סוג: פרווה
700 גרם קמח לחם או קמח לבן (5 כוסות)
כף וחצי (11 ג’) שמרים יבשים או 4 כפות שמרים טריים בגרגירים (32 ג’)
5 כפות מלאות סוכר
כוס וחצי (360 מ”ל) מים חמימים
כפית מלח
*שמן זית
-בקערת המיקסר (וו לישה): מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים עד שהתערובת מתחילה להתגבש לבצק. לשים את הבצק במשך 4 דקות.
-מפזרים מעל הבצק מלח באופן שווה וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה במגבת נקייה ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.
-גוזרים נייר אפיה לעיגול בקוטר הסיר ומניחים בתחתית הסיר (רצוי להשתמש בסיר של ג’חנון בקוטר 24 ס”מ).
-מחלקים את הבצק ל 5-6 כדורים שווים. משמנים משטח עבודה ומערוך. מרדדים כל כדור לעיגול דק. מורחים כל עיגול ב- 3 כפות שמן זית.
-מקפלים את הבצק לרצועות ברוחב כ-4 ס”מ עד שמתקבלת רצועה אחת עבה. מגלגלים את הרצועה לשבלול.
-מניחים את השבלולים בסיר על נייר האפיה. מכסים את הסיר בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה – שעה וחצי במקום חמים בבית, עד שזה תופח לגובה לפחות ¾ מהסיר. לאחר שזה תפח, שופכים מעל רבע כוס שמן זית באופן שווה.
-מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.
-מנמיכים את התנור ל-150 מעלות ואופים במשך שעה.
-לפריכות והשחמת החלק העליון- מסירים את המכסה, מכוונים את התנור ל-180 מעלות ואופים 10 דקות נוספות.
-הופכים את הקובנה על צלחת הגשה.
אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא ולשלב עם חצי כמות קמח לבן. אם כן, מומלץ להוסיף בנוסף לשמרים גם משפר אפיה (4 כפות = 32 ג’).
View this post on Instagram
ה
הי אפרת
איפה מניחים את הסיר על התנור עצמו או על הרשת?
על הרשת. שהסיר יהיה במרכז התנור
היי , מכינה כבר פעם שנייה ויוצא מהמם. אם אני מקפיאה לשבת כיצד כדאי להפשיר ? ואם אני רוצה אותה יותר מתוקה כמה סוכר להוסיף ?
להפשיר על השיש.
תוסיפי עוד רבע כוס סוכר.
היי אפרת,
הכנתי פעמיים ויצא אליפות.
הפעם רוצה בחמישי לשבת בצהרים. כיצד ממליצה לשמור מחמישי ועד שבת ? וכיצד לחמם בשבת ?
תודה רבה
היי מירב,
אפשר להכין בחמישי ולשמור במקרר. לחמם לפני ההגשה.
אוהבת את המתכונים שלך !!
צריך לשמן את סיר הגחנון בשמן זית לפניי ההכנסה להתפחה שניה?
ועוד שאלה , אם אני רוצה להכין בשישי , ולהתפיח במקרר התפחה שנייה כדיי לחמם מוקדם בשבת בתנור , אפשרי?
כן רצוי לשמן.
כן אפשר. כשאת מתפיחה במקרר תכסי את הסיר.
תודה רבה 😊ואם יש לי סיר גחנון גדול קוטר 24 הכמויות יספיקו או שצריך להגדיל? אם כן בכמה ?
הכמות מתאימה:)
הי,
אין לי סיר ג’חנון – נראה לך שאפשר להכין בתבנית אנג’ל של עוגות (פשוט כי זה גבוה)
נראה לי שאפשר אבל איך תכסי את זה?
צודקת – לא חשבתי על זה
אז אולי סיר רגיל – ונכין כמות קטנה יותר – של 500 גר?
אני חושבת שאפשר.
רק שימי לב שבמכסה של הסיר אין חומר שעלול להשרף בתנור כמו פלסטיק וכדו’
שבת שלום אפרת,
איך אפשר לקצר את זמני האפיה ?? במקום שעה וחצי 40 ואז עוד 10 דק ?
בגדול זה אמור להיות מוכן אחרי 40 דקות + 10 דקות.
היי, יש מתכון לקובניות? תודה
סורי אין לי
היי אפרת האם המתכון מתאים לקובנה אחת רק? כמו כן איך ניתן לשים מרגרינה/מחמאה במקום שמן זית
כן לקובנה אחת.
במקום שמן זית אפשר להמיס מרגרינה ולמרוח (אפשר להתחיל ב80-100 גרם).
היי
אפשר בבקשה כמויות לקילו
תודה רבה
1 קילו קמח לחם או קמח לבן
2 כפות מלאות (16 ג’) שמרים יבשים
7 כפות מלאות סוכר
2 כוסות + 2 כפות (500 מ”ל) מים חמימים
תודה רבה
בבצק עצמו אין שמן ?
יצא לי קצת יבש הבצק
בבצק עצמו אין שמן אבל אח”כ מורחים אותו בשמן.
ואם אין סיר ג’חנון?
עדיף סיר של ג’חנון.
אם אין אז אפשר סיר מנירוסטה אבל חשוב שגם הידיות של הסיר ושל המכסה יהיו מנירוסטה. פלסטיק לא טוב.
אני רוצה לעשות עם קמח כוסמין מלא
האם לשנות כמויות של סוכר או מים?
לא מומלץ להכין הכל מקמח כוסמין מלא. הבצק גם לא יתפח כמו שצריך.
תשלבי חצי כמות. אין שינוי בסוכר/מים.
יצא נדיר!!!!!! אין לי עוד להוסיף.המתכון הזה ישמש אותי כל שבוע לכבוד שבת קודש. תודה רבה רבה.
❤️❤️
בוקר טוב אפרת 💖 אני מכינה כובנה כבר כמה שנים, אבל ברגע שראיתי את המתכון שלך, הייתי חייבת לנסות! אז הכנתי אתמול, אמנם עם קמח חלה, חמאה כהרגלי וקצת יותר מים בבצק, ויצא מושלם!!!! קריספי ושחום מבחוץ, רך מאוד בפנים, וטעים בדיוק כמו שכובנה צריכה להיות! מחכה כבר לשבת 😍 תודה רבה אפרת ושבת שלום ומבורך 🌹
איזה כיף לשמוע:)
תודה יקרה!
שבת שלום ❤️
אפשר לשים כל הלילה על פלטה?
לא ניסיתי אבל אני יודעת שיש כאלה ששמים על הפלטה ומכסים במגבת.
היי,
ראיתי שאפשר לעשות את ההתפחה הראשונה במקרר. האם אפשר את הראשונה לעשות בחוץ ואת השנייה במקרר?
תודה
כן:)
היי, אפשר בבקשה כמויות ל-1/2 ק”ג קמח? סיר הג’חנון שלי קצת קטן ל-700 גרם..😅 תודה מראש!
500 גרם קמח לחם או קמח לבן
כף מלאה שמרים יבשים
3.5 כפות מלאות סוכר
כוס (240 מ”ל) מים חמימים
כפית שטוחה מלח
היי אפרת,
האם זמני ההתפחה והאפייה מתקצרים במתכון ל 500 גרם ? וכיצד ניתן לשמור אם אופים בשישי ליום למחרת ? על השיש או במקרר ?
אין שינוי בזמנים.
אפשר לשמור על השיש.
היי אפרת תודה רבה על האתר המקסים הזה שכל פעם שאני רוצה להכין משהו טעים אני הולכת לחפש פה כי המתכונים שלך תמיד יוצאים לי מוצלחים…
רציתי לשאול- יש לי קערה מנירוסטה בגודל של סיר פחות או יותר רק קצת קעורה למטה- זה גם טוב לאפיה? פשוט אין לי סיר מתאים…
תודה מראש… ושוב תודה על האתר!
היי שיר🙂
סורי אבל לא חושבת שכדאי לאפות בקערה מנירוסטה.
אוקיי תודה רבה!!!
אני אנסה למצוא פתרון… לא מוותרת על המתכון הזה, סוף סוך מתכון לקובנה, חיפשתי מלא זמן!
תודה!
אפרת תקשיבי , את אלופת העולם!!!
כמה פעמים שניסיתי להכין קובנה מכל מיני מתכונים וכלום…
עד לעצם היום הזה, יצא לי פצצה, פשוט טעם גן עדן.
תודה רבה !
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לשתף❤️
וואו נראה מושלם ועוד בלי חמאה , ממש רוצה לנסות . יש אפשרות להכין את כל התהליך ואז לאפות על הפלטה או לחלופין בתנור ? אם כן אשמח לדעת על איזה חום בתנור ולכמה שעות . תודה רבה.
היי דיקלה,
אפשר לאפות בתנור כמו שרשום במתכון. לגבי פלטה לא ניסיתי.
תודה רבה , על איזה חום לאפות למשך כל הלילה ? וכמה זמן בערך מומלץ
100 מעלות, 7-8 שעות🙂
האם לא שמים גם שמן בזמן הלישה, במערבל עם הקמח?
לבצק עצמו לא מוסיף שמן.
את השמן שמים מעל כל בצק שמרדדים.
וואוו אפרת יצא לך מושלם וקריספית אני מכינה עם חמאה.
❤️
אפשר להכין בתבנית ולא בסיר?
אני חושבת שאפשר להכין בסיר בינוני מנירוסטה.
חשוב רק שגם הידיות וגם המכסה יהיו מנירוסטה (שלא יהיה מלפסטיק או חומר שלא מתאים לתנור).
האם ניתן לראות בסרטון את אופן ההכנה של הקובנה
זה יעזור מאוד
המוח תודה
סרטון מצורף בתחתית המתכון:)
הי אפרת
אם אין לי מיקסר אפשר ללוש בידיים?
כן אפשר רק חשוב ללוש מספיק זמן (לפחות 10 דקות).
כמה שתלושי יותר כך התוצאה תהיה מוצלחת יותר.
היי
אני ממש נהנית מכל המתכונים תודה ענקית
יש עדיפות לסוג מסוים של סיר תחתית/עבה דקה וכו’?
ואם לסיר יש ידיות פלסטיק זה בעיה?
עדיף סיר של ג’חנון.
אם אין אז אפשר סיר מנירוסטה (לא משנה איזה)
וחשוב שגם הידיות של הסיר ושל המכסה יהיו מנירוסטה. פלסטיק לא טוב.
האם אפשר לעשות את ההתפחה הראשונה לילה במקרר?
בטח:)
לעטוף את הקערה בניילון נצמד אם מכניסים למקרר.