זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-45 דקות
סוג: פרווה
2 תבניות אינגליש קייק /תבנית עגולה 24 /תבנית מלבנית 22X31
מצרכים:
3 ביצים
3/4 כוס (150 ג’) סוכר
3/4 (150 ג’) כוס שמן
כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
כפית (5 ג’) תמצית וניל (לא חובה)
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה)
80 ג’ שוקולד מריר קצוץ
כוס (150 ג’) חלבה מפוררת
כפית (5 ג’) קמח
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית (ניתן להשתמש ב2 תבניות אינגליש קייק /תבנית עגולה 24 /תבנית מלבנית 22X31).
-מערבבים בעזרת מטרפה או כף את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים קלות עד שהקמח נטמע בתערובת. מערבבים בקערית נפרדת פירורי חלבה, שוקולד קצוץ וכפית קמח ומוסיפים לתערובת. מערבבים ערבוב קליל.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת. אם אופים ב-2 תבניות אינגליש קייק – אופים במשך 30-35 דקות.
-אם אופים בתבנית עגולה/מלבנית, אופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
היי,
הכנתי ויצא כמו בתמונה, זה נראה בסדר או שאני צריכה לשפר משהו?
ויש לי עוד שאלה – כששפכתי את הקמח לחומרים הרטובים אז נוצרו לי עשרות בועות קמח כאלו שהייתי צריכה לרסק עם כפית, איך מונעים את זה? תודה
היי שמרית,
העוגה תפחה? אני לא מצליחה לראות טוב בתמונה.
לגבי גושי הקמח – כדאי לערבב במטרפה ידנית או במיקסר ידני ומומלץ לנפות את הקמח לפני שימוש.
היי,
הכנתי את העוגה אבל לא רואים את החלבה שבפנים, זה נורמלי?
אני גם חושבת שמי שלא יודע שיש חלבה בפנים לא יזהה את זה בטעם, ככה זה אמור להיות?
תודה רבה
החלבה לרוב נמסה באפיה אבל אמורים להרגיש את הטעם:)
היי, האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במשו אחר?
תודה)
היי,
אפשר להמיר את המיץ בחלב או לערבב 2 כפות מיץ לימון עם כוס מים וכף גדושה סוכר.
קראתי כבר הרבה אתרי מתכונים ועוד לא ראיתי אחד שבו יש תשובה לכל שאלה! כל הכבוד!
כיף לשמוע! תודה על הפרגון❤
הי אפרת, העוגה יצאה מעולה ממש וטעימה!! רק קצת מדי דחוסה (ערבבתי במיקסר במקצף בלון). יעזור להקציף מעט את הביצים קודם לתת לזה יותר אווריריות? אם כן כמה דק’? לא רוצה ממש טורט אלא קצת פחות דחוס.
תודה מראש!!
היי לאה,
בד”כ עוגות יוצאות דחוסות מכמה סיבות:
1. חוסר דיוק בכמויות- אי שימוש בכוס מדידה
2. ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
3. חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
4. בעיה באבקת האפייה (ישנה מדי וכדו’)
5. שימוש בתבנית לא נכונה
6. חום אפייה נמוך מהדרוש
7. השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
8. אפייה זמן ארוך מהדרוש
בכל מקרה, את יכולה להקציף את הביצים והסוכר כמה דקות, זה תמיד טוב.
גם אני עם בעיה זהה, ואני גם יודעת שזה קרה בגלל ערבוב יתר.
הקמח נהיה גבישי וצריך איכשהו להפוך את הבלילה לחלקה ואחידה.
מה הפתרון?
שלום, העוגה נראית שווה ממש.. רק שואלת אם יש לך טיפ איך לקצוץ שוקולד? כשאני מנסה עם פומפיה בשלב מסוים השוקולד נמס בידים, איך אפשר לעשות את זה יעיל יותר?
תודה רבה מראש
היי לאה,
אפשר גם לקצוץ במעבד מזון בפולסים קצרים.
תודה!
נראה מצויין😍
מתכון מעולה כמו תמיד.
קל מאד להכנה.
אפיתי בתבנית עגולה מספר 20, 3 ביצים, כוס וחצי קמח תופח והגדלתי סוכר ושמן בשליש. מיץ תפוזים חצי כוס.
השתמשתי בחלבה איכותית עם פיסטוק ושילוב של שוקולד צ’יפס חלב ומריר.
אפייה 45 דקות.
העוגה יצא ספוגית, אוורירית, גבוהה ומאד טעימה.
לא מתוקה מדי, שפחדתי שיקרה, למרות שהוספתי חלבה.
כמעט סיימו את התבנית מהלילה.
המון תודה.
נראה מצויין, תודה שחזרת לעדכן😍
היי אפרת
עשיתי את העוגה עם קמח כוסמין ותפוזים סחוטים. אומנם יצא טעים אך הציפוי למעלה נהיה כהה במיוחד וקשה מאוד!
פיזרתי מעל עוד חלבה כהמלצות העוקבים- נראה לך שזה מה שעשה את העוגה קשה כ”כ?
תודה רבה ושבת שלום.☺
היי אושרת,
זה לא אמור לגרום לעוגה לצאת קשה בחלק העליון.
באיזה תוכנית אפית?
הנחת את העוגה בתנור על המדף השני מלמטה?
כמה זמן אפית את העוגה?
תוכנית רגילה- לא גריל.
אפיתי במדף השני מלמעלה ונראה לי שאפיתי בערך 35 דקות.
רק רוצה לוודא- תוכנית רגילה – קו עליון וקו תחתון בלי מאוורר.
יש להניח את העוגה במדף השני מלמטה. כנראה זו הסיבה. הנחת את העוגה מאוד קרוב לחלק העליון של התנור ולכן היא יצאה קשה בחלק העליון.
יש לי מיץ תפוזים של פריגת, זה בסדר- או כבד מידי?
תודה-נהנית מאאאדד מהאתר!!
זה בסדר 🙂
הכנתי לשבת, עוגה מעולה! טעם מיוחד ועשיר! לפי המלצת אחת התגובות כאן- שמתי גם למעלה שוקולד קצוץ ופירורי חלבה, יצא יפהפה! תודה על מתכונים מעולים! כל פעם אני מוצאת כאן משהו מוצלח…
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורית ושבת שלום!
אפשר במקום מיץ תפוזים לשים מים? זה ממש הורס?
אפשר אבל עדיף לערבב 2 כפות מיץ לימון עם כוס מים וכף גדושה סוכר.
היי אפשר להחליף את התפוזים בחלב ?
אפשר.
לקחתי את המתכון לעןגה אחת ןהכנתי בתבנית קאפקייקס. יצא מעולה!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ליטל
הכנתי לכבוד שבת קודש, יצא מדהים.
הוספתי לפני האפיה מעל העוגה עוד חלבה ושוקולד מריר.
מעולה 🙂
שבת שלום!
העוגה הזאת הפכה לקבועה אצלנו. ממש מעולה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה דורה
אפשר לקבל בבקשה כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת?
היי מאי,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
שליש כוס סוכר
שליש כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כפית תמצית וניל
כוס קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
40 גרם שוקולד מריר קצוץ
חצי כוס חלבה מפוררת (75 גרם)
חצי כפית קמח
שבוע נפלא 🙂
עשיתי את השלבים כפי שהם, רק שבמקום חלבה קצוצה שמתי מחית חלבה של פוליבה ובמקום שוקולד קצוץ שמתי שוקו ציפס איכותי 60% מריר, ויצא ממש טעים :)))
אני ומשפחתי נהנינו ממש!!
תודה רבה על המתכון 3>
עוד תמונה
אגב זה כהה כי הקמח כוסמין + קמח מלא
נראה מעולה!
תודה💜
הי אפרת,
אם אני רוצה שהעוגות יצאו יותר גבוהות ממה שאני רואה בתמונה, האם הוספת ביצה תעזור,אם לא מה כן?
עדין מעוניינת להכין בכמות של 2 אינגליש קייק.
תודה
היי לימור,
מדובר בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות כן?
את יכולה להוסיף ביצה נוספת ולהשתמש במיקסר. להקציף את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות ואז להוסיף את יתר החומרים.
כן. תודה וסופש נפלא 🙂
אעדכן איך יצא.
הי,
העוגה יצאה מאד טעימה וללא ספק אכין אותה עוד הרבה.
מה שכן בפעם הבאה אכין עם הכמות המקורית של הביצים, מכיוון שהעוגות יצאו יותר מידי גבוהות ולכן לקח להן הרבה זמן להיאפות והן גם נסדקו.
תודה ושבוע נפלא 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע מקסים 🌷
הי אפרת.
אפשר כמות ל3/4 אינגלישקייק בבקשה.
היי שירן,
כמות ל3/4 אינגליש קייק:
ביצה גדולה
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
שליש כוס מיץ תפוזים
שליש כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח תופח
30 גרם שוקולד מריר קצוץ
שליש כוס חלבה מפוררת
שליש כפית קמח
הכנתי את העוגה יצא מדהים תודה
נראה מעולה!
תודה דוד 🙂
עוגה מעולה!!!
תודה לאה 🙂
היי,ניתן להשתמש בקמח כוסמין? אם כן איזו כמות?
היי מור,
אפשר לשים 2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה. יש לערבב קודם בנפרד ורק אז להוסיף לתערובת.
האם אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב?
אפשר למרות שעם מיץ יותר טעים.
הי אפרת עוגה מעולה אני הכנתי אותה כבר כמה פעמיים ויצא מעולה יש לי שכלה באופן כללי אני תמיד שומרת את העוגות במקרר .. האם זה בסדר?? או שצריך על השיש ? כמה ימים זה יכול להיות מחוץ למקרר? תודה
היי יפה,
העוגה נשמרת כשהיא עטופה בניילון נצמד מחוץ למקרר כ-3 ימים. בימים קרירים אפילו יותר.
במקרר עוגות בחושות נוטות להתייבש מעט ולכן עדיף לשמור אותן בחוץ.
שלום אפרת,
כרגיל אני גורפת מחמאות
מכינה אותה כבר בפעם השלישית רק בשבוע החולף.
אשמח לדעת כמות לאינגליש קייק אחת.
כולם כבר מסודרים
עכשיו הגיע תור בעלי לסבב שני
תודה רבה ושבוע טוב ☺
היי דקלה,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
שליש כוס סוכר
שליש כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כפית תמצית וניל
כוס קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
40 גרם שוקולד מריר קצוץ
חצי כוס חלבה מפוררת (75 גרם)
חצי כפית קמח
שבוע מצוין 🙂
תודה רבה על תשובתך המהירה
שבוע מצוין 🙂
היי אפרת, יש תקלה באתר ואני לא מצליחה להיכנס לעוגת חלבה. שאלתי אותך שם אם יש לך רעיון לציפוי העוגה הזו. אשמח אם תעני לי כאן..
היי שרה,
מעתיקה לך את תשובתי:
אפשר לפזר מעל קצת קוקוס טחון או אבקת סוכר.
אם את רוצה ציפוי אז אפשר להכין ציפוי שוקולד רגיל או להכין ציפוי משוקולד לבן כמו במתכון הזה- מאפינס וניל (אבל צריך לקחת בחשבון שהציפוי חלבי).
חשוב לי לדעת מה את רואה כשאת מנסה להכנס למתכון? אם תוכלי לשלוח לי אפילו צילום מסך למייל matkon@10dakot.co.il זה יכול מאוד לעזור.
תודה
שלום,
כמה ימים לפני אירוע ניתן להכין את העוגה הזאת וכיצד לשמור אותה כדי שתישאר טרייה (במקרר/על השיש?). בנוסף האם ניתן להקפיא ואם כן איך מכשירים.
תודה
היי אולגה,
מומלץ להכין את העוגה יום לפני ולשמור אותה עטופה היטב בניילון נצמד מחוץ למקרר.
ניתן גם להקפיא את העוגה למשך שבועיים ולהפשיר על השיש כשהיא עטופה בניילון נצמד.
שלום יש לי שאלה בסיסית מה ההבדל בין אם אני אערבב את החומרים או אני אקציף את הביצים . אשמח לקבל תשובה (אתר מעולה וכל מתכון מוסבר יפה ורק מחמאות אני קוצרת תודה לך) חג פסח שמח!!!
הקצפת הביצים עם הסוכר מעניקה מעט אווריריות לעוגה לעומת ערבוב ידני.
תודה וחג שמח! 🙂
היי האם אפשר להמיר את הפירורי חלבה לממרח חלבה?
כן הדסה, אפשר להוסיף לבלילה 2-3 כפות ממרח חלבה.
אני מחפשת טורט שבטוח יתפח ויצא טוב ולא מידי מתוק
תודה!
היי יהודית,
העוגה הזאת היא לא מתוקה מידי והיא תופחת אבל היא לא עוגת טורט.
את מחפשת עוגה למלא בה קצפת או עוגה לבנה רגילה?
עכשיו אני כבר אחרי עשית וטעימת העוגה.
החלפתי את החלבה בקוקוס ויצא ממש נחמד.
אבל קצת רטוב ולא מספיק גבוה? מה אפשר לתקן לעכשיו או להבא?
נשמע כאילו העוגה לא אפויה לגמרי. כמה זמן היא היתה בתנור? אפית ב-2 תבניות אינדליש קייק?
השתמשת בקמח תופח?
אפיתי בתבנית אחת ולא שתי אינגליש במשך 45 דקות.
השתמשתי בקפח רגיל עם א”א כמו שציינת.
תודה על התגובה.
השתמשת בתבנית חד פעמית עגולה 24 או תבנית מלבנית בגודל 22X31?
נעצת קיסם במרכז העוגה והוא יבש?
ערבבת את הקמח לפני עם אבקת האפיה ורק אז הוספת לתערובת?
בתבנית מלבנית בגודל שכתבת, +קיסם +ערבוב. המון תודות על הסבלנות!!!!!!!
עשית הכל כמו שצריך. מוזר שהיא לא תפחה מספיק ויצאה רטובה.
שאלה אחרונה 🙂 – את משתמשת בכוס בנפח של 240 ולא בכוס חד פעמית נכון? כוס זכוכית עם ידית כמו בתמונה בהמרת מידות אפיה.
איזה ריח מתפשט בבית…מממ…!!!
השתמשתי בתפוז סחוט…עדכונים בהמשך.
תודה אפרת !
מעולה 🙂
היי !
טעמתי ! טעים , מאוד !
תודה
שמחה לשמוע!
תודה 🙂
האם אפשר במקום תפוזים חלב סויה/ שקדים?
אפשר, למרות שהמיץ מוסיף טעם לעוגה.
שבת שלום, אם נשארו לי רק 2 ביצים.. אפשר לזרום עם זה? תודה רבה! האתר שלך אדיר!
היי שובה,
אפשר. מומלץ להוסיף עוד רבע כוס מיץ תפוזים (הכוונה לשים כוס ורבע במקום כוס).
שבת שלום 🙂
אהלן, נתקעתי בלי חלבנ, אפשר לשים טחינה גולמית במקום?
היי אוריה,
עדיף שלא. אפשר להכין רק עם שוקולד צ’יפס. זה ייצא טעים גם ככה.
שבת שלום 🙂
היי
האם אפשר לשים מעל העוגה אבקת סוכר או שזה יהרוס את הטעם ?
תודה
מאיה
היי מאיה,
אפשר לפזר מעל העוגה אבקת סוכר.
שלום אפרת,
הכנתי את העוגה הזאת 2 פעמים ויצאה מצוינת,
וגם נתתי את המתכון הזה לאחותי, והיא אמרה שזה היה טעים כל כך, עד כדי ששתי תבניות אינגליש קייק אינן מספיקות
איזה כיף לשמוע!
תודה שניאור והמשך יום מקסים 🙂
ואוו ואוו כל שבת שאנחנו עושים בבית ואני מבשלת דרך האתר הזה אני מברכת אותך..
העוגה סוף הדרך!
תודה מעיין! כיף לשמוע 🙂
שבת שלום
היי
רציתי לשאול עם אפשר להוסיף על העוגה משהו מלמעלה?
לקשט אותה?
עם אני יוסיף קצת גנאש שוקלוד או שוקולד לבן למשל ? זה יהרוס?
היי סופיה,
אפשר בהחלט להוסיף לעוגה גנאש שוקולד. זה דווקא יוסיף לטעם.
היי אשמח לדעת מה הקצפת עם מקציף ומה זה רק עירבוב פשוט עם מטרפה.. לא בדיוק הבנתיי
היי הדר,
כשרשום במתכון של עוגה “לערבב” הכוונה לערבוב ידני עם מטרפה או כף. כשרשום במתכון “להקציף” הכוונה להקצפה במיקסר ידני חשמלי או מיקסר עם וו גיטרה או וו הקצפה.
דחוף! נתקעתי בלי מיץ תפוזים אפשר עם מיץ מנגו? איך יהיה הטעם?
היי לינור,
ערבבי חצי כוס מיץ מנגו + חצי כוס מים כדי שהטעם לא יהיה חזק מידי.
היי רוצה ממש להכין את העוגה לשבת הקרובה…פשוט אני לא מחבבת שוקולד מריר בכלל יש אולי משהו אחר לתוספת בנוסף לחלבה? אני בכל זאת מעדיפה שהעוגה תישאר פרווה…
האם ללא השוקולד נפגם טיפה הטעם? אני ממש מתלבטת מה לעשות…
היי נועה,
לא כל כך מרגישים שזה שוקולד מריר בעוגה וזה די מוסיף לטעם (ניתן להשתמש בשוקולד מריר עם אחוזי קקאו נמוכים). אם בכל זאת את מעדיפה לוותר על השוקולד את יכולה להוסיף לתערובת העוגה עצמה כחצי כוס קוקוס.
שלום רב
אם אין לי כטס תפוזים מה אפשר במקום.להשים
תודה רבה.
היי קטיה,
מיץ התפוזים נותן טעם לעוגה אבל אם אין לך אפשר לשים לימונדה ופשוט לערבב 2 כפות מיץ לימון בכוס מים ולהוסיף כף גדושה סוכר ולערבב.
שבת שלום 🙂
עוגה מיוחדת! אורירית וטעימה!
אני עובדת בעיתון, אנחנו מכניסים למדור הבישול שלנו מתכונים מהאתר שלכם, התגובות מחמיאות בהחלט… תודה רבה!
יצא מוצלח!!
אני עובדת בעיתון ומפרסמת הרבה מתכונים מהאתר הזה, אני לא מפסיקה לקבל פירגונים על המתכונים המוצלחים, אני אומרת לכולם שזה מהאתר שלכם… 🙂 תודה!
תודה חמי, שמחה לשמוע 🙂
באיזה עיתון מדובר?
עוגה מצויינת!!! עשיתי בתוספת שוקולד ציפס ועל תבנית אינגליש קייק 1 מתכון מעולה תודה!!
מעולה 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!
שלום,
אשמח בבקשה לדעת אם ניתן לוותר על השוקולד, ואם כן, האם יש צורך להוסיף יותר חלווה?
תודה
היי לילך,
אפשר לוותר על השוקולד (למרות שהוא מוסיף).
אין צורך לשים יותר חלבה במקום.
חג שמח 🙂
עוגה טעימה מאוד..רק שהספיקה לתבנית אינגלייש אחת
היי,
השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית או רגילה?
בכל אופן, שמחה שיצא טעים 🙂
יום מקסים
בוקר אור!
שאלה כללית לגבי אפיה: אני אוהבת לאפות עם ביצים L.
כשאין לי, אני לוקחת יותר ביצים M מה היחס הנכון לדעתך?
לא דחוף. תודה רבה!!!
היי דבי,
יש מתכונים שגדול הביצים בהם הוא חשוב. בדר”כ אם לא רשום גודל של ביצים במתכון את יכולה להשתמש באיזה גודל שאת רוצה. בגדול ככל שיש ביצים בעוגה/מאפה (כשהביצים הם גדולות) אז העוגה/מאפה יותר יציבים ורכים.
כן, אבל כמה ביצים של M במקום L?
תודה!
זה יוצא בסביבות 1.3. הכוונה שאם רשום לך 3 ביצים גדולות את שמה במקום 4 ביצים M.
אם זאת ביצה אחת גדולה את שמה ביצה M + שליש מבלילה של ביצה M (את פשוט טורפת את הביצה ושמה שליש מהתערובת).
שלום ןברכה
בראשית אברך על האתר המקסים
אני מאד נהנית ממנו ואפיתי כבר מספר עוגות וגם לקחתי מתכנוים אחרים באתר.
לגבי עוגה זאת מה כמות הקמח – כתוב שם כפית קמח ???? תמוהה בעיני.
אודה לך על העדכון הנכון
בברכה גילה
היי גילה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
שימי לב שברשימת המצרכים הקמח מופיע פעמיים. פעם אחת רשום 2 כוסות קמח תופח (בשורה השישית). הקמח הזה מיועד לבלילה עצמה. פעם שניה רשום כפית קמח (בשורה האחרונה). כפית הקמח מיועדת לערבוב עם פירורי החלבה והשוקולד הקצוץ על מנת שלא ישקעו במהלך האפיה.
בהצלחה והמשך יום נפלא!
הי, חשבתי שיש לי שוקולד, אבל אין לי… אפשר איכשהוא להכניס ממרח שוקולד במקום? תודה
היי מיכל,
את יכולה לצקת את הבלילה עד גובה 2/3 מהתבנית. לפזר מעל 2-3 כפות גדושת ממרח שוקולד באופן אחיד (אם הממרח קשה/מוצק מידי מומלץ להמיס אותו במיקרוגל כמה שניות עם כף מים ולערבב) ומעל לצקת את שליש הבלילה שנותרה (גם אם היא לא מכסה לגמרי את השוקולד זה בסדר גמור).
בהצלחה ושבת שלום 🙂
שלום יקירה אפשר להכין את העוגה עם קמח כוסמין וכמה?
תודה
ציפי
היי ציפי,
אפשר להכין מ-2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה.
בהצלחה ויום נפלא!
היי תודה על המתכון הוא מעולה!!!
אפשר מתכון לעוגה שצריך להקציף את
החלבונים עם הסוכר ואז להוסיף את שאר החומרים
תודה 🙂
היי יערית,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה.
אין באתר מתכון עם הפרדת ביצים מאחר וכל העוגות הכנתן מהירה וקלה להכנה.
בכל מקרה, כמעט כל עוגה בחושה (כולל זאת) אפשר להפריד בה חלבונים וחלמונים ולהקציף בנפרד את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף לבן ויציב. בקערה נפרדת להקציף את החלמונים עם יתר החומרים ובסוף לערבב בין שתי התערובות בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות. הדבר יגרום לעוגה לצאת אוורירית יותר. אני אישית ממליצה לחלק את כמות הסוכר באופן כזה שרוב הסוכר יוקצף עם החלבונים וכמות קטנה יותר עם החלמונים ויתר החומרים (יחס של כשני שליש סוכר- חלבונים, שליש סוכר- חלמונים).
בהצלחה ושבוע טוב 🙂
היוש
לא היה לי מיץ תפוזים אז שמתי מים ומעכתי גם בננה והוספתי ובכל זאת יצא מושלם
תודה רבה!
מאאד אוהבת את האתר שלך!
מעולה! תודה אילנה 🙂
היי בוקר טוב!
אחת הבחושות הטובות שהכנתי..
תודה!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים 🙂
בס”ד
קודם כל עוגה מהממת!! הכנתי וממש טעימה.
רציתי רק לדעת-
שמתי שוקולד צ’יפס וכולו שקע למטה.
מדוע..?
תודה רבה על המענה 🙂
היי אורטל,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
שוקולד צ’יפס בדר”כ שוקע במהלך האפיה. כדי למנוע ממנו לשקוע יש לקמח אותו ולהוסיף אותו לבלילה בסוף ולערבב ערבוב ממש קל.
מומלץ גם להשאיר כשליש כמות לפיזור מעל לאחר שיצקת את הבלילה לתבנית.
אפשר לקבל מתכונים בפחות סוכר ותחליפים
היי אתי,
אשתדל לפרסם גם מתכונים מופחתי סוכר.
האם אפשר להחליף את החלבה במשהו אחר? נאמר קוקוס?
כן הדס, את יכולה לשים 2/3 כוס קוקוס במקום החלבה.
אם יש לי גוש חלבה, ולא חלבה מפוררת, זה יהיה בסדר לקצוץ אותה ולהשתמש?
כן.
וואי
נראה טעים מאד!!!!
בול למשפחה שלי, חלווה ושוקולד….
נכין לשבת ונראה מה התגובות.
מעולה! תהנו 😉
אפשר להחליף את מיץ התפוזים במשהו אחר? במקרה שאין בבית?
תודה.
היי יעל,
מיץ התפוזים מוסיף טעם אבל אם אין לך אפשר לשים חלב או לערבב 2 כפות מיץ לימון עם כוס מים וכף גדושה סוכר.
אפשר להשתמש במקום שוקולד קצוץ בשוקולד צ’יפס? , ואם כן כמה לשים?
היי רחל,
אפשר לשים שליש כוס שוקולד צ’יפס.
יום מקסים 🙂