שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

4 נתחי סלמון (700-800 גרם)

תיבול לדג: כף וחצי סילאן, 2 כפות רוטב סויה (רצוי בסגנון סיני), כף שמן, כף מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנטנות בגודל עד ס"מ וחצי

בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנטנות בגודל עד ס"מ וחצי

תיבול לבטטה ולתפו"א: 2 כפות שמן, כף סילאן, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

*לפיזור מעל (לא חובה): בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה. מתבלים את קוביות הבטטה ותפו"א ומניחים בתבנית.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך 25 דקות.

-מערבבים את חומרי התיבול של הדג בקערית.

-מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את נתחי הסלמון (הצד של העור מופנה כלפי מטה) ומתבלים את הנתחים בצורה אחידה (משאירים כף מהרוטב בצד).

-מחזירים לתנור החם ואופים במשך 15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור, מורחים מעל את שארית הרוטב ומחזירים לתנור למשך 5-7 דקות נוספות.

הפעל טיימר (5 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מאפינס חלב
עוגת גבינה שיש

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
אקרמן רעה (12:47 21.08.2020)

שלום אפרת. אפשר טריאקי במקום סויה

תודה. ושבת שלום

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:35 21.08.2020)

כן אפשר.
שבת שלום 🌺

Avatar
rachel ben shachar (13:44 16.08.2020)

הי אפרת, באמצע ההכנה נגמר לי הסילאן
מה אפשר לשים על הסלמון במקום סילאן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:47 16.08.2020)

מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
אפשר לשים מייפל או דבש.

Avatar
rachel ben shachar (16:50 16.08.2020)

שמתי דבש
תודה רבה!

Avatar
לימור (12:26 9.08.2020)

העור של הסלמון מלא קשקשים. איך אפשר להיפטר מהם בקלות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:13 9.08.2020)

היי לימור,
את קונה את הדג כשהוא חתוך לפילה (כאשר רק בחלק התחתון יש עור)?
אם כן, יש לאפות את הדג עם העור ולאחר האפיה ניתן בקלות להסיר את העור.

Avatar
לימור (00:02 10.08.2020)

אופים עם הקשקשים? 🤢
מה אם אני אוריד את העור קודם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:16 10.08.2020)

את מתכוונת לעור של הדג או לקשקשים? כי אם את קונה פילה סלמון מוכן זה אמור להיות נקי מקשקשים.
בכל מקרה, אפשר להסיר את העור עם סכין לפני האפיה.

Avatar
לימור (10:21 10.08.2020)

תודה רבה! את נהדרת!

Avatar
שיראל וקנין (00:31 12.08.2020)

כשהסלמון קפוא אפשר לקלף את העור הוא יוצא יחסית ממש בקלות פשוט מושכים אותו והוא מתקלף (:

הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.