זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
סוג: פרווה
תבנית עגולה בקוטר 24
מצרכים:
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפיה)
כפית שטוחה (3 ג’) אבקת סודה לשתיה
2/3 כוס (132 ג’) שמן
3/4 כוס (150 ג’) סוכר
כף (10 מ”ל) חומץ רגיל
כוס ושליש (320 מ”ל) מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה
כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
לקצפת:
שני שליש מיכל קצפת צמחית/ריץ’ (160 מ”ל)
2 כפות גדושות (30 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס (60 מ”ל) חלב סויה קר
אופן הכנה:
הכנת העוגה:
מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24.
מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית או כף) את השמן עם הסוכר. מוסיפים חומץ, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. מערבבים בקערית נפרדת את הקמח עם הסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הכנת הקצפת:
מקציפים במיקסר קצפת צמחית במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב סויה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (שומרים במקרר עד שהעוגה מתקררת לטמפ’ החדר).
לאחר שהעוגה התקררה לטמפ’ החדר, יוצקים מעליה את הקצפת באופן אחיד ושומרים במקרר ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.
עוגת יום הולדת טבעונית, עוגה בלי ביצים
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
אפשר להשתמש במים במקום מיץ תפוזים?
המיץ מוסיף טעם לעוגה. עם מים היא תצא קצת פחות טעימה
רוצה להכין בתבנית 26/28, איך היחסים משתנים? צריך להוסיף רסק תפוחים במקום הביצים?
מחפשת עוגת יום הולדת לגן אבל לא שוקולד..
היי חן,
כמויות לתבנית 26:
3 כוסות קמח תופח
כפית מלאה אבקת סודה לשתיה
כוס שמן
כוס ורבע סוכר
כף ורבע חומץ רגיל
2 כוסות מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה
כפית וחצי תמצית וניל
לקצפת:
מיכל קצפת צמחית/ריץ’ (250 מ”ל)
3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס חלב סויה קר
אין צורך להוסיף רסק תפוחים.
עוגה מושלמת!
מכינה אותה כל שישי וכולם בשוק שאין ביצים בתוכה.
הפעם הוספתי פצפוצי שוקולד ובמקום הציפוי המושקע קצת אבקת סוכר מעל ויוצא נדיר!
תודה רבה אפרת! אין על המתכונים שלך
נראה מעולה!❤️
תודה אולה
איזה ציפוי אפשר לא של קצפת?
אין לי זמן לתת לזה להתקרר במקרר…
תודה
את יכולה להכין ציפוי שוקולד רגיל
עוגה פשוט נהדרת. מרקם קל ואוורירי, קריספית בשוליים, טעם מעודן. קלה מאד להכנה (הכנתי עם מיץ לימון)
תודה רבה!
תודה לך שחזרת לעדכן❤️
וואו היא הרבה יותר טעימה מזו עם ביצים!! כל מי שטועם אומר ובמיוחד הילדים 🙂 תודה
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר מתכון כזה לעוגת שוקולד? או שאפשר פשוט להוסיף קקאו או שוקולית?
היי
אפשר להוסיף 2 כפות גדושות קקאו ו-2 כפות שוקולית.
תודה רבה
אפשר להכין חצי מהכמות בתבנית אחת??
כן(:
וואוו עוגה מעולה!! כל כך טעימה!
אחת הטובות שהכנתי
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי
ראשית תודה רבה האתר הכי טוב בעולם
אשמח לכמות לתבנית בינונית שיצא גבוה
ובהזדמנות אם יוצא לך לצלם את כל סוגי התבניות החד פעמי ולירשום לנו איזה גודל כל אחד
תודה רבה
היי
שמחה שאת נהנית מהאתר!
לתבנית מלבנית 22*31 הכמויות במתכון מתאימות.
מצרפת לך מדריך לתבניות.
אחת העוגות הכי טעימות שאכלתי בחיי. ואכלתי המון המון… כל הכבוד על מתכון מאוזן ומדויק 👍🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף❤️
אם רוצים להחליף חצי מהסוכר בסוכרלוז, האם צריך לעשות שינויים כלשהם במתכון הזה בפרט ובמתכונים בכלל?
אין שינוי(:
יצא מעולה. הבן שלי ביקש ליומהולדת בבית הספר עוגת קצפת ולא שוקולד. ואז הסתבר שגם יש בכיתה ילד אלרגי לביצים וחלב….תהיתי מה כבר אפשר להכין. הכנתי עכשו שתי עוגות בדיוק לפי המתכון. ויצא פגז! לא ייאמן. אני בעצמי לא מאמין עדיין וחוזר שוב על המרכיבים לוודא שבאמת הכל טבעוני. מדהים. ותודה. גם אני חוזר למתכונים שלך שוב ושוב.
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
העוגה הזו פשוט וואו !! במקום מיץ תפוזים שלא היה לי שמתי שמנת מתוקה. מעל פיזרתי תפוח חתוך לקוביות וכמה תלוליות ריבת פטל, מיד לאחר האפיה הרטבתי את העוגה בחצי כוס מים רותחים שבהם המסתי כף סוכר עם טיפה קינמון.
עוגה מדהימה, תודה רבה על המתכון אפרת ♥️
נשמע מעולה ונראה מדהים!
שמחה שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף❤
בוקר טוב אפרת
חומץ תפוחים כחומץ יתאים פה?
תודה לך מראש.
היי עינת,
לא ניסיתי אבל מניחה שגם חומץ תפוחים אפשרי(:
יצא מעולה!!! הכנתי כי לא היו לי ביצים ,זילפתי קצת קפה נמס שהייתה מוכנה והוספתי מעל קרם שמנת פודינג וניל עם סירופ בטעם מייפל ואגוזים .
בפנים הוספתי אגוזים ושוקולד ציפ 🙂
שחיתות 🙂
איזה כיף שנהנית מהמתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף😊
היי, אני רוצה להכין עוגה מעוצבת לחברה טבעונית. העוגה הזאת יכולה לעבוד בתור עוגה גבוהה יחסית?
היי,
המתכון מתאים, רק קחי בחשבון שהמרקם שלה שונה מעט מעוגה סטנדרטית(:
תחליף למיץ תפוזים ?
חלב רגיל או סויה או מים מעורבבים עם כפית מיץ לימון.
הי אפרת!
אני רוצה להכין את העוגה בלי שמן. מכינה אותה בשביל מישהי שאסור לה לא שמן ולא ביצים.
יש לך הצעה בשבילי?
הא, גם קקאו אי אפשר.
אשמח ממש להצעה.
היי ליאה,
ללא שמן כלל לא יצא מוצלח.
אפשר לשים שליש כוס שמן+ 1/3 כוס רסק תפוחים.
היי, אני רוצה לאפות את העוגה בתור עוגת יום הולדת גבוהה. אם אכפיל את הכמויות ואאפה בתבנית עגולה בגודל 26, הכמויות יתאימו? עדיף לאפות שתיים בנפרד ולחבר בקצפת?
היי,
לכמות כפולה פי 2 מתאימה תבנית בקוטר 28.
אפשר (ואפילו כדאי וקל יותר) לאפות ב-2 תבניות 24 כדי לקבל 2 שכבות שיהיה ניתן למלא קצפת ביניהן.
הי יש אפשרות להחליף את המיץ תפוזים במיץ ענבים?
היי,
מיץ ענבים לא יהיה מוצלח במיוחד.
אפשר לשים חלב סויה/חלב/שמנת מתוקה או צמחית.
הי
אני קוראת לה “עוגת כל מני” כי אפשר לשנות אותה לכל מני אפשרויות לפי מה שבא, ומה שיש בבית.
אני שמתי קצת לימון וקליפה מגוררת, ושני חופנים של שוקולד צ’יפס.
יצאה גבוהה, יפה, מהממת.
תודה רבה.
מאוהבת באתר שלך
שמחה מאד שאהבת את המתכון, השדרוגים נשמעים מעולה! תודה שחזרת לשתף❤️
היי אני מעוניינת להכין את העוגה למחר.
אני רוצה לשמור את העוגה מחוץ למקרר (מכוסה) כדי שהיא תישטר נימוחה ולקרר רק את הקצפת. זה בסדר או שהיא תהיה יותר טעימה אחרי לילה בקירור?
באיזה שמן הכי מומלץ להשתמש? חמניות, קנולה או זית?
היי,
אם מדובר בלילה אחד אפשר לשמור מחוץ למקרר.
אפשר להשתמש בשמן קנולה או חמניות- זה לא משנה.
בהצלחה!
תודה רבה על המענה המהיר, אחזור לעדכן ❤
הכנתי אותה לאירוח חברים עם תינוק אלרגי לביצים וזאת העוגה הראשונה שאכל בימי חייו, העוגה חוסלה! שמתי תותים מעל הקצפת והיה מושלם! תודה
שמחה מאד שאהבתם את המתכון ובמיוחד שגם הקטנצ’יק נהנה! תודה על הפרגון❤
אפרת שלום,
ראשית אציין לטובה את האתר, שהפך לאתר ה”בית” שלי בכל הקשור למתכונים. הכל פשוט וקל כשזה מגיע ממתכונים ב10 דקות.
את העוגה הזו הכנתי בגרסה המלבנית.
אפיתי 45 דקות, אבל זה היה יותר מידי והעוגה התייבשה.
חתכתי לשניים, ציפיתי אותה באייסינג צבעוני, ואת החלק השני בקצפת צמחית ועיטרתי בתותים.
האורחים נהנו והחמיאו אך בפעם הבאה אאפה פחות זמן. הנה התמונות:
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אכן זמן האפייה המומלץ הוא 35-40 דקות (וזה עשוי להשתנות קצת בין תנורים שונים), אבל לא נורא, מהתמונות העוגה נראית מעולה(:
תודה ששיתפת🌺
אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס?
היי,
אפשר, כ-3/4 כוס(:
הייי אפרת
אני רוצה להכין את העוגה כרולדת ואז לגלגל.האם הכמויות יספיקו לתבנית אלומיניום שהיא כמעט בגודל תבנית תנור?בהתחשב שזה צריך לצאת בגובה נמוך לרולדה
היי מעיין,
אני פחות ממליצה על המתכון הזה כרולדה, היות ואין כאן ביצים…
יש מתכונים לרולדות באתר שכדאי להכין אחד מהם.
אם את בכל זאת מנסה את המתכון- הכמות אמורה להתאים.
בהצלחה!
היי אפרת,
האם אפשר להכין את העוגה ללא הקצפת?
כן, לא חייב לצפות בקרם.
במה כן אפשר?
אפשר לצפות בציפוי שוקולד או בכל ממרח שאוהבים (למשל ממרח חלב).
היי הכנתי את העוגה יצא מעולה!
השתמשתי ב-2 תבניות אינגליש קייק ויצא טעים בטירוף!
איזה כיף! נראה מעולה😊
היי אפרת אני כבר המון זמן ממש אוהבת את המתכונים שלך,האם אפשר להחליף את התבנית העגולה באינגליש קייק או תבנית אחרת?
היי גאיה,
שמחה ממש שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להכין את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק או בתבנית מלבנית בינונית קטנה.
היי
לגבי הקמח אפשר מלא? ובמקום התפוזים מה עוד אפשרי חוץ מסויה?
אפשר קמח מלא, אבל המרקם יהיה מאד מאד דחוס (היות ואין כאן ביצים).
ממליצה על קמח מלא 50% או קמח כוסמין.
במקום מיץ תפוזים אפשר מים עם כף מיץ לימון.
היי אפרת!
המתכון נראה מדהים!
אני רוצה להכין את כמה עוגות ולעשות עוגה גבוהה עם הקצפת בין השכבות עם תותים. השאלה שלי היא האם צריך להכין סירופ כדי שיהיה יותר לח או שהעוגה תהיה מספיק למה בלי סירופ על העוגה?
תודה!
היי עופר 🙂
לדעתי לא חייב לשים סירופ. אם שמים תותים וקצפת באמצע ולמעלה זה אמור להרטיב אותה.
הי אפרת
אפשר לשים נוזל קוקוס או קרם קוקוס במקום בחלב סויה?
לא ניסיתי יקירה
אבל אפשר להשתמש בקרם קוקוס קר מהמקרר ולהקציף אותו
אפרת היקרה
עוגה מעולה !!!!
הכנתי יומיים ברציפות וללא הציפוי
כל המשפחה התלהבה
במיוחד ביתי הטבעונית
תודה רבה על מתכון מעולה !
שבת שלום
תודה רבה גנית איזה כיף לקרוא 🙂
שבוע נפלא🌸
היי האם העוגה הזאת יכולה להיות בטעם וניל? כחומר להחליף את התפוזים בחלב סויה או כדאי מעדן סויה וניל?
והאם תוכל להיות כבסיס לעיטוף בצק סוכר? בטח אצטרך להכין 3 עוגות כדי שיהיה גובה נכון?
אפשר להכין עם חלב סויה למרות שעם מיץ זה יוצא יותר טעים ואוורירי (אולי עדיף לשלב חצי כמות מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה עם חצי כמות חלב סויה).
לגבי טעם וניל, יש תמצית וניל בעוגה אבל אפשר להוסיף 2 כפות אינסטנט פודינג וניל במקום 2 כפות קמח.
אני חושבת שאפשר לעטוף בבצק סוכר רק חשוב להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שעובדים איתה, כדי שתהיה יציבה.
יכול להיות שגם 2 עוגות יספיקו. מומלץ להתחיל בעוגה אחת ולראות.
תודה רבה אנסה ואעדכן
רק רציתי להגיד זה בין המתכונים המנצחים אני כבר מכינה את העוגה הזאת בקבוע והיא מושלמת וגם לא מתוקה מדיי אבל טעימה מדיי ואפשר לאכול בלי הפסקה . תודה רבה לך !!
מהמם 🙂
תודה יהל
היי, האם אפשר במקום מיץ תפוזים חלב סויה? תודה מראש
היי חגית,
אפשר אבל עדיף להכין לימונדה ולסחוט לכוס 4 כפות מיץ לימון. להוסיף מים עד כוס ושליש ולהמתיק ב3 כפיות סוכר.
היי, רציתי לדעת האם בצק העוגה יוצא נוזלי או שניתן לפסל ממנו לפני התנור איזשהי צורה?
הבלילה לא יוצאת דלילה מידי אבל נוזלית כמו בלילה של עוגה.
היי ,
הבנתי שאפשר להכין לימונדה במקום מיץ תפוזים
אני יכולה לשים במקום לימון סחוט לימון מהבקבוק
תודה רבה על המתכונים
ושבת שלום !
אם הכוונה למיץ לימון מבקבוק אז אפשר לשים 4 כפות ולהשלים מים עד כוס ושליש. להמתיק ב 2-3 כפיות גדושות סוכר.
הי אפרת, איך תהיה העוגה עם ג׳לי תות או פטל מעל? אני רוצה להכין עוגת יום הולדת לבנזוג, ובימי קורונה אלה, אין לי אף אחד מרכיבי הקצפת (והאיש רגיש ללקטוז, אז אי אפשר קצפת חלבית). תודה!
אני חושבת שייצא טעים עם ג’לי מעל 🙂
את הג’לי שמים מעל לפני שהוא מוכן? כלומר מכינים אותו על העוגה?
אחרי האפיה. לאחר שהעוגה התקררה.
היי
יש תחליף לקצפת ריץ ולאבקת אינסטנט פודינג וניל?
אפשר להקציף קרם קוקוס שקורר במקרר, להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר ולוותר על הפודינג. אין צורך להוסיף מים/חלב.
היי בתבנית מלבנית פיירקס בינונית גם יתאים?
אם היא בגודל 30X20 אז אפשר.
היי אפרת
במקום חלב סויה אפשרי מים באותה כמות?
ואם לא אז משהו אחר?
תודה מראש .
אפשר לשים 4 כפות מים קרים.
מהנסיון שלי עם עוגות אפשר להוסיף מים במקום סויה, זה פשוט יוצא פחות טעים …
מושלם!
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
אפרת ערב טוב אני עדיין לא הכנתי אז אני שואלת קודם מה אפשר לשים במקום אבקת סודה לשתייה??ממש המון תודות לך ולאתר שבא לעזרתנו
היי שרה,
בגלל שהעוגה לא מכילה ביצים היא עלולה לצאת דחוסה.
השילוב של אבקת סודה לשתיה עם חומץ מוסיף לה קצת אווריריות לכן אני לא ממליצה לוותר על הסודה לשתיה.
היי
רציתי לדעת אם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במיץ תפוחים טבעי?
אני חושבת שכן.
לדעתי כדאי לשלב כוס מיץ תפוחים טבעי + שליש כוס מים.
האתר מושלם
אצלנו המשפחה מאוהבים במתכונין הנהדרים
הכנתי את העוגה בעבר עם מיץ תפוזים ויצא מושלםםם
כרגע אין לי מיץ תפוזים אפשר להחליף בחלב סויה ?
אפשר אבל לדעתי עדיף להכין לימונדה ולסחוט לכוס 4 כפות מיץ לימון. להוסיף מים עד כוס ושליש ולהמתיק ב3 כפיות סוכר.
שבוע נפלא 🌷
עוגה מצויינת, רכה וטעימה.
הוספתי שוקולד ציפס
וגם אני לא שמתי את הקרם למעלה אלה אבקת סוכר.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה
חייבת לומר שלא האמנתי שמכל כך מעט מרכיבים ועוד עם חומץ תצא עוגה כל כך מוצלחת!
במקום מיץ תפוזים שמתי לימונדה לפי מה שרשמת בתגובות והעוגה יצאה אוורירית ורכה מבפנים וקריספית מבחוץ!
חייבת לציין שבמהלך האפייה התפקעתי מצחוק שללא ביצים תצא עוגה 😉
יצאה גם יצאה! תודה רבה על המתכון – ממש יצאה יאמי!
לא היה צורך להוסיף קצפת מעל – פיזרתי רק אבקת אפייה ויצא מעולה 😉
פשוט פחדתי לעשות אותה כי מישהו קטל את המתכון בתגובות 😉
שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת, היא נראית מעולה 🙂
תודה על התמונה!
היי אפרת!
מה אפשר לשים במקום המיץ תפוזים?
אפשר להכין לימונדה ולסחוט לכוס 4 כפות מיץ לימון. להוסיף מים עד כוס ושליש ולהמתיק ב3 כפיות סוכר.
אכן העוגה עסיסית ורכה כמו דבק מגע נתקעת בגרון הייטב
לא עבד לך חמודה
וחסר סוכר גם בלי קשר
מתכון גרוע
לי דווקא זה עבד מצוין. לך זה לא עבד.
חבל שבחרת לרשום תגובה מזלזלת במקום לנסות להבין היכן הבעיה.
שנה טובה.
אפרת יקרה,
האם תבנית אינגלישקייק או מלבנית/מרובעת אחרת תתאים ?
תודה
תבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31.
אפשר להעביר מסר בצורה מכבדת. יש כאן מישהי מהממת שנותנת מטוב ליבה מתכונים, עונה על שאלות, מייעצת.
אולי במקום להשתלח, אפשר לבדוק מה לא עבד, ולנסות שוב.
קורה שעוגה לא מצליחה. ככה זה בחיים.
אני חושבת שראוי למי שרשם את התגובה המזעזעת הזו, למחוק אותה. זה יהיה יותר מכובד.
היי כמה קאפקייקס זה יוצא?
16-20 יחידות.
היי אפרת, אני רוצה להכין בתבנית מלבנית גדולה 25X30 – בכמה להגדיל את הכמויות? (אני מכינה את האופציה עם המיץ לימון במקום המיץ תפוזים). תודה!
היי תמר,
לתבנית מלבנית בגודל 25X30 יש להכפיל כמויות ב1.5:
3 כוסות קמח תופח
כפית מלאה אבקת סודה לשתיה
כוס שמן
כוס ורבע סוכר
כף ורבע חומץ רגיל
2 כוסות מיץ לימון (לסחוט 6 כפות מיץ לימון. להוסיף מים ולהמתיק ב-2 כפות סוכר)
כפית וחצי תמצית וניל
לקצפת:
מיכל קצפת צמחית/ריץ’ (250 מ”ל)
3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס חלב סויה קר
*יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית (240 מ”ל)
היי..
כתבתי לך גם תגובה ב”עוגת וניל” ניסיתי לחשבן בעצמי את הדברים שכתבתי שם וראיתי שאני יצטרך מלא מלא ביצים!!
אז חשבתי שאולי כדי לי להכין את זה…
אשמח שתרשמי לי מה הן הכמויות פה ואז אחליט מה כדי…
אם יש לך זמן ואת יכולה לרשום לי אני מאוד מאוד אשמח!!!!
תודה רבה רבה רבה רבה!!!!!!!!!!
השבתי לך ב”עוגת הוניל”. זה יוצא רק 5 ביצים.
לדעתי עדיף לך להכין את המתכון של עוגת הוניל כי כמות גדולה ללא ביצים יכולה לגרום למרקם דחוס.
האם אפשר להכין מאפינס במקום עוגה ואם כן האם החום והזמן משתנים
תודה
כן, אפשר.
זמן אפיה עשוי להתקצר ל 15-18 דקות.
הי אפרת,
אם מחליפים את הקמח התופח בקמח תמי ללא גלוטן או לקמח תופח לפסח של אסם, האם כמויות שאר המצרכים ישארו אותו הדבר? תודה
היי יפעת,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר עם קמח תמי (2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפיה).
חג שמח 🌷
המתכון נראה מעולה
האם ניתן להוסיף לעוגה דובדבנים חמוצים מצנצנת? ואם כן האם לשנות משהו במתכון ?
תודה
היי עליזה,
אפשר לפזר את הדובדבנים מעל הקרם לפני ההגשה או להוסיף לתוך הבלילה של העוגה. קחי בחשבון רק שהם שוקעים לתחתית במהלך האפיה.
הי אפרת, אפשר להחליף את הקמח הרגיל בכוסמין? והאם באופן כללי מתכונים שיש בהם קמח רגיל ניתן להמיר בכוסמין?
תודה רבה על מתכונים נהדרים.
היי יסכה,
אם זה קמח כוסמין רגיל אז אפשר. אם זה קמח כוסמין מלא אז פחות מומלץ בעוגה הזאת כי היא בלי ביצים ולכן עלולה לצאת דחוסה.
במתכוני עוגות אחרים שמכילים ביצים, לרוב אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא.
שלום מה עושים עם אין חומץ?
אפשר להמיר בכף מיץ לימון טרי.
נראה מעולה! רוצה להכין היום. אבל חסר לי מיץ תפוזים. אפשר להכין עם חלב שקדים או מים במקום?
תודה!
אפשר להכין עם חלב שקדים אבל לדעתי עדיף להכין לימונדה ולסחוט 3-4 כפות לימון. להוסיף מים עד כוס ושליש ולהמתיק ב3 כפיות סוכר.
אתר מדהים, אני מוצאת פה הכל…
תודה רבה!!!
כיף לשמוע!
תודה ושנה טובה 🌺
אפשר לעשות מזה עוגת שיש? להוסיף קצת קקאו לחלק ?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
נהדרת!! השתמשתי בה כעוגת יומולדת לבני בן השנה והיא הפתיעה את כולם. החלפתי את חלב הסויה בקרם קוקוס והתוצאה יצאה נוזלית מדי אבל פרט לכך, עוגה מושלמת!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה טל
העוגה הזאת מושלמת!! תודה לך על מתכון כזה מוצלח ללא ביצים, פשוט תענוג.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי אפרת,
האם חייבים לתת לקצפת לעמוד 3 שעות? ואם כן, האם העוגה תצא בסדר ולא “עייפה” אם היא תישמר בלילה במקרר לפני ההגשה?
מתכננת להכין ליום הולדת בגן בבוקר והקצפת לא תספיק לעמוד שלוש שעות (אלא אם אכין ליליה לפני כאמור)
היי תניה,
לאחר שמכינים את העוגה עם הקצפת יש לשים אותה במקרר לפחות 3 שעות כדי שהטעמים ייספגו.
העוגה תצא בסדר גמור לאחר לילה במקרר, חשוב רק לכסות אותה.
יום מקסים 🙂
יקרה, המתכון נפלא!!! חגגנו אתמול יומולדת, עשיתי את המתכון המעולה הזה כעוגת שכבות חד קרן, כולם השתגעו על העוגה וכמה טעימה! תודה על עוד מתכון מנצח ❤️
חייבת להראות לך תמונות העוגה מבפנים…
היי לירז,
עוד מבלי לראות זה נשמע מעולה! 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת,
ראשית חייבת לשבח אותך, המתכונים שלך, לפחות מה שניסיתי, מעולים.
את העוגה הזו החלטתי לשנות קצת. הכנתי ללא קצפת. את הנוזלים החלפתי במיץ מלימון אחד + השלמת מים לסך הכל הנוזלים שבמתכון, והוספתי גרידת לימון. יצאה עוגת לימון לא פחות ממושלמת. לצערי הרב היא נגמרה תוך יום… תודה 🙂
נשמע מעולה 🙂
תודה עינב 🌷
את עוזרת לי מאוד מאז שגיליתי שהבת שלי רגישה לביצים וחלב!
היא ביקשה ליום הולדת עוגת קומות, השאלה עם העוגה הזאת השוקולד הטבעונית באתר שלך מתאימות לחצות אותן באמצע בלי שיתפוררו או יתפרקו?
היי אפרת,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
בגלל שהעוגות אינן מכילות ביצים הן פחות יציבות מעוגות המכילות ביצים ולכן אולי במקום לחצות את העוגות באמצע יהיה כדאי לאפות אותן בשתי תבניות נפרדות, זאת אומרת לחלק את הבלילה ל-2 תבניות במקום לאפות בתבנית אחת.
בכל מקרה חשוב להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שעובדים איתה (אפילו מומלץ להכין את העוגה יום קודם).
היי אפרת
העוגה ממש טעימה!:)
בכמה אני צריכה להכפיל כמויות בשביל תבנית מלבנית 32X40?
תודה
היי בת אל,
כמויות מומלצות לתבנית 32X40:
4 כוסות קמח תופח (או 4 כוסות קמח לבן מעורבב עם 4 כפיות אבקת אפיה)
כפית וחצי אבקת סודה לשתיה
כוס ושליש שמן
כוס וחצי סוכר
כף וחצי חומץ רגיל
2+2/3 (שתי כוסות ושני שליש) מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה
2 כפיות תמצית וניל
לקצפת:
כוס ושליש מיכל קצפת צמחית/ריץ’
4 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב סויה קר
*זמן האפיה עשוי להתארך ל45-50 דקות, אולי אפילו יותר.
מה העניין של החומץ? הוא קריטי?
היי, החומץ מעניק אווריריות לעוגה בשילוב עם חומרים מסוימים (במיוחד כשאין ביצים בעוגה).
אפשר להמיר בכף מיץ לימון טרי.
היי רציתי בבקשה לדעת אם אפשר להחליף את המיץ תפוזים בכוס נס קר?
תודה מראש ושבת שלום
היי אורין,
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אני חושבת שהעוגה תצא יותר אוורירית עם מיץ תפוזים.
שבת שלום 🙂
בוקר טוב,
האם אפשר להשתמש במתכון להכנת רולדה (מגולגלת עם קצפת)
היי יפה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שמאחר ואין ביצים בתערובת העוגה לא תהיה מספיק גמישה לגלגול.
אפרת,
תודה רבה
בכל זאת אנסה ואעדכן.
אפרת שלום,
מעדכנת, הוספתי למתכון 2 כפות רסק תפוחים ואפיתי רולדה (גלגלתי עם מגבת לחה) יצא מושלם.
תודה על המתכון.
שמחה שהצלחת! תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפרת ?ערב טוב
בכמה צריך להפילו את הכמויות לתבנית גדולה מובנית?
במה אפשר להחליף ביצים העוגה? (בלי קשר למתכון )
תבנית גדולה מלבנית
היי,
לתבנית מלבנית בגודל 25X32 יש להכפיל כמויות ב1.5:
3 כוסות קמח תופח
כפית מלאה אבקת סודה לשתיה
כוס שמן
כוס ורבע סוכר
כף ורבע חומץ רגיל
2 כוסות מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה
כפית וחצי תמצית וניל
לקצפת:
מיכל קצפת צמחית/ריץ’ (250 מ”ל)
3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס חלב סויה קר
מצרפת לינק לתחליפי ביצים.
וכמה זמן היא תהיה בתנור?
45-50 דקות.
בכל מקרה יש לבדוק עם קיסם.
תודה על המתכון המיוחד, מגיעה אלי אורחת שהיא אלרגית לחלב וביצים והמתכון בדיוק מתאים. השאלה היא אם אפשר להשתמש בקמח תמי שהוא ללא גלוטן במקום הקמח הרגיל (אורחת אחרת רגישה לגלוטן)
היי תמר,
אני מניחה שאפשר רק חשוב לערבב את הקמח עם 2 כפיות אבקת אפיה.
יום מקסים 🙂
המתכון נראה מעולה, אבל אין לי מיץ תפוזים, במה אוכל להשתמש?
היי שחר,
מיץ התפוזים מוסיף טעם לעוגה אבל אם אין לך תכיני לימונדה. לסחוט 3-4 כפות לימון. להוסיף מים עד כוס ושליש ולהמתיק ב3 כפיות סוכר.
היי תודה על המתכונים המוצלחים מאוד!
מה אפשר לשים במקום חלב סויה או במקום כל חלב אחר (אבל שיישאר עדיין פרווה)?
היי מיקי,
אפשר לשים 3-4 כפות מים קרים.
הי! מה אפשר לשים במקום מיץ התפוזים? לימון עם מים הולך?
ואגב, אתר קסום – אני משתמשת בו בכל הזדמנות:)
היי ענבל,
אני מניחה שאפשר להכין לימונדה ולשים בכוס 3-4 כפות מיץ לימון ולהשלים מים עד כוס ושליש. להמתיק ב 2-3 כפיות גדושות סוכר.
שבת שלום 🙂
היוש.
אפשר שאלה של אנשים שלא מבינים??
מה זה בעצם חלב סויה? תחליף לחלב רגיל?
נגיד, אם באלי נניח, אהממ, שוקו ואני בשרית. אפשר להשתמש בזה?
זה יצא טעים?
ומה לגבי חלב קוקוס?
הוא יותר בקטע של מרגרינה, נכון?
אני אשמח אם תוכלי לתת לי הסבר מפורט, רק אם יש לך עצבים, כמובן.
היי 🙂
חלב סויה זה תחליף לחלב רגיל שהוא חלבי. חלב סויה הוא פרווה. צריך להתרגל לטעם שלו, זה לא הטעם של חלב רגיל. לא כולם מתחברים לטעם שלו אבל כתחליף פרווה לחלב רגיל בקצפות ובעוגות הוא מעולה.
בכל מקרה, אם תרצי לנסות ממליצה על חלב סויה קר מהמקררים ולא עמיד.
חלב קוקוס מכיל אחוז גבוה של שומן אבל הוא מזין ומכיל ויטמינים 🙂
מתכון מעולה בשבילי ולמי שתמיד חסר לו בבית מצרכים כמו לדוגמא ביצים…
תודה מאשה 🙂
האם אפשר לשים במקפיא במקום במקרר? כי יצאה לי כמות גדולה של קצפת
כן מור, אפשר.
האם הקצפת במיקסר ידני?
כן. את הקצפת מקציפים במיקסר ידני.
מיקסר ידני?
אין צורך להשתמש במיקסר. אפשר לערבב ידנית עם כף או מטרפה.
אפשר לאפות אותה ב2 תבניות אינגליש קייק?
כן מור, אפשר.
אפרת יקרה שבוע טוב.
העוגה הזו מושלמתתתתת. ותודה על כל המתכונים הנהדרים.
ברוכה תהיי
תודה רחל! שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב
עשיתי והעוגה יצאה טעימה גם בלי ציפוי, אבל בכל זאת אולי עדיף עם.
מתאים לדעתך לצפות בשוקולד.
יש לך רעיון אחר?
תודה תודה!
ציפוי שוקולד מתאים כמעט לכל עוגה אז אין בעיה.
היי ,
אפשר במקום להשתמש בחומת רגיל לשים חומץ תפוחים?
חייבת להוסיף תודה רבה! המתכונים פשוט מעולים אני נכנסת לאתר לעיתים קרובות נהנית מהמתכונים וממליצה לקרוביי על האתר.
כן אור, אפשר 🙂
עוגה משגעת ועסיסית.בזכותך הפכתי להיות אופה ובשלנית משובחת.אשרייך תמשיכי להעשיר אותנו בידע המופלא שלך.תודה תודה
תודה חמדה! 🙂
סליחה, אבל מה עם התנור החזק שלי? באיזה חום
נראה לך שאפשר בקמח מלא כלשהו?
תודה וסליחה!
אם התנור שלך חזק כדאי לאפות ב 160-170 מעלות (תלוי כמה חזק הוא).
בגלל שזאת עוגה בלי ביצים והביצים מוסיפות אווריריות אז אני ממליצה קודם להכין את העוגה עם קמח לבן שהוא אוורירי יותר מהמלא ואח”כ אם תרצי לנסות עם קמח מלא כדאי להשתמש בקמח כוסמין מלא. עם קמח מלא רגיל העוגה תצא דחוסה לגמרי.
אפשר שהעוגה תהייה חלבית
במקום קצפת צמחית
קצפת חלבית ובמקום חלב סויה
חלב רגיל?
כן בטח.
בוקר אור!
אני בדיוק מתלבטת איזו עוגה להכין והנה רעיון שנראה כ”כ טוב.
השאלה אם זה טעים גם בלי הציפוי?
עוד דבר, קנינו בדיוק ספרי קצפת. אוכל לעבוד עם זה? כי מה עם שאר המרכיבים?
תודה רבה!
היי דבי,
אפשר להכין גם בלי הציפוי למרות שהקרם בהחלט מוסיף לטעם.
תטעמי את הקצפת בספריי, אם היא טעימה אין בעיה להשתמש בה (פשוט יש סוגים של קצפת ספריי שהם פחות מוצלחים ויותר מוצלחים).
יום נפלא!
נראה מגרה ומבטיח. ינוסה בהקדם.
אבל למה מיץ תפוזים מבקבוק? מה רע בטבעי סחוט?
הבקבוקים האלה מכילים בעיקר מים עם צבע וסוכר.
היי גלית,
כמובן שאפשר להשתמש במיץ טבעי סחוט, פשוט הטעם של התפוזים יהיה חזק יותר (אפשר למהול חצי כמות במים ואז הטעם יהיה מעודן יותר).
יום מקסים 🙂