זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
מס’ מנות: כ-4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות בגודל 2X2 ס”מ.
5 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
4 כפות רוטב צ’ילי מתוק
קמצוץ פלפל שחור
רבע כוס (40 ג’) בוטנים קלופים קלויים ומלוחים
אופן ההכנה
-מניחים את קוביות הבטטה בתבנית גדולה. מתבלים בשמן זית ומלח ומערבבים היטב.
-מכניסים לתנור שחומם ל190 מעלות ואופים במשך 45 דקות.
הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל
-מגבירים ל 200 מעלות ואופים 15 דקות נוספות, עד שהבטטות מתרככות ומזהיבות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון. מוסיפים רוטב צ’ילי מתוק וקמצוץ פלפל שחור ומערבבים. מוסיפים בוטנים, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
כל פעם הבטטות יוצאות לי רכות מדי ונמעכות מה י כול להיות?
על איזה מצב תנור חום עליון-תחתון או טורבו?
היי אלישבע,
יש לאפות בחום עליון ותחתון.
אם הבטטות מתרככות מידי אז תאפי פחות זמן או שתחתכי אותן לקוביות יותר גדולות.
היי אפרת האם אפשר להכין את הסלט יום קודם ולשמור במקרר? אני פשוט רוצה להגיש את הסלט הזה בשבת בבוקר ורוצה לדעת אם אפשר להכין מהיום? ובמידה וזה אפשרי האם לחמם על הפלטה או רק להוציא כמה שעות קודם מהמקרר כדי שהסלט יהיה בטמפרטורת החדר?
היי,
אפשר להכין את הסלט יום קודם, את התיבול והבוטנים כדאי להוסיף סמוך להגשה.
אין בעיה להוציא מהמקרר שעתיים-שלוש לפני הארוחה ללא חימום.
1.מה אפשר במקום רוטב צילי? יש לנו רוב ברביקיו.
2. במתכוני העוגות הנפלאות- אם רוצים יותר להשקיע ולערבב קודם הסוכר עם החלבון – האם יש עדיפות?
תודה על כל המתכונים המאלפים
1. אפשר לשים 2 כפות רוטב סויה מעורבבות עם כף סילאן. אני לא בטוחה שרוטב ברביקיו מתאים כאן.
2. הקצפת חלבונים וסוכר נחוצה בעוגות מסוימות (כמו עוגת טורט), בעוגות בחושות אין צורך להקציף חלבונים.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤
סלט מדהים בטעמו,
בארוחה חלבית הוספתי בולגרית מגורדת, היה מושלם!!
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
מושלם מושלם מושלם!!!!!!!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊
ראשית, תודה ענקית על אתר מושך ומגרה… ומתכונים טעימים ואמיתיים!!! תבורכי!
ושאלתי היא לגבי המתכון של הסלט בטטות, הכנתי בדיוק לפי ההוראות והזמנים והבטטות נמרחו בזמן הערבוב עם הצילי והבוטנים- יש דרך להמנע מזה בפעם הבאה?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לאפות עוד קצת כדי לקבל בטטות פריכות יותר. בנוסף, יש לערבב את הבטטות עם הבוטנים בעדינות כדי שלא יתפרקו ורק לאחר שהתקררו.
סלט מהמם ומאד מגוון את הסלטים הרגילים של שבת!!!
תודה על הרעיון
שמחה שאהבת את המתכון(: תודה על השיתוף🌺
היי אפרת, תודה רבה על עוד מתכון מהמם! הגשתי ביחד עם הקציצות ירק האפויות ושניהם נטרפו. השאלה היחידה היא שאלה של קלוריות… המתכון מכיל 5 כפות שמן. אני אנסה להכין עם קצת פחות שמן אבל יש איזה טיפ של אלופים להוריד בכמות השמן (טמפרטורת אפייה? להוסיף משהו במקום?) ועדיין שיצא נחמד? שוב תודה רבה!
היי ענת,
שמחה שיצא מוצלח! מניחה שאפשר להשתמש בתרסיס שמן ולשמן איתו את הבטטות בכמות פחותה מ-5 כפות. עדיין יצא טעים😊
מדהים וטעים!!!,
שבת שלישית שאני מכינה
אין כמו המתכונים הברורים והמוצלחים שלך!
שמחה לשמוע ❤️
תודה נחמי ושבת שלום!
אפשר לשמור במקרר עם הבוטנים?
זה נשמר טוב?
מתרכך?
אני עושה את זה היום לשבת…
תודה על האתר
אני מכורה עלין!
היי לאה 🙂
אפשר. הם קצת מתרככים (או שתוסיפי אותם לפני ההגשה).
היי,
מה אפשר לשים במקום צ’ילי? יש לי סויה, טריאקי, דבש, סילאן.. משו יכול לעזור? תודה! 🙂
אפשר לשים 2 כפות סויה + 2 כפות סילאן.
תודה על רעיון לסלט חדש
תודה רבה על השיתוף הדס,
שבת שלום❤️
טעיייייים
הי אפרת
מה אפשר לשים במקום שמן זית??
תודה רבה!
שמן רגיל.
היי אפרת,
האם סלט מוגש קר?
עדיף להגיש חם או בטמפ’ החדר.
תודה רבה!
הי אפרת
מה אפשר במקום בוטנים ?
אפשר לשים אגוזי מלך קצוצים או להכין בלי.