זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

12 עלי חסה שטופים וקצוצים

פלפל אדום (גמבה) קצוץ

2 גזרים קטנים קלופים מגורדים בפומפיה גסה

חצי בצל סגול קצוץ

תיבול: 2 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון, שן שום כתושה, כשליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

מערבבים את חומרי הרוטב בקערית או צנצנת ומתבלים את הירקות לפני ההגשה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת טורטעוגת טורט
חזה עוף בדבש ושום חזה עוף בדבש ושום
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
רונית ש. (23:41 10.04.2022)

סלט ממש טעים צבעוני ומרהיב ביופיו.אהבתי מאוד.
הוספתי לסלט גם 2 כפות גרעיני חמניה וכף חצאי אגוזים ,
יצא ממש טעים.
מאוד אהבתי ואכין אותו גם לחג.
תודה לשילוב הירקות המוצלח והטעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:01 11.04.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על השיתוף😍

avatar
מיטל (21:20 25.02.2021)

היי אפרת מה שלומך?
קודם כל אני חייבת לציין שאני מכינה המון מתכונים מהאתר שלך והכל פשוט מדהים וסופר טעים!!
לעניין הסלט, אין לי גמבה אדומה אפשר להשתמש בגמבה צהובה או כתומה או שכדאי כבר לעשות סלט אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:02 25.02.2021)

היי מיטל,
בוודאי שאפשר:)

avatar
ruth ronen (14:39 25.11.2020)

היי אפרת,
האם אפשר להכין מראש (מספר שעות/ יום) ? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:48 25.11.2020)

בטח, ניתן להכין מראש
הייתי מציעה להוסיף את התיבול רק בסמוך לאכילה

avatar
עינת (09:28 7.05.2020)

בוקר טוב אפרת

חסה עגולה תתאים כמו החסה הרגילה?

תודה ויום טוב.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:41 7.05.2020)

כן.

avatar
עינת (11:06 3.03.2020)

בוקר טוב אפרת

איך את מציעה לחלק את הירקות הותבלינים כדי להכין למנה אחת ?

תודה רבה את אלופה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 3.03.2020)

שימי 2-3 עלי חסה, חצי גמבה, גזר קטן, מעט בצל, כף שמן זית, כף מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם.

avatar
איריס (16:14 17.09.2019)

האם אפשר להוריד את הגמבות והגזרים ולהוסיף פקנים מסוכרים .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 17.09.2019)

כן אפשר.

avatar
חן (22:45 8.08.2019)

היי אפרת
כמה שאלות לגבי הסלט
1. בתמונה אני רואה שהירקות חתוכים ולא קצוצים, אז אפשר לחתוך קטן ולא לקצוץ?
2. רוצה להשתמש בגזר קנוי בשקית שהוא כבר קצוץ/מגורד. אפשר? כמה ממנו לשים במקום שני הגזרים?
3. בארוחה יהיה מישהו שלא אוהב שום, עד כמה השום קריטי ומשמעותי?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:15 9.08.2019)

1. כן
2. בערך כוס
3. אפשר לוותר על השום

avatar
ראשית (22:05 31.03.2019)

יש אולי עוד סוג של טיבול?
באלי טעם אחר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 1.04.2019)

אפשר להכין רוטב וינגרט:
3 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
כפית דבש גדושה (לטבעוניים: ניתן להמיר בסוכר חום)
כפית חרדל
1 שן שום כתושה
מעט מלח ופלפל שחור

avatar
רבקה ס. (15:36 26.11.2018)

את הרוטב אפשר להכין מראש? הכוונה להכין בבוקר ולאכול בצהריים בלימודים? הוא יחזיק מעמד בלי מקרר או שעדיף שלא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 26.11.2018)

אפשר להכין את הרוטב מראש. הוא לא חייב להיות במקרר. את הסלט להכין בנפרד ולערבב עם הרוטב לפני שאוכלים.

avatar
אילנית (01:06 26.11.2018)

אם הכמות גדולה לי מידי אפשר פשוט לקחת חצי מכל ירק ומכל מרכיב רוטב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 26.11.2018)

כן.

avatar
צופיה (10:44 22.10.2018)

הי אפרת
שתדעי לך שאני מתה על האתר הזה ואני ממליצה עליו לכל מי שאני רק מכירה כל שבת אני מכינה שונה בזכות האתר הזה תודה.
רציתי לדעת האם אפשר לשים בצל רגיל במקום הבצל סגול? אנחנו לא אוהבים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 22.10.2018)

תודה צופיה, כיף לשמוע 🙂
וכן, אפשר לשים בצל רגיל.

לקריאת כל התגובות