שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 2 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

רבע כרוב גדול חתוך גס

גמבה חתוכה למקלות דקים

פלפל צהוב חתוך למקלות דקים

גזר גדול קלוף חתוך למקלות דקים

קולורבי קלוף חתוך למקלות דקים

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק

תיבול לסלט: שליש כוס חומץ רגיל, חצי כוס מים, כפית סוכר, שליש כפית מלח, 4 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:

-מחממים (על אש בינונית) סיר קטן עם חומץ, מים, סוכר ומלח ומערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים בתערובת. מבשלים כ-2 דקות ומסירים מהאש.

-מניחים את כל הירקות בקערה. מוזגים את תערובת הנוזלים על הירקות ומערבבים היטב. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושומרים במקרר.

*יש לתבל את הסלט לפחות שעה לפני ההגשה ולשמור במקרר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לחיטה עם ירקות
מאפינס שוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ענתי (14:56 17.11.2020)

איך את חותכת כל כך יפה לרצועות דקות ובמיוחד את הגזר והקולורבי? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 17.11.2020)

האמת שבמקרה הזה חתכתי רגיל עם סכין 🙂

ליאור (09:14 28.07.2019)

הי אפרת. אפשר לשלב שומשום בסלט? אם כן- כדאי לקלות אותו לפני?
מחפשת איזה תוספת נחמדה שתהפוך את זה ל”סלטי” יותר כי יצא לי קצת כמו ירקות מוחמצים…
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 28.07.2019)

אפשר להוסיף קצת שומשום ולקלות קצת לפני.

רגינה (18:53 29.06.2019)

הכנתי את הסלט אתמול, טעמתי ואז עשיתי תיקונים: הוספתי 3 שיני שום מרוסקות ועוד קצת מלח. יצא אלוהי.
אז תודה על הבסיס המשובח, ועל האפשרות להמריא משם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:00 30.06.2019)

מעולה 🙂
תודה רגינה

שרון (09:22 27.01.2019)

הי אפרת,

תודה על המתכונים שפשוט הפכו אותי לבשלנית…😉
אפשר את הסלט ללא הקולורבי ורק עם גמבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:34 27.01.2019)

כן. אפשר להכין עם כרוב, גזר וגמבה.
שבוע נפלא 🙂

אסנת (09:24 21.06.2018)

האם אפשר להשתמש בגמבה אדומה במקום כתומה/צהובה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 21.06.2018)

כן.

רבקה (08:50 2.08.2017)

בוקר טוב!
אפשר לוותר על הפטרוזיליה?
האם אפשר במקום כרוב לבן לשים כרוב סגול?
אם אני לא אמצא בסופר קולרבי-אפשר גם לוותר עליו?
מה יהיה הטעם של הסלט בלי 2 המרכיבים הללו?
אם אני רוצה להכין את הסלט לשבת, האם יש אפשרות לשפוך את הרוטב על הירקות לפני שבת והוא יחזיק לי עד סוף השבת?
תודה רבה ויום מקסים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 2.08.2017)

היי רבקה,
אפשר להכין את הסלט על בסיס כרוב סגול וגזר. גמבה, פלפל צהוב וקולורבי פחות מתאימים עם כרוב סגול (למרות שתמיד זה עניין של טעם). אפשר לוותר על הפטרוזיליה. בצל ירוק קצוץ יכול להתאים עם כרוב סגול וגזר, אם את אוהבת.
אין בעיה, הסלט מחזיק 2-3 ימים.
יום נפלא 🙂

עליזה (11:34 29.04.2017)

האם אפשר להחליף את החומץ במשהו אחר? אין לי.

מתכונים ב-10 דקות (13:52 29.04.2017)

היי עליזה,
אם אין לך חומץ תתבלי רק עם לימון, סוכר ומלח.

אורה (13:58 19.07.2017)

פעמיים לימון? כלומר, גם במקום החומץ וגם הכמות שכתבת במתכון

מתכונים ב-10 דקות (14:01 19.07.2017)

היי אורה,
תתחילי בסה”כ רבע כוס לימון. אח”כ תטעמי ותוסיפי יותר לפי הטעם.

שרית (11:22 27.04.2017)

היי,
המתכונים שלך מככבים אצלנו!!
עד כמה זמן ניתן לשמור את הסלט במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (11:54 27.04.2017)

כיף לשמוע 🙂
הסלט נשמר במקרר כ-3 ימים.
יום מקסים

שרית (12:44 27.04.2017)

תודה יקרה!
אחזור לעדכן…

יוסי (23:14 9.03.2017)

ערב טוב
רציתי להודות לך על המתכונים שלכם בזכות זה מאפשר לי לעזור לאשה
וכמובן שאני מאוד אוהב ונהנה לבשל היום הרבה יותר מבעבר ישר כוח לכם
תודה רבה יוסי מור

מתכונים ב-10 דקות (23:42 9.03.2017)

כיף גדול לשמוע 🙂
תודה יוסי וחג פורים שמח!

שמחה (15:07 22.02.2017)

שאלה לחכות עד שהרוטב יתקרר?

מתכונים ב-10 דקות (15:34 22.02.2017)

אין צורך. אפשר לשפוך את הרוטב על הירקות בעודו חם.

שמחה (15:50 22.02.2017)

תודה רבה

יפעת (10:53 12.02.2017)

האם אפשר להכין יום לפני את הסלט? הוא יישאר טעים או יתקלקל?

מתכונים ב-10 דקות (11:36 12.02.2017)

כן, אפשר.

שרית (06:24 8.02.2017)

שלום וברכה.משום מה זה יצא כמו ירקות חיים.ולא מרגישים את החמיצות.
תוכלי לעזר לי?

מתכונים ב-10 דקות (10:25 8.02.2017)

היי שרית,
יש לערבב את הרוטב היטב עם הירקות, הוא בדר”כ שוקע למטה.
את הסלט מומלץ לאכול שעה לפחות אחרי ההכנה כי ככל שעובר הזמן הטעמים נספגים בסלט והירקות מקבלים קראנצ’יות מסוימת.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.