זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 5 יחידות
סוג: חלבי
כוס (140 ג’) קמח לבן מנופה
3 כפות סוכר
קמצוץ מלח
2 ביצים
כוס (240 מ”ל) חלב
50 גרם חמאה מומסת
למילוי: ממרח שוקולד השחר העולה
-ממסים בסיר או במיקרוגל את החלב עם החמאה.
-שמים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח. יוצקים עליהם את החלב עם החמאה ומערבבים היטב.
-מוסיפים לתערובת את הביצים ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים (ניתן להעביר את הבלילה דרך מסננת לקערה נוספת כדי שהתערובת תהיה חלקה לגמרי).
-מחממים מחבת רחבה עם מעט חמאה או שמן ויוצקים את הבלילה למחבת (מומלץ להשתמש במצקת של מרק). מטלטלים את המחבת מצד לצד כדי שהבלילה תתפזר על כל המחבת בשכבה דקה.
-מטגנים כחצי דקה- דקה עד ששולי הקרפ מתייבשים ונוצרות בועות על פניו.
-הופכים ומייבשים עוד כמה שניות מהצד השני ומוצאים לצלחת.
-מורחים מעל כל קרפ ממרח שוקולד ומקפלים.
קרפ צרפתי מתכון, קרפ מתכון, איך מכינים קרפ
עשיתי במכשיר להכנת בלינצעס
חצא מושלם
שמחה שיצא טעים🙂
היי, הכנתי היום
מתכון מוצלח ביותר, קל להכין וטעים מאוד מאוד
גם אני שמתי ריבת חלב, יצא מעדן
שמחה שיצא טעים🧡
הי אפרת
הכנו את הקרפ לארוחת ערב קלילה
יצא טעים ברמות על מומלץ למרוח ריבת חלב פשוט מעדן
שמחה שנהניתם❤️
תודה שחזרת לעדכן:)
תודה על האתר המדהים!
יש לי מכשיר להכנת קרפ,
אך אני לא מבינה איך להשתמש בו,
המחבת נראה כמו שטוח… שלא יכול להכיל נוזל…
יש לך מושג איך משתמשים בו , והאם יש לו מעלה ע”פ סיר?
תודה!!
היי ברורית,
את אמורה לשטח את הבלילה ממש דק.
וואהו יצא מוווושלם ממליצה
תודה נעמי, שמחה שאהבת💜
מ-ע-ו-ל-ה!!!!
תודה שרה💜
למה יצא טעם של חביתה ?
היי טל,
באיזה כוס השתמשת למדידת הקמח?
כוס מידה.
אולי עשיתי את הקרפ עבה מידי ?…
יכול להיות. הוא אמור להיות ממש דק.
להבא אפשר גם לנסות להפחית ביצה אחת ולהוסיף עוד קצת חלב (4-5 כפות).
חשוב גם לא לערבב את הביצים ישירות עם מרכיב חם כמו חלב חם או חמאה מומסת חמה כי זה “מבשל” אותן.
תודה
אין עלייך ועל המתכונים שלך
זו תמיד אופציה ראשונית מבחינתי !!
❤️
יצא מושלם וטעים ברמות!
איזה כיף לשמוע!
הי אפרת תודה על עוד מתכון מוצלח!
הכנו את הקרפ למפגש משפחתי כללל הילדים(גם המבוגרים) עפו על זה
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
טעים ברמות!
לא היה לי ממרח שוקולד אז שמתי שוקולד ציפס שנמס במחבת…
האתר ה1 שאני נכנסת אליו כשאני מחפשת מתכון.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי,
אכן לכמות כפולה יש לשים 2 ביצים
הי… תודה על המתכונים.
לקרפ יש טעם של חביתה. ככה צריך ? או שאני עושה משהו לא טוב.. תודה
היי,
זה לא אמור לקרות.
שימי לב שאת מדייקת בכמות הקמח. כמו כן תוודאי שהקרפ מטוגן ואין בו חלקים לא מטוגנים.
השתמשתי בשמן ולא בחמאה
השמן טיפה משנה את הטעם, אבל לא אמור לגרום לטעם של חביתה.
אני רוצה להכין. יש לי כמה שאלות.
האם במקום חלב רגיל אפשר להשים חלב סויה?
מה אני יכולה להשים במקום חמאה אין לי מחמאה אם אפשר להשים שמן וכמה?
והאם אפשר לשמן את המחבת בשמן קנולה?
תודה רבה.
אפשר להשתמש בחלב סויה ואפשר להחליף את החמאה ב-3 כפות שמן.
ניתן לשמן את המחבת במעט שמן קנולה.
מושלם!!!!
שמחה שאהבת(:
היי אפרת
כל המתכונים שלך קלים ומוצלחים אחד אחד
אלופהההההה
שמחה מאד לשמוע!
תודה על השיתוף😊
הי
תודה על המתכון המופלא!
הכנתי ליום הולדת של אחותי יצא משגע
כל החברות נהנו ממש
איזה כיף שיצא טעים!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת!
יש לי ביצים בגודל L עדיין לשים 3?
תודה רבה!
היי,
כן, אפשר לשים ביצים L.
האם אפשר לעשות מלית לקרפ מגבינת ריקוטה וריבת פרות יער?
תודה אל המתכונים המושלמים!!!
היי,
אפשר בהחלט ואמור לצאת מעולה(:
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤
איזה מתכון מוצלח!
קל ופשוט להכנה!!!!!!!!!
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף🌺
תודה טעים ברמות!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
קרפ מטריף וקל ברמות!!!!!!!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊
הכנתי את הקרפ המושלם הזה
ויצא פשוט מטורף
טעים טעיםםםםםםםם
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
תודה אפרת על המתכונים המעולים!!
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן? אם כן באיזה כמות?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🌺
במקום חמאה אפשר לשים 3 כפות שמן.
היי, אפשר לערבב הכול במיקסר?
למה מומלץ לשמור את התערובת במקרר במשך חצי שעה?
היי,
אפשר להכין במיקסר. הזמן במקרר תורם למרקם, אבל זה לא קריטי.
אפרתתתתת
את אלופה👍👍
המתכון פשוט להכנה וטעים במיוחד😋
אני ת’אמת ערבבתי את כל המצרכים בבלנדר, יותר קל–
תודה לך❤
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤
היי,
קודם תודה רבה על הכל.
1. אפשרי עם קמח קוסמין לבן?
2. אפשר לעשות במחבת של חביתה?
היי,
אפשר קמח כוסמין ואפשר בבמחבת של חביתה אם היא מספיק רחבה.
היי אפרת מדהימה!
המתכונים שלך ממש מוצלחים ולא מאכזבים בכלל!!!!
הכנתי הבוקר את הקרפ ויצא וואווו פשוטט מוששללםם!!!!! הילדים טרפו ונהנו 😋😋 ואני הרגשתי שקניתי להם קרפ מהקניון….😄
מעולה:) תודה הודיה😊
בוקר אור אפרת
אני מנסה להכין עם מים במקום חלב ושמן במקום חמאה כמו שרשמת בתגובות לאנשים ששאלו על כך
אז לדלג על השלב של הערבוב (חלב וחמאה שמומסים או שמן ומים פשוט להוסיף כל אחד בנפרד לבלילה וזהו?
בתודה מראש על המענה.
היי עינת,
נכון, תוסיפי לחומרים היבשים את החלב והשמן ותערבבי:)
איזו מחבת לקרפ/פנקייק עדיף? 24 סמ או 27 סמ? אני בדיוק ראיתי משהו באתר ומתלבטת..
הייתי לוקחת את ה-27 ס”מ כדי שיהיה מקום לכמה פנקייקים בכל טיגון.
*חשוב רק שהמחבת תהיה עם ציפוי שאינו נדבק (נון-סטיק).
שלום אפרת יצא לי מעולה… טיפ כדי שלא יצא גושים אני מערבב את הקמח עם קצת חלב שיהיה כמו בצק ואז מוסיף את שאר החלב והביצים ושאלה קטנה יש לך אולי מתכון טוב לממרח שוקולד ביתי עדיף חלבי?
בוקר טוב יוסף,
תודה על הטיפ 🙂
אלה שני מתכונים לממרח שיש לי:
ממרח שוקולד וטחינה
2 כפות טחינה גולמית ( יש לערבב היטב לפני השימוש)
כף וחצי דבש
כפית שטוחה אבקת קקאו
2-3 כפות חלב
ממרח שוקולד ביתי *זה יותר מעודן בטעם
2 כפות ממרח שקדים, 100% שקד קלוף (יש לערבב היטב לפני השימוש)
כפית אבקת קקאו
2 כפיות מלאות דבש
2-3 כפות חלב
אפרת,
הכנתי עכשיו את הקרפ, יצא מוווושלם
תודה ענקית
שמחה שיצא טעים ❤️
היי אפרת, אין על המתכונים שלך בעוולם!!
רציתי לשאול אני עכשיו מכינה את הקרפ וזה יוצא לי בטעם של בלינצ’ס (חייבת לומר טעים) ולא של קרפ כמו בגלידריות. מה את אומרת?? מבאס אותי קצתת…
היי אפרת 😄
תודה רבה על תגובתך!
התערובת עצמה מתאימה לקרפ ולבלינצ׳ס, אין הרבה הבדל בניהם.
קרפ מזוהה עם מילויים מתוקים ובלינצ’ס יכול להיות גם מלוח.
שתכיני את המתכון שוב שימי מילוי מתוק שיהיה טעים כמו בגלידריות 😋
וואי תקשיבי אפרת יצאו לי קרפים גדולים דקים ויפים כל כך !!! מילאתי בשוקולד פסק זמן וטרפו את זה אתמול בבית. פעם ראשונה שיצא לי כל כך דק וטעים!! (הכנתי במחבת דקה שמיועדת לקרפים) תוודה ענקית כמובן שהמתכון נכנס אליי למחברת הקבווועה!!
היי אפרת,בוקר טוב!
שמחה לשמוע🥰
היי אפשר להחליף את הסוכר בדבש?
כן.
אפשר להמיס בסיר במקום במיקרו
אפשר 🙂
מישהי שאלה אם אפשר להמיס בסיר במקום במיקרו
אני המסתי בסיר ויצא בסדר גמור
שלום אפרת
אני חיפשתי הרבה זמן את התמכון המנצח לקרפ. ולאמצאתי.. או שהיה דק מידי או עבה מידי או התפרק.. או פשוט חסר טעם.
המתכון היחיד!! שהצליח וגם היה טעים וגם בעובי המתאים. זה המכון הזה!
אז תודה על המתכון המצנח לקרפ!
זהו אני מצאתי את שלי…
תודה רבההה
שמחה שאהבת ❤️
תודה חני
הי אפרת, אני מכינה מלא מהמתכונים שלך וכולם יוצאים לי טוב ונגמרים בשניות (שזה פחות טוב…) גם המתכון הזה וגם אחרים אני אומרת לכולם את המתכונים ובטוחה שנהנים מזה!!!!!!!
תמיד אם אני צריכה מתכון אני בודקת פה! וממש נהנת מהתוצאה ויודעת שגם אחרים נהנים! זה גם טוב כי יש פה ממש כל מתכון שאני צריכה, בישול אפיה וכו…
תודה הודיה יקרה, כיף לשמוע ❤️
הכנתי ויצא מעולה. אבל הלך לי יותר טוב כשהמסתי את החמאה בנפרד ואז הוספתי את החלב
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפרת המדהימה ! ! אפעם לא יצא לי כ-ז-ה טעים !!!! יותר טעים מהחנות וברצינות ! בסוף הטיגון הפכתי בחזרה צד והנחתי קוביות שוקולד [ מריר , חלב ולבן ] וקיפלתי ואז השארתי לדקה והשוקולד נמס וזה היה יאמיקקקק !
תודה רבה על מתכונים אחד אחד !
ושכחתי לציין ! כמובןןןן הכנתי את הגלידה ריבת חלב שלך והנחתי כדור לצד הקרפ ויצא – פצצה ————
[ אנלא גמרתי לאכול ….. ]
תודה רות, שמחה לשמוע ❤️
היי אפרת
שאלה כללית.. מה ההבדל בין קרפ לבלינצ’ס?
אין הרבה הבדל.
קרפ מזוהה עם מילויים מתוקים ובלינצ’ס יכול להיות גם מלוח.
אני פשוט חולה על המתכונים באתר הזה! יצא טעיםםםםם
נראה מעולה 😍
תודה מרינה
מתכון מצוין. הוספתי מעט תמצית וניל יצא מושלם
נראה מעולה ❣️
תודה הדר
פעם ראשונה שיצא לי מושלם!! תודה ענקית!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא פשוט מדהיםם !! העיסה כל כך פשוטה להכנה ומצוינת במחבת.קל!
שמחה שאהבת 🙂
תודה זוהר ויום מקסים
יצא טוב!
הכנתי לילדים צירפתי תמונה של קרפ שהגדןלה שלי עיצבה ☺
מהמם!
תודה מורן 🙂
שלום אפשר לטגן (להמיס במחבת) את החלב והחמאה שממיסים אותו
אפשר אבל אם יש לך מיקרוגל אז עדיף להמיס את החמאה כמה שניות במיקרו.
הי,
אפשר להחליף את החלב בקרם קוקוס או במים?
אם כן מה הכמויות?
ממליצה לשלב חצי כוס קרם קוקוס וחצי כוס מים.
מתכון מעולה!!! אלופה!!
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת
שאלה דחופה
יש אופציה להכין בלי החמאה ?
במקום חמאה אפשר לשים 3 כפות שמן.
שלום אפרת,
מודה לך על אתר מדהים!!!!!!
האם אפשר במקום חלב לשים חצי כוס שמנת מתוקה וחצי כוס מים.
והאם אפשר קמח כןסמין (אין לי קמח לבן)
תודה רבה
גלית
היי גלית,
לגבי שילוב של שמנת מתוקה ומים, לדעתי כן.
אפשר להכין עם קמח כוסמין.
המשך יום מקסים 🙂
יצא מעולה
תודה סירא, שמחה שאהבת 🙂
אם אני עושה חצי כמות אני יכולה להוסיף רק את החלמון של הביצה או שזה יהרוס את הקרפ
תטרפי ביצה ושימי מחצית מהבלילה.
יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן?
תודה♥
כן. אפשר לשים 3 כפות שמן.
לכמה זה מיועד? לכמה קרפים?
מהכמות שבמתכון אמורים לצאת 5 קרפים גדולים.
וואו אפרת את פשט מדהימה!!! מאיפה את מביאה את המתכונים האלה?
בכל אופן אני הולכת להכין את זה לסוף הצום ואני צריכה כמות קטנה (לאדם יחיד)
את יכולה לכתוב לי את המתכון? ואם אפשר מהר כי עוד שעה הצום יוצא…
תודה תהילה 🙂
ממליצה להכין חצי כמות:
חצי כוס קמח רגיל
ביצה גדולה
חצי חלב
25 גרם חמאה מומסת
כף וחצי סוכר
למילוי: ממרח שוקולד + אגוזי מלך קצוצים דק (ניתן לוותר על האגוזים)
פשוט מעולה!!! הכנתי את הקרפ בעזרת המתכון הזה מספר פעמים ואף פעם לא איכזב.
תודה!
תודה שירן 🙂
לערבב בקערה או בבלנדלר?
בקערה.
היי,
הכנתי את הבלילה והיא יצאה מאוד סמיכה ולא נוזלית.
הכנסתי 2 ביצים, זה קשור לזה?
תודה
כנראה שכן כי הביצה מדללת את התערובת. אם חסר ביצה אפשר להוסיף יותר חלב.
החלפתי את החמאה לשמן ואת החלב לחלב סויה, ועדיין יצא מעולה(:
מתכון ממש קל וטעים!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון.
יצא לנו מצויין וטעים
שמחה לשמוע!
תודה שחזרתם לעדכן 🙂
וואו יצא ממש טעים. שמתי 2 ביצים. תודה רבה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הכנתי את המתכון לפי כוס חד פעמית יצא פצצה
ובגלל שהביצים הם xl השתמשתי רק ב2 פשוטות גדולות .
אחלה מתכונים !!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב
יצא מצויין תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
עוד לא הכנתי אבל נישמע מתכון ממש ממש פצצה
יצא מדהים לדעתי כדאי להוסיף בין השכבות שוקולדים.עוגיות.וכו’
יצאו לי יות מחמש
היי, כמה בערך יצאו לך?
מעולה, תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי. עד כמה חשוב הזמן של הבלילה במקרר? כתוב שזה לא חובה-אבל זה משנה לטעם או המרקם בסוף?
(צריכה תשובה דחוףףףף)
תודה
זה ייצא טעים גם בלי השהייה במקרר.
רציתי לדעת האם זה אפשר להחליף את החלב בחלב דל לקטוז? (2% שומן עם מתיקות מעודנת של תנובה)
תודה רבה וישר כח על כל המתכונים! אנחנו ממש נהנים מהם!
כן שירה, אפשר.
כמה זה 150 גרם קמח?
היי בר,
זה יוצא כוס קמח + כף קמח נוספת.
יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו כוס כזו:
בכמה מכמות הבלילה צריך להכפיל כדי שיצא 25?
מהכמות שבמתכון אמורים לצאת 5 קרפים גדולים.
ממליצה להכין בפעמיים ולהכפיל ב-3 ואח”כ להכפיל ב-2 (הסיבה היא שזה פוגע במרקם אם מכינים כמות גדולה מידי).
שבוע נפלא 🙂
כמה קרפים יוצאים מהבלילה הזאת?
כ-5 קרפים גדולים.
יום מקסים 🙂
תודה רבה ושבוע טוב:)
אני יכולה להכין היום את הבלילה ומחר את הקרפ עצמו?
כן
היי למנה אחת אפשר לעשות שליש מכמויות במתכון?
כן.
מהמם.המתכונית פשוט מושלמים! תודה רבה(:
תודה 🙂
יצא מעולה מתכון מושלם מאד טעים אב שאלה קטנה להשתמש במח לבן או תופח?
היי שירה,
יש להשתמש קמח לבן רגיל, לא בקמח תופח (אחרת זה יתפח כמו פנקייק 🙂 ).
הי. האם ניתן להשתמש במתכון במכשיר להכנת קרפ? או שחייב מחבת?
כן ליז, אפשר.
יצא מעולה 🙂
תודה, שמחה שאהבת 🙂
הי יצא מעולה תודה!
האם אפשר לשמור חצי מהכמות לערב?
שמחה שיצא טעים 🙂
וכן, אפשר לשמור במקרר.
שבוע טוב
קמח וחלב לפי כוס חד”פ?
היי שיראל,
לפי כוס זכוכית סטנדרטית בנפח של 240 מ”ל.
ועוד שאלה, אם אני שמה שמן בבלילה במקום מרגרינה זה משנה את הטעם?
יותר טעים עם חמאה אבל את יכולה לשים במקום 3 כפות שמן ועדיין ייצא טעים.
כמה קרפים יוצא
היי איתן,
כ-5 קרפים גדולים.
במילה אחת
מעולה!
תודה
תודה עינת, שמחה לשמוע 🙂
אפשר להוסיף קאקאו או שוקולד מומס לקרפ שוקולד?
היי יערה,
הכוונה להוסיף לבלילה עצמה נכון? אם כן, לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להוסיף כף אבקת קקאו או אבקת שוקולית.
אפשר שמן במקום חמאה בבלילה?אם כן אז כמה שמן?תודה רבה מראש ולילה טוב
היי אביבית,
אפשר לשים 3 כפות שמן.
לילה טוב 🙂
אפשר לשים מים במקום חלב?
כן תהל.
היי אפרת,
אפשר להחליף את החמאה המומסת בשמן?אם כן,כמה לשים?
אגב המתכון של המוס עם שתי המצרכים יצא מעולה!!…(:
שמחה לשמוע שני 🙂
כן אפשר להמיר את החמאה ל-3 כפות שמן.
חג חנוכה שמח!
היי מוריה אנחנו תימנים ואין לנו כסף לכול זה זה הרבה מצרכים אתם לא יכולים להפחית במצרכים
אגב, אנחנו מרחנו ריבת חלב ופיזרנו קוקוס קלוי… יצא מהמם!
יופי של מתכון!!! הבלילה מצויינת ונוחה לעבודה. ליקקנו את האצבעות!
תודה רבה:)
היי מוריה,
נשמע מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון
היי, אפשר להשתמש במקום חמאה בשמן? כי ראיתי עוד מתכונים שהיה כתוב שמן ולא חמאה. ואם לא איזה תחליף יש לחמאה?
היי רותם,
עם חמאה זה יותר טעים אבל אפשר לשים במקום 4 כפות שמן.
יום נפלא 🙂
היי ותודה על מתכון מדהים רציתי לשאול במה אפשר עוד למלא אבל שלא יהיה מילוי מתוק תודה על התשובה
היי מיטל,
את יכולה למלא בגבינה לבנה, גבינת ריקוטה, רסק תפוחים עם אגוזים קצוצים וקינמון.
האם התערובת מתאימה לבלינצ’ס?
כן חנה.
הי, איך כוס קמח זה 150 גרם? התכוונת לכוס חד פעמי?
היי רינה,
מידה של כוס סטנדרטית זה בדר”כ 140 גרם כשמדובר בקמחים (150 גרם זה כוס מלאה עד הסוף).
כשמדובר בנוזלים זה 240 מ”ל.
יום נעים 🙂
אה, צודקת! באמת התבלבלתי עם המ”ל…
כמה קרפים בערך יוצא?
הי דנה,
הכמות מספיק בערך ל-5 קרפים.
שלום לך
יש לי מכונת קרפ מקצועית,ממש כמו בדוכנים,על איזו טמפרטורה אני אמור לשים ולהכין את הקרפ-
היי שרון,
לא יצא לי לעבוד עם המכונה אבל לדעתי הטמפ’ צריכה להיות גבוהה מאוד.
יום נפלא 🙂
שמתי לב שהמתכון שלך הוא בלי קמח,מדוע?
טעות שלי הקמח מופיע מעל התמונה.
יש לי רק שוקולד נוטלה אפשר לעשות עם נוטלה במקום עם ממרח השחר העולה??
כן ברכה, כמובן 🙂
חייב תשובה מהירה כי אני רעב בטירוף
היי יעקב,
מכינים את הקרפ עם קמח רגיל מאחר והוא אמור להיות דק. קח בחשבון שאם תשתמש בקמח תופח הבצק יתפח מעט ויהיה במרקם של פנקייק (מבחינת העובי). זה עדיין יכול להיות טעים, לשיקולך 😉
שלום
יש לי רק קמח תופח, אפשר לעשות עם קמח תופח במקום עם רגיל
תודה 🙂
היי
מישהו יודע מה הכמויות אם רוצים רק שתי מנות של קרפ?
היי מירב,
הכמות במתכון מספיקה בערך לכ-5 קרפים גדולים. את יכולה להכין את כל הכמות המצוינת במתכון (זה כל כך טעים שלפעמים כל אחד רוצה יותר מקרפ אחד) ואם בכל זאת נשארה לך בלילה מיותרת את יכולה לעטוף את הבלילה בניילון נצמד ולשמור במקרר עד 3 ימים ולהכין שוב מתי שתרצי.
אם בכל זאת את רוצה להכין מנה קטנה שתספיק בדיוק לשניים, את יכולה להכין חצי מהכמויות הרשומות במתכון: 1/2 כוס קמח, ביצה גדולה, 1/2 כוס חלב, קמצוץ מלח, 25 גרם חמאה מומסת, 1.5 כפות סוכר.
איך זה 10 דקות??
זה אמור לקחת עד 10 דקות.
אפשר גם לישאוב בעזרת מזרק ואז אפשר גם לעצב לזה צורה.
אחלה רעיון 😉
למה צריך להעביר לקערה אחרת דרך מסננת? אי אפשר לוותר על החלק הזה?
הי רעות,
מעבירים דרך מסננת כדי שהבלילה תהיה חלקה ללא גושים. אפשר לוותר על זה ולערבב היטב.
יוצא ממש טעים! חשוב לדעת- צריך לרוח את הבלילה על המחבת כדי שיצא יותר טעים 🙂
***למרוח***
הי יערה,
תודה על הטיפ 😉
מתכון ליגה יצא סוף מומלץ תודה למי שהעלתה את המתכון.
בשמחה ורד ותודה על העדכון 😉
אני רוצה להכין את זה היום ויש לי בבית כרגע רק חלב בטעם וניל 1% . זה יצא טוב? או שכדאי רק עם חלב רגיל?
זה בסדר אלונה, את יכולה.
היי, ברוב המתכונים שכתוב חמאה וגם במתכון הנ”ל אפשר להמיר למחמאה?
היי ליטל, כן. זה נכון לכל המתכונים.