זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

חציל גדול קלוף, חתוך לפרוסות בעובי כ-2 ס”מ

2 ביצים קשות

2 בצלים בינוניים מטוגנים

שני שליש כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-כדי להפטר ממרירות החציל: מפזרים על פרוסות החצילים מלח (רצוי גס) ומניחים במסננת. משאירים למשך 20-30 דקות (החצילים אמורים להגיר נוזלים). שוטפים את החצילים במים ומייבשים היטב.

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-משמנים נייר אפיה ומניחים את פרוסות החצילים. מברישים כל פרוסה בשמן זית.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר 30 דקות, הופכים את החצילים צד ל 15 דקות עד שהפרוסות מקבלות גוון זהבהב-שחום.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מניחים במעבד מזון את פרוסות החצילים, בצל מטוגן וביצים קשות וטוחנים היטב לתערובת אחידה (3-5 דקות). מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

-מעבירים לצנצנת או קופסה ושומרים במקרר.

סלט חצילים בטעם כבד

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת לימונענעעוגת לימונענע
המבורגר צמחוני המבורגר צמחוני
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
רחל (15:47 4.01.2022)

מה לשים בממרח ,במקום בצים קשות ,לטבעוני

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:09 4.01.2022)

ללא ביצים המרקם והטעם ישתנו, אבל אפשר להכין ללא ביצים.
אפשרות שלא ניסיתי בעצמי אבל את יכולה לנסות: להשרות ל-45 דקות במים רותחים שליש כוס אגוזי קשיו, לסנן מהמים ולאחר מכן להוסיף אותם יחד עם שאר המרכיבים למעבד מזון ולטחון.

avatar
יעל (08:08 17.12.2021)

בוקר טוב אפרת, בצל ירוק הולך פה? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:09 17.12.2021)

היי יעל,
אם אוהבים- אפשר להוסיף(:

avatar
סיגי (16:48 19.11.2021)

אפרת הי, יש לי שאלה- רוצה לנסות להכין חציל שיהיה לטעמי, הבעיה שאני לא אוהבת חציל, אבל אוהבת כבד. האם המתכון הזה הכי מתאים לי ? האם באמת יש לזה טעם של כבד ? או שיש מתכון יותר מתאים למי שלא אוהב חצילים ? תודה מראש 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:31 20.11.2021)

היי סיגי,
המתכון עשוי להתאים גם למי שלא מחבב במיוחד חצילים, אבל כמובן שזה עניין של טעם- החציל עדיין קיים במתכון…

avatar
סיגי (19:27 20.11.2021)

תודה על המענה. שבוע מבורך.

avatar
שוקי (21:27 7.10.2021)

האם ניתן לוותר על הביצים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:00 7.10.2021)

היי שוקי,
אפשר, אבל המרקם (וגם הטעם) ישתנו.

avatar
שוקי (01:54 8.10.2021)

הכנתי ללא הביצים לקבלת ממרח טבעוני. הוספתי מעט אגוזי מלך, שן שום ומעט מיונז. יצא טעים. אמנם לא כ”כ טעם כבד אבל בכל זאת הולך.
תודה לך ריקי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:05 8.10.2021)

שמחה מאד שיצא טעים גם בגרסה הטבעונית. תודה שחזרת לעדכן!
אפרת(:

avatar
שוקי (01:57 10.10.2021)

בהחלט, אפרת כמובן.
יצאתי טונה.🤫

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:53 10.10.2021)

חחח זה בסדר גמור!

avatar
ריקי (14:33 17.08.2021)

האם סלט חצילים בטעם כבד טוב בהקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:08 17.08.2021)

היי ריקי,
הכי טעים לאכול סמוך להכנה, אבל אפשר להקפיא.

avatar
מעין (22:57 7.06.2021)

יצא מושלם ! יותר טעים משל החנות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:51 7.06.2021)

שמחה שאהבת😊

avatar
מרים (14:33 7.05.2021)

מכינה כל שבת פשוט מעדן!!!
תודה אפרת על כל המתכונים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:42 7.05.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה מרים ושבת שלום😊

avatar
דנה (22:57 4.01.2021)

הי אפרת,
יצא לי מרקם סמיך. היו לי 2 חצילים בינוניים, 2 בצלים בינוניים ושמתי 2.5 ביצים קשות בגלל שהיה יותר חציל.
להוסיף עוד בצל מטוגן או קצת שמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:20 4.01.2021)

אני מניחה שתוכלי להוסיף עוד בצל מטוגן לדילול מרקם החציל

avatar
יסמין (11:58 25.11.2020)

אפשר לטחון עם סלייסר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:13 25.11.2020)

לא חושבת שזה יעבוד טוב
עדיף בלנדר, גם בלנדר מוט ידני טוב

avatar
יסמין (14:23 25.11.2020)

תודה 🙂
בנוסף,
כמה יהיה גרוע ללא בצל?
האם עדיף להוסיף משו אחר (תפוח אדמה או משו) ? או לעבור למתכון אחר?….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:32 25.11.2020)

הבצל המטוגן מוסיף המוןןן והוא מקנה את כל הטעם,
הייתי מציעה לעבור למתכון אחר

avatar
אילנית (22:15 12.11.2020)

יצא ממש טעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:26 12.11.2020)

תודה אילנית, שמחה שאהבת 🙂

avatar
לילי (19:40 10.09.2020)

הי, לדעתך יעבוד עם בלנדר מוט?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:06 10.09.2020)

כן, אמור לעבוד.

avatar
Yael Cohen Herschkovitz (10:56 11.09.2020)

הי. שמתי את פרוסות החצילים בתנור לפני מה שרשום והם יצאו פחמים… מה עשיתי לא נכון?? אולי חתכתי לפרוסות דקות מדי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:05 11.09.2020)

אפית בחום עליון ותחתון או בטורבו או תוכנית אחרת?
וכן, יכול להיות שחתכת דק מידי.

avatar
סמדר פרי (17:42 21.08.2020)

אפרת יקרה, הכנתי ומאוד אהבנו, מוצלח ביותר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:43 21.08.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
לאה (00:07 17.07.2020)

היי אפר ת
אפשרי לשים שום במקום בצל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:05 17.07.2020)

הבצל כל כך מוסיף לטעם שלא הייתי ממליצה לוותר עליו.

avatar
יוסי (05:32 23.10.2020)

חח מאבד את כל הפואנטה הבצל משחק פה חלק עיקרי לדעתי המנה אי אפשר לדלג עליו

avatar
שירה גלבוע (03:51 17.05.2020)

הכנתי לשבת, טוענים שיצא מוצלח, האמת היא שלא טעמתי, לא יודעת למה אך זה לא בא לי טוב.
האמת, אני היחידה עם טענות. כולם, ללא יוצא מן הכלל (עם יוצאת-אני) עפו על זה.
תודה לך.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:32 17.05.2020)

שמחה שאהבו 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
תחיה (20:53 14.05.2020)

היי, מכינה עכשיו..
האם ניתן להקפיא חלק?
תודה מראש!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 14.05.2020)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

avatar
שרה (13:43 8.05.2020)

בסלט הקנוי יש חומוס וזה מאד מוסיף. אני רוצה לנסות. כמה להוסיף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:27 8.05.2020)

אני לא מכירה. אבל תתחילי בחצי כוס גרגירי חומוס מבושלים או מקופסת שימורים ותטעמי.

avatar
galitea (12:52 2.05.2020)

שלום אפרת,
עד כמה נורא אם לא קילפתי את החציל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:50 2.05.2020)

אם כבר טחנת אז לא נורא.

avatar
galitea (21:12 2.05.2020)

יצא טעים מאוד ובכלל לא מרגישים את הקליפה. הוספתי גם קצת מיונז יצא ליגה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:54 2.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
יעלי (11:48 26.04.2020)

היי אפרת ראשית תודה על המתכון יצא טעים!!
שנית, אשמח לדעת כמה ימים אחרי שהכנתי את הסלט זה בסדר לאכול ממנו?
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:22 26.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂
הסלט נשמר במקרר כ-4 ימים.

avatar
אורית (00:36 12.04.2020)

היי אפרת,
חזרתי לעדכן שהכנתי ביום שישי ויצא פשוט מעולה!!
לא האמנתי שבכזו קלות אצליח להכין את זה כ\”כ טעים…
(הוספתי מעט פפריקה מתוקה כדי לתת צבע)
בזכותך זה שדרג לנו את סעודות השבת, התחסל לפני סוף שבת..
תודה רבה על המתכונים המצוינים והקלים! ועל המענה לשאלות..
חג שמח!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:24 12.04.2020)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה לך.
פסח שמח והמון בריאות!

avatar
אורית (02:12 10.04.2020)

היי אפרת היקרה,
האם אפשר לטגן את החציל במחבת במקום תנור?
תודה רבה וחג שמח!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:55 10.04.2020)

נראה לי שכן.
חג שמח 🌺

avatar
יעקב (01:56 10.04.2020)

האם אפשר להשתמש בשמן קנולה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:49 10.04.2020)

כן אפשר.

avatar
הדס (01:08 17.01.2020)

האם אפשר לשרוף את החציל על האש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 17.01.2020)

כן אפשר.

avatar
מושקי (13:31 10.01.2020)

המתכון הזה ביחד עם הפיתות גם מאתר שלך פשוווט אליפות 1 הדברים הטעימים!
זה הפינוק שלנו היום שישי תוך כדי הכנות לשבת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:32 10.01.2020)

שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 💕

avatar
tamar (11:52 25.12.2019)

אני צריכה כמות לשלושים אנשים מכמה חצילים את חושבת שאני צריכה להכין?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 25.12.2019)

מניחה שזה מוגש עם עוד מנות/סלטים? זה סלט שאוכלים ממנו בכמות קטנה. לדעתי תכפילי כמויות ב-3.

avatar
אליסף (13:28 10.10.2019)

אפרת תודה רבה על המתכונים הנפלאים…
אך אני עושה את החציל בטעם כבד שיצא שחום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 10.10.2019)

היי אליסף,
כדי שהסלט ייצא שחום יש לטגן את הבצל עד להשחמה. אפשר גם להוסיף כחצי סלסלה פטריות פורטבלו טריות, לטגן אותן ואח”כ לטחון עם כל התערובת.
יש כאלה שמשאירים את החציל עם הקליפה שלו וזה נותן צבע.

avatar
אור (13:05 5.09.2019)

היי מתכון טעים ממש אפשר להוסיף אגוזי מלח ולטחון יוצא טעם גן עדןן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:47 5.09.2019)

תודה אור 🙂

avatar
אסתי נוסבאום (10:16 9.08.2019)

היי אפרת, אפשר קישואים במקום חצילים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:06 9.08.2019)

כן. יש מתכון דומה – ממרח קישואים.

avatar
בתיה סגל (20:20 8.08.2019)

יצא מדהים ללק את העצבעות👍

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:32 8.08.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
רחל (13:04 8.08.2019)

הכנת שבת שעברה וליקקו את האצבעות!!! וזה שבעלי לא אוהב חצילים
אני מכינה השבוע ג”כ תודה רבה!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 8.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה

avatar
משה (10:03 25.05.2019)

הופתעתי מאוד. הכנה קלה, טעם מצוין!
אכין לבד טרי ולא אקנה את המוצר התעשייתי.

הרבה תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:10 26.05.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה משה

avatar
גיל ניר (14:17 18.05.2019)

הוספתי חבילה פטריות מטוגנות במחבת וזה יצא מעדן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 18.05.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה

avatar
מתעניינת (09:43 7.05.2019)

האם מקלפים את החציל לפני הפריסה שלו ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 7.05.2019)

כן.

avatar
הודיה (11:48 15.01.2019)

אפשר להקפיא את זה, ולהוציא לשבת והטעם יהיה אותו דבר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:00 15.01.2019)

לדעתי כן.

avatar
נטלי (21:29 3.12.2018)

היי תודה על מתכונים נהדרים וטעימיייים
כמה זמן ניתן לשמור במקרר?
תודה
אשמח לתגובה במייל בבקשה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 4.12.2018)

היי נטלי,
הסלט נשמר במקרר כ-4 ימים.
*שלחתי גם למייל.

avatar
מיכל (19:12 1.11.2018)

יצא טעים טעים אמיתי!!!!!!
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 1.11.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מיכל 🙂

avatar
אושרת ליפקוביץ (08:47 12.10.2018)

שרפתי את החציל על האש ולא בתנור יצא מדהים!!!!!
תודה רבה לך אלופה !!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 12.10.2018)

מעולה!
תודה אושרת 🙂

avatar
Esther (06:55 28.08.2018)

היי!אני מתה על המתכונים שלך… מתכוונת להכין את זה לכבוד החג. האם זה סלט שניתן להקפיא ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 28.08.2018)

לא אמורה להיות בעיה.
יום מקסים 🌷

avatar
רותי רונן (10:23 9.08.2018)

שלום אפרת,
האם אפשר לטגן את החצילים במקום בתנור ?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:25 9.08.2018)

כן אפשר.

avatar
זהבה (19:50 6.08.2018)

שלום אפרת,

האם אפשר להחליף את הבצלים המטוגנים בקוביות של בצל מטוגן של דורות?
כמה את מעריכה שאצטרך לשים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 6.08.2018)

היי זהבה,
תתחילי מ-2 קוביות ותטעמי את התערובת. אם מרגיש לך שחסר תוסיפי יותר ותטחני.

avatar
אהובה (23:27 4.08.2018)

שבוע טוב אפרת בדיוק חיפשתי את המתכון הזה תודה על המתכונים המוצלחים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 5.08.2018)

מעולה 🙂
שבוע טוב יקירה 🌷

avatar
אורנה (17:28 2.08.2018)

מה זה מעבד מזון? מיקסר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 2.08.2018)

היי אורנה,
הכוונה למכשיר שיש לו להב סכין כמו זה שבתמונה שצירפתי.

avatar
רינה (21:04 31.07.2018)

אפרת,
זה יצא מדהים!!!
כולם אהבו, גם מי שלא אוהב חצילים.:)
זה מתכון מושלם!!!!!
כמו כל המתכונים שלקחתי מפה
תודה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:45 31.07.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה רינה 🌷

avatar
רינה (10:41 13.12.2018)

בדיוק נגמר לי השמן זית
יש מצב להכין את זה עם שמן קנולה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:35 13.12.2018)

כן.

avatar
אלה (16:03 31.07.2018)

אפרת היקרה, מזמן לא הגבתי אבל המתכון הזה פשוט גן עדן. תודה לך, כה פשוט וטעים, בפעם הבאה צריך להכפיל את הכמות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:37 31.07.2018)

תודה אלה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
רינה (10:38 30.07.2018)

שלום אפרת,
אין לי מעבד מזון
במה עדיף להשתמש בבלנדר או במאסטר סלייסר?
תודה ויום טוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 30.07.2018)

נראה לי שעדיף בבלנדר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות