זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
רכיבים
4 נתחי סלמון (700-800 גרם)
תיבול לדג: כף וחצי סילאן, 2 כפות רוטב סויה (רצוי בסגנון סיני), כף שמן, כף מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנטנות בגודל עד ס"מ וחצי
בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנטנות בגודל עד ס"מ וחצי
תיבול לבטטה ולתפו"א: 2 כפות שמן, כף סילאן, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
*לפיזור מעל (לא חובה): בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה. מתבלים את קוביות הבטטה ותפו"א ומניחים בתבנית.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך 25 דקות.
-מערבבים את חומרי התיבול של הדג בקערית.
-מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את נתחי הסלמון (הצד של העור מופנה כלפי מטה) ומתבלים את הנתחים בצורה אחידה (משאירים כף מהרוטב בצד).
-מחזירים לתנור החם ואופים במשך 15 דקות.
-מוציאים מהתנור, מורחים מעל את שארית הרוטב ומחזירים לתנור למשך 5-7 דקות נוספות.
- אצבעות דג בציפוי |
- סלמון ברוטב צ'ילי וסויה |
- פילה דג עם ירקות בתנור |
- סלמון בתנור בג'ינג'ר ודבש |
- סלמון עם עגבניות שרי ובצל |
- קוביות סלמון במחבת
תגובות
הי אפרת, לאחר האפיה, כמה זמן אפשר להחזיק את הסלמון במקרר? (רוצה להכין כמה מנות מראש למשך השבוע).
עד 3 ימים בקופסה סגורה.
הי
האים אני יכולה להשים את הטיבול על הדג היום (יום חמישי) ולהשים במקרר. ומחר (יום שישי) לאפות לשבת.
תודה רבה רבה!!!!!!!!!!!
היי שרה,
ממליצה לתבל באותו יום (אפשר כמה שעות לפני) כי הדג עלול "להתבשל" מהתיבול.
חג שמח 🌺
שלום ותודה על כל האתר המקסים, משתמשת המון ונהנית.
האם ניתן להמיר את התפו"א והבטטה בירקות אחרים? אם כן במה?
תודה גדולה!
אפשר לשים גזר, קישוא, פלפלים.
תודה!
אפשר לשים במקום קישוא וגזר- בצל?
כלומר פלפלים ובצל?
כן אפשר.
תודה רבה רבה!
שלום אפרת. אפשר טריאקי במקום סויה
תודה. ושבת שלום
כן אפשר.
שבת שלום 🌺
הי אפרת, באמצע ההכנה נגמר לי הסילאן
מה אפשר לשים על הסלמון במקום סילאן?
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
אפשר לשים מייפל או דבש.
שמתי דבש
תודה רבה!
העור של הסלמון מלא קשקשים. איך אפשר להיפטר מהם בקלות?
היי לימור,
את קונה את הדג כשהוא חתוך לפילה (כאשר רק בחלק התחתון יש עור)?
אם כן, יש לאפות את הדג עם העור ולאחר האפיה ניתן בקלות להסיר את העור.
אופים עם הקשקשים? 🤢
מה אם אני אוריד את העור קודם?
את מתכוונת לעור של הדג או לקשקשים? כי אם את קונה פילה סלמון מוכן זה אמור להיות נקי מקשקשים.
בכל מקרה, אפשר להסיר את העור עם סכין לפני האפיה.
תודה רבה! את נהדרת!
כשהסלמון קפוא אפשר לקלף את העור הוא יוצא יחסית ממש בקלות פשוט מושכים אותו והוא מתקלף (: