שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 70 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

כוס וחצי עדשים ירוקות (יש להשרות את העדשים לפחות שעתיים לפני, מומלץ אפילו למשך לילה שלם).

1 בצל גדול קצוץ

גזר גדול קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות דק

כוס עלי כוסברה/סלרי קצוצים דק

8-9 כוסות מים רותחים

כף רסק עגבניות

תיבול: כף שטוחה כמון, כפית גדושה אבקת מרק, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים את הסיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה.

– מוסיפים גזר ושום ומערבבים כ- 2 דקות.

-מוסיפים עדשים ירוקות, רסק עגבניות ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה, עד שהעדשים מתרככות.

הפעל טיימר (01:00:00)
+
טיימר פועל

-מוסיפים עלי כוסברה או סלרי ומתבלים בכמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

-לקבלת מרקם סמיך יותר, מומלץ לטחון את המרק בעזרת מערבל מזון או מוט בלנדר ידני (לא חייבים לטחון עד הסוף).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון למרק ירקות
עוגת תפוחים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דנה (09:28 1.04.2021)

האם אפשר להשתמש בכוסברה יבשה? אם כן- מה הכמות שאצטרך להוסיף?

מתכונים ב-10 דקות (10:15 1.04.2021)

היי דנה,
אפשר לשים כ-2 כפות:)

חגחגח (16:11 4.03.2021)

מה כמות התבלינים פליז אני פו באמצע הסיר

מתכונים ב-10 דקות (16:46 4.03.2021)

היי,
התיבול כתוב במתכון: כף שטוחה כמון, כפית גדושה אבקת מרק, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור.

ננסי (10:38 18.02.2021)

האם מודדים כוס וחצי עדשים לאחר שהושרו, או לפני כן? (ההשריה ללילה מכפילה את הנפח). מהניסוח אני מבינה שמודדים את כמות העדשים לאחר ההשריה, וכך עשיתי, אבל בעת ההכנה זה היה נראה לי מעט מדי. בסוף החלטתי להוסיף.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:44 18.02.2021)

לפני ההשרייה (סליחה על הבלבול)
*תיקנתי את הנוסח שיהיה ברור יותר.

יפעת (23:53 10.02.2021)

הכנתי את המרק מלא פעמים והוא מרק מושלם וטעים מאוד

מתכונים ב-10 דקות (07:35 11.02.2021)

תודה רבה כיף לשמוע❤️

דבורה (23:03 4.02.2021)

אפרת!
אין על האתר שלך!
כזה נעים ומזמין..
פעם חמישית שאני מכינה את המרק הזה!
הוא ממש מוצלח!
תודה💓

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:06 4.02.2021)

תודה יקרה ❤️

טל (20:08 31.01.2021)

אפרת יקרה וכרגיל לפינת האין לי. .
אין לי כמון. האם לוותר כרגע עלהכנת המרק או שהטעם לא ייפגםאם אכין ללא כמון ( ובהתאם לשאר ההנחיות)?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:50 31.01.2021)

היי טל,
הכמון מוסיף בעיקר במרק עדשים אבל אפשר להכין גם בלי כמון וזה עדיין ייצא טעים:)

ליאת (08:53 23.01.2021)

מרק מהמם – הכנתי בשבוע שעבר בדיוק לפי הכמויות וכעת אני רוצה קצת לשנות – בהתאם לתגובות שקראתי.
ראשית, האם ניתן להוסיף גריסי פנינה למרק? במידה וכן – מה הכמות המומלצת?
שנית, החלטתי להוסיף חוויג’ במקום האבקת מרק. מה זה אומר מבחינת מלח – מה הכמויות המומלצת של מלח (יש כאלה שיודעים לפי טעם – אני לא – אני חייבת הנחיות מדויקות כי אני מאותגרת במטבח).
אני אשמח אם תוכלי לסייע לי לגבי 2 השאלות – קראתי את כל התגובות ולא מצאתי תשובה.
המון המון תוד – האתר הזה פשוט מהמם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:33 23.01.2021)

היי ליאת,
אפשר להוסיף כחצי כוס גריסי פנינה.
אם את שמה חוויג’ שימי כפית וחצי מלח.
בכל מקרה כדאי שתטעמי בסוף הבישול ואם לטעמך חסרה מליחות תוסיפי עוד קצת מלח.
בהצלחה 🙂

ליאת (20:36 23.01.2021)

בחרתי בכוסמת במקום גריסים. נכון מהמם? ודרך אגב היה חסר מלח למרות שהוספתי גם מרק עוף וגם כפית מלח בנוסף לחצי כפית חוויג׳

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:39 23.01.2021)

ואו נראה מעולה!! 😍

ליאת (20:42 23.01.2021)

בזכותך!
תודה רבה ❤️

מתכונים ב-10 דקות (21:38 23.01.2021)

בשמחה😍

עדינה (11:38 18.01.2021)

מנ הסיבה שאת הסלרי והתבלינים מוסיפים בדקות האחרונות?
ועד כמה קריטי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:57 18.01.2021)

זה לא קריטי. אפשר להוסיף גם בהתחלה.

עדינה (17:02 18.01.2021)

הכנתי יצא מצויין תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (17:20 18.01.2021)

היי עדינה, שמחה לשמע 😄

תהילה (12:00 17.01.2021)

מרק מעולהה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:45 17.01.2021)

תודה תהילה 🙂

לאה (01:17 17.01.2021)

עמה גר’ עדשים ירוקות זה כוס וחצי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:02 17.01.2021)

כ- 300 גרם.

ענת (13:09 16.12.2020)

הי אפרת – אוהבת את המתכונים שלך.
אם יצא לי מיימי מדיי אחרי שטחנתי , אפשר להוסיף קרם קוקוס? אם כן כמה? או משהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות (13:32 16.12.2020)

לא ניסיתי עם קרם קוקוס, אני מניחה שאפשרי 🙂
אם תרצי להסמיך קצת תוכלי להוסיף אורז למנה יוצא מעולה

מריה (21:30 19.11.2020)

לא פעם ראשונה שמכינה את המתכון
לא היה לי גזר
שמתי תפו״א במקום
תמיד יוצא מעולה !
תודה אפרת

מתכונים ב-10 דקות (21:47 19.11.2020)

מעולה מריה!
שמחה לקרוא שאהבת 🙂
ערב נעים

תהילה (21:40 19.12.2020)

הסתפקתי במה אפשר להחליף את הגזר,
תודה שרשמת

עדה בן משה (07:36 16.11.2020)

כמה קלוריות כוס מרק כזו
וכמה חלבון
תודה
המרק יצא משהו

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:25 16.11.2020)

המרק מכיל בסביבות 650 קלוריות. אם מחלקים ל-5 יוצא שכל מנה בסביבות 130 קלוריות.
חלבון- 32.

מור (08:58 4.11.2020)

היי,
אודה לך אם תכתבי מהן הכמויות ל 500 גרם עדשים.
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:27 4.11.2020)

היי מור,
פשוט תכפילי כמויות יקירה
בהצלחה!

——

מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

חן (23:44 1.11.2020)

בקשר להשרייה של העדשים
על השקית של סוגת כתוב שלא צריך להשרות אותן. האם בכל זאת להשרות או לבשל אותן לפני?

מתכונים ב-10 דקות (09:02 2.11.2020)

היי חן,
מבחינה תזונתית מאוד מומלץ להשרות את העדשים, לא חובה.
ההשרייה בנוסף מרככת את העדשים.

חן (12:37 2.11.2020)

מאיזו בחינה תזונתית? הן שומרות על הערכים שלהן?

מתכונים ב-10 דקות (14:10 2.11.2020)

מבחינת עיכול בעיקר יקירה
האפונה יותר קלה לעיכול לאחר השרייה

משי (21:55 14.10.2020)

ממש ממש טעים וטוב. הוספתי יותר מים ואת העדשים לא השריתי כי רציתי עכשיו ויצא סבבה לגמריייי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:44 15.10.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

אורית (12:42 12.10.2020)

יצא מעולה!!
אני הוספתי עוד קצת מים וחצי כוס אורז

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:06 12.10.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה אורית

עדי (14:32 6.10.2020)

יצא מעולה, תודה רבה על כל המתכונים!
לא קשור לפה, אבל יש לך אולי מתכון למרק דלעת? או מתכון למרק כלשהו שאפשר להחליף לדלעת?
שוב תודה על האתר הזה, מכינה מפה קבוע ותמיד יוצא טעים 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:52 6.10.2020)

היי עדי,
אפשר להכין את המרק הזה- מרק כתום עם דלעת במקום הבטטה.

רזיאל (15:33 1.10.2020)

הכנתי ויצא טעים מאודדד, תודה!!
אבל יצאה לי כמות די קטנה, משהו כמו ל3 אנשים.. יכול להיות שצריך להוסיף עוד מים? השתמשתי בעדשים קפואות של סנספורט (3 כוסות כמו שראיתי שכתבת בתגובות) ובלי רסק עגבניות. מה דעתך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:06 1.10.2020)

כמה כוסות מים שמת?
יכול להיות שהשתמשת בכוס קטנה. באיזו כוס השתמשת?

רזיאל (01:23 2.10.2020)

שמתי 8-9 כוסות, כוס של 240 מ״ל

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:52 2.10.2020)

מוזר שיצא מעט.
המרק יצא סמיך או דליל?

רזיאל (11:15 2.10.2020)

די סמיך, הרגיש שיש יותר עדשים ממים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:35 2.10.2020)

אוקי, אז להבא אפשר להוסיף יותר מים ולשפר תיבול לפי הטעם.

רזיאל (13:07 2.10.2020)

אוקיי, תודה רבה!!!

עדינה (20:20 24.09.2020)

המתכון פשוט טעים
ומשביע תודה על האתר אין מיליםםםםםםםםםםםםם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:44 25.09.2020)

תודה עדינה 🙂

מורן (11:09 24.09.2020)

תודה רבה כרגיל מתכון מצוין וקל, אני נכנסת לאתר שלך לכל מתכון שאני מחפשת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:50 24.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מורן

דבורה (12:31 23.09.2020)

האם זה מתאים לשים פטרוזליה במקום סלרי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:10 24.09.2020)

כן.

יונית (07:37 3.07.2020)

אין לי גזר, אפשר לשים תפוח אדמה או קישוא במקום? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:23 3.07.2020)

כן.

איילת (12:30 21.05.2020)

האם חייב לשים רסק עגבניות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:36 21.05.2020)

לא חייב.

גלינה (16:50 13.05.2020)

מרק מעולה הכנתי אותו כבר כמה פעמים. חייבת לשתף שכשנתקעתי פעם אחת בלי עדשים ירוקות, עשיתי בדיוק אותו הדבר עם עדשים שחורות ויצא מדהים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:04 13.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה גלינה

מיכל (12:31 3.05.2020)

אחד הטעימיייםםם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:18 3.05.2020)

שמחה שאהבת 🙂

juliam (00:28 24.04.2020)

היי
מה יכולה להיות הסיבה לכך שהעדשים במרק מוכן כאילו שוקעים? ואז למעלה נשאר הנוזל וכל העדשים למטה. כאילו המרק לא אחיד במרקם שלו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:57 24.04.2020)

זה טבעי שהעדשים שוקעות לכן יש לערבב את המרק לפני.

עתר (20:01 6.02.2020)

תודה על המתכון
מלאה זמן חיפשתי מתכון עשיר אבל לא כבד הכנתי היום פשוט מעדןןןן

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:34 6.02.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה עתר

נטלי (16:17 22.01.2020)

אפרת היקרה ברכות על העיצוב החדש והנוח לאתר , האפשרות לחפש שאלה בתגובות פשוט נהדר!!

במידה ואני משתמשת בסיר לחץ עדיין חייב להשרות את העדשים?
האם יש שינוי במתכון שמשתמשים בסיר לחץ?
ברוכה תהיי ⁦♥️⁩

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 22.01.2020)

תודה נטלי ❤️
את לא חייבת להשרות את העדשים.
זמן הבישול בסיר לחץ עשוי להתקצר ל 25 דקות (מרגע שהסיר שורק).

יוכבד (22:57 15.01.2020)

לא היו לי עשבי תיבול אז לא שמתי, אבל הוספתי קצת יותר רסק עגבניות ושמתי בצל סגול ויצא ממש מוצלח
יצא מושלם!!
הכל נגמר תוך כמה דקות!!
תודה על המתכונים המוצלחים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:53 16.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יוכבד

אופיר (23:09 9.01.2020)

הכנתי יצא מעולה – השריתי את העדשים במים במשך 10 שעות לערך ,בישלתי עם כל התבלינים והכוסברה במשך כל זמן הבישול , טחנתי מעט בסיום יצא מעולה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 10.01.2020)

מעולה 🙂
תודה אופיר

אנוש (20:00 5.01.2020)

מרק ממש טעים ומוצלח תודה על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:50 6.01.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה לך על השיתוף

אור (18:07 5.01.2020)

הי נתקעתי בלי שום ממש קשה לצאת לחנות האם אפשר לוותר על השום תודה מראש ❤

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:43 6.01.2020)

אפשר לוותר.

רווית (16:33 2.01.2020)

יש לי רק כוס של עדשים ירוקות. אפשר לשים חצי כוס של עדשים כתומות שלמות במקום הירוקות? ואם כן אז האם צריך להשרות גם את הכתומות? משהו משתנה בבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 2.01.2020)

כן אפשר. אין צורך להשרות את הכתומות, מספיק לשטוף אותן היטב.

עדי (12:41 30.12.2019)

חנוכה שמח !
אין לי כוסברה וסלרי.. שמיר מתאים ??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:49 30.12.2019)

כן 🙂

נועה (16:42 29.12.2019)

אני מתכננת להכין את המתכון ואני רוצה לשאול אם חובה להשרות את העדשים?
ואם כן כמה דקות\ שעות צריך להשרות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 29.12.2019)

לא חובה להשרות אם אין זמן.

רוני (19:14 26.12.2019)

איזה מרק מושלם 🙂 מתכון נהדר!
הוספתי קוביות קטנות של תפוחי אדמה ומעט מיץ מלימון טרי לפני ההגשה.
ללקק את האצבעות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 26.12.2019)

מעולה 🙂
תודה רוני

אנגל (02:52 26.12.2019)

מתכון מעולה ! רציתי לשאול למה שמכינים מרק עדשים ירוקות וטוחנים אותו כל הקליפות יוצאות . יש צורך לסנן אותו ? או שיש דרך אחרת ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:46 26.12.2019)

נכון, זה קורה אבל הקליפות לא אמורות להפריע. אם כן, אפשר לא לטחון או לסנן.

מאיה (16:21 25.12.2019)

היי אפרת
הכנתי את המרק יצא פשוט..מעולה!!!
תודה על מתכונים קלים ומעולים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 25.12.2019)

נראה מעולה!
תודה מאיה 🙂

רנית (13:05 20.12.2019)

האם אפשר להכין עם שעועית מש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:19 20.12.2019)

נראה לי שכן.
דרך אגב יש מתכון למרק מש.

אריאלה (13:19 19.12.2019)

יש לי עדשים ירוקות של סנפרוסט
כמה זמן בישול צריך ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:23 19.12.2019)

אפשר לשים 3 כוסות עדשים קפואות. זמן הבישול עשוי להתקצר ל40 דקות.

גיל (21:35 15.12.2019)

יצא מעולה וניהיה מוכן ממש מהר בלי השריה של שעתיים לא היה לי גזר אז עשיתי עם קישוא קצו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:11 15.12.2019)

נראה מצוין 🙂
תודה על השיתוף

נונה (11:07 5.12.2019)

היי בנות ,
גם לי יצא טעם מאוד !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:21 5.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂

חופית (16:48 1.12.2019)

היי,
כוס וחצי עדשים – זה לפני או אחרי השריה? כי אחרי השריה כוס וחצי זה הרבה יותר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:38 1.12.2019)

לפני השריה.

זיוה (16:54 21.11.2019)

היי אפרת, אין לי גזר בבית אפשר בלי גזר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:15 21.11.2019)

כן אפשר.

ענבל (22:11 19.11.2019)

ראיתי שאת התיבול מוסיפים ב5 דק’ האחרונות של הבישול ולא מההתחלה.. מה הסיבה? לא עדיף שהטעמים יהיו כבר מתחילת הבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 20.11.2019)

אפשר גם לתבל בהתחלה, אין בעיה.

ברכה (15:15 7.11.2019)

יצא מושלם
מחמם טעים ומשביע
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 7.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂

קארין (12:32 31.10.2019)

היי,
האם אפשר להוסיף אטריות למרק? אם כן באיזה שלב והאם זה משנה משהו מהכמויות?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:42 31.10.2019)

אפשר להוסיף אטריות בסוף הבישול (אם את טוחנת חלקית את המרק אז לאחר שטחנת) ואז לבשל עוד 10-15 דקות, עד שהאטריות מתרככות.

ענת (06:50 8.10.2019)

היי אפרת,
הוספתי קישוא כדי להעשיר את המרק.
עדיין אפשר להקפיא?
ועוד משהו אם אפשר להקפיא בטטות באופן כללי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:59 8.10.2019)

כן אפשר. גם בטטות.
רק תפוחי אדמה בעייתי להקפיא.
גמר חתימה טובה 🌺

רבקה כהן (02:08 8.10.2019)

היי הייתי רוצה לדעת אם צריך להשרות את העדשים? וכמה זמן? לפני ההכנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 8.10.2019)

כן, מומלץ להשרות כשעתיים לפני ההכנה.

לינה (14:18 27.10.2019)

שיטה זריזה ומעולה היא פשוט להשרות במים רותחים מהקומקום. תוך דקות ספורות העדשות מתרככות וסופגות את המים, זה אפילו מקצר את זמן הבישול. והטעם מושלם!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:59 27.10.2019)

תודה לינה 🙂

שמרית (11:35 4.09.2019)

אפרת היי שוב 🙂

שכחתי לשאול גם אם אני רוצה לשים במרק רצועות חזה עוף מתי להכניס אותן?

תודה רבה ותבורכי מפי עליון 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:54 4.09.2019)

יש 2 אפשרויות:
-אפשר לטגן את רצועות חזה העוף במחבת נפרדת (עם מלח ומעט פלפל שחור) ולהוסיף למרק כ-10 דקות לפני סיום הבישול.
-לאחר טיגון הבצל אפשר להוסיף את רצועות העוף ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן להוסיף גזר ושום ולהמשיך כרגיל.
(אני מעדיפה את הראשונה).

שמרית (10:17 4.09.2019)

היי אפרת בוקר אור 🙂

אני מעוניינת להוסיף תפוח אדמה למרק ולהקפיא. אבל קראתי כבר כמה פעמים שאסור להקפיא תפוחי אדמה, האם זה תקף גם אם אני חותכת את התפוחי אדמה לקוביות ממש קטנות?
ואולי בעצם, סתם רעיון, אני יכולה לבשל קוביות קטנות של תפוחי אדמה ולהוסיף אותם למרק כאשר מפשירים ומחממים 🙂
אשמח לעצתך הנפלאה כתמיד.

בברכת בשורות טובות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:58 4.09.2019)

בוקר טוב שמרית 🙂
תפוח אדמה לא מוצלח בהקפאה בשום צורה.
מה שהצעת יכול להיות רעיון מעולה – להוסיף תפו”א מבושל למרק לאחר הפשרה וחימום.
יום מקסים 🌸

רות (23:10 5.08.2019)

היי
המתכונים שלך תמיד נראים מגרים
השריתי כבר את העדשים…
מתאים להוסיף גריסים? גם אם אני רוצה לטחון את המרק?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:22 6.08.2019)

אפשר להוסיף כחצי כוס גריסים גם אם טוחנים את המרק.

רוני; (17:12 11.04.2019)

הי אפרת, נהנית מאוד מהאתר. האם אפשר לשלב אפונה ועדשים? (ולהשרות חצי שעה-שעה במים חמים)
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 11.04.2019)

כן אפשר. אם יש לך אפונה משקית קפואה אז עדיף כי לאפונה יבשה לוקח זמן להתרכך.

בר (12:49 20.03.2019)

וואו !!! אחד המרקיםםםםםםםם
לא היה לי כוסברה / סלרי שמתי פטרוזיליה וויתרתי על אבקת מרק כי אנחנו לא נוגעים בזה…
יצא פשוט וואו !!! תודההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:35 20.03.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

יעל (21:40 4.03.2019)

המתכון מוסבר טוב מאוד
כל כך משוט עם טעם מדהים
יצא פשוט טעים מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:46 4.03.2019)

תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂

מיכל (10:44 1.03.2019)

היי אתר פשוט מקסים 🙂
האם חייבים להשרות את העדשים לפני שימוש?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:54 1.03.2019)

היי מיכל,
עדיף להשרות. אפילו כחצי שעה במים חמים.
שבת שלום 🙂

דיקלה (15:34 27.02.2019)

שלום אפרת
מכינה כעת את המרק
הכפלתי כמויות שמתי 3 כוסות של עדשים.
כמה מים להוסיף 16 כוסות או פחות
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:48 27.02.2019)

היי דיקלה,
תתחילי ב11-12 כוסות.

חני (02:37 31.01.2019)

מרק מעולה!
הכנתי והוספתי גם מעט כורכום ופיטרוזיליה
יצא מושלם!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 31.01.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חני

חן (12:32 28.01.2019)

הי, תודה. כמה זמן בישול עם עדשים קפואות..? גם שעה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:27 28.01.2019)

היי חן,
אפשר לשים 3 כוסות עדשים קפואות. זמן הבישול עשוי להתקצר ל40 דקות.

יפה (12:55 7.01.2019)

הי אפרת האם אפשר להשתמש בעדשים קפואים כמו סנפרוס ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 7.01.2019)

כן. שימי 3 כוסות עדשים קפואות.

יפה (23:19 7.01.2019)

תודה רבה 🙏😊

ספיר (10:18 6.01.2019)

היי לקח לי שעה עד שנהיה המרק השראתי את זה 5 שעות לפני..
אולי הייתי צריכה יותר..בהתחלה מתחילים לכסות את הסיר או לא ישר אחרי שמזגתי את העדשים לסיר כמובן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 6.01.2019)

היי ספיר,
זה אמור לקחת בסביבות שעה עד שהעדשים מתרככות לגמרי.
את הסיר מכסים לאחר הוספת העדשים והמים הרותחים.

שי (12:24 31.12.2018)

האם ניתן לשלב בטטה וגזר ביחד למרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:24 31.12.2018)

כן.

נעמה (18:09 27.12.2018)

נתקעתי בלי רסק עגבניות
מה אפשר לשים במקום ??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 27.12.2018)

אפשר לוותר על הרסק.

חן (19:46 19.12.2018)

יצא מהממםםםםם תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:52 19.12.2018)

שמחה שאהבת 🙂

יעל (11:50 2.12.2018)

בהמשך לתגובה ודמת שלי…מוסיפה מיץ לימון טיפה בהגשה. מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:53 2.12.2018)

תודה יעל 🙂
שבוע נפלא וחג חנוכה שמח 💜

יעל (11:46 2.12.2018)

מעולה. לא רק זה. מכפילה כמויות ומקפיאה!

מיטל (00:10 2.12.2018)

אפשר עדשים ירוקות מקופסת שימורים? ואם כן כמה,

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:23 2.12.2018)

פחות מומלץ כי כל הטעם נמצא בעדשים יבשות.

שילי (11:57 29.11.2018)

הכנתי את המרק בכמות מסחרית (לכ-30 ילדים) ויצא נפלא!
טחנתי רק את הבצל והגזר (בגלל הילדים שלא אוכלים בצל)
לי מאד טעים. יוגש היום בערב ונראה מה הילדים חושבים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 29.11.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

דליה (16:07 7.02.2019)

איך טחנת רק את הבצל והגזר? זה לא הכל מעורבב יחד?

אורטל מרציאנו (15:29 27.11.2018)

הכנתי את המרק רק שבמקום גזר שמתי בטטה ויצא מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:08 27.11.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורטל.

טניה (12:39 23.11.2018)

בדיוק עושה את המרק האם אפשר להוריד כוסברה ולשים במקום פטרוזיליה??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 23.11.2018)

כן.

שמעון (02:20 23.11.2018)

אןלי לא תמליצו לאנשים לשלב אבקת מרק(רעל) בתוך המרק:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 23.11.2018)

יש היום אבקות מרק מחומרים טבעיים בכל סופר (יש גם של אסם). בנוסף יש מתכון לאבקת מרק ביתית באתר.

שירלי (22:29 22.11.2018)

האם אפשר להשתמש בחוויג’ למרק במקום התבלינים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 23.11.2018)

אפשר לשים בין חצי כפית לכפית חוואיג’ למרק. כמון כדאי להוסיף בכל מקרה.

אולגה (11:58 22.11.2018)

מתכונים מעולים בכל פעם! אם יש לכם את האפשרות, ואתם ערוכים לזה, בבקשה תשקלו גם לתת מס’ קלוריות ל-100 גרם – וגם ערכים תזונתיים אחרים ל-100 גרם. אחרת, כל החשק לעשות משהו טעים נעלם כי צריכים לשקול כל דבר, לחשב קלוריות, פחמימות, וכו’. הרבה אתרי אוכל כוללים גם את מס’ הקלוריות ל-100 גרם וערכים תזונתיים אחרים.זה חשוב לאלה שחייבים להקפיד על הכמויות של סוכרים, פחמימות, מלחים וכו’. שוב, המתכונים מעולים וגם מהירים! תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 22.11.2018)

תודה אולגה 🙂

טליה (12:50 21.11.2018)

היי
אפשר לעבוד עם עדשים שחורות ? זה מה שיש לי כרגע בבית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 21.11.2018)

כן אפשר. קחי בחשבון שהעדשים יצבעו את המים בשחור.

Mutzmutz (14:18 20.11.2018)

הכנתי ויצא מעולה תודה רבה על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:31 20.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

הלל (16:00 14.11.2018)

היי אפרת.
אני מתכוונת להכין את המרק, נשמע מעולה, ורציתי לשאול מה אפשר לעשות או לשנות או להוסיף במקום אבקת מרק, יש לנו צליאקים במשפחה. באופן כללי, מה לשים במקום?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:01 14.11.2018)

היי הלל,
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהמליח יותר לפי הטעם.

ענת (13:31 12.11.2018)

היי אפרת, אני רוצה להכין.
תוכלי לכתוב בבקשה מה הכמויות בגרם? זה אותה כמות גם עם עדשים משקית קפואה?
והאם אפשר לשלב או להשתמש גם בעדשים כתומות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:54 12.11.2018)

כוס וחצי עדשים ירוקות או כתומות = 290 גרם. משקית קפואה יהיה צורך לשים יותר כי הן כבר די מבושלות.
אפשר לשלב עדשים כתומות אבל לא הרבה. כדאי שהרוב יהיה עדשים ירוקות.

ימימה (12:49 9.11.2018)

היי אפרת,
הכנתי את המרק ואת פשטידת ברוקולי והכרובית. יצא מעולה
תודה לך ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 9.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ימימה ושבת שלום🌷

נועה (14:11 5.11.2018)

היי אפרת
אני משתמשת במתכונים שלך המון!!!
והכל יוצא תמיד טעים ומוצלח!
אני מתכננת להכין גם את המרק הזה היום בע”ה, אז תודה רבה לך על מתכונים מעולים!
עלתה בי השאלה, חשבת אולי להוציא אפליקציה של “מתכונים ב10 דקות”? מאמינה שזה ירוץ לך.. 🤔😉😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 5.11.2018)

תודה נועה, כיף לשמוע ❤️
חשבתי על אפליקציה. מקווה שאצליח להוציא לפועל בחצי שנה הקרובה 🙂 כמובן שאעדכן באתר כשזה יקרה.
המשך יום מקסים!

ענבל (17:41 23.10.2018)

אפרת יקרה, עוד מתכון מנצח 💎💎💎
אני נהנית מאוד מכל המתכונים שניסיתי עד כה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 23.10.2018)

תודה ענבל, כיף לשמוע❤️

ליז (14:24 23.10.2018)

מתכון קל למרק נדיר !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:52 23.10.2018)

תודה ליז, שמחה שאהבת 🙂

ס (16:12 16.10.2018)

היי,אפשר להכין בלי סלרי או כוסברה?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:27 16.10.2018)

כן אפשר.

הדס אסתר (21:00 8.10.2018)

יומיים ברצף שיש ביקוש למרק ואני מכינה אותו.
פשוט מצוין כמו כל מתכון שיש כאן !!! תודהההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:08 8.10.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

עדי (17:49 15.08.2018)

למי שמתלבט, זהו מרק מצויין! משביע טעים מאוד מאוד ובריא.
אני מטגנת את הבצל ומוציאה החוצה מוסיפה רק לקראת הסוף עם העלים ככה הטעם שלו נשמר טוב יותר. בארוחה חלבית אפשר בהגשה לשים גבינת שמנת או יוגורט. משוגעת על המרק הזה, עשיתי בערך10 פעמים.. היום שוב 😄

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:20 15.08.2018)

תודה על השיתוף 🙂

חגי. (22:02 29.07.2018)

יצא טעים מאד. תודה על המתכון הקל כאחת שלא יודעת לבשל בכלל פשיט יצא מעולה מתכון ראשון שמנסה דרך האי טרנט ומרוצה מאד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:01 29.07.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

חגית שרעבי (19:56 4.07.2018)

מעולה! וזו לא פעם ראשונה שאני מכינה ממתוכנך!
תודה רבה וטעים להפליא!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:14 4.07.2018)

תודה חגית, כיף לשמוע 🙂

אסתר (15:52 11.06.2018)

טעים מאוד תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:15 11.06.2018)

תודה אסתר, שמחה שאהבת 🙂

שגית (14:43 14.05.2018)

היי אפרת , האם כוונה לכוס עדשים בכוס פלסטיק חד פעמית של שתיה קרה שזה 150 מ”ל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:23 14.05.2018)

הכוונה לכוס בנפח של 240 מ”ל. כמו הכוס שבתמונה.

אושרת (17:33 15.02.2018)

יצא מעולה!! החזיר אותי לילדות. משביע וטעים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:18 15.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אושרת.

יעל (18:06 2.02.2018)

אני משתמשת בעדשים שהנבטתי (כלומר גדלו ותפחו מגודלם המקורי). האם לשנות את כמות הכוסות במתכון? אני מעוניינת בכמות שתתאים ל3 ליטר מים. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:20 2.02.2018)

היי יעל,
אם את שמה 3 ליטר מים אז כדאי להגדיל את כל יתר הכמויות ולא רק העדשים: 3 כוסות עדשים, בצל גדול, 2 גזרים בינוניים, 6 שיני שום, כוס וחצי עלים, כף גדושה רסק, כף מלאה כמון, כפית וחצי אבקת מרק, כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

רבקה (22:07 18.01.2018)

הי אפרת.
אין על האתר הזה. תודה שאת קיימת.
רציתי לדעת אם רסק העגבניות הוא קריטי בתבשיל (אני עם סכרת הריון ומעדיפה כמה שפחות סוכר)
והאם אפשר לוותר עליו ולשים משהו אחר במקום.
המון תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 18.01.2018)

היי רבקה,
את יכולה לוותר על הרסק.
שבת שלום 🙂

שני (08:44 15.01.2018)

היי אפרת! אני נעזרת באתר שלך המון ונהנית, תודה!
אשמח אם תוכלי לעזור לי בחישוב הכמויות עבור קילו עדשים.
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:28 15.01.2018)

היי שני,
זאת כמות ענקית שדרוש לה סיר ענק. מדובר בעדשים יבשות ולא משקית קפואה נכון?
אלה הכמויות המומלצות:
קילו עדשים ירוקות שהושרו ונשטפו היטב (מומלץ להשרות את העדשים לפחות שעתיים לפני, מומלץ אפילו למשך לילה שלם).
3 בצלים גדולים קצוצים
3 גזרים גדולים קצוצים דק
12 שיני שום קצוצות דק
3 כוסות עלי כוסברה/סלרי קצוצים דק
24-26 כוסות מים רותחים (כ-6 ליטר)
3 כפות גדושות רסק עגבניות
תיבול: 2.5 כפות כמון, 2 כפות אבקת מרק, 2-3 כפית מלח (להוסיף בהדרגה לפי הטעם), חצי כפית פלפל שחור.
יום מקסים 🙂

שני (13:05 15.01.2018)

תודה! חשבתי להכין בסיר קוסקוס, מסורתי כזה, מכיל בערך 8 ליטר נוזל. הגיוני לדעתך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:17 15.01.2018)

אם זה סיר של 8 ליטר אני מניחה שזה בסדר.

אליאור (18:11 18.10.2019)

זה מה שאני גם עושה חח כמה התלבטתי האם הכמות המדוברת היא לפי עדשים היבשים או מתיחס לכמות עדשים אחרי השריה עזרת לי בשאלה שלך .

נתי (15:58 8.01.2018)

היי
אפשר לשים גם בטטה בפנים ?
(כדי להוסיף מתיקות)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:11 8.01.2018)

כן, אפשר.

נעם (14:31 2.01.2018)

שלום, האם אפשר להוסיף גם קישוא ותפוא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 2.01.2018)

כן, אפשר.

שירה (19:22 30.12.2017)

היי, יש אפשרות במקום הירוקים שציינת לשים שמיר? אין לי לא סלרי ולא פטרוזיליה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:37 30.12.2017)

כן, אפשר לשים עלי שמיר.

שולי (11:59 22.12.2017)

מושלם!
המרק לשבת יצא נפלא והוספתי חוויג’ כהמלצתך במקום מרק עוף. כל מתכון בול מטרה.
תודה אפרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 22.12.2017)

תודה שולי, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום

איריס (11:21 21.12.2017)

יש אפשרות להשתמש במקום בסנפרוסט עדשים ירקות קפואות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 21.12.2017)

היי איריס,
אפשר להשתמש בעדשים משקית קפואה. יש לשים כמות גדולה יותר, בסביבות 4 כוסות.

יפעת (14:45 20.12.2017)

זהו….התמכרתי לאתר! כל מתכון מנצח!! יצא טעים מאודדדד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 20.12.2017)

איזה כיף לשמוע!
תודה יפעת 🙂

יוסי (17:23 10.12.2017)

הכנתי כבר ולא השריתי את העדשים…זה קריטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 10.12.2017)

לא נורא.

אפרת ברזילאי (12:26 10.12.2017)

היי,
אפשר לוותר על הירוקים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:42 10.12.2017)

אפשר לוותר למרות שהם מוסיפים טעם.

עדי (18:24 9.12.2017)

הרוסה על האתר שלך..
שאלונת – לא לקצוץ ולהוסיף את גבעול הסלרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 9.12.2017)

תודה עדי 🙂
אפשר להוסיף גם קצת גבעול סלרי קצוץ, זה יכול להוסיף טעם.

מורן (18:11 7.12.2017)

הכנתי בדיוק כמו שכתבת יצא מעולה!
טעם נהדר
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:08 7.12.2017)

תודה מורן, שמחה שיצא טעים 🙂

עדן (13:20 6.12.2017)

היי,
האם אפשר להוסיף כורכום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 6.12.2017)

כן, אפשר. כחצי כפית.

נועה מימון (10:24 1.12.2017)

היי,האם צריך להשרות את העדים במים רותחים? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 1.12.2017)

היי נועה,
ההשרייה היא במי ברז.

ליאל (14:03 27.11.2017)

תודה יצא טעים מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 27.11.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ליאל

אנה (20:23 24.10.2017)

תודה רבה על המתכון !
יצא לי דיי מתקתק .. מה יכל לגרום לזה? או שאולי אכן אמור להיות טעם מתקתק ?

תודה רבה מראש על העונים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:04 24.10.2017)

היי אנה,
לא זכור לי טעם מתקתק אבל אולי זה הרסק? למרות שלא אמורה להיות לו כל כך הרבה השפעה.

דקל (07:05 19.10.2017)

יצא מאוד טעים. הילדות שלי אכלו בתיאבון וגם הבן זוג

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 19.10.2017)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה ויום מקסים

מיכלי (14:10 2.10.2017)

האחים תוחיים גם את הכוסברה?

מיכלי (14:13 2.10.2017)

האם תוחנים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 2.10.2017)

מומלץ לטחון אבל לא חובה.
אם טוחנים אז ממש מעט, לא עד הסוף (עם הכוסברה). אפשר גם לטחון רק שליש מהמרק ואז לערבב עם הכל.

פאני (11:12 29.09.2017)

אני לא משתמשת במרק עוף מה האם אפשר חוויג מרק במקום או תבלין אחר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 29.09.2017)

כן, תתחילי בחצי כפית חוואיג’ למרק ותטעמי.

אודליה (16:11 15.09.2017)

היי אני רוצה להכין את המרק אבל חסר לי אבקת מרק מה אפשר לשים במקום ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 15.09.2017)

שימי קצת יותר מלח, לפי הטעם.

שיר (14:56 28.08.2017)

היי,

האם אפדר להשתמש בעדשעם ירוקות משקית קפואה? אם כן, האם זה משנה את זמן הבישול והכמויות?

תודה רבה,
שיר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:49 28.08.2017)

היי שיר,
אפשר לשים עדשים משקית קפואה. יש לשים כמות גדולה יותר, בסביבות 4 כוסות.
יש לבשל עד שהעדשים והגזר רכים לגמרי, כ-45 דקות.

שיר (13:49 9.08.2017)

יצא מעולה תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:01 9.08.2017)

תודה שיר, שמחה שאהבת 🙂

שיר (13:48 9.08.2017)

תודה יצא מושלם!!!

אורטל (15:03 26.06.2017)

היי … הכנתי את המרק יצא לי מעולה מאוד טעים !!! המון תודה !!! יש לי 2 שאלות : כמה ימים המרק טוב להחזיק אותו במקרר ? כמה קלוריות יש במנה ?

מתכונים ב-10 דקות (16:53 26.06.2017)

היי אורטל,
שמחה שיצא טעים 🙂
המרק מכיל בסביבות 650 קלוריות. אם מחלקים ל-5 יוצא שכל מנה בסביבות 130 קלוריות.
אפשר לשמור את המרק במקרר 3-4 ימים.

יהודית (18:40 22.02.2017)

שלום אפרת,

הכנתי עם קוביות תפו”א וגזר, יצא נהדר וטעים ביותר.
את מגוונת לי את החורף עם המרקים האלה,
תודה רבה ממש!

מתכונים ב-10 דקות (18:47 22.02.2017)

כיף לשמוע 🙂
תודה יהודית וערב חמים ונעים.

חנה (15:50 16.02.2017)

היי אפרת,
האם כדאי להשרות את העדשים במים רותחים,על מנת שיתרככו מהר יותר?

מתכונים ב-10 דקות (17:54 16.02.2017)

אפשר.

רותם (23:17 12.02.2017)

אליפות!!!
אני העברתי קצת בבלנדר…יצא מהמם! תודה רבההה

מתכונים ב-10 דקות (09:19 13.02.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רותם ויום מקסים

מושית מנדל (12:37 25.01.2017)

כמה מים צריך לשים?

מתכונים ב-10 דקות (13:00 25.01.2017)

8-9 כוסות מים רותחים.

רוני שלום (01:52 18.01.2017)

יצא מעולה הילדים אכלו שתי צלחות מלאות חחחחח

מתכונים ב-10 דקות (09:19 18.01.2017)

שמחה לשמוע!
תודה רוני ויום מקסים

שחר (11:00 6.01.2017)

כמה זמן המרק נשמר במקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (11:25 6.01.2017)

היי שחר,
בסביבות חודשיים.

דפנה (08:02 5.01.2017)

המתכונים שלך מוצלחים, ממש כולם!!
אני רוצה להכין את המרק אך לקחת אותו לסגנון הודי, מה את ממליצה לי להוסיף או לשנות?

מתכונים ב-10 דקות (08:40 5.01.2017)

היי דפנה,
אין לי מתכון מדויק אבל בגדול כדאי להכין מרק עדשים כתומות ולהוסיף לו קצת ג’ינג’ר מגורד, קארי ואפשר גם להוסיף כמה כמות של קרם קוקוס לפי הטעם.
בהצלחה 🙂

עידית (22:48 4.01.2017)

תודה רבה על המתכון, יצא ממש טעים!
רק שאלה..
בררתי את העדשים לפני והכל היה נראה לי תקין. ללא תולעים. אחרי שטחנתי את המרק, ראיתי מלא חלקים קטנים לבנים. האם זה חלק מהעדשים? זו תופעה רגילה?
תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (22:59 4.01.2017)

היי עידית,
החלקים הלבנים הם הנבטים של העדשים. זה בסדר 🙂

לבנה כהן (12:14 23.11.2017)

תמיד תשרי עם הרה מים עם יש תולעים יצופו

מרים (22:15 1.01.2017)

שלום! שאלה לגבי טיגון בצל: האם לשים קצת שמן בזמן הטיגון? אם כן, על איזה שמן את ממליצה?
וגם, האם כדאי להוסיף כמה טיפות מיץ לימון? אם כן, באיזה שלב?
תודה רבה על כל המתכונים המעולים! מרים

מתכונים ב-10 דקות (23:29 1.01.2017)

היי מרים,
מומלץ לטגן את הבצל עם 1-2 כפות שמן. אני בדר”כ משתמשת בשמן זית או קנולה.
אפשר להוסיף לימון סחוט בסוף הבישול, לפי הטעם.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

מרים (08:45 2.01.2017)

תודה רב על התשובה! מה דעתך, אולי אפשר לא לטגן את הבצל, אלא לבשל אותו שלם (ללא קליפה)? אני מתכונת לטחון את המרק בסוף.

מתכונים ב-10 דקות (09:37 2.01.2017)

היי מרים,
טיגון הבצל בהתחלה בעצם פותח את הטעמים ומוסיף מתיקות עדינה של הבצל. אבל אין בעיה גם לוותר על הטיגון ולבשל את הבצל שלם או חצוי בתוך המרק.
יום מקסים 🙂

נאוה (13:26 25.12.2016)

האם ניתן להכין ללא הרסק עגבניות או שזה הכרחי ?
והאם הכרחי לטחון ?

תודה רבה וחג שמח
נואה

מתכונים ב-10 דקות (13:42 25.12.2016)

היי נאוה,
אפשר לוותר על הרסק.
לא חייבים לטחון פשוט זה מוסיף למרקם סמיך יותר.
חג שמח 🙂

חן (18:10 23.12.2016)

מתכון מושלם! יצא ממש ממש טעים.

מתכונים ב-10 דקות (19:31 23.12.2016)

תודה חן, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום

מיטל (12:45 21.12.2016)

רציתי לדעת אפשר להוסיף איטריות
ומתי להוסיף תודה.

מתכונים ב-10 דקות (12:49 21.12.2016)

היי מיטל,
אפשר להוסיף אטריות בסוף הבישול (אם את טוחנת חלקית את המרק אז לאחר שטחנת) ואז לבשל עוד 10-15 דקות, עד שהאטריות מתרככות.

הילה (19:31 20.12.2016)

בנוסף לגרונות הוספתי גם כרפס…
יצא פשוט מושלם!!! תודות…

מתכונים ב-10 דקות (19:54 20.12.2016)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

הודיה (18:49 20.12.2016)

היי איך אני יכולה לשמור על הצורה של עדשים כתומות? ואם זה אותו טעם כמו הירוקות?

מתכונים ב-10 דקות (19:54 20.12.2016)

היי הודיה,
אין אפשר לשמור על הצורה שלהן כי הן מתפרקות בבישול.
לעדשים כתומות יש טעם קצת שונה. מצורף מתכון למרק עדשים כתומות אם בא לך להכין.

הילה (15:59 20.12.2016)

שלום… תודה על האתר המקסים…
הוספתי למתכון שני גרונות הודו גדולים (מחולקים ל4) האם זה משנה את משך זמן הבישול,
או את כמות המים התבלינים וכו’?
והאם זה משנה מתי טוחנים את המרק?

מתכונים ב-10 דקות (18:09 20.12.2016)

היי הילה,
זמן הבישול נשאר אותו דבר. גם כמות המים והתבלינים.
עדיף לטחון את המרק בסוף (את הגרונות אין לטחון).

לימור (18:53 16.12.2016)

יצא מעולה!! תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (00:36 17.12.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לימור

בודו (11:34 16.12.2016)

חייבת לחלוק איתך את הסיפור המלא –
נורא רציתי מרק בצל. מצאתי מתכון מורכב ועבדתי עליו כמה שעות כולל קניית מצרכים מיוחדים והכנת ציר! הוא יצא נורא ואיום ונאלצתי לזרוק הכל לפח 🙁
עדיין רציתי מרק כלשהוא ולמזלי חזרתי לאתר שלך שלא מאכזב אותי אף פעם, הכנתי את המרק צ׳יק צ׳אק ויצא נהדר! איזה כיף בשישי הגשום הזה לאכול מרק עדשים מעשי ידיי! ובמיוחד אחרי הבאסה שקדמה לו! תודה! האתר שלך נפלא והמתכונים תמיד מצליחים לי!

מתכונים ב-10 דקות (11:38 16.12.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן ולשתף.
שבת שלום 🙂

סיון (12:24 13.12.2016)

היי משום מה המרק יצא שחור ולא ירוק יפה כמו בתמונה.. למרות ששטפתי את העדשים והשריתי.. משהי יודעת איך אני מוציאה אותו מהצבע השחור?

מתכונים ב-10 דקות (13:48 13.12.2016)

היי סיון,
יכול להיות שהשתמשת בעדשים שחורות במקום ירוקות?

אילנית (09:40 8.12.2016)

את המרק להרתיח על אש גבוהה כל הזמן

מתכונים ב-10 דקות (10:37 8.12.2016)

היי אילנית,
את המרק יש לבשל על אש בינונית-נמוכה.
תיקנתי את המתכון שיהיה יותר מובן.
יום נפלא 🙂

שרון (14:06 1.12.2016)

תודה רבה!אעדכן את הבעל.שבת שלום וסופ”ש מקסים!

שרון (13:57 1.12.2016)

אפרת המקסימה בעלי הישרה ללילה ובסוף לא הכין.הוא סינן מעט ושם בקופסה סגורה במקפיא.לכמה זמן העדשים יהיו טובות?אותה השאלה לגבי אפונה יבשה למרק האפונה שלך.

מתכונים ב-10 דקות (14:04 1.12.2016)

היי שרון,
אפשר לשמור בשקית או קופסה אטומה במקפיא כמה חודשים טובים. אין בעיה עם זה.
פעם הבאה שתרצי להכין זה יחסוך לך את שלב ההשרייה. אותו דבר לגבי האפונה.

דורית (13:09 1.12.2016)

האם ניתן להוסיף קוביות תפוח אדמה וגזר ( במקום לגרד) ?
במידה וכן באיזה שלב להוסיך לבישול והאם זמן הבישול משתנה?

מתכונים ב-10 דקות (13:24 1.12.2016)

כן דורית, אפשר בהחלט. מומלץ רק לחתוך לקוביות קטנות כדי שזמן הבישול לא יתארך. את קוביות הירקות מוסיפים בהתחלה, לאחר טיגון הבצל.

בתאל אייזקס (20:20 21.11.2016)

המרק יצא ממש טעים. הבן שלי זלל תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (08:38 22.11.2016)

שמחה לשמוע! תודה בתאל 🙂

שני (22:09 17.11.2016)

הי, בדיוק מכינה את המרק 🙂
באיזה שלב מומלץ לטחון את המרק? אחרי השעה בישול ולפני התיבול ? או אחרי התיבול?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (22:17 17.11.2016)

היי שני,
את המרק מומלץ לטחון בסוף הבישול, אחרי התיבול.

לילך (20:24 10.11.2016)

היי אפשר בלי בצל?

מתכונים ב-10 דקות (20:32 10.11.2016)

היי לילך,
הבצל מוסיף טעם אבל אם ממש לא אוהבים אפשר להכין בלי.

לילך (20:36 10.11.2016)

מעולה תודה רבה 🙂

יעל (19:24 7.11.2016)

יצא מעולה
וקל להכנה
כמו שאני אוהבת

מתכונים ב-10 דקות (22:32 7.11.2016)

תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂

חלי (09:35 4.11.2016)

היי, שאלה.. השריתי את העדשים לכמה שעות עד שהתרככו
ואז לצערי הייתי צריכה להקפיא אותם כי לא יכולתי להכין את המרק באותו ערב.,
עכשיו כשהוצאתי אותן מהפשרה האם ניתן להשתמש? האם לא קיללתי אותן?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:56 4.11.2016)

כן חלי, אין בעיה להשתמש בהן.
שבת שלום 🙂

שחר (14:46 23.10.2016)

מרק מדהים וקל להכנה. עד שהכנתי את המרק לא אכלתי שום מרק חוץ ממרק העוף של סבתא. בזכותך אני מכינה אוכל בריא וטעים. 🙂

מתכונים ב-10 דקות (14:56 23.10.2016)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחר וחג שמח!

שולי (10:59 21.10.2016)

יצא מרק פשוט ונפלא לשבת. תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:19 21.10.2016)

תודה שולי 🙂
שבת שלום

יעל (11:26 10.10.2016)

הכנתי לשבת ויצא מעולה!! תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:31 10.10.2016)

תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂

תמי (17:37 9.10.2016)

האם אפשר לשים חוואייג’ למרק במקום האבקה? ואם כן – באיזו כמות?

מתכונים ב-10 דקות (17:44 9.10.2016)

כן, אפשר לשים בסביבות כפית שטוחה חוויאג’ למרק.

תמי (16:51 9.10.2016)

כמה זמן לבשל אני משתמשת בעדשים קפואות? האם אפשר להוסיף עוד ירק חוץ מהגזר? בטטה? תפוח אדמה? ברוקולי? כרובית?

מתכונים ב-10 דקות (16:57 9.10.2016)

היי תמי,
לדעתי 30-40 דקות בישול אמורות להספיק אם מדובר בעדשים קפואות (זה תלוי גם מתי כל הירקות מתרככים). אפשר להוסיף למרק בטטה ותפו”א. מומלץ לחתוך לקוביות קטנטנות כדי לזרז את משך הבישול.

בת-אל (00:15 8.10.2016)

היי האם אפשר להחליף את אבקת המרק במשהו אחר/תבלין כלשהו?

נהנית מאוד מהמתכונים באתר!

מתכונים ב-10 דקות (11:00 8.10.2016)

היי בת-אל,
את יכולה לוותר על אבקת המרק ולתבל ביותר מלח במידת הצורך.

אופירי שילון (14:18 30.08.2016)

מתכונים נהדרים , קלים וטעימים. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (14:42 30.08.2016)

תודה אופיר 🙂

יצחק (21:21 31.07.2016)

אפשר לוותר על הכוסברה/פטרוזליה? מה להוסיף בתיבול במקום?

מתכונים ב-10 דקות (21:30 31.07.2016)

היי יצחק,
אם יש לך שמיר או עלי סלרי אפשר להוסיף. אם לא, תכין בלי.

עדי (15:36 13.07.2016)

היי, אפשר גם בלי להשרות ופשוט לבשל יותר זמן?

מתכונים ב-10 דקות (16:11 13.07.2016)

כן עדי, אפשר.

אדיר (19:37 15.02.2016)

פשוט מעולה!! מצרכים לא מסובכים ומתכון קליל!!! יצא מושלם תודה לך

מתכונים ב-10 דקות (20:38 15.02.2016)

תודה אדיר, שמחה לשמוע!

סנדרה (15:40 8.02.2016)

יצא פשוט מוווווושלם!!! תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (17:38 8.02.2016)

מעולה! איזה כיף שחזרת לעדכן 😉

סנדרה (12:27 8.02.2016)

היי,
נתקעתי בחי שום. האם יש אפשרות להוסיף אבקת שום במקום?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:29 8.02.2016)

היי סנדרה,
שימי כחצי כפית אבקת שום.

שרון (11:33 29.01.2016)

אפשר לשים ירק אחר במקום הסלרי/כוסברה?

מתכונים ב-10 דקות (11:49 29.01.2016)

את יכולה לשים פטרוזיליה.

שרון (11:03 29.01.2016)

צריך להשרות את העדשים בקערה מלאה מים ורק לפני ההכנה לשטוף?חייב לשים עלי כוסברה וכמון?רוצה להכין כמות וחצי – כמה לשים מכל אחד מהמרכיבים?

מתכונים ב-10 דקות (11:19 29.01.2016)

כן, להשרות את העדשים ואז לשטוף מעט ולסנן.
כמויות:
שתי כוסות ורבע עדשים ירוקות
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים בינוניים קצוצים דק
6 שיני שום קצוצות דק
כוס וחצי עלי כוסברה/סלרי קצוצים דק
11-12 כוסות מים רותחים
כף וחצי רסק עגבניות
תיבול: כף גדושה כמון, כף שטוחה אבקת מרק, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור.
אם יש לך עלי סלרי את יכולה לוותר על הכוסברה.
לגבי הכמון, זה מאוד מוסיף במיוחד במרק עדשים.

יובל (12:03 28.01.2016)

מתכונים מדהימים ! תודה על האכפתיות שלך והתגובות המהירות
מקסימה , גורמת לרצות ללמוד עוד על בישול!

מתכונים ב-10 דקות (12:17 28.01.2016)

תודה יובל! 🙂
יום נפלא

שרה (16:08 26.01.2016)

היי אפשר לוותר על הרסק עגבניות
או להחליף בעגבניה מגוררת?

מתכונים ב-10 דקות (16:11 26.01.2016)

כן שרה, אפשר לוותר על רסק העגבניות.

עדי (18:23 25.01.2016)

טחנתי את המרק והוא עדיין מאוד דליל…
איך ניתן להסמיך?

מתכונים ב-10 דקות (18:48 25.01.2016)

היי עדי,
ערבבי 2 כפות מלאות קורנפלור או קמח רגיל עם שליש כוס מים קרים ותוסיפי למרק. בשלי על אש בינונית-גבוהה, ללא מכסה, במשך 10-15 דקות עד שהמרק מסמיך.

עדי (05:18 28.01.2016)

תודה רבה. כולם נהנו מהמרק. כולל תינוק בן חצי שנה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:21 28.01.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

הילה (13:46 19.01.2016)

הי אפשר לבשל את העדשים בסיר לחץ?

מתכונים ב-10 דקות (14:07 19.01.2016)

היי הילה,
העדשים מתבשלות במרק עצמו.
אם רוצים בכל זאת להשתמש בסיר לחץ לא כדאי לבשל את העדשים בנפרד ואז להוסיפן למרק אלא לבשל את כל המרק בסיר לחץ וזה יקצר את זמן הבישול למשהו כמו חצי שעה.
בהצלחה 😉

הילה (16:24 19.01.2016)

תודה רבה על התשובה המהירה 🙂
עשיתי בסיר לחץ והמרק יצא מעדן!
קל להכנה וטעם משובח במיוחד
תודה רבה אפרת

מתכונים ב-10 דקות (16:29 19.01.2016)

מעולה! תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

לילי (07:36 25.11.2016)

מה כמות העדשים ל5 ליטר מים? ל30 מנות?

מתכונים ב-10 דקות (08:39 25.11.2016)

היי לילי,
במתכון עצמו יש כ-2 ליטר מים. אם את שמה 5 ליטר מים יש לשים 3+3/4 (כמעט 4 כוסות) עדשים.
מומלץ להכפיל את יתר החומרים ב2.5.

שרית (12:20 18.01.2016)

היי!! אפשר לעשות את המרק מעדשים משקית קפואה?

מתכונים ב-10 דקות (13:27 18.01.2016)

היי שרית,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר אבל כדאי לטחון את המרק מעט בסוף הבישול כדי שיהיה סמיך יותר וכדי שהטעמים של העדשים יהיו יותר מורגשים.

הדס (20:13 12.12.2015)

עדשים כתומות אפשרי?

מתכונים ב-10 דקות (16:24 14.12.2015)

היי הדס,
מתנצלת על האיחור בתשובה, משום מה שאלתך התפספסה לי 🙂
אם את רוצה להכין מעדשים כתומות אז עדיף כבר להכין את המתכון הזה- מרק עדשים כתומות.
המשך יום מקסים

מירי (21:44 22.11.2015)

כמה מנות מתקבלות?

מתכונים ב-10 דקות (22:33 22.11.2015)

כ-5 מנות.

שולמית (19:24 21.02.2015)

היי מוריה,
המרק עדשים יצא מצוין. תרשי לי להוסיף שדרוג. קצת סלרי קצוץ וכף מלימון טרי.
האתר גורם לי לרצות לבשל עוד ועוד…

תודה רבה
שולמית

מתכונים ב-10 דקות (21:09 21.02.2015)

תודה שולמית, כיף לשמוע 🙂
שבוע טוב:)

דרור (11:42 11.12.2014)

קל וטעים מאוד 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:30 11.12.2014)

תודה דרור 🙂

אנה (17:31 26.11.2014)

צריך להרתיח ואז לבשל על אש קטנה מכוסה? או ללא מכסה?

מתכונים ב-10 דקות (17:41 26.11.2014)

כן אנה, מביאים לרתיחה (כשהמים מעט מבעבעים), מכסים ומבשלים על אש נמוכה.

אנה (13:41 26.11.2014)

תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך ויום מצוין!

אנה (12:27 26.11.2014)

היי אפשר עדשים שחורות במקום? ואם כן האם מכינים באותה צורה?

מתכונים ב-10 דקות (12:34 26.11.2014)

היי אנה,
כן, אפשר להשתמש בעדשים שחורות באותו אופן.
יום נפלא 🙂

אנה (12:06 26.11.2014)

אפשר עם עדשים שחורות? ואם כן משהו משתנה בדרך הכנה? תודה(:

מוריה (15:05 4.08.2014)

אין לי גזר
זה בסדר גם בלי?

מתכונים ב-10 דקות (15:12 4.08.2014)

כן, זה בסדר.

מוריה (13:33 4.08.2014)

תודה רבה

מוריה (13:04 4.08.2014)

כמה זמן להשרות את העדשים?
כמה זמן בערך לוקח הבישול?

מתכונים ב-10 דקות (13:16 4.08.2014)

הי מוריה,
יש להשרות את העדשים לפחות כשעתיים. זמן בישול כשעה. ככל שמשרים לפני יותר זמן את העדשים כך זמן הבישול מתקצר.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.