זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול
4 שיני שום חצויות
עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים (800 גרם)
2 כוסות (480 מ”ל) מים
רבע כוס עלי בזיליקום טריים חתוכים גס
1 כפית סוכר חום (או לבן)
1 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
מעל (לא חובה): קרוטונים, גבינת פרמזן מפוררת
-קוצצים את הבצל דק (השתמשתי באביזר הקיצוץ של נינג’ה – יש ללחוץ בכמה פולסים קצרים כדי שהבצל לא יטחן למחית).
-מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
-מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים, עלי בזיליקום, סוכר, מלח ופלפל שחור.
-טוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק ומבשלים על האש בינונית-נמוכה במשך כ- 30 דקות.
*מעל כל קערה אישית ניתן לפזר גבינת פרמז’ן וקרוטונים.
- עופות שלמים בנינג’ה |
- פרגיות ושוקיים בנינג’ה |
- המבורגר בנינג’ה |
- פוקצה בטאבון נינג’ה |
- ארוחת בשרים בנינג’ה |
- כנפיים בנינג’ה גריל
אורגנו יעבוד במקום בזיליקום?
נראה לי שכן
היי,
אפשר להשתמש בפאסאטה? במקום עגבניות מרוסקות
כן אפשר.
ואז עדיין צריך להוסיף מים?
תתחילי בכוס מים ותוסיפי לפי הצורך.
שלום רב, אני אוהבת מאוד את המתכונים שלך, בעיקר משום שהם לא כרוכים בהרבה עבודה וכמובן טעימים.
בנוגע למתכון הזה: האם אפשר להשתמש בעגבניות טריות (אם מרסקים אותן מראש בבלנדר) ובאיזו כמות? לעגבניות המשומרות יש טעם לוואי, אפילו למשומרות מתוצרת איטליה, ואני מעדיפה טריות.
תודה מראש על התשובה.
היי גלי,
אפשר לקלף עגבניות ולטחון בערך 10 עגבניות בגודל בינוני.
אגב- לעגבניות בבקבוקי זכוכית כמעט ואין טעם לוואי לעומת אלה בקופסאות שימורים.
תודה רבה רבה ושבוע טוב.
ודרך אגב, אני משתמשת בנינג’ה שייקר qb3001 שבו אני טוחנת עגבניות (וכל מיני ירקות) בלי לקלף אותן ונוצרת מחית נהדרת בלי להרגיש בקליפות.
הכי טוב🙂
באמת הכי טוב.
ושוב תודה ושבוע טוב.
יצא לי מעולה לא היה לי בזיליקום אבל עדיין יצא מושלם
נראה מעולה💜
תודה על השיתף