זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
12 עלי חסה שטופים וקצוצים
פלפל אדום (גמבה) קצוץ
2 גזרים קטנים קלופים מגורדים בפומפיה גסה
חצי בצל סגול קצוץ
תיבול: 2 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון, שן שום כתושה, כשליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
מערבבים את חומרי הרוטב בקערית או צנצנת ומתבלים את הירקות לפני ההגשה.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
סלט ממש טעים צבעוני ומרהיב ביופיו.אהבתי מאוד.
הוספתי לסלט גם 2 כפות גרעיני חמניה וכף חצאי אגוזים ,
יצא ממש טעים.
מאוד אהבתי ואכין אותו גם לחג.
תודה לשילוב הירקות המוצלח והטעים.
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על השיתוף😍
היי אפרת מה שלומך?
קודם כל אני חייבת לציין שאני מכינה המון מתכונים מהאתר שלך והכל פשוט מדהים וסופר טעים!!
לעניין הסלט, אין לי גמבה אדומה אפשר להשתמש בגמבה צהובה או כתומה או שכדאי כבר לעשות סלט אחר?
היי מיטל,
בוודאי שאפשר:)
היי אפרת,
האם אפשר להכין מראש (מספר שעות/ יום) ? תודה
בטח, ניתן להכין מראש
הייתי מציעה להוסיף את התיבול רק בסמוך לאכילה
בוקר טוב אפרת
חסה עגולה תתאים כמו החסה הרגילה?
תודה ויום טוב.
כן.
בוקר טוב אפרת
איך את מציעה לחלק את הירקות הותבלינים כדי להכין למנה אחת ?
תודה רבה את אלופה.
שימי 2-3 עלי חסה, חצי גמבה, גזר קטן, מעט בצל, כף שמן זית, כף מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
האם אפשר להוריד את הגמבות והגזרים ולהוסיף פקנים מסוכרים .
כן אפשר.
היי אפרת
כמה שאלות לגבי הסלט
1. בתמונה אני רואה שהירקות חתוכים ולא קצוצים, אז אפשר לחתוך קטן ולא לקצוץ?
2. רוצה להשתמש בגזר קנוי בשקית שהוא כבר קצוץ/מגורד. אפשר? כמה ממנו לשים במקום שני הגזרים?
3. בארוחה יהיה מישהו שלא אוהב שום, עד כמה השום קריטי ומשמעותי?
תודה
1. כן
2. בערך כוס
3. אפשר לוותר על השום
יש אולי עוד סוג של טיבול?
באלי טעם אחר
אפשר להכין רוטב וינגרט:
3 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
כפית דבש גדושה (לטבעוניים: ניתן להמיר בסוכר חום)
כפית חרדל
1 שן שום כתושה
מעט מלח ופלפל שחור
את הרוטב אפשר להכין מראש? הכוונה להכין בבוקר ולאכול בצהריים בלימודים? הוא יחזיק מעמד בלי מקרר או שעדיף שלא
אפשר להכין את הרוטב מראש. הוא לא חייב להיות במקרר. את הסלט להכין בנפרד ולערבב עם הרוטב לפני שאוכלים.
אם הכמות גדולה לי מידי אפשר פשוט לקחת חצי מכל ירק ומכל מרכיב רוטב?
כן.
הי אפרת
שתדעי לך שאני מתה על האתר הזה ואני ממליצה עליו לכל מי שאני רק מכירה כל שבת אני מכינה שונה בזכות האתר הזה תודה.
רציתי לדעת האם אפשר לשים בצל רגיל במקום הבצל סגול? אנחנו לא אוהבים.
תודה צופיה, כיף לשמוע 🙂
וכן, אפשר לשים בצל רגיל.