שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

רכיבים

4 נתחי סלמון (700-800 גרם)

תיבול לדג: כף וחצי סילאן, 2 כפות רוטב סויה (רצוי בסגנון סיני), כף שמן, כף מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנטנות בגודל עד ס”מ וחצי

בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנטנות בגודל עד ס”מ וחצי

תיבול לבטטה ולתפו”א: 2 כפות שמן, כף סילאן, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

*לפיזור מעל (לא חובה): בצל ירוק קצוץ

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה. מתבלים את קוביות הבטטה ותפו”א ומניחים בתבנית.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך 25 דקות.

-מערבבים את חומרי התיבול של הדג בקערית.

-מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את נתחי הסלמון (הצד של העור מופנה כלפי מטה) ומתבלים את הנתחים בצורה אחידה (משאירים כף מהרוטב בצד).

-מחזירים לתנור החם ואופים במשך 15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור, מורחים מעל את שארית הרוטב ומחזירים לתנור למשך 5-7 דקות נוספות.

הפעל טיימר (5 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מאפינס חלבמאפינס חלב
עוגת גבינה שיש עוגת גבינה שיש
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
יעל (12:19 12.02.2024)

שלום אפרת
המתכון נראה מעולה!
אפשר להוסיף ירקות כמו בצל ועגבניות שרי?
וכן, הכמות של הבטטה ותפו”א נראית לי קטנה מדי.
איזה כמות צריכים בשביל ארוחה לשנים?
תודה…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:03 12.02.2024)

כן בטח שאפשר.
בשביל שני אנשים אפשר להכין 2-3 נתחים (תלוי כמה אתם אוכלים ומה הגודל של כל נתח)
שימי 2 בצלים חתוכים ו10-15 עגבניות שרי.

avatar
הדסה (12:22 6.10.2023)

מתכון מושלם יצא טעים ממש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:34 6.10.2023)

שמחה לשמוע😊

avatar
נויה (02:41 14.04.2023)

הכנתי לשבת יצא מושלם!!!!!

סלמון בסילאן וסויה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:59 14.04.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
נויה (01:39 14.04.2023)

הכנתי את התפו”א והבטטה והם עכשיו בתנור ואני צריכה את זה למחר האם כדאי להוסיף את הדג מחר או שאפשרי היום לעשות הכל ולסגור במקרר אם נייר כסף?
תודה על הכל!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:58 14.04.2023)

אפשר לאפות היום ולחמם מחר לפני ההגשה.

avatar
יהודית (17:21 29.01.2023)

היי, הכנתי את הסלמון ב ‘מחבת דגים’. טיגנתי בצל לפניי, ואח”כ הוספתי את תפו”א והבטטה וכו.. יצא ב”ה ממש מוצלח.
רק משפחתי היקרה ביקשה שלהבא הטעם ייספג יותר בדג. ולא יהיה ‘נפרד’ ממנו. איך אני עושה את זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:05 29.01.2023)

היי,
כדי שיהיה לדג טעם מתובל יותר ניתן להגדיל מעט את התיבול לפי הטעם ו/או להאריך מעט את משך הבישול (כמובן להיזהר מבישול יתר).

avatar
יהודית א. (22:18 31.01.2023)

אנסה בעז”ה..
תודה לך❤

avatar
libby (22:02 21.11.2022)

היי אפרת, פעם ראשונה בחיים שאני מכינה אוכל אמיתי… יצא מושלם!!! תודה רבה!

סלמון בסילאן וסויה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:47 21.11.2022)

נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
אסנת (22:14 22.09.2022)

מתכון מעולה!
ובכלל אתר מושלם. הכל טעים, קל, עם חומרים זמינים.
תודה!!
רק משהו קטן- במתכוני בישול בתנור אני תמיד מתלבטת אם לכסות או לא לכסות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:39 22.09.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהאתר(:
אם התנור לא חזק במיוחד-אין צורך לכסות אלא אם כן כתוב במתכון.
תודה על השיתוף❤

avatar
אלה אלרם (10:40 18.06.2022)

אפרת – את מדהימה! תודה 🙏🙏 חבר שלי אכל, לקח עוד מנה ועוד מנה ובפעם הראשונה אתרי שנה שאני מבשלת כל מיני דברים (והוא מעקם פרצוף) ממש החמיא לי על הבישול.

את שינית לי את החיים! תודה ❤️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:19 18.06.2022)

שמחה מאד שיצא טעים ושנהניתם מהמתכון❤
תודה שחזרת לשתף(:

avatar
מיכל (17:12 6.05.2022)

הי אפרת, האם ניתן להקפיא את הסלמון לאחר הכנתו? הפשרתי בטעות כמות גדולה מדי של סלמון קפוא ונאלצת להכין את כל הכמות כדי שלא ייזרק.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:54 6.05.2022)

היי,
את הסלמון המבושל ניתן להקפיא.
בהצלחה(:

avatar
תהילה (10:10 31.03.2022)

בוקר טוב ותודה על האתר הנפלא 🙂
האם אפשר להחליף את הדג לאמנון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:30 31.03.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר(:
אפשר להשתמש באמנון.

avatar
חני (13:13 9.02.2022)

הי, מעוניינת לעשות את התיבול והתוספות (תפוא ובטטה), עם עוף. אפשרי? כמה זמן בתנור? מה צריך לשנות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:03 9.02.2022)

היי,
אפשר להכין עם עוף, פשוט זמן האפייה יתארך.
מצרפת לך מתכון לעוף בתנור שתוכלי להיעזר בו.

avatar
מיטל (12:52 21.12.2021)

מתכון מעולה!
כשקונים סלמון קפוא צריך לנקות את הקשקשים לפני שמכינים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:34 21.12.2021)

היי,
בעיקרון דג קפוא מגיע נקי, אם במקרה רואים עליו חלקים לא רצויים יש להסיר אותם(:

avatar
רבקה (10:00 19.10.2021)

הכנתי לשבת רק את הדג בלי התפו”א והבטטה,
ויצא מווווששששללללםםםםם!!!!
אין עליך אלופה!!!!!
😋😛

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:14 19.10.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח🙂 תודה שחזרת לשתף!

avatar
גילה (14:03 20.09.2021)

האם רצוי לכסות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:37 20.09.2021)

היי גילה,
אין צורך לכסות(:

avatar
חני (17:06 6.09.2021)

ואם אין לי מיץ לימון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:36 6.09.2021)

אני מניחה שתוכלי להמיר את הלימון בכפית חומץ.

avatar
חני (21:47 9.09.2021)

עשיתי את זה בלי מיץ לימון
ועם טריאקי במקום רוטב סויה
ופשוט התלקקו פה כולם!
את תותחית!
שנה טובה ומתוקה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:55 9.09.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח, תודה שחזרת לעדכן😊
שנה מתוקה!

avatar
בתיה (13:56 6.09.2021)

הכנתי רק את הסלמון יצא מוווווווווווושלם!!!!!!!!!!!!!!!
ממש מעדן ברוך ד’!!!!!!!!!!
אין מילים את לא יודעת כמה שכר את מקבלת על כל המתכונים שיש לך פה זה עוזר לי בצורה בלתי רגילה

סלמון בסילאן וסויה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:17 6.09.2021)

נראה משגע! איזה כיף שאהבת את המתכון. תודה על הפרגון ושנה טובה🍯

avatar
דנה (12:33 3.05.2021)

איך הדג לאחר הקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 3.05.2021)

היי דנה,
הדג נשמר טוב בהקפאה, מומלץ 5 ימים עד שבוע😊

avatar
איריס (22:21 17.04.2021)

היי, האם ניתן לבשל בסוטאז’ במקום בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:44 17.04.2021)

היי איריס,
פחות מומלץ משום שאין במתכון הזה כמעט רוטב😊
מצרפת לך מתכון לפילה אמנון מבושל בירקות. תוכלי להכין אותו גם עם סלמון:)

avatar
עקיבא (15:56 27.01.2021)

האם אפשר להחליף את הדג לנסיכת הנילוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:56 27.01.2021)

בהחלט אפשר😃

avatar
עקיבא (16:57 27.01.2021)

תודה. נעדכן איך יצא

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:04 27.01.2021)

מחכה לשמוע😃

avatar
עקיבא אריאל (17:22 28.01.2021)

יצא מעדן

סלמון בסילאן וסויה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:00 28.01.2021)

נראה מעולה!
תודה 🙂

avatar
מיכל (13:10 16.10.2020)

הי אפרת, לאחר האפיה, כמה זמן אפשר להחזיק את הסלמון במקרר? (רוצה להכין כמה מנות מראש למשך השבוע).

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:02 16.10.2020)

עד 3 ימים בקופסה סגורה.

avatar
Sara (13:31 1.10.2020)

הי
האים אני יכולה להשים את הטיבול על הדג היום (יום חמישי) ולהשים במקרר. ומחר (יום שישי) לאפות לשבת.
תודה רבה רבה!!!!!!!!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:41 1.10.2020)

היי שרה,
ממליצה לתבל באותו יום (אפשר כמה שעות לפני) כי הדג עלול “להתבשל” מהתיבול.
חג שמח 🌺

avatar
שירי (13:06 30.09.2020)

שלום ותודה על כל האתר המקסים, משתמשת המון ונהנית.
האם ניתן להמיר את התפו”א והבטטה בירקות אחרים? אם כן במה?
תודה גדולה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:53 30.09.2020)

אפשר לשים גזר, קישוא, פלפלים.

avatar
שירי (22:10 30.09.2020)

תודה!
אפשר לשים במקום קישוא וגזר- בצל?
כלומר פלפלים ובצל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:52 30.09.2020)

כן אפשר.

avatar
שירי (22:58 30.09.2020)

תודה רבה רבה!

avatar
אקרמן רעה (12:47 21.08.2020)

שלום אפרת. אפשר טריאקי במקום סויה

תודה. ושבת שלום

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:35 21.08.2020)

כן אפשר.
שבת שלום 🌺

avatar
rachel ben shachar (13:44 16.08.2020)

הי אפרת, באמצע ההכנה נגמר לי הסילאן
מה אפשר לשים על הסלמון במקום סילאן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:47 16.08.2020)

מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
אפשר לשים מייפל או דבש.

avatar
rachel ben shachar (16:50 16.08.2020)

שמתי דבש
תודה רבה!

avatar
לימור (12:26 9.08.2020)

העור של הסלמון מלא קשקשים. איך אפשר להיפטר מהם בקלות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:13 9.08.2020)

היי לימור,
את קונה את הדג כשהוא חתוך לפילה (כאשר רק בחלק התחתון יש עור)?
אם כן, יש לאפות את הדג עם העור ולאחר האפיה ניתן בקלות להסיר את העור.

avatar
לימור (00:02 10.08.2020)

אופים עם הקשקשים? 🤢
מה אם אני אוריד את העור קודם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:16 10.08.2020)

את מתכוונת לעור של הדג או לקשקשים? כי אם את קונה פילה סלמון מוכן זה אמור להיות נקי מקשקשים.
בכל מקרה, אפשר להסיר את העור עם סכין לפני האפיה.

avatar
לימור (10:21 10.08.2020)

תודה רבה! את נהדרת!

avatar
שיראל וקנין (00:31 12.08.2020)

כשהסלמון קפוא אפשר לקלף את העור הוא יוצא יחסית ממש בקלות פשוט מושכים אותו והוא מתקלף (:

לקריאת כל התגובות