זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 43-58 דקות
מס’ מנות: 6 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כף שמן זית (לטיגון)
בצל בינוני קצוץ
2 עגבניות קצוצות
3-4 שיני שום קצוצות
2 גזרים חתוכים לקוביות/עיגולים
תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
קישוא גדול חתוך לקוביות
בטטה בינונית חתוכה לקוביות
2 גבעולי סלרי חתוכים
כוס שעועית לבנה מבושלת משקית קפואה
כוס פסטה יבשה מהסוג שאוהבים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
חצי כוס עלי סלרי קצוצים
8-10 כוסות מים רותחים
תיבול: כף סילאן, כפית וחצי מלח, שליש כפית כורכום, כפית גדושה אבקת מרק, כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית). מוסיפים עגבניות ושום, ממליחים מעט ומבשלים במשך כ-3 דקות.
-מוסיפים גזר, תפו”א, בטטה, קישוא, גבעולי סלרי, שעועית לבנה, רסק עגבניות ומתבלים. מוזגים את המים הרותחים ומערבבים היטב.
-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שהירקות מתרככים.
-לאחר מכן מוסיפים עלי סלרי קצוצים ופסטה ומבשלים 5-10 דקות, עד שהפסטה מתבשלת. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מרק שום חלבי |
- מרק ברוקולי וקישואים |
- מרק ארטישוק ירושלמי |
- מרק עדשים |
- מרק ערמונים ופטריות |
- מרק צח
תגובות
היי אפרת, הכנתי את המרק והוא יצא מדהים! אבל עם מעט מים.
האם כדאי לי להכין כפול או פשוט לשים יותר מים אבל אז מה היחס של התיבול? תודה רבה
היי שני,
שמחה שיצא טעים! את יכולה להוסיף יותר מים. אין צורך לשנות את התיבול, אפשר להוסיף עוד מלח לפי הטעם…
הכנתי כבר כמה פעמים. מרק עשיר, חורפי, וטעים 😋
תודה!
שמחה לשמוע נעמה🙂
חזרתי לעדכן שהכנתי ויצא פשוט מושלם!! הילדים ליקקו את האצבעות! תודה על מתכון מוצלח!!!
שמחה שאהבתם😊
תודה על העדכון שירה:)
נשמע מעולה
אם רוצים עם שועית רגילה פשוט לבשל לפני?
היי יפית,
ניתן להשתמש בשעועית רגילה מבושלת. שימי ❤️️ שחשוב להשרות את השעועית ל8-10 שעות ואז לבשל עד לריכוך.
בהצלחה:)
היי,
אין לי רסק עגבניות.. אפשר להכין בלי?
אני מניחה שאפשר למרות שהרסק מוסיף טעם וצבע ומסמיך קצת את המרק.
מתכון מעולה.
שיניתי טיפה את רכיבים,
לא אוהב סלרי אז אין לא גבעולים ולא עלים.
בלי פסטה אבל עם 2 בטטות.
יצא מעולה. ממש טעים ומאוד מזין.
היי אלכס,
תודה רבה העידכון שמחה לשמוע שאהבת❤️
שבוע טוב😃
מתכון נפלא!
הכנתי כבר 5 פעמים, בכל פעם מצליח.
כיף לשמוע רונה, תודה רבה 🙂
מרק מצוין..תודה רבה
תודה ויקטור, שמחה שיצא טעים 🙂
מרק מושלם!!
הכנתי אותו לערב משפחתי, נטרף הכל!
תודה רבה!!
תודה רבה שירה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
טעים מאוד ! תודה רבה!
שמחה שאהבת ליבי🌸
היי אפרת,
אין לי סלרי, האם אפשר לשים עלי סלק במקום? קשור?
אם יש לך פטרוזיליה או כוסברה אז עדיף.
אם לא, שימי על יסלק.
בסופו של דבר באמת שמתי פטרוזיליה ויצא מושלם! ברור לי שעם סלרי הטעם ישתבח יותר…
תודה!
מושלםםםםם
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת!
האם הכרחי הסילאן? אפשר להחליף במשהו אחר?
אפשר לשים חצי כף דבש או לוותר.
תודה!
עשיתי מתכון לחלה הבצק יצא לי דביק.עשיתי לפי ההוראות .תודה רבה
אולי השתמשת בכוס קטנה. תוסיפי קמח עד שהבצק יעשה נוח לעבודה.
הי.פעם ראשונה כאן…אפשר לוביה במקום שעועית, אם כן האם להשרות או לבשל לפני?
היי 🙂
אפשר אבל מומלץ להשרות את הלוביה לפחות 8 שעות לפני ואח”כ לבשל בנפרד במים עד לריכוך ורק אז להשתמש בכמות של כוס למרק.
בכל מקרה, אפשר להכין את המרק גם בלי שעועית בכלל.
טוב… אז הכנתי אתמול את המרק במקביל למטבוחה,לכן השתמשתי במים שהעגבניות הגירו לטובת המרק (המתקתי יותר), הוספתי גם חופן עדשים כתומות ואת הלוביה במקום שעועית , את הסלרי גבעולים ועלים קצצתי לרמת אבקה והכנסתי הכל מההתחלה. יצא מדהיםםםםם, הילדים פחות זרמו, אז ישאר לבעלי ולי יותר. סופ\”ש מושלם למרק מושלם. תודה.
נשמע מעולה 🙂
תודה על השיתוף
תודה
אפרת שלום,
תודה על האתר.
לא היתה לי בטטה שמתי דלעת במקום ובמקום א. מרק חווי\’ז
נראה לך שזה בסדד?
נעמי
בסדר גמור 🙂
הי אפרת,
ותודה על האתר נעזרת בו הרבה אין לי בטטה מה אפשר לשים במקום והאם אפשר עדשים במקום שועית?תודה
נעמי
תכיני בלי הבטטה.
אפשר עדשים במקום שעועית.
היי,
אם אני שמה עדשים כתומות במקום שעועית, מתי להוסיף אותן? בתחילת הבישול עם הירקות או בסוף עם הפסטה?
בתחילת הבישול.
יצא מעולה! תודה רבה
נראה מעולה 🙂
תודה!
היי
כמה זמן צריך להשרות את השעועית.??
אם זו שעועית משקית קפואה אין צורך להשרות.
אם זו שעועית יבשה רצוי להשרות אותה לפחות 8 שעות ואח”כ לבשל אותה בנפרד במים עד לריכוך כמעט מלא ואז להשתמש בה למרק.
פעם ראשונה שהכנתי את המרק ויצא מצוין! תודה רבה על המתכון נעזרת המון באתר הזה פשוט תענוג
שמחה לשמוע 🙂
תודה רינת
מרק מצויין! ניסיתי פעם ראשונה חיסלנו את הסיר, תודה רבה על מתכונים מעולים!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה על המתכון המעולה.מכינה אותו בחורף בד”כ היום אכין לסעודה מפסקת. חשבתי אולי להוסיף עדשים כתומות מרק חרירה/מיניסטרונה יש לך מתכון מומלץ כמו זה עם עדשים? או פשוט להוסיף לזה עדשים. תודה שנה טובה וגמר חתימה טובה
היי נורית,
יש מתכון למרק חרירה צמחוני.
אפשר גם להוסיף עדשים כתומות למרק המיניסטרונה (כחצי כוס).
גמר חתימה טובה 🌺
הכנתי היום את המרק
האורחים התענגו על הטעמים
יצא מושלם
שמחה לשמוע 🙂
תודה אביבה.
שבוע נפלא!
יצא מושלם!!! תודה!
גם אני שמתי שעועית מקופסת שימורים עם רוטב עגבניות ולא הוספתי רסק עגבניות.
תודה אורטל 🙂
נראה מתכון מצויין. אפשר לקרוא למרק בעצם מרק שעועית. במקום פסטה הייתי שמה גריסים ישר מההתחלה. ומשתמשת בשעועית ברוטב עגבניות מקופסא, ואז אין צורך ברסק עגבניות.
תודה ציפי 🙂
מרק מוצלח, אפילו בלי השעועית 🙂
תודה רבה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת! תודה רבה על האתר, משתמשת בו המון ותמיד יוצא מושלם!!!
אפשר לשים שעועית צהובה קפואה במקום שעועית לבנה?
כן אפשר 🙂
מרק שלמות !!
נראה מעולה!
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת,
קודם כל אני רוצה לאמר שכל המתכונים שלך מושלמיםםםם! קלים ברורים להכנה וטעימים!
הכנתי את המתכון הזה כמה פעמים וכל פעם הבטטה נשארה קשה:( למה?
היי אסתי,
קודם כל תודה 🙂
לגבי הבטטה, באיזה גודל קוביות את חותכת את הבטטה?
מתכון מעולה!
כבר שנה שנייה שהוא מככב אצלי .. לפעמים אני מוסיפה כרובית או אפונה.. מה שיש.
תודה 🙂
מיכל
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל.
הי אפרת!
אני רוצה להכין את המרק עכשיו, יש לי שעועית אבל לא השריתי אותה… עדיף פשוט להכין בלי שעועית? או שיש אפשרות כן להשתמש בה?
ממש תודה רבה על הזמינות ועל כל המתכונים המדהימים!!
היי מוריה,
תכיני בלי שעועית. אלא אם כן יש לך שעועית משקית קפואה.
תודה רבה על התשובה המהירה!!
וואו, יצא ממש מעולה!!!
תודה רבה!
תודה שחזרת לעדכן!
תודה על המתכון….
יש אפשרות לתחליף במקום מרק עוף כדי שהמרק יתאים גם לטבעונים ?
היי גונן,
אפשר להשתמש באבקת מרק פרווה או בטעם ירקות. אם אין אפשר להכין בלי אבקת מרק ולהוסיף מלח לפי הטעם.
היי,
קודם כל אני רוצה להודות לבורא עולם שזיכה אותך להיות שליחה נפלאה. בזכות המתכונים שלך אני מצליחה להיות קצת אשת חיל 🙂 אני מאוד אוהבת את האתר שלך ועד כה כל מה שעשיתי ממנו בעלי התעוףף עליו 🙂
רציתי לשאול לגבי המרק… אני רוצה להכניס אליו שוקיים של עוף האם זה מתאים? אם כן ויש לי 6 שוקיים זה לא יהיה הרבה ביחס לכמות המים והירקות?
תודה רבה 🙂
תודה רבה שמרית ❤️
לגבי המרק, אפשר להוסיף לו 6 שוקיים. את השוקיים יש להוסיף לאחר שהבצל מזהיב ולטגן כדקה מכל צד ואז להוסיף את העגבניות והשום ולהמשיך כרגיל. תבשלי את המרק במשך 40-45 דקות ואח”כ תוסיפי סלרי ופסטה ותבשלי כ-10 דקות נוספות.
אם אין לי קישוא בטטה וסלרי, זה נורא?
אפשר אולי פטרוזיליה ?
קישוא ובטטה אפשר לוותר. לגבי הסלרי חייבת לציין שהוא מוסיף למרק אבל אם אין לך ואת בכל זאת רוצה להכין שימי פטרוזיליה.
וואו! פשוט ווואו!
מלאכת הקילוף-חיתוך אומנ גוזלת זמן אבל התוצאה שווה הכל!
ויתרתי על הבטטה ואת השעועית המרתי בחומוס משומר והוספתי אפונה קפואה.
שוב תודה על עוד מתכון מופלא שלך!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
צהריים טובים אפרת,
יש אפשרות להשתמש בפסטה מחיטה מלאה?
תודה
לטעמי פסטה מחיטה מלאה פחות טעימה אבל אם את אוהבת ברור שאין בעיה.
היי,
אני יכולה להחליף את העגבניות בעגבניות שרי??
אפשר. יש לשים בסביבות 10 עגבניות שרי.
מתכון מעולה בדיוק המרק שרציתי ועכשיו יש לי את המתכון המדהים שלך תבורכי יקירה
תודה רחל 🌷
לאפרת שלום,
המרק יצא פשוט ט-ע-י-ם !!!!
ניסיתי בעבר הרבה מתכונים דומים אבל כלום לא יצא כמו זה
תודה רבה גם על כל המתכונים כל המשפחה שלי המורחבת נעזרת בו
שמחה לשמוע!
תודה ברכה ושבוע נפלא 🙂
הכנתי את המרק ויצא מעולה !!
אני מתגוררת בחו”ל ואני מארחת מחר חברים מקומיים כאשר את כל המתכונים לקחתי מפה, ממש מתרגשת 🙂
תודה רבה לך על מתכונים נפלאים.
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה קריסטינה 🙂
היי
אפשר לשים פטרוזיליה במקום סלרי?
או לא קשור?
תודה!
כן, אפשר.
הי,
אני מעוניינת לטחון את המרק לפני הוספת הפסטה- זה הולך?
או שלא מתאים למרק הזה?
תודה,ושבת שלום
גילת
אפשרי.
שבת שלום 🙂
אין לי שעועית אבל יש חומוס בשימורים. מתאים להחליף?
היי מיכל,
אפשר להוסיף חומוס משימורים כ 5-10 דקות לפני סוף הבישול. חשוב לשטוף את החומוס היטב מהנוזלים שבשימורים ולסנן.
יום נפלא 🙂
האם אפשר להשתמש בשעועית מקופסת שימורים? אם כן זה אותו תהליך בישול?
תודה
היי רוני,
אפשר להשתמש בשעועית לבנה משימורים רק מומלץ לשטוף אותה מהנוזלים שבקופסה ולסנן.
בגלל שהיא מאוד רכה יש להוסיף אותה רק בסוף הבישול, בזמן שמוסיפים את עלי הסלרי והפסטה.
היי אפרת
יש לי שעועית יבשה שהשריתי כל הלילה, זה יאריך את זמן הבישול או שצריך לבשל אותה קודם?
תודה ושבת שלום
היי אודליה,
עדיף לבשל אותה קודם בנפרד במים עד לריכוך כמעט מלא ואז להשתמש בה למרק.
שבת שלום 🙂
יצא מעולה! בדיוק כמו שדמיינתי מרק מינסטרונה, כשחיפשתי מתכון. וכל כך פשוט וקל להכנה. תודה!
תודה נועה, שמחה שאהבת 🙂
בוקר טוב אפרת
אין לי גזר אבל יש לי אפונה וגזר קפואים זה ילך עם המרק הזה?ואם כן אז כמה להשים
תודה ויום טוב
היי יערית,
נראה לי שכן. בסביבות כוס.
יום מקסים 🙂
היי אפרת ,
אין לי סילאן. מה אפשר לשים במקום?
היי שירן,
את יכולה לשים במקום חצי כף דבש או חצי כף סוכר.
תודה על המענה המהיר.
יש לך מתכונים נפלאים
שלום, מקווה שאני לא חוזרת על שאלה
אפשר להשתמש בקופסת עגבניות מרוסקות במקום העגבניות?
היי מיכל,
אפשר לשים רבע כוס עגבניות מרוסקות.
מרק אליפות!!!
טעים מזין וטבעוני
תודה רבה 🙂
תודה נעמה, שמחה שאהבת 🙂
היי ,
אני רוצה להכין את המרק לצום , יש אפשרות להחליף את השועית בעדשים כתומות ?
כן, ממליצה לשים כחצי כוס.
מרק מעולה!!!! ממש ממש טעים.תודה:):)
תודה לירון, שמחה שאהבת 🙂
אין כמו המתכונים שלך
תודה אורנה 🙂
איזה מרק משובח וטעים!
גיליתי את האתר הזה לא מזמן והתמכרתי. מתכונים מעולים והשפית מקסימה:)
תודה!
תודה גילי, שמחה לשמוע 🙂
ערב טוב אפרת.
המרק יצא פצצה!!! טעם עשיר וכל כך טעים!
עכשיו בישלתי את זה עם גיסתי והיא התלהבה מהאתר שלך חבל על הזמן!
אפינו גם את ה בצק עלים במילוי חצילים ומחכים שזה יהיה מוכן. בעז”ה נעדכן.
תודה, אין עליך
שרה וגיסתי ברכה
שמחה שנהניתן מהמרק 🙂
תודה ויום נפלא!
אפרת,
תודה על המתכון הנהדר! כל המשפחה נהנתה.
אני נהנית בכלל להשתמש במתכונים שלך, קלים וטעימים, ממליצה בחום לאחרים.
תודה רבה!
תודה יהודית, אני שמחה מאוד לשמוע 🙂
הי,
מה אפשר לעשות אם אין לי שעועית בבית? האם גריסים יהוו תחליף? האם עדיף לא להכין את המרק?
היי לימור,
את יכולה להכין גם בלי שעועית. אין צורך לשים גריסים כי יש גם פסטה במרק.
תודה רבה על התשובות. עשיתי, הורדתי את זמן הבישול ל 30 דקות, טרפתי 2 קעריות ושלחתי בקופסאות פלסטיק להורי שיטעמו. השלב הבא – הפצת המתכון ותזכורת מאיזה אתר לקחתי אותו. מי שעדיין לא הכין – דחוף ועכשיו !!!! שווה כל ביס .
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
עוד שאלה – איזה גודל צריכות להיות הקוביות? קטנטנות? בינוניות? גדולות?
עדיף קוביות קטנות עד קטנטנות כדי שיהיה נוח יותר לאכול וגם כדי שיתבשל יותר מהר.
מותר לשים גריסי פנינה במקום פסטה?
היי תמי,
אפשר לשים בסביבות חצי כוס גריסי פנינה (יש לשטוף אותם היטב לפני).
שבת שלום 🙂
תודה רבה !!! 🙂
!!!OMG! This is literally one of the best soups tha I made thanks to you
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
אז.. אחרי שהכנתי אותו כבר עשרות פעמים גם ללא גלוטן עם הפסטה המתאימה
יצא מושלם. בהחלט מומלץ. תודה:)
תודה אילנית, שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה!!!
תודה
תודה מוני, שמחה שאהבת 🙂
שלום.רציתי לדעת כמה מקסימום אפשר לאחסן את המרק
היי ליאת,
אני מניחה שהמרק יכול להשמר במקרר בקופסה אטומה במשך כ-4 ימים.
בוקר טוב אפרת ,
לראשונה הכנתי מינסטרונה , את המתכון שלך . יצא מעולה .
יכנס למקום של כבוד בארסנל המרקים הקבועים .
תודה רבה !!!
תודה רונית, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי את המרק הוספתי פטריות וגם כפית קמח להסמין את המרק אבל אני חושב שהפפירקה המתוקה מיותר
תודה על שחזרת לעדכן.
שבת שלום 🙂
הי,
המתכון הנ”ל פשוט מעולה. פעם ראשונה שאני מכינה מרק מינסטרונה ויצא נהדר!! מאוד אוהבת את המתכונים שלך. יישר כוח וכל הכבוד.
שבת שלום!!
תודה לי!
שבת שלום 🙂
היי
האם להסויף בנוסף לעגבניות גם רסק עגבניות ? (זה רשום בהוראות הכנה אך לא רשום למעלה במצרכים)
תודה
היי מאיה,
יש להוסיף 2 כפות גדושות רסק עגבניות (זה רשום במצרכים אחרי הפסטה).
יום מקסים 🙂
רק רוצה לומר לך תודה… בסתו הקריר של שיקגו … לבוא הביתה בערב למרק שלך !!! זה הדבר הכי מדהים שיכול להיות – אז תודה מכל הלב <3
תודה שלומית! איזה כיף לשמוע 🙂
היי, אפשר לשים שעועית לבנה מקופסת שימורים? אם כן, יש לי ברוטב עגבניות. אז צריך לשטוף אותה מהרוטב או להכניס ככה?
נ.ב
פעם ראשונה שאני אי פעם מגיבה באתר כזה, אבל בהתחשב שהוא הפך להיות חוברת מתכונים קבועה שלי, רציתי להגיד תודה! תמיד יוצא טוב ואני כבר לא מרגישה שאני “מהמהרת” בכך שזה מהאינטרנט..
היי ענבר,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר להשתמש בשעועית לבנה משימורים. מומלץ לשטוף אותה מהנוזלים/רוטב שבקופסה ולסנן.
בגלל שהשעועית מקופסת שימורים היא מאוד רכה מומלץ להוסיף אותה רק בסוף הבישול, בזמן שמוסיפים את עלי הסלרי והפסטה.
שבוע נפלא
תודה על מתכון מדויק הכנתי את המרק ביחד עם בתי יצא מעולה וטעים מומלץ להכין מנה כפולה
שמחה לשמוע 🙂
תודה פאני והמשך יום מקסים
היי! אם יש לי רק עגבניות מרוסקות או רכז עגבניות יש סיכוי לצלוח עם המתכון..?
תודה!
היי אנה,
במקום שתי עגבניות קצוצות את יכולה לשים כרבע כוס עגבניות מרוסקות. רכז עגבניות זה כמו רסק עגבניות אז אין בעיה.
בהצלחה 😉
שלום,
צריך לחלוט את העגבניות לפני הבישול?
לא נדיה, אין צורך.
ההוראות מדוייקות. יצא מעולה ואהבנו את המרק. תודה !
שמחה לשמוע ניר 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום
הכנתי כבר פעם שנייה ושוב יצא מעולה!
הכנתי עם שעועית משימורים ששטפתי מרוב מיץ העגבניות (כמו שהנחית :))
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
האתר נראה ממש מדהים
בימים גשומים אני מכינה מרק דומה -ירקות שורשיים שאנו אוהבים פלוס חיטה או גירסים ועדשים וכו’ – מה שיש בבית
מה שמשדרג מאד את המרק ונותן גם חלבון לארוחה אלו ה”עננים” שאני מוסיפה – טורפת ביצה, מוסיפה מעט שמן מלח ופלפל ואז קמח עד שמגיעה למרקם כמעט בצקי אך עדיין מעט נזיל – ומטפטפת עם כף לתוך המרק הרותח. פשוט מעדן.
תודה על האתר המעולה – מקוה לנסות היום מספר מתכונים לשבת, אי”ה!
שבת שלום
היי נחמה,
המרק שאת מכינה נשמע מעולה 🙂
תודה על השיתוף ושבת שלום!
המרק יצא לי מעולה תודה!
תודה נעה, שמחה לשמוע 🙂
מרק מטריף!!
הכנתי עם פסטה מחיטה מלאה ובלי שעועית ואבקת מרק ויצא מושלם.
תודה רבה!
תודה מלי, שמחה שיצא טעים 🙂
טעים מאד.
שמחה שאהבת 🙂
בס”ד
מרק מ ע ו ל ה!!!
אחד הטעימים שאכלתי
לא שמתי אבקת מרק והיה מדהים
תודה רבה אפרת 🙂
אני שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא טעים, תודה רבה!
הכנתי ללא אבקת מרק.
מעולה!
תודה אלה ושבוע נפלא 🙂
אתר מעניין , מתכוניםם מעולים,,, המרק יצא ממש טעים , תודה לך
תודה! שמחה לשמוע 🙂
שלום. המרק יצא מעולה 🙂 תודה רבה
שמחה לשמוע סבטה 🙂
תודה ושבוע נפלא
היי
במה אפשר להחליף את אבקת המרק? ובאיזה כמות?
היי אירה,
שימי יותר מלח. ממליצה להתחיל ב2 כפיות מלח ולהוסיף עוד לפי הטעם.
אבקת מרק לא בריא. כדאי להחליף בעוף טרי
יש אבקות מרק אורגניות שלא כוללות את החומרים המזיקים.
נסי בחנויות טבע או בעדן.
היי אפרת,תודה על המתכון הנפלא!
אם אני משתמשת בשעועית משימורים ולא סנפרוסט, להוסיף באותו שלב?
היי מיטל,
את יכולה להוסיף באותו שלב או 10 דקות לפני הסוף, זה לא משנה 🙂
חשוב רק לשטוף את השעועית מהנוזלים שבקופסה כדי שלא יהיה טעם לוואי במרק.
בהצלחה 😉
תודה רבה!
בתור חובב מרקים מושבע:)..מכין לעצמי הרבה סוגים,אבל המרק הזה שהכנתי בדיוק כמו שמופיע במתכון היה מדהים..אפילו הבן שלי(בן 4) אהב מאד,והוא לא ממש אוהב מרקים..יש לך אתר מדליק ומתכונים מעולים!!! תודה!
תודה רוני! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא
שלום,
הכנתי כבר 3 פעמים בחורף הזה ויצא פנטסטי!
תודה על המתכון למרק המינסטרונה ותודה רבה על הסדר בהכנסת המצרכים ועל הפשטות.
שמחה לשמוע נתנאל!
תודה לך שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
הי
אם אני רוצה להגדיל את הכמות להכפיל את המצרכים?
כן בועז.
שבת שלום 🙂
האם אפשר לוותר על הסילאן? למשל אנשים עם סוכר קצת גבוה וכדומה..
כן, אפשר.
אם לא היתה לי שעועית קפואה והשתמשתי בשעועית חבנה מקופסת שימורים זה בסדר?
כן יפעת, זה בסדר 🙂
אם אשתמש בשעועית רגילה (לא סנפרוסט) כמה זמן לבשל אותה קודם? והאם יש להשרות אותה לפני הבישול?
היי יעל,
יש להשרות את השעועית לפחות לילה לפני.
לאחר מכן, יש לבשל במים רותחים עד שהיא מתרככת ואז להשתמש בה למתכון. אם יש לך סיר לחץ זה יקצר משמעותית את זמן הבישול.
יום נפלא 🙂
היי,
רציתי לומר שהכנתי אתמול את המרק והוא יצא מצויין והוא התחסל..:)
יש לציין שהכמויות ממש מדוייקות ..
כל הכבוד
אני ממש מרוצה מהאתר שלך
יום מקסים
תודה לירון! אני שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא
מרק מצוין, עשיר סמיך וטעים מאוד. המתכון הכי מוצלח שמצאתי ברשת למרק מינסטרונה.
תודה יעל! שמחה לשמוע 🙂
הכנתי את המרק והוא עשיר וכל כך טעים!
תודה רבה!
תודה אלומה, שמחה לשמוע!
המשך יום מקסים
העלי סלרי קריטיים?
עלי הסלרי מוסיפים טעם למרק אבל אם יש לך עלי בזליקום או כוסברה את יכולה לשים במקום.
שמעתי שאפשר לעשות את המרק הזה חלבי??? ואם כן איך אפשר לעשות???
היי מירי,
מתנצלת על העיכוב בתשובה..
אפשר להוסיף מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול לאחר 40 דקות בישול, להביא לרתיחה ולבשל עוד 10 דקות נוספת.
אפשר גם לפזר מעל גבינת פרמז’ן מגורדת.
שאפו על המרק הנהדר
תודה צילה 🙂
אפשר לוותר על השעועית?
כן נעמה.
אני מאד אוהבת את האתר שלך. תודה לך! טיפ קטן שלי – למי שלא אוהבת אבקת מרק עוף, אני תמיד שמה בכל סוגי המרקים כמה כנפיי עוף בתחילת הבישול יחד עם הירקות ומתבלת במעט כורכום(כמו במתכון שלך) וזה נותן גם טעם טבעי של העוף וגם את הצבע הצהבהב.
תודה אדית! רעיון מעולה 🙂
תודה רבה על הטיפ אדית!
מרק מעולה! תיבול מדויק!
תודה אורית, שמחה שאהבת 🙂
אם אין לי סילאן, אפשר להחליף בדבש?
כן ליליה.
הכנתי הערב ויצא מעולה!! המרק נטרף 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
למה בכלל צריך להוסיף מתוק? עד כמה שידוע לי המתכון המקורי האיטלקי לא כולל שום תוספת מתוקה.
ותודה רבה על המתכון שנראה מצוין. 🙂
היי סתוית,
הסילאן הוא כדי לאזן את החמיצות של העגבניות. המרק עצמו הוא לא מתוק.
בכל אופן, אפשר לוותר על הסילאן.
מלח ואבקת מרק?.?
כן אורית. אם את רוצה לוותר על אבקת המרק יכול להיות שתצטרכי לשים יותר מלח ולהפך, אפשר גם לשים יותר אבקת מרק ולוותר על המלח.
היי, הוספתי בטעות את הרסק עגבניות לאחר 20 דק של בישול , זה משנה ??
לא נורא, זה בסדר 🙂
ראיתי פעם אפשרות להוסיף למרק גם נקניק קנבוס.באיזה שלב מומלץ להוסיף אותו?
היי מירי,
תפרסי לעיגולים ושימי לקראת הסוף. ב-10 דקות האחרונות.
שבת שלום 🙂
המרק יצא נהדר! קל להכנה, מחמם טעים ומשביע. תודה רבה!
שמחה לשמוע רותי 🙂
נראה מעולה!!
ואם אשתמש השעועית אדומה לא משקית קפואה אלא רק מושגת, איך מתייחסים אליו?
תודה רבה ושבת שלום!!
היי אילנה,
אם זאת שעועית אדומה יבשה צריך לבשל אותה קודם במים רותחים עד שתתרכך ורק אז להוסיף אותה למרק.
שבת שלום 🙂
שאלה נוספת.
קריטי לא להכניס תפוח אדמה?
אפשר לוותר על תפוח האדמה.
שאלה.
האם השעועית לבנה אמורה להיות מבושלת?
מסנפרוסט זה כבר מבושל לא?!
כן, השעועית הלבנה בשקית הקפואה היא כבר מבושלת.