שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 89-104 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 כוס חיטה שהושרתה במים לפחות לילה לפני

1 בצל גדול קצוץ

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

1 גמבה קטנה קצוצה

כוס אפונה משקית קפואה

גבעול סלרי + עלים קצוצים

כוס וחצי מים רותחים

תיבול: כפית מלח, כפית מלאה אבקת מרק, חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, רבע כפית פלפל שחור, כפית תבלין יבש של פטרוזליה/כוסברה (מומלץ לשלב)




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן קנולה/זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

-מוסיפים גזר וגמבה, ממליחים מעט עם המלחייה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-8 דקות (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים אפונה וסלרי (גבעול+עלים) ומערבבים כדקה. מוסיפים את החיטה ומתבלים במלח, אבקת מרק, כמון, כורכום, פלפל שחור ותבלין יבש.

-מוזגים מים רותחים ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך שעה ורבע- שעה וחצי עד שהחיטה מתרככת (ככל שמשרים יותר את החיטה לפני, כך משך הבישול מתקצר).

הפעל טיימר (75 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: יש לבדוק במהלך הבישול שיש נוזלים בסיר ושהתבשיל לא מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים רותחים לפי הצורך.

אם נשארו נוזלים מיותרים בתבשיל לאחר שהוא מוכן- ניתן לאדות את הנוזלים על ידי חימום על אש בינונית בלי מכסה כ-5 דקות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פשטידת קישוא וגזרפשטידת קישוא וגזר
סלט כרוב, פלפלים וגזר סלט כרוב, פלפלים וגזר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שרית (23:55 17.11.2023)

אפרת שלום,
האם אפשר להקפיא?
תודה, שרית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:30 18.11.2023)

אני חושבת שכן.

avatar
הדר (17:17 19.09.2023)

היי, אחרי השריה של לילה, כמה זמן לבשל בסיר לחץ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:03 19.09.2023)

היי
לבשל כ40 דקות או עד לריכוך.

avatar
שר (22:52 7.05.2022)

ניתן לוותר על הגמבה? מה אפשר לשים במקום שלא יחסיר מהטעם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:44 7.05.2022)

היי שר,
אפשר לוותר על הגמבה ואפשר להוסיף ירק אחר כמו פטריות, בטטה או תירס.

avatar
סימה (11:16 11.03.2022)

ואו!!!

מתכון לחיטה עם ירקות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:28 11.03.2022)

נראה מעולה ממש! שמחה שיצא מוצלח ותודה ששיתפת(:

avatar
ליאור (22:05 14.09.2021)

האם ניתן לבשל על הפלטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:35 14.09.2021)

אני מניחה שכן. כדאי לעטוף את הכל בשקית צלייה (קוקי).

avatar
הודיה (13:49 14.08.2020)

אני מאוד רוצה להכין את זה אבל אין לי חיטה לבד ואין לי אפשרות לקנות כרגע. יש לי מיקס של כוסמת, אורז מלא וחיטה. באריזה רשום שצריך לבשל 30 דקות.
נראה לך אפשרי להכין עם זה? תוכלי לפרט לי איך, מתי להכניס את התערובת וכמה זמן בישול?
תודה 🙏

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:18 14.08.2020)

היי הודיה,
תכיני לפי ההוראות על גבי האריזה, כולל כמות המים המומלצת.
תכיני לפי המתכון ואת המיקס תוסיפי מתי שמוסיפים את החיטה.

avatar
נורית (14:47 18.07.2020)

האם אפשר להוסיף קישוא והאם אפשר לוותר על האפונה?
תודה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:51 18.07.2020)

כן אפשר.

avatar
יובל (09:56 25.06.2020)

אין לי גבעול סלרי , אפשר להחליף בעלי פטרוזיליה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:23 25.06.2020)

כן אפשר.

avatar
אפרת (09:43 2.04.2020)

אפרת שלום
רציתי לשאול אם זה הולך גם עם בטטה?
אודה לתשובתך
רק בריאות
אפרת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:43 2.04.2020)

כן אפשר.
המון בריאות ובשורות טובות 🌺

avatar
מיכל (16:01 31.03.2020)

יצא ממש טעים.
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:30 31.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל

avatar
אביבית (16:06 30.01.2020)

מה אפשר לשים במקום אבקת מרק
ואם אין לי פטרוזוליה/כוסברה מיובשת
האם החיטה יוצאת כמו בחמין?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:28 30.01.2020)

היי אביבית,
אפשר לוותר על אבקת המרק.
בחמין הבישול ארוך ולכן החיטה יוצאת רכה יותר וסופגת יותר טעמים.

avatar
אביבית (16:54 28.01.2020)

האם אפשר להכין את החיטה לבד ללא ירקות? ואם כן איך כדי שלא יהיה טפל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 28.01.2020)

אפשר. התבלינים אמורים לשפר את הטעם.

avatar
רחלי (08:48 4.04.2019)

הי אפרת,
איזה ירקות יכולים להתאים במקום גזר ואפונה? אולי פטריות? משהו אחר?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 4.04.2019)

כן, אפשר לשים פטריות.

avatar
שרי (16:02 3.03.2019)

שלום.
האם אפשר להשתמש באפונה יבשה במקום קפואה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 3.03.2019)

יש לבשל חצי כוס אפונה יבשה במים רותחים עד לריכוך ורק אז להשתמש בזה למתכון.

avatar
עינת (10:05 11.11.2018)

בוקר טוב אפרת

עכשיו עכשיו מכינה

אבל עם שעועית מש במקום חיטה

האם לשים גם את האפונה הקפואה או שלא?

ואם כן האם לבשל את האפונה קודם ?

תודה רבה .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 11.11.2018)

בוקר אור,
אפשר להוסיף גם אפונה קפואה. אם היא משקית קפואה אין צורך לבשל אותה לפני.

avatar
עינת (20:18 30.10.2018)

היי אפרת
כשרשום בתבלינים תבלין יבש של פטרוזיליה /כוסברה

הכוונה לתבלין יבש של כוסברה

בתודה לך ולאתר המופלא שלך .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 30.10.2018)

כן, הכוונה לתבלין יבש של כוסברה או פטרוזיליה. זה בעצם כוסברה או פטרוזיליה מיובשת (כמו שיש אורגנו מיובש).

avatar
גלילה (20:39 6.08.2018)

אפשר משהו אחר במקום ה סלרי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 7.08.2018)

אפשר לשים עלי כוסברה או פטרוזיליה.

avatar
חיה (17:44 29.04.2018)

היי, במקום כוס אפונה קפואה אפשר משימורים? ובכלל מה הכלל בזה באופן כללי? בנוסף, שאלה שקשורה למתכון אחר.. באיזה אורז את ממליצה להשתמש?? תודה רבה!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 29.04.2018)

היי חיה,
בדר”כ אפשר להמיר אפונה קפואה לאפונה משימורים, גם במתכון הזה.
אני משתמשת באורז פרסי של סוגת אבל גם הסוגים האחרים טובים.

avatar
שיר (13:09 31.07.2017)

הי, שני דברים-
1.אינלי א.מרק וגם תבלין יבש של פיטרוזיליה או כוסברה,מה אפשר לעשות?
2.ראיתי באחת התגובות שאמרת שאפשר לחסוך את ההשרייה של החיטה אך לא ממש הבנתי איך לעשות זאת, אשמח אם תוכלי לפרט לי, אני רוצה גם לעשות כך.
תודה רבה רבה וצום מועיל לכל עמ”י 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:19 31.07.2017)

היי שיר,
1. זה בהחלט מוסיף טעם אבל אם אין לך תכיני בלי ושימי קצת יותר מלח. נגיד במקום כפית- שימי כפית ורבע או כפית ושליש.
2. עדיף להשרות את החיטה בקערה עם מי ברז כ8 שעות לפחות לפני ההכנה אבל אם לא הספקת אז אפשר לבשל את החיטה כחצי שעה במים רותחים (לשים בסיר, לכסות במים ולהביא לרתיחה על אש גבוהה, להנמיך לאש בינונית ולבשל חצי שעה. לאחר מכן להעביר למסננת). לאחר מכן תכיני כרגיל לפי המתכון רק שבמקום כוס וחצי מים תתחילי בחצי כוס ותוסיפי יותר לפי הצורך (אם המים מתאדים והחיטה עדיין לא מוכנה).

avatar
Shir.C (15:47 31.07.2017)

הי, תודה
האמת שכבר השריתי את החיטה במים חמימים במשך שעתיים, והיא עדיין בהשרייה..זה משנה משהו?
שוב תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:59 31.07.2017)

ההשרייה פשוט מקצרת את משך הבישול.

avatar
אמא לתינוקות (11:14 14.07.2017)

היי אפרת!

מתכון מוצלח טעים ובריא !!! ניסיתי ונגמר תוך יומיים (ועשיתי כמות משולשת:))

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:45 14.07.2017)

איזה כיף לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂

avatar
יהודית (14:15 15.06.2017)

הי אפרת.
האם אפשר להחליף את החיטה בשעועית מש מונבטת?
והאם זה משנה משהו בתהליך הבישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:00 15.06.2017)

היי יהודית,
אפשר. אני ממליצה לבשל את שעועית המש בנפרד עד לריכוך ולסנן.
לאחר טיגון הירקות להוסיף את השעועית ולתבל לפי הטעם (ממליצה בשלב ראשון להפחית את כמות המלח לשליש כפית).
אין צורך להוסיף מים ולבשל. אם התבשיל במקרה יוצא יבש אפשר להוסיף כרבע כוס מים.

avatar
אסתי (16:41 2.02.2017)

נראה טוב…….
זה יכול להתאים לקטניות נוספות מלבד חיטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:16 2.02.2017)

היי אסתי,
אני מניחה שאפשר להכין את זה גם עם גריסים, שעועית מש/לוביה, עדשים. מומלץ לבשל קודם בנפרד את הקטניות ובנפרד את הירקות ובסוף לערבב ביחד ולתבל.

avatar
ליאת (10:56 2.02.2017)

הי אפרת,
יש דרך לקצר את הכנת החיטה חוץ מהשרייה ללילה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:16 2.02.2017)

היי ליאת,
אפשר לבשל בנפרד את החיטה במים כחצי שעה ולסנן. לאחר מכן להכין לפי המתכון. אני מניחה שיהיה צורך להפחית את כמות המים מכוס וחצי לחצי כוס בלבד ולהוסיף יותר במהלך הבישול במידת הצורך. יש להמשיך לבשל עם הירקות עד שהחיטה מתרככת וראויה למאכל.

avatar
אודליה (20:29 31.01.2017)

וואו איך ידעת שזה בדיוק מה שאני מחפשת?? 🙂 רק היום גיליתי הרבה חיטה בארון וחשבתי מה אפשר לעשות עם זה לפני פסח (חוץ מהחמין שלך שכבר הכנתי כמה פעמים – יאמי 🙂 )! כבר הדפסתי ושמרתי ומתכוונת להכין בקרוב! תודה רבה אפרת 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:42 31.01.2017)

ראית? אני קוראת מחשבות 🙂

avatar
אודליה (21:36 12.03.2017)

היי אפרת, פורים שמח 🙂 סוף סוף הגעתי לזה! הכנתי כתוספת לסעודת פורים והיה ממש טעים! באמת תוספת מצוינת כתחליף לדברים הרגילים כמו פסטה, אורז וכו’. אין ספק שאכין את זה עוד הרבה, אבל אחרי פסח 🙂 תודה רבה על עוד מתכון מנצח 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:02 12.03.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון!

לקריאת כל התגובות