שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 2 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

רבע כרוב גדול חתוך גס

גמבה חתוכה למקלות דקים

פלפל צהוב חתוך למקלות דקים

גזר גדול קלוף חתוך למקלות דקים

קולורבי קלוף חתוך למקלות דקים

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק

תיבול לסלט: שליש כוס חומץ רגיל, חצי כוס מים, כפית סוכר, שליש כפית מלח, 4 כפות מיץ לימון




אופן הכנה:

-מחממים (על אש בינונית) סיר קטן עם חומץ, מים, סוכר ומלח ומערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים בתערובת. מבשלים כ-2 דקות ומסירים מהאש.

-מניחים את כל הירקות בקערה. מוזגים את תערובת הנוזלים על הירקות ומערבבים היטב. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושומרים במקרר.

*יש לתבל את הסלט לפחות שעה לפני ההגשה ולשמור במקרר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מתכון לחיטה עם ירקותמתכון לחיטה עם ירקות
מאפינס שוקולד מאפינס שוקולד
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
Limor (11:27 30.09.2024)

היי
תודה על המתכונים הנפלאים
האם ניתן לוותר על כפית הסוכר או עדיף לבחור משהו אחר
(יש סוכרתיים)
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:43 1.10.2024)

זה מאזן קצת את הטעם החמצמץ אבל אפשר לוותר.

avatar
Elisheva G (20:20 17.09.2024)

כמה זמן זה מחזיק במקרר?
רוצה להכין משהו שיספיק לי לכמה ימים לקחת לעבודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:22 18.09.2024)

3-4 ימים

avatar
Elisheva G (01:20 19.09.2024)

יש לך עוד המלצות לסלטים שמחזיקים הרבה זמן במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:35 19.09.2024)

סלטים עם חומץ מחזיקים יותר שמן במקרר.

avatar
עדן (11:57 29.12.2022)

האם אפשר להכין את הרוטב עם מים רותחים, במקום לחמם בסיר על האש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:46 29.12.2022)

היי,
מומלץ לא לוותר על הבישול.

avatar
ענתי (14:56 17.11.2020)

איך את חותכת כל כך יפה לרצועות דקות ובמיוחד את הגזר והקולורבי? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 17.11.2020)

האמת שבמקרה הזה חתכתי רגיל עם סכין 🙂

avatar
ליאור (09:14 28.07.2019)

הי אפרת. אפשר לשלב שומשום בסלט? אם כן- כדאי לקלות אותו לפני?
מחפשת איזה תוספת נחמדה שתהפוך את זה ל”סלטי” יותר כי יצא לי קצת כמו ירקות מוחמצים…
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 28.07.2019)

אפשר להוסיף קצת שומשום ולקלות קצת לפני.

avatar
רגינה (18:53 29.06.2019)

הכנתי את הסלט אתמול, טעמתי ואז עשיתי תיקונים: הוספתי 3 שיני שום מרוסקות ועוד קצת מלח. יצא אלוהי.
אז תודה על הבסיס המשובח, ועל האפשרות להמריא משם.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:00 30.06.2019)

מעולה 🙂
תודה רגינה

avatar
שרון (09:22 27.01.2019)

הי אפרת,

תודה על המתכונים שפשוט הפכו אותי לבשלנית…😉
אפשר את הסלט ללא הקולורבי ורק עם גמבה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:34 27.01.2019)

כן. אפשר להכין עם כרוב, גזר וגמבה.
שבוע נפלא 🙂

avatar
אסנת (09:24 21.06.2018)

האם אפשר להשתמש בגמבה אדומה במקום כתומה/צהובה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 21.06.2018)

כן.

avatar
רבקה (08:50 2.08.2017)

בוקר טוב!
אפשר לוותר על הפטרוזיליה?
האם אפשר במקום כרוב לבן לשים כרוב סגול?
אם אני לא אמצא בסופר קולרבי-אפשר גם לוותר עליו?
מה יהיה הטעם של הסלט בלי 2 המרכיבים הללו?
אם אני רוצה להכין את הסלט לשבת, האם יש אפשרות לשפוך את הרוטב על הירקות לפני שבת והוא יחזיק לי עד סוף השבת?
תודה רבה ויום מקסים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 2.08.2017)

היי רבקה,
אפשר להכין את הסלט על בסיס כרוב סגול וגזר. גמבה, פלפל צהוב וקולורבי פחות מתאימים עם כרוב סגול (למרות שתמיד זה עניין של טעם). אפשר לוותר על הפטרוזיליה. בצל ירוק קצוץ יכול להתאים עם כרוב סגול וגזר, אם את אוהבת.
אין בעיה, הסלט מחזיק 2-3 ימים.
יום נפלא 🙂

avatar
עליזה (11:34 29.04.2017)

האם אפשר להחליף את החומץ במשהו אחר? אין לי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:52 29.04.2017)

היי עליזה,
אם אין לך חומץ תתבלי רק עם לימון, סוכר ומלח.

avatar
אורה (13:58 19.07.2017)

פעמיים לימון? כלומר, גם במקום החומץ וגם הכמות שכתבת במתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:01 19.07.2017)

היי אורה,
תתחילי בסה”כ רבע כוס לימון. אח”כ תטעמי ותוסיפי יותר לפי הטעם.

avatar
שרית (11:22 27.04.2017)

היי,
המתכונים שלך מככבים אצלנו!!
עד כמה זמן ניתן לשמור את הסלט במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:54 27.04.2017)

כיף לשמוע 🙂
הסלט נשמר במקרר 3-4 ימים.
יום מקסים

avatar
שרית (12:44 27.04.2017)

תודה יקרה!
אחזור לעדכן…

avatar
יוסי (23:14 9.03.2017)

ערב טוב
רציתי להודות לך על המתכונים שלכם בזכות זה מאפשר לי לעזור לאשה
וכמובן שאני מאוד אוהב ונהנה לבשל היום הרבה יותר מבעבר ישר כוח לכם
תודה רבה יוסי מור

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:42 9.03.2017)

כיף גדול לשמוע 🙂
תודה יוסי וחג פורים שמח!

avatar
שמחה (15:07 22.02.2017)

שאלה לחכות עד שהרוטב יתקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:34 22.02.2017)

אין צורך. אפשר לשפוך את הרוטב על הירקות בעודו חם.

avatar
שמחה (15:50 22.02.2017)

תודה רבה

avatar
יפעת (10:53 12.02.2017)

האם אפשר להכין יום לפני את הסלט? הוא יישאר טעים או יתקלקל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:36 12.02.2017)

כן, אפשר.

avatar
שרית (06:24 8.02.2017)

שלום וברכה.משום מה זה יצא כמו ירקות חיים.ולא מרגישים את החמיצות.
תוכלי לעזר לי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:25 8.02.2017)

היי שרית,
יש לערבב את הרוטב היטב עם הירקות, הוא בדר”כ שוקע למטה.
את הסלט מומלץ לאכול שעה לפחות אחרי ההכנה כי ככל שעובר הזמן הטעמים נספגים בסלט והירקות מקבלים קראנצ’יות מסוימת.

לקריאת כל התגובות