זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 51 דקות
מס’ מנות: 6 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל בינוני קלוף קצוץ
3 שיני שום קלופות פרוסות
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (אפשר להמיר גזר בכוס קוביות דלעת).
לפת בינונית קלופה חתוכה לקוביות קטנות (אפשר לשים במקום תפו”א בינוני)
2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)
חצי כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
חצי כוס גריסים שטופים ומסוננים
9 כוסות מים רותחים
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
חצי כוס אטריות דקות
תיבול: כפית שטוחה כורכום, כפית וחצי מלח, כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית כמון (לא חובה), מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום, גזר, לפת וגבעולי סלרי (את העלים שומרים בצד) ומערבבים כדקה. מוסיפים עדשים כתומות, גריסים ומוזגים מים רותחים. מתבלים בכורכום ומעט פלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מכסים את הסיר ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 30 דקות.
-מוסיפים את עלי הסלרי, עלי הכוסברה והאטריות הדקות. מתבלים באבקת מרק, כמון ומלח ומבשלים כ-15 דקות נוספות. טועמים ומתבלים תיבול לפי הטעם.
- מרק עגבניות איטלקי |
- מרק עשיר לחורף |
- מרק אפונה יבשה |
- קינואה עם עדשים |
- מרק כתום עם עדשים |
- פאד תאי
היי אפרת,אני משתמשת המוןןן באתר ובד’כ לא עוצרת לכתוב לך.אז תודה רבה על אתר מושלם עם מתכונים מעולים וקלים להכנה פשוט כיף לבשל איתך!
תודה יקרה❤️
היי אפרת
איזה סוג אחר של איטריות אפשר במקום איטריות עם ביצים?
והאם אפשר איטריות רחבות?
תודה .
את יכולה לשים כל סוג של אטריות שאת אוהבת.
אפרת חייבת לעדכן אותך שהחיים שלי נחלקים לשניים..לפני שהכרתי את האתר שלך ואחרי.. אין לך מושג איך שינית אצלי את חווית הבישול (שלפני זה הייתה נוראית) ועכשיו אני ממש נהנית לבשל ורוב הבישולים יוצאים מושלם ואני קוצרת מחמאות ובאמת באמת הכל בזכותך ובזכות הנדיבות שלך לפתוח אתר כל כך נח ומזמין וברור לבישול שאין לי מושג מה הייתי עושה אם לא הייתי נחשפת לאתר שלך… עד כדי כך… אז רק רציתי להודות לך מעומק הלב על הכל!!! את אלופה האלופים!!!
תודה רבה לילך יקרה❤️❤️
הי, רוצה להכין בהמשך ללא לפת, אולי כן עם תפוחי אדמה. זה יהיה בסדר בהקפאה. כמה זמן אם כן? וכמה זמו במקרר? עד כמה פעמים אפשר להקפיא- להפשיר- ושוב להקפיא? תודה
אין בעיה להקפיא אבל אם את מקפיאה אל תשימי תפו”א כי הם לא עוברים טוב הקפאה.
אפשר להקפיא למשך חודש.
במקרר זה מחזיק 5-6 ימים.
עדיף לא להקפיא לאחר הפשרה כי זה פוגע בטעם. אפשר לחלק לכמה מנות כדי לא להפשיר הכל בבת אחת.
היי אפרת האם אפשר לוותר על הכוסברה או לשים משהו אחר במקום? בדיוק אין לי
אפשר לשים פטרוזיליה או לוותר.
היי אפרת,
אפשר שמיר במקום כוסברה?,
ובאיזו כמות?
תודה
היי,
אפשר לשים פטרוזיליה במקום כוסברה ואפשר להוסיף עד כוס עלי שמיר קצוצים.
היי אפרת, אני רוצה להכין מרק ירקות עשיר, עם ירקות אחרים מלבד קישוא, גזר ותפו”א. למשל אפונה. יש לך מתכון למרק כזה?
היי,
את יכולה להכין מרק אפונה ולהוסיף לו תפוחי אדמה, בטטה וקישוא.
יש גם מתכון למרק חומוס שאפשר להוסיף לו עוד ירקות.
כמה אני צריכה להכפיל אם אני רוצה את המרק ל כ-15 איש
היי,
את יכולה להכין כמות כפולה פי 2, זה יספיק ל-12-15 מנות לא גדולות. או כמות כפולה פי 2 וחצי שתספיק ברווח.
האם אפשר להחליף את התרד בקישוא? הטעם שלו יורגש מאד?
כמו”כ אם אחליף בקישוא יהיה ניתן להקפיא את המרק? (ללא אטריות)
תודה!
אין כאן תרד, אולי התכוונת לירק אחר?
בכל מקרה אפשר להוסיף קישוא ואפשר להקפיא(:
האם הגריסים יצאו רכים לאחר הבישול של 45 דקות? זה לא מעט מדי ?
היי,
זמן הבישול אמור להספיק, כמובן שאם יש צורך אפשר להמשיך לבשל(:
תודה
האם אפשר להוסיף בטטה וקישוא?
היי,
אפשר(:
תודה לך
היי אפרת!
האם צריך לשים אטריות מבושלות או שהן מתבשלות עם המרק?
היי יעל,
האטריות מתבשלות במרק, אין צורך בבישול מקדים(:
תודה רבה!
אפרת הי, יצא ממש טעים ! כל המרק חוסל במהירות 🙂 תודה על המתכון.
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
הי אפרת,
אני מחפשת מתכון לתבשיל גריסים (לא חמין). כלומר שהגריסים יהיו תוספת למנת עוף. יש משהו?
היי מורן,
אין לי מתכון ספציפי לגריסים בשילוב מנה אחרת. מה שכן אפשר לבשל גריסים ולהוסיף אותם לכל מתכון אחר שאוהבים:
אפשר לבשל גריסים בשני אופנים-
שיטה ראשונה: בסיר עם מים ומלח ביחס שווה (כוס מים על כוס גריסים), הרתחה ובישול במשך 20-25 דקות עד לריכוך.
שיטה שנייה: בישול בהרבה מים עם מלח כ-20 דקות.
תודה רבה
טעים מאד מאד! אפשר להקפיא?
היי ענת,
שמחה שיצא טעים! אפשר להקפיא כל עוד אין במרק אטריות(:
תודה על מתכונים נפלאים!
האם שייך להוסיך גמבה?
אני לא אכין עם אטריות וגריסים, זה ממש יוריד מהטעם?
היי,
אני פחות מתחברת לשילוב גמבה במרק, אבל את יכולה לנסות…
האטריות וגריסים מוסיפים מאד אבל אפשר לוותר עליהם🙂
היי. כשאת כותבת עלי כוסברה, את מתכוונת ממש להפריד אותם מהגבעול או שניתן לקצוץ עם הגבעול?
תודה
רצוי להפריד מהגבעול. אפשר להשאיר גבעולים קטנים ודקים.
היי,
הייתי רוצה לטחון את המרק למרקם כמעט חלק.
באיזה שלב את ממליצה לעשות את זה?
את האטריות לא צריך לטחון
היי,
לאחר הוספת עלי התיבול ללא האטריות תוכלי לטחון את המרק, ולאחר מכן להוסיף אטריות ולהמשיך לבשל.
מרק שווה ברמות! מכינה אותו קבוע וכל פעם מתלהבים מחדש 🍵
שמחה ממש שאהבתם את המתכון! תודה ורד😊
היי אפרת,
הילדים הסכימו לנסות מרק אחר במקום הקבוע (מרק תימני), אז אכין למנה ראשונה של סעודת השבת את המרק הזה. קר להם בימים אלה עם המזגן…
שמתי לב שאין באתר מתכון למרק תימני. אני תימנייה, ועם השנים פיתחתי את המתכון המושלם לדעתי. לקחתי קצת מאמא, קצת מסבתא, קצת מחמותי ויצא מרק – שלמות. אז כמשתמשת קבועה של האתר יותר מאשמח לחלוק איתך ועם הגולשים את המתכון. אם את מעוניינת כתבי לי ואשלח לך במייל 🤗.
היי יקירה,
אם תרצי תוכלי לשתף כאן בתגובות את המתכון שלך למרק😊
מעולה.
אכתוב בקרוב בתגובות המתכון של המרק עוף שלך וגם אעלה תמונה. זה המתכון הדומה אליו ביותר מבחינת טעמים…
מחכה לראות! תודה ושבת שלום😊
היי אפרת,
האם ניתן להוסיף עגבניה וקצת רסק?
היי מעיין,
מניחה שאפשר:) תוסיפי כף רסק/ עגבניה מרוסקת אחת.
בנוסף, מצרפת לך מתכון למרק מינסטרונה המכיל עגבניות.
מעולה…
מתאים למזג האוויר החורפי 🌦
נראה מעולה!! 😍
ערב טוב
האם אפשר להשתמש באיטריות דקיקות ולא דקות
תודה❤
אפשר 🙂
יצא מושלם
נשאר גם למחר
עשיתי בלי עשבי טיבול
נראה מעולה!
תודה לך אהובה😍🙏
היי אפרת,
אם אין לי עלי סלרי, יש משהו במקום שאפשר להוסיף?
היי אפרת
תוכלי להוסיף יותר מהפטרוזיליה והכוסברה למרק
ערב נפלא🌸
תודה רבה 🙂
אפרת האלופה!
תודה רבה על מתכון מושלם,
פשוט מרק עשיר וטעים…
אין ספק שמאמצת אותו לימי החורף
תודה שרה, שמחה שאהבת ❤️
אפרת שלום
תודה רבה על מתכונים טעימים וקלים !!!
רציתי לברר אם זה בסדר לשים נודלס במקום אטריות רגילות??
תודה
אני חושבת שכן.
מ ע ד ן !!!!!!!!!!!!!
היי תמר,
שמחה שאהבת🌸
———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il
שלום אפרת ותודה רבה,
רציתי לשים רק אטריות, דלעת, קולורבי, קצת קישוא, בצל, שום וכוסברה וזה לזוג…
אז השאלה היא האם זה נראה לך ייצא טוב וכמה כוסות מים צריך? ומה עליי לטגן בהתחלה יחד עם הבצל?
תודה, אליפות! (:
היי ניר,
תתחיל מטיגון הבצל. אח”כ תוסיף שום, קוביות דלעת, קולורבי וקישוא ו 5-6 כוסות מים. תבשל במשך כ-30 דקות.
אח”כ תוסיף עלי כוסברה ואטריות, תתבל ותבשל כ-15 דקות.
חזרתי לעדכן, יצא טעים מאד מאד!!
תודה רבה (:
נראה מעולה 🙂
תודה!
היי אפרת
גריסים הכוונה כאן לגריסים? שהם לא גריסי פנינה? (הבריאים יותר?)
תודה .
לא משנה. אפשר להשתמש בגריסים רגילים או גריסי פנינה.
היי אפרת.
ראשית כל תתחדשי על האתר החדש והיפה… נראה ממש מגרה. כמו המתכונים. 😋
רציתי להגיד שהמרק הזה זה המרק הקבוע שלנו בשבתות חורף.
הוא חם ומשביע. אני שמה קולורבי במקום לפת. וכולם אוהבים אותו!!!!
תודה שלומית 💖
שבת שלום
יצא מעולה! עשיר, חם ומשביע!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אושרת
היי אפרת! מעוניינת להכין את המרק הזה מחר, אבל אין לי גריסים כרגע. האם אפשר לשים אורז מלא במקום?? ואם כן, לשנות משהו במתכון? ואם אני מוותרת על אבקת המרק, כמה מלח את ממליצה להוסיף (בנוסף לכפית וחצי שכבר רשום)? האם שייך להוסיף קצת חוואיג’ במקום אבקת מרק?? סליחה על כל השאלות! תודה רבה ולילה טוב 🙂
בוקר טוב אודליה,
אפשר להכין את המרק בלי הגריסים.
לא ניסיתי עם אורז מלא אבל אני חושבת שאפשר.
לגבי המלח, אולי עוד כחצי כפית אבל כדאי לטעום בסוף ולהוסיף לפי הטעם.
אפשר להוסיף קצת חוואיג’, בערך כפית שטוחה.
יום נפלא 🌺
חוזרת לעדכן 🙂 שמתי אורז מלא וקצת חוואיג'(וגם קישוא במקום לפת) ויצא מושלם!! בריא, טעים ומזין! תודה רבה אפרת והמשך יום נפלא 🙂
נראה מצוין!
תודה יקרה 🌺
שלום אפרת,
שאלה של תם – גריסים הכוונה ל’גריסי פנינה’?
כן, אפשר להשתמש גם בגריסי פנינה.
מרק מושלם! קל,מהיר, טעים ומזין. עשיתי מראש כמות כפולה. החלפתי חלק מהגזר בדלורית ויצא מדהים כמו כל מתכון שהכנתי מהאתר שלך. איזה כיף לי שאת קיימת. את מצילה אותי כל פעם מחדש😄
תודה רונית ❤️
מזין וטעים מאוד, תודה!
תודה רונית 🙂
הי
הכנתי את המרק יצא מושלם!!!!
אני מחפשת מתכון למרק שיש בפנים חתיכות של חזה עוף נראה לך מתאים המתכון הזה? ואם כן מתי להוסיף את העוף
אין כמוך!!!!!
היי מלי,
אפשר להוסיף חתיכות חזה עוף. מומלץ להוסיף לאחר טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד ואז להוסיף שום, גזר, לפת וכו’ להמשיך כרגיל.
יום מקסים 🌷
העי
אם אני רוצה להכין לכמות גדולה יותר אני צריכה להכפיל כמויות?
היי מיכל,
את יכולה להכפיל כמויות. לגבי כמות המים תתחילי מ-14 כוסות ותוסיפי יותר לפי הסמיכות שאת אוהבת. מלח – להוסיף בסוף לפי הטעם.
היי אפרת,
האם אפשר לשים חצי דלורית במקום הלפת? ולוותר על האיטריות?
תודה
כן אפשר.
אפשר להשתמש בעדשים שחורות?
אפשר אבל בגלל שהעדשים השחורות עלולות לצבוע את המרק בשחור אני ממליצה לבשל אותן קודם במים רותחים כרבע שעה, לסנן ואז להשתמש בהן למרק.
מרק מעולה וקל להכנה! מאוד אוהבת את מתכוני המרקים שלך, ובאופן כללי את המתכונים באתר שלך, הם תמיד מאוד ברורים, פשוטים, קלים וטעימים. תודה רבה!
כיף לשמוע, תודה❤️
מרק מצויין!
(עשיתי ללא כוסברה ואטריות, הוספתי קישוא).
תודה לך!
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר בלי גריסים?
כן.
תודה רבה לך!! יצא מושלם!!!
שמחה שאהבת 🙂
אפשר בורגול במקום הגריסים?
כן. מספיק לשים רבע כוס.
איך אני מחליפה את האבקת מרק עוף בעוף? מצי אני מוסיפה את העוף ובאיזו כמות?
היי דניאל,
אפשר להוסיף חלקי עוף לאחר טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד ואז להוסיף שום, גזר, לפת וכו’ להמשיך כרגיל.
לגבי כמות, כמה שאתם אוכלים. אם זה לטעם שימי 2 חתיכות.
הי אפרת, מה אפשר לשים במקום האטריות? יותר גריסים? תודה, מיכל
היי מיכל,
אפשר לוותר על האטריות. לא חייב להוסיף יותר גריסים.
אפשר להוסיף גם עוף?
ואם אני משתמשת בקוביות כוסברה קפואה (של דורות) כמה קוביות כאלה לשים?
היי מיכל,
אפשר להוסיף עוף. מומלץ להוסיף אותו לאחר טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד ואז להוסיף שום, גזר, לפת וכו’ לוהמשיך כרגיל.
שימי 2-3 קוביות כוסברה.
יצא מושלם 🙂
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי,
אפשר לוותר על הלפת ועל אבקת מרק?
כן. אפשר לשים קישואים במקום.
הי אפרת,
יש הבדל בין גריסים לגריסי פנינה?
רואה שיש גם וגם ומנסה להבין מה לקנות
תודה
היי לימור,
אין הבדל משמעותי בטעם. גריסי הפנינה פשוט מתבשלים מעט יותר מהר.
הי אפרת,
לאיזה אטריות דקות את מתכוונת?
האטריות הדקות של אוסם שאני מכירה לא נראות לאחר בישול כמו אלו שבתמונה של המרק. בתמונה שלך הן נראות עבות יותר.
תודה
אני מתכוונת לאטריות הדקות של אסם. בתמונה הן נראות עבות יותר כי הן התנפחו בבישול במרק.
שלום רב
האם אפשר לשים בטטה במרק?
כן, אפשר להוסיף בטטה קטנה.
היי,
המרק נראה מעולה, בדיוק מה שחיפשתי.
מתחשק לי להוסיף גם שעועית. מתאים?
כן אפשר להוסיף שעועית משקית קפואה כי שעועית יבשה לא תספיק להתבשל.
מה אפשר לשים במקום לפת?
תפוח אדמה בינוני.
קולורבי לא מתאים?
מתאים.
הכנתי היום ויצא ממש טעים! יחד עם האורז עם סלרי, יצא ארוחה מושלמת! תודה רבה אפרת 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה!
תודה על המתכון,
מאחר ואני נמנעת משימוש באבקת מרק, העלתי את כמות התבלינים.
התקבל מרק נפלא
מצוין 🙂
תודה אליזבט.
יצא מושלם! מרק טעים ומשביע. טחנתי גם לתינוקת שלי והיא לא רצתה להפסיק לאכול!!!
שמחה שהיא אהבה 🙂
תודה תהילה
האים את האיטריות מבשלים מראש או שמכניסים ככה למרק??
אין צורך לבשל מראש. זה מתבשל במרק.
מרק מצויין, טעים ומשביע. הוספתי גם בשר בקר, יצאה מעולה. תודה על המתכון.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ויום נפלא!
מרק מעולה, תודה רבה על המתכון
תודה רות, שמחה שאהבת 🙂
היי . במידה ואני רוצה להוסיף בשר .באיזה שלב אפשר? ואיזה סוג בשר ? לתשובתך אודה!
היי אורלי,
אפשר להוסיף צלי כתף חתוך לקוביות או כל חלק שמתאים למרק (מומלץ לשאול במחלקת הבשר).
את הבשר יש לטגן כדקה מכל צד, לאחר טיגון הבצל, להוסיף מים ולבשל כשעתיים. לאחר מכן להוסיף את יתר החומרים לבשל כשעה נוספת, עד שהבשר רך למאכל.
הי אפרת,
האם אפשר עדשים ירוקות במקום כתומות?
תודה מראש💐
עדי
כן אפשר. אם אלה עדשים ירוקות יבשות (לא משקית קפואה) אז מומלץ לבשל אותן קודם בנפרד במים כ-20 דקות.
היי אפרת גמר חתימה טובה.
למרק 2 גבעולי סלרי כולל עלים. זה בלי השורש??הוא בנוסף? כמה כמות?
נכון, 2 גבעולים כולל עלים. בלי השורש.
גמר חתימה טובה🌺
היי יקירתי ! אני לא יודעת מה קורה לי לאחרונה עם כל הטעויות בבישול, אבל בטעות במקום גריסי פנינה, השתמשתי בריזוטו…יצא מושלם !
תודה
את כנראה יודעת לטעות נכון 🙂
שלום,
אין לי גריסים, מה אפשר לשים במקום?
תודה
היי אורלי,
את יכולה להכין בלי גריסים או להוסיף למרק כחצי כוס אורז לבן לקראת סוף הבישול.
שלום,
מה הכמויות ל-3-4 מנות? תודה!
היי יצחק,
אפשר להכין כמחצית מהכמויות: בצל קטן קצוץ, 2 שיני שום, גזר בינוני, לפת/תפו”א קטן, גבעול סלרי, רבע כוס עדשים כתומות, רבע כוס גריסים, 4.5-5 כוסות מים, שליש כוס עלי כוסברה, כשליש כוס אטריות דקות.
תיבול: חצי כפית שטוחה כורכום, 3/4 כפית מלח, 3/4 כפית אבקת מרק, רבע כפית כמון, מעט פלפל שחור.
שלום .
האם אפשר גריסי פנינה ומהי הכמות ???
כן דודו, אותה כמות.
יום נפלא 🙂
אני מחפשת מרק קל וטעים שמכיל גם כרוב [פשוט התאריך הולך לעבור.]
אשמח אם תכווני אותי מה לחפש.
תודה מראש!
היי יהודית,
את יכולה לשלב את הכרוב במרק הזה במקום הלפת.
כרוב גם בדר”כ טעים במרק שמכיל עגבניות/רסק עגבניות ולכן גם מרק מינסטרונה יכול להיות מתאים. אפשר לשלב אותו במרק במקום חלק מהירקות.
המרק יצא מדהים!!!!!!!!!!!
בעלי ואני טרפנו אותו……
אתר מהמם!!!! תודה רבה!!!
תודה גלית, שמחה שנהניתם 🙂
היי
מרק מעולה!
תודה על המתכון
תודה אביאל, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא
היי , מכינה את המרק הזה עכשיו . לא רשום מתי שמים את הכמון ? תודה מראש עינת
היי עינת,
מוסיפים כמון בסוף יחד עם אבקת המרק והמלח. תיקנתי במתכון.
אפשר לשים כוסברה מיובשת במקום? כמה?
אפשר לשים בסביבות כפית שטוחה אבל קחי בחשבון שבמרקים אין על עלים טריים. אם יש לך עלים טריים כמו סלרי, פטרוזיליה מומלץ לשים.
שבת שלום 🙂
נראה מצוין. אבל יש תחליף לאבקת מרק?
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח, לפי הטעם.
מאד מאד טעים!
(עשיתי עם פטרוזיליה והורדתי מהכמות של העדשים והגריסים לחצי.)
תודה רבה ולילה טוב!
שמחה שיצא טעים!
תודה ולילה טוב 🙂
נראה מעולה.אני ממש לא אוהבת כוסברה….אפשר להוריד?
כן דנה, אפשר. שימי במקום יותר עלי סלרי או פטרוזיליה.
יצא מושלםםםם
לא וויתרתי על טיגון הבצל בסוף, ובאמת השתדלתי להפחית מכמות השמן.
תודה אפרת המקסימה!
כיף להשתמש באתר הברור והמגוון הזה!והתגובות שלך תמיד מהירות, קולעות ועם חיוך מתוק!
תודה שרה יקרה!
יום מקסים 🙂
משוטטת באתר, מחפשת מה להכין, פתאום מגלה מתכון חדש ונראה טעיםםם
אם אדלג על טיגון הבצל זה יוריד משמעותי מהטעם?
תודה אפרת!!!
היי שרה,
אין ספק שטיגון הבצל בהתחלה פותח טעמים ומוסיף לטעם.
את רוצה לוותר בכלל על הבצל? אם זה מטעמי בריאות אפשר לטגן עם כפית שמן בלבד (רק חשוב להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק).
או. קי. לא אמרתי כלום, פשוט בלל הגריסים, העדשיפ וכו’, חשבתי שזה לא דיאטטי.
אני סקרנית לדעת איך זה בהשוואה למרק קישואים?
תודה לך בכל מקרה!
אין הרבה גריסים ועדשים וקחי בחשבון שיחד עם המרכיבים האלה המרק גם משביע.
מרק קישואים הוא בסביבות 400 קלוריות. לחלק ל-5 מנות זה יוצא כ-80 קלוריות למנה.
נראה טעים מאד אך לא דיאטטי במיוחד, מה?!
יש דרך להפוך אותו לכזה ועדיין ליהנות מהטעמים המרכיבים?
תודה לך!
דווקא זה די דיאטטי והכי חשוב משביע.
כל המרק מכיל כ-1000 קלוריות בלבד. אם את מחלקת ל-6 מנות, זה יוצא בסביבות 170 קלוריות למנה, זה לא הרבה או שכן? 😉