זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
4 נתחי סלמון (700-800 גרם)
תיבול לדג: כף וחצי סילאן, 2 כפות רוטב סויה (רצוי בסגנון סיני), כף שמן, כף מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנטנות בגודל עד ס”מ וחצי
בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנטנות בגודל עד ס”מ וחצי
תיבול לבטטה ולתפו”א: 2 כפות שמן, כף סילאן, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
*לפיזור מעל (לא חובה): בצל ירוק קצוץ
-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה. מתבלים את קוביות הבטטה ותפו”א ומניחים בתבנית.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך 25 דקות.
-מערבבים את חומרי התיבול של הדג בקערית.
-מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את נתחי הסלמון (הצד של העור מופנה כלפי מטה) ומתבלים את הנתחים בצורה אחידה (משאירים כף מהרוטב בצד).
-מחזירים לתנור החם ואופים במשך 15 דקות.
-מוציאים מהתנור, מורחים מעל את שארית הרוטב ומחזירים לתנור למשך 5-7 דקות נוספות.
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית |
- חטיפי זעתר |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש
הי,
קיבלתי מתנה מכשיר “מיני קיטשן”, הבנתי שאפשר לעשות בו ממש כל דבר שרוצים.
האם המתכון הזה אפשרי?
והאם יש לך מתכונים שמתאימים למכשיר הזה כמו פוקצ’ות, פסטות וכו’?
תודה 🙂
היי שרה,
לא יצא לי להתנסות עם המכשיר אבל הבנתי שאפשר להכין בו כמעט הכל:)
שלום אפרת
המתכון נראה מעולה!
אפשר להוסיף ירקות כמו בצל ועגבניות שרי?
וכן, הכמות של הבטטה ותפו”א נראית לי קטנה מדי.
איזה כמות צריכים בשביל ארוחה לשנים?
תודה…
כן בטח שאפשר.
בשביל שני אנשים אפשר להכין 2-3 נתחים (תלוי כמה אתם אוכלים ומה הגודל של כל נתח)
שימי 2 בצלים חתוכים ו10-15 עגבניות שרי.
מתכון מושלם יצא טעים ממש
שמחה לשמוע😊
הכנתי לשבת יצא מושלם!!!!!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
הכנתי את התפו”א והבטטה והם עכשיו בתנור ואני צריכה את זה למחר האם כדאי להוסיף את הדג מחר או שאפשרי היום לעשות הכל ולסגור במקרר אם נייר כסף?
תודה על הכל!!!!
אפשר לאפות היום ולחמם מחר לפני ההגשה.
היי, הכנתי את הסלמון ב ‘מחבת דגים’. טיגנתי בצל לפניי, ואח”כ הוספתי את תפו”א והבטטה וכו.. יצא ב”ה ממש מוצלח.
רק משפחתי היקרה ביקשה שלהבא הטעם ייספג יותר בדג. ולא יהיה ‘נפרד’ ממנו. איך אני עושה את זה?
היי,
כדי שיהיה לדג טעם מתובל יותר ניתן להגדיל מעט את התיבול לפי הטעם ו/או להאריך מעט את משך הבישול (כמובן להיזהר מבישול יתר).
אנסה בעז”ה..
תודה לך❤
היי אפרת, פעם ראשונה בחיים שאני מכינה אוכל אמיתי… יצא מושלם!!! תודה רבה!
נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף❤
מתכון מעולה!
ובכלל אתר מושלם. הכל טעים, קל, עם חומרים זמינים.
תודה!!
רק משהו קטן- במתכוני בישול בתנור אני תמיד מתלבטת אם לכסות או לא לכסות.
איזה כיף שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהאתר(:
אם התנור לא חזק במיוחד-אין צורך לכסות אלא אם כן כתוב במתכון.
תודה על השיתוף❤
אפרת – את מדהימה! תודה 🙏🙏 חבר שלי אכל, לקח עוד מנה ועוד מנה ובפעם הראשונה אתרי שנה שאני מבשלת כל מיני דברים (והוא מעקם פרצוף) ממש החמיא לי על הבישול.
את שינית לי את החיים! תודה ❤️
שמחה מאד שיצא טעים ושנהניתם מהמתכון❤
תודה שחזרת לשתף(:
הי אפרת, האם ניתן להקפיא את הסלמון לאחר הכנתו? הפשרתי בטעות כמות גדולה מדי של סלמון קפוא ונאלצת להכין את כל הכמות כדי שלא ייזרק.
היי,
את הסלמון המבושל ניתן להקפיא.
בהצלחה(:
בוקר טוב ותודה על האתר הנפלא 🙂
האם אפשר להחליף את הדג לאמנון?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר(:
אפשר להשתמש באמנון.
הי, מעוניינת לעשות את התיבול והתוספות (תפוא ובטטה), עם עוף. אפשרי? כמה זמן בתנור? מה צריך לשנות?
היי,
אפשר להכין עם עוף, פשוט זמן האפייה יתארך.
מצרפת לך מתכון לעוף בתנור שתוכלי להיעזר בו.
מתכון מעולה!
כשקונים סלמון קפוא צריך לנקות את הקשקשים לפני שמכינים?
היי,
בעיקרון דג קפוא מגיע נקי, אם במקרה רואים עליו חלקים לא רצויים יש להסיר אותם(:
הכנתי לשבת רק את הדג בלי התפו”א והבטטה,
ויצא מווווששששללללםםםםם!!!!
אין עליך אלופה!!!!!
😋😛
שמחה מאד שיצא מוצלח🙂 תודה שחזרת לשתף!
האם רצוי לכסות?
היי גילה,
אין צורך לכסות(:
ואם אין לי מיץ לימון?
אני מניחה שתוכלי להמיר את הלימון בכפית חומץ.
עשיתי את זה בלי מיץ לימון
ועם טריאקי במקום רוטב סויה
ופשוט התלקקו פה כולם!
את תותחית!
שנה טובה ומתוקה!
איזה כיף שיצא מוצלח, תודה שחזרת לעדכן😊
שנה מתוקה!
הכנתי רק את הסלמון יצא מוווווווווווושלם!!!!!!!!!!!!!!!
ממש מעדן ברוך ד’!!!!!!!!!!
אין מילים את לא יודעת כמה שכר את מקבלת על כל המתכונים שיש לך פה זה עוזר לי בצורה בלתי רגילה
נראה משגע! איזה כיף שאהבת את המתכון. תודה על הפרגון ושנה טובה🍯
איך הדג לאחר הקפאה?
היי דנה,
הדג נשמר טוב בהקפאה, מומלץ 5 ימים עד שבוע😊
היי, האם ניתן לבשל בסוטאז’ במקום בתנור?
היי איריס,
פחות מומלץ משום שאין במתכון הזה כמעט רוטב😊
מצרפת לך מתכון לפילה אמנון מבושל בירקות. תוכלי להכין אותו גם עם סלמון:)
האם אפשר להחליף את הדג לנסיכת הנילוס?
בהחלט אפשר😃
תודה. נעדכן איך יצא
מחכה לשמוע😃
יצא מעדן
נראה מעולה!
תודה 🙂
הי אפרת, לאחר האפיה, כמה זמן אפשר להחזיק את הסלמון במקרר? (רוצה להכין כמה מנות מראש למשך השבוע).
עד 3 ימים בקופסה סגורה.
הי
האים אני יכולה להשים את הטיבול על הדג היום (יום חמישי) ולהשים במקרר. ומחר (יום שישי) לאפות לשבת.
תודה רבה רבה!!!!!!!!!!!
היי שרה,
ממליצה לתבל באותו יום (אפשר כמה שעות לפני) כי הדג עלול “להתבשל” מהתיבול.
חג שמח 🌺
שלום ותודה על כל האתר המקסים, משתמשת המון ונהנית.
האם ניתן להמיר את התפו”א והבטטה בירקות אחרים? אם כן במה?
תודה גדולה!
אפשר לשים גזר, קישוא, פלפלים.
תודה!
אפשר לשים במקום קישוא וגזר- בצל?
כלומר פלפלים ובצל?
כן אפשר.
תודה רבה רבה!
שלום אפרת. אפשר טריאקי במקום סויה
תודה. ושבת שלום
כן אפשר.
שבת שלום 🌺
הי אפרת, באמצע ההכנה נגמר לי הסילאן
מה אפשר לשים על הסלמון במקום סילאן?
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
אפשר לשים מייפל או דבש.
שמתי דבש
תודה רבה!
העור של הסלמון מלא קשקשים. איך אפשר להיפטר מהם בקלות?
היי לימור,
את קונה את הדג כשהוא חתוך לפילה (כאשר רק בחלק התחתון יש עור)?
אם כן, יש לאפות את הדג עם העור ולאחר האפיה ניתן בקלות להסיר את העור.
אופים עם הקשקשים? 🤢
מה אם אני אוריד את העור קודם?
את מתכוונת לעור של הדג או לקשקשים? כי אם את קונה פילה סלמון מוכן זה אמור להיות נקי מקשקשים.
בכל מקרה, אפשר להסיר את העור עם סכין לפני האפיה.
תודה רבה! את נהדרת!
כשהסלמון קפוא אפשר לקלף את העור הוא יוצא יחסית ממש בקלות פשוט מושכים אותו והוא מתקלף (: