זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
כוס בורגול רגיל או דק
כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
חצי כוס עלי נענע קצוצים דק
חצי כוס בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן + הירוק)
2 עגבניות חתוכות לקוביות (רצוי אדומות וקשות)
תיבול: 4 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, כחצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
-משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים במשך חצי שעה לפחות ומסננים (מומלץ לטעום ולוודא שהוא מוכן).
-מערבבים בקערה את הבורגול עם הפטרוזיליה, הנענע, הבצל הירוק והעגבניה. מתבלים לפני ההגשה.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
היי,
תודה רבה
מתכון מעולה!!! (כרגיל:)
האם זה הולך גם עם חמוציות?
אפשר במקום העגבניות:)
תודה רבה!
האם אפשר גם עגבניות וגם חמוציות?
אם זה מסתדר לך מבחינת טעם אז כן:)
היי אפרת
תודה על המתכון
שמתי במקום עגבניות רימון, יצא מעולה!
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לשתף:)
הכנתי ויצא טעים מאוד הכפלתי כמויות. המתכון מדוייק וממש מעולה המון תודה על האתר שמציל אותי כל סופש
תודה אסנת🙂
היי תודה על מתכונים קלים וטעימים
אם אני מכפילה כמויות להכפיל גם את הרוטב ❓🤔
כן🙂
היי, מה ההבדל בין בורגול דק לעבה? האם המתכון הזה מתאים לדיאטה? יש סוגי בורגול שיותר בריאים? תודה מראש 🙂
היי
מדובר בטחינה לעובי שונה של גרגירי החיטה. אין יתרון בריאותי לסוג אחד על פני השני.
תודה 🙂
מה יותר טעים, הבורגול הדק או העבה? המתכון מתאים לדיאטה?
שניהם טעימים, זה תלוי בטעמך האישי(:
המתכוון עשוי להתאים לדיאטה, תלוי מה סוג הדיאטה שאת עושה.
שלום אפרת.
נתקלתי בדיעות שונות לגבי המים, בו משרים את הבורגול.
אצלך-מים רותחים, אצל אחרים- מים קרים.
יש סיבה להבדלים ביניהם?
היי מיכל.
אני רגילה שמשרים במים חמים ולא קרים(:
היי,
המאכל מגיע מהמטבח הלבנוני, שם נהוג לשים מים רגילים ופשוט להתפיח. שימי לב שאם את משרה במים חמים הבורגול יתקלקל יותר מהר
בנוסף, פלפל אנגלי טחון במקום פלפל שחור יקפיץ את הטעם הרבה יותר..
(אפשר לנסות להוסיף את התבלין גם בחביתת עין.. מושלם!)
שלום,
האם אפשר להשתמש בבורגול מבושל?
כן, אבל אז הבורגול לא יהיה אחד אחד.
הי,
אין לי בצל ירוק, ונענע
אפשר לוותר על הבצל?
היי,
הבצל כמו גם הנענע מאד מוסיפים טעם וארומה, אבל אם אין -אפשר לוותר עליהם.
הכנתי את זה יצא מושלם,
בסוף שמתי בצל לבן רגיל (הרגישו אותו מידי חזק)
יצא לי כמות גדולה בשבילי כמה זמן יכול להחזיק במקרר בנתיים לא תיבלתי הכל.
ואם אני מתבלת כמה זמן יחזיק לי במקרר?
הסלט נשמר במקרר כ-3 ימים.
שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח❤
הי, אפשר לוותר על כל הירוקים ולשים רק כוסברה?
היי,
אפשר(:
אשמח לדעת מתכון לחבילת בורגול
תודה אפרת:)
היי,
לחבילת בורגול של 500 גרם יש להכפיל כמויות פי 2.
בהצלחה(:
יצא לי נורא רטוב. כמה זמן צריך לסנן את הבורגול מהמים?
היי,
אין זמן מדויק לסינון- יש לסנן עד שהבורגול יבש כמעט לגמרי(:
כמה כוסות מים להשים
היי,
יש להשרות את הבורגול במים בכמות שתכסה את כל הבורגול.
מעריכה ש-3 כוסות מים יספיקו.
היי חנוכה שמח
הכוונה לסנן ממים?
באמצע הכנה תודה רבה
היי,
כן, לסנן ממים🙂
יצא מעולה תודה!
שמחה מאד לשמוע🌺
היי אפרת. כמה זמן נשמר במקרר? ועוד שאלה, האם ניתן לוותר על הנענע? תודה
היי,
הסלט במיטבו כמה שיותר סמוך להכנה, אבל אפשר לשמור במקרר כשלושה ימים. אפשר לוותר על הנענע.
בהצלחה!
היי אפרת, אפשר קינואה במקום בורגול? האם צריך לבשל או רק להשרות?
היי ליאן,
אפשר להחליף בקינואה.
מצרפת מדריך איך מכינים קינואה😊
אחד הסלטים הטעימים שאכלתי!
היום היתה לנו ארוחת ערב בסטייל “אפרת סיאצ’י” (:
פרגית, קישואים מצופים וסלט טאבולה.
אין עלייך!
נראה מעולה!
שמחה שנהניתם ❤️
תודה יקרה 🌺
שלום אפרת . הסלט מעולה גם בלי העגבניה. חג חנוכה שמח.
תודה רעיה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת,
חג שמח🌸
טעים מאוד
תודה יפית 🙂
סלט מושלם ובריא
שמחה לקרוא שאהבת חנה ♥
היי אפרת,
מתכון מעניין ויוכן היום. אני מניח שאת העגבניות יש לקצוץ לקוביות קטנות? לא רשום. כמו כן כמה מים רותחים יש לצקת על הבורגול?
היי אורי,
לגבי העגבניות – נכון.
המים אמורים לכסות את הבורגול.
לא צריך לבשל את הבורגול?
לא. מספיק להשרות במים רותחים עד ריכוך.
בריא וטעים!
תודה ניר 🙂
יצא טעים מאוד!
תודה דנה 🙂
שלום אפרת. אפשר בלי עגבניה.
אפשר גם בלי.