שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: בשרי

רכיבים

500 גרם ניוקי קנוי

בצל בינוני קצוץ

500 גרם כבד עוף

2 שיני שום כתושות

תיבול: 5 כפות סילאן, כשליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

3 כפות מים רותחים

2-3 גבעולי טימין (לא חובה)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מכינים את הניוקי לפי הוראות אריזה ומעבירים למסננת (בדר”כ 2 דקות בישול במים רותחים, עד שהניוקי צפים).

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (כדאי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).

-חותכים את הכבדים לשני חלקים, מזיזים את הבצל המטוגן לצד המחבת ומוסיפים את הכבדים. מטגנים כדקה מכל צד.

-מוסיפים שום כתוש ומתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור. מוסיפים 3 כפות מים רותחים ומערבבים.

-מוסיפים את הניוקי ועלי הטימין ומערבבים במשך כדקה עד לספיגת הטעמים (מומלץ לטעום ולשפר מליחות לפי הטעם).

*מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה.

ראו גם
עוגיות טחינה מקמח שקדיםעוגיות טחינה מקמח שקדים
עוגת מעדן שוקולד טבעונית עוגת מעדן שוקולד טבעונית
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
שי (22:14 26.04.2024)

היי אפרת,
פעם ראשונה שאני הולכת להכין כבד. שתי שאלות:
למה חותכים את הכבד לשני חלקים? ואיך יודעים כשהוא מוכן?
תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:18 27.04.2024)

כדי שיתבשל מהר יותר.
חותכים באמצע ובודקים שזה מבושל.

avatar
חוה (11:42 7.02.2024)

נראה טעים מאוד!
יש לח ניוקי בחבילה של קילו ואני רוצה לשמור חלק מהחבילה לפעם אחרת, איך מאחסנים ניוקי פתוח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:29 7.02.2024)

היי חוה,
סוגרים אותו היטב ושומרים במקרר.
במזג האוויר הזה אפשר גם לשמור בחוץ (בארון מטבח) בתנאי שזה ניוקי שלא מצריך קירור במקרר (תקראי מה רשום על אריזה).

avatar
חוה (17:07 7.02.2024)

תודה על התשובה!
לכמה זמן זה נשאר טוב במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:15 7.02.2024)

אם את שואלת על המתכון אז 3-4 ימים.
אם זה לגבי הניוקי אז לפי התאריך הרשום על גבי האריזה.

avatar
חוה (09:53 14.02.2024)

תודה רבה לך!

avatar
ח.פ. (16:27 27.06.2023)

מה זה ניוקי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:50 27.06.2023)

סוג של פסטה המכילה תפוחי אדמה.

avatar
רימה (14:25 26.10.2021)

היי אפרת. לא כולם במשפחתי אוהבים כבד. אבל מי שאוהב, נהנה מאוד, כמוני. תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:31 26.10.2021)

שמחה שנהניתם מהמתכון! כבד זה באמת עניין של טעם אישי(:

avatar
הילה (22:15 18.09.2021)

נראה יאמי!
אני תמיד מעדיפה דבש/מייפל על סילאן.
יעבדו פה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:48 18.09.2021)

היי הילה,
כן, אפשר לשים 2-3 כפות דבש/מייפל.
חג שמח😊

avatar
אודליה (10:49 25.07.2021)

היי אפרת, המתכון נראה נהדר! אם פחות אוהבים כבד אצלנו, אפשר להכין עם משהו אחר? נגיד קוביות חזה עוף? אני גם מעדיפה להכין את הניוקי בעצמי – האם יש לך מתכון? תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:54 25.07.2021)

היי אודליה,
אפשר בהחלט להכין גם עם קוביות חזה עוף.
לגבי הניוקי- סורי, אין מתכון לניוקי ביתי באתר (ההכנה ארוכה יחסית וקצת יותר מסובכת).
בהצלחה🌺

לקריאת כל התגובות