זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 70 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
מצרכים:
כוס וחצי עדשים ירוקות (יש להשרות את העדשים לפחות שעתיים לפני, מומלץ אפילו למשך לילה שלם).
1 בצל גדול קצוץ
גזר גדול קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
כוס עלי כוסברה/סלרי קצוצים דק
8-9 כוסות מים רותחים
כף רסק עגבניות
תיבול: כף שטוחה כמון, כפית גדושה אבקת מרק, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים את הסיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה.
– מוסיפים גזר ושום ומערבבים כ- 2 דקות.
-מוסיפים עדשים ירוקות, רסק עגבניות ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה, עד שהעדשים מתרככות.
-מוסיפים עלי כוסברה או סלרי ומתבלים בכמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
-לקבלת מרקם סמיך יותר, מומלץ לטחון את המרק בעזרת מערבל מזון או מוט בלנדר ידני (לא חייבים לטחון עד הסוף).
היי אם אני שמה 2 כוסות עדשים.. איך זה מבחינת התיבול?
תודה מראש:)
שימי עוד כוס מים (לפי הסמיכות הרצויה).
לגבי התיבול אולי עוד שליש כפית מלח. תטעמי.
יכול לעבוד עם עדשים שחורות?
הכנתי עם העדשים השחורות, מחזיקה אצבעות
תעדכני איך יצא:)
היי כמה זמן נתן לשמור במקרר? ומתי להכניס למקרר? הלילה או מחר בבוקר?
אחרי שהמרק מתקרר לטמפ’ החדר.
נשמר במקרר כ-5 ימים
תודה
וואוו אפרת יקרה
איזה מרק מעולה
בכלל כול המתכונים שלך מהממים,
סוף סוף מצרתי מרק עדשים כלבבי
המון תודה לך ועלייך
שמחה שאהבת❤️
זה או כוס כוסברה או כוס סלרי?
או חצי כוס מכול דבר?
לבחירתך:
כוס כוסברה או כוס סלרי או חצי כוס מכול דבר
תודה רבה על תשובתך המהירה?
אגב מה יותר טעים לדעתך? הכוסברה או הסלרי? 🙂
במרקים אולי סלרי אבל זה לא קריטי בכלל:)
🙏
טעייםםםם
הילדים אמרו שזה כמו של המסעדה 🤤
איזה כיף שיצא טעים❤️
אמאלה שלימות
תודה לך 🙂
שמחה שאהבת❤️
תודה לאה
אם אני לא משרה בכלל, כמה זמן לבשל?
חצי שעה-שעה יותר, עד שהעדשים מתרככות.
היי האם אפשר להכפיל כמויות?
כן אפשר.
היי, האם חייב להשרות את העדשים?
לא חייב. זה פשוט מקצר את זמן הבישול.
מה לגבי הרסק? לא הבנתי מתי לשים ואם לשים
שמים יחד עם העדשים.
יצא מעולה 🙂 תודה רבה!
לא שמתי אבקת מרק הוספתי קצת יותר מלח.
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
שלום אפרת.
שאלה.
לא ברור לי מהמתכון, מתי שלב התיבול?
אחרי שעת בישול / בהתחלה הבישול?
לקראת הסוף – אחרי שעה של בישול.
היי, במידה ואני לא שמה אבקת מרק, כמה מלח עלי לשים? האם להוסיף עוד משהו במקום האבקת מרק?
בערך כפית וחצי מלח. כדאי לטעום ולהוסיף לפי הטעם.
שבת שלום🙂
המרק טעים ממש!!
שמתי קישוא במקום הגזר וזה היה ממש מוצלח!
רק חבל שהצבע שלו (בעיקר כשטחנים) פחות מגרה…
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי, כמה מורגש רסק העגבניות? לא אוהבים כל כך אצלי…
היי
כמעט ולא מורגש.
הכנתי את המרק, ויצא מאוד טעים. ילדי ביקשו 2 מנות:)
שאלתי היא, האם ניתן להקפיא את המרק?
שמחה שיצא מוצלח!
אפשר להקפיא.
תודה רבה וחג שמח!
סיימתי להכין תמרק ואני רוצה להוסיף גרגריי חומוס משימורים
מה אומרת זה מוצלח?
צריך לבשל קודם?
אפשר להוסיף את החומוס ולבשל 2-3 דקות כדי שיספוג מעט את טעמי המרק.
אין לי עלי כוסברה/סלרי קצוצים דק
לשים משהו אחר במקום או לוותר? תודה
היי,
אפשר לשים פטרוזיליה או לוותר.
לפני כמה שבועות השריתי הרבה עדשים ירוקות לשלושה ימים והקפאתי. אם אני רוצה להכין מרק זה, האם להשרות אותם שוב כשאפשיר או מספיק מה שעשיתי לפני כמה שבועות? תודה רבה!
היי,
השרייה אחת מספיקה(:
תודה רבה על התשובה המהירה ועל המתכונים הטובים!
❤
שלום. האם אפשר להוסיף תפוחי אדמה ו/או שעועית לבנה?
היי,
אפשר(:
הכנתי את המרק לאשתי וסתם מחיפוש באינטרנט המתכון הזה יצא, הוספתי גם סלרי בהתחלה והיא אמרה שיצא מושלם ורצתה את המתכון. לא גיליתי לה.. 😉
היא הכינה מרק עדשים היום, וככשאלתי מאיזה אתר – הראתה לי את אותו מתכון באתר שלך. יצא טעים, למרות ששלי היה יותר טעים.. תודה, אחלה מתכון
שמחה שנהניתם מהמתכונים(:
תודה על השיתוף❤
וואו הכנתי יצא מטורףףף
תודה על האתר הנוח והמזמין
התחסללל
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
חייב להשרות את העדשים לפני הבישול?
אני רוצה להכין מרק זריז
תודה!
מומלץ לא לוותר על השרייה. אם אין זמן אפשר רק לשטוף פעמיים ביסודיות.
כמה קוביות צריך לשים אם משתמשים בכוסברה קפואה?
היי,
מומלץ להוסיף קובייה-שתיים(:
בס”ד
אף אחד לא שאל את השאלה שלי. בטוח!
אני מבשלת ומבשלת ומבשלת כבר כמעט שעתיים (העדשים היו
בפריזר לאחר שהושרו יומיים בערך) והעדשים מתעקשות לא להתרכך!
מה זה ועל מה זה?!
(שוקלת כבר לזרוק את שאר שקיות העדשים שקפואות בפריזר).
תודה!
היי,
נתקלתי לאחרונה בתלונות דומות על עדשים שמסרבות להתרכך(:
השתמשת בעדשים ירוקות, כן? הן מעט יותר קשות מעדשים כתומות.
האם העדשים טריות ובתוקף? האם הוספת מלח בתחילת הבישול (לעיתים המלח מעכב את הבישול)? שמת מספיק מים?
זה בדר”כ קורה כשהעדשים לא טריות, לא קשור להקפאה והפשרה לדעתי, אם כי עדשים שהנבטתי לאחר השריה – עברו הקפאה והפשרה טובה יותר משום מה.
מעבר לזה השתדלי לקנות קטניות בחנויות טבע ו/או תבלינים, בדר”כ הסחורה שם מתחלפת מהר יותר מאשר בסופר, ולכן טרי יותר ונוח יותר לעבודה, מנסיון דומה
בס”ד
תודה! אני אזרוק אותן. עדשים אדומות תמיד התנהגו מצויין, לעומת זה.
חנוכה שמח!
להשרות עים מים חמים וחצי כף סודה לשתיה ככה עי כל הקיטניות ותוך חצי שעה יש לך מרק בתאבון ולבריאות
האם אפשר לשים שמיר?
אם אוהבים אפשר(:
היי יש לי עדשים ירוקות של סנפרוסט האם אפשר להשתמש?
היי,
אפשר(:
ממש טעים וקל להכנה
תודה רבה
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷
אפשר לוותר על לטחון את המרק .
או שחייב
היי,
לא חייב לטחון את המרק אבל הטחינה משפרת מאד את המרקם(:
יש לי עדשים מבושלות איך אפשר להכין איתם את המרק?
ותודה על האתר שלך שבזכותו יש אוכל בבית😍
היי,
אם מדובר בעדשים בתיבול עדין (ללא רוטב דומיננטי כמו עגבניות וכדומה) אפשר להכין את המרק ללא שינוי, רק לקצר את משך הבישול לכ-40 דקות. במקרה כזה מומלץ לטחון את המרק.
האם אפשר עם עדשים אדומות?
היי,
עדיף להכין לפי המתכון הזה למרק עדשים כתומות.
שלום. אני רוצה לתבל בפטרוזיליה ושמיר במקום כוסברה/סלרי. האם להוסיף את עשבי התיבול בסוף הבישול או בשלב אחר?
היי,
אפשר להוסיף את עלי התבלין בתחילת הבישול ואפשר גם לקראת הסוף- לבחירתך.
הסיבה להוספת התיבול רק בסוף היא לתת לשאר המרכיבים להוציא את טעמם באופן מקסימלי.
עשבי טיבול שומרים על הטעם שלהם ככל שהם יותר טריים, אם אתה מעוניין בטעם חזק יותר תוסיף לאחר הבישול
ואו אחד המרקים הטעימים! כל בני הבית הבררנים טרפו. תודה!
שמחה שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤
היי ,תודה על המתכונים .רציתי לברר האם אפשר להשתמש בעדשים מקופסאת שימורים ?
היי,
פחות מומלץ להשתמש בשימורי עדשים. הטעם והמרקם יהיו פחות מוצלחים.
שנים אני מנסה להכין עדשים וכל פעם לא מצליחה …יצא לי פצצה …הולכת לאמץ את המתכון …תודה רבה
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף❤
שלום,
מה אפשר לשים במקום רסק עגבניות?
תודה
היי קורל,
אפשר לוותר על הרסק ואפשר לגרד עגבנייה בינונית אחת ולהוסיף אותה לאחר הבצל לטיגון של כמה דקות.
האם חייבים את רסק העגבניות?
היי,
לא חייב את הרסק(:
הכנתי מלא מרקים בחיי.
אבל זה!
הכי. טעים שיצא. לי. אי. פעם.
רוצו להכין!!!!
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף😊
מרק טעים ומושלםם!!!!!!!
נראה מעולה! שמחה שאהבת את המתכון🌺
שלום, באיזה תבלינים אפשר להשתמש במקום אבקת המרק? תודה רבה
היי,
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף קצת יותר מלח לפי הטעם.
אפשר גם להכין אבקת מרק ביתית.
אני לא משתמשת באבקות .
לכל סוג של מרק,למעט כתום, מוסיפה ראש סלרי, אפשר גם את העלים,,,
תודה רבה
תודה רבה אלונה
מושלםם
יצא סמיך
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף❤
וואו כל פעם המתכונים שלך מפתיעים לטובה בקלות ובטעם
איזה כיף לשמוע! תודה על הפרגון❤
יצא מושלם!!!😄
תודה על ארוחה טעימה ובריאה!😋
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤
אף פעם לא מאכזב! יצא מהמם תודה רבה על המתכון
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף😊
השריתי עדשים 24 שעות , האם זה בסדר או שהם התקלקלו?
היי,
לא מומלץ להשרות למשך יותר מ5-8 שעות בחוץ, אבל אם אין מהן ריח מודגש או בעיה אחרת במראה שלהן אפשר להשתמש.
ואווו!!
יצא מעדן
אין על המתכונים שלך-תמיד יוצאים מוצלחים
איזה כיף! תודה על השיתוף(:
יצא לי מעולה תודה רבה
שמחה מאד לשמוע❤
יצא מושלם!
המתכון הכי טוב שניסיתי למרק עדשים
שמתי חוואייג במקום א. מרק, וקצת יותר מלח
איזה כיף שאהבת את המתכון!😊
תודה על המתכון, המרק טעים מאד! !
בישלתי בלי אב’ מרק, הוספתי יותר מלח.
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף🌺
מקווה שלא יצא כפול כי כבר כתבתי וזה לא מופיע…..:
האם אני יכולה להשתמש בעדשים קפואות משקית? ואם כן – כמה לשים?
תודהה!
מצאתי תשובות ישנות שלך… 3 כוסות עדשים קפואות. תודה וסליחה!
היי אפרת, אני רוצה להכין היום, ולא השריתי עדשים…. האם אפשר להשתמש בעדשים קפואות של סנפרוסט? ואם כן – כמה לשים בבקשה? תודה
היי הילה,
אפשר להשתמש ב-3 כוסות עדשים קפואות(:
תודה אפרת,
מתכון מצוין.
הוספת: מלח, ושורש פטרוזיליה.
שמחה שאהבת את המתכון ותודה ששיתפת🙂
האם אפשר לשמור בהקפאה? כמה זמן נשמר במקרר?
היי חן,
אפשר לשמור במקרר עד 4-5 ימים, ואפשר להקפיא עד שבועיים-שלוש.
היי, אין לי כרגע עלי כוסברה או סלרי אבל יש לי גבעולי סלרי – כדאי להוסיף או לוותר?
אפשר להוסיף מעט סלרי, לא הרבה🙂
האם אפשר להשתמש בכוסברה יבשה? אם כן- מה הכמות שאצטרך להוסיף?
היי דנה,
אפשר לשים כ-2 כפות:)
מה כמות התבלינים פליז אני פו באמצע הסיר
היי,
התיבול כתוב במתכון: כף שטוחה כמון, כפית גדושה אבקת מרק, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור.
האם מודדים כוס וחצי עדשים לאחר שהושרו, או לפני כן? (ההשריה ללילה מכפילה את הנפח). מהניסוח אני מבינה שמודדים את כמות העדשים לאחר ההשריה, וכך עשיתי, אבל בעת ההכנה זה היה נראה לי מעט מדי. בסוף החלטתי להוסיף.
לפני ההשרייה (סליחה על הבלבול)
*תיקנתי את הנוסח שיהיה ברור יותר.
הכנתי את המרק מלא פעמים והוא מרק מושלם וטעים מאוד
תודה רבה כיף לשמוע❤️
אפרת!
אין על האתר שלך!
כזה נעים ומזמין..
פעם חמישית שאני מכינה את המרק הזה!
הוא ממש מוצלח!
תודה💓
תודה יקרה ❤️
אפרת יקרה וכרגיל לפינת האין לי. .
אין לי כמון. האם לוותר כרגע עלהכנת המרק או שהטעם לא ייפגםאם אכין ללא כמון ( ובהתאם לשאר ההנחיות)?
היי טל,
הכמון מוסיף בעיקר במרק עדשים אבל אפשר להכין גם בלי כמון וזה עדיין ייצא טעים:)
מרק מהמם – הכנתי בשבוע שעבר בדיוק לפי הכמויות וכעת אני רוצה קצת לשנות – בהתאם לתגובות שקראתי.
ראשית, האם ניתן להוסיף גריסי פנינה למרק? במידה וכן – מה הכמות המומלצת?
שנית, החלטתי להוסיף חוויג’ במקום האבקת מרק. מה זה אומר מבחינת מלח – מה הכמויות המומלצת של מלח (יש כאלה שיודעים לפי טעם – אני לא – אני חייבת הנחיות מדויקות כי אני מאותגרת במטבח).
אני אשמח אם תוכלי לסייע לי לגבי 2 השאלות – קראתי את כל התגובות ולא מצאתי תשובה.
המון המון תוד – האתר הזה פשוט מהמם
היי ליאת,
אפשר להוסיף כחצי כוס גריסי פנינה.
אם את שמה חוויג’ שימי כפית וחצי מלח.
בכל מקרה כדאי שתטעמי בסוף הבישול ואם לטעמך חסרה מליחות תוסיפי עוד קצת מלח.
בהצלחה 🙂
בחרתי בכוסמת במקום גריסים. נכון מהמם? ודרך אגב היה חסר מלח למרות שהוספתי גם מרק עוף וגם כפית מלח בנוסף לחצי כפית חוויג׳
ואו נראה מעולה!! 😍
בזכותך!
תודה רבה ❤️
בשמחה😍
מנ הסיבה שאת הסלרי והתבלינים מוסיפים בדקות האחרונות?
ועד כמה קריטי?
זה לא קריטי. אפשר להוסיף גם בהתחלה.
הכנתי יצא מצויין תודה רבה
היי עדינה, שמחה לשמע 😄
מרק מעולהה
תודה תהילה 🙂
עמה גר’ עדשים ירוקות זה כוס וחצי?
כ- 300 גרם.
הי אפרת – אוהבת את המתכונים שלך.
אם יצא לי מיימי מדיי אחרי שטחנתי , אפשר להוסיף קרם קוקוס? אם כן כמה? או משהו אחר?
לא ניסיתי עם קרם קוקוס, אני מניחה שאפשרי 🙂
אם תרצי להסמיך קצת תוכלי להוסיף אורז למנה יוצא מעולה
לא פעם ראשונה שמכינה את המתכון
לא היה לי גזר
שמתי תפו״א במקום
תמיד יוצא מעולה !
תודה אפרת
מעולה מריה!
שמחה לקרוא שאהבת 🙂
ערב נעים
הסתפקתי במה אפשר להחליף את הגזר,
תודה שרשמת
כמה קלוריות כוס מרק כזו
וכמה חלבון
תודה
המרק יצא משהו
המרק מכיל בסביבות 650 קלוריות. אם מחלקים ל-5 יוצא שכל מנה בסביבות 130 קלוריות.
חלבון- 32.
היי,
אודה לך אם תכתבי מהן הכמויות ל 500 גרם עדשים.
תודה!
היי מור,
פשוט תכפילי כמויות יקירה
בהצלחה!
——
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
בקשר להשרייה של העדשים
על השקית של סוגת כתוב שלא צריך להשרות אותן. האם בכל זאת להשרות או לבשל אותן לפני?
היי חן,
מבחינה תזונתית מאוד מומלץ להשרות את העדשים, לא חובה.
ההשרייה בנוסף מרככת את העדשים.
מאיזו בחינה תזונתית? הן שומרות על הערכים שלהן?
מבחינת עיכול בעיקר יקירה
האפונה יותר קלה לעיכול לאחר השרייה
ממש ממש טעים וטוב. הוספתי יותר מים ואת העדשים לא השריתי כי רציתי עכשיו ויצא סבבה לגמריייי
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא מעולה!!
אני הוספתי עוד קצת מים וחצי כוס אורז
נראה מעולה 🙂
תודה אורית
יצא מעולה, תודה רבה על כל המתכונים!
לא קשור לפה, אבל יש לך אולי מתכון למרק דלעת? או מתכון למרק כלשהו שאפשר להחליף לדלעת?
שוב תודה על האתר הזה, מכינה מפה קבוע ותמיד יוצא טעים 🙂
היי עדי,
אפשר להכין את המרק הזה- מרק כתום עם דלעת במקום הבטטה.
הכנתי ויצא טעים מאודדד, תודה!!
אבל יצאה לי כמות די קטנה, משהו כמו ל3 אנשים.. יכול להיות שצריך להוסיף עוד מים? השתמשתי בעדשים קפואות של סנספורט (3 כוסות כמו שראיתי שכתבת בתגובות) ובלי רסק עגבניות. מה דעתך?
כמה כוסות מים שמת?
יכול להיות שהשתמשת בכוס קטנה. באיזו כוס השתמשת?
שמתי 8-9 כוסות, כוס של 240 מ״ל
מוזר שיצא מעט.
המרק יצא סמיך או דליל?
די סמיך, הרגיש שיש יותר עדשים ממים
אוקי, אז להבא אפשר להוסיף יותר מים ולשפר תיבול לפי הטעם.
אוקיי, תודה רבה!!!
המתכון פשוט טעים
ומשביע תודה על האתר אין מיליםםםםםםםםםםםםם
תודה עדינה 🙂
תודה רבה כרגיל מתכון מצוין וקל, אני נכנסת לאתר שלך לכל מתכון שאני מחפשת
שמחה לשמוע 🙂
תודה מורן
האם זה מתאים לשים פטרוזליה במקום סלרי?
כן.
אין לי גזר, אפשר לשים תפוח אדמה או קישוא במקום? תודה
כן.
האם חייב לשים רסק עגבניות?
לא חייב.
מרק מעולה הכנתי אותו כבר כמה פעמים. חייבת לשתף שכשנתקעתי פעם אחת בלי עדשים ירוקות, עשיתי בדיוק אותו הדבר עם עדשים שחורות ויצא מדהים!
שמחה לשמוע 🙂
תודה גלינה
אחד הטעימיייםםם
שמחה שאהבת 🙂
היי
מה יכולה להיות הסיבה לכך שהעדשים במרק מוכן כאילו שוקעים? ואז למעלה נשאר הנוזל וכל העדשים למטה. כאילו המרק לא אחיד במרקם שלו?
זה טבעי שהעדשים שוקעות לכן יש לערבב את המרק לפני.
תודה על המתכון
מלאה זמן חיפשתי מתכון עשיר אבל לא כבד הכנתי היום פשוט מעדןןןן
נראה מעולה 🙂
תודה עתר
אפרת היקרה ברכות על העיצוב החדש והנוח לאתר , האפשרות לחפש שאלה בתגובות פשוט נהדר!!
במידה ואני משתמשת בסיר לחץ עדיין חייב להשרות את העדשים?
האם יש שינוי במתכון שמשתמשים בסיר לחץ?
ברוכה תהיי ♥️
תודה נטלי ❤️
את לא חייבת להשרות את העדשים.
זמן הבישול בסיר לחץ עשוי להתקצר ל 25 דקות (מרגע שהסיר שורק).
לא היו לי עשבי תיבול אז לא שמתי, אבל הוספתי קצת יותר רסק עגבניות ושמתי בצל סגול ויצא ממש מוצלח
יצא מושלם!!
הכל נגמר תוך כמה דקות!!
תודה על המתכונים המוצלחים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יוכבד
הכנתי יצא מעולה – השריתי את העדשים במים במשך 10 שעות לערך ,בישלתי עם כל התבלינים והכוסברה במשך כל זמן הבישול , טחנתי מעט בסיום יצא מעולה !
מעולה 🙂
תודה אופיר
מרק ממש טעים ומוצלח תודה על המתכון
נראה מעולה 🙂
תודה לך על השיתוף
הי נתקעתי בלי שום ממש קשה לצאת לחנות האם אפשר לוותר על השום תודה מראש ❤
אפשר לוותר.
יש לי רק כוס של עדשים ירוקות. אפשר לשים חצי כוס של עדשים כתומות שלמות במקום הירוקות? ואם כן אז האם צריך להשרות גם את הכתומות? משהו משתנה בבישול?
כן אפשר. אין צורך להשרות את הכתומות, מספיק לשטוף אותן היטב.
חנוכה שמח !
אין לי כוסברה וסלרי.. שמיר מתאים ??
כן 🙂
אני מתכננת להכין את המתכון ואני רוצה לשאול אם חובה להשרות את העדשים?
ואם כן כמה דקות\ שעות צריך להשרות
לא חובה להשרות אם אין זמן.
איזה מרק מושלם 🙂 מתכון נהדר!
הוספתי קוביות קטנות של תפוחי אדמה ומעט מיץ מלימון טרי לפני ההגשה.
ללקק את האצבעות!
מעולה 🙂
תודה רוני
מתכון מעולה ! רציתי לשאול למה שמכינים מרק עדשים ירוקות וטוחנים אותו כל הקליפות יוצאות . יש צורך לסנן אותו ? או שיש דרך אחרת ?
נכון, זה קורה אבל הקליפות לא אמורות להפריע. אם כן, אפשר לא לטחון או לסנן.
היי אפרת
הכנתי את המרק יצא פשוט..מעולה!!!
תודה על מתכונים קלים ומעולים 🙂
נראה מעולה!
תודה מאיה 🙂
האם אפשר להכין עם שעועית מש?
נראה לי שכן.
דרך אגב יש מתכון למרק מש.
יש לי עדשים ירוקות של סנפרוסט
כמה זמן בישול צריך ?
אפשר לשים 3 כוסות עדשים קפואות. זמן הבישול עשוי להתקצר ל40 דקות.
יצא מעולה וניהיה מוכן ממש מהר בלי השריה של שעתיים לא היה לי גזר אז עשיתי עם קישוא קצו
נראה מצוין 🙂
תודה על השיתוף
היי בנות ,
גם לי יצא טעם מאוד !!!
שמחה לשמוע 🙂
היי,
כוס וחצי עדשים – זה לפני או אחרי השריה? כי אחרי השריה כוס וחצי זה הרבה יותר.
לפני השריה.
היי אפרת, אין לי גזר בבית אפשר בלי גזר?
כן אפשר.
ראיתי שאת התיבול מוסיפים ב5 דק’ האחרונות של הבישול ולא מההתחלה.. מה הסיבה? לא עדיף שהטעמים יהיו כבר מתחילת הבישול?
אפשר גם לתבל בהתחלה, אין בעיה.
יצא מושלם
מחמם טעים ומשביע
תודה
שמחה לשמוע 🙂
היי,
האם אפשר להוסיף אטריות למרק? אם כן באיזה שלב והאם זה משנה משהו מהכמויות?
תודה רבה
אפשר להוסיף אטריות בסוף הבישול (אם את טוחנת חלקית את המרק אז לאחר שטחנת) ואז לבשל עוד 10-15 דקות, עד שהאטריות מתרככות.
היי אפרת,
הוספתי קישוא כדי להעשיר את המרק.
עדיין אפשר להקפיא?
ועוד משהו אם אפשר להקפיא בטטות באופן כללי?
כן אפשר. גם בטטות.
רק תפוחי אדמה בעייתי להקפיא.
גמר חתימה טובה 🌺
היי הייתי רוצה לדעת אם צריך להשרות את העדשים? וכמה זמן? לפני ההכנה?
כן, מומלץ להשרות כשעתיים לפני ההכנה.
שיטה זריזה ומעולה היא פשוט להשרות במים רותחים מהקומקום. תוך דקות ספורות העדשות מתרככות וסופגות את המים, זה אפילו מקצר את זמן הבישול. והטעם מושלם!
תודה לינה 🙂
אפרת היי שוב 🙂
שכחתי לשאול גם אם אני רוצה לשים במרק רצועות חזה עוף מתי להכניס אותן?
תודה רבה ותבורכי מפי עליון 🙂
יש 2 אפשרויות:
-אפשר לטגן את רצועות חזה העוף במחבת נפרדת (עם מלח ומעט פלפל שחור) ולהוסיף למרק כ-10 דקות לפני סיום הבישול.
-לאחר טיגון הבצל אפשר להוסיף את רצועות העוף ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן להוסיף גזר ושום ולהמשיך כרגיל.
(אני מעדיפה את הראשונה).
היי אפרת בוקר אור 🙂
אני מעוניינת להוסיף תפוח אדמה למרק ולהקפיא. אבל קראתי כבר כמה פעמים שאסור להקפיא תפוחי אדמה, האם זה תקף גם אם אני חותכת את התפוחי אדמה לקוביות ממש קטנות?
ואולי בעצם, סתם רעיון, אני יכולה לבשל קוביות קטנות של תפוחי אדמה ולהוסיף אותם למרק כאשר מפשירים ומחממים 🙂
אשמח לעצתך הנפלאה כתמיד.
בברכת בשורות טובות
בוקר טוב שמרית 🙂
תפוח אדמה לא מוצלח בהקפאה בשום צורה.
מה שהצעת יכול להיות רעיון מעולה – להוסיף תפו”א מבושל למרק לאחר הפשרה וחימום.
יום מקסים 🌸
היי
המתכונים שלך תמיד נראים מגרים
השריתי כבר את העדשים…
מתאים להוסיף גריסים? גם אם אני רוצה לטחון את המרק?
תודה מראש
אפשר להוסיף כחצי כוס גריסים גם אם טוחנים את המרק.
הי אפרת, נהנית מאוד מהאתר. האם אפשר לשלב אפונה ועדשים? (ולהשרות חצי שעה-שעה במים חמים)
תודה!
כן אפשר. אם יש לך אפונה משקית קפואה אז עדיף כי לאפונה יבשה לוקח זמן להתרכך.
וואו !!! אחד המרקיםםםםםםםם
לא היה לי כוסברה / סלרי שמתי פטרוזיליה וויתרתי על אבקת מרק כי אנחנו לא נוגעים בזה…
יצא פשוט וואו !!! תודההה
נראה מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
המתכון מוסבר טוב מאוד
כל כך משוט עם טעם מדהים
יצא פשוט טעים מאוד
תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂
היי אתר פשוט מקסים 🙂
האם חייבים להשרות את העדשים לפני שימוש?
תודה רבה
היי מיכל,
עדיף להשרות. אפילו כחצי שעה במים חמים.
שבת שלום 🙂
שלום אפרת
מכינה כעת את המרק
הכפלתי כמויות שמתי 3 כוסות של עדשים.
כמה מים להוסיף 16 כוסות או פחות
תודה רבה
היי דיקלה,
תתחילי ב11-12 כוסות.
מרק מעולה!
הכנתי והוספתי גם מעט כורכום ופיטרוזיליה
יצא מושלם!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חני
הי, תודה. כמה זמן בישול עם עדשים קפואות..? גם שעה?
היי חן,
אפשר לשים 3 כוסות עדשים קפואות. זמן הבישול עשוי להתקצר ל40 דקות.
הי אפרת האם אפשר להשתמש בעדשים קפואים כמו סנפרוס ?
כן. שימי 3 כוסות עדשים קפואות.
תודה רבה 🙏😊
היי לקח לי שעה עד שנהיה המרק השראתי את זה 5 שעות לפני..
אולי הייתי צריכה יותר..בהתחלה מתחילים לכסות את הסיר או לא ישר אחרי שמזגתי את העדשים לסיר כמובן
היי ספיר,
זה אמור לקחת בסביבות שעה עד שהעדשים מתרככות לגמרי.
את הסיר מכסים לאחר הוספת העדשים והמים הרותחים.
האם ניתן לשלב בטטה וגזר ביחד למרק?
כן.
נתקעתי בלי רסק עגבניות
מה אפשר לשים במקום ??
אפשר לוותר על הרסק.
יצא מהממםםםםם תודה
שמחה שאהבת 🙂
בהמשך לתגובה ודמת שלי…מוסיפה מיץ לימון טיפה בהגשה. מעולה
תודה יעל 🙂
שבוע נפלא וחג חנוכה שמח 💜
מעולה. לא רק זה. מכפילה כמויות ומקפיאה!
אפשר עדשים ירוקות מקופסת שימורים? ואם כן כמה,
פחות מומלץ כי כל הטעם נמצא בעדשים יבשות.
הכנתי את המרק בכמות מסחרית (לכ-30 ילדים) ויצא נפלא!
טחנתי רק את הבצל והגזר (בגלל הילדים שלא אוכלים בצל)
לי מאד טעים. יוגש היום בערב ונראה מה הילדים חושבים.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
איך טחנת רק את הבצל והגזר? זה לא הכל מעורבב יחד?
הכנתי את המרק רק שבמקום גזר שמתי בטטה ויצא מעולה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורטל.
בדיוק עושה את המרק האם אפשר להוריד כוסברה ולשים במקום פטרוזיליה??
כן.
אןלי לא תמליצו לאנשים לשלב אבקת מרק(רעל) בתוך המרק:)
יש היום אבקות מרק מחומרים טבעיים בכל סופר (יש גם של אסם). בנוסף יש מתכון לאבקת מרק ביתית באתר.
האם אפשר להשתמש בחוויג’ למרק במקום התבלינים?
אפשר לשים בין חצי כפית לכפית חוואיג’ למרק. כמון כדאי להוסיף בכל מקרה.
מתכונים מעולים בכל פעם! אם יש לכם את האפשרות, ואתם ערוכים לזה, בבקשה תשקלו גם לתת מס’ קלוריות ל-100 גרם – וגם ערכים תזונתיים אחרים ל-100 גרם. אחרת, כל החשק לעשות משהו טעים נעלם כי צריכים לשקול כל דבר, לחשב קלוריות, פחמימות, וכו’. הרבה אתרי אוכל כוללים גם את מס’ הקלוריות ל-100 גרם וערכים תזונתיים אחרים.זה חשוב לאלה שחייבים להקפיד על הכמויות של סוכרים, פחמימות, מלחים וכו’. שוב, המתכונים מעולים וגם מהירים! תודה!
תודה אולגה 🙂
היי
אפשר לעבוד עם עדשים שחורות ? זה מה שיש לי כרגע בבית
כן אפשר. קחי בחשבון שהעדשים יצבעו את המים בשחור.
הכנתי ויצא מעולה תודה רבה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת.
אני מתכוונת להכין את המרק, נשמע מעולה, ורציתי לשאול מה אפשר לעשות או לשנות או להוסיף במקום אבקת מרק, יש לנו צליאקים במשפחה. באופן כללי, מה לשים במקום?
תודה רבה!
היי הלל,
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהמליח יותר לפי הטעם.
היי אפרת, אני רוצה להכין.
תוכלי לכתוב בבקשה מה הכמויות בגרם? זה אותה כמות גם עם עדשים משקית קפואה?
והאם אפשר לשלב או להשתמש גם בעדשים כתומות
כוס וחצי עדשים ירוקות או כתומות = 290 גרם. משקית קפואה יהיה צורך לשים יותר כי הן כבר די מבושלות.
אפשר לשלב עדשים כתומות אבל לא הרבה. כדאי שהרוב יהיה עדשים ירוקות.
היי אפרת,
הכנתי את המרק ואת פשטידת ברוקולי והכרובית. יצא מעולה
תודה לך ושבת שלום
שמחה לשמוע 🙂
תודה ימימה ושבת שלום🌷
היי אפרת
אני משתמשת במתכונים שלך המון!!!
והכל יוצא תמיד טעים ומוצלח!
אני מתכננת להכין גם את המרק הזה היום בע”ה, אז תודה רבה לך על מתכונים מעולים!
עלתה בי השאלה, חשבת אולי להוציא אפליקציה של “מתכונים ב10 דקות”? מאמינה שזה ירוץ לך.. 🤔😉😊
תודה נועה, כיף לשמוע ❤️
חשבתי על אפליקציה. מקווה שאצליח להוציא לפועל בחצי שנה הקרובה 🙂 כמובן שאעדכן באתר כשזה יקרה.
המשך יום מקסים!
אפרת יקרה, עוד מתכון מנצח 💎💎💎
אני נהנית מאוד מכל המתכונים שניסיתי עד כה .
תודה ענבל, כיף לשמוע❤️
מתכון קל למרק נדיר !!!
תודה ליז, שמחה שאהבת 🙂
היי,אפשר להכין בלי סלרי או כוסברה?
תודה
כן אפשר.
יומיים ברצף שיש ביקוש למרק ואני מכינה אותו.
פשוט מצוין כמו כל מתכון שיש כאן !!! תודהההה
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
למי שמתלבט, זהו מרק מצויין! משביע טעים מאוד מאוד ובריא.
אני מטגנת את הבצל ומוציאה החוצה מוסיפה רק לקראת הסוף עם העלים ככה הטעם שלו נשמר טוב יותר. בארוחה חלבית אפשר בהגשה לשים גבינת שמנת או יוגורט. משוגעת על המרק הזה, עשיתי בערך10 פעמים.. היום שוב 😄
תודה על השיתוף 🙂
יצא טעים מאד. תודה על המתכון הקל כאחת שלא יודעת לבשל בכלל פשיט יצא מעולה מתכון ראשון שמנסה דרך האי טרנט ומרוצה מאד.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מעולה! וזו לא פעם ראשונה שאני מכינה ממתוכנך!
תודה רבה וטעים להפליא!!
תודה חגית, כיף לשמוע 🙂
טעים מאוד תודה רבה!
תודה אסתר, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת , האם כוונה לכוס עדשים בכוס פלסטיק חד פעמית של שתיה קרה שזה 150 מ”ל?
הכוונה לכוס בנפח של 240 מ”ל. כמו הכוס שבתמונה.
יצא מעולה!! החזיר אותי לילדות. משביע וטעים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה אושרת.
אני משתמשת בעדשים שהנבטתי (כלומר גדלו ותפחו מגודלם המקורי). האם לשנות את כמות הכוסות במתכון? אני מעוניינת בכמות שתתאים ל3 ליטר מים. תודה
היי יעל,
אם את שמה 3 ליטר מים אז כדאי להגדיל את כל יתר הכמויות ולא רק העדשים: 3 כוסות עדשים, בצל גדול, 2 גזרים בינוניים, 6 שיני שום, כוס וחצי עלים, כף גדושה רסק, כף מלאה כמון, כפית וחצי אבקת מרק, כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
הי אפרת.
אין על האתר הזה. תודה שאת קיימת.
רציתי לדעת אם רסק העגבניות הוא קריטי בתבשיל (אני עם סכרת הריון ומעדיפה כמה שפחות סוכר)
והאם אפשר לוותר עליו ולשים משהו אחר במקום.
המון תודה ושבת שלום
היי רבקה,
את יכולה לוותר על הרסק.
שבת שלום 🙂
היי אפרת! אני נעזרת באתר שלך המון ונהנית, תודה!
אשמח אם תוכלי לעזור לי בחישוב הכמויות עבור קילו עדשים.
תודה!
היי שני,
זאת כמות ענקית שדרוש לה סיר ענק. מדובר בעדשים יבשות ולא משקית קפואה נכון?
אלה הכמויות המומלצות:
קילו עדשים ירוקות שהושרו ונשטפו היטב (מומלץ להשרות את העדשים לפחות שעתיים לפני, מומלץ אפילו למשך לילה שלם).
3 בצלים גדולים קצוצים
3 גזרים גדולים קצוצים דק
12 שיני שום קצוצות דק
3 כוסות עלי כוסברה/סלרי קצוצים דק
24-26 כוסות מים רותחים (כ-6 ליטר)
3 כפות גדושות רסק עגבניות
תיבול: 2.5 כפות כמון, 2 כפות אבקת מרק, 2-3 כפית מלח (להוסיף בהדרגה לפי הטעם), חצי כפית פלפל שחור.
יום מקסים 🙂
תודה! חשבתי להכין בסיר קוסקוס, מסורתי כזה, מכיל בערך 8 ליטר נוזל. הגיוני לדעתך?
אם זה סיר של 8 ליטר אני מניחה שזה בסדר.
זה מה שאני גם עושה חח כמה התלבטתי האם הכמות המדוברת היא לפי עדשים היבשים או מתיחס לכמות עדשים אחרי השריה עזרת לי בשאלה שלך .
היי
אפשר לשים גם בטטה בפנים ?
(כדי להוסיף מתיקות)
כן, אפשר.
שלום, האם אפשר להוסיף גם קישוא ותפוא?
כן, אפשר.
היי, יש אפשרות במקום הירוקים שציינת לשים שמיר? אין לי לא סלרי ולא פטרוזיליה…
כן, אפשר לשים עלי שמיר.
מושלם!
המרק לשבת יצא נפלא והוספתי חוויג’ כהמלצתך במקום מרק עוף. כל מתכון בול מטרה.
תודה אפרת
תודה שולי, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום
יש אפשרות להשתמש במקום בסנפרוסט עדשים ירקות קפואות ?
היי איריס,
אפשר להשתמש בעדשים משקית קפואה. יש לשים כמות גדולה יותר, בסביבות 4 כוסות.
זהו….התמכרתי לאתר! כל מתכון מנצח!! יצא טעים מאודדדד
איזה כיף לשמוע!
תודה יפעת 🙂
הכנתי כבר ולא השריתי את העדשים…זה קריטי?
לא נורא.
היי,
אפשר לוותר על הירוקים?
אפשר לוותר למרות שהם מוסיפים טעם.
הרוסה על האתר שלך..
שאלונת – לא לקצוץ ולהוסיף את גבעול הסלרי?
תודה עדי 🙂
אפשר להוסיף גם קצת גבעול סלרי קצוץ, זה יכול להוסיף טעם.
הכנתי בדיוק כמו שכתבת יצא מעולה!
טעם נהדר
תודה!
תודה מורן, שמחה שיצא טעים 🙂
היי,
האם אפשר להוסיף כורכום?
כן, אפשר. כחצי כפית.
היי,האם צריך להשרות את העדים במים רותחים? תודה
היי נועה,
ההשרייה היא במי ברז.
תודה יצא טעים מאוד
שמחה לשמוע 🙂
תודה ליאל
תודה רבה על המתכון !
יצא לי דיי מתקתק .. מה יכל לגרום לזה? או שאולי אכן אמור להיות טעם מתקתק ?
תודה רבה מראש על העונים
היי אנה,
לא זכור לי טעם מתקתק אבל אולי זה הרסק? למרות שלא אמורה להיות לו כל כך הרבה השפעה.
יצא מאוד טעים. הילדות שלי אכלו בתיאבון וגם הבן זוג
שמחה שנהניתם 🙂
תודה ויום מקסים
האחים תוחיים גם את הכוסברה?
האם תוחנים
מומלץ לטחון אבל לא חובה.
אם טוחנים אז ממש מעט, לא עד הסוף (עם הכוסברה). אפשר גם לטחון רק שליש מהמרק ואז לערבב עם הכל.
אני לא משתמשת במרק עוף מה האם אפשר חוויג מרק במקום או תבלין אחר
כן, תתחילי בחצי כפית חוואיג’ למרק ותטעמי.
היי אני רוצה להכין את המרק אבל חסר לי אבקת מרק מה אפשר לשים במקום ?
שימי קצת יותר מלח, לפי הטעם.
היי,
האם אפדר להשתמש בעדשעם ירוקות משקית קפואה? אם כן, האם זה משנה את זמן הבישול והכמויות?
תודה רבה,
שיר
היי שיר,
אפשר לשים עדשים משקית קפואה. יש לשים כמות גדולה יותר, בסביבות 4 כוסות.
יש לבשל עד שהעדשים והגזר רכים לגמרי, כ-45 דקות.
יצא מעולה תודה רבה!
תודה שיר, שמחה שאהבת 🙂
תודה יצא מושלם!!!
היי … הכנתי את המרק יצא לי מעולה מאוד טעים !!! המון תודה !!! יש לי 2 שאלות : כמה ימים המרק טוב להחזיק אותו במקרר ? כמה קלוריות יש במנה ?
היי אורטל,
שמחה שיצא טעים 🙂
המרק מכיל בסביבות 650 קלוריות. אם מחלקים ל-5 יוצא שכל מנה בסביבות 130 קלוריות.
אפשר לשמור את המרק במקרר 3-4 ימים.
שלום אפרת,
הכנתי עם קוביות תפו”א וגזר, יצא נהדר וטעים ביותר.
את מגוונת לי את החורף עם המרקים האלה,
תודה רבה ממש!
כיף לשמוע 🙂
תודה יהודית וערב חמים ונעים.
היי אפרת,
האם כדאי להשרות את העדשים במים רותחים,על מנת שיתרככו מהר יותר?
אפשר.
אליפות!!!
אני העברתי קצת בבלנדר…יצא מהמם! תודה רבההה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רותם ויום מקסים
כמה מים צריך לשים?
8-9 כוסות מים רותחים.
יצא מעולה הילדים אכלו שתי צלחות מלאות חחחחח
שמחה לשמוע!
תודה רוני ויום מקסים
כמה זמן המרק נשמר במקפיא?
היי שחר,
בסביבות חודשיים.
המתכונים שלך מוצלחים, ממש כולם!!
אני רוצה להכין את המרק אך לקחת אותו לסגנון הודי, מה את ממליצה לי להוסיף או לשנות?
היי דפנה,
אין לי מתכון מדויק אבל בגדול כדאי להכין מרק עדשים כתומות ולהוסיף לו קצת ג’ינג’ר מגורד, קארי ואפשר גם להוסיף כמה כמות של קרם קוקוס לפי הטעם.
בהצלחה 🙂
תודה רבה על המתכון, יצא ממש טעים!
רק שאלה..
בררתי את העדשים לפני והכל היה נראה לי תקין. ללא תולעים. אחרי שטחנתי את המרק, ראיתי מלא חלקים קטנים לבנים. האם זה חלק מהעדשים? זו תופעה רגילה?
תודה מראש!
היי עידית,
החלקים הלבנים הם הנבטים של העדשים. זה בסדר 🙂
תמיד תשרי עם הרה מים עם יש תולעים יצופו
שלום! שאלה לגבי טיגון בצל: האם לשים קצת שמן בזמן הטיגון? אם כן, על איזה שמן את ממליצה?
וגם, האם כדאי להוסיף כמה טיפות מיץ לימון? אם כן, באיזה שלב?
תודה רבה על כל המתכונים המעולים! מרים
היי מרים,
מומלץ לטגן את הבצל עם 1-2 כפות שמן. אני בדר”כ משתמשת בשמן זית או קנולה.
אפשר להוסיף לימון סחוט בסוף הבישול, לפי הטעם.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂
תודה רב על התשובה! מה דעתך, אולי אפשר לא לטגן את הבצל, אלא לבשל אותו שלם (ללא קליפה)? אני מתכונת לטחון את המרק בסוף.
היי מרים,
טיגון הבצל בהתחלה בעצם פותח את הטעמים ומוסיף מתיקות עדינה של הבצל. אבל אין בעיה גם לוותר על הטיגון ולבשל את הבצל שלם או חצוי בתוך המרק.
יום מקסים 🙂
האם ניתן להכין ללא הרסק עגבניות או שזה הכרחי ?
והאם הכרחי לטחון ?
תודה רבה וחג שמח
נואה
היי נאוה,
אפשר לוותר על הרסק.
לא חייבים לטחון פשוט זה מוסיף למרקם סמיך יותר.
חג שמח 🙂
מתכון מושלם! יצא ממש ממש טעים.
תודה חן, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
רציתי לדעת אפשר להוסיף איטריות
ומתי להוסיף תודה.
היי מיטל,
אפשר להוסיף אטריות בסוף הבישול (אם את טוחנת חלקית את המרק אז לאחר שטחנת) ואז לבשל עוד 10-15 דקות, עד שהאטריות מתרככות.
בנוסף לגרונות הוספתי גם כרפס…
יצא פשוט מושלם!!! תודות…
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי איך אני יכולה לשמור על הצורה של עדשים כתומות? ואם זה אותו טעם כמו הירוקות?
היי הודיה,
אין אפשר לשמור על הצורה שלהן כי הן מתפרקות בבישול.
לעדשים כתומות יש טעם קצת שונה. מצורף מתכון למרק עדשים כתומות אם בא לך להכין.
שלום… תודה על האתר המקסים…
הוספתי למתכון שני גרונות הודו גדולים (מחולקים ל4) האם זה משנה את משך זמן הבישול,
או את כמות המים התבלינים וכו’?
והאם זה משנה מתי טוחנים את המרק?
היי הילה,
זמן הבישול נשאר אותו דבר. גם כמות המים והתבלינים.
עדיף לטחון את המרק בסוף (את הגרונות אין לטחון).
יצא מעולה!! תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה לימור
חייבת לחלוק איתך את הסיפור המלא –
נורא רציתי מרק בצל. מצאתי מתכון מורכב ועבדתי עליו כמה שעות כולל קניית מצרכים מיוחדים והכנת ציר! הוא יצא נורא ואיום ונאלצתי לזרוק הכל לפח 🙁
עדיין רציתי מרק כלשהוא ולמזלי חזרתי לאתר שלך שלא מאכזב אותי אף פעם, הכנתי את המרק צ׳יק צ׳אק ויצא נהדר! איזה כיף בשישי הגשום הזה לאכול מרק עדשים מעשי ידיי! ובמיוחד אחרי הבאסה שקדמה לו! תודה! האתר שלך נפלא והמתכונים תמיד מצליחים לי!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן ולשתף.
שבת שלום 🙂
היי משום מה המרק יצא שחור ולא ירוק יפה כמו בתמונה.. למרות ששטפתי את העדשים והשריתי.. משהי יודעת איך אני מוציאה אותו מהצבע השחור?
היי סיון,
יכול להיות שהשתמשת בעדשים שחורות במקום ירוקות?
את המרק להרתיח על אש גבוהה כל הזמן
היי אילנית,
את המרק יש לבשל על אש בינונית-נמוכה.
תיקנתי את המתכון שיהיה יותר מובן.
יום נפלא 🙂
תודה רבה!אעדכן את הבעל.שבת שלום וסופ”ש מקסים!
אפרת המקסימה בעלי הישרה ללילה ובסוף לא הכין.הוא סינן מעט ושם בקופסה סגורה במקפיא.לכמה זמן העדשים יהיו טובות?אותה השאלה לגבי אפונה יבשה למרק האפונה שלך.
היי שרון,
אפשר לשמור בשקית או קופסה אטומה במקפיא כמה חודשים טובים. אין בעיה עם זה.
פעם הבאה שתרצי להכין זה יחסוך לך את שלב ההשרייה. אותו דבר לגבי האפונה.
האם ניתן להוסיף קוביות תפוח אדמה וגזר ( במקום לגרד) ?
במידה וכן באיזה שלב להוסיך לבישול והאם זמן הבישול משתנה?
כן דורית, אפשר בהחלט. מומלץ רק לחתוך לקוביות קטנות כדי שזמן הבישול לא יתארך. את קוביות הירקות מוסיפים בהתחלה, לאחר טיגון הבצל.
המרק יצא ממש טעים. הבן שלי זלל תודה רבה!
שמחה לשמוע! תודה בתאל 🙂
הי, בדיוק מכינה את המרק 🙂
באיזה שלב מומלץ לטחון את המרק? אחרי השעה בישול ולפני התיבול ? או אחרי התיבול?
תודה!
היי שני,
את המרק מומלץ לטחון בסוף הבישול, אחרי התיבול.
היי אפשר בלי בצל?
היי לילך,
הבצל מוסיף טעם אבל אם ממש לא אוהבים אפשר להכין בלי.
מעולה תודה רבה 🙂
יצא מעולה
וקל להכנה
כמו שאני אוהבת
תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂
היי, שאלה.. השריתי את העדשים לכמה שעות עד שהתרככו
ואז לצערי הייתי צריכה להקפיא אותם כי לא יכולתי להכין את המרק באותו ערב.,
עכשיו כשהוצאתי אותן מהפשרה האם ניתן להשתמש? האם לא קיללתי אותן?
תודה!
כן חלי, אין בעיה להשתמש בהן.
שבת שלום 🙂
מרק מדהים וקל להכנה. עד שהכנתי את המרק לא אכלתי שום מרק חוץ ממרק העוף של סבתא. בזכותך אני מכינה אוכל בריא וטעים. 🙂
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחר וחג שמח!
יצא מרק פשוט ונפלא לשבת. תודה
תודה שולי 🙂
שבת שלום
הכנתי לשבת ויצא מעולה!! תודה 🙂
תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂
האם אפשר לשים חוואייג’ למרק במקום האבקה? ואם כן – באיזו כמות?
כן, אפשר לשים בסביבות כפית שטוחה חוויאג’ למרק.
כמה זמן לבשל אני משתמשת בעדשים קפואות? האם אפשר להוסיף עוד ירק חוץ מהגזר? בטטה? תפוח אדמה? ברוקולי? כרובית?
היי תמי,
לדעתי 30-40 דקות בישול אמורות להספיק אם מדובר בעדשים קפואות (זה תלוי גם מתי כל הירקות מתרככים). אפשר להוסיף למרק בטטה ותפו”א. מומלץ לחתוך לקוביות קטנטנות כדי לזרז את משך הבישול.
היי האם אפשר להחליף את אבקת המרק במשהו אחר/תבלין כלשהו?
נהנית מאוד מהמתכונים באתר!
היי בת-אל,
את יכולה לוותר על אבקת המרק ולתבל ביותר מלח במידת הצורך.
מתכונים נהדרים , קלים וטעימים. תודה רבה
תודה אופיר 🙂
אפשר לוותר על הכוסברה/פטרוזליה? מה להוסיף בתיבול במקום?
היי יצחק,
אם יש לך שמיר או עלי סלרי אפשר להוסיף. אם לא, תכין בלי.
היי, אפשר גם בלי להשרות ופשוט לבשל יותר זמן?
כן עדי, אפשר.
פשוט מעולה!! מצרכים לא מסובכים ומתכון קליל!!! יצא מושלם תודה לך
תודה אדיר, שמחה לשמוע!
יצא פשוט מוווווושלם!!! תודה רבה
מעולה! איזה כיף שחזרת לעדכן 😉
היי,
נתקעתי בחי שום. האם יש אפשרות להוסיף אבקת שום במקום?
תודה
היי סנדרה,
שימי כחצי כפית אבקת שום.
אפשר לשים ירק אחר במקום הסלרי/כוסברה?
את יכולה לשים פטרוזיליה.
צריך להשרות את העדשים בקערה מלאה מים ורק לפני ההכנה לשטוף?חייב לשים עלי כוסברה וכמון?רוצה להכין כמות וחצי – כמה לשים מכל אחד מהמרכיבים?
כן, להשרות את העדשים ואז לשטוף מעט ולסנן.
כמויות:
שתי כוסות ורבע עדשים ירוקות
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים בינוניים קצוצים דק
6 שיני שום קצוצות דק
כוס וחצי עלי כוסברה/סלרי קצוצים דק
11-12 כוסות מים רותחים
כף וחצי רסק עגבניות
תיבול: כף גדושה כמון, כף שטוחה אבקת מרק, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור.
אם יש לך עלי סלרי את יכולה לוותר על הכוסברה.
לגבי הכמון, זה מאוד מוסיף במיוחד במרק עדשים.
מתכונים מדהימים ! תודה על האכפתיות שלך והתגובות המהירות
מקסימה , גורמת לרצות ללמוד עוד על בישול!
תודה יובל! 🙂
יום נפלא
היי אפשר לוותר על הרסק עגבניות
או להחליף בעגבניה מגוררת?
כן שרה, אפשר לוותר על רסק העגבניות.
טחנתי את המרק והוא עדיין מאוד דליל…
איך ניתן להסמיך?
היי עדי,
ערבבי 2 כפות מלאות קורנפלור או קמח רגיל עם שליש כוס מים קרים ותוסיפי למרק. בשלי על אש בינונית-גבוהה, ללא מכסה, במשך 10-15 דקות עד שהמרק מסמיך.
תודה רבה. כולם נהנו מהמרק. כולל תינוק בן חצי שנה 🙂
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי אפשר לבשל את העדשים בסיר לחץ?
היי הילה,
העדשים מתבשלות במרק עצמו.
אם רוצים בכל זאת להשתמש בסיר לחץ לא כדאי לבשל את העדשים בנפרד ואז להוסיפן למרק אלא לבשל את כל המרק בסיר לחץ וזה יקצר את זמן הבישול למשהו כמו חצי שעה.
בהצלחה 😉
תודה רבה על התשובה המהירה 🙂
עשיתי בסיר לחץ והמרק יצא מעדן!
קל להכנה וטעם משובח במיוחד
תודה רבה אפרת
מעולה! תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
מה כמות העדשים ל5 ליטר מים? ל30 מנות?
היי לילי,
במתכון עצמו יש כ-2 ליטר מים. אם את שמה 5 ליטר מים יש לשים 3+3/4 (כמעט 4 כוסות) עדשים.
מומלץ להכפיל את יתר החומרים ב2.5.
היי!! אפשר לעשות את המרק מעדשים משקית קפואה?
היי שרית,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר אבל כדאי לטחון את המרק מעט בסוף הבישול כדי שיהיה סמיך יותר וכדי שהטעמים של העדשים יהיו יותר מורגשים.
עדשים כתומות אפשרי?
היי הדס,
מתנצלת על האיחור בתשובה, משום מה שאלתך התפספסה לי 🙂
אם את רוצה להכין מעדשים כתומות אז עדיף כבר להכין את המתכון הזה- מרק עדשים כתומות.
המשך יום מקסים
כמה מנות מתקבלות?
כ-5 מנות.
היי מוריה,
המרק עדשים יצא מצוין. תרשי לי להוסיף שדרוג. קצת סלרי קצוץ וכף מלימון טרי.
האתר גורם לי לרצות לבשל עוד ועוד…
תודה רבה
שולמית
תודה שולמית, כיף לשמוע 🙂
שבוע טוב:)
קל וטעים מאוד 🙂
תודה דרור 🙂
צריך להרתיח ואז לבשל על אש קטנה מכוסה? או ללא מכסה?
כן אנה, מביאים לרתיחה (כשהמים מעט מבעבעים), מכסים ומבשלים על אש נמוכה.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך ויום מצוין!
היי אפשר עדשים שחורות במקום? ואם כן האם מכינים באותה צורה?
היי אנה,
כן, אפשר להשתמש בעדשים שחורות באותו אופן.
יום נפלא 🙂
אפשר עם עדשים שחורות? ואם כן משהו משתנה בדרך הכנה? תודה(:
אין לי גזר
זה בסדר גם בלי?
כן, זה בסדר.
תודה רבה
כמה זמן להשרות את העדשים?
כמה זמן בערך לוקח הבישול?
הי מוריה,
יש להשרות את העדשים לפחות כשעתיים. זמן בישול כשעה. ככל שמשרים לפני יותר זמן את העדשים כך זמן הבישול מתקצר.