זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 7-8 דקות
מס’ מנות: 2 עוגות אישיות
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית שקעים / מנג’טים לאפיה
מצרכים:
25 גרם חמאה / מרגרינה
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות סוכר
1 ביצה
2 כפיות שטוחות קמח מצה
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל 200 מעלות.
-מניחים בקערת זכוכית את החמאה עם קוביות השוקולד וממיסים במיקרוגל. מוציאים ומערבבים לתערובת שוקולד חלקה.
-מוסיפים סוכר ומערבבים עד שנמס. מוסיפים את הביצה ואח”כ את הקמח ומערבבים היטב.
-משמנים שני שקעים /מנג’טים ויוצקים לתוכם את הבלילה.
-אופים 7-8 דקות ומוציאים מהתנור (כשהעוגה נראת מוכנה מבחוץ אך נוזלית ורכה מבפנים). מגישים ואוכלים מיד.
סופלה שוקולד כשר לפסח, סופלה כשר לפסח, סופלה שוקולד לפסח
למה עדיף שוקולד מריר ולא חלבי או משהו כזה?
כי המריר תורם למרקם יציב. עם שוקולד חלב יצא פחות יציב (אם כי טעים יותר).
אם אני רוצה לעשות עם שוקולד לבן, להוסיף עוד משהו?
עוד כמות שוקולד?
משהו אחר?
(או שעדיף לא לעשות?)
כדאי להכין עם שוקולד מריר או חצי כמות מריר וחצי חלב ללא שינוי נוסף.
היי, מנסה רגע להבין, המתכון הנ”ל מתאים רק ל2 מנג’טים?
היי,
נכון, מדובר בעוגה מאד שוקולדית ומפנקת(:
אפשר להחליף לקמח תפוא”ד?
כן.
האם אפשר להקפיא לכמה ימים ואח”כ כשרוצים לאכול מחממים ואוכלים?
היי,
פחות מומלץ להקפיא אבל זה אפשרי. המרקם משתנה מעט לאחר הפשרה.
הגשתי עם גלידה קרה=מושלם!
תודה 🙂
שמחה שיצא מוצלח, תודה על השיתוף🙂
יש לך מתכון אחר לסופלה כשר לפסח?
היי רוית,
לא, אבל יש מתכון די דומה למאפינס שוקולד לפסח🙂
בכמה אני צריכה להכפיל עם אני רוצה שיצא לי 16 מנות כמו בתמונה למעלה?
היי רוית,
תכפילי פי 8😊
תודה!
זה יוצא כמו סופלה אמיתי, שבאמצע נשפך נוזל השוקולד?
כן דנה 🙂
אפשר גם קמח תפו\”א במקום קמח מצה
אפשר גם פרווה: רבע כוס שמן במקום חמאה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אני רוצה להכין בערך 15 בשקעים קטנים ממש אפשר כמיות?
היי אודליה,
אני לא יודעת בדיוק. אני מציעה להכין את הכמות שבמתכון ולראות לכמה שקעים קטנים זה מספיק ולהכין יותר לפי הצורך.
אפשר קמח תפו\”א במקום קמח מצה?
אני חושבת שכן.
ניסיתי ויצא מצויין!
וואו עם האבקת אפייה זה היה הרבה יותר טעים וואו ממש מוצלח תודה הכנתי אתמול בלי והיום עם וזה ממש מוסיף רק הוספתי דקה שתיים😁
תודה שחזרת לעדכן 🙂
ניתן להוסיף אבקת אפייה? שהסופלה יתנפח יותר?
אפשר לערבב עם קמח המצה כרבע כפית אבקת אפיה.
היי יש לך מתכון לעוגת בריאות ללא גלוטן או ביצים?
היי יעל,
יש רק עוגת בננות טבעונית ללא גלוטן.
חג שמח 🙂
הי
האם יש לך מתכון של סופלה ללא גלוטן?
היי נעמי,
במקום קמח מצה אפשר לשים 2 כפות מלאות קמח ללא גלוטן.
האם אפשר להמיר את הקמח מצה הקמח שקדים?
היי תמר,
לא בטוחה אם קמח שקדים מספיק. עדיף לנסות עם קורנפלור או קמח תפו”א.
לילה טוב,
ניתן להמיר את הקמח לקמח תפוא?
אני חושבת שכן.
הי אפרת
תודה על אתר מדהים!!
שאלה לגבי סופלה- האם אפשר להכין לפני הארוחה ולחמם אחרי? (יצא שיעמוד כמה שעות)
תודה!
היי רוני,
אפשר אבל עדיף להכין את הבלילה לפני ולשמור במקרר ולאפות סמוך להגשה (הרבה יותר טעים).
חג שמח 🙂
מה אפשר לשים במקום שוקולד מריר אם אין לי?
היי בת-אל,
אני לא חושבת שאפשר להמיר אותו במשהו. זה מרכיב די חיוני בסופלה.
חג שמח 🙂
היי רציתי רק לומר שניסיתי עם מקופלת ויצא יחסית טוב ברור שזה לא אותו דבר אבל טעים…
תודה רבה
חשבתי שאין לך שוקולד בכלל ושאת רוצה להמיר בקקאו או משהו 🙂
האמת שעם מקופלת נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן
שלום אפרת,
האם ניתן להשתמש בשמן במקום במרגרינה?
(מתארחת אצל חמותי, לא רוצה שיהיו פדיחות:)
אם כן, איזו כמות?
תודה ופסח כשר ושמח!
אופסי…
רואה שענית על זה כבר.
תודה.
אפשר ב-3 כפות שמן.
חג שמח 🙂
אם אני רוצה להגדיל מספר המנות, אני מכפילה ב2 את הכמויות?
כן לינוי.
שבת שלום 🙂
שלום! אפשר להכין את הסופלה כעוגה? ואם כן איזה כמויות?
היי איילת,
לא מומלץ להכין כעוגה אחת מאחר וזה יאבד ממרקם הסופלה הנוזלי.
יום נעים 🙂
הכנתי במיקרוגל 2 וחצי דקות, יצא עוגת שוקולד, לא סופלה…
אולי חיממתי יותר מידי זמן..
היי יעל,
נכון, הסיבה היא חימום יתר. פעם הבאה תנסי לקצר את משך החימום אפילו בדקה.
אני רוצה להגדיל את כמות הסופלה במס ולא בגודל מה לשנות?
היי,
הכמות במתכון מספיקה לכ-2 מנות אישיות.
תלוי מה מספר המנות שרוצים. אם רוצים 4 מנות צריך להכפיל ב-2, אם רוצים 6 מנות צריך להכפיל ב-3 וכך הלאה..
חג שמח 🙂
היי רציתי לדעת במה אפשר להחליף את הקמח מצה בא לי להכין ויש לי קמח רגיל או תופח..
היי אמי,
אפשר להחליף בקמח לבן רגיל.
איך אפשר להמיר את המתכון למנות יותר גדולות???תודה
היי, את רוצה להכין יותר מנות (אם כן אז כמה?) או להגדיל את המנות הקיימות?
אפשר לאפות במקרוגל במקום בתנור?
הי, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת לומר איך זה ייצא.
תודה רבה וחג שמח!
אפשר להחליף את החמאה בשמן?אם כן כמה שמן?
היי הודיה, עם חמאה זה טעים יותר אך אפשר להמיר ב- 3 כפות שמן.
היי,
שאלה טכנית אם אני עושה בתבנית שקעים איך
אני אוציא את הסופלה כך שלא יפגע?
אשמח לעצה,
הי אנה, אם יש ברשותך תבנית שקעים מסיליקון זה הכי מומלץ.
בכל מקרה אם תשמני היטב ובנדיבות את השקעים לפני שאת יוצקת את הבלילה, לא אמורה להיות בעיה להוציא את הסופלה בשלמותו (כמובן שיש לעשות זאת לאט ובזהירות).
פשוט מושששלםם!!
מהו מנג’ט?
איך צריך להמיס את השוקולד אם אין מיקרוגל בבית?
היי, מרתיחים על הגז סיר עם מים, כשהמים רתוחים (מבעבעים) מניחים קערה גדולה על הסיר (חשוב שהקערה תהיה גדולה מהסיר ושלא יכנסו מים לקערה). מניחים את קוביות השוקולד בתוך הקערה וממתינים עד שהשוקולד יימס.