www.10dakot.co.il

מתכון לפיתות

מתכון לפיתות בתנור (פיתות כיס) שניתן להכין עם קמח כוסמין או מלא או לבן.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
מתכון לפיתות
זמן הכנה

10 דקות

בישול/אפייה

4-4.5 דקות

מס׳ מנות

10-11 פיתות

כשר מסוג

מצרכים להכנת מתכון לפיתות

  • 3.5 כוסות (500 ג’) קמח לחם או קמח לבן (*ראו הערה בתחתית המתכון לגבי שימוש בקמח מלא)
  • כף גדושה (13 ג’) שמרים יבשים
  • כף (12.5 ג’) סוכר לבן
  • כוס (240 מ”ל) מים חמימים
  • רבע כוס (50 ג’) שמן זית או קנולה
  • 1 כפית (6 ג’) מלח

איך מכינים מתכון לפיתות?

  1. מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן ועדיף להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק יבש- מוסיפים עוד קצת מים. אם הבצק דביק- מוסיפים עוד קמח. מפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  2. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.
  3. מחלקים את הבצק ל 10-11 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים כדור.
  4. כל כדור מרדדים בעזרת מערוך לפיתה בעובי של 4-5 מ”מ. מכסים את הפיתות במגבת במשך כ-15 דקות.
  5. בינתיים מחממים מראש את התנור ל250 מעלות. התנור צריך להיות חם מאוד כשמכניסים את הפיתות!
  6. מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את הפיתות (עדיף בהתחלה לאפות כל פעם 3-4 פיתות כדי שתוכלו לשפר). מכניסים לתנור החם למשך 4-4.5 דקות, עד שהפיתות מתנפחות ומתחילות להשחים.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים את הפיתות החמות בין שתי מגבות עד לקירור כדי לשמור על רכותן.
 מתכון לפיתות
ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות

טיפים והערות

*אם רוצים להכין פיתות מקמח מלא – ניתן לשים 2.5 כוסות (360 ג’) קמח כוסמין או קמח מלא רגיל + כוס (140 ג’) קמח לחם או לבן. אם משתמשים בקמח כוסמין – ייתכן ותצטרכו להוסיף פחות מים. אם משתמשים בקמח מלא רגיל- ייתכן ותצטרכו להוסיף קצת יותר מים.לאחר הצינון ניתן לשמור בהקפאה בתוך שקית אטומה. מפשירים בטמפרטורת החדר או בתנור.הפיתות לא נפתחו?-התנור לא היה חם מספיק.-היתה בעיה בעובי הבצק. אם הפיתות התנפחו באופן חלקי כנראה שהבצק היה עבה מידי. אם הם לא התנפחו בכלל כנראה שהבצק היה דק מידי.בכל מקרה, גם אם הפיתות לא התנפחו תוכלו להקפיא אותן ולהשתמש בהן כתחתיות לפיצה או להכין מהן פיתות עם שמן זית וזעתר.
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
412 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

412 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות