זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
חציל גדול קלוף, חתוך לפרוסות בעובי כ-2 ס”מ
2 בצלים בינוניים מטוגנים
שני שליש כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-כדי להפטר ממרירות החציל: מפזרים על פרוסות החצילים מלח (רצוי גס) ומניחים במסננת. משאירים למשך 20-30 דקות (החצילים אמורים להגיר נוזלים). שוטפים את החצילים במים ומייבשים היטב.
-מחממים תנור ל-190 מעלות.
-משמנים נייר אפיה ומניחים את פרוסות החצילים. מברישים כל פרוסה בשמן זית.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות.
-לאחר 30 דקות, הופכים את החצילים צד ל 15 דקות עד שהפרוסות מקבלות גוון זהבהב-שחום.
-מניחים במעבד מזון את פרוסות החצילים, בצל מטוגן וביצים קשות וטוחנים היטב לתערובת אחידה (3-5 דקות). מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
-מעבירים לצנצנת או קופסה ושומרים במקרר.
- סלט חסה חגיגי |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי |
- סלט גזר ופקאן |
- סלט שעועית ובצל |
- סלט קולורבי ותפוח
הי אפרת
תודה רבה על המתכונים המושלמים שלך!!
אם הכנתי סלט חצילים היום לכמה זמן ישאר טוב במקרר?
ואם אני צריכה שישאר עד סופש עדיף להקפיא ולהפשיר ברביעי?
הסלט נשמר במקרר כ-4 ימים.
אפשר להקפיא.
כמה פלפל שחור לשים?
תודה ענקית!
קמצוץ עם האצבעות:)
היי אפרת,
באיזה מצב צריך לשים את החצילים בתנור?
עליון תחתון? טורבו? או מה?
תודה!
עליון תחתון🙂
כייף שאת זמינה:)
תודה רבה!
מכניסה עכשיו לתנור
אחזור ועדכן בע”ה
יצא פשוט מושלם
האתר שלך עוזר לי מאד
שמחה לשמוע❤️
תודה ושבת שלום
האם אפשר להשתמש בחצילים מוכנים מצנצנת?
אני חושבת שכן.
איך אפשר להקפיא אם יש ביצים?
אפשר להקפיא כי הביצים מבושלות, אם כי מומלץ להכין ביום יומיים הסמוכים להגשה ולשמור במקרר.
אפרת, אמאל’ה טעיםםם. כל מה שעשוי מחציל אני אוהבת.
כמה זמן אפשר לשמור במקרר? הכנתי כמות כבר שיהיה לסוכות. איך כדאי ונכון לאחסן את זה?
תודה מאד
היי
עד סוכות מומלץ לשמור במקפיא.
שמחה מאד שנהנית מהמתכון!
ואוו!!!
איזה מתכון מושלם
בול במרקם
בול בטעם
תודה אפרת!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא מושלם..
כיף לשמוע!
היי אפרת
אני מהצהריים על האתר שלך והמטבח
מסתכלת ורצה להכין
עכשיו סיימתי להכין את הסלט הטעיםם הזה
וכמובן הכנתי את הסלט חציל בטחינה
וסמבוסקים …
ומחר סלט ביצים ועוד….
והכל בזכותך💖🌺🌺חג שמח!
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
תודה שחזרת לשתף❤️
הכנתי לסעודת פורים יצא מעדן
תודה ופורים שמח
איזה כיף שיצא מוצלח ושנהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף ופורים שמח🌺
היי אפרת,
תקשיבי, כנתי את הסלט הזה (ולא טעמתי כי אני ממש, אבל ממש לא אוהבת חצילים) ובעלי התלקק עליו ולא הפסיק לדבר ולבקש שאכין שוב… תודההההההההההההההההה💓💓💓💓💓💓💓💓💓
שמחה מאד לשמוע!
תודה על השיתוף🙂
האם ניתן להכיןבאותה מתכונת עם קישואים.
היי,
את מתכוונת קישואים במקום חציל? לא יצא כ”כ מוצלח כמו עם חציל.
אני הכנתי עם קישואים באותו דרך והוספתי פטריות שיורים ויצא פצצה
עשיתי ויצא מהמם!!
ניסיתי בחיי כבר כמה פעמים מתכונים של חצילים בטעם כבד
ואף פעם לא יצא לי אמיתי! המון תודות!
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף בתוצאות🌺
תודה על עוד מתכון מעולה! מכינה כבר כמה פעמים, מה שנשאר משבת אוכלים על לחם קלוי, ללקק את האצבעות 🙂
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבתם💜 תודה על השיתוף(:
בוקר טוב!
האם חייב להשתמש גם בצהוב של הביצה ואם כן, אפשר רק צהוב אחד ו2 לבנים של הביצה?
היי,
מומלץ לא לוותר על החלמון, אבל אפשר להשתמש בחלמון אחד ושני חלבונים.
תודה לך! יומוצלח
תודה רבה על מתכון מיוחד שהפך ללהיט!
עכשיו מכינה כפול 6, לכל החג…
פסח כשר ושמח!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
חג שמח😊
מה לשים בממרח ,במקום בצים קשות ,לטבעוני
ללא ביצים המרקם והטעם ישתנו, אבל אפשר להכין ללא ביצים.
אפשרות שלא ניסיתי בעצמי אבל את יכולה לנסות: להשרות ל-45 דקות במים רותחים שליש כוס אגוזי קשיו, לסנן מהמים ולאחר מכן להוסיף אותם יחד עם שאר המרכיבים למעבד מזון ולטחון.
בוקר טוב אפרת, בצל ירוק הולך פה? תודה
היי יעל,
אם אוהבים- אפשר להוסיף(:
אפרת הי, יש לי שאלה- רוצה לנסות להכין חציל שיהיה לטעמי, הבעיה שאני לא אוהבת חציל, אבל אוהבת כבד. האם המתכון הזה הכי מתאים לי ? האם באמת יש לזה טעם של כבד ? או שיש מתכון יותר מתאים למי שלא אוהב חצילים ? תודה מראש 🙂
היי סיגי,
המתכון עשוי להתאים גם למי שלא מחבב במיוחד חצילים, אבל כמובן שזה עניין של טעם- החציל עדיין קיים במתכון…
תודה על המענה. שבוע מבורך.
האם ניתן לוותר על הביצים ?
היי שוקי,
אפשר, אבל המרקם (וגם הטעם) ישתנו.
הכנתי ללא הביצים לקבלת ממרח טבעוני. הוספתי מעט אגוזי מלך, שן שום ומעט מיונז. יצא טעים. אמנם לא כ”כ טעם כבד אבל בכל זאת הולך.
תודה לך ריקי
שמחה מאד שיצא טעים גם בגרסה הטבעונית. תודה שחזרת לעדכן!
אפרת(:
בהחלט, אפרת כמובן.
יצאתי טונה.🤫
חחח זה בסדר גמור!
מיונז מורכב מביצים, לא? לא כל כך טבעוני..
האם סלט חצילים בטעם כבד טוב בהקפאה?
היי ריקי,
הכי טעים לאכול סמוך להכנה, אבל אפשר להקפיא.
יצא מושלם ! יותר טעים משל החנות
שמחה שאהבת😊
מכינה כל שבת פשוט מעדן!!!
תודה אפרת על כל המתכונים.
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה מרים ושבת שלום😊
הי אפרת,
יצא לי מרקם סמיך. היו לי 2 חצילים בינוניים, 2 בצלים בינוניים ושמתי 2.5 ביצים קשות בגלל שהיה יותר חציל.
להוסיף עוד בצל מטוגן או קצת שמן?
אני מניחה שתוכלי להוסיף עוד בצל מטוגן לדילול מרקם החציל
אפשר לטחון עם סלייסר?
לא חושבת שזה יעבוד טוב
עדיף בלנדר, גם בלנדר מוט ידני טוב
תודה 🙂
בנוסף,
כמה יהיה גרוע ללא בצל?
האם עדיף להוסיף משו אחר (תפוח אדמה או משו) ? או לעבור למתכון אחר?….
הבצל המטוגן מוסיף המוןןן והוא מקנה את כל הטעם,
הייתי מציעה לעבור למתכון אחר
יצא ממש טעים
תודה אילנית, שמחה שאהבת 🙂
הי, לדעתך יעבוד עם בלנדר מוט?
כן, אמור לעבוד.
הי. שמתי את פרוסות החצילים בתנור לפני מה שרשום והם יצאו פחמים… מה עשיתי לא נכון?? אולי חתכתי לפרוסות דקות מדי?
אפית בחום עליון ותחתון או בטורבו או תוכנית אחרת?
וכן, יכול להיות שחתכת דק מידי.
אפרת יקרה, הכנתי ומאוד אהבנו, מוצלח ביותר
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי אפר ת
אפשרי לשים שום במקום בצל?
הבצל כל כך מוסיף לטעם שלא הייתי ממליצה לוותר עליו.
חח מאבד את כל הפואנטה הבצל משחק פה חלק עיקרי לדעתי המנה אי אפשר לדלג עליו
הכנתי לשבת, טוענים שיצא מוצלח, האמת היא שלא טעמתי, לא יודעת למה אך זה לא בא לי טוב.
האמת, אני היחידה עם טענות. כולם, ללא יוצא מן הכלל (עם יוצאת-אני) עפו על זה.
תודה לך.
שמחה שאהבו 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי, מכינה עכשיו..
האם ניתן להקפיא חלק?
תודה מראש!
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
בסלט הקנוי יש חומוס וזה מאד מוסיף. אני רוצה לנסות. כמה להוסיף?
אני לא מכירה. אבל תתחילי בחצי כוס גרגירי חומוס מבושלים או מקופסת שימורים ותטעמי.
שלום אפרת,
עד כמה נורא אם לא קילפתי את החציל?
אם כבר טחנת אז לא נורא.
יצא טעים מאוד ובכלל לא מרגישים את הקליפה. הוספתי גם קצת מיונז יצא ליגה!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת ראשית תודה על המתכון יצא טעים!!
שנית, אשמח לדעת כמה ימים אחרי שהכנתי את הסלט זה בסדר לאכול ממנו?
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
הסלט נשמר במקרר כ-4 ימים.
היי אפרת,
חזרתי לעדכן שהכנתי ביום שישי ויצא פשוט מעולה!!
לא האמנתי שבכזו קלות אצליח להכין את זה כ\”כ טעים…
(הוספתי מעט פפריקה מתוקה כדי לתת צבע)
בזכותך זה שדרג לנו את סעודות השבת, התחסל לפני סוף שבת..
תודה רבה על המתכונים המצוינים והקלים! ועל המענה לשאלות..
חג שמח!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה לך.
פסח שמח והמון בריאות!
היי אפרת היקרה,
האם אפשר לטגן את החציל במחבת במקום תנור?
תודה רבה וחג שמח!!
נראה לי שכן.
חג שמח 🌺
האם אפשר להשתמש בשמן קנולה?
כן אפשר.
האם אפשר לשרוף את החציל על האש?
כן אפשר.
היי אפרת , אני תמיד מכינה כמו ההוראות ,וזה יוצא מושלם !
הפעם שרפתי וזה ממש לא יוצא אותו מרקם .
היי נטע,
נכון, כשקולים את החציל יש שינוי גם בטעם וגם מעט במרקם, אך יש כאלה שמעדיפים להכין דווקא בצורה כזו😊
במידה ואני קולה את החציל על האש – זה מבטל את הצורך לפרוס את החציל ולהשרות עם מלח גס נכון?
נכון(:
המתכון הזה ביחד עם הפיתות גם מאתר שלך פשוווט אליפות 1 הדברים הטעימים!
זה הפינוק שלנו היום שישי תוך כדי הכנות לשבת
שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 💕
אני צריכה כמות לשלושים אנשים מכמה חצילים את חושבת שאני צריכה להכין?
מניחה שזה מוגש עם עוד מנות/סלטים? זה סלט שאוכלים ממנו בכמות קטנה. לדעתי תכפילי כמויות ב-3.
אפרת תודה רבה על המתכונים הנפלאים…
אך אני עושה את החציל בטעם כבד שיצא שחום
היי אליסף,
כדי שהסלט ייצא שחום יש לטגן את הבצל עד להשחמה. אפשר גם להוסיף כחצי סלסלה פטריות פורטבלו טריות, לטגן אותן ואח”כ לטחון עם כל התערובת.
יש כאלה שמשאירים את החציל עם הקליפה שלו וזה נותן צבע.
היי מתכון טעים ממש אפשר להוסיף אגוזי מלח ולטחון יוצא טעם גן עדןן
תודה אור 🙂
היי אפרת, אפשר קישואים במקום חצילים?
כן. יש מתכון דומה – ממרח קישואים.
יצא מדהים ללק את העצבעות👍
שמחה שיצא טעים 🙂
הכנת שבת שעברה וליקקו את האצבעות!!! וזה שבעלי לא אוהב חצילים
אני מכינה השבוע ג”כ תודה רבה!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה
הופתעתי מאוד. הכנה קלה, טעם מצוין!
אכין לבד טרי ולא אקנה את המוצר התעשייתי.
הרבה תודה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה משה
הוספתי חבילה פטריות מטוגנות במחבת וזה יצא מעדן
נשמע מעולה 🙂
תודה
האם מקלפים את החציל לפני הפריסה שלו ?
כן.
אפשר להקפיא את זה, ולהוציא לשבת והטעם יהיה אותו דבר?
לדעתי כן.
היי תודה על מתכונים נהדרים וטעימיייים
כמה זמן ניתן לשמור במקרר?
תודה
אשמח לתגובה במייל בבקשה
היי נטלי,
הסלט נשמר במקרר כ-4 ימים.
*שלחתי גם למייל.
יצא טעים טעים אמיתי!!!!!!
תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה מיכל 🙂
שרפתי את החציל על האש ולא בתנור יצא מדהים!!!!!
תודה רבה לך אלופה !!
מעולה!
תודה אושרת 🙂
היי!אני מתה על המתכונים שלך… מתכוונת להכין את זה לכבוד החג. האם זה סלט שניתן להקפיא ?
לא אמורה להיות בעיה.
יום מקסים 🌷
שלום אפרת,
האם אפשר לטגן את החצילים במקום בתנור ?
תודה
כן אפשר.
שלום אפרת,
האם אפשר להחליף את הבצלים המטוגנים בקוביות של בצל מטוגן של דורות?
כמה את מעריכה שאצטרך לשים?
היי זהבה,
תתחילי מ-2 קוביות ותטעמי את התערובת. אם מרגיש לך שחסר תוסיפי יותר ותטחני.
שבוע טוב אפרת בדיוק חיפשתי את המתכון הזה תודה על המתכונים המוצלחים.
מעולה 🙂
שבוע טוב יקירה 🌷
מה זה מעבד מזון? מיקסר?
היי אורנה,
הכוונה למכשיר שיש לו להב סכין כמו זה שבתמונה שצירפתי.
אפרת,
זה יצא מדהים!!!
כולם אהבו, גם מי שלא אוהב חצילים.:)
זה מתכון מושלם!!!!!
כמו כל המתכונים שלקחתי מפה
תודה לך
איזה כיף לשמוע!
תודה רינה 🌷
בדיוק נגמר לי השמן זית
יש מצב להכין את זה עם שמן קנולה?
כן.
אפרת היקרה, מזמן לא הגבתי אבל המתכון הזה פשוט גן עדן. תודה לך, כה פשוט וטעים, בפעם הבאה צריך להכפיל את הכמות.
תודה אלה, שמחה שאהבת 🙂
שלום אפרת,
אין לי מעבד מזון
במה עדיף להשתמש בבלנדר או במאסטר סלייסר?
תודה ויום טוב
נראה לי שעדיף בבלנדר.