שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-45 דקות

סוג: פרווה

2 תבניות אינגליש קייק /תבנית עגולה 24 /תבנית מלבנית 22X31

מצרכים:

3 ביצים

3/4 כוס (150 ג’) סוכר

3/4 (150 ג’) כוס שמן

כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)

כפית (5 ג’) תמצית וניל (לא חובה)

2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה)

80 ג’ שוקולד מריר קצוץ

כוס (150 ג’) חלבה מפוררת

כפית (5 ג’) קמח




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית (ניתן להשתמש ב2 תבניות אינגליש קייק /תבנית עגולה 24 /תבנית מלבנית 22X31).

-מערבבים בעזרת מטרפה או כף את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים קלות עד שהקמח נטמע בתערובת. מערבבים בקערית נפרדת פירורי חלבה, שוקולד קצוץ וכפית קמח ומוסיפים לתערובת. מערבבים ערבוב קליל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת. אם אופים ב-2 תבניות אינגליש קייק – אופים במשך 30-35 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-אם אופים בתבנית עגולה/מלבנית, אופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

עוגה במילוי חלבה ושוקולד

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קציצות ברוטב עגבניות וזיתיםקציצות ברוטב עגבניות וזיתים
סלט מלפפונים ושמיר סלט מלפפונים ושמיר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שמרית (17:16 12.09.2024)

היי,
הכנתי ויצא כמו בתמונה, זה נראה בסדר או שאני צריכה לשפר משהו?
ויש לי עוד שאלה – כששפכתי את הקמח לחומרים הרטובים אז נוצרו לי עשרות בועות קמח כאלו שהייתי צריכה לרסק עם כפית, איך מונעים את זה? תודה

עוגה במילוי חלבה ושוקולד
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:02 13.09.2024)

היי שמרית,
העוגה תפחה? אני לא מצליחה לראות טוב בתמונה.
לגבי גושי הקמח – כדאי לערבב במטרפה ידנית או במיקסר ידני ומומלץ לנפות את הקמח לפני שימוש.

avatar
יעל (22:49 27.05.2024)

היי,
הכנתי את העוגה אבל לא רואים את החלבה שבפנים, זה נורמלי?
אני גם חושבת שמי שלא יודע שיש חלבה בפנים לא יזהה את זה בטעם, ככה זה אמור להיות?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:39 28.05.2024)

החלבה לרוב נמסה באפיה אבל אמורים להרגיש את הטעם:)

avatar
יוליה (15:36 19.04.2022)

היי, האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במשו אחר?
תודה)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:52 19.04.2022)

היי,
אפשר להמיר את המיץ בחלב או לערבב 2 כפות מיץ לימון עם כוס מים וכף גדושה סוכר.

avatar
מירי (21:58 24.03.2022)

קראתי כבר הרבה אתרי מתכונים ועוד לא ראיתי אחד שבו יש תשובה לכל שאלה! כל הכבוד!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:35 24.03.2022)

כיף לשמוע! תודה על הפרגון❤

avatar
לאה (11:05 5.09.2021)

הי אפרת, העוגה יצאה מעולה ממש וטעימה!! רק קצת מדי דחוסה (ערבבתי במיקסר במקצף בלון). יעזור להקציף מעט את הביצים קודם לתת לזה יותר אווריריות? אם כן כמה דק’? לא רוצה ממש טורט אלא קצת פחות דחוס.
תודה מראש!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:53 5.09.2021)

היי לאה,
בד”כ עוגות יוצאות דחוסות מכמה סיבות:
1. חוסר דיוק בכמויות- אי שימוש בכוס מדידה
2. ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
3. חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
4. בעיה באבקת האפייה (ישנה מדי וכדו’)
5. שימוש בתבנית לא נכונה
6. חום אפייה נמוך מהדרוש
7. השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
8. אפייה זמן ארוך מהדרוש
בכל מקרה, את יכולה להקציף את הביצים והסוכר כמה דקות, זה תמיד טוב.

avatar
יונית (18:28 5.06.2024)

גם אני עם בעיה זהה, ואני גם יודעת שזה קרה בגלל ערבוב יתר.
הקמח נהיה גבישי וצריך איכשהו להפוך את הבלילה לחלקה ואחידה.
מה הפתרון?

avatar
לאה (13:41 19.08.2021)

שלום, העוגה נראית שווה ממש.. רק שואלת אם יש לך טיפ איך לקצוץ שוקולד? כשאני מנסה עם פומפיה בשלב מסוים השוקולד נמס בידים, איך אפשר לעשות את זה יעיל יותר?
תודה רבה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:19 19.08.2021)

היי לאה,
אפשר גם לקצוץ במעבד מזון בפולסים קצרים.

avatar
טל (10:24 28.01.2021)

תודה!

עוגה במילוי חלבה ושוקולד
avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:28 28.01.2021)

נראה מצויין😍

avatar
שרית (10:13 28.01.2021)

מתכון מעולה כמו תמיד.
קל מאד להכנה.
אפיתי בתבנית עגולה מספר 20, 3 ביצים, כוס וחצי קמח תופח והגדלתי סוכר ושמן בשליש. מיץ תפוזים חצי כוס.

השתמשתי בחלבה איכותית עם פיסטוק ושילוב של שוקולד צ’יפס חלב ומריר.
אפייה 45 דקות.

העוגה יצא ספוגית, אוורירית, גבוהה ומאד טעימה.
לא מתוקה מדי, שפחדתי שיקרה, למרות שהוספתי חלבה.
כמעט סיימו את התבנית מהלילה.

המון תודה.

עוגה במילוי חלבה ושוקולד
avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:27 28.01.2021)

נראה מצויין, תודה שחזרת לעדכן😍

avatar
אושרת (21:30 21.01.2021)

היי אפרת
עשיתי את העוגה עם קמח כוסמין ותפוזים סחוטים. אומנם יצא טעים אך הציפוי למעלה נהיה כהה במיוחד וקשה מאוד!
פיזרתי מעל עוד חלבה כהמלצות העוקבים- נראה לך שזה מה שעשה את העוגה קשה כ”כ?
תודה רבה ושבת שלום.☺

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:24 22.01.2021)

היי אושרת,
זה לא אמור לגרום לעוגה לצאת קשה בחלק העליון.
באיזה תוכנית אפית?
הנחת את העוגה בתנור על המדף השני מלמטה?
כמה זמן אפית את העוגה?

avatar
אושרת (11:22 22.01.2021)

תוכנית רגילה- לא גריל.
אפיתי במדף השני מלמעלה ונראה לי שאפיתי בערך 35 דקות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:22 24.01.2021)

רק רוצה לוודא- תוכנית רגילה – קו עליון וקו תחתון בלי מאוורר.
יש להניח את העוגה במדף השני מלמטה. כנראה זו הסיבה. הנחת את העוגה מאוד קרוב לחלק העליון של התנור ולכן היא יצאה קשה בחלק העליון.

avatar
א (12:36 17.07.2020)

יש לי מיץ תפוזים של פריגת, זה בסדר- או כבד מידי?
תודה-נהנית מאאאדד מהאתר!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:46 17.07.2020)

זה בסדר 🙂

avatar
אורית (22:58 14.05.2020)

הכנתי לשבת, עוגה מעולה! טעם מיוחד ועשיר! לפי המלצת אחת התגובות כאן- שמתי גם למעלה שוקולד קצוץ ופירורי חלבה, יצא יפהפה! תודה על מתכונים מעולים! כל פעם אני מוצאת כאן משהו מוצלח…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:06 15.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורית ושבת שלום!

avatar
מ. (16:30 9.01.2020)

אפשר במקום מיץ תפוזים לשים מים? זה ממש הורס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 9.01.2020)

אפשר אבל עדיף לערבב 2 כפות מיץ לימון עם כוס מים וכף גדושה סוכר.

avatar
סוהא (19:26 22.09.2019)

היי אפשר להחליף את התפוזים בחלב ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 22.09.2019)

אפשר.

avatar
ליטל (13:52 10.09.2019)

לקחתי את המתכון לעןגה אחת ןהכנתי בתבנית קאפקייקס. יצא מעולה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:18 10.09.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ליטל

avatar
עדן (13:30 6.09.2019)

הכנתי לכבוד שבת קודש, יצא מדהים.
הוספתי לפני האפיה מעל העוגה עוד חלבה ושוקולד מריר.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:35 6.09.2019)

מעולה 🙂
שבת שלום!

avatar
דורה (16:50 16.07.2019)

העוגה הזאת הפכה לקבועה אצלנו. ממש מעולה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:13 16.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דורה

avatar
מאי (23:34 22.12.2018)

אפשר לקבל בבקשה כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 23.12.2018)

היי מאי,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
שליש כוס סוכר
שליש כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כפית תמצית וניל
כוס קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
40 גרם שוקולד מריר קצוץ
חצי כוס חלבה מפוררת (75 גרם)
חצי כפית קמח
שבוע נפלא 🙂

avatar
ortkiss (14:02 20.10.2018)

עשיתי את השלבים כפי שהם, רק שבמקום חלבה קצוצה שמתי מחית חלבה של פוליבה ובמקום שוקולד קצוץ שמתי שוקו ציפס איכותי 60% מריר, ויצא ממש טעים :)))
אני ומשפחתי נהנינו ממש!!
תודה רבה על המתכון 3>

avatar
ortkiss (14:03 20.10.2018)

עוד תמונה

avatar
ortkiss (14:04 20.10.2018)

אגב זה כהה כי הקמח כוסמין + קמח מלא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:03 20.10.2018)

נראה מעולה!
תודה💜

avatar
לימור (14:10 6.07.2018)

הי אפרת,
אם אני רוצה שהעוגות יצאו יותר גבוהות ממה שאני רואה בתמונה, האם הוספת ביצה תעזור,אם לא מה כן?
עדין מעוניינת להכין בכמות של 2 אינגליש קייק.
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 6.07.2018)

היי לימור,
מדובר בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות כן?
את יכולה להוסיף ביצה נוספת ולהשתמש במיקסר. להקציף את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות ואז להוסיף את יתר החומרים.

avatar
לימור (15:11 6.07.2018)

כן. תודה וסופש נפלא 🙂
אעדכן איך יצא.

avatar
לימור (02:22 8.07.2018)

הי,
העוגה יצאה מאד טעימה וללא ספק אכין אותה עוד הרבה.
מה שכן בפעם הבאה אכין עם הכמות המקורית של הביצים, מכיוון שהעוגות יצאו יותר מידי גבוהות ולכן לקח להן הרבה זמן להיאפות והן גם נסדקו.
תודה ושבוע נפלא 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 8.07.2018)

תודה שחזרת לעדכן.
שבוע מקסים 🌷

avatar
שירן (11:44 2.07.2018)

הי אפרת.
אפשר כמות ל3/4 אינגלישקייק בבקשה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 2.07.2018)

היי שירן,
כמות ל3/4 אינגליש קייק:
ביצה גדולה
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
שליש כוס מיץ תפוזים
שליש כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח תופח
30 גרם שוקולד מריר קצוץ
שליש כוס חלבה מפוררת
שליש כפית קמח

avatar
דוד הדר (22:10 9.06.2018)

הכנתי את העוגה יצא מדהים תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:34 9.06.2018)

נראה מעולה!
תודה דוד 🙂

avatar
לאה ל. (09:20 3.05.2018)

עוגה מעולה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:44 3.05.2018)

תודה לאה 🙂

avatar
מור (17:52 15.02.2018)

היי,ניתן להשתמש בקמח כוסמין? אם כן איזו כמות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:19 15.02.2018)

היי מור,
אפשר לשים 2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה. יש לערבב קודם בנפרד ורק אז להוסיף לתערובת.

avatar
מוריה (17:00 27.11.2017)

האם אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 27.11.2017)

אפשר למרות שעם מיץ יותר טעים.

avatar
יפה (20:52 2.11.2017)

הי אפרת עוגה מעולה אני הכנתי אותה כבר כמה פעמיים ויצא מעולה יש לי שכלה באופן כללי אני תמיד שומרת את העוגות במקרר .. האם זה בסדר?? או שצריך על השיש ? כמה ימים זה יכול להיות מחוץ למקרר? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:51 2.11.2017)

היי יפה,
העוגה נשמרת כשהיא עטופה בניילון נצמד מחוץ למקרר כ-3 ימים. בימים קרירים אפילו יותר.
במקרר עוגות בחושות נוטות להתייבש מעט ולכן עדיף לשמור אותן בחוץ.

avatar
דקלה (16:12 13.08.2017)

שלום אפרת,
כרגיל אני גורפת מחמאות
מכינה אותה כבר בפעם השלישית רק בשבוע החולף.
אשמח לדעת כמות לאינגליש קייק אחת.
כולם כבר מסודרים
עכשיו הגיע תור בעלי לסבב שני
תודה רבה ושבוע טוב ☺

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:52 13.08.2017)

היי דקלה,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
שליש כוס סוכר
שליש כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כפית תמצית וניל
כוס קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
40 גרם שוקולד מריר קצוץ
חצי כוס חלבה מפוררת (75 גרם)
חצי כפית קמח
שבוע מצוין 🙂

avatar
דקלה (21:32 14.08.2017)

תודה רבה על תשובתך המהירה
שבוע מצוין 🙂

avatar
שרה (20:38 6.07.2017)

היי אפרת, יש תקלה באתר ואני לא מצליחה להיכנס לעוגת חלבה. שאלתי אותך שם אם יש לך רעיון לציפוי העוגה הזו. אשמח אם תעני לי כאן..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:13 6.07.2017)

היי שרה,
מעתיקה לך את תשובתי:
אפשר לפזר מעל קצת קוקוס טחון או אבקת סוכר.
אם את רוצה ציפוי אז אפשר להכין ציפוי שוקולד רגיל או להכין ציפוי משוקולד לבן כמו במתכון הזה- מאפינס וניל (אבל צריך לקחת בחשבון שהציפוי חלבי).
חשוב לי לדעת מה את רואה כשאת מנסה להכנס למתכון? אם תוכלי לשלוח לי אפילו צילום מסך למייל matkon@10dakot.co.il זה יכול מאוד לעזור.
תודה

avatar
אולגה (22:19 2.04.2017)

שלום,
כמה ימים לפני אירוע ניתן להכין את העוגה הזאת וכיצד לשמור אותה כדי שתישאר טרייה (במקרר/על השיש?). בנוסף האם ניתן להקפיא ואם כן איך מכשירים.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:24 2.04.2017)

היי אולגה,
מומלץ להכין את העוגה יום לפני ולשמור אותה עטופה היטב בניילון נצמד מחוץ למקרר.
ניתן גם להקפיא את העוגה למשך שבועיים ולהפשיר על השיש כשהיא עטופה בניילון נצמד.

avatar
shila (10:57 26.03.2017)

שלום יש לי שאלה בסיסית מה ההבדל בין אם אני אערבב את החומרים או אני אקציף את הביצים . אשמח לקבל תשובה (אתר מעולה וכל מתכון מוסבר יפה ורק מחמאות אני קוצרת תודה לך) חג פסח שמח!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:39 26.03.2017)

הקצפת הביצים עם הסוכר מעניקה מעט אווריריות לעוגה לעומת ערבוב ידני.
תודה וחג שמח! 🙂

avatar
הדסה (21:37 30.01.2017)

היי האם אפשר להמיר את הפירורי חלבה לממרח חלבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:46 30.01.2017)

כן הדסה, אפשר להוסיף לבלילה 2-3 כפות ממרח חלבה.

avatar
יהודית (15:50 26.01.2017)

אני מחפשת טורט שבטוח יתפח ויצא טוב ולא מידי מתוק
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:29 26.01.2017)

היי יהודית,
העוגה הזאת היא לא מתוקה מידי והיא תופחת אבל היא לא עוגת טורט.
את מחפשת עוגה למלא בה קצפת או עוגה לבנה רגילה?

avatar
יהודית (20:33 26.01.2017)

עכשיו אני כבר אחרי עשית וטעימת העוגה.
החלפתי את החלבה בקוקוס ויצא ממש נחמד.
אבל קצת רטוב ולא מספיק גבוה? מה אפשר לתקן לעכשיו או להבא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:51 26.01.2017)

נשמע כאילו העוגה לא אפויה לגמרי. כמה זמן היא היתה בתנור? אפית ב-2 תבניות אינדליש קייק?
השתמשת בקמח תופח?

avatar
יהודית (10:52 27.01.2017)

אפיתי בתבנית אחת ולא שתי אינגליש במשך 45 דקות.
השתמשתי בקפח רגיל עם א”א כמו שציינת.
תודה על התגובה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:20 27.01.2017)

השתמשת בתבנית חד פעמית עגולה 24 או תבנית מלבנית בגודל 22X31?
נעצת קיסם במרכז העוגה והוא יבש?
ערבבת את הקמח לפני עם אבקת האפיה ורק אז הוספת לתערובת?

avatar
יהודית (12:44 27.01.2017)

בתבנית מלבנית בגודל שכתבת, +קיסם +ערבוב. המון תודות על הסבלנות!!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:58 27.01.2017)

עשית הכל כמו שצריך. מוזר שהיא לא תפחה מספיק ויצאה רטובה.
שאלה אחרונה 🙂 – את משתמשת בכוס בנפח של 240 ולא בכוס חד פעמית נכון? כוס זכוכית עם ידית כמו בתמונה בהמרת מידות אפיה.

avatar
קריסטינה (15:41 18.01.2017)

איזה ריח מתפשט בבית…מממ…!!!
השתמשתי בתפוז סחוט…עדכונים בהמשך.
תודה אפרת !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:57 18.01.2017)

מעולה 🙂

avatar
קריסטינה (16:56 18.01.2017)

היי !
טעמתי ! טעים , מאוד !
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:01 18.01.2017)

שמחה לשמוע!
תודה 🙂

avatar
מיכל (13:30 5.01.2017)

האם אפשר במקום תפוזים חלב סויה/ שקדים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:45 5.01.2017)

אפשר, למרות שהמיץ מוסיף טעם לעוגה.

avatar
שובה (13:47 16.12.2016)

שבת שלום, אם נשארו לי רק 2 ביצים.. אפשר לזרום עם זה? תודה רבה! האתר שלך אדיר!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:15 16.12.2016)

היי שובה,
אפשר. מומלץ להוסיף עוד רבע כוס מיץ תפוזים (הכוונה לשים כוס ורבע במקום כוס).
שבת שלום 🙂

avatar
אוריה (10:06 16.12.2016)

אהלן, נתקעתי בלי חלבנ, אפשר לשים טחינה גולמית במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:37 16.12.2016)

היי אוריה,
עדיף שלא. אפשר להכין רק עם שוקולד צ’יפס. זה ייצא טעים גם ככה.
שבת שלום 🙂

avatar
מאיה (18:34 15.12.2016)

היי

האם אפשר לשים מעל העוגה אבקת סוכר או שזה יהרוס את הטעם ?

תודה
מאיה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:54 15.12.2016)

היי מאיה,
אפשר לפזר מעל העוגה אבקת סוכר.

avatar
שניאור (12:53 7.12.2016)

שלום אפרת,
הכנתי את העוגה הזאת 2 פעמים ויצאה מצוינת,
וגם נתתי את המתכון הזה לאחותי, והיא אמרה שזה היה טעים כל כך, עד כדי ששתי תבניות אינגליש קייק אינן מספיקות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:25 7.12.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה שניאור והמשך יום מקסים 🙂

avatar
מעיין (12:39 2.12.2016)

ואוו ואוו כל שבת שאנחנו עושים בבית ואני מבשלת דרך האתר הזה אני מברכת אותך..
העוגה סוף הדרך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:48 2.12.2016)

תודה מעיין! כיף לשמוע 🙂
שבת שלום

avatar
סופיה (17:39 26.11.2016)

היי
רציתי לשאול עם אפשר להוסיף על העוגה משהו מלמעלה?
לקשט אותה?
עם אני יוסיף קצת גנאש שוקלוד או שוקולד לבן למשל ? זה יהרוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:36 26.11.2016)

היי סופיה,
אפשר בהחלט להוסיף לעוגה גנאש שוקולד. זה דווקא יוסיף לטעם.

avatar
הדר (21:56 22.11.2016)

היי אשמח לדעת מה הקצפת עם מקציף ומה זה רק עירבוב פשוט עם מטרפה.. לא בדיוק הבנתיי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:03 22.11.2016)

היי הדר,
כשרשום במתכון של עוגה “לערבב” הכוונה לערבוב ידני עם מטרפה או כף. כשרשום במתכון “להקציף” הכוונה להקצפה במיקסר ידני חשמלי או מיקסר עם וו גיטרה או וו הקצפה.

avatar
לינור (17:19 16.11.2016)

דחוף! נתקעתי בלי מיץ תפוזים אפשר עם מיץ מנגו? איך יהיה הטעם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:35 16.11.2016)

היי לינור,
ערבבי חצי כוס מיץ מנגו + חצי כוס מים כדי שהטעם לא יהיה חזק מידי.

avatar
נועה (22:24 15.11.2016)

היי רוצה ממש להכין את העוגה לשבת הקרובה…פשוט אני לא מחבבת שוקולד מריר בכלל יש אולי משהו אחר לתוספת בנוסף לחלבה? אני בכל זאת מעדיפה שהעוגה תישאר פרווה…
האם ללא השוקולד נפגם טיפה הטעם? אני ממש מתלבטת מה לעשות…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:33 15.11.2016)

היי נועה,
לא כל כך מרגישים שזה שוקולד מריר בעוגה וזה די מוסיף לטעם (ניתן להשתמש בשוקולד מריר עם אחוזי קקאו נמוכים). אם בכל זאת את מעדיפה לוותר על השוקולד את יכולה להוסיף לתערובת העוגה עצמה כחצי כוס קוקוס.

avatar
קטיה (08:37 11.11.2016)

שלום רב
אם אין לי כטס תפוזים מה אפשר במקום.להשים
תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:37 11.11.2016)

היי קטיה,
מיץ התפוזים נותן טעם לעוגה אבל אם אין לך אפשר לשים לימונדה ופשוט לערבב 2 כפות מיץ לימון בכוס מים ולהוסיף כף גדושה סוכר ולערבב.
שבת שלום 🙂

avatar
חמי (15:10 9.11.2016)

עוגה מיוחדת! אורירית וטעימה!
אני עובדת בעיתון, אנחנו מכניסים למדור הבישול שלנו מתכונים מהאתר שלכם, התגובות מחמיאות בהחלט… תודה רבה!

avatar
חמי (15:09 9.11.2016)

יצא מוצלח!!
אני עובדת בעיתון ומפרסמת הרבה מתכונים מהאתר הזה, אני לא מפסיקה לקבל פירגונים על המתכונים המוצלחים, אני אומרת לכולם שזה מהאתר שלכם… 🙂 תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:11 9.11.2016)

תודה חמי, שמחה לשמוע 🙂
באיזה עיתון מדובר?

avatar
עינב (17:09 21.10.2016)

עוגה מצויינת!!! עשיתי בתוספת שוקולד ציפס ועל תבנית אינגליש קייק 1 מתכון מעולה תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:12 21.10.2016)

מעולה 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!

avatar
לילך (14:38 16.10.2016)

שלום,
אשמח בבקשה לדעת אם ניתן לוותר על השוקולד, ואם כן, האם יש צורך להוסיף יותר חלווה?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:51 16.10.2016)

היי לילך,
אפשר לוותר על השוקולד (למרות שהוא מוסיף).
אין צורך לשים יותר חלבה במקום.
חג שמח 🙂

avatar
דרומית (01:52 13.10.2016)

עוגה טעימה מאוד..רק שהספיקה לתבנית אינגלייש אחת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:13 13.10.2016)

היי,
השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית או רגילה?
בכל אופן, שמחה שיצא טעים 🙂
יום מקסים

avatar
דבי (09:41 19.09.2016)

בוקר אור!

שאלה כללית לגבי אפיה: אני אוהבת לאפות עם ביצים L.
כשאין לי, אני לוקחת יותר ביצים M מה היחס הנכון לדעתך?

לא דחוף. תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:50 19.09.2016)

היי דבי,
יש מתכונים שגדול הביצים בהם הוא חשוב. בדר”כ אם לא רשום גודל של ביצים במתכון את יכולה להשתמש באיזה גודל שאת רוצה. בגדול ככל שיש ביצים בעוגה/מאפה (כשהביצים הם גדולות) אז העוגה/מאפה יותר יציבים ורכים.

avatar
דבי (11:05 19.09.2016)

כן, אבל כמה ביצים של M במקום L?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:18 19.09.2016)

זה יוצא בסביבות 1.3. הכוונה שאם רשום לך 3 ביצים גדולות את שמה במקום 4 ביצים M.
אם זאת ביצה אחת גדולה את שמה ביצה M + שליש מבלילה של ביצה M (את פשוט טורפת את הביצה ושמה שליש מהתערובת).

avatar
גילה (18:04 8.09.2016)

שלום ןברכה
בראשית אברך על האתר המקסים
אני מאד נהנית ממנו ואפיתי כבר מספר עוגות וגם לקחתי מתכנוים אחרים באתר.
לגבי עוגה זאת מה כמות הקמח – כתוב שם כפית קמח ???? תמוהה בעיני.
אודה לך על העדכון הנכון
בברכה גילה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:07 8.09.2016)

היי גילה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
שימי לב שברשימת המצרכים הקמח מופיע פעמיים. פעם אחת רשום 2 כוסות קמח תופח (בשורה השישית). הקמח הזה מיועד לבלילה עצמה. פעם שניה רשום כפית קמח (בשורה האחרונה). כפית הקמח מיועדת לערבוב עם פירורי החלבה והשוקולד הקצוץ על מנת שלא ישקעו במהלך האפיה.
בהצלחה והמשך יום נפלא!

avatar
מיכל (03:37 2.09.2016)

הי, חשבתי שיש לי שוקולד, אבל אין לי… אפשר איכשהוא להכניס ממרח שוקולד במקום? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:13 2.09.2016)

היי מיכל,
את יכולה לצקת את הבלילה עד גובה 2/3 מהתבנית. לפזר מעל 2-3 כפות גדושת ממרח שוקולד באופן אחיד (אם הממרח קשה/מוצק מידי מומלץ להמיס אותו במיקרוגל כמה שניות עם כף מים ולערבב) ומעל לצקת את שליש הבלילה שנותרה (גם אם היא לא מכסה לגמרי את השוקולד זה בסדר גמור).
בהצלחה ושבת שלום 🙂

avatar
ציפי_שנקר (13:22 1.09.2016)

שלום יקירה אפשר להכין את העוגה עם קמח כוסמין וכמה?
תודה
ציפי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:36 1.09.2016)

היי ציפי,
אפשר להכין מ-2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה.
בהצלחה ויום נפלא!

avatar
יערית (21:33 27.08.2016)

היי תודה על המתכון הוא מעולה!!!
אפשר מתכון לעוגה שצריך להקציף את
החלבונים עם הסוכר ואז להוסיף את שאר החומרים
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:32 27.08.2016)

היי יערית,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה.
אין באתר מתכון עם הפרדת ביצים מאחר וכל העוגות הכנתן מהירה וקלה להכנה.
בכל מקרה, כמעט כל עוגה בחושה (כולל זאת) אפשר להפריד בה חלבונים וחלמונים ולהקציף בנפרד את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף לבן ויציב. בקערה נפרדת להקציף את החלמונים עם יתר החומרים ובסוף לערבב בין שתי התערובות בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות. הדבר יגרום לעוגה לצאת אוורירית יותר. אני אישית ממליצה לחלק את כמות הסוכר באופן כזה שרוב הסוכר יוקצף עם החלבונים וכמות קטנה יותר עם החלמונים ויתר החומרים (יחס של כשני שליש סוכר- חלבונים, שליש סוכר- חלמונים).
בהצלחה ושבוע טוב 🙂

avatar
אילנה (14:24 25.08.2016)

היוש
לא היה לי מיץ תפוזים אז שמתי מים ומעכתי גם בננה והוספתי ובכל זאת יצא מושלם
תודה רבה!
מאאד אוהבת את האתר שלך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:32 25.08.2016)

מעולה! תודה אילנה 🙂

avatar
sari (09:26 11.08.2016)

היי בוקר טוב!
אחת הבחושות הטובות שהכנתי..
תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:30 11.08.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים 🙂

avatar
אורטל (20:59 9.08.2016)

בס”ד

קודם כל עוגה מהממת!! הכנתי וממש טעימה.
רציתי רק לדעת-
שמתי שוקולד צ’יפס וכולו שקע למטה.
מדוע..?
תודה רבה על המענה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:15 9.08.2016)

היי אורטל,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
שוקולד צ’יפס בדר”כ שוקע במהלך האפיה. כדי למנוע ממנו לשקוע יש לקמח אותו ולהוסיף אותו לבלילה בסוף ולערבב ערבוב ממש קל.
מומלץ גם להשאיר כשליש כמות לפיזור מעל לאחר שיצקת את הבלילה לתבנית.

avatar
אתי זינגר (18:37 4.08.2016)

אפשר לקבל מתכונים בפחות סוכר ותחליפים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:44 4.08.2016)

היי אתי,
אשתדל לפרסם גם מתכונים מופחתי סוכר.

avatar
הדס (13:39 4.08.2016)

האם אפשר להחליף את החלבה במשהו אחר? נאמר קוקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:42 4.08.2016)

כן הדס, את יכולה לשים 2/3 כוס קוקוס במקום החלבה.

avatar
עדי (08:07 23.10.2020)

אם יש לי גוש חלבה, ולא חלבה מפוררת, זה יהיה בסדר לקצוץ אותה ולהשתמש?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:41 23.10.2020)

כן.

avatar
דבורי (13:19 4.08.2016)

וואי
נראה טעים מאד!!!!
בול למשפחה שלי, חלווה ושוקולד….
נכין לשבת ונראה מה התגובות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:34 4.08.2016)

מעולה! תהנו 😉

avatar
יעל (12:49 4.08.2016)

אפשר להחליף את מיץ התפוזים במשהו אחר? במקרה שאין בבית?

תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:02 4.08.2016)

היי יעל,
מיץ התפוזים מוסיף טעם אבל אם אין לך אפשר לשים חלב או לערבב 2 כפות מיץ לימון עם כוס מים וכף גדושה סוכר.

avatar
רחל (08:25 4.08.2016)

אפשר להשתמש במקום שוקולד קצוץ בשוקולד צ’יפס? , ואם כן כמה לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:41 4.08.2016)

היי רחל,
אפשר לשים שליש כוס שוקולד צ’יפס.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות