שום דבר לא נמצא

סוג: פרווה

רכיבים

700 גרם קמח לחם או קמח לבן (5 כוסות)

כף וחצי (11 ג’) שמרים יבשים או 4 כפות שמרים טריים בגרגירים (32 ג’)

5 כפות מלאות סוכר

כוס וחצי (360 מ”ל) מים חמימים

כפית מלח

*שמן זית

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-בקערת המיקסר (וו לישה): מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים עד שהתערובת מתחילה להתגבש לבצק. לשים את הבצק במשך 4 דקות.

-מפזרים מעל הבצק מלח באופן שווה וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה במגבת נקייה ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.

-גוזרים נייר אפיה לעיגול בקוטר הסיר ומניחים בתחתית הסיר (רצוי להשתמש בסיר של ג’חנון בקוטר 24 ס”מ).

-מחלקים את הבצק ל 5-6 כדורים שווים. משמנים משטח עבודה ומערוך. מרדדים כל כדור לעיגול דק. מורחים כל עיגול ב- 3 כפות שמן זית.

איך מכינים קובנה

-מקפלים את הבצק לרצועות ברוחב כ-4 ס”מ עד שמתקבלת רצועה אחת עבה. מגלגלים את הרצועה לשבלול.

איך מכינים קובנה

-מניחים את השבלולים בסיר על נייר האפיה. מכסים את הסיר בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה – שעה וחצי במקום חמים בבית, עד שזה תופח לגובה לפחות ¾ מהסיר. לאחר שזה תפח, שופכים מעל רבע כוס שמן זית באופן שווה.

איך מכינים קובנה

-מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מנמיכים את התנור ל-150 מעלות ואופים במשך שעה.

הפעל טיימר (01:00:00)
+
טיימר פועל

-לפריכות והשחמת החלק העליון- מסירים את המכסה, מכוונים את התנור ל-180 מעלות ואופים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים את הקובנה על צלחת הגשה.

טיפים והערות

אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא ולשלב עם חצי כמות קמח לבן. אם כן, מומלץ להוסיף בנוסף לשמרים גם משפר אפיה (4 כפות = 32 ג’).

 

ה

ראו גם
קוגל תפוחי אדמהקוגל תפוחי אדמה
עוגיות רייבה עוגיות רייבה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
דינה (18:37 12.02.2024)

היי, אפשר בבקשה כמויות ל-1/2 ק”ג קמח? סיר הג’חנון שלי קצת קטן ל-700 גרם..😅 תודה מראש!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:52 12.02.2024)

500 גרם קמח לחם או קמח לבן
כף מלאה שמרים יבשים
3.5 כפות מלאות סוכר
כוס (240 מ”ל) מים חמימים
כפית שטוחה מלח

avatar
שיר (18:32 8.02.2024)

היי אפרת תודה רבה על האתר המקסים הזה שכל פעם שאני רוצה להכין משהו טעים אני הולכת לחפש פה כי המתכונים שלך תמיד יוצאים לי מוצלחים…
רציתי לשאול- יש לי קערה מנירוסטה בגודל של סיר פחות או יותר רק קצת קעורה למטה- זה גם טוב לאפיה? פשוט אין לי סיר מתאים…
תודה מראש… ושוב תודה על האתר!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:58 8.02.2024)

היי שיר🙂
סורי אבל לא חושבת שכדאי לאפות בקערה מנירוסטה.

avatar
שיר (20:12 8.02.2024)

אוקיי תודה רבה!!!
אני אנסה למצוא פתרון… לא מוותרת על המתכון הזה, סוף סוך מתכון לקובנה, חיפשתי מלא זמן!
תודה!

avatar
מרים (15:19 8.02.2024)

אפרת תקשיבי , את אלופת העולם!!!
כמה פעמים שניסיתי להכין קובנה מכל מיני מתכונים וכלום…
עד לעצם היום הזה, יצא לי פצצה, פשוט טעם גן עדן.
תודה רבה !

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:45 8.02.2024)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
דיקלה (12:35 3.02.2024)

וואו נראה מושלם ועוד בלי חמאה , ממש רוצה לנסות . יש אפשרות להכין את כל התהליך ואז לאפות על הפלטה או לחלופין בתנור ? אם כן אשמח לדעת על איזה חום בתנור ולכמה שעות . תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:42 3.02.2024)

היי דיקלה,
אפשר לאפות בתנור כמו שרשום במתכון. פלטה פחות מתאימה לדעתי.

avatar
דיקלה (19:37 3.02.2024)

תודה רבה , על איזה חום לאפות למשך כל הלילה ? וכמה זמן בערך מומלץ

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:54 4.02.2024)

100 מעלות, 7-8 שעות🙂

avatar
מיכל (13:36 2.02.2024)

האם לא שמים גם שמן בזמן הלישה, במערבל עם הקמח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:27 2.02.2024)

לבצק עצמו לא מוסיף שמן.
את השמן שמים מעל כל בצק שמרדדים.

avatar
ענת (12:15 1.02.2024)

וואוו אפרת יצא לך מושלם וקריספית אני מכינה עם חמאה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:14 1.02.2024)

❤️

avatar
אורית (11:43 1.02.2024)

אפשר להכין בתבנית ולא בסיר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:17 1.02.2024)

אני חושבת שאפשר להכין בסיר בינוני מנירוסטה.
חשוב רק שגם הידיות וגם המכסה יהיו מנירוסטה (שלא יהיה מלפסטיק או חומר שלא מתאים לתנור).

avatar
מאירה (10:40 1.02.2024)

האם ניתן לראות בסרטון את אופן ההכנה של הקובנה
זה יעזור מאוד
המוח תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:48 1.02.2024)

סרטון מצורף בתחתית המתכון:)

avatar
מאירה (10:10 1.02.2024)

הי אפרת
אם אין לי מיקסר אפשר ללוש בידיים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:40 1.02.2024)

כן אפשר רק חשוב ללוש מספיק זמן (לפחות 10 דקות).
כמה שתלושי יותר כך התוצאה תהיה מוצלחת יותר.

avatar
יהודית (10:05 1.02.2024)

היי
אני ממש נהנית מכל המתכונים תודה ענקית
יש עדיפות לסוג מסוים של סיר תחתית/עבה דקה וכו’?
ואם לסיר יש ידיות פלסטיק זה בעיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:18 1.02.2024)

עדיף סיר של ג’חנון.
אם אין אז אפשר סיר מנירוסטה (לא משנה איזה)
וחשוב שגם הידיות של הסיר ושל המכסה יהיו מנירוסטה. פלסטיק לא טוב.

avatar
ליאת (20:18 31.01.2024)

האם אפשר לעשות את ההתפחה הראשונה לילה במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:28 1.02.2024)

בטח:)
לעטוף את הקערה בניילון נצמד אם מכניסים למקרר.

לקריאת כל התגובות