שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה/חלבי

*הערה: במתכון הזה חשוב להשתמש במיקסר ידני. השימוש בו עושה את כל המרקם של המרק. מי שאין ברשותו בלנדר, רצוי שיגרד את הבצל דק מאוד.

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ דק

עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים (800 גרם)

3 שיני שום כתושות

2 כוסות מים

1 כף גדושה רסק עגבניות

גבעולי אורגנו או בזיליקום קצוצים או חצי כפית תבלין בזיליקום/אורגנו מיובש.

1 כף שטוחה סוכר חום

1 כפית מלח

פלפל (לפי הטעם)

לקישוט ולטעם: גבינת פרמזן מפוררת (לא חובה)




אופן הכנה:

-מטגנים בצל עם שמן זית עד להזהבה.

-מוסיפים את השום ומבשלים כדקה. שופכים את העגבניות המרוסקות ומערבבים.

-מוסיפים מים, רסק ואת כל שאר החומרים.

-טוחנים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ומבשלים על האש בינונית-נמוכה  כ- 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

*ניתן לשים בפנים גריסים, אורז מבושל, שיבולת שועל וכדו’.

*טיפ לשדרוג הטעם: הוסיפו למרק גזר רך (אפשר משאריות של מרק אחר) ותטחנו אותו בבלנדר בתוך המרק.

מתכון למרק עגבניות, מרק עגבניות פשוט, מרק עגבניות מהיר

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות קינמון ללא סוכרעוגיות קינמון ללא סוכר
מתכון להמבורגר מתכון להמבורגר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
פיש (09:18 2.02.2024)

תודה אפרת על עוד מתכון נהדר.
2 טיפים :
1. לנטרול חמיצות העגבניות מקופסה – ניתן להוסיף מעט סודה לשתייה בתחילת הבישול (החמיצות תלויה ביצרן – למשל בשימורים מתוצרת איטליה MOTTI בד”כ אין חמיצות כמו בשימורים מתוצרת הארץ)
2. ניתן להוסיף מעט שמנת מתוקה בסוף הבישול להסמכת והעשרת המרק

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:56 2.02.2024)

תודה על הטיפים המעולים 🙂

avatar
שרית (20:36 17.11.2023)

היי
במתכון כתוב שאחרי שמוסיפים מים ויתר חומרים צריך לטחון בבלנדר.
לא צריך להרתיח לפני שטוחנים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:29 18.11.2023)

הי שרית,
אפשר להרתיח אחרי שטוחנים.

avatar
טלוש (20:40 13.12.2022)

שלום תודה על האתר המוווושלם,
איך אני כותשת שום אם אין לי מכתש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:45 13.12.2022)

היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר לטחון שיני שום בבלנדר או לדפוק על השום עם פטיש שניצלים עד לכתישה.

avatar
טל (17:52 3.04.2022)

היי אפרת,
שאלה שאלתית:)
פתחתי בשבוע שעבר קופסאת עגבניות מרוסקות במשקל 400 גרם והשתמשתי בחצי כוס, כדי להכין במיה ברוטב עגבניות (יצא טעים מאד, תודה).
אני רוצה להשתמש בעגבניות המרוסקות שנותרו, להכנת מרק זה.
אין לי את כמות העגבניות המרוסקות הנדרשת וגם לא עגבניות טריות אותן אוכל לרסק.
תוכלי לכתוב לי מהן הכמויות הנדרשות של שאר מרכיבי המרק, כך שיתאימו לכמות העגבניות המרוסקות שיש לי (400 גרם פחות חצי כוס)?
תודה 🙏

avatar
טל (18:26 3.04.2022)

ושאלה נוספת,
כמה אורז לא מבושל ניתו להוסיף על הכמות המופחתת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:15 3.04.2022)

רבע כוס אורז מספיקה בנדיבות לכמות(:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:13 3.04.2022)

היי,
חצי כוס אמורה לשקול בסביבות 150 גרם, כך שאני כותבת לך כמויות עבור כ-250 גרם עגבניות מרוסקות:
חצי בצל בינוני,
250 גרם עגבניות מרוסקות,
שן שום,
שליש כף רסק עגבניות,
כ-1/2- 3/4 כוס מים,
גבעולי אורגנו/בזיליקום/ חמישית כפית תבלין אורגנו,
שליש כף סוכר חום,
שליש כפית מלח,
קורט פלפל שחור.

avatar
טל (20:07 3.04.2022)

תודה רבה🙏

avatar
מוטי (22:52 2.02.2022)

יצא משו משו ימממממממממי
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:46 2.02.2022)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף🌺

avatar
א.ש. (19:43 8.06.2021)

היי 🙂
אפשר להחליף את העגבניות בקופסת שימורים ברסק עגבניות?
תודה ♥
אתר נפלא✨

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:08 8.06.2021)

היי, לא מומלץ משום שהטעם יהיה מרוכז מדי ופחות טעים. אפשר להחליף בעגבניות טריות מרוסקות בצורה כזו: בעזרת סכין עושים סימן של איקס בתחתית העגבנייה, מכניסים למים רותחים במשך כחצי דקה, מוציאים ומקלפים.😊

avatar
ימית (12:12 13.01.2021)

הי אפרת
אם אני רוצה להוסיף למרק אורז לבן *שהוא כבר מבושל ומוכן לגמרי* באיזה שלב להוסיף אותו?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:31 13.01.2021)

היי ימית,
תוכלי להוסיף ממש ב3-5 דק’ האחרונות של סיום בישול המרק

avatar
זהר מגד (14:55 3.12.2019)

תודה קל להכנה טעים מאוד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 3.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
ענת (18:31 6.11.2019)

הי אפרת, לכמות כפולה, להכפיל את כל המצרכים והתבלינים?

לגבי שמנת, אם אני רוצה להוסיף, מתי איזה וכמה להוסיף?

ולגבי הגזר, כמה גזרים להוסיף?

המון תודה 🙏💖

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:44 7.11.2019)

כן.
אפשר להוסיף שמנת בסוף הבישול. מבחינת כמות, זה לפי הטעם. תתחילי בחצי מיכל שמנת.
אם את מכפילה כמויות אז שימי 2 גזרים רכים בגודל בינוני-קטן.

avatar
חוי (11:09 27.12.2018)

אין לי עגבניות בשימורים .אפשר להשתמש בטריות?אם כן.כמה אני צריכה?אני מאד נהנית מהמתכונים שלך.תבורכי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:54 27.12.2018)

היי חוי,
בסביבות 7-8 עגבניות (לגרד בלי הקליפה כמובן). בגלל שאלה עגבניות טריות כדאי לטגן אותן בנפרד כ-10 דקות ורק אז להוסיף את המים, הרסק וכו’. להמשיך כרגיל.

avatar
חן (00:33 10.12.2018)

היי, האם אפשר להוסיף שמנת לבישול? ואם כן באיזה שלב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:55 10.12.2018)

כן, אפשר להוסיף שמנת בסוף הבישול.

avatar
פיש (02:23 1.12.2018)

תודה לך אפרת על המתכון הנהדר.
אני אישית לא מוסיף רסק עגבניות, וכן מוסיף יותר סוכר, כי אחרת המרק מרגיש לי חמוץ מדי.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 1.12.2018)

תודה לך על העדכון 🙂

avatar
דלית (17:10 19.08.2018)

היי,
אפשר סוכר קנים במקום חום?
זה סוכר בהיר יותר וזה מה שיש כרגע, אפשרי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:14 19.08.2018)

כן אפשר.

avatar
אביגיל (10:07 15.04.2018)

הי אפרת,
אני רוצה להוסיף גריסים.
האם ניתן לבשל אותם בתוך המרק או שצריך בנפרד ואז לשפוך לתוך המרק?
אם אפשר בתוך המרק, למשך כמה זמן הם צריכים להתבשל?

תודה,
אביגיל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:50 15.04.2018)

היי אביגיל,
אין צורך לבשל את הגריסים בנפרד. אפשר להוסיף אותם ישירות למרק כבר בהתחלה, לאחר שטחנת את המרק ולבשל במשך 30-40 דקות.
שבוע נפלא 🙂

avatar
קלרה (07:29 21.03.2018)

הי אפרת,
אפשר להוסיף את הגזר לטיגון הבצל במידה ואין לי מבושל?
יש לי רק עגבניות מרוסקות משימורים מתובלים בבזיליקום, יצא טוב או שעדיף להשתמש בלא מתובל?

תודה,
קלרה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 21.03.2018)

כן אפשר. יש לבשל אותו במרק עד לריכוך ואז לטחון.
לגבי עגבניות מרוסקות בתיבול בזיליקום אני חושבת שזה בסדר.
יום מקסים 🙂

avatar
טוהר (13:19 17.01.2018)

יצא ממש טעים!
הוספתי טיפה יותר רסק עגבניות ויותר מלח, זה נתן לזה טעם ממש עסיסי.
הכנתי בשביל המשפחה שלי 2 סירים כי אנחנו 9 נפשות במשפחה ושניהם נגמרו תוך פחות משעה.
קיבלתי הרבה מחמאות על המרק תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:49 17.01.2018)

שמחה שכולם נהנו 🙂
תודה טוהר.

avatar
טליה (12:27 7.01.2018)

יצא פצצה.
הוספתי סלסלת פטריות טריות.וכף של אבקת מרק פטריות והבישול עם גריסים כמובן…
משהו משהו
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:15 7.01.2018)

מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא

avatar
שני (19:58 30.11.2017)

הי, יצא לי מאוד חמוץ..ניסיתי להוסיף עוד קצת מים וסוכר. יש עוד דרך לשפר? מה עשיתי לא בסדר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 30.11.2017)

היי שני,
זה כנראה סוג העגבניות. פשוט להוסיף עוד סוכר, מעבר למה ששמת.

avatar
דנה (15:15 30.11.2017)

בניגוד לרוב מוחלט של מתכונים באתר, את המתכון הזה לא אהבתי.
יצא מאוד תעשייתי, טעם של רסק עגבניות.
חשוב לציין שניסיתי את זה עם עגבניות משומרות ולא טריות (זה לדעתי היה עושה את ההבדל) ושלא הוספתי אורגנו, בזיליקום
או פרמז’ן.
מקווה לנסות שוב עם העגבניות הטריות והתוספות הנ”ל ולראות איך ייצא.
תודה!

avatar
הבשלן (11:19 24.11.2017)

היי, לא צריך להרתיח לפני הבישול ?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:07 24.11.2017)

כן, רצוי להביא לרתיחה קודם.

avatar
גל (16:03 13.11.2017)

אוף…חסר לי רסק… האם יש תחליף אחר או שאפשר בלי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:09 13.11.2017)

היי גל,
אני חושבת שאפשר להכין גם בלי.

avatar
דנה (22:39 30.10.2017)

מתכון פשוט מהיר והתוצאה מצוינת!!
הוספתי הרבה פפריקה חריפה ויצא פיקנטי וטעים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:42 30.10.2017)

נשמע מצוין עם פפריקה חריפה 🙂
תודה על כל העדכונים.

avatar
מלכי (19:41 26.07.2017)

שלום אפרת
אשמח להנחיות מדויקות איך להכין את העגבניות.
הבנתי שצריך לבשל כדי לקלף.
איך זה עובד בדיוק?
תודה רבה מאד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:28 27.07.2017)

היי מלכי,
בעזרת סכין עושים סימן של איקס בתחתית העגבניה, מכניסים למים רותחים במשך כחצי דקה, מוציאים ומקלפים.
מצרפת סרטון שמצאתי ביוטיוב – https://www.youtube.com/watch?v=NgRVQaKuAkM

avatar
שימי (18:35 6.02.2017)

רק רוצה לציין – הגדולה של המרק תהיה עם תוספת של רבע כוס אורז .. להוסיף 20 דקות לפני שהוא יורד מהאש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:16 6.02.2017)

תודה שימי 🙂

avatar
שרון (10:01 27.01.2017)

הי אפרת כמה עגבניות צריך לגרד והאם צריך לשנות כמות מים שמוסיפים ואולי משהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:37 27.01.2017)

בסביבות 7-8 עגבניות (לגרד בלי הקליפה כמובן). בגלל שאלה עגבניות טריות כדאי לטגן אותן בנפרד כ-10 דקות ורק אז להוסיף את המים, הרסק וכו’. להמשיך כרגיל.

avatar
לארה (12:36 27.12.2016)

כמה אורז להוסיף? כוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:49 27.12.2016)

היי לארה,
אם זה אורז מבושל אז אפשר לשים כוס. אם זה אורז לא מבושל שימי בסביבות חצי כוס כי הוא מכפיל את הנפח שלו לאחר בישול.

avatar
אורה (18:16 26.12.2016)

הכנתי את המרק ויצא טעים מאד! ובכלל כל מתכון שאני לוקחת מהאתר המקסים הזה יוצא משהו משהו! עכשיו כשאני חושבת על זה , אני לוקחת מתכונים רק מהאתר הזה כי זה פשוט ולעניין ,במקום כל המתכונים הפלצניים האלו עם המיליון חומרים ובסוף יוצאים כמו הצרות של עמ”י. ומה שאהבתי בנוסף זה שאפשר לשאול שאלות ועונים עליהם כמו שצריך.. אז תודה רבה על האתר ואני אשמח להעזר בו הרבה. יום טוב וחנוכה שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:03 26.12.2016)

שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
תודה אורה וחג שמח!

avatar
מוטי (12:20 18.12.2016)

נשארתי עם בני החולה בבית והחלטתי להכין מרק. יש לציין שאף פעם לא הכנתי מרק… חיפשתי באינטרנט מתכון למרק (לאו דווקא עגבניות) והמתכון הזה קפץ.
אין לי עגבניות בשימורים אז החלטתי להשתמש בעגבניות רגילות. היו לי 4 אחרונות אז הוספתי עוד 10 עגבניות שרי… לאחר חליטה והסרת הקליפה גירדתי אותם במגרדת והתחלתי בהכנת המרק לפי המתכון.
עכשיו טעמתי אותו לאחר 10 דקות בישול (לאחר ריסוק בבלנדר ידני ) – יצא פצצה!! כמו במסעדות ברומא.. אני כבר לא יכול לחכות שאישתי תחזור מהעבודה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:47 18.12.2016)

היי מוטי,
אני שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן.
המון בריאות ושבוע נפלא 🙂

avatar
לילי (21:39 15.12.2016)

המרק יצא מעולה!! ההכנה קלה ! הכנתי אותו הרבה פעמים ותמיד יצא טעים .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:08 15.12.2016)

תודה לילי, שמחה לשמוע 🙂

avatar
שוהם (12:28 15.12.2016)

היי אפרת
רציתי לשאול אם אין לי עלי בזיליקום או אורגנו מה עושים ?
ואם אין לי עגבניות מרוסקות בקופסא האם יש תחליף ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:52 15.12.2016)

היי שוהם,
אין לך גם תבלין אורגנו או בזיליקום? כי זה מוסיף טעם.
אפשר להשתמש ב 7-8 עגבניות טריות חתוכות ללא הקליפה. מומלץ לבשל את העגבניות קודם לפחות 10 דקות עד לריכוך ואז להוסיף מים, רסק וכו’.
לאחר מכן יש לטחון את המרק.

avatar
ג'וד (13:37 14.12.2016)

הסמיילי הפוך 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:49 14.12.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
ג'וד (13:36 14.12.2016)

יצא מעולה !!!!! עשיתי עם עגבניות טריות חלוטות וקלופות . תודה רבה על המתכונים המהממים

avatar
גל (12:04 14.12.2016)

היי אפרת
תודה רבה על המתכונים הקלים והמוצלחים, תמיד מצילים אותי כשהבת שלי משועממת ורוצה להיכנס למטבח לבשל ביחד
לגבי המרק – אפשר בלי לטחון?
נראה לי יותר טעים להרגיש את השום והגזר…לא?
ואם מוסיפים אורז,טוחנים יחד איתו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:18 14.12.2016)

היי גל,
מומלץ לטחון את המרק, כך הטעמים מתגבשים ונעשים אחידים. גם מבחינת מרקם זה עדיף.
במקרה של מרק עגבניות מומלץ לטחון גם את השום והגזר.
את האורז מוסיפים לאחר שהמרק נטחן (הכוונה שלא טוחנים את האורז).
בהצלחה ויום מקסים 🙂

avatar
גל (12:44 14.12.2016)

אז טוחנים את המרק בסיום הבישול ואחכ שוב מחזירים לגז כדי להוסיף אורז?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:51 14.12.2016)

נכון

avatar
מיכל (11:03 23.11.2016)

הי אפרת
משתמשים בבלנדר ידני חשמלי כזה שמקציפים ביצים?
ואם אני רוצה להוסיף אורז לא מבושל- באיזיה שלב להוסיף?
תודה רבה
המתכונים שלך מעולים, שימושיים ומשמחים מאוד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:07 23.11.2016)

היי מיכל,
הכוונה למוט בלנדר ידני שטוחן (לא המיקסר הידני שמקציפים בו ביצים לעוגות).
אם אין לך כזה, אפשר לטחון גם במעבד מזון רגיל (המטרה היא לטחון את המרק למרקם חלק).
אורז לא מבושל כדאי לשים בסביבות חצי כוס כי הוא תופח ולהוסיף למרק כ-15 דקות לפני סיום הבישול.
בהצלחה 🙂

avatar
שירה (12:51 16.11.2016)

ניתן להכין ללא סוכר חום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:59 16.11.2016)

היי שירה,
הסוכר הוא כדי לאזן את החומציות של העגבניות. אפשר לשים סוכר לבן רגיל או כף סילאן.

avatar
מורן (21:02 9.11.2016)

טעים מאוד!!! חששתי תחילה מזה שהעגבניות משימורים אבל יצא מושלם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:11 9.11.2016)

תודה מורן, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
גולן (10:03 5.11.2016)

המרק יצא מעולה, קל להכנה. בפעם הראשונה הכנתי לפי ההוראות
בפעם השנייה כבר העזתי להוסיף לטעם המשפחתי – בסיס נהדר לתוספות
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:33 5.11.2016)

תודה גולן, שמחה לשמוע 🙂

avatar
שרון (17:09 1.11.2016)

אפשר לותר עך הרסק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:36 1.11.2016)

אני חושבת שאפשר, למרות שזה מוסיף טעם.

avatar
שרון (11:05 26.10.2016)

חשבתי אולי להוסיף גריסים לא מבושלות-כמה לשים ובאיזה שלב של ההכנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:42 26.10.2016)

היי שרון,
אפשר לוותר על האורגנו (למרות שהעלים מוסיפים טעם). אני לא בטוחה אם המרקם ייצא טעים אם לא תטחני אותו. רק כשטוחנים אותו הוא הופך ממש למרק והחומרים מתגבשים ביחד, אפילו שהעגבניות מרוסקות. ממליצה לך לקנות מוט בלנדר ידני במיוחד לקראת החורף כי רוב המרקים מומלץ לטחון (לא צריך בלנדר גדול).
לגבי האורז והגריסים, אם זה אורז מבושל יש לשים ממש ב 3-5 דקות האחרונות. אם אלה גריסים מומלץ להשרות כשעה לפני, לסנן ולהוסיף כמות של עד שליש כוס כי הם תופסים נפח לאחר שהם מתבשלים. כעקרון את הגריסים יש להוסיף לאחר שטוחנים את המרק ואז מבשלים יחד עם הגריסים במשך כ-20 דקות.
יום נפלא 🙂

avatar
שרון (11:03 26.10.2016)

שכחתי לציין שלא טוחנת את המרק (אין לי בלנדר).

avatar
שרון (10:59 26.10.2016)

אפרת המקסימה,אפשר לוותר על גבעולי האורגנו?מתכוונת להוסיף אורז מבושל למרק-באיזה שלב צריך להוסיף אותו?

avatar
אופיר (03:52 17.09.2016)

שלום, לכמה מנות כמות החומרים במתכון מספיקה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:32 17.09.2016)

היי אופיר,
כ-5 מנות.

avatar
אתי (20:03 12.07.2016)

אם אני מעדיפה את המרק בלי לרסק בבלנדר, המשך הבישול אותו הדבר או שצריך לשנות משהו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:36 12.07.2016)

היי אתי,
אני מניחה שיהיה כדאי לבשל יותר זמן (כ-30 דקות).

avatar
ענבל (11:51 2.06.2016)

הי, אם אני רוצה להשתמש בעגבניות רגילות חתוכות (מקולפות), כמה עגבניות צריך לשים? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:16 2.06.2016)

היי ענבל,
6-7 עגבניות בינוניות.
בהצלחה 🙂

avatar
אשרת (14:14 23.01.2016)

מרק מ ע ו ל ה
בדיוק כמובטח – קל מהיר וטעים. הוספתי אורז לא מבושל, יצא נהדר.
המון תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:21 23.01.2016)

תודה אשרת, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
אודין (21:23 8.01.2016)

הכנתי היום, יצא פשוט מעולה! והיה ממש קל להכנה תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:37 9.01.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אודין ושבת שלום

avatar
מיכל (19:39 24.12.2015)

היי, רציתי להשתמש בהרבה עגבניות שרי “עייפות” וקווצ’יות שנשארו לי במקום בעגבניות מרוסקות. זה יהיה די מתיש לקלף את כולן. האם נראה לך שהקליפה תהיה מורגשת גם אחרי הריסוק בבלנדר או שאפשר לוותר על הקילוף? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:10 24.12.2015)

היי מיכל,
בגלל שמדובר במרק לא מומלץ להשתמש בעגבניות שאינן קלופות כי הקליפות מורגשות גם לאחר הריסוק.
את יכולה להכין מעגבניות השרי קונפי או תבשיל שעועית ירוקה עם עגבניות שרי.
אפשרות אחרת היא להכין מעגבניות השרי רוטב עגבניות לפסטה ולהקפיא.

avatar
אפרת (18:42 10.12.2015)

הי, אחלה מתכון!!
החלפתי את עשבי התיבול בחופן עלי כוסברה שקצצתי ויצא מעולה!
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:10 10.12.2015)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
שרה (12:07 10.12.2015)

יצא מאד סמיך. כנראה בגלל הגריסים. להוסיף מים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:09 10.12.2015)

כן שרה, תוסיפי מים ותתקני תיבול במידת הצורך (בעיקר מלח).

avatar
Sara (09:38 10.12.2015)

טוחנים את הגריסים????

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:51 10.12.2015)

היי שרה,
אפשר לטחון את הגריסים (מי שאוהב) ואפשר להוסיף אותם אחרי שטוחנים את המרק ולבשל אותם יחד עם המרק הטחון כ-20 דקות, עד שהם מתרככים.
יום מקסים

avatar
חפצי (12:30 2.11.2015)

אפרת, מרק מצויין!!
הוספתי יותר מים מהדרוש במתכון, לא טחנתי כלום, הוספתי אורז לא מבושל.
יצא טעים מאאד!! תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:35 2.11.2015)

תודה חפצי! שמחה לשמוע 🙂
המשך יום נפלא 🙂

avatar
רומי (10:17 27.10.2015)

היי, אני מאוד רוצה להכין את המרק הזה אבל יש לי 2 שאלות: אם אין לי סוכר חום אפשר לשים סוכר לבן? ולגבי האורז- כוס אורז זה בסדר?
תודה,

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:52 27.10.2015)

היי רומי,
סוכר לבן זה בסדר גמור. לגבי אורז, הכוונה לכוס אורז מבושל? אם כן זה בסדר. אם האורז לא מבושל כדאי לשים כחצי כוס.
יום נעים 🙂

avatar
רומי (17:13 27.10.2015)

תודה רבה!

avatar
עומרי (13:57 25.10.2015)

רק שתי כוסות מים בטוח ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:05 25.10.2015)

היי עומרי,
אם אתה משתמש בקופסה גדולה של עגבניות מרוסקות 800 גרם (שהיא נוזלית גם ככה) אז 2 כוסות מים מספיקות.

avatar
עדי (18:05 12.02.2015)

וואו מעולה
שידרגתי קצת פפריקה אדומה חריפה וגם בסוף קצת יין אדום
תודה רבה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:08 12.02.2015)

נשמע מעולה 😉
תודה עדי וסופשבוע נעים!

avatar
ריקי (13:32 4.01.2015)

הי,
כמה אורז להוסיף על הכמות הזו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:14 4.01.2015)

הי ריקי,
אם את שמה אורז מבושל אז תשימי לפי העין בהתאם לכמות שאת אוהבת, נגיד בין כוס לשתי כוסות.
אם את שמה אורז יבש לא מבושל, אז בין חצי כוס ל3/4 כוס.

avatar
אורלי (17:55 28.12.2014)

כלכך פשוטה וכלכך טעימה…אהבנו מאוד!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:00 28.12.2014)

שמחה שאהבתם ותודה על העדכון 🙂

avatar
אתי (13:22 15.11.2014)

האם אפשר להשתמש בעגבניות חתוכות לקוביות במקום עגבניות מרוסקות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:37 15.11.2014)

היי אתי,
כן, אפשר אבל רצוי שהעגבניות יהיו מקולפות.

avatar
טלי (10:13 9.11.2014)

היי,

אני רוצה להוסיף פסטה, תפוח אדמה וגזר מגורד.
לגבי הגזר והתפוח אדמה חשבתי לבשל אות אחרי שטוחנים בבלנדר ובסוף להוסיף פסטה מבושלת (אני יוסיף מים במידת הצורך) , מה דעתך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:41 9.11.2014)

היי טלי,
את יכולה. לאחר שאת טוחנת את המרק, את יכולה להוסיף קוביות תפו”א וגזר חתוך למרק ולבשל אותם בתוך המרק עד לריכוך. ולגבי הפסטה- כן, את יכולה להוסיף אותה מבושלת בסוף.
שבוע נפלא 🙂

avatar
מרים (12:38 18.10.2014)

ושוב תודה רבה. שוב מתכון טעים להפליא ופשוט כל כך 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:42 18.10.2014)

בשמחה רבה מרים 🙂

avatar
רינת (07:49 15.10.2014)

האם צריך לבשל את הגריסים קודם לכן ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:57 15.10.2014)

היי רינת,
אין צורך אבל מומלץ מאוד להשרות אותם במים לפחות שעה מראש.

avatar
סרגיו (16:27 19.06.2014)

לא הבנתי מה קשר הבלנדר מה עושים איתו באיזה שלב משתמים בו? תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:11 19.06.2014)

הי סרגיו,
לאחר שמוסיפים את כל החומרים, טוחנים את המרק עם הבלנדר כדי לקבל מרקם חלק של מרק. לאחר מכן מחזירים את המרק לסיר ומבשלים במשך כ-20 דקות.

avatar
ים (13:28 8.06.2014)

אם אני רוצה להוסיף אורז, אז כמה זמן זה צריך להתבשל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:45 8.06.2014)

הי,
אם את מוסיפה למרק אורז לא מבושל יש להניח לו להתבשל במרק כ-20 דקות.

avatar
גליה (16:03 1.03.2014)

יצא מדהים – מרק קל להכנה ומוצלח – מאמצת את המתכון , תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:56 1.03.2014)

תודה גליה 🙂
שבוע מצוין!

avatar
איטה איצקוביץ (11:43 6.01.2014)

הכנתי בקלי קלות, יצא טעים מאוד, הגשתי בקערת לחם, מוסיף המון רק בקערה המרק צריך להיות קצת יותר דליל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:47 6.01.2014)

היי איטה, נשמע מעולה ובטוח שגם היה נראה מצוין:) תודה על הטיפ!

avatar
הילה (09:19 30.11.2013)

יצא מרק מעולה! קיבלתי כל כך הרבה מחמאות. אחלה מתכון.

avatar
רות (13:57 21.11.2013)

וואוו….יצא טעים טעים….קצת שנתי:..לא היה לי קופסת שימורים אז לקחתי 8 עגבניות רכות. לא טגנתי את הבצל… זרקתי אותו חתוך לרבעים. הכנסתי גזר ואת כל השאר. אההה במקום סוכר הכנסתי כף כמוסוכר…בשלתי רבע שעה טחנתי בבלנדר הידני…ואני נהנתייייייייייי:)..תודה לכם.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:24 2.11.2013)

היי סלביק, כ-5 מנות סבירות

avatar
סלביק (11:29 2.11.2013)

כמה מנות סבירות זה יוצא?

לקריאת כל התגובות