שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 2 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

רבע כרוב גדול חתוך גס

גמבה חתוכה למקלות דקים

פלפל צהוב חתוך למקלות דקים

גזר גדול קלוף חתוך למקלות דקים

קולורבי קלוף חתוך למקלות דקים

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק

תיבול לסלט: שליש כוס חומץ רגיל, חצי כוס מים, כפית סוכר, שליש כפית מלח, 4 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:

-מחממים (על אש בינונית) סיר קטן עם חומץ, מים, סוכר ומלח ומערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים בתערובת. מבשלים כ-2 דקות ומסירים מהאש.

-מניחים את כל הירקות בקערה. מוזגים את תערובת הנוזלים על הירקות ומערבבים היטב. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושומרים במקרר.

*יש לתבל את הסלט לפחות שעה לפני ההגשה ולשמור במקרר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לחיטה עם ירקות
מאפינס שוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
ענתי (14:56 17.11.2020)

איך את חותכת כל כך יפה לרצועות דקות ובמיוחד את הגזר והקולורבי? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 17.11.2020)

האמת שבמקרה הזה חתכתי רגיל עם סכין 🙂

Avatar
ליאור (09:14 28.07.2019)

הי אפרת. אפשר לשלב שומשום בסלט? אם כן- כדאי לקלות אותו לפני?
מחפשת איזה תוספת נחמדה שתהפוך את זה ל"סלטי" יותר כי יצא לי קצת כמו ירקות מוחמצים…
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 28.07.2019)

אפשר להוסיף קצת שומשום ולקלות קצת לפני.

Avatar
רגינה (18:53 29.06.2019)

הכנתי את הסלט אתמול, טעמתי ואז עשיתי תיקונים: הוספתי 3 שיני שום מרוסקות ועוד קצת מלח. יצא אלוהי.
אז תודה על הבסיס המשובח, ועל האפשרות להמריא משם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:00 30.06.2019)

מעולה 🙂
תודה רגינה

Avatar
שרון (09:22 27.01.2019)

הי אפרת,

תודה על המתכונים שפשוט הפכו אותי לבשלנית…😉
אפשר את הסלט ללא הקולורבי ורק עם גמבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:34 27.01.2019)

כן. אפשר להכין עם כרוב, גזר וגמבה.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
אסנת (09:24 21.06.2018)

האם אפשר להשתמש בגמבה אדומה במקום כתומה/צהובה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 21.06.2018)

כן.

Avatar
רבקה (08:50 2.08.2017)

בוקר טוב!
אפשר לוותר על הפטרוזיליה?
האם אפשר במקום כרוב לבן לשים כרוב סגול?
אם אני לא אמצא בסופר קולרבי-אפשר גם לוותר עליו?
מה יהיה הטעם של הסלט בלי 2 המרכיבים הללו?
אם אני רוצה להכין את הסלט לשבת, האם יש אפשרות לשפוך את הרוטב על הירקות לפני שבת והוא יחזיק לי עד סוף השבת?
תודה רבה ויום מקסים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 2.08.2017)

היי רבקה,
אפשר להכין את הסלט על בסיס כרוב סגול וגזר. גמבה, פלפל צהוב וקולורבי פחות מתאימים עם כרוב סגול (למרות שתמיד זה עניין של טעם). אפשר לוותר על הפטרוזיליה. בצל ירוק קצוץ יכול להתאים עם כרוב סגול וגזר, אם את אוהבת.
אין בעיה, הסלט מחזיק 2-3 ימים.
יום נפלא 🙂

Avatar
עליזה (11:34 29.04.2017)

האם אפשר להחליף את החומץ במשהו אחר? אין לי.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:52 29.04.2017)

היי עליזה,
אם אין לך חומץ תתבלי רק עם לימון, סוכר ומלח.

Avatar
אורה (13:58 19.07.2017)

פעמיים לימון? כלומר, גם במקום החומץ וגם הכמות שכתבת במתכון

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:01 19.07.2017)

היי אורה,
תתחילי בסה"כ רבע כוס לימון. אח"כ תטעמי ותוסיפי יותר לפי הטעם.

Avatar
שרית (11:22 27.04.2017)

היי,
המתכונים שלך מככבים אצלנו!!
עד כמה זמן ניתן לשמור את הסלט במקרר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:54 27.04.2017)

כיף לשמוע 🙂
הסלט נשמר במקרר כ-3 ימים.
יום מקסים

Avatar
שרית (12:44 27.04.2017)

תודה יקרה!
אחזור לעדכן…

Avatar
יוסי (23:14 9.03.2017)

ערב טוב
רציתי להודות לך על המתכונים שלכם בזכות זה מאפשר לי לעזור לאשה
וכמובן שאני מאוד אוהב ונהנה לבשל היום הרבה יותר מבעבר ישר כוח לכם
תודה רבה יוסי מור

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:42 9.03.2017)

כיף גדול לשמוע 🙂
תודה יוסי וחג פורים שמח!

Avatar
שמחה (15:07 22.02.2017)

שאלה לחכות עד שהרוטב יתקרר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:34 22.02.2017)

אין צורך. אפשר לשפוך את הרוטב על הירקות בעודו חם.

Avatar
שמחה (15:50 22.02.2017)

תודה רבה

Avatar
יפעת (10:53 12.02.2017)

האם אפשר להכין יום לפני את הסלט? הוא יישאר טעים או יתקלקל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:36 12.02.2017)

כן, אפשר.

Avatar
שרית (06:24 8.02.2017)

שלום וברכה.משום מה זה יצא כמו ירקות חיים.ולא מרגישים את החמיצות.
תוכלי לעזר לי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:25 8.02.2017)

היי שרית,
יש לערבב את הרוטב היטב עם הירקות, הוא בדר"כ שוקע למטה.
את הסלט מומלץ לאכול שעה לפחות אחרי ההכנה כי ככל שעובר הזמן הטעמים נספגים בסלט והירקות מקבלים קראנצ'יות מסוימת.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.