זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי כרוב לבן בינוני חתוך לרצועות דקות
כוס עלי כוסברה קצוצים (*ניתן להמיר בעלי פטרוזיליה)
חופן גרעיני חמניה (אפשר לוותר)
תיבול: 2 כפות שמן זית, 5 כפות מיץ לימון, 5 כפות חומץ רגיל, כפית סוכר, מלח לפי הטעם (בין שליש לחצי כפית מלח), קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
מניחים את החומרים בקערה ומתבלים כשעה לפחות לפני ההגשה.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
יצא ממש ממש טעים. תודה רבה!
שמחה לשמוע💙
אפשר לוותר על החומץ?
אפשר. כדאי לטעום בסוף אם צריך להוסיף מיץ לימון.
היי אפרת האם אפדר להכין את הסלט יום לפני או שעדיף רק לחתוך את הירקות והתיבול לפני ההגשה?
אפשר להכין יום לפני.
כדי שיראה טרי יותר כדאי לתבל ביום שמגישים (כשעתיים לפני).
סלט יאמי
רק היה לי חמוץ מידיי,להבא שאישם חות חומץ
3 כפות חומץ במקום 5
היי,
שמחה שאהבת את המתכון! אפשר להפחית בכמות החומץ אם לא אוהבים את דרגת החמיצות(:
בוקר טוב .
גרעיני חמנייה הם טבעיים או קלויים ?
תודה מראש
היי ויקטור,
יש להשתמש בגרעיני חמנייה טבעיים.
תודה רבה .
יצא מוצלח מאוד
שמחה שאהבת! תודה שחזרת לעדכן😊
אני הוספתי גרעיני חמניה ודלעת טבעיים קלופים וללא קלייה .
טעים מאוד.
האם אפשרי בלי עלי כוסברה?
כן אפשר לוותר(:
הסלט הזה פשוט מעולה. חוזרת אליו שוב ושוב ושוב ושוב. תודה על המתכון ובכלל על אין סוף מתכונים קלים ומעולים שאף פעם לא נכשלים!
איזה כיף שאהבת! שמחה שאת נהנית מהמתכונים ותודה על השיתוף😊
יכול ללכת טוב עם חומץ בלסמי במקום חומץ רגיל?
היי דורית,
כן, אפשר חומץ בלסמי:)
פשוט מעולה!!
הכנתי ביום חמישי לשבת, מקווה שהוא ימשיך להיות טוב גם בשבת עצמה (ובאותה מידה מקווה שיישאר ממנו משהו עד שבת 😉 )
שמחה שאהבת ❤️
אפשר לערבב עם הרוטב גם כמה שעות לפני?
כן.
שוב שלום לך,
אני רוצה לשתף אותך ברעיון מעניין וגם להתייעץ איתך:
אכלתי באירוע סלט כרוב שהרגיש לי שהוא עם הרבה שקדם קלויים. אך מתברר שאין שם ולו
שקד אחד!
טיגנו נודלס עם סוכר חום ערבבו עם כרוב קצוץ והוסיפו רוטב.
מכירה כזה רעיון?
הרוטב הוא מורכב גם מחרדל אבל שאלתי אם נראה לך שגם רוטב בסגנון שמן חומץ סוכר פ. שחור, יתאים?
יום טוב ותודה לך!
מכירה בגדול אבל לא יצא לי להכין.
כן, לא חייב חרדל. אפשר להכין רק עם שמן, חומץ, סוכר ופלפל שחור. אפשר גם להוסיף שום כתוש.
בוקר טוב, אפשרי גם ללא חומץ בכלל?
אולי אפשר לשים קצת יותר מיץ לימון.
בוקר אור לך!
לגמרי לא דחוף:
את מכירה סלט שמורכב רק מכרוב לבן ומלח לימון?
מה המינון?
נראה לי שצריך לערבב דווקא ביד, אפשר עם כפפה?
עוד משהו, את מכירה תבשיל בשם “מוסקי”?
אפשר ללא בשר ומצות? אלו ירקות הם חובה?
תודה רבה!
היי דבי,
אני לא מכירה את הסלט אבל אני מניחה שהשרייה במלח לימון מרככת את הכרוב לאחר זמן מסוים.
גם לדעתי כדאי לערבב ביד/עם כפפה כדי שהמלח ייספג כמו שצריך בכרוב.
גם את התבשיל אני לא מכירה. זה מין פשטידה עם בשר טחון ומצות מפוררות?
לא, תבשיל תוניסאי חושבני.
בכל מקרה. תודה!
אפשר לשים חומץ תפוחים במקום חומץ רגיל?
כן.
אפשר להוסיף חסה?
כן אפשר. שימי קצת פחות כרוב.
הי,
האם ניתן להוסיף סלרי לסלט….??
במידה וכן, אשמח לדעת כמות של הסלרי ושל שאר הדברים במידה וצריך לשנות
תודה מראש, ענת.
היי ענת,
אפשר להוסיף גבעול קטן של סלרי כולל העלים.
אגב יש מתכון לסלט כרוב, סלרי וחמוציות.
אם אכין היום ואשמור במקרר לארוחת שבת בבוקר- זה יהיה טעים או שעדיף טרי?
אין בעיה. גרעינים יש לפזר לפני ההגשה (אם מתכוונים לשים).
כרוב לבן כמו בחנויות הפלאפל- זה המתכון?
זה מתכון יותר דומה (רק בלי החמוציות)- סלט כרוב וחמוציות.
מה אפשר לשים במקום חומץ? משהוא זמין?
היי שירה,
אני חושבת שאפשר לשים מיץ לימון.
שלום, האם אפשר לשמור כוסברה קצוצה במקרר מהיום בבוקר למחר בבוקר כשאכין את הסלט? תודה רבה
היי אולגה,
אפשר. מומלץ לשים בצלוחית קטנה ולעטוף בניילון נצמד. חשוב מאוד שהכוסברה תהיה יבשה לגמרי אחרת היא תרקיב.
היי אפרת,
אני מכינה את הסלט מכרוב חתוך מוכן, כמה כוסות זה יוצא?
אני מניחה שבסביבות 5-4 כוסות.
היי.
אני מכינה עם בצל ירוק במקום הכוסברה.
ומוסיפה לגרעיני החמניה גם גרעיני דלעת ושומשום שאני קולה יחד על מחבת יבשה.
(את הפיצוחים כדאי לערבב סמוך מאוד להגשה כדי שישארו פריכים)
שבת שלום
נשמע מצוין 🙂
תודה שרי ושבת שלום
טעים, טעיםםם, פשוט וקל. איזה כיף! תודה!
תודה דורית, חג שמח! 🙂
אפשר להמיר את גרעיני החמנייה בצנוברים?
היי מתן,
אפשר להמיר בצנוברים.
חומץ בלסמי מיותר כי יש כבר חומץ רגיל.
חג שמח ושנה טובה 🙂
התכוונתי במקום החומץ הרגיל
היי מתן,
אני לא בטוחה איך זה ייצא עם חומץ בלסמי מאחר והטעם שלו הוא דומיננטי יותר.
בכל מקרה אם אתה מחליט לשים אני חושבת שכדאי לשים 2-3 כפות.
מה עדיף חומץ בלסמי או חומץ בן יין לבן?
אלו רק שני סוגי החומץ שיש ברשותי…
היי מתן,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שחומץ בן יין לבן יהיה עדיף.
אפשר להוסיף חומץ בלסמי?
ערב טוב!
מה אפשר לעשות עם ירק בשם קרא? לא דחוף!
תודה!
היי דבי,
קרא זה דלעת לא?
אם כן את יכולה לקלף ולחתוך לקוביות ולבשל. אלה מתכונים שנראים לי מתאימים
סלט דלורית (במקום הדלורית)
מתכון לדלורית (במקום הדלורית)
לביבות דלעת וקישואים
דלעת ושעועית ירוקה
לא נראה לי.
זה משמש ל”סימנים” של ר”ה.
צורה של חציל – קישוא אך בצבע של קישוא.
בכל מקרה תודה!
זה לא כתום בפנים?
מתנצלת אבל ירוק בהיר מאד.
תודה!
שאלתי בחנות הירקות ואמרו לי שזה קישוא ערבי.
שנה טובה!
בזכותך עכשיו גם אני יודעת!
תודה ושנה טובה 🙂