שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: כ-15 יחידות

סוג: פרווה

רכיבים

בצק פיצה קנוי (מצונן ומרודד) – כ-450 ג’

כוס גרגירי חומוס מקופסת שימורים – 150 ג’

בצל גדול קצוץ

כפית שום כתושה

תיבול: חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה (לא חובה), חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

*ביצה טרופה להברשה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מעבירים את הבצל המטוגן למעבד מזון, מוסיפים גרגירי חומוס ושום כתוש וטוחנים למרקם גרגירי. מתבלים את התערובת בכמון, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור (מומלץ לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם).

-מניחים את הבצק על נייר אפיה וקורצים עיגולים בעזרת כוס זכוכית הפוכה (קוטר כ-7 ס”מ). מניחים במרכז כל עיגול כפית מתערובת החומוס, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים היטב בעזרת שיני המזלג.

-מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים במשך כ-30 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

לצפייה בסרטון הכנה באינסטגרם – https://www.instagram.com/p/Cl6eW3xoF4o/

טיפים והערות

*במקום להשתמש בבצק פיצה קנוי ניתן להכין את הבצק לבד לפי המתכון הזה- אמפנדס בשר (בצק עם שמרים) או לפי המתכון הזה – כיסונים במילוי פטריות (בצק ללא שמרים).

ראו גם
טוסט טורטיהטוסט טורטיה
חטיף חומוס חטיף חומוס
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רוית (11:39 23.08.2024)

היי, נשמע מעולה!
האם אפשרי להכין יום מראש ולאפות למחרת?
או להכין את המלית מראש?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:51 23.08.2024)

כן:)

avatar
רוית (10:16 24.08.2024)

תודה רבה 😍

avatar
דפנה (15:44 8.03.2024)

אפשר לעשות גם אם בצק שמרים עלים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:50 8.03.2024)

כן אפשר.

avatar
הודיה (23:27 30.12.2023)

אפרת יקרה
אני רוצה להשתמש מגרגירי חומוס של קופסת שימורים .
וכתבת ששמים רק כוס .
מה אפשר לעשות עם החומוס שנותר ?
ועוד שאלה .
קניתי את הבצק פיצה וכתוב שהוא כבר על נייר אפיה .
אז אפשר פשוט לפתוח אותו ולעשות עיגולים עם כוס כמו שאמרת ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:41 31.12.2023)

היי הודיה,
מצרפת רעיונות לשימוש בגרגירים שנותרו:
גרגירי חומוס מתובלים
סלט גרגירי חומוס
לגבי הבצק – כן אפשר.

avatar
נעמה נתיב (14:21 24.04.2023)

שלום, אפשר למעוך עם מועך פירה במקום לטחון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:51 24.04.2023)

פחות מומלץ(:

avatar
דפנה (18:54 30.03.2023)

היי, אפשר לטחון את זה עם בלנדר ידני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:35 30.03.2023)

היי,
אפשר אם הוא חזק יחסית.

avatar
אביה (13:55 27.02.2023)

אני רוצה להכין בצק לבד.מאיזה מתכון אפשר? המתכון של הלחם שום זה יעבוד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:46 27.02.2023)

כן, אפשר להכין את הבצק של לחם שום או את המתכון לבצק של סמבוסק פיצה.

avatar
אביה (19:30 27.02.2023)

הכנתי את הבצק מהמתכון של סמבוסק פיצה.יצא מעולה.תודה רבה.

סמבוסק חומוס
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:07 27.02.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מדהים!
תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
Atzmona (16:09 20.02.2023)

היי, האם יש צורך לרדד שוב את בצק הפיצה המוכן? על החבילה מצוין בצק פיצה מרודד. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:46 20.02.2023)

היי,
אין צורך לרדד את הבצק המרודד(:

avatar
יפעת (08:59 22.12.2022)

היי, האם יתאים גם לפי הבצק של סמבוסק פיצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:20 22.12.2022)

היי,
כן(:

avatar
יפעת (13:21 22.12.2022)

יצא טעים מאד, תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:52 22.12.2022)

שמחה לשמוע❤

avatar
אביגיל (18:34 19.12.2022)

היי, אפשרי גם לטגן?

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:01 19.12.2022)

היי,
לא אמורה להיות בעיה לטגן(:

avatar
itzik30 (13:58 12.12.2022)

תודה על המתכון, מה הכוונה בצק פיצה? בצק עלים ? או לחפש בצק פיצה מוכן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:07 12.12.2022)

היי,
מדובר בבצק קפוא שנקרא בשם “בצק מוכן לפיצה”. אם את לא מוצאת אפשר להשתמש גם בבצק שמרים קפוא.

avatar
itzik30 (16:46 13.12.2022)

תודה האם ניתן למלא גם בתפוחי אדמה, במקום החומוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:39 13.12.2022)

כן, אפשר.

avatar
itzik30 (14:10 14.12.2022)

אשמח אם תסבירי איך לעשות עם מילוי תפוחי אדמה, שוב תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:32 14.12.2022)

למילוי תפו”א:
לבשל 2 תפו”א עד לריכוך מלא ולמעוך למחית חלקה.
לטגן בצל קטן קצוץ עם מעט שמן, להוסיף את הבצל לתפו”א, לתבל במלח ופלפל ולערבב.

avatar
itzik30 (19:38 14.12.2022)

תודה

avatar
אודליה (11:48 8.12.2022)

יש!! שוב קראת את המחשבות שלי 🙂 לאחרונה חולמת על הסמבוסקים האלה ולא התחשק לי להתעסק עם הטיגונים, וזה פתרון מושלם!! אכין עם הבצק הביתי מהמתכון שלך, רק שאלה, אם אני רוצה להכין את המילוי מחומוס יבש, איך עושים בדיוק? אשמח להדרכה 🙂 תודה רבה אפרת יקרה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:58 8.12.2022)

איזה כיף שנהנית מהמתכון❤️
הכנת מילוי מחומוס יבש:
יש להשרות את גרגירי החומוס למשך לילה. להרתיח את החומוס כשעה עד לריכוך, ואז לסנן ולטחון למחית לא חלקה לגמרי.
לאחר מכן לקצוץ בצל ולטגן בשמן עד שמזהיב. להוסיף לבצל את החומוס, מלח, פלפל שחור וכמון, להמשיך לטגן 3-4 דקות נוספות ולערבב. אם תערובת החומוס יבשה מדי אפשר להוסיף מעט מים.

avatar
אודליה (14:39 8.12.2022)

תודה רבה אפרת! כמה חומוס יבש צריך למתכון זה לדעתך? האם כוס אחד מספיק? או אם אחליט כבר לבשל את כל חבילת החומוס ולהקפיא את השאר, כמה חומוס מבושל צריך? פשוט לשקול 150 גרם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:42 8.12.2022)

כדאי להשתמש ב150 גרם חומוס מבושל.
בהצלחה! אשמח לשמוע איך יצא😊

avatar
אודליה (22:39 21.12.2022)

אפרת יקרה, חוזרת ומעדכנת שהכנתי היום עם הבצק שלך עם השמרים, ויצא פשוט מושלם!!! הבצק ממש טעים ואוורירי ומילוי החומוס היה כל כך מעולה! ממליצה בחום! אין ספק שאכין שוב ושוב, אז תודה רבה רבה ולילה טוב 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:31 22.12.2022)

שמחה כל כך שניסית ואהבת את התוצאה!
תודה שחזרת לפרגן וחנוכה שמח❤

avatar
מרים (08:52 8.12.2022)

שלום אפרת,
אפשר בצק פריך מלוח מרודד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:17 8.12.2022)

היי,
אפשר אבל זה לא יצא במרקם של סמבוסק.
אפשר להשתמש בכל בצק שמרים שהוא אם יש לך.

לקריאת כל התגובות