שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

דלורית בינונית חתוכה לקוביות קטנטנות בגודל של ס”מ וחצי (400 גרם)

בצל בינוני קצוץ

שן שום קצוצה

כף מלאה כוסברה טריה קצוצה

3 כפות שמן זית

כף מיץ לימון

מלח (בין רבע לשליש כפית), פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומניחים עליה את קוביות הדלורית, הבצל הקצוץ והשום. מתבלים ב-2 כפות שמן זית, מערבבים היטב ומשטחים את התערובת בצורה אחידה על כל התבנית.

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות עד שהדלורית מתרככת (כאשר מזלג ננעץ בקלות).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומעבירים לקערה. מניחים לתערובת להתקרר מעט ומוסיפים כוסברה קצוצה, כף שמן זית, כף מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.

*ניתן להגיש חם או בטמפ’ החדר.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
חטיף ביתי מטורטיהחטיף ביתי מטורטיה
כדורי שוקולד ללא חמאה כדורי שוקולד ללא חמאה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
דנה (14:13 13.09.2023)

הי, האם ייצא טעים אם אשלב עם גזר ובטטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:31 13.09.2023)

כן, יצא טעים(:

avatar
הודיה (19:30 7.09.2022)

לכמה זמן הוא מחזיק במקרר? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:18 7.09.2022)

היי,
הסלט במיטבו במקרר כ-3-4 ימים.

avatar
רוית (01:56 26.11.2020)

האם צריך לבשל את הדלורית לפני?
והאם יש דרך קלה לקילוף דלורית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:46 26.11.2020)

היי רוית
אין צורך לבשל את הדלורית לפני
ואני מקלפת בעזרת קולפן 🙂

avatar
שירה (13:01 24.07.2020)

יצא לנו יאמי!
תודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:53 24.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
מ (15:38 9.03.2020)

אם אני לא אוהבת כוסברה, אפשר להחליף במשהו אחר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:47 9.03.2020)

אפשר לשים פטרוזיליה.

avatar
דבי (19:16 16.02.2017)

אפשר מדלעת?

תודה רבה ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:33 16.02.2017)

כן, אפשר.
שבת שלום!

avatar
מאי (12:37 15.12.2016)

צריך לקלף את הדלורית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:48 15.12.2016)

כן מאי, יש לקלף.

avatar
אריאלה (13:49 18.11.2016)

שלום אפרת,
האם ניתן להכין יום מראש כולל התיבול ולחמם על פלטת שבת, או להוסיפו לפני החימום?
תודה רבה,
אריאלה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:58 18.11.2016)

כן אריאלה, אפשר להכין ולתבל יום לפני.
לפני ההגשה אפשר לחמם קצת על הפלטה (למעשה זה סלט שטעים גם כשהוא בטמפ’ החדר).
שבת שלום 🙂

avatar
אריאלה (16:00 18.11.2016)

תודה רבה,
שבת שלום ומבורך

avatar
זהבית (19:47 25.08.2016)

לאפרת שלום
האם אפשר להוסיף בצל ירוק במקום
בצל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:23 25.08.2016)

כן זהבית, נראה לי שזה יכול להשתלב עם הדלורית.

avatar
שפרה (17:05 1.07.2016)

תקשיבי!
יצא סוף!!!!
הולכת לאמץ את זה. גם בריא גם טעים.
שבת שלום ומבורכת.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:12 1.07.2016)

מצוין!
תודה שפרה ושבת שלום 🙂

avatar
דבי (22:18 26.06.2016)

ערב טוב אפרת!

אפשר בלי כוסברה? אולי פטרוזליה?

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:33 26.06.2016)

היי דבי,
לכוסברה יש טעם יותר מעניין אבל אם את פחות אוהבת את יכולה לשים פטרוזיליה במקום.
את יכולה להכין קודם (כולל לתבל) בלי להוסיף עלים בכלל ואם תרגישי שחסר לך משהו בטעם, תוסיפי קצת פטרוזיליה.

לקריאת כל התגובות