זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: כ-15 יחידות
סוג: פרווה
בצק פיצה קנוי (מצונן ומרודד) – כ-450 ג’
כוס גרגירי חומוס מקופסת שימורים – 150 ג’
בצל גדול קצוץ
כפית שום כתושה
תיבול: חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה (לא חובה), חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
*ביצה טרופה להברשה
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מעבירים את הבצל המטוגן למעבד מזון, מוסיפים גרגירי חומוס ושום כתוש וטוחנים למרקם גרגירי. מתבלים את התערובת בכמון, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור (מומלץ לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם).
-מניחים את הבצק על נייר אפיה וקורצים עיגולים בעזרת כוס זכוכית הפוכה (קוטר כ-7 ס”מ). מניחים במרכז כל עיגול כפית מתערובת החומוס, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים היטב בעזרת שיני המזלג.
-מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים במשך כ-30 דקות, עד להזהבה יפה.
לצפייה בסרטון הכנה באינסטגרם – https://www.instagram.com/p/Cl6eW3xoF4o/
*במקום להשתמש בבצק פיצה קנוי ניתן להכין את הבצק לבד לפי המתכון הזה- אמפנדס בשר (בצק עם שמרים) או לפי המתכון הזה – כיסונים במילוי פטריות (בצק ללא שמרים).
- חומוס ירוק |
- לביבות ברוקולי וחומוס |
- סלט חצילים וחומוס |
- קדירת בשר |
- אורז עם תרד וחומוס |
- סלט גרגירי חומוס
היי, נשמע מעולה!
האם אפשרי להכין יום מראש ולאפות למחרת?
או להכין את המלית מראש?
כן:)
תודה רבה 😍
אפשר לעשות גם אם בצק שמרים עלים
כן אפשר.
אפרת יקרה
אני רוצה להשתמש מגרגירי חומוס של קופסת שימורים .
וכתבת ששמים רק כוס .
מה אפשר לעשות עם החומוס שנותר ?
ועוד שאלה .
קניתי את הבצק פיצה וכתוב שהוא כבר על נייר אפיה .
אז אפשר פשוט לפתוח אותו ולעשות עיגולים עם כוס כמו שאמרת ?
היי הודיה,
מצרפת רעיונות לשימוש בגרגירים שנותרו:
גרגירי חומוס מתובלים
סלט גרגירי חומוס
לגבי הבצק – כן אפשר.
שלום, אפשר למעוך עם מועך פירה במקום לטחון?
פחות מומלץ(:
היי, אפשר לטחון את זה עם בלנדר ידני?
היי,
אפשר אם הוא חזק יחסית.
אני רוצה להכין בצק לבד.מאיזה מתכון אפשר? המתכון של הלחם שום זה יעבוד?
כן, אפשר להכין את הבצק של לחם שום או את המתכון לבצק של סמבוסק פיצה.
הכנתי את הבצק מהמתכון של סמבוסק פיצה.יצא מעולה.תודה רבה.
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מדהים!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי, האם יש צורך לרדד שוב את בצק הפיצה המוכן? על החבילה מצוין בצק פיצה מרודד. תודה
היי,
אין צורך לרדד את הבצק המרודד(:
היי, האם יתאים גם לפי הבצק של סמבוסק פיצה?
היי,
כן(:
יצא טעים מאד, תודה
שמחה לשמוע❤
היי, אפשרי גם לטגן?
תודה רבה!
היי,
לא אמורה להיות בעיה לטגן(:
תודה על המתכון, מה הכוונה בצק פיצה? בצק עלים ? או לחפש בצק פיצה מוכן?
היי,
מדובר בבצק קפוא שנקרא בשם “בצק מוכן לפיצה”. אם את לא מוצאת אפשר להשתמש גם בבצק שמרים קפוא.
תודה האם ניתן למלא גם בתפוחי אדמה, במקום החומוס?
כן, אפשר.
אשמח אם תסבירי איך לעשות עם מילוי תפוחי אדמה, שוב תודה
למילוי תפו”א:
לבשל 2 תפו”א עד לריכוך מלא ולמעוך למחית חלקה.
לטגן בצל קטן קצוץ עם מעט שמן, להוסיף את הבצל לתפו”א, לתבל במלח ופלפל ולערבב.
תודה
יש!! שוב קראת את המחשבות שלי 🙂 לאחרונה חולמת על הסמבוסקים האלה ולא התחשק לי להתעסק עם הטיגונים, וזה פתרון מושלם!! אכין עם הבצק הביתי מהמתכון שלך, רק שאלה, אם אני רוצה להכין את המילוי מחומוס יבש, איך עושים בדיוק? אשמח להדרכה 🙂 תודה רבה אפרת יקרה!
איזה כיף שנהנית מהמתכון❤️
הכנת מילוי מחומוס יבש:
יש להשרות את גרגירי החומוס למשך לילה. להרתיח את החומוס כשעה עד לריכוך, ואז לסנן ולטחון למחית לא חלקה לגמרי.
לאחר מכן לקצוץ בצל ולטגן בשמן עד שמזהיב. להוסיף לבצל את החומוס, מלח, פלפל שחור וכמון, להמשיך לטגן 3-4 דקות נוספות ולערבב. אם תערובת החומוס יבשה מדי אפשר להוסיף מעט מים.
תודה רבה אפרת! כמה חומוס יבש צריך למתכון זה לדעתך? האם כוס אחד מספיק? או אם אחליט כבר לבשל את כל חבילת החומוס ולהקפיא את השאר, כמה חומוס מבושל צריך? פשוט לשקול 150 גרם?
כדאי להשתמש ב150 גרם חומוס מבושל.
בהצלחה! אשמח לשמוע איך יצא😊
אפרת יקרה, חוזרת ומעדכנת שהכנתי היום עם הבצק שלך עם השמרים, ויצא פשוט מושלם!!! הבצק ממש טעים ואוורירי ומילוי החומוס היה כל כך מעולה! ממליצה בחום! אין ספק שאכין שוב ושוב, אז תודה רבה רבה ולילה טוב 🙂
שמחה כל כך שניסית ואהבת את התוצאה!
תודה שחזרת לפרגן וחנוכה שמח❤
שלום אפרת,
אפשר בצק פריך מלוח מרודד?
היי,
אפשר אבל זה לא יצא במרקם של סמבוסק.
אפשר להשתמש בכל בצק שמרים שהוא אם יש לך.