זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים להכנת שקשוקה:
בצל גדול קצוץ
4 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות (*רצוי להשתמש בעגבניות רכות)
1/2 גמבה חתוכה לקוביות
3-4 שיני שום כתושות
כף רסק עגבניות
4 ביצים
*לשקשוקה חריפה (לא חובה): פלפל חריף קצוץ או כפית פפריקה חריפה
תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות, הגמבה, פלפל חריף ושום, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה מספר דקות עד שהגמבה מעט מתרככת (יש לערבב מדי פעם).
-מוסיפים את הרסק ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. משאירים לעוד מספר דקות ומוסיפים את הביצים.
-מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת דרגת העשייה הרצויה של הביצים.
- מאפינס גרנולה |
- חטיפי רויון |
- מלוואח מדפי אורז |
- דייסת שיבולת שועל |
- שבלולי גבינה ושום |
- חביתיות קישואים
תגובות
תודה רבה על עוד מתכון מעולה!!
הילדים חיסלו (כולל אחד שהצהיר שהוא לא אוהב שקשוקה…)
שמחה לשמוע! 🙂
תודה טל
היי,
היה בעבר במקום בו היתה שקשוקה מעולה, וחיפשתי מתכון שיחזיר לי את הטעם ההוא…
עשיתי לפי המתכון, ויצא מ-ו-ש-ל-ם!!!!!
תודה רבה!!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום אפרת,
רציתי לדעת אם אני יכולה להשתמש בעגבניות מרוסקות במקום עגבניות חתוכות כי אני לא אוהבת את הקליפות😋,
ואם כן, מהי הכמות?
תודה רבה.
היי נטע 🙂
אפשר לשים בין כוס לכוס וחצי עגבניות מרוסקות.
האם אפשר להכין את השקשוקה כמה שעות לפני האכילה ולחמם סמוך לאכילה?
בטח 🙂
הי אפרת
תודה על המתכונים הטעימים
השקשוקה יצאה מושלם:)
היי שולמית, שמחה לשמוע❤️
יצא מעולה תודה!
שמחה שיצא מוצלח הודיה❤️
אפרת תבורכי, הבן שלי חולה כמה ימים ולא אוכל כמעט כלום, והוא ממש אהב את השקשוקה, הוספתי קצת סוכר שיהיה לו מתוק
שמחה לקרוא שהוא אהב יקירה❤️
לילה נעים
היי, 2 שאלות:
1. אפשר לעשות במחבת של חביתה?
2. אפשר שמן קנולה ולא זית??
תודה רבה
אפשר בשני המקרים 🙂
לילה טוב❤️
יצא מושלם
נראה מעולה!
תודה על השיתוף ❤️
יצא מושלם!!!!!!!!!!!!!!
נראה מעולה!
תודה מירי 🙂
וואו, הכנתי היום ויצא מושלם!! התמונה יצאה על הפנים אבל השקשוקה חוסלה לפני שהספקתי לצלם שוב 🙂 טעים טעים! תודה רבה וערב מקסים 🙂
עדיין אפשר לראות שזה טעים 🙂
תודה!
היי אפרת! אם אני משתמשת בעגבניות שרי זה גם בסדר?
כן. שימי בסביבות 15-20 עגבניות שרי, תלוי בגודל שלהן.
אפרת יקירה, תודה על הזכות להנות ממטכון כה איכותי וטעימממםםםם.
הכנתי לנכדיי, יצא פשוט שוס.
תודה לך אהובה חג שמח
נ. ב שאלה? מותר להוסיף תרד?
נראה מעולה!
ולגבי התרד- בטח 🙂
תודה רבה על המתכונים המדהימים האלה אני כל פעם נהנה מהמתכונים שלך אשריך!
תודה שחר 🙂
הייי רציתי לישאול לא צריך להוסיף מים כדי שיהיה רוטב????
אפשר להוסיף קצת מים אם התבשיל יבש.
יוואו שכחתי לעדכן מרוב שהשקשוקה הייתהה מוושלמת ניגמרה תוך רגע ולא היה צריך להוסיף בכלל מים תודה לך על האתר המדהים הזה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הכנתי את השקשקושה הזאת כבר 3 פעמים ואצלי המטבח מתחיל ונגמר בהכנת חביתות. אבל זה היה כל כך קליל ומהיר להכנה ונתן לי סיפוק שאני מצליחה להכין דברים טעימים 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה עדי
היי אפרת,
יש לי בבית רק עגבניות חתוכות משימורים. כמה צריך לשים במקום העגבניות הרגילות?
אפשר לשים בערך כוס עגבניות חתוכות משימורים.
תודה רבה. יצא מעולה!
❤️
מושלםםםםם
נראה מעולה! 😍
תודה יעל
הי אפרת,
יש לך מתכון לשקשוקה בתנור?
תודה
בתנור לא.
אפשר להוריד את העסק עגבניות לדעתי זה נהיה טעם יותר נכון
גם אם הכל מוכן ורק להוסיף למחבת זה לא לוקח 10 דקות.. אבל בסדר.. סהכ טעים מאוד
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום אפרת.
1. אם אני רוצה לשים שש ביצים, איך זה משפיע על כמויות שאר המרכיבים, אם בכלל?
2. כמה ייחשב מינימום "מלח לפי הטעם"? קמצוץ בין שתי אצבעות? שליש/חצי כפית?
היי נדב,
1. אין בעיה. אין שינוי בכמויות.
2.אפשר להתחיל בשליש כפית שטוחה ולטעום.
אפשר לדעתך להכין מראש לארוחת החג בבוקר? (לשמור במקרר ולחמם למחרת על הפלטה?)
כן.
אפשר במקום עגבניות להשתמש ברוטב Passata? של חברת pomi אם את מכירה, מגיע בבקבוק זכוכית. אם כן – כמה גרם למתכון הזה?
אני חושבת שכן. אפשר לשים בסביבות כוס (בנפח 240 מ"ל).
וואלה אחלה מתכון אוהבים
תודה על השיתוף 🙂
היי אפרת יש לי כ-8 חתיכות שניצל שהפשרתי , ואני רוצה מחר להכין את השקשוקה רציתי לדעת אם אפשר לשלב את השניצלים (כרצועות או קוביות) ואם כן באיזה אופן ?
תודה רב. וחג שמח
היי ליטל,
אפשר לחתוך לקוביות, לתבל בקצת פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ולטגן במחבת נפרדת כ-2 דקות מכל צד. להוסיף לרוטב לפני שמוסיפים את הביצים.
חג שמח 🌺
שקשוקה אחת הטעימות!!! תודה❤️
שמחה שאהבת 🙂
השקשוקה יצאה מאוד טעים.
מתכון קל וטעים תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שקשוקה מאוד טעימה! מתכון מעולה וקליל
שמחה שאהבת 🙂
תודה יפעת
שקשוקה טעימה לא יכולה להיות עם בצל אלא אך ורק עם שום!!!!
המתכון מושלם יצא פגז אני אוהבת את האתר שלך תמשיכי כך כל הכבוד!!!!
הלכתי לארוחה משפחתית ואני אביא איתי את השקשוקה!😏
נראה מעולה 🙂
תודה לך על השיתוף!
יצא מעולה, תודה ענקית!
שמחה לשמוע 🙂
יצא פצצה תודה על המתכון!:)
שמחה שאהבת 🙂
היי, אפשר לוותר על הרסק?
אם כן-צריך לשים משהו אחר במקום?
תודה
אפשר.
הוספתי גם כורכום וכמון ויצא ממש טעים תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה הודיה
היה מאוד טעים!!!
בדרך כלל הייתי מוסיף כמון ומעט כורכום,
אבל משום מה עם מינימום תיבול יצא טעים ומיוחד .
אין על האתר שלך,תמיד יוצא טעים,ובלי יותר מידיי עבודה.
תודה
נראה מעולה!
תודה רותם 🙂
אוחחחח כמה שזה היה מושלם
שמחה שנהנית 🙂
תודה רבה אני ממש אוהב שקשוקה אבל תמיד עושה עם המתכון הזה זה המתכון הכי מהיר ועם זה הכי טעים תודה רבה עזרתם מאוד מאוד
שמחה לשמוע 🙂
תודה רבה, הכנתי כבר כמה פעמים ותמיד יוצא טעים מאד:
שתי הערות קטנות:
מי שרוצה שדרוג בשרי אפשרת להוסיף כ – 3 נקניקיות באותו שלב שמוסיפים את הרסק והתבלינים. בניגוד לבשר טחון או נתחי עוף, נקניקיות הן כבר מבושלות ולכן זה הרבה יותר מהר ולא צריך לדאוג מתי הן עשויות מספיק.
מי שאוהב את הביצים יחסית עשויות ועם חלמון יחסית פחות נוזל, עדיף להוסיף את הביצים מוקדם יותר, כבר קרה שמצאתי את עצמי בדילמה אם לעשות את הביצים עוד דקה שתיים ולהסתכן בשריפה של חלק מהירקות או להוריד מהאש כשהן עדיין נוזליות.
בהצלחה ובתאבון.
תודה רבה! היה טעים בטירוף👍👍
אני גר בחול הרגשתי בבית😉
איזה כיף לשמוע!
תודה אלי 🙂
אין לי עגבניות, יש לי רק עגבניות שרי. כמה עגבניות כאלו יחליפו עגבניה אחת?
כמה אני אצטרך לשקשוקה?
זה ישפיע על הכמויות בדברים האחרים?
בסביבות 15-20 עגבניות שרי, תלוי בגודל שלהן. אין שינוי ביתר הכמויות.
היי אפרת מה הכמויות אם אני רוצה להכין ל4-5 אנשים ?
האם אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות ? אם כן האם קופסא קטנה של 400 ג' תספיק (במתכון המוגדל)?
בתודה מראש על העזרה
היי ליטל,
אפשר להכין את הכמויות האלה:
בצל גדול קצוץ
400 גרם עגבניות מרוסקות + 2 עגבניות טריות
גמבה חתוכה לקוביות
6-7 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות
ביצים – לפי הכמות שאוכלים
*לשקשוקה חריפה (לא חובה): פלפל חריף קצוץ או כפית פפריקה חריפה
תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, כחצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
היי אפרת יצא מצויין רציתי לשאול אם אני רוצה להגדיל את כמות הרוטב (2 קופסאות עגבניות מרוסקות) מה הכמויות המתאימות ?
היי ליטל,
את יכולה להכין פחות או יותר את הכמויות שבמתכון הקודם שרשמתי לך: בצל גדול קצוץ, 2 קופסאות עגבניות מרוסקות, גמבה חתוכה, 7 שיני שום, 3 כפות רסק, ביצים – לפי הכמות הרצויה,
תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם
היי אפ4ת אני מכינה כל פעם לפני המתכון המוגדל עם 2 קופסאות של עגבניות ויוצא מעולה.
רציתי לשאול אני רוצה להכין קציצות בשר (500 גר\') ולבשל בשקשוקה האם נראה לך אפשרי ?
אם כן האם לשנות משהו בכמויות? (מים)
וכן באיזה שלב כדאי להוסיף את הקציצות וכמה זמן לבשל ?
המון תודה ,,🙏
היי אפרת
לא ניסיתי לבשל את הקציצות בשקשוקה אך אני מניחה שזה אפשרי
הייתי מטגנת טיגון קצר את הקציצות לפני, ואז להוסיף לשקשוקה להתבשל 15-20 דקות
וכמובן מוסיפה בהדרגה מים לסיר, בהתאם לכמות רוטב שתרmי
בהצלחה 🙂
תודה להשם יתברך יצא מצוין!!!
נראה מצוין 🙂
תודה מאיר
מתכון מעוולה!! תודה רבה!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה יהל
אפשר להכין את המתכון משתי עגבניות בגודל בינוני במקום 4? זה מה שיש לי כרגע…
כן.
הכנתי את המתכון וגירדתי את השאריות
אין כמו המתכון הזה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה דוד
אם אני רוצה להוסיף גבינה צהובה איך לעשות את זה?
או אם אני רוצה להכין על בסיס בשרי איך להכין?
אפשר לפזר חתיכות גבינה צהובה לאחר שמוסיפים את הביצים.
לשקשוקה בשרית אפשר לטגן כ-250 גרם בשר טחון לאחר שהבצל מזהיב ואז להוסיף עגבניות, גמבה וכו' ולהמשיך כרגיל לפי המתכון.
לא כל כך הבנתי, מבשלים במחבט או בסיר ? כי בתמונה מראים סיר אבל כתוב מחבט
אם יש לך סיר סוטאג' (סיר נמוך עם מכסה) אפשר להשתמש בו.
כמה פשוט – ככה טעים!
שמחה שאהבת 🙂
אני מנצלת את המתכון הזה כדי לומר לך תודה ענקית על האתר הנפלא, המתכונים המעולים שתמיד מצליחים ועל התגובות הנפלאות שלך לכל אחד!!
תודה אסנת ❤️
וואו. כל פים מחדש כל מתכון שאני צריכה אני באה ישר לפה והאתר שלך אף פעם לא אכזב אותי! ישר כוח. תודה רבה ויצא מדהים!
כיף לשמוע!
תודה ליזה 💜
פעם ראשונה יצא כמו שלך מהמם תודה רבה אתר מעולה!!💗💗
תודה על השיתוף! 🙂
יצא מהמם פעם ראשונה שמנסה😂🙈
נראה ממש טוב! 😃
יצא משוקשק!!! אה סליחה מטורף!!!
תודה על השיתוף 🙂
וואו!!!
יצא מדהים!!!
אפרת מהממת💗 תודה כפרה!!! תמשיכי להפיץ כאלה מתכונים מטריפים!!!
שמחה שאהבת! ❤️
יצא מאוד מאוווד טעים תודה !
שמחה לשמוע!
תודה על התמונה 🙂
יצא משוקשק.. אה סליחה מטורף!!!
תודה על התמונה ועל השיתוף 🙂
שנה טובה
מושלם!!!
שמחה שאהבת 🙂
עשיתי מנה לשלושה אנשים בדיוק לפי המתכון הם אמרו לי שזאת השקשוקה הכי טעימה שהם טעמו
יצא טעים ברמות !!!!
נראה מעולה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
וזה התוצאה (מה שמוכן לא הספקתי לצלם חח)
נראה מעולה!
תודה סיון 🙂
איך אני אוהבת את המתכונים המושקעים שלך עם תמונות של כל שלב זה ממש הופך לקל ופשוט והתוצאה מדהימה
כל כך טעים!!
תודה רבה.
תשמעי , את פרופסור שקשוקה
אני אקח את זה כמחמאה 😉
תודה
אפרת תודה רבה על המתכונים המיוחדים שלך, השקשוקה היחידה שהצליחה לי בחיים זה שלך! תודה רבה!
איזה כיף לשמוע!
תודה שירה 🌷
הכנתי את כל הכמות שכתבת וזה היה נראה הרבה והכל חוסלללל !!
פשוט אין כמו המתכונים שלך.
הוספתי אבקת מרק עוף פרווה , ובמקום רסק עגבניות מרוסקות…
תודה זוהר, שמחה שנהנית! 🙂
השקשוקה שלי יצאה מדהימה לר נשאר כלום תודה רבה על המתכון!!
שמחה לשמוע!
תודה הדר ושבוע נפלא 🌷
פצצה של מתכון הכנתי ויצא לי ממש טעים תודה
שמחה שאהבת 🙂
תודה על המתכון!!! ממש טעים 😀
נראה מעולה!
תודה שימרית ושבוע נפלא 🙂
אפרת כפרות שלי אני לא מאמין זה הצליח. ביומיום אני לא מכין שקשורות.מחשיב את עצמי כשף בינוני. אבל היום. יצאתי סופרסטאר. הוצאת אותי גדול אפרת. גבינה בולגרית זה שבח אל בשקשוקה, תנסו בעצמכם.
שמחה שהצלחת! 🙂
תודה מייקל
פגז!!!
נראה מעולה!
היי אפרת
כף רסק עגבניות על כל המחבת הזאת ? זה לא מעט רוטב ? לא צריכים להוסיף מים? אשמח לתשובה במייל
בשקשוקה עדיף להשתמש בכמה שיותר עגבניות טריות ובכמה שפחות רסק.
אם זו מחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק בדרכ אין צורך להוסיף מים. אם אתה רואה שהתבשיל מתייבש אז כמובן שיש להוסיף מים.
חיפשנו משו קליל ומשביע
כרגיל מצאנו באתר הזה!!!!!
יצא מ ד ה י ם ! ! !
לילה טוב!
שמחה שנהניתם!
תודה מיכל, יום מקסים 🙂
שבת שלום אפרת,
יש טעם להסיר את הקליפה מהעגבניות או שהפעולה מיותרת?-
תודה מראש.
היי אנו,
אין צורך אלא אם כן הקליפה מפריעה לכם.
השקשוקה טעימה בטירוף אכלנו כולם נהננו מאד
תודה רננה, שמחה לשמוע 🙂
בס"ד
שלום וברכה אפרת היקרה !
אפשר להקפיא את השקשוקה ?
שבוע טוב שרה 🙂
אפשר להקפיא את הרוטב של השקשוקה. את הביצים להוסיף לאחר הפשרה וחימום במחבת ואז זה יוצא כמו טרי.
בס"ד
תודה רבה!
האמת אחרי ששלחתי ראיתי את "המדריך להקפאה" ושם כתוב הכל.. תודה רבה.
אגב אתמול הכנתי את הבייגלה שלך שיצא מדהים!! וחשבתי על זה שכל אחת מכינה אוכל לפי העדה שלה.. סגנון מרוקאי/פרסי/תמני וכו.. ואבל אצלך צריך להמציא עדת אפרת!! 🙂
תודה רבה ופורים שמח מאוד 🙂 🙂
תודה רבה יקירה!
חג פורים שמח 🙂
וואו יצא נהדר. מתכון תותח. רק יש לי שאלה. אני לא ממש מצליחה עם הביצים. אני מנסה שהחלמון (הצהוב) ישאר נוזלי וכל החלבון יהיה מבושל טוב. אבל על מנת שהחלבון יהיה מבושל טוב גם החלמון מתבשל לי מידי. יש הצעות?
אגב שידגרתי קצת עם תרד וגבינת פטה
היי מעיין,
קודם כל שדרוג מצוין 🙂
לגבי בישול הביצים, נסי לבשל ללא מכסה.
יום מקסים
אם אפשר תגיבי מהר
אפשר בלי גמבה עם לא אוהבים?
כן אפשר לוותר על הגמבה.
היי
אני מתה על המתכונים פה!!!
שאלה האם ניתן להכין את השקשוקה מראש ולאכול בערב או מחרת ?
או לאכול מידי ?
כן, אפשר להכין מראש.
אם אוכלים יום למחרת יש לשמור במקרר עם מכסה או בקופסה אטומה ולחמם מעט לפני ההגשה.
ערב נעים 🙂
היי אפרת, מתכון מעולה וממש טעים!!
הכנתי אתמול פעם שנייה(וכמובן לא האחרונה!) ובעלי ממש התענג:))
תודה!!
שמחה לשמוע!
תודה בתאל 🙂
יצא מאוד טעים, מתכון פשוט ומצוין לשקשוקה
תודה עמנואל, שמחה שאהבת 🙂
פעם שנייה יצא מצויין
תודה עמנואל 🙂
אפשר לא להשתמש בבצל?
אם לא אוהבים אפשר לוותר.
הסופש האחרון היו על השולחן רק מתכונים מהאתר השקשוקה הפשוטה והטעימה,פשטידת תפוח אדמה במחבת ופשטידת ברוקלי ותרד
הכול היה מוצלח וטעים
תודה לך
תודה אסנת, כיף גדול לשמוע 🙂
מה הכי טוב לקישוט פטרוזיליה או כוסברה??
לא משנה במקרה הזה, מה שאת יותר אוהבת. שניהם יכולים להתאים.
יצא מדהים אתמול הכנו את המתכון והיום מכינים אותו שוב
נראה מעולה! תודה 🙂
מדהיםם♡♡
נראה מצוין, שמחה שאהבת 🙂
היי כמה זמן להשאיר את הביצים בדרך כלל קצת נשרפים לי הגמבות וכו שהם עם הביצים…
בדר"כ 5-7 דקות.
היי,
אם יש לי רק עגבניות מרוסקות?
זה יכול להיות תחליף לעגבניות?
היי חלי,
אפשר לשים בסביבות כוס עגבניות מרוסקות.
שקשוקה מעולה! פעם שנייה שאני מכינה וזו שקשוקה שקוצרת מחמאות!! אני אישית אוהבת תרד ואני גרה באירופה אז יש תרד בשפע ובזול הובפתי מעל לקראת הסיום ויוצא ניפלא כול פעם מחדש !
נראה מעולה! תודה שחזרת לעדכן ולשתף 🙂
מזה העלים האלה פטרוזיליה או כוסברה לקישוט?
מתכון פשוט מעולה!! תודה ענקית, שדרגתם לי את החיים. קלי קלות, טעים בטירוף ואפילו דיאטטי.
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה ויום מקסים
היי אפרת
אני מנסה כעת את המתכון רציתי לשאול אם אני מעוניין להכין כמות כפולה ואין לי מחבת גדולה האם אפשר להכין בסיר??
היי חזי,
אם יש לך סיר שהוא יחסית נמוך אז עדיף.
היי,
בשביל כמות כפולה אני יכולה להכפיל את כל המצרכים?
כן, אפשר.
השקשוקה פשוט וואו טעים ברמות וקלללל מאוד להכנה
תודה רבה על כל המתכונים שלך משתמשת בהמון מהם
תודה אודליה 🙂
מה הכמויות לשקשוקה אישית? (מחבת קטנה, ביצה אחת)
תודה
היי חן,
כמויות למנה אחת:
חצי בצל קצוץ
2 עגבניות חתוכות לקוביות
רבע גמבה קצוצה (אפשר לוותר)
2 שיני שום כתושות
כפית מלאה רסק עגבניות
1-2 ביצים
לתיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת, יש לך מושג כמה גרמים זה 4 עגבניות או עגבניה אחת? פשוט יש לי בכל מיני גדלים, כולל שרי, ורציתי לנצל אותן לשקשוקה
היי ענת,
עגבניה בינונית היא בערך 120 גרם. ממליצה להשתמש ברכות שביניהן.
מהמם
אלופה 🙂
אפשר לוותר על הגמבה?
כן, אפשר.
יצא טעים מאוד אחלה של מתכון
שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון ויום נפלא
הכנתי למשפחה שלי (אני בת 11) וכולם ממש אהבו. הבעיה הייתה שלא נשארו לי שאריות לנשנש…
שמחה שיצא טעים, כל הכבוד לך 🙂
עשיתי את המתכון אחד לאחד לפי מה שכתוב ולפי המצרכים שרשומים, יצא מושלם!
אני עושה זאת שוב ושוב וכל פעם זה יוצא מושלם!
נראה מעולה!!
תודה טליה על השיתוף 🙂
שצריך לפרגן אני מפרגנת מכל הלב :):) תמשיכו לאתגר בסוף אצא שפית חח
יצא לי טיפה מיימי ולא יבש .
היי רן,
לפעמים זה יכול לצאת מימי בגלל סוג המחבת שמשתמשים בה או סוג העגבניות. אם רוצים לאדות את הנוזלים יש לבשל על אש בינונית בלי מכסה עד שהנוזלים מתאדים ורק לאחר מכן להוסיף את הביצים. אפשרות נוספת היא להוסיף עוד קצת רסק עגבניות שבדר"כ מסמיך את הרוטב.
שבת שלום 🙂
היי
ממש תענוג גדול להשתמש באתר שלך אחת הסיבות שכיף להכנס למטבח ולבשת יבורכו ידייך
תודה ריקה!
חג שמח 🙂
איןןןן איןןןן על המתכונים הפשוטים והמעולים שלך. פשוט אתר מהמם. כמה משפחתי נהנת בזכותך.
שקשוקה מדהימה. ממליצה להשתמש במלח גס, יצא לי מעולה.
תודה אורטל, כיף גדול לשמוע 🙂
אין מילים פשוט טעים ומדהים, כל הכבוד!
תודה דוד, שמחה שאהבת 🙂
הטעם יצא לי בסדר חוץ מן העבודה שהעגבניות לא נימוחו ולא התרככו לרוטב.. בישלתי יחסית 20 דק' חצי שעה שזה אמור להיות הזמן..
בדר"כ 20-30 דקות אמורות להספיק לעגבניות להתרכך. אולי השתמשת בעגבניות קשות?
כן בחרתי קשות.. יותר איכותי לא?
בסלטים כן. בתבשילים כדאי להשתמש דווקא בעגבניות כמה שיותר רכות.
אם אין לי גמבה אפשר עם פלפל ירוק?
כן, אפשר.
יש תחליף לעגבניות? אחד הילדים לא אוהב
היי שלי,
יש מתכון לשקשוקה לילדים עם עגבניה אחת מגורדת ואז פחות מרגישים אותה. אפשר גם לשים במקום רבע כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים.
בלי עגבניות בכלל לדעתי זה לא ייצא טעים.
היי שאלה קטנה
אפשר להכין את הבסיס ערב לפני ואז לפני ההגשה רק להוסיף את הביצים?
כן, אפשר בהחלט.
ואו! ככה פשוטה ככה טעימה! יצאה מושלמת!
תודה טליה, שמחה שאהבת 🙂
תודה על המתכון.
אני בפיליפינים עכשיו והכנתי להם את השקשוקה שלך.
הם אוהבים מאוד ומוסרים לך תודה 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂
מתכון מנצח תודה ענקית !
תודה אור, שמחה שאהבת 🙂
היי
אפשר כמויות למנה אחת?
היי שלומית,
כמויות למנה אחת:
חצי בצל קצוץ
2 עגבניות חתוכות לקוביות
רבע גמבה קצוצה (אפשר לוותר)
2 שיני שום כתושות
כפית מלאה רסק עגבניות
1-2 ביצים
לתיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
יום מקסים 🙂
שלום,
אין צורך להוסיף מים ?:)
היי יעל,
רק אם התבשיל מתייבש.
יצא מעולה, הכל חוסל. תודה רבה.
תודה איריס, שמחה לשמוע 🙂
אפשר לוותר על הרסק? מה לשים במקום?
היי יצחק,
אפשר להכין גם בלי הרסק.
יצא נפלא (:
תודה
תודה איתי, שמחה שאהבת 🙂
מתכון מעולה!
תודה רבה 🙂
תודה קרן, שמחה שאהבת 🙂
השקשוקה מדהימה אני לא מפסיקה להכין אותו וגם נורא קל תודה
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה אודל
זה לא שאני לא יודעת איך להכין שקשוקה אבל הפעם עשיתי לפי המתכון שלך כדי שלא יהיו טעויות ויצא מעולה! הוספתי טיפה סוכר לפני שהוספתי את הביצים כדי לאזן טעמים, אחרת זה חמוץ לי מדיי.
תודה רבה, המתכונים שלך אף פעם לא מאכזבים!
שאלה שלא קשורה- מתי יהיו מתכונים לממולאים…? (פלפל, בצל, כרוב, אולי גם עלי גפן…). אני מתה ללמוד להכין ונכון שיש מלא מתכונים ברשת אבל אני בטוחה שמתכון שלך יהיה מדוייק ומוצלח להפליא! 🙂
היי מיטל,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי ממולאים, ממש בקרוב אני מקווה לפרסם מתכון עם כל שלבי ההכנה מצולמים. אתחיל בפלפלים ממולאים ובהמשך מקווה להוסיף גם את השאר.
תודה ויום מקסים!
יש!! מחכה ומצפה 🙂
היי, אין לי שום, חייב להשים שום? או שאפשר להשים משהו אחר במקום?
היי רבקה,
השום בהחלט מוסיף טעם אבל אם אין לך תכיני בלי.
אין לי פלפל חריף ,אפשר להשתמש בפלפל שטא?
כן מור, אפשר.
לא.. פשוט אין דברים כאלה! אליפות ממש!
חייבת להודות לך..בזכותך התחלתי לאהוב את המטבח או יותר נכון- בעלי חייב להודות לך:))
תודה רותם! איזה כיף לשמוע 🙂
חג שמח ושנה טובה!
אין לי עגבניות כרגע..אפשר להכין רק מרסק? ואם כן כמה?
היי רחל,
פחות מומלץ אבל אם אין ברירה ואין לך גם עגבניות מקופסת שימורים אז את יכולה לשים עוד כף גדושה רסק ובסביבות רבע או שליש כוס מים.
אליפות!
תודה אורי, שמחה שאהבת 🙂
יצא מעולה!!תודה על המתכון!
תודה יצחק, שמחה שיצא טעים 🙂
כל המתכונים שלך… מווווווווששלמים!!!את לא מבינה כמה פעמים אני מציצה באתר ומחפשת מתכונים מהירים לכל מיני דברים…
תודה חן! איזה כיף לשמוע 🙂
הי
אין לי גמבה כרגע , אפשר בלי ?
כן שני, אפשר לוותר על הגמבה.
השגתי 🙂
מעולה 🙂
אם אני רוצה לשים 8 ביצים לכל המשפחה מה הכמויות?
היי אלמוג,
ממליצה להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהשתמש במחבת הכי גדולה שיש לך.
תודה רבה!
הי רוצה להכין מנה אחת מה כמויות כל אחד מהמרכיבים?
היי שרון,
אלה הכמויות:
חצי בצל קצוץ
2 עגבניות חתוכות לקוביות
רבע גמבה קצוצה (אפשר לוותר)
2 שיני שום כתושות
כפית מלאה רסק עגבניות
1-2 ביצים
לתיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
הכנתי אתמול לארוחת ערב ויצא טעים בטירוף!הכנתי גם לפני מס' ימים לאירוע בעבודה של בעלי את עוגת השוקולד וקפה והבנתי שחיסלו אותה ונהנו ממנה מאוד.תודה רבה!
איזה כיף לשמוע! תודה שרון ויום מקסים 🙂
תודה רבה!מבטיחה לעדכן
כמה מלח ופלפל לשים?לא צריך גם קצת סוכר?לגבי המלחת העגבניות והגמבה הכוונה לקמצוץ מלח עם האצבעות?
היי שרון,
כדי שלא ייצא מלוח מידי כדאי לשים בהתחלה שליש כפית ולהוסיף אחר כך במידת הצורך (אפשר להוסיף מלח גם אחרי ההגשה). פלפל שחור – רבע כפית שטוחה. הפפריקה המתוקה אמורה להוסיף מתיקות אבל אפשר להוסיף עוד חצי כפית סוכר.
לגבי המלחת העגבניות והגמבה- כן, הכוונה לקמצוץ (המלח מזרז את ריכוכן).