זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה/חלבי
*הערה: במתכון הזה חשוב להשתמש במיקסר ידני. השימוש בו עושה את כל המרקם של המרק. מי שאין ברשותו בלנדר, רצוי שיגרד את הבצל דק מאוד.
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ דק
עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים (800 גרם)
3 שיני שום כתושות
2 כוסות מים
1 כף גדושה רסק עגבניות
גבעולי אורגנו או בזיליקום קצוצים או חצי כפית תבלין בזיליקום/אורגנו מיובש.
1 כף שטוחה סוכר חום
1 כפית מלח
פלפל (לפי הטעם)
לקישוט ולטעם: גבינת פרמזן מפוררת (לא חובה)
אופן הכנה:
-מטגנים בצל עם שמן זית עד להזהבה.
-מוסיפים את השום ומבשלים כדקה. שופכים את העגבניות המרוסקות ומערבבים.
-מוסיפים מים, רסק ואת כל שאר החומרים.
-טוחנים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ומבשלים על האש בינונית-נמוכה כ- 20 דקות.
*ניתן לשים בפנים גריסים, אורז מבושל, שיבולת שועל וכדו’.
*טיפ לשדרוג הטעם: הוסיפו למרק גזר רך (אפשר משאריות של מרק אחר) ותטחנו אותו בבלנדר בתוך המרק.
מתכון למרק עגבניות, מרק עגבניות פשוט, מרק עגבניות מהיר
תודה אפרת על עוד מתכון נהדר.
2 טיפים :
1. לנטרול חמיצות העגבניות מקופסה – ניתן להוסיף מעט סודה לשתייה בתחילת הבישול (החמיצות תלויה ביצרן – למשל בשימורים מתוצרת איטליה MOTTI בד”כ אין חמיצות כמו בשימורים מתוצרת הארץ)
2. ניתן להוסיף מעט שמנת מתוקה בסוף הבישול להסמכת והעשרת המרק
תודה על הטיפים המעולים 🙂
היי
במתכון כתוב שאחרי שמוסיפים מים ויתר חומרים צריך לטחון בבלנדר.
לא צריך להרתיח לפני שטוחנים?
הי שרית,
אפשר להרתיח אחרי שטוחנים.
שלום תודה על האתר המוווושלם,
איך אני כותשת שום אם אין לי מכתש?
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר לטחון שיני שום בבלנדר או לדפוק על השום עם פטיש שניצלים עד לכתישה.
היי אפרת,
שאלה שאלתית:)
פתחתי בשבוע שעבר קופסאת עגבניות מרוסקות במשקל 400 גרם והשתמשתי בחצי כוס, כדי להכין במיה ברוטב עגבניות (יצא טעים מאד, תודה).
אני רוצה להשתמש בעגבניות המרוסקות שנותרו, להכנת מרק זה.
אין לי את כמות העגבניות המרוסקות הנדרשת וגם לא עגבניות טריות אותן אוכל לרסק.
תוכלי לכתוב לי מהן הכמויות הנדרשות של שאר מרכיבי המרק, כך שיתאימו לכמות העגבניות המרוסקות שיש לי (400 גרם פחות חצי כוס)?
תודה 🙏
ושאלה נוספת,
כמה אורז לא מבושל ניתו להוסיף על הכמות המופחתת?
רבע כוס אורז מספיקה בנדיבות לכמות(:
היי,
חצי כוס אמורה לשקול בסביבות 150 גרם, כך שאני כותבת לך כמויות עבור כ-250 גרם עגבניות מרוסקות:
חצי בצל בינוני,
250 גרם עגבניות מרוסקות,
שן שום,
שליש כף רסק עגבניות,
כ-1/2- 3/4 כוס מים,
גבעולי אורגנו/בזיליקום/ חמישית כפית תבלין אורגנו,
שליש כף סוכר חום,
שליש כפית מלח,
קורט פלפל שחור.
תודה רבה🙏
יצא משו משו ימממממממממי
תודה
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף🌺
היי 🙂
אפשר להחליף את העגבניות בקופסת שימורים ברסק עגבניות?
תודה ♥
אתר נפלא✨
היי, לא מומלץ משום שהטעם יהיה מרוכז מדי ופחות טעים. אפשר להחליף בעגבניות טריות מרוסקות בצורה כזו: בעזרת סכין עושים סימן של איקס בתחתית העגבנייה, מכניסים למים רותחים במשך כחצי דקה, מוציאים ומקלפים.😊
הי אפרת
אם אני רוצה להוסיף למרק אורז לבן *שהוא כבר מבושל ומוכן לגמרי* באיזה שלב להוסיף אותו?
תודה מראש
היי ימית,
תוכלי להוסיף ממש ב3-5 דק’ האחרונות של סיום בישול המרק
תודה קל להכנה טעים מאוד
שמחה שיצא טעים 🙂
הי אפרת, לכמות כפולה, להכפיל את כל המצרכים והתבלינים?
לגבי שמנת, אם אני רוצה להוסיף, מתי איזה וכמה להוסיף?
ולגבי הגזר, כמה גזרים להוסיף?
המון תודה 🙏💖
כן.
אפשר להוסיף שמנת בסוף הבישול. מבחינת כמות, זה לפי הטעם. תתחילי בחצי מיכל שמנת.
אם את מכפילה כמויות אז שימי 2 גזרים רכים בגודל בינוני-קטן.
אין לי עגבניות בשימורים .אפשר להשתמש בטריות?אם כן.כמה אני צריכה?אני מאד נהנית מהמתכונים שלך.תבורכי
היי חוי,
בסביבות 7-8 עגבניות (לגרד בלי הקליפה כמובן). בגלל שאלה עגבניות טריות כדאי לטגן אותן בנפרד כ-10 דקות ורק אז להוסיף את המים, הרסק וכו’. להמשיך כרגיל.
היי, האם אפשר להוסיף שמנת לבישול? ואם כן באיזה שלב?
כן, אפשר להוסיף שמנת בסוף הבישול.
תודה לך אפרת על המתכון הנהדר.
אני אישית לא מוסיף רסק עגבניות, וכן מוסיף יותר סוכר, כי אחרת המרק מרגיש לי חמוץ מדי.
תודה לך על העדכון 🙂
היי,
אפשר סוכר קנים במקום חום?
זה סוכר בהיר יותר וזה מה שיש כרגע, אפשרי?
כן אפשר.
הי אפרת,
אני רוצה להוסיף גריסים.
האם ניתן לבשל אותם בתוך המרק או שצריך בנפרד ואז לשפוך לתוך המרק?
אם אפשר בתוך המרק, למשך כמה זמן הם צריכים להתבשל?
תודה,
אביגיל
היי אביגיל,
אין צורך לבשל את הגריסים בנפרד. אפשר להוסיף אותם ישירות למרק כבר בהתחלה, לאחר שטחנת את המרק ולבשל במשך 30-40 דקות.
שבוע נפלא 🙂
הי אפרת,
אפשר להוסיף את הגזר לטיגון הבצל במידה ואין לי מבושל?
יש לי רק עגבניות מרוסקות משימורים מתובלים בבזיליקום, יצא טוב או שעדיף להשתמש בלא מתובל?
תודה,
קלרה
כן אפשר. יש לבשל אותו במרק עד לריכוך ואז לטחון.
לגבי עגבניות מרוסקות בתיבול בזיליקום אני חושבת שזה בסדר.
יום מקסים 🙂
יצא ממש טעים!
הוספתי טיפה יותר רסק עגבניות ויותר מלח, זה נתן לזה טעם ממש עסיסי.
הכנתי בשביל המשפחה שלי 2 סירים כי אנחנו 9 נפשות במשפחה ושניהם נגמרו תוך פחות משעה.
קיבלתי הרבה מחמאות על המרק תודה!
שמחה שכולם נהנו 🙂
תודה טוהר.
יצא פצצה.
הוספתי סלסלת פטריות טריות.וכף של אבקת מרק פטריות והבישול עם גריסים כמובן…
משהו משהו
תודה!!
מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא
הי, יצא לי מאוד חמוץ..ניסיתי להוסיף עוד קצת מים וסוכר. יש עוד דרך לשפר? מה עשיתי לא בסדר?
היי שני,
זה כנראה סוג העגבניות. פשוט להוסיף עוד סוכר, מעבר למה ששמת.
בניגוד לרוב מוחלט של מתכונים באתר, את המתכון הזה לא אהבתי.
יצא מאוד תעשייתי, טעם של רסק עגבניות.
חשוב לציין שניסיתי את זה עם עגבניות משומרות ולא טריות (זה לדעתי היה עושה את ההבדל) ושלא הוספתי אורגנו, בזיליקום
או פרמז’ן.
מקווה לנסות שוב עם העגבניות הטריות והתוספות הנ”ל ולראות איך ייצא.
תודה!
היי, לא צריך להרתיח לפני הבישול ?
תודה.
כן, רצוי להביא לרתיחה קודם.
אוף…חסר לי רסק… האם יש תחליף אחר או שאפשר בלי?
היי גל,
אני חושבת שאפשר להכין גם בלי.
מתכון פשוט מהיר והתוצאה מצוינת!!
הוספתי הרבה פפריקה חריפה ויצא פיקנטי וטעים.
נשמע מצוין עם פפריקה חריפה 🙂
תודה על כל העדכונים.
שלום אפרת
אשמח להנחיות מדויקות איך להכין את העגבניות.
הבנתי שצריך לבשל כדי לקלף.
איך זה עובד בדיוק?
תודה רבה מאד
היי מלכי,
בעזרת סכין עושים סימן של איקס בתחתית העגבניה, מכניסים למים רותחים במשך כחצי דקה, מוציאים ומקלפים.
מצרפת סרטון שמצאתי ביוטיוב – https://www.youtube.com/watch?v=NgRVQaKuAkM
רק רוצה לציין – הגדולה של המרק תהיה עם תוספת של רבע כוס אורז .. להוסיף 20 דקות לפני שהוא יורד מהאש
תודה שימי 🙂
הי אפרת כמה עגבניות צריך לגרד והאם צריך לשנות כמות מים שמוסיפים ואולי משהו אחר?
בסביבות 7-8 עגבניות (לגרד בלי הקליפה כמובן). בגלל שאלה עגבניות טריות כדאי לטגן אותן בנפרד כ-10 דקות ורק אז להוסיף את המים, הרסק וכו’. להמשיך כרגיל.
כמה אורז להוסיף? כוס?
היי לארה,
אם זה אורז מבושל אז אפשר לשים כוס. אם זה אורז לא מבושל שימי בסביבות חצי כוס כי הוא מכפיל את הנפח שלו לאחר בישול.
הכנתי את המרק ויצא טעים מאד! ובכלל כל מתכון שאני לוקחת מהאתר המקסים הזה יוצא משהו משהו! עכשיו כשאני חושבת על זה , אני לוקחת מתכונים רק מהאתר הזה כי זה פשוט ולעניין ,במקום כל המתכונים הפלצניים האלו עם המיליון חומרים ובסוף יוצאים כמו הצרות של עמ”י. ומה שאהבתי בנוסף זה שאפשר לשאול שאלות ועונים עליהם כמו שצריך.. אז תודה רבה על האתר ואני אשמח להעזר בו הרבה. יום טוב וחנוכה שמח!
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
תודה אורה וחג שמח!
נשארתי עם בני החולה בבית והחלטתי להכין מרק. יש לציין שאף פעם לא הכנתי מרק… חיפשתי באינטרנט מתכון למרק (לאו דווקא עגבניות) והמתכון הזה קפץ.
אין לי עגבניות בשימורים אז החלטתי להשתמש בעגבניות רגילות. היו לי 4 אחרונות אז הוספתי עוד 10 עגבניות שרי… לאחר חליטה והסרת הקליפה גירדתי אותם במגרדת והתחלתי בהכנת המרק לפי המתכון.
עכשיו טעמתי אותו לאחר 10 דקות בישול (לאחר ריסוק בבלנדר ידני ) – יצא פצצה!! כמו במסעדות ברומא.. אני כבר לא יכול לחכות שאישתי תחזור מהעבודה…
היי מוטי,
אני שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן.
המון בריאות ושבוע נפלא 🙂
המרק יצא מעולה!! ההכנה קלה ! הכנתי אותו הרבה פעמים ותמיד יצא טעים .
תודה לילי, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת
רציתי לשאול אם אין לי עלי בזיליקום או אורגנו מה עושים ?
ואם אין לי עגבניות מרוסקות בקופסא האם יש תחליף ?
היי שוהם,
אין לך גם תבלין אורגנו או בזיליקום? כי זה מוסיף טעם.
אפשר להשתמש ב 7-8 עגבניות טריות חתוכות ללא הקליפה. מומלץ לבשל את העגבניות קודם לפחות 10 דקות עד לריכוך ואז להוסיף מים, רסק וכו’.
לאחר מכן יש לטחון את המרק.
הסמיילי הפוך 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא מעולה !!!!! עשיתי עם עגבניות טריות חלוטות וקלופות . תודה רבה על המתכונים המהממים
היי אפרת
תודה רבה על המתכונים הקלים והמוצלחים, תמיד מצילים אותי כשהבת שלי משועממת ורוצה להיכנס למטבח לבשל ביחד
לגבי המרק – אפשר בלי לטחון?
נראה לי יותר טעים להרגיש את השום והגזר…לא?
ואם מוסיפים אורז,טוחנים יחד איתו?
היי גל,
מומלץ לטחון את המרק, כך הטעמים מתגבשים ונעשים אחידים. גם מבחינת מרקם זה עדיף.
במקרה של מרק עגבניות מומלץ לטחון גם את השום והגזר.
את האורז מוסיפים לאחר שהמרק נטחן (הכוונה שלא טוחנים את האורז).
בהצלחה ויום מקסים 🙂
אז טוחנים את המרק בסיום הבישול ואחכ שוב מחזירים לגז כדי להוסיף אורז?
נכון
הי אפרת
משתמשים בבלנדר ידני חשמלי כזה שמקציפים ביצים?
ואם אני רוצה להוסיף אורז לא מבושל- באיזיה שלב להוסיף?
תודה רבה
המתכונים שלך מעולים, שימושיים ומשמחים מאוד
היי מיכל,
הכוונה למוט בלנדר ידני שטוחן (לא המיקסר הידני שמקציפים בו ביצים לעוגות).
אם אין לך כזה, אפשר לטחון גם במעבד מזון רגיל (המטרה היא לטחון את המרק למרקם חלק).
אורז לא מבושל כדאי לשים בסביבות חצי כוס כי הוא תופח ולהוסיף למרק כ-15 דקות לפני סיום הבישול.
בהצלחה 🙂
ניתן להכין ללא סוכר חום?
היי שירה,
הסוכר הוא כדי לאזן את החומציות של העגבניות. אפשר לשים סוכר לבן רגיל או כף סילאן.
טעים מאוד!!! חששתי תחילה מזה שהעגבניות משימורים אבל יצא מושלם
תודה מורן, שמחה שיצא טעים 🙂
המרק יצא מעולה, קל להכנה. בפעם הראשונה הכנתי לפי ההוראות
בפעם השנייה כבר העזתי להוסיף לטעם המשפחתי – בסיס נהדר לתוספות
תודה
תודה גולן, שמחה לשמוע 🙂
אפשר לותר עך הרסק?
אני חושבת שאפשר, למרות שזה מוסיף טעם.
חשבתי אולי להוסיף גריסים לא מבושלות-כמה לשים ובאיזה שלב של ההכנה?
היי שרון,
אפשר לוותר על האורגנו (למרות שהעלים מוסיפים טעם). אני לא בטוחה אם המרקם ייצא טעים אם לא תטחני אותו. רק כשטוחנים אותו הוא הופך ממש למרק והחומרים מתגבשים ביחד, אפילו שהעגבניות מרוסקות. ממליצה לך לקנות מוט בלנדר ידני במיוחד לקראת החורף כי רוב המרקים מומלץ לטחון (לא צריך בלנדר גדול).
לגבי האורז והגריסים, אם זה אורז מבושל יש לשים ממש ב 3-5 דקות האחרונות. אם אלה גריסים מומלץ להשרות כשעה לפני, לסנן ולהוסיף כמות של עד שליש כוס כי הם תופסים נפח לאחר שהם מתבשלים. כעקרון את הגריסים יש להוסיף לאחר שטוחנים את המרק ואז מבשלים יחד עם הגריסים במשך כ-20 דקות.
יום נפלא 🙂
שכחתי לציין שלא טוחנת את המרק (אין לי בלנדר).
אפרת המקסימה,אפשר לוותר על גבעולי האורגנו?מתכוונת להוסיף אורז מבושל למרק-באיזה שלב צריך להוסיף אותו?
שלום, לכמה מנות כמות החומרים במתכון מספיקה?
היי אופיר,
כ-5 מנות.
אם אני מעדיפה את המרק בלי לרסק בבלנדר, המשך הבישול אותו הדבר או שצריך לשנות משהו?
היי אתי,
אני מניחה שיהיה כדאי לבשל יותר זמן (כ-30 דקות).
הי, אם אני רוצה להשתמש בעגבניות רגילות חתוכות (מקולפות), כמה עגבניות צריך לשים? תודה רבה
היי ענבל,
6-7 עגבניות בינוניות.
בהצלחה 🙂
מרק מ ע ו ל ה
בדיוק כמובטח – קל מהיר וטעים. הוספתי אורז לא מבושל, יצא נהדר.
המון תודה
תודה אשרת, שמחה שיצא טעים 🙂
הכנתי היום, יצא פשוט מעולה! והיה ממש קל להכנה תודה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אודין ושבת שלום
היי, רציתי להשתמש בהרבה עגבניות שרי “עייפות” וקווצ’יות שנשארו לי במקום בעגבניות מרוסקות. זה יהיה די מתיש לקלף את כולן. האם נראה לך שהקליפה תהיה מורגשת גם אחרי הריסוק בבלנדר או שאפשר לוותר על הקילוף? תודה
היי מיכל,
בגלל שמדובר במרק לא מומלץ להשתמש בעגבניות שאינן קלופות כי הקליפות מורגשות גם לאחר הריסוק.
את יכולה להכין מעגבניות השרי קונפי או תבשיל שעועית ירוקה עם עגבניות שרי.
אפשרות אחרת היא להכין מעגבניות השרי רוטב עגבניות לפסטה ולהקפיא.
הי, אחלה מתכון!!
החלפתי את עשבי התיבול בחופן עלי כוסברה שקצצתי ויצא מעולה!
תודה רבה!
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא מאד סמיך. כנראה בגלל הגריסים. להוסיף מים?
כן שרה, תוסיפי מים ותתקני תיבול במידת הצורך (בעיקר מלח).
טוחנים את הגריסים????
היי שרה,
אפשר לטחון את הגריסים (מי שאוהב) ואפשר להוסיף אותם אחרי שטוחנים את המרק ולבשל אותם יחד עם המרק הטחון כ-20 דקות, עד שהם מתרככים.
יום מקסים
אפרת, מרק מצויין!!
הוספתי יותר מים מהדרוש במתכון, לא טחנתי כלום, הוספתי אורז לא מבושל.
יצא טעים מאאד!! תודה רבה!!
תודה חפצי! שמחה לשמוע 🙂
המשך יום נפלא 🙂
היי, אני מאוד רוצה להכין את המרק הזה אבל יש לי 2 שאלות: אם אין לי סוכר חום אפשר לשים סוכר לבן? ולגבי האורז- כוס אורז זה בסדר?
תודה,
היי רומי,
סוכר לבן זה בסדר גמור. לגבי אורז, הכוונה לכוס אורז מבושל? אם כן זה בסדר. אם האורז לא מבושל כדאי לשים כחצי כוס.
יום נעים 🙂
תודה רבה!
רק שתי כוסות מים בטוח ?
היי עומרי,
אם אתה משתמש בקופסה גדולה של עגבניות מרוסקות 800 גרם (שהיא נוזלית גם ככה) אז 2 כוסות מים מספיקות.
וואו מעולה
שידרגתי קצת פפריקה אדומה חריפה וגם בסוף קצת יין אדום
תודה רבה רבה
נשמע מעולה 😉
תודה עדי וסופשבוע נעים!
הי,
כמה אורז להוסיף על הכמות הזו?
הי ריקי,
אם את שמה אורז מבושל אז תשימי לפי העין בהתאם לכמות שאת אוהבת, נגיד בין כוס לשתי כוסות.
אם את שמה אורז יבש לא מבושל, אז בין חצי כוס ל3/4 כוס.
כלכך פשוטה וכלכך טעימה…אהבנו מאוד!
שמחה שאהבתם ותודה על העדכון 🙂
האם אפשר להשתמש בעגבניות חתוכות לקוביות במקום עגבניות מרוסקות?
היי אתי,
כן, אפשר אבל רצוי שהעגבניות יהיו מקולפות.
היי,
אני רוצה להוסיף פסטה, תפוח אדמה וגזר מגורד.
לגבי הגזר והתפוח אדמה חשבתי לבשל אות אחרי שטוחנים בבלנדר ובסוף להוסיף פסטה מבושלת (אני יוסיף מים במידת הצורך) , מה דעתך?
היי טלי,
את יכולה. לאחר שאת טוחנת את המרק, את יכולה להוסיף קוביות תפו”א וגזר חתוך למרק ולבשל אותם בתוך המרק עד לריכוך. ולגבי הפסטה- כן, את יכולה להוסיף אותה מבושלת בסוף.
שבוע נפלא 🙂
ושוב תודה רבה. שוב מתכון טעים להפליא ופשוט כל כך 🙂
בשמחה רבה מרים 🙂
האם צריך לבשל את הגריסים קודם לכן ?
היי רינת,
אין צורך אבל מומלץ מאוד להשרות אותם במים לפחות שעה מראש.
לא הבנתי מה קשר הבלנדר מה עושים איתו באיזה שלב משתמים בו? תודה מראש
הי סרגיו,
לאחר שמוסיפים את כל החומרים, טוחנים את המרק עם הבלנדר כדי לקבל מרקם חלק של מרק. לאחר מכן מחזירים את המרק לסיר ומבשלים במשך כ-20 דקות.
אם אני רוצה להוסיף אורז, אז כמה זמן זה צריך להתבשל?
הי,
אם את מוסיפה למרק אורז לא מבושל יש להניח לו להתבשל במרק כ-20 דקות.
יצא מדהים – מרק קל להכנה ומוצלח – מאמצת את המתכון , תודה
תודה גליה 🙂
שבוע מצוין!
הכנתי בקלי קלות, יצא טעים מאוד, הגשתי בקערת לחם, מוסיף המון רק בקערה המרק צריך להיות קצת יותר דליל.
היי איטה, נשמע מעולה ובטוח שגם היה נראה מצוין:) תודה על הטיפ!
יצא מרק מעולה! קיבלתי כל כך הרבה מחמאות. אחלה מתכון.
וואוו….יצא טעים טעים….קצת שנתי:..לא היה לי קופסת שימורים אז לקחתי 8 עגבניות רכות. לא טגנתי את הבצל… זרקתי אותו חתוך לרבעים. הכנסתי גזר ואת כל השאר. אההה במקום סוכר הכנסתי כף כמוסוכר…בשלתי רבע שעה טחנתי בבלנדר הידני…ואני נהנתייייייייייי:)..תודה לכם.
היי סלביק, כ-5 מנות סבירות
כמה מנות סבירות זה יוצא?