זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
דלורית בינונית חתוכה לקוביות קטנטנות בגודל של ס”מ וחצי (400 גרם)
בצל בינוני קצוץ
שן שום קצוצה
כף מלאה כוסברה טריה קצוצה
3 כפות שמן זית
כף מיץ לימון
מלח (בין רבע לשליש כפית), פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומניחים עליה את קוביות הדלורית, הבצל הקצוץ והשום. מתבלים ב-2 כפות שמן זית, מערבבים היטב ומשטחים את התערובת בצורה אחידה על כל התבנית.
-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות עד שהדלורית מתרככת (כאשר מזלג ננעץ בקלות).
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים מהתנור ומעבירים לקערה. מניחים לתערובת להתקרר מעט ומוסיפים כוסברה קצוצה, כף שמן זית, כף מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
*ניתן להגיש חם או בטמפ’ החדר.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
הי, האם ייצא טעים אם אשלב עם גזר ובטטה?
כן, יצא טעים(:
לכמה זמן הוא מחזיק במקרר? תודה!
היי,
הסלט במיטבו במקרר כ-3-4 ימים.
האם צריך לבשל את הדלורית לפני?
והאם יש דרך קלה לקילוף דלורית?
היי רוית
אין צורך לבשל את הדלורית לפני
ואני מקלפת בעזרת קולפן 🙂
יצא לנו יאמי!
תודה רבה!!
שמחה לשמוע 🙂
אם אני לא אוהבת כוסברה, אפשר להחליף במשהו אחר?
אפשר לשים פטרוזיליה.
אפשר מדלעת?
תודה רבה ושבת שלום!
כן, אפשר.
שבת שלום!
צריך לקלף את הדלורית?
כן מאי, יש לקלף.
שלום אפרת,
האם ניתן להכין יום מראש כולל התיבול ולחמם על פלטת שבת, או להוסיפו לפני החימום?
תודה רבה,
אריאלה.
כן אריאלה, אפשר להכין ולתבל יום לפני.
לפני ההגשה אפשר לחמם קצת על הפלטה (למעשה זה סלט שטעים גם כשהוא בטמפ’ החדר).
שבת שלום 🙂
תודה רבה,
שבת שלום ומבורך
לאפרת שלום
האם אפשר להוסיף בצל ירוק במקום
בצל?
כן זהבית, נראה לי שזה יכול להשתלב עם הדלורית.
תקשיבי!
יצא סוף!!!!
הולכת לאמץ את זה. גם בריא גם טעים.
שבת שלום ומבורכת.
מצוין!
תודה שפרה ושבת שלום 🙂
ערב טוב אפרת!
אפשר בלי כוסברה? אולי פטרוזליה?
תודה רבה!
היי דבי,
לכוסברה יש טעם יותר מעניין אבל אם את פחות אוהבת את יכולה לשים פטרוזיליה במקום.
את יכולה להכין קודם (כולל לתבל) בלי להוסיף עלים בכלל ואם תרגישי שחסר לך משהו בטעם, תוסיפי קצת פטרוזיליה.