום חלב סויה
חלב רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (10:40 12.01.2017)

כן בטח.

דבי (10:07 12.01.2017)

בוקר אור!

אני בדיוק מתלבטת איזו עוגה להכין והנה רעיון שנראה כ”כ טוב.
השאלה אם זה טעים גם בלי הציפוי?

עוד דבר, קנינו בדיוק ספרי קצפת. אוכל לעבוד עם זה? כי מה עם שאר המרכיבים?

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (10:18 12.01.2017)

היי דבי,
אפשר להכין גם בלי הציפוי למרות שהקרם בהחלט מוסיף לטעם.
תטעמי את הקצפת בספריי, אם היא טעימה אין בעיה להשתמש בה (פשוט יש סוגים של קצפת ספריי שהם פחות מוצלחים ויותר מוצלחים).
יום נפלא!

גלית הטבעונית (09:36 12.01.2017)

נראה מגרה ומבטיח. ינוסה בהקדם.
אבל למה מיץ תפוזים מבקבוק? מה רע בטבעי סחוט?
הבקבוקים האלה מכילים בעיקר מים עם צבע וסוכר.

מתכונים ב-10 דקות (10:19 12.01.2017)

היי גלית,
כמובן שאפשר להשתמש במיץ טבעי סחוט, פשוט הטעם של התפוזים יהיה חזק יותר (אפשר למהול חצי כמות במים ואז הטעם יהיה מעודן יותר).
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.