זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
300 גרם אטריות ביצים (נודלס)
בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום פרוסות
סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות לפרוסות (250 ג’)
כוס אפונה משקית קפואה
2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
שליש כוס עלי כוסברה קצוצים
תיבול:
חצי כוס קרם קוקוס
4 כפות רוטב סויה
כף מחית (ממרח) קארי ירוקה
-מבשלים את הנודלס לפי ההוראות על גבי האריזה ומעבירים למסננת.
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן (מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את פרוסות השום והפטריות ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים את האפונה ומערבבים כדקה.
-מערבבים בקערית: חצי כוס קרם קוקוס, 4 כפות רוטב סויה ומחית קארי ירוק.
-מוסיפים את הנודלס המבושל ומתבלים ברוטב. מוסיפים את הבצל הירוק והכוסברה, מערבבים כדקה נוספת ומגישים.
*ניתן להכין מראש עד השלב של הוספת הרוטב. את הרוטב מומלץ להוסיף סמוך להגשה.
היי.. אפשר לעשות את אותו מתכון עם איטריות שעועית? (אני ממש אוהבת אותם 🙂 )
נראה לי שכן:)
הי אפרת יקרה, המתכון נראה מעולה, האם אפשר להשתמש באיטריות ביצים רחבות? זה יפגום במנה לדעתך?
תודה רבה
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר להשתמש באטריות רחבות.
תודה רבה על התשובה ועל האתר הנהדר שלך💜
היי אפרת,
הילדים לא אוהבים פיטריות, אפשר להחליף אותן במשהו אחר?
היי,
אפשר לוותר על פטריות או להוסיף ירק אחר כמו ברוקולי או בטטה ועוד.
יש לי רוטב קארי ולא מחית קארי,איך המתכון אמור להשתנות?
היי,
אפשר לשים 2 כפות אם אוהבים טעם מודגש של הקארי או כף אחת אם מעדיפים טעם עדין.
יש לי תבלין קארי צהוב ולא משחה… כמה לשים?
אפשר להכין עם אטריות אורז? אם כן איך?
תודה רבה
היי,
אפשר לשים חצי כפית תבלין קארי.
אפשר להכין עם אטריות אורז, פשוט לבשל אותן לפי הוראות האריזה ולהמשיך במתכון כרגיל.
בהצלחה(:
מעוניינת להוסיף עוף.
איזה חלק כדאי לקנות ובאיזה שלב להוסיף אותו?
תודה 🙂
היי,
עם נןדלס הכי משתלב חזה עוף.
את העוף מומלץ לטגן בנפרד לפני כן עם מעט שמן, מלח ופלפל. לאחר מכן ניתן להוסיף אותו לנודלס לפני הבצל והכוסברה.
היי אפרת
אפשר ללא מחית קארי
היי,
הקארי מעניק טעם דומיננטי למנה אבל אפשר לוותר עליו.
תודה רבה
היי אפרת,
פעם ראשונה שמשתמשת בקרם קוקוס..(: עדיין לא מודעת ליתרונותיו/חסרונותיו. על הפחית רשום לשמור בקירור ולצרוך תוך יומיים. 1. האם לאחר מכן מתקלקל? 2. מה באשר להקפאתו? 3. האם לא ישנה מירקמו?
תודות על עזרתך.
היי,
קרם קוקוס נחשב בעל יתרונות רבים ועדיף על פני שימוש בשמן רגיל או חמאה/מרגרינה(:
1. לאחר יומיים לא בטוח שיתקלקל אך המרקם והטעם נפגעים בהדרגה.
2. אפשר להקפיא.
3. לא בטוחה שלאחר הקפאה הקרם יהיה טוב להכנת קצפות, אך לבישול הוא יהיה טוב.
תודה על תשובתך. במתכונים שונים, קראתי כי קרם (לא שמן) הוא תחליף לשמנת מתוקה.. האם ההמרה היא ביחס 1:1?
כן, יש לשים את אותה כמות.
היי אפרת
אפשר להכין עם מחית קארי אדום במקום ירוק?
היי,
לכל סוג קארי טעם שונה מעט, לכן אם אוהבים יותר קארי אדום אפשר בהחלט להשתמש בו(:
מתכון מושלם וקליל!
וויתרתי על השום, בצל ירוק וכוסברה והחלפתי את האפונה בברוקולי כי זה מה שהיה בבית. תודה!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת, תודה על המתכון המעניין
כמה שאלות של בשלנית מתחילה:
1. האפונה – האם ניתן להשתמש באפונה משימורים? אם כן האם זה אותה הכמות? האם משהו משתנה בהכנה או בזמנים?
2. בצל ירוק – קוצצים רק את הירוק, בלי הלבן, נכון?
3. כוסברה – לקצוץ רק את העלים או גם רת הגבעולים?
4. האם ניתן לבשל את הנודלס בבוקר, להכין את הרוטב בבוקר ובעקב רק לערבב ולהוסיף את הירק? אם כן כמה זמן בערך לערבב את הנודלס הקר עם הרוטב הקר? וריך אפשר לשמור על הנודלס שלא ידבק?
בזכותך לאט לאט אני מתחילה להבין דברים.. איך מטגנים בצל להזהבה אני כבר יודעת
היי,
1. אפשר באותה כמות ללא שינוי נוסף
2. נכון
3. רק את העלים
4. פחות מומלץ- נודלס לא נשמר טוב מבחינת המרקם לאחר שהוא מתקרר
בהצלחה!
תודה על המענה!
ורק את הרוטב אפשר להכין מראש או גם עדיף שלא?
כן, את הרוטב אפשר.
יצא מדהים! תודה
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף(:
ממש אבל ממש טעים 💗
איזה כיף שאהבת את המתכון❤
יצא לי פגז !!!!
שמחה שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף❤
היי
אין לי ווק . האם זה משנה את טעם המנה אם היא עשויה לא בווק ?
היי,
זה לא משנה את הטעם, אבל זה עשוי להידבק למחבת רגילה.
תודה על המתכון. האם אפשר להכין את המחית קארי ירוק לבד (אי אפשר להשיג אצלנו)?
היי,
אפשר בעיקרון להכין בבית, לי אישית אין מתכון ספציפי אבל ברשת תוכלי למצוא מתכונים(:
נראה טוב! אפשר לשים פטרוזיליה במקום כוסברה? לא אוכלים אצלנו כוסברה במשפחה…
היי נופר,
כן, אפשר(: