שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול

4 שיני שום חצויות

עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים (800 גרם)

2 כוסות (480 מ”ל) מים

רבע כוס עלי בזיליקום טריים חתוכים גס

1 כפית סוכר חום (או לבן)

1 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

מעל (לא חובה): קרוטונים, גבינת פרמזן מפוררת

נינגה נינג'ה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-קוצצים את הבצל דק (השתמשתי באביזר הקיצוץ של נינג’ה – יש ללחוץ בכמה פולסים קצרים כדי שהבצל לא יטחן למחית).

-מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.

-מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים, עלי בזיליקום, סוכר, מלח ופלפל שחור.

-טוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק ומבשלים על האש בינונית-נמוכה במשך כ- 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*מעל כל קערה אישית ניתן לפזר גבינת פרמז’ן וקרוטונים.

ראו גם
קיש טורטיהקיש טורטיה
אוזני המן ללא גלוטן אוזני המן ללא גלוטן
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
אירית (18:04 23.03.2024)

היי,
אפשר להשתמש בפאסאטה? במקום עגבניות מרוסקות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:13 23.03.2024)

כן אפשר.

avatar
אירית (07:55 24.03.2024)

ואז עדיין צריך להוסיף מים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:31 24.03.2024)

תתחילי בכוס מים ותוסיפי לפי הצורך.

avatar
גלי (06:57 16.03.2024)

שלום רב, אני אוהבת מאוד את המתכונים שלך, בעיקר משום שהם לא כרוכים בהרבה עבודה וכמובן טעימים.
בנוגע למתכון הזה: האם אפשר להשתמש בעגבניות טריות (אם מרסקים אותן מראש בבלנדר) ובאיזו כמות? לעגבניות המשומרות יש טעם לוואי, אפילו למשומרות מתוצרת איטליה, ואני מעדיפה טריות.
תודה מראש על התשובה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:21 16.03.2024)

היי גלי,
אפשר לקלף עגבניות ולטחון בערך 10 עגבניות בגודל בינוני.
אגב- לעגבניות בבקבוקי זכוכית כמעט ואין טעם לוואי לעומת אלה בקופסאות שימורים.

avatar
גלי (19:29 16.03.2024)

תודה רבה רבה ושבוע טוב.

avatar
גלי (19:32 16.03.2024)

ודרך אגב, אני משתמשת בנינג’ה שייקר qb3001 שבו אני טוחנת עגבניות (וכל מיני ירקות) בלי לקלף אותן ונוצרת מחית נהדרת בלי להרגיש בקליפות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:36 16.03.2024)

הכי טוב🙂

avatar
גלי (19:50 16.03.2024)

באמת הכי טוב.
ושוב תודה ושבוע טוב.

avatar
מרי (15:26 8.03.2024)

יצא לי מעולה לא היה לי בזיליקום אבל עדיין יצא מושלם

מרק עגבניות איטלקי
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:50 8.03.2024)

נראה מעולה💜
תודה על השיתף