שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-45 דקות

סוג: פרווה

2 תבניות אינגליש קייק /תבנית עגולה 24 /תבנית מלבנית 22X31

מצרכים:

3 ביצים

3/4 כוס (150 ג’) סוכר

3/4 (150 ג’) כוס שמן

כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)

כפית (5 ג’) תמצית וניל (לא חובה)

2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה)

80 ג’ שוקולד מריר קצוץ

כוס (150 ג’) חלבה מפוררת

כפית (5 ג’) קמח

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית (ניתן להשתמש ב2 תבניות אינגליש קייק /תבנית עגולה 24 /תבנית מלבנית 22X31).

-מערבבים בעזרת מטרפה או כף את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים קלות עד שהקמח נטמע בתערובת. מערבבים בקערית נפרדת פירורי חלבה, שוקולד קצוץ וכפית קמח ומוסיפים לתערובת. מערבבים ערבוב קליל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת. אם אופים ב-2 תבניות אינגליש קייק – אופים במשך 30-35 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-אם אופים בתבנית עגולה/מלבנית, אופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

עוגה במילוי חלבה ושוקולד

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קציצות ברוטב עגבניות וזיתים
סלט מלפפונים ושמיר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
לאה (11:05 5.09.2021)

הי אפרת, העוגה יצאה מעולה ממש וטעימה!! רק קצת מדי דחוסה (ערבבתי במיקסר במקצף בלון). יעזור להקציף מעט את הביצים קודם לתת לזה יותר אווריריות? אם כן כמה דק’? לא רוצה ממש טורט אלא קצת פחות דחוס.
תודה מראש!!

מתכונים ב-10 דקות (11:53 5.09.2021)

היי לאה,
בד”כ עוגות יוצאות דחוסות מכמה סיבות:
1. חוסר דיוק בכמויות- אי שימוש בכוס מדידה
2. ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
3. חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
4. בעיה באבקת האפייה (ישנה מדי וכדו’)
5. שימוש בתבנית לא נכונה
6. חום אפייה נמוך מהדרוש
7. השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
8. אפייה זמן ארוך מהדרוש
בכל מקרה, את יכולה להקציף את הביצים והסוכר כמה דקות, זה תמיד טוב.

לאה (13:41 19.08.2021)

שלום, העוגה נראית שווה ממש.. רק שואלת אם יש לך טיפ איך לקצוץ שוקולד? כשאני מנסה עם פומפיה בשלב מסוים השוקולד נמס בידים, איך אפשר לעשות את זה יעיל יותר?
תודה רבה מראש

מתכונים ב-10 דקות (17:19 19.08.2021)

היי לאה,
אפשר גם לקצוץ במעבד מזון בפולסים קצרים.

טל (10:24 28.01.2021)

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (10:28 28.01.2021)

נראה מצויין😍

שרית (10:13 28.01.2021)

מתכון מעולה כמו תמיד.
קל מאד להכנה.
אפיתי בתבנית עגולה מספר 20, 3 ביצים, כוס וחצי קמח תופח והגדלתי סוכר ושמן בשליש. מיץ תפוזים חצי כוס.

השתמשתי בחלבה איכותית עם פיסטוק ושילוב של שוקולד צ’יפס חלב ומריר.
אפייה 45 דקות.

העוגה יצא ספוגית, אוורירית, גבוהה ומאד טעימה.
לא מתוקה מדי, שפחדתי שיקרה, למרות שהוספתי חלבה.
כמעט סיימו את התבנית מהלילה.

המון תודה.

מתכונים ב-10 דקות (10:27 28.01.2021)

נראה מצויין, תודה שחזרת לעדכן😍

אושרת (21:30 21.01.2021)

היי אפרת
עשיתי את העוגה עם קמח כוסמין ותפוזים סחוטים. אומנם יצא טעים אך הציפוי למעלה נהיה כהה במיוחד וקשה מאוד!
פיזרתי מעל עוד חלבה כהמלצות העוקבים- נראה לך שזה מה שעשה את העוגה קשה כ”כ?
תודה רבה ושבת שלום.☺

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:24 22.01.2021)

היי אושרת,
זה לא אמור לגרום לעוגה לצאת קשה בחלק העליון.
באיזה תוכנית אפית?
הנחת את העוגה בתנור על המדף השני מלמטה?
כמה זמן אפית את העוגה?

אושרת (11:22 22.01.2021)

תוכנית רגילה- לא גריל.
אפיתי במדף השני מלמעלה ונראה לי שאפיתי בערך 35 דקות.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:22 24.01.2021)

רק רוצה לוודא- תוכנית רגילה – קו עליון וקו תחתון בלי מאוורר.
יש להניח את העוגה במדף השני מלמטה. כנראה זו הסיבה. הנחת את העוגה מאוד קרוב לחלק העליון של התנור ולכן היא יצאה קשה בחלק העליון.

א (12:36 17.07.2020)

יש לי מיץ תפוזים של פריגת, זה בסדר- או כבד מידי?
תודה-נהנית מאאאדד מהאתר!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:46 17.07.2020)

זה בסדר 🙂

אורית (22:58 14.05.2020)

הכנתי לשבת, עוגה מעולה! טעם מיוחד ועשיר! לפי המלצת אחת התגובות כאן- שמתי גם למעלה שוקולד קצוץ ופירורי חלבה, יצא יפהפה! תודה על מתכונים מעולים! כל פעם אני מוצאת כאן משהו מוצלח…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:06 15.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורית ושבת שלום!

מ. (16:30 9.01.2020)

אפשר במקום מיץ תפוזים לשים מים? זה ממש הורס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 9.01.2020)

אפשר אבל עדיף לערבב 2 כפות מיץ לימון עם כוס מים וכף גדושה סוכר.

סוהא (19:26 22.09.2019)

היי אפשר להחליף את התפוזים בחלב ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 22.09.2019)

אפשר.

ליטל (13:52 10.09.2019)

לקחתי את המתכון לעןגה אחת ןהכנתי בתבנית קאפקייקס. יצא מעולה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:18 10.09.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ליטל

עדן (13:30 6.09.2019)

הכנתי לכבוד שבת קודש, יצא מדהים.
הוספתי לפני האפיה מעל העוגה עוד חלבה ושוקולד מריר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:35 6.09.2019)

מעולה 🙂
שבת שלום!

דורה (16:50 16.07.2019)

העוגה הזאת הפכה לקבועה אצלנו. ממש מעולה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:13 16.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דורה

מאי (23:34 22.12.2018)

אפשר לקבל בבקשה כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 23.12.2018)

היי מאי,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
שליש כוס סוכר
שליש כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כפית תמצית וניל
כוס קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
40 גרם שוקולד מריר קצוץ
חצי כוס חלבה מפוררת (75 גרם)
חצי כפית קמח
שבוע נפלא 🙂

ortkiss (14:02 20.10.2018)

עשיתי את השלבים כפי שהם, רק שבמקום חלבה קצוצה שמתי מחית חלבה של פוליבה ובמקום שוקולד קצוץ שמתי שוקו ציפס איכותי 60% מריר, ויצא ממש טעים :)))
אני ומשפחתי נהנינו ממש!!
תודה רבה על המתכון 3>

ortkiss (14:03 20.10.2018)

עוד תמונה

ortkiss (14:04 20.10.2018)

אגב זה כהה כי הקמח כוסמין + קמח מלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:03 20.10.2018)

נראה מעולה!
תודה💜

לימור (14:10 6.07.2018)

הי אפרת,
אם אני רוצה שהעוגות יצאו יותר גבוהות ממה שאני רואה בתמונה, האם הוספת ביצה תעזור,אם לא מה כן?
עדין מעוניינת להכין בכמות של 2 אינגליש קייק.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 6.07.2018)

היי לימור,
מדובר בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות כן?
את יכולה להוסיף ביצה נוספת ולהשתמש במיקסר. להקציף את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות ואז להוסיף את יתר החומרים.

לימור (15:11 6.07.2018)

כן. תודה וסופש נפלא 🙂
אעדכן איך יצא.

לימור (02:22 8.07.2018)

הי,
העוגה יצאה מאד טעימה וללא ספק אכין אותה עוד הרבה.
מה שכן בפעם הבאה אכין עם הכמות המקורית של הביצים, מכיוון שהעוגות יצאו יותר מידי גבוהות ולכן לקח להן הרבה זמן להיאפות והן גם נסדקו.
תודה ושבוע נפלא 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 8.07.2018)

תודה שחזרת לעדכן.
שבוע מקסים 🌷

שירן (11:44 2.07.2018)

הי אפרת.
אפשר כמות ל3/4 אינגלישקייק בבקשה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 2.07.2018)

היי שירן,
כמות ל3/4 אינגליש קייק:
ביצה גדולה
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
שליש כוס מיץ תפוזים
שליש כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח תופח
30 גרם שוקולד מריר קצוץ
שליש כוס חלבה מפוררת
שליש כפית קמח

דוד הדר (22:10 9.06.2018)

הכנתי את העוגה יצא מדהים תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:34 9.06.2018)

נראה מעולה!
תודה דוד 🙂

לאה ל. (09:20 3.05.2018)

עוגה מעולה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:44 3.05.2018)

תודה לאה 🙂

מור (17:52 15.02.2018)

היי,ניתן להשתמש בקמח כוסמין? אם כן איזו כמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:19 15.02.2018)

היי מור,
אפשר לשים 2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה. יש לערבב קודם בנפרד ורק אז להוסיף לתערובת.

מוריה (17:00 27.11.2017)

האם אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 27.11.2017)

אפשר למרות שעם מיץ יותר טעים.

יפה (20:52 2.11.2017)

הי אפרת עוגה מעולה אני הכנתי אותה כבר כמה פעמיים ויצא מעולה יש לי שכלה באופן כללי אני תמיד שומרת את העוגות במקרר .. האם זה בסדר?? או שצריך על השיש ? כמה ימים זה יכול להיות מחוץ למקרר? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:51 2.11.2017)

היי יפה,
העוגה נשמרת כשהיא עטופה בניילון נצמד מחוץ למקרר כ-3 ימים. בימים קרירים אפילו יותר.
במקרר עוגות בחושות נוטות להתייבש מעט ולכן עדיף לשמור אותן בחוץ.

דקלה (16:12 13.08.2017)

שלום אפרת,
כרגיל אני גורפת מחמאות
מכינה אותה כבר בפעם השלישית רק בשבוע החולף.
אשמח לדעת כמות לאינגליש קייק אחת.
כולם כבר מסודרים
עכשיו הגיע תור בעלי לסבב שני
תודה רבה ושבוע טוב ☺

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:52 13.08.2017)

היי דקלה,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
שליש כוס סוכר
שליש כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כפית תמצית וניל
כוס קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
40 גרם שוקולד מריר קצוץ
חצי כוס חלבה מפוררת (75 גרם)
חצי כפית קמח
שבוע מצוין 🙂

דקלה (21:32 14.08.2017)

תודה רבה על תשובתך המהירה
שבוע מצוין 🙂

שרה (20:38 6.07.2017)

היי אפרת, יש תקלה באתר ואני לא מצליחה להיכנס לעוגת חלבה. שאלתי אותך שם אם יש לך רעיון לציפוי העוגה הזו. אשמח אם תעני לי כאן..

מתכונים ב-10 דקות (22:13 6.07.2017)

היי שרה,
מעתיקה לך את תשובתי:
אפשר לפזר מעל קצת קוקוס טחון או אבקת סוכר.
אם את רוצה ציפוי אז אפשר להכין ציפוי שוקולד רגיל או להכין ציפוי משוקולד לבן כמו במתכון הזה- מאפינס וניל (אבל צריך לקחת בחשבון שהציפוי חלבי).
חשוב לי לדעת מה את רואה כשאת מנסה להכנס למתכון? אם תוכלי לשלוח לי אפילו צילום מסך למייל [email protected] זה יכול מאוד לעזור.
תודה

אולגה (22:19 2.04.2017)

שלום,
כמה ימים לפני אירוע ניתן להכין את העוגה הזאת וכיצד לשמור אותה כדי שתישאר טרייה (במקרר/על השיש?). בנוסף האם ניתן להקפיא ואם כן איך מכשירים.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (22:24 2.04.2017)

היי אולגה,
מומלץ להכין את העוגה יום לפני ולשמור אותה עטופה היטב בניילון נצמד מחוץ למקרר.
ניתן גם להקפיא את העוגה למשך שבועיים ולהפשיר על השיש כשהיא עטופה בניילון נצמד.

shila (10:57 26.03.2017)

שלום יש לי שאלה בסיסית מה ההבדל בין אם אני אערבב את החומרים או אני אקציף את הביצים . אשמח לקבל תשובה (אתר מעולה וכל מתכון מוסבר יפה ורק מחמאות אני קוצרת תודה לך) חג פסח שמח!!!

מתכונים ב-10 דקות (11:39 26.03.2017)

הקצפת הביצים עם הסוכר מעניקה מעט אווריריות לעוגה לעומת ערבוב ידני.
תודה וחג שמח! 🙂

הדסה (21:37 30.01.2017)

היי האם אפשר להמיר את הפירורי חלבה לממרח חלבה?

מתכונים ב-10 דקות (21:46 30.01.2017)

כן הדסה, אפשר להוסיף לבלילה 2-3 כפות ממרח חלבה.

יהודית (15:50 26.01.2017)

אני מחפשת טורט שבטוח יתפח ויצא טוב ולא מידי מתוק
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (19:29 26.01.2017)

היי יהודית,
העוגה הזאת היא לא מתוקה מידי והיא תופחת אבל היא לא עוגת טורט.
את מחפשת עוגה למלא בה קצפת או עוגה לבנה רגילה?

יהודית (20:33 26.01.2017)

עכשיו אני כבר אחרי עשית וטעימת העוגה.
החלפתי את החלבה בקוקוס ויצא ממש נחמד.
אבל קצת רטוב ולא מספיק גבוה? מה אפשר לתקן לעכשיו או להבא?

מתכונים ב-10 דקות (21:51 26.01.2017)

נשמע כאילו העוגה לא אפויה לגמרי. כמה זמן היא היתה בתנור? אפית ב-2 תבניות אינדליש קייק?
השתמשת בקמח תופח?

יהודית (10:52 27.01.2017)

אפיתי בתבנית אחת ולא שתי אינגליש במשך 45 דקות.
השתמשתי בקפח רגיל עם א”א כמו שציינת.
תודה על התגובה.

מתכונים ב-10 דקות (12:20 27.01.2017)

השתמשת בתבנית חד פעמית עגולה 24 או תבנית מלבנית בגודל 22X31?
נעצת קיסם במרכז העוגה והוא יבש?
ערבבת את הקמח לפני עם אבקת האפיה ורק אז הוספת לתערובת?

יהודית (12:44 27.01.2017)

בתבנית מלבנית בגודל שכתבת, +קיסם +ערבוב. המון תודות על הסבלנות!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (13:58 27.01.2017)

עשית הכל כמו שצריך. מוזר שהיא לא תפחה מספיק ויצאה רטובה.
שאלה אחרונה 🙂 – את משתמשת בכוס בנפח של 240 ולא בכוס חד פעמית נכון? כוס זכוכית עם ידית כמו בתמונה בהמרת מידות אפיה.

קריסטינה (15:41 18.01.2017)

איזה ריח מתפשט בבית…מממ…!!!
השתמשתי בתפוז סחוט…עדכונים בהמשך.
תודה אפרת !

מתכונים ב-10 דקות (15:57 18.01.2017)

מעולה 🙂

קריסטינה (16:56 18.01.2017)

היי !
טעמתי ! טעים , מאוד !
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:01 18.01.2017)

שמחה לשמוע!
תודה 🙂

מיכל (13:30 5.01.2017)

האם אפשר במקום תפוזים חלב סויה/ שקדים?

מתכונים ב-10 דקות (13:45 5.01.2017)

אפשר, למרות שהמיץ מוסיף טעם לעוגה.

שובה (13:47 16.12.2016)

שבת שלום, אם נשארו לי רק 2 ביצים.. אפשר לזרום עם זה? תודה רבה! האתר שלך אדיר!

מתכונים ב-10 דקות (14:15 16.12.2016)

היי שובה,
אפשר. מומלץ להוסיף עוד רבע כוס מיץ תפוזים (הכוונה לשים כוס ורבע במקום כוס).
שבת שלום 🙂

אוריה (10:06 16.12.2016)

אהלן, נתקעתי בלי חלבנ, אפשר לשים טחינה גולמית במקום?

מתכונים ב-10 דקות (11:37 16.12.2016)

היי אוריה,
עדיף שלא. אפשר להכין רק עם שוקולד צ’יפס. זה ייצא טעים גם ככה.
שבת שלום 🙂

מאיה (18:34 15.12.2016)

היי

האם אפשר לשים מעל העוגה אבקת סוכר או שזה יהרוס את הטעם ?

תודה
מאיה

מתכונים ב-10 דקות (20:54 15.12.2016)

היי מאיה,
אפשר לפזר מעל העוגה אבקת סוכר.

שניאור (12:53 7.12.2016)

שלום אפרת,
הכנתי את העוגה הזאת 2 פעמים ויצאה מצוינת,
וגם נתתי את המתכון הזה לאחותי, והיא אמרה שזה היה טעים כל כך, עד כדי ששתי תבניות אינגליש קייק אינן מספיקות

מתכונים ב-10 דקות (14:25 7.12.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה שניאור והמשך יום מקסים 🙂

מעיין (12:39 2.12.2016)

ואוו ואוו כל שבת שאנחנו עושים בבית ואני מבשלת דרך האתר הזה אני מברכת אותך..
העוגה סוף הדרך!

מתכונים ב-10 דקות (13:48 2.12.2016)

תודה מעיין! כיף לשמוע 🙂
שבת שלום

סופיה (17:39 26.11.2016)

היי
רציתי לשאול עם אפשר להוסיף על העוגה משהו מלמעלה?
לקשט אותה?
עם אני יוסיף קצת גנאש שוקלוד או שוקולד לבן למשל ? זה יהרוס?

מתכונים ב-10 דקות (18:36 26.11.2016)

היי סופיה,
אפשר בהחלט להוסיף לעוגה גנאש שוקולד. זה דווקא יוסיף לטעם.

הדר (21:56 22.11.2016)

היי אשמח לדעת מה הקצפת עם מקציף ומה זה רק עירבוב פשוט עם מטרפה.. לא בדיוק הבנתיי

מתכונים ב-10 דקות (22:03 22.11.2016)

היי הדר,
כשרשום במתכון של עוגה “לערבב” הכוונה לערבוב ידני עם מטרפה או כף. כשרשום במתכון “להקציף” הכוונה להקצפה במיקסר ידני חשמלי או מיקסר עם וו גיטרה או וו הקצפה.

לינור (17:19 16.11.2016)

דחוף! נתקעתי בלי מיץ תפוזים אפשר עם מיץ מנגו? איך יהיה הטעם?

מתכונים ב-10 דקות (17:35 16.11.2016)

היי לינור,
ערבבי חצי כוס מיץ מנגו + חצי כוס מים כדי שהטעם לא יהיה חזק מידי.

נועה (22:24 15.11.2016)

היי רוצה ממש להכין את העוגה לשבת הקרובה…פשוט אני לא מחבבת שוקולד מריר בכלל יש אולי משהו אחר לתוספת בנוסף לחלבה? אני בכל זאת מעדיפה שהעוגה תישאר פרווה…
האם ללא השוקולד נפגם טיפה הטעם? אני ממש מתלבטת מה לעשות…

מתכונים ב-10 דקות (22:33 15.11.2016)

היי נועה,
לא כל כך מרגישים שזה שוקולד מריר בעוגה וזה די מוסיף לטעם (ניתן להשתמש בשוקולד מריר עם אחוזי קקאו נמוכים). אם בכל זאת את מעדיפה לוותר על השוקולד את יכולה להוסיף לתערובת העוגה עצמה כחצי כוס קוקוס.

קטיה (08:37 11.11.2016)

שלום רב
אם אין לי כטס תפוזים מה אפשר במקום.להשים
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (10:37 11.11.2016)

היי קטיה,
מיץ התפוזים נותן טעם לעוגה אבל אם אין לך אפשר לשים לימונדה ופשוט לערבב 2 כפות מיץ לימון בכוס מים ולהוסיף כף גדושה סוכר ולערבב.
שבת שלום 🙂

חמי (15:10 9.11.2016)

עוגה מיוחדת! אורירית וטעימה!
אני עובדת בעיתון, אנחנו מכניסים למדור הבישול שלנו מתכונים מהאתר שלכם, התגובות מחמיאות בהחלט… תודה רבה!

חמי (15:09 9.11.2016)

יצא מוצלח!!
אני עובדת בעיתון ומפרסמת הרבה מתכונים מהאתר הזה, אני לא מפסיקה לקבל פירגונים על המתכונים המוצלחים, אני אומרת לכולם שזה מהאתר שלכם… 🙂 תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:11 9.11.2016)

תודה חמי, שמחה לשמוע 🙂
באיזה עיתון מדובר?

עינב (17:09 21.10.2016)

עוגה מצויינת!!! עשיתי בתוספת שוקולד ציפס ועל תבנית אינגליש קייק 1 מתכון מעולה תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (17:12 21.10.2016)

מעולה 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!

לילך (14:38 16.10.2016)

שלום,
אשמח בבקשה לדעת אם ניתן לוותר על השוקולד, ואם כן, האם יש צורך להוסיף יותר חלווה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:51 16.10.2016)

היי לילך,
אפשר לוותר על השוקולד (למרות שהוא מוסיף).
אין צורך לשים יותר חלבה במקום.
חג שמח 🙂

דרומית (01:52 13.10.2016)

עוגה טעימה מאוד..רק שהספיקה לתבנית אינגלייש אחת

מתכונים ב-10 דקות (09:13 13.10.2016)

היי,
השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית או רגילה?
בכל אופן, שמחה שיצא טעים 🙂
יום מקסים

דבי (09:41 19.09.2016)

בוקר אור!

שאלה כללית לגבי אפיה: אני אוהבת לאפות עם ביצים L.
כשאין לי, אני לוקחת יותר ביצים M מה היחס הנכון לדעתך?

לא דחוף. תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (10:50 19.09.2016)

היי דבי,
יש מתכונים שגדול הביצים בהם הוא חשוב. בדר”כ אם לא רשום גודל של ביצים במתכון את יכולה להשתמש באיזה גודל שאת רוצה. בגדול ככל שיש ביצים בעוגה/מאפה (כשהביצים הם גדולות) אז העוגה/מאפה יותר יציבים ורכים.

דבי (11:05 19.09.2016)

כן, אבל כמה ביצים של M במקום L?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:18 19.09.2016)

זה יוצא בסביבות 1.3. הכוונה שאם רשום לך 3 ביצים גדולות את שמה במקום 4 ביצים M.
אם זאת ביצה אחת גדולה את שמה ביצה M + שליש מבלילה של ביצה M (את פשוט טורפת את הביצה ושמה שליש מהתערובת).

גילה (18:04 8.09.2016)

שלום ןברכה
בראשית אברך על האתר המקסים
אני מאד נהנית ממנו ואפיתי כבר מספר עוגות וגם לקחתי מתכנוים אחרים באתר.
לגבי עוגה זאת מה כמות הקמח – כתוב שם כפית קמח ???? תמוהה בעיני.
אודה לך על העדכון הנכון
בברכה גילה

מתכונים ב-10 דקות (18:07 8.09.2016)

היי גילה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
שימי לב שברשימת המצרכים הקמח מופיע פעמיים. פעם אחת רשום 2 כוסות קמח תופח (בשורה השישית). הקמח הזה מיועד לבלילה עצמה. פעם שניה רשום כפית קמח (בשורה האחרונה). כפית הקמח מיועדת לערבוב עם פירורי החלבה והשוקולד הקצוץ על מנת שלא ישקעו במהלך האפיה.
בהצלחה והמשך יום נפלא!

מיכל (03:37 2.09.2016)

הי, חשבתי שיש לי שוקולד, אבל אין לי… אפשר איכשהוא להכניס ממרח שוקולד במקום? תודה

מתכונים ב-10 דקות (07:13 2.09.2016)

היי מיכל,
את יכולה לצקת את הבלילה עד גובה 2/3 מהתבנית. לפזר מעל 2-3 כפות גדושת ממרח שוקולד באופן אחיד (אם הממרח קשה/מוצק מידי מומלץ להמיס אותו במיקרוגל כמה שניות עם כף מים ולערבב) ומעל לצקת את שליש הבלילה שנותרה (גם אם היא לא מכסה לגמרי את השוקולד זה בסדר גמור).
בהצלחה ושבת שלום 🙂

ציפי_שנקר (13:22 1.09.2016)

שלום יקירה אפשר להכין את העוגה עם קמח כוסמין וכמה?
תודה
ציפי

מתכונים ב-10 דקות (13:36 1.09.2016)

היי ציפי,
אפשר להכין מ-2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה.
בהצלחה ויום נפלא!

יערית (21:33 27.08.2016)

היי תודה על המתכון הוא מעולה!!!
אפשר מתכון לעוגה שצריך להקציף את
החלבונים עם הסוכר ואז להוסיף את שאר החומרים
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:32 27.08.2016)

היי יערית,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה.
אין באתר מתכון עם הפרדת ביצים מאחר וכל העוגות הכנתן מהירה וקלה להכנה.
בכל מקרה, כמעט כל עוגה בחושה (כולל זאת) אפשר להפריד בה חלבונים וחלמונים ולהקציף בנפרד את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף לבן ויציב. בקערה נפרדת להקציף את החלמונים עם יתר החומרים ובסוף לערבב בין שתי התערובות בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות. הדבר יגרום לעוגה לצאת אוורירית יותר. אני אישית ממליצה לחלק את כמות הסוכר באופן כזה שרוב הסוכר יוקצף עם החלבונים וכמות קטנה יותר עם החלמונים ויתר החומרים (יחס של כשני שליש סוכר- חלבונים, שליש סוכר- חלמונים).
בהצלחה ושבוע טוב 🙂

אילנה (14:24 25.08.2016)

היוש
לא היה לי מיץ תפוזים אז שמתי מים ומעכתי גם בננה והוספתי ובכל זאת יצא מושלם
תודה רבה!
מאאד אוהבת את האתר שלך!

מתכונים ב-10 דקות (14:32 25.08.2016)

מעולה! תודה אילנה 🙂

sari (09:26 11.08.2016)

היי בוקר טוב!
אחת הבחושות הטובות שהכנתי..
תודה!!!

מתכונים ב-10 דקות (09:30 11.08.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים 🙂

אורטל (20:59 9.08.2016)

בס”ד

קודם כל עוגה מהממת!! הכנתי וממש טעימה.
רציתי רק לדעת-
שמתי שוקולד צ’יפס וכולו שקע למטה.
מדוע..?
תודה רבה על המענה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (21:15 9.08.2016)

היי אורטל,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
שוקולד צ’יפס בדר”כ שוקע במהלך האפיה. כדי למנוע ממנו לשקוע יש לקמח אותו ולהוסיף אותו לבלילה בסוף ולערבב ערבוב ממש קל.
מומלץ גם להשאיר כשליש כמות לפיזור מעל לאחר שיצקת את הבלילה לתבנית.

אתי זינגר (18:37 4.08.2016)

אפשר לקבל מתכונים בפחות סוכר ותחליפים

מתכונים ב-10 דקות (20:44 4.08.2016)

היי אתי,
אשתדל לפרסם גם מתכונים מופחתי סוכר.

הדס (13:39 4.08.2016)

האם אפשר להחליף את החלבה במשהו אחר? נאמר קוקוס?

מתכונים ב-10 דקות (13:42 4.08.2016)

כן הדס, את יכולה לשים 2/3 כוס קוקוס במקום החלבה.

עדי (08:07 23.10.2020)

אם יש לי גוש חלבה, ולא חלבה מפוררת, זה יהיה בסדר לקצוץ אותה ולהשתמש?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:41 23.10.2020)

כן.

דבורי (13:19 4.08.2016)

וואי
נראה טעים מאד!!!!
בול למשפחה שלי, חלווה ושוקולד….
נכין לשבת ונראה מה התגובות.

מתכונים ב-10 דקות (13:34 4.08.2016)

מעולה! תהנו 😉

יעל (12:49 4.08.2016)

אפשר להחליף את מיץ התפוזים במשהו אחר? במקרה שאין בבית?

תודה.

מתכונים ב-10 דקות (13:02 4.08.2016)

היי יעל,
מיץ התפוזים מוסיף טעם אבל אם אין לך אפשר לשים חלב או לערבב 2 כפות מיץ לימון עם כוס מים וכף גדושה סוכר.

רחל (08:25 4.08.2016)

אפשר להשתמש במקום שוקולד קצוץ בשוקולד צ’יפס? , ואם כן כמה לשים?

מתכונים ב-10 דקות (08:41 4.08.2016)

היי רחל,
אפשר לשים שליש כוס שוקולד צ’יפס.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.