זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
4 נתחי סלמון (700-800 גרם)
4 כפות מיץ לימון
כף שמן זית
2-3 שיני שום כתושות
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
2 כפות רוטב פסטו קנוי
*לפיזור מעל: 1-2 כפות שקדים מולבנים טחונים או צנוברים טחונים (לא חובה)
אופן ההכנה
-מניחים את נתחי הסלמון בתבנית על נייר אפיה (הצד של העור מופנה כלפי מטה).
-מערבבים בקערית: מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור. מתבלים את הנתחים בצורה אחידה.
-מורחים כחצי כף רוטב פסטו מעל כל נתח (ובצדדים) ומפזרים מעל שקדים/צנוברים טחונים.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך 25 דקות.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית |
- חטיפי זעתר |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
היי אפרת,
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא יומיים-שלושה ואז להוציא בשבת לחימום על הפלטה?
ואגב, האתר שלך מעולה!!!! תמשיכי בעשייה הברוכה שלך 🙂
היי רלי,
לא ניסיתי להקפיא דג אבל אני יודעת שיש כאלה שמקפיאים ומחממים על הפלטה.
שנה טובה ומבורכת:)
מושלם . מושלם. מושלם.
כבר פעם שניה שאני מכינה.
השבת היו לי אורחים עפו על המתכון הכל כך פשוט הזה וכל כך טעים.
כל מתכון שלך פשוט מעולה! למתאותגרות בישול כמוני האתר הזה הוא ברכה.
תודה ממש ממש
שמחה שיצא טעים❤️
אפשר לעשות את אותו מתכון עם דג מושט? אם כן, באילו כמויות?
ואם לא …יש לך מתכון למושט בפסטו בתנור?
אפשר באותו אופן.
רק שזמן האפיה מתקצר ל15-20 דקות
היי, אפשר להוסיף ירקות לתבנית של הדג? אם כן, איזה ומה התיבול? תודה רבה על מתכונים קלים, טעימים ומוצלחים מאוד!
אפשר לשים ירקות כמו תפוח אדמה, בטטה, קישואים, פלפלים, עגבניות, בצל וכדו’
חשוב רק לחתוך אותם לקוביות קטנות כדי שיספיקו להתרכך.
מבחינת תיבול – שמן זית, מלח, פלפל שחור. אפשר גם להוסיף קצת פסטו.
תודה רבה, שבת שלום!
אפשר שקדים עם הקליפה?
או אגוזים?
מומלץ להשתמש באגוזים ללא הקליפה.
תודה,כבר עשיתי בלי 🙂
יצא טעים
האם ניתן לעשות על פילה שלם? אם כן מה הכמויות?
אפשר להכין את הכמויות במתכון עם 2 פילה סלמון בינוניים.
הי,
תודה על המכונים המהממים שלך!!
נהנים מאד!
הכנתי פסטו ביתי, והטעם של המלח השמן והשום מודגש בו יחסית חזק, האם מספיק לזלף מעט מיץ לימון על פרוסות הסלמון ומעל את הרוטב פסטו או שצריך גם את שאר התבלינים שבמתכון?
היי
אפשר להפחית מכמויות התיבול לפי הטעם האישי(:
היי!
יש לי תבלין פסטו בזיליקום קפוא,
האם הוא יכול לשמש כתחליף לרוטב פסטו?
היי
אפשר לוותר על הרוטב ולהוסיף מהתבלין.
תודה לך!😊
האם אפשר במקום צנוברים לשים אגוזי מלך גרוסים או פיסטוקים גרוסים?
כן, אפשר(:
היי אפרת, רציתי לשאול אם הכנתי את הדג היום וארצה לחמם מחר, מהו התהליך לחימום בצורה טובה שלא יתייבש( חוץ ממקרוגל) ? תודה רבה!!
היי,
אפשר לחמם בתנור (אם התנור שלך חזק- כדאי לכסות את הדג) על 180 מעלות למשך כ-7 דקות או עד לחימום מלא.
היי אפרת
דבר ראשון רציתי להגיד לך שהמתכון הזה פצצה, קליל וטעים
ובכללי כל המתכונים שלך פצצתיים.
תודה רבה על כל ההשקעה 🤩
אפשר להפחית בלימון? הוא מדי מורגש
מחכה לתשובה מהירה
תודה מראש
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להפחית בלימון בהתאם לטעמך האישי.
במה אפשר להחליף את הפסטו למי שלא אוהב בזיליקום?… תודה!
ממליצה להכין מתכון אחר, דומה אך ללא פסטו: סלמון ברוטב עגבניות או סלמון בתנור.
אפשר בבקשה מתכון מוצלח לפסטו בייתי
הנה מתכון לפסטו ביתי😊