זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 2 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
רבע כרוב גדול חתוך גס
גמבה חתוכה למקלות דקים
פלפל צהוב חתוך למקלות דקים
גזר גדול קלוף חתוך למקלות דקים
קולורבי קלוף חתוך למקלות דקים
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
תיבול לסלט: שליש כוס חומץ רגיל, חצי כוס מים, כפית סוכר, שליש כפית מלח, 4 כפות מיץ לימון
אופן הכנה:
-מחממים (על אש בינונית) סיר קטן עם חומץ, מים, סוכר ומלח ומערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים בתערובת. מבשלים כ-2 דקות ומסירים מהאש.
-מניחים את כל הירקות בקערה. מוזגים את תערובת הנוזלים על הירקות ומערבבים היטב. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושומרים במקרר.
*יש לתבל את הסלט לפחות שעה לפני ההגשה ולשמור במקרר.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
היי
תודה על המתכונים הנפלאים
האם ניתן לוותר על כפית הסוכר או עדיף לבחור משהו אחר
(יש סוכרתיים)
תודה
זה מאזן קצת את הטעם החמצמץ אבל אפשר לוותר.
כמה זמן זה מחזיק במקרר?
רוצה להכין משהו שיספיק לי לכמה ימים לקחת לעבודה.
3-4 ימים
יש לך עוד המלצות לסלטים שמחזיקים הרבה זמן במקרר?
סלטים עם חומץ מחזיקים יותר שמן במקרר.
האם אפשר להכין את הרוטב עם מים רותחים, במקום לחמם בסיר על האש?
היי,
מומלץ לא לוותר על הבישול.
איך את חותכת כל כך יפה לרצועות דקות ובמיוחד את הגזר והקולורבי? תודה
האמת שבמקרה הזה חתכתי רגיל עם סכין 🙂
הי אפרת. אפשר לשלב שומשום בסלט? אם כן- כדאי לקלות אותו לפני?
מחפשת איזה תוספת נחמדה שתהפוך את זה ל”סלטי” יותר כי יצא לי קצת כמו ירקות מוחמצים…
תודה
אפשר להוסיף קצת שומשום ולקלות קצת לפני.
הכנתי את הסלט אתמול, טעמתי ואז עשיתי תיקונים: הוספתי 3 שיני שום מרוסקות ועוד קצת מלח. יצא אלוהי.
אז תודה על הבסיס המשובח, ועל האפשרות להמריא משם.
מעולה 🙂
תודה רגינה
הי אפרת,
תודה על המתכונים שפשוט הפכו אותי לבשלנית…😉
אפשר את הסלט ללא הקולורבי ורק עם גמבה?
כן. אפשר להכין עם כרוב, גזר וגמבה.
שבוע נפלא 🙂
האם אפשר להשתמש בגמבה אדומה במקום כתומה/צהובה?
כן.
בוקר טוב!
אפשר לוותר על הפטרוזיליה?
האם אפשר במקום כרוב לבן לשים כרוב סגול?
אם אני לא אמצא בסופר קולרבי-אפשר גם לוותר עליו?
מה יהיה הטעם של הסלט בלי 2 המרכיבים הללו?
אם אני רוצה להכין את הסלט לשבת, האם יש אפשרות לשפוך את הרוטב על הירקות לפני שבת והוא יחזיק לי עד סוף השבת?
תודה רבה ויום מקסים!
היי רבקה,
אפשר להכין את הסלט על בסיס כרוב סגול וגזר. גמבה, פלפל צהוב וקולורבי פחות מתאימים עם כרוב סגול (למרות שתמיד זה עניין של טעם). אפשר לוותר על הפטרוזיליה. בצל ירוק קצוץ יכול להתאים עם כרוב סגול וגזר, אם את אוהבת.
אין בעיה, הסלט מחזיק 2-3 ימים.
יום נפלא 🙂
האם אפשר להחליף את החומץ במשהו אחר? אין לי.
היי עליזה,
אם אין לך חומץ תתבלי רק עם לימון, סוכר ומלח.
פעמיים לימון? כלומר, גם במקום החומץ וגם הכמות שכתבת במתכון
היי אורה,
תתחילי בסה”כ רבע כוס לימון. אח”כ תטעמי ותוסיפי יותר לפי הטעם.
היי,
המתכונים שלך מככבים אצלנו!!
עד כמה זמן ניתן לשמור את הסלט במקרר?
כיף לשמוע 🙂
הסלט נשמר במקרר 3-4 ימים.
יום מקסים
תודה יקרה!
אחזור לעדכן…
ערב טוב
רציתי להודות לך על המתכונים שלכם בזכות זה מאפשר לי לעזור לאשה
וכמובן שאני מאוד אוהב ונהנה לבשל היום הרבה יותר מבעבר ישר כוח לכם
תודה רבה יוסי מור
כיף גדול לשמוע 🙂
תודה יוסי וחג פורים שמח!
שאלה לחכות עד שהרוטב יתקרר?
אין צורך. אפשר לשפוך את הרוטב על הירקות בעודו חם.
תודה רבה
האם אפשר להכין יום לפני את הסלט? הוא יישאר טעים או יתקלקל?
כן, אפשר.
שלום וברכה.משום מה זה יצא כמו ירקות חיים.ולא מרגישים את החמיצות.
תוכלי לעזר לי?
היי שרית,
יש לערבב את הרוטב היטב עם הירקות, הוא בדר”כ שוקע למטה.
את הסלט מומלץ לאכול שעה לפחות אחרי ההכנה כי ככל שעובר הזמן הטעמים נספגים בסלט והירקות מקבלים קראנצ’יות מסוימת.