שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

4 נתחי סלמון (700-800 גרם)

4 כפות מיץ לימון

כף שמן זית

2-3 שיני שום כתושות

שליש כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

2 כפות רוטב פסטו קנוי

*לפיזור מעל: 1-2 כפות שקדים מולבנים טחונים או צנוברים טחונים (לא חובה)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מניחים את נתחי הסלמון בתבנית על נייר אפיה (הצד של העור מופנה כלפי מטה).

-מערבבים בקערית: מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור. מתבלים את הנתחים בצורה אחידה.

-מורחים כחצי כף רוטב פסטו מעל כל נתח (ובצדדים) ומפזרים מעל שקדים/צנוברים טחונים.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך 25 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
שעועית ירוקה עם שומשוםשעועית ירוקה עם שומשום
עוגיות וניל עוגיות וניל
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
אביב (14:08 6.06.2024)

אפשר לעשות את אותו מתכון עם דג מושט? אם כן, באילו כמויות?
ואם לא …יש לך מתכון למושט בפסטו בתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 7.06.2024)

אפשר באותו אופן.
רק שזמן האפיה מתקצר ל15-20 דקות

avatar
רונית (16:11 18.01.2024)

היי, אפשר להוסיף ירקות לתבנית של הדג? אם כן, איזה ומה התיבול? תודה רבה על מתכונים קלים, טעימים ומוצלחים מאוד!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:41 18.01.2024)

אפשר לשים ירקות כמו תפוח אדמה, בטטה, קישואים, פלפלים, עגבניות, בצל וכדו’
חשוב רק לחתוך אותם לקוביות קטנות כדי שיספיקו להתרכך.
מבחינת תיבול – שמן זית, מלח, פלפל שחור. אפשר גם להוסיף קצת פסטו.

avatar
רונית (16:37 19.01.2024)

תודה רבה, שבת שלום!

avatar
אורנה (17:26 18.09.2023)

אפשר שקדים עם הקליפה?
או אגוזים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:20 18.09.2023)

מומלץ להשתמש באגוזים ללא הקליפה.

avatar
אורנה (18:46 18.09.2023)

תודה,כבר עשיתי בלי 🙂
יצא טעים

avatar
ליאת (18:12 2.09.2023)

האם ניתן לעשות על פילה שלם? אם כן מה הכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:20 3.09.2023)

אפשר להכין את הכמויות במתכון עם 2 פילה סלמון בינוניים.

avatar
נעמי (17:32 19.07.2023)

הי,
תודה על המכונים המהממים שלך!!
נהנים מאד!
הכנתי פסטו ביתי, והטעם של המלח השמן והשום מודגש בו יחסית חזק, האם מספיק לזלף מעט מיץ לימון על פרוסות הסלמון ומעל את הרוטב פסטו או שצריך גם את שאר התבלינים שבמתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:41 19.07.2023)

היי
אפשר להפחית מכמויות התיבול לפי הטעם האישי(:

avatar
שלי (00:25 25.05.2023)

היי!
יש לי תבלין פסטו בזיליקום קפוא,
האם הוא יכול לשמש כתחליף לרוטב פסטו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:09 25.05.2023)

היי
אפשר לוותר על הרוטב ולהוסיף מהתבלין.

avatar
שלי (11:59 25.05.2023)

תודה לך!😊

avatar
רות (11:38 11.04.2023)

האם אפשר במקום צנוברים לשים אגוזי מלך גרוסים או פיסטוקים גרוסים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:15 11.04.2023)

כן, אפשר(:

avatar
רבקה (02:19 12.12.2022)

היי אפרת, רציתי לשאול אם הכנתי את הדג היום וארצה לחמם מחר, מהו התהליך לחימום בצורה טובה שלא יתייבש( חוץ ממקרוגל) ? תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:55 12.12.2022)

היי,
אפשר לחמם בתנור (אם התנור שלך חזק- כדאי לכסות את הדג) על 180 מעלות למשך כ-7 דקות או עד לחימום מלא.

avatar
טלי בר (18:38 5.12.2022)

היי אפרת
דבר ראשון רציתי להגיד לך שהמתכון הזה פצצה, קליל וטעים
ובכללי כל המתכונים שלך פצצתיים.
תודה רבה על כל ההשקעה 🤩
אפשר להפחית בלימון? הוא מדי מורגש
מחכה לתשובה מהירה
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:25 5.12.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להפחית בלימון בהתאם לטעמך האישי.

avatar
נילי (18:55 10.11.2022)

במה אפשר להחליף את הפסטו למי שלא אוהב בזיליקום?… תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:21 10.11.2022)

ממליצה להכין מתכון אחר, דומה אך ללא פסטו: סלמון ברוטב עגבניות או סלמון בתנור.

avatar
אילה (10:13 10.11.2022)

אפשר בבקשה מתכון מוצלח לפסטו בייתי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:02 10.11.2022)

הנה מתכון לפסטו ביתי😊

לקריאת כל התגובות