זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
מס’ מנות: כ-4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות בגודל 2X2 ס”מ.
5 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
4 כפות רוטב צ’ילי מתוק
קמצוץ פלפל שחור
רבע כוס (40 ג’) בוטנים קלופים קלויים ומלוחים
אופן ההכנה
-מניחים את קוביות הבטטה בתבנית גדולה. מתבלים בשמן זית ומלח ומערבבים היטב.
-מכניסים לתנור שחומם ל190 מעלות ואופים במשך 45 דקות.
הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל
-מגבירים ל 200 מעלות ואופים 15 דקות נוספות, עד שהבטטות מתרככות ומזהיבות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון. מוסיפים רוטב צ’ילי מתוק וקמצוץ פלפל שחור ומערבבים. מוסיפים בוטנים, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.
ראו גם
- סלט מלפפונים, גזר וצנונית |
- טחינה ירוקה |
- טחינה ורודה |
- סלט כרוב ובצל |
- סלט נבטים וצנונית |
- סלט כרוב במיונז
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
תגובות
מדהים וטעים!!!,
שבת שלישית שאני מכינה
אין כמו המתכונים הברורים והמוצלחים שלך!
שמחה לשמוע ❤️
תודה נחמי ושבת שלום!
אפשר לשמור במקרר עם הבוטנים?
זה נשמר טוב?
מתרכך?
אני עושה את זה היום לשבת…
תודה על האתר
אני מכורה עלין!
היי לאה 🙂
אפשר. הם קצת מתרככים (או שתוסיפי אותם לפני ההגשה).
היי,
מה אפשר לשים במקום צ’ילי? יש לי סויה, טריאקי, דבש, סילאן.. משו יכול לעזור? תודה! 🙂
אפשר לשים 2 כפות סויה + 2 כפות סילאן.
תודה על רעיון לסלט חדש
תודה רבה על השיתוף הדס,
שבת שלום❤️
טעיייייים
הי אפרת
מה אפשר לשים במקום שמן זית??
תודה רבה!
שמן רגיל.
היי אפרת,
האם סלט מוגש קר?
עדיף להגיש חם או בטמפ’ החדר.
תודה רבה!
הי אפרת
מה אפשר במקום בוטנים ?
אפשר לשים אגוזי מלך קצוצים או להכין בלי.