שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

חציל גדול קלוף, חתוך לפרוסות בעובי כ-2 ס”מ

2 ביצים קשות

2 בצלים בינוניים מטוגנים

שני שליש כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-כדי להפטר ממרירות החציל: מפזרים על פרוסות החצילים מלח (רצוי גס) ומניחים במסננת. משאירים למשך 20-30 דקות (החצילים אמורים להגיר נוזלים). שוטפים את החצילים במים ומייבשים היטב.

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-משמנים נייר אפיה ומניחים את פרוסות החצילים. מברישים כל פרוסה בשמן זית.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר 30 דקות, הופכים את החצילים צד ל 15 דקות עד שהפרוסות מקבלות גוון זהבהב-שחום.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מניחים במעבד מזון את פרוסות החצילים, בצל מטוגן וביצים קשות וטוחנים היטב לתערובת אחידה (3-5 דקות). מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

-מעבירים לצנצנת או קופסה ושומרים במקרר.

סלט חצילים בטעם כבד

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת לימונענע
המבורגר צמחוני

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ריקי (14:33 17.08.2021)

האם סלט חצילים בטעם כבד טוב בהקפאה?

מתכונים ב-10 דקות (15:08 17.08.2021)

היי ריקי,
הכי טעים לאכול סמוך להכנה, אבל אפשר להקפיא.

מעין (22:57 7.06.2021)

יצא מושלם ! יותר טעים משל החנות

מתכונים ב-10 דקות (23:51 7.06.2021)

שמחה שאהבת😊

מרים (14:33 7.05.2021)

מכינה כל שבת פשוט מעדן!!!
תודה אפרת על כל המתכונים.

מתכונים ב-10 דקות (14:42 7.05.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה מרים ושבת שלום😊

דנה (22:57 4.01.2021)

הי אפרת,
יצא לי מרקם סמיך. היו לי 2 חצילים בינוניים, 2 בצלים בינוניים ושמתי 2.5 ביצים קשות בגלל שהיה יותר חציל.
להוסיף עוד בצל מטוגן או קצת שמן?

מתכונים ב-10 דקות (23:20 4.01.2021)

אני מניחה שתוכלי להוסיף עוד בצל מטוגן לדילול מרקם החציל

יסמין (11:58 25.11.2020)

אפשר לטחון עם סלייסר?

מתכונים ב-10 דקות (13:13 25.11.2020)

לא חושבת שזה יעבוד טוב
עדיף בלנדר, גם בלנדר מוט ידני טוב

יסמין (14:23 25.11.2020)

תודה 🙂
בנוסף,
כמה יהיה גרוע ללא בצל?
האם עדיף להוסיף משו אחר (תפוח אדמה או משו) ? או לעבור למתכון אחר?….

מתכונים ב-10 דקות (14:32 25.11.2020)

הבצל המטוגן מוסיף המוןןן והוא מקנה את כל הטעם,
הייתי מציעה לעבור למתכון אחר

אילנית (22:15 12.11.2020)

יצא ממש טעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:26 12.11.2020)

תודה אילנית, שמחה שאהבת 🙂

לילי (19:40 10.09.2020)

הי, לדעתך יעבוד עם בלנדר מוט?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:06 10.09.2020)

כן, אמור לעבוד.

Yael Cohen Herschkovitz (10:56 11.09.2020)

הי. שמתי את פרוסות החצילים בתנור לפני מה שרשום והם יצאו פחמים… מה עשיתי לא נכון?? אולי חתכתי לפרוסות דקות מדי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:05 11.09.2020)

אפית בחום עליון ותחתון או בטורבו או תוכנית אחרת?
וכן, יכול להיות שחתכת דק מידי.

סמדר פרי (17:42 21.08.2020)

אפרת יקרה, הכנתי ומאוד אהבנו, מוצלח ביותר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:43 21.08.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

לאה (00:07 17.07.2020)

היי אפר ת
אפשרי לשים שום במקום בצל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:05 17.07.2020)

הבצל כל כך מוסיף לטעם שלא הייתי ממליצה לוותר עליו.

יוסי (05:32 23.10.2020)

חח מאבד את כל הפואנטה הבצל משחק פה חלק עיקרי לדעתי המנה אי אפשר לדלג עליו

שירה גלבוע (03:51 17.05.2020)

הכנתי לשבת, טוענים שיצא מוצלח, האמת היא שלא טעמתי, לא יודעת למה אך זה לא בא לי טוב.
האמת, אני היחידה עם טענות. כולם, ללא יוצא מן הכלל (עם יוצאת-אני) עפו על זה.
תודה לך.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:32 17.05.2020)

שמחה שאהבו 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

תחיה (20:53 14.05.2020)

היי, מכינה עכשיו..
האם ניתן להקפיא חלק?
תודה מראש!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 14.05.2020)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

שרה (13:43 8.05.2020)

בסלט הקנוי יש חומוס וזה מאד מוסיף. אני רוצה לנסות. כמה להוסיף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:27 8.05.2020)

אני לא מכירה. אבל תתחילי בחצי כוס גרגירי חומוס מבושלים או מקופסת שימורים ותטעמי.

galitea (12:52 2.05.2020)

שלום אפרת,
עד כמה נורא אם לא קילפתי את החציל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:50 2.05.2020)

אם כבר טחנת אז לא נורא.

galitea (21:12 2.05.2020)

יצא טעים מאוד ובכלל לא מרגישים את הקליפה. הוספתי גם קצת מיונז יצא ליגה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:54 2.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

יעלי (11:48 26.04.2020)

היי אפרת ראשית תודה על המתכון יצא טעים!!
שנית, אשמח לדעת כמה ימים אחרי שהכנתי את הסלט זה בסדר לאכול ממנו?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:22 26.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂
הסלט נשמר במקרר כ-4 ימים.

אורית (00:36 12.04.2020)

היי אפרת,
חזרתי לעדכן שהכנתי ביום שישי ויצא פשוט מעולה!!
לא האמנתי שבכזו קלות אצליח להכין את זה כ\”כ טעים…
(הוספתי מעט פפריקה מתוקה כדי לתת צבע)
בזכותך זה שדרג לנו את סעודות השבת, התחסל לפני סוף שבת..
תודה רבה על המתכונים המצוינים והקלים! ועל המענה לשאלות..
חג שמח!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:24 12.04.2020)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה לך.
פסח שמח והמון בריאות!

אורית (02:12 10.04.2020)

היי אפרת היקרה,
האם אפשר לטגן את החציל במחבת במקום תנור?
תודה רבה וחג שמח!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:55 10.04.2020)

נראה לי שכן.
חג שמח 🌺

יעקב (01:56 10.04.2020)

האם אפשר להשתמש בשמן קנולה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:49 10.04.2020)

כן אפשר.

הדס (01:08 17.01.2020)

האם אפשר לשרוף את החציל על האש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 17.01.2020)

כן אפשר.

מושקי (13:31 10.01.2020)

המתכון הזה ביחד עם הפיתות גם מאתר שלך פשוווט אליפות 1 הדברים הטעימים!
זה הפינוק שלנו היום שישי תוך כדי הכנות לשבת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:32 10.01.2020)

שמחה לשמוע!
תודה ושבת שלום 💕

tamar (11:52 25.12.2019)

אני צריכה כמות לשלושים אנשים מכמה חצילים את חושבת שאני צריכה להכין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 25.12.2019)

מניחה שזה מוגש עם עוד מנות/סלטים? זה סלט שאוכלים ממנו בכמות קטנה. לדעתי תכפילי כמויות ב-3.

אליסף (13:28 10.10.2019)

אפרת תודה רבה על המתכונים הנפלאים…
אך אני עושה את החציל בטעם כבד שיצא שחום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 10.10.2019)

היי אליסף,
כדי שהסלט ייצא שחום יש לטגן את הבצל עד להשחמה. אפשר גם להוסיף כחצי סלסלה פטריות פורטבלו טריות, לטגן אותן ואח”כ לטחון עם כל התערובת.
יש כאלה שמשאירים את החציל עם הקליפה שלו וזה נותן צבע.

אור (13:05 5.09.2019)

היי מתכון טעים ממש אפשר להוסיף אגוזי מלח ולטחון יוצא טעם גן עדןן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:47 5.09.2019)

תודה אור 🙂

אסתי נוסבאום (10:16 9.08.2019)

היי אפרת, אפשר קישואים במקום חצילים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:06 9.08.2019)

כן. יש מתכון דומה – ממרח קישואים.

בתיה סגל (20:20 8.08.2019)

יצא מדהים ללק את העצבעות👍

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:32 8.08.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

רחל (13:04 8.08.2019)

הכנת שבת שעברה וליקקו את האצבעות!!! וזה שבעלי לא אוהב חצילים
אני מכינה השבוע ג”כ תודה רבה!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 8.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה

משה (10:03 25.05.2019)

הופתעתי מאוד. הכנה קלה, טעם מצוין!
אכין לבד טרי ולא אקנה את המוצר התעשייתי.

הרבה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:10 26.05.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה משה

גיל ניר (14:17 18.05.2019)

הוספתי חבילה פטריות מטוגנות במחבת וזה יצא מעדן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 18.05.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה

מתעניינת (09:43 7.05.2019)

האם מקלפים את החציל לפני הפריסה שלו ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 7.05.2019)

כן.

הודיה (11:48 15.01.2019)

אפשר להקפיא את זה, ולהוציא לשבת והטעם יהיה אותו דבר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:00 15.01.2019)

לדעתי כן.

נטלי (21:29 3.12.2018)

היי תודה על מתכונים נהדרים וטעימיייים
כמה זמן ניתן לשמור במקרר?
תודה
אשמח לתגובה במייל בבקשה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 4.12.2018)

היי נטלי,
הסלט נשמר במקרר כ-4 ימים.
*שלחתי גם למייל.

מיכל (19:12 1.11.2018)

יצא טעים טעים אמיתי!!!!!!
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 1.11.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מיכל 🙂

אושרת ליפקוביץ (08:47 12.10.2018)

שרפתי את החציל על האש ולא בתנור יצא מדהים!!!!!
תודה רבה לך אלופה !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 12.10.2018)

מעולה!
תודה אושרת 🙂

Esther (06:55 28.08.2018)

היי!אני מתה על המתכונים שלך… מתכוונת להכין את זה לכבוד החג. האם זה סלט שניתן להקפיא ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 28.08.2018)

לא אמורה להיות בעיה.
יום מקסים 🌷

רותי רונן (10:23 9.08.2018)

שלום אפרת,
האם אפשר לטגן את החצילים במקום בתנור ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:25 9.08.2018)

כן אפשר.

זהבה (19:50 6.08.2018)

שלום אפרת,

האם אפשר להחליף את הבצלים המטוגנים בקוביות של בצל מטוגן של דורות?
כמה את מעריכה שאצטרך לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 6.08.2018)

היי זהבה,
תתחילי מ-2 קוביות ותטעמי את התערובת. אם מרגיש לך שחסר תוסיפי יותר ותטחני.

אהובה (23:27 4.08.2018)

שבוע טוב אפרת בדיוק חיפשתי את המתכון הזה תודה על המתכונים המוצלחים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 5.08.2018)

מעולה 🙂
שבוע טוב יקירה 🌷

אורנה (17:28 2.08.2018)

מה זה מעבד מזון? מיקסר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 2.08.2018)

היי אורנה,
הכוונה למכשיר שיש לו להב סכין כמו זה שבתמונה שצירפתי.

רינה (21:04 31.07.2018)

אפרת,
זה יצא מדהים!!!
כולם אהבו, גם מי שלא אוהב חצילים.:)
זה מתכון מושלם!!!!!
כמו כל המתכונים שלקחתי מפה
תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:45 31.07.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה רינה 🌷

רינה (10:41 13.12.2018)

בדיוק נגמר לי השמן זית
יש מצב להכין את זה עם שמן קנולה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:35 13.12.2018)

כן.

אלה (16:03 31.07.2018)

אפרת היקרה, מזמן לא הגבתי אבל המתכון הזה פשוט גן עדן. תודה לך, כה פשוט וטעים, בפעם הבאה צריך להכפיל את הכמות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:37 31.07.2018)

תודה אלה, שמחה שאהבת 🙂

רינה (10:38 30.07.2018)

שלום אפרת,
אין לי מעבד מזון
במה עדיף להשתמש בבלנדר או במאסטר סלייסר?
תודה ויום טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 30.07.2018)

נראה לי שעדיף בבלנדר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.