שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס גריסי פנינה שטופים היטב ומסוננים

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות

תפו”א בינוני חתוך לקוביות קטנות

קישוא בינוני חתוך לקוביות קטנות

חצי כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב)

6 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית כורכום, כפית גדושה מלח, שליש כפית כמון (לא חובה), רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום, קוביות גזר, תפו”א, קישוא וגריסים ומערבבים.

-מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

מוסיפים את עלי הפטרוזיליה ומתבלים באבקת מרק, כורכום, מלח, כמון ופלפל שחור. מבשלים 7 דקות נוספות.

הפעל טיימר (7 דק’)
+
טיימר פועל

*הערה: אם לטעמכם המרק סמיך מידי- ניתן להוסיף עוד מים רותחים לפי הצורך ולתקן תיבול בהתאם.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט ביצים
עוגת תמרים ואגוזים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אילנה (14:07 10.09.2021)

חצי כוס גריסים עדיף על כוס מלאה

מתכונים ב-10 דקות (15:07 10.09.2021)

עם חצי כוס המרק יצא דליל יותר, עניין של טעם.

איתן (19:04 12.03.2021)

מרק מושששששש
מי היה מאמין שאני אכין מרק גריסים…
חחח בזכותך.

מתכונים ב-10 דקות (18:31 13.03.2021)

שמחה שאהבת איתן😊

רויטל (09:17 4.03.2021)

היי אפרת,
יש לי ילדה צליאקית ואני רוצה להכין את המרק, לה כמרק ירקות ולנו עם הגריסים,
השאלה אם יש אפשרות לשלב את הגריסים בסוף כדי לתת לילדה לפני הגריסים?

מתכונים ב-10 דקות (09:31 4.03.2021)

היי רויטל,
לא ניסיתי, אבל חושבת שאפשר לבשל את הגריסים בסיר נפרד עם הרבה מים ומלח כ-20 דקות. לאחר הבישול לסנן ולהוסיף למרק מתי שרוצים.
בהצלחה:)

אליעזר (13:05 1.03.2021)

הכנתי את מרק זה, הוא מוצלח מאוד, קל להכנה.
מרק האהוב על אחד הקטנים שלי, מדי פעם הוא מזכיר לי להכין אותו.

מתכונים ב-10 דקות (13:44 1.03.2021)

שמחה שאהבתם 😊

אהובה (16:00 28.02.2021)

יצא מושלם
תודה על מתכון פשוט וקל

מתכונים ב-10 דקות (16:21 28.02.2021)

שמחה לשמוע:) נראה מעולה

אביגיל (22:16 17.02.2021)

יצא פצצה!!עפנו על זה!!
תודה רבה!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:08 18.02.2021)

שמחה שאהבתם ❤️

eti (11:45 17.02.2021)

הי אפרת מה כמות סועדים
מתכון מעולה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:06 17.02.2021)

זה יוצא 4-5 מנות.

Rinat Noama (09:19 17.02.2021)

בוקר טוב אפרת,הקישוא הכרחי,אפשר אולי להוסיף עוד תפוח אדמה או גזר אולי בצל בשביל הטעם?יום נעים וחמים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:24 17.02.2021)

בוקר טוב רינת,
אפשר לוותר על הקישוא ולהוסיף גזר.
יום נעים 🙂

דורית (04:01 17.02.2021)

המרק הזה שלך מככב אצלי. אהוב על הגדולים והקטנים. הוא מדוייק וטעים נורא ובפרט עכשיו כשיש סופה קטנה בחוץ. אני מכינה בדיוק כמו שכתבת, עם שילוב של פטרוזיליה וכוסברה. מעולה. תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:23 17.02.2021)

תודה דורית, שמחה לשמוע 🙂

noti bar (23:43 5.02.2021)

כמה פשוט ו “דל” ככה טעים. כל ירק מקבל ביטוי לטעם הטוב והיחודי לו. רק את הכמון השמטתי כי חששתי שהוא דומיננתי מידי. מתכון אליפות. נשאר לי בשר טחון שהכנתי ל ספגטי בולונז, והוספתי אורז לבן והגעתי לליגת אליפות. אפרת…. כל החברו עפו על המתכון והפנתי את כולם אלייך אבל גברים זה גברים, את יודעת מה האגו שלהם גורם…גולשים לאתרך בשושו.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:26 6.02.2021)

שמחה שנהניתם ושיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

Adina (11:34 4.02.2021)

האם אפשר להקפיא מרק גריסים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:57 4.02.2021)

אני חושבת שכן.

מילי (09:15 17.02.2021)

אכן אפשרי , אני אישית מקפיאה בשקיות זיפ לוק (מרק קר ! ) .
אבל להפשיר כדאי רק בסיר , במיקרו לא תמיד מוצלח…

שירה (19:19 2.02.2021)

מרק טעיםםםםם!!!
קל להכנה ומשביע!
אפרת, תודה על אתר המושלם, כל מתכון שאני צריכה אני נכנסת רק לאתר שלך- מתכונים קלים, טעימים והאתר מעוצב בצורה כל כך יפה ומגרה!!
בקיצור- תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 2.02.2021)

נראה מעולה 😍
תודה לך!

אוריאל (12:49 2.01.2021)

חייבים להוסיף קישוא למרק או שלא חייבים?

מתכונים ב-10 דקות (13:32 2.01.2021)

אפשר לוותר 🙂

שרון (19:16 17.12.2020)

מרק מעולה! הוספתי כרובית וקצת אטריות.

מתכונים ב-10 דקות (19:51 17.12.2020)

נראה מעולה שרון!
תודה שחזרת לשתף❤️

מיה (16:28 12.12.2020)

היי
מרק מושלם. תודה. אם מכפילים כמויות להכפיל גם את המים ל12 כוסות?

מתכונים ב-10 דקות (19:08 12.12.2020)

היי מיה,
כן 🙂

רינה (מרכז) (20:20 15.11.2020)

המרק כל כך טעים! לא הספקתי לסיים אותו וכבר חצי סיר חוסל! תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (22:27 15.11.2020)

שמחה לקרוא שאהבת רינה 🙂
שבוע נפלא

ויקטור (19:20 8.11.2020)

המרק מושלם.
מתכון מעולה
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:47 8.11.2020)

תודה ויקטור, שמחה שנהנית 🙂

יהודית (13:21 5.11.2020)

הכנתי עכשיו. נראה מושלם!! איזה באסה שאני לא יכולה להריח…. הצטננתי קשות

מתכונים ב-10 דקות (13:53 5.11.2020)

כיף לקרוא יקירה, החלמה מהירה תרגישי טוב♥

הודיה (19:24 21.12.2020)

חחח גמלי היה כך – צינון עם חוסר חוש ריח בסוף יצאתי חיובית לקורונה
4 ימים בבית ושוחררתי עם חיסון טבעי ל3 חודשים

לאה (11:56 5.11.2020)

יש לי שאלה- יש מה לעשות שהגריסים לא יספחו כ”כ הרבה מים?
אם רוצים להכין את המרק ליום למחרת, שיישאר מרק ולא יהפוך לכמעט עיסה..?

מתכונים ב-10 דקות (12:45 5.11.2020)

היי לאה,
במידה ותרצי יום למחרת לאכול את המרק תצטרכי להוסיף עוד נוזלים למרק
אין דרך למנוע מהגריסים לספוח נוזלים

סופש נעים♥

לאה (12:47 5.11.2020)

תודה רבה

מ. (09:38 3.11.2020)

לאיזה גיל מתאים אכילה של גריסים? אני מתכוונת לילדים קטנים. מאיזה גיל מותר?

מתכונים ב-10 דקות (10:37 3.11.2020)

היי יקירה
אין בעיה לתת לילדים קטנים גריסים מבחינה תזונתית אם זו שאלתך
יש רק סכנת חנק חלילה, לכן אציע לך לטחון את המרק והגריסים

———-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

מ. (21:05 4.11.2020)

סכנת חנק? אוי.. לגיל 3 זה יותר מתאים? אין לי מטחנה.

ד.א.
את לא הופעת לפני כמה חודשים בתוכנית הבוקר של אברי וטלי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:54 5.11.2020)

אני חושבת שזה מתאים לגיל 3 ומעלה וכמובן שתמיד כדאי להיות לידם כשהם אוכלים.
ונכון, הופעתי בתוכנית 🙂

מ. (08:15 11.11.2020)

תודה 🙂

ד.א.
יהיה נחמד אם הקטע שהיית שם יעלה לאתר שלך. דיברת מאוד יפה והסברת להם איך עושים ממרח חומוס בקלות.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:50 11.11.2020)

❤️

מירי (09:31 24.09.2020)

מתכון נהדר ונראה קל. האם אין צורך להשרות את הגריסים כדי שהבישול לא יהיה ארוך מידי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:54 24.09.2020)

אפשר למרות שזמן הבישול הוא לא ארוך יחסית.

מירי (14:59 24.09.2020)

השריתי בכל זאת לשעתיים. בישלתי מעל שעה וכדי שלא יהיה סמיך מידי הוספתי עוד 3 נוזלים. יצא מצויין. תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:04 24.09.2020)

מעולה 🙂

לימור (22:38 15.08.2020)

יצא מרק מושלם! תודה רבה אפרת על עוד מתכון נהדר!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:43 15.08.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה לימור

נועה (19:05 13.05.2020)

מה את אומרת? נראלך יהיה טעים להוסיף גם דלעת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:55 13.05.2020)

כן אפשר.

שרה (12:21 28.04.2020)

האם כוסברה הכוונה לעלים בלבד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:49 28.04.2020)

כן.

לירון (16:51 9.04.2020)

תודה על המתכונים המצוינים, גם לטבעונים :-). המרק יצא נהדר (בלי אבקת מרק כי אני לא אוהבת). זאת הזדמנות לאחל לך להתחדש על האתר המקסים. חג שמח!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:26 9.04.2020)

תודה לירון ❤️

נעמה (13:27 3.04.2020)

אין לי פטרוזיליה או כוסברה.. אפשר לוותר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:00 3.04.2020)

תכיני בלי אבל אם יש לך עלים אחרים כמו סלרי או שמיר מומלץ להוסיף.

אנסטסיה (09:48 4.03.2020)

מרק מעולה!!!! אני מכינה אותו קבוע! הבת שלי בת ה3 מטורפת עליו!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:00 4.03.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה אנסטסיה.

ליבי (22:38 3.02.2020)

היי ,שמתי בטעות קצת יותר מדי פלפל שחור, יש דרך לתקן? או שהלך המרק … 😦

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:36 4.02.2020)

אפשר לדלדל אותו ע”י הוספת מים ואח”כ לשפר תיבול לפי הטעם.

נועה מלכה (10:50 29.01.2020)

שלום
אני רוצה להכין את המרק למישהו חולה שלא יכול לאכול כל דבר. האם אפשר להחליף את הגריסים והעדשים באורז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 29.01.2020)

כן. אפשר להוסיף למרק כשני שליש אורז לבן 20 דקות לפני סיום הבישול.
רפואה שלמה 🌸

שרון (19:14 21.01.2020)

אפשר לא לשים מרק עוף ? מה אפשר במקום ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 21.01.2020)

אפשר לוותר על אבקת המרק ולהמליח יותר לפי הטעם.

דבי גל (21:55 9.02.2020)

במקום מרק עוף ניתן לשים כפית חווייג\’ וחצי כפית כורכום. אם אינכם מצחוניים, ניתן להכין ציר מרק מעוף אמיתי עם ירקות: בצל, גזר, סלרי ומים להרתיח ולבשל עד שיש ציר טעים, אותו ניתן לשמור במקרר למרקים, במקום אבקת מרק[.

יוסי הסטודנט (22:26 18.01.2020)

יצא לנו מעולה!! תודה רבה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 19.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 13.01.2020)

תודה חפצי 💖

טליה (13:26 12.01.2020)

מה מומלץ יותר: שמן זית או קנולה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 12.01.2020)

לא מאוד משנה. אני משתמשת בשמן זית.

רעות (12:01 6.01.2020)

האם ניתן לשים גריסים רגילים במקום גריסי פנינה? ואם כן האם כמויות המים אותם כמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:48 9.01.2020)

כן אפשר, אין שינוי.

מירי (23:11 1.01.2020)

נראה נהדר. האם אין צטרך להשרות את הגריסים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:15 1.01.2020)

היי מירי,
לא חובה להשרות אבל יש לשטוף היטב ולסנן.

רעות (09:08 26.12.2019)

עוד מתכון קליל ומהיר, תוצאה מפנקת ומחממת!
הבן שלי בן השנתיים מטורף עליו וגם בעלי 🙂
תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:14 26.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רעות

רבקה ניראייב (19:45 15.12.2019)

יצא סוף !! אני לא טובה במטבח אבל זה כל כך פשוט, קל והכי חשוב יצא טעים !!
תודה על מתכון מקסים . אפילו פחדתי להוסיף כמון אבל החלטתי להעיז וזה רק מוסיף !!! ממליצה בחום ! ❤

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 15.12.2019)

נראה מעולה!
תודה רבקה 🙂

ספיר (10:04 13.12.2019)

אני רוצה להוסיף 500 גר’בשר, באיזה שלב ניתן להוסיף אותו וכמה זמן לדעתך צריך להתבשל? (הרבה יותר מהגריסים, מן הסתם..)
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:24 13.12.2019)

איזה בשר זה? זה נתח שלם?

ספיר (12:39 13.12.2019)

כתף עגל.. מה את אומרת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 13.12.2019)

תצטרכי לבשל את המרק כ-3 שעות כדי שהבשר יתרכך.
אם יש לך סיר לחץ אפשר לבשל את הבשר במשך כ-45 דקות ורק אז להוסיף אותו למרק (עם המים שהבשר בושל בהם).

דבי גל (21:59 9.02.2020)

בשר כתוספת למרק: יש צורך לסגור את הבשר לפני שמניחים במרק ואז הוא נשאר עסיסי ומתבשל היטב. סגירת הבשר יכולה להיעשות ע\”י גלגולו בקמח וטיגון קל במעט שמן זית עד לסגירה ורק אח\”כ להכניסו למרק. מומלץ להשתמש בבשר ראש.

אתי (09:25 13.12.2019)

אפשר גם עם גריסים רגילים לא פנינה? האם זה יותר זמן בישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:22 13.12.2019)

כן אפשר. זמן הבישול יכולה להתארך קצת (לא משהו משמעותי).

אמא ל 6 חמודים (00:49 13.12.2019)

מתכון מעולה מדוייק יצא פצצה. בפעם הבאה אפחית את הגריסים אבל יצא מצויין. אתר מצויין. תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:55 13.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

תמר (06:32 12.12.2019)

מרק טעים וקל להכנה. ממליצה גם למתקשים במטבח (:
אישית הורדתי לחצי כוס גריסים כך שהיה איזון בין הירקות לגריסים.
תודה אפרת 🙋🏻‍♀️

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 12.12.2019)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

הרצל (08:12 11.12.2019)

מרק מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:49 11.12.2019)

שמחה שאהבת 🙂

שואנה (19:12 10.12.2019)

היי, יצא טעים מאוד אך הגריסים התנפחו והמרק נהיה סמיך…כמו דייסה…הוספתי מים אך במקרר יום למחרת שוב הגריסים ספחו הכל חשוב כמו דייסה … למה זה קורה?…פתרון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 10.12.2019)

זה קורה כי הגריסים ממשיכים לספוח נוזלים.
תוסיפי מים לפי המרקם הרצוי.

רחלי (21:18 9.12.2019)

אני בשלב של ההמתנה 30 דקות ואני מגלה ששמתי גרישה במקום גריסים 😭
יש מה לעשות עם זה?
זה נראה כמו דייסה 😥

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 10.12.2019)

היי רחלי, אם זה נעשה סמיך מידי אפשר לדלל במים ולשפר תיבול לפי הטעם.

אילנה (12:40 28.11.2019)

היי אפרת יש לי גריסים רגילים האם אני צריכה להשרות אותם במים לפני ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 28.11.2019)

לא חובה להשרות אבל יש לשטוף היטב ולסנן.

שירה (18:47 10.11.2019)

הכנתי ויצא מדהיםםם- כמו כל המתכונים שלך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:00 10.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה

זהבה (11:59 2.10.2019)

שלום,

איך אני יכולה לשלב את הגרונות הודו במרק?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:02 2.10.2019)

אפשר להוסיף אותם לאחר טיגון הבצל ולהמשיך במתכון כרגיל.

דנה (20:22 21.09.2019)

אני גרה בחו״ל מגיל צעיר ואף עם לא בישלתי, תמיד הזמנתי אוכל למורת רוחי של אימי המרוקאית! בישול תמיד נראה כל כך מסובך ואף פעם לא מצאתי מתכונים שאומרים בדיוק מה צריך לעשות ומה הכמויות (״קצת״ או ״לפי הטעם״ לא ממש עוזר לאנשים כמוני שאפילו תבלינים אין להם בבית). אחרי הרבה שנים של הזמנות אוכל ממסעדות, נאלצתי להתחיל לבשל כי הפכתי לאמא 🙂 כל ההקדמה הארוכה הזאת היא כדי להגיד לך תודה באמת ענקית, על המתכונים הפשוטים והטעימים שלך, על ההסברים המדויקים איך בדיוק להכין וכמה זמן. רציתי שתדעי שאת עוזרת גם לנשים כמוני שלא נגעו בסיר אף פעם ולעולם המקרר היה ריק ממצרכים. אני מבשלת כל יום בזכותך ואפילו הדפסתי את רוב המתכונים ועשיתי לעצמי ספר. כל המתכונים ממש בריאים ואם יש לי שאלה, אני פשוט קוראת את התגובות ותמיד מוצאת תשובה. תודה ענקית מכל הלב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 21.09.2019)

כיף גדול לשמוע!
תודה לך ושנה טובה ומתוקה 💝

דורית (11:26 2.09.2019)

מתכון מעולה ומדוייק. הכנתי כבר כמה וכמה פעמים וכולם אוהבים את המרק הזה.
ובכלל זה האתר הכי טוב למי שמבשל. יש פה פשוט הכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:15 2.09.2019)

תודה דורית 🙂

עטרה שירה בן דוד (07:00 26.03.2019)

כוס מדידה?:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 26.03.2019)

כן או כל כוס בנפח של 240 מ”ל כמו זו שבתמונה שצירפתי

שיר (14:26 26.02.2019)

היי אפרת,

את חושבת שיתאים לשלב כאן מש או עדשים מסוג מסוים? אם כן, באילו כמויות?

תודה רב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 26.02.2019)

כן, אפשר לשים כשני שליש כוס שעועית מש או עדשים ירוקות (מומלץ להשרות כשעתיים לפחות לפני ההכנה).

יוכי (11:28 22.02.2019)

בוקר טוב. מה אפשר במקום אבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 22.02.2019)

אפשר לוותר על אבקת המרק ולהמליח יותר לפי הטעם.

ב.צ. (16:58 18.02.2019)

מרק מושלם ובכלל כל המתכונים מושקעים ומדוייקים.
אני הוספתי את התפו”א והגזר,כקוביות וגם מגורר.
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 18.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה 🌷

אפי (21:10 6.02.2019)

מתכון מעולה שידרגתי עם במיה לאחר 30ד בישול ..תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 6.02.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן

אורן (21:18 28.01.2019)

אפשר להוסיף דלעת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 28.01.2019)

כן.

ענת פלצמן (12:08 16.01.2019)

הכנתי עכשיו ויצאה מעולה! הוספתי כמה פטריות שהיו לי. יצא טעים מאוד באמת 10 דקות עבודה ! תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 16.01.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

נתי (11:48 9.12.2019)

טיגנת אותם?

דורית (17:08 9.01.2019)

הכנתי עכשיו יצא מושלם !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 9.01.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה דורית

אסתר (11:36 7.01.2019)

היי אפשר להשתמש בגריסים רגילים ולא בגריסי פנינה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:57 7.01.2019)

כן.

דוד מלול (14:03 18.12.2018)

היי , עכשיו הכנתי את המרק מתכון מושלם, מרק גריסים טעים מאוד , אין עלייך , תודה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 18.12.2018)

תודה דוד, שמחה שיצא טעים 🙂

רחלי (18:56 17.12.2018)

יצא טעים מאודדד , הוספתי סלרי וחוויג למרק במקום כמון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:26 17.12.2018)

מעולה 🙂
תודה רחלי

רעות (13:25 7.12.2018)

מוצלח מאוד!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:44 7.12.2018)

תודה רעות 🙂

רונית (12:26 28.11.2018)

מרק מצויין. תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:08 28.11.2018)

תודה רונית, שמחה שאהבת 🙂

אסתי (09:04 25.11.2018)

שאלה נוספת,
אני מצאתי את המתכון בקטגוריהמתכונים דיאטטים
חשבתי שתפו”א וגריסים משמינים לא ?
האם נכון שקטניות + פחמימה = חלבון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 25.11.2018)

היי אסתי,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר להכין את המרק בסיר לחץ. להסבר כללי על בישול בסיר לחץ כדאי לקרוא את הפוסט הזה- איך משתמשים בסיר לחץ.
מרגע שהסיר שורק יש לבשל כ-20 דקות.
בכל המרק יש תפוח אדמה בינוני אחד. אפשר גם לוותר עליו ולשים במקום קישוא נוסף.
לגבי הגריסים, אלה דגנים (לא קטניה). הגריסים תורמים לתחושת שובע, טובים למערכת העיכול, מסייעים באיזון רמות הסוכר ובתהליך הרזיה. שכנעתי ? 😉

אסתי (08:59 25.11.2018)

היי אפרת,
מאז שגיליתי את האתר (לאחרונה)
אני מבשלת בלי סוף, איזה כייף לגוון במיוחד שהכל קליל וטעים,
הייתי רוצה לדעת איך להכין את המרק בסיר לחץ? ומה זמן הבישול?
תושה רבה.

יהודית (21:52 22.11.2018)

צריך להשרות קודם את הגריסים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 23.11.2018)

מספיק לשטוף אותם היטב ולסנן. אין צורך להשרות.

מיכל (08:49 13.11.2018)

הי אפרת, מה אפשר לשים במקום הקישוא? עוד גזר יתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 13.11.2018)

כן.

נעמי (12:37 6.11.2018)

היי, מתאים להוסיף קולורבי ובטטה?
להכפלת או השלשת כמות שמים כמות חומרים כפולה?
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 6.11.2018)

נכון, יש להכפיל את כל הכמויות בהתאם.
אפשר להוסיף קולורבי ובטטה.

שיר שאול (10:37 6.11.2018)

היי! מעוניינת להכין היום! אם אני רוצה כמות כפולה פשוט להכפיל מהכל כמויות? או יש הצעה אחרת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 6.11.2018)

כן, להכפיל את כל הכמויות ב-2.

גל (18:39 21.10.2018)

ואו
מדהים!
גם בריא ומזין בלי להתפשר על הטעם
וגם קל להכנה
מתכון מושלם לאמהות עסוקות במיוחד .
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 21.10.2018)

תודה גל, שמחה שאהבת 🙂

רון (01:06 22.09.2018)

הכנתי פעמיים, ממש תענוג. שמתי גם תמונה בפייסבוק וכשאנשים ביקשו מתכון שמתי קישור אלייך.
כל הכבוד 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 22.09.2018)

תודה רון 🌺

תהל (15:01 19.08.2018)

בדיוק עכשיו אני מריחה את הריח הנפלא של המרק!
טעמתי ולא יכולתי להפסיק!
תודה על המתכון המוצלח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:22 19.08.2018)

שמחה שאהבת 🙂

מירי (23:31 7.07.2018)

היי רעות הכנו בבית כל הילדים אכלו יצא ממש מושלם!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 8.07.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂

ענבל בלינדרמן (20:18 24.05.2018)

היי אפשר לקבל מתכון של מרק גריסים בלי תפוח אדמה ובלי ציר מרק עוף או אבקת מרק עוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 24.05.2018)

היי ענבל,
את יכולה להכין את המרק הזה בלי תפו”א ולוותר על אבקת המרק. במקום תפו”א אפשר להוסיף קישוא נוסף.
ממליצה לטעום את המרק בסוף הבישול ולהמליח יותר לפי הטעם.

שלג (17:25 22.04.2018)

יצא טעים כל כך!!!!!!!!!!!!!!!! בדיוק אוכלים

שלג (17:20 22.04.2018)

היי יצא מעולה ריח מושלם בדיוק אוכלים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 22.04.2018)

שמחה שאתם נהנים 🙂

אסתר (18:08 27.03.2018)

אפשר להוסיף למרק אפונה קפואה ואולי גם עגבניות שרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 27.03.2018)

כן אפשר.

עינת (11:43 15.03.2018)

היי אפרת

מה אפשר במקום אבקת מרק ולא מלח שכבר יש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:31 15.03.2018)

היי עינת,
אם את אוהבת כמון לדעתי הוא ייתן את הטעם. אם יש לך חוואיג’ למרק זה גם יכול להיות תחליף לאבקת מרק.

עינת (21:20 21.03.2018)

תודה .

הלן שיפרון (10:31 27.02.2018)

מרק מעולה. תודה. אצלנו נקרא “מרק פנינים”. מצוין כתרופה לשפעת לצמחונים !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:39 27.02.2018)

תודה הלן 🙂
יום מקסים

עדינה (14:34 18.02.2018)

מרק מדהים סמיך טעים ומשביע. מתאים לימות החורף הקרים.נזלל כולו והוזמן עוד סיר .תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 18.02.2018)

תודה עדינה 🙂

רחל (20:30 17.02.2018)

כל מתכון ‘פצצה’, קל, מהיר והכי חשוב טעיםםם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 17.02.2018)

תודה רחל 🙂

אורית (14:34 12.02.2018)

ניתן להוסיף גרונות למרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:19 12.02.2018)

אפשר בהחלט.

שרון (11:04 26.01.2018)

היי אפרת! אני מכין כרגע את המרק. בשלב הבישול של הירקות יוצא לי מלא קצף מעל המים. זה תקין? מה אני צריך לעשות??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 26.01.2018)

היי שרון,
זה בגלל הגריסים. בעזרת כף גדולה תסיר את הקצף מהחלק העליון ותמשיך לבשל רגיל.

אצילה (09:22 7.01.2018)

מעולה~~~~~

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 7.01.2018)

תודה אצילה, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא

חיה (09:56 5.01.2018)

יצא טעים!!! תודה רבה!!!
אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 5.01.2018)

היי חיה,
בגדול כן אבל אם שמת תפו”א במרק אז פחות מומלץ.
שבת שלום 🙂

עדינה (14:36 18.02.2018)

הקפאתי את המרק.טעים גם הפשרה כולל תפוא.אך אין כמו מרק טרי ומהביל.

עדי (19:47 4.01.2018)

קניתי גריסים רגילים ורק עכשיו שמתי לב
זה בעיה מבחינת הבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 4.01.2018)

אין בעיה.

אדוה (11:49 3.01.2018)

היי אפרת, תודה על המתכון
אפשר להוסיף עוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:56 3.01.2018)

כן אפשר להוסיף לאחר טיגון הבצל. לטגן את העיוף משני הצדדים ואז להוסיף את יתר החומרים.

עמליה (21:38 2.01.2018)

היי אפרת, שאלה. החומרים מוכנים וכבר בסיר ופתאום ראיתי שבשקית של הגריסים יש חרקים. יש לך רעיון לקטניות אחרות עם אותו מצרכים? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:26 2.01.2018)

סורי ראיתי רק עכשיו. אם יש לך שעועית לבנה או גרגירי חומוס משקית קפואה אפשר לשים כ- 3/4 שקית.
אפשר גם לשים קינואה או בורגול או אטריות דקות במקום הגריסים.

עמליה (22:44 2.01.2018)

לא נורא, הוספתי עדשים אדומות ויצא ממש טעים!! אשמור את האפשרויות ששלחת לפעם הבאה..
תודה רבה ולילה טוב:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:51 2.01.2018)

שמחה שהסתדרת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
לילה טוב

סיטאר (17:26 1.01.2018)

ממש טעיםםם כולם התלהבו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:46 1.01.2018)

שמחה שאהבת 🙂

רינת (08:57 1.01.2018)

תודה על התשובה

רינת (10:00 27.12.2017)

היי

עכשיו אני מכינה את המתכון

האם זה משנה אם מכסה את הסיר או לא עד שהמים מבעבעים כלומר אחרי שמזגתי את המים הרותחים כלומר לאחר ששמתי את הירקות ולפני הנמכת האש ל30 דקות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:29 27.12.2017)

היי רינת,
זה לא משנה. חשוב רק לכסות את הסיר בבישול עצמו שזה אומר לאחר הרתיחה והנמכת האש.

סוזן (13:39 26.12.2017)

היי אשמח לדעת אם אפשר להוסיף כדורי בשר למרק? ואם כן באיזה שלב כדי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 26.12.2017)

היי סוזן,
לאחר 10 דקות של בישול המרק אפשר להוסיף את כדורי הבשר (כדורי הבשר צריכים 25-30 דקות בישול).

אירית (16:57 24.12.2017)

מכינה עכשיו, שמתי בטטה וגזר כי זה מה שהיה לי, וגם אין לי פטרוזיליה, איזה תבלין יכול להחליף אותה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:02 24.12.2017)

אפשר לשים עלי כוסברה או עלי סלרי.

רותם (12:01 24.12.2017)

ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה יבשה אם אין לי טריה? או שכבר עדיף בלי..
בתודה מראש..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 24.12.2017)

אפשר להוסיף כחצי כפית אבל אם יש לך עלים טריים אחרים כמו סלרי, כוסברה או שמיר עדיף לשים במקום הפטרוזיליה.

זיוה (13:06 22.12.2017)

צריך להשרות את הגריסים לילה לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:38 22.12.2017)

לא חובה.

קובי סלע (12:55 22.12.2017)

כך נראה מרק הגריסים שאני מכין.
מרק גריסים עם ירקות שטורפים אצלי באופן קבוע בכל חורף.
הבעיה היא שלא משנה איזה גודל סיר אכין הוא אף פעם לא יספיק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:06 22.12.2017)

נראה מצוין!
תודה על השיתוף 🙂

טניה (17:04 18.12.2017)

נראה לך מומלץ אולי להוסיף פטריות חתוכות מקופסת שימורים? במידה וכן, באיזה שלב להכניס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 18.12.2017)

היי טניה,
עדיף פטריות טריות כי הן מפרישות למרק את טעמן אבל אם אין לך ואת בכל זאת רוצה אז אפשר להוסיף כרבע שעה לפני סוף הבישול.

סיון (20:54 15.12.2017)

המתכון ממש טעים,הכנתי לילדים והם ממש התלהבו הסיר נגמר בשניות, ממולץ ביותר. (אני הוספתי גם חווג מרק ממש טעים)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 16.12.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה סיון.

חוי (12:06 26.12.2017)

כמה חוויג הוספת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:39 26.12.2017)

שימי כפית שטוחה.

נופית (21:45 12.12.2017)

יאמיייייייי, ניסיתי את המתכון שלך לפני כמה חודשים ומאז בעלי מבקש אותו לפחות פעם בשבוע!! אחד המרקים הטעמים!!
ד”א טיפ קטן אני אישית מוסיפה גם כרפס (סלרי קצוץ) ומעט איטריות דקות.
תודה על המתכון 💕

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:06 12.12.2017)

תודה נופית, נראה מעולה!

יעל נחושתן רבשטין (14:10 24.12.2017)

באיזה שלב הוספת את הסלרי? של הירקות או של התבלינים? רק גבעול או גם עלים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:50 24.12.2017)

היי יעל,
את הגבעולים הקצוצים מומלץ להוסיף בהתחלה עם הירקות. את עלי הסלרי מומלץ להוסיף לקראת הסוף יחד עם עלי הפטרוזיליה.

אביטל (17:51 5.12.2017)

וואוווו טעים טעים מכינה אותו פעם בשבוע וכולם נהנים.תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 5.12.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אביטל

ורוניקה (09:05 5.12.2017)

היי אפרת.
לא אוהבים אצלי בבית גזר, מה אפשר לשים במקום?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:16 5.12.2017)

היי ורוניקה,
אפשר לשים במקום בטטה קטנה או דלעת. אפשר גם להוסיף קישוא נוסף במקום.
יום נפלא 🙂

מורן ציוני (14:37 21.11.2017)

וואוווווווווו יצא מושלם!!!!!!!
תודה רבה 😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:58 21.11.2017)

תודה מורן, שמחה שאהבת 🙂

מיטל לביא (20:05 20.11.2017)

מרק מהממם לא חשבתי שיצא ככה טוב ביחוד שהתהליך קל ממש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 20.11.2017)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אפרת (22:33 15.11.2017)

הייי,
האם ניתן להוסיף כרישה?
אם כן, מתי וכמה..
האתר ליגה!
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:07 16.11.2017)

כן, אפשר להוסיף כחצי כוס כרישה קצוצה לאחר טיגון הבצל.

חני (12:27 10.11.2017)

נשמע מתכון מעולה. את התבלינים מוסיפים רק לאחר חצי שעה של בישול? האם הבנתי נכון? ואם כן מדוע?
תודה על האתר המקסים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:38 10.11.2017)

היי חני,
אני אוהבת לתבל לאחר הבישול שהטעמים התגבשו. כמובן שאפשר לתבל גם לפני. זה לא משנה.
שבת שלום 🙂

מיטל (14:46 31.10.2017)

היי…מעוניינת להכין אבל יש לי גריסים רגילים.. זה מתאים? אפשרי?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:08 31.10.2017)

אין בעיה רק יכול להיות שמשך הבישול יתארך בכ-10 דקות נוספות. פשוט כדאי לטעום את הגריסים ולוודא שהם מוכנים.

רויטל (09:47 24.09.2017)

היי אפשר להוסיף עוף למרק? אם כן מתי צריך להוסיף אותו? בהתחלה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:36 24.09.2017)

כן אפשר להוסיף בהתחלה. לטגן קצת משני הצדדים ואז להוסיף את יתר החומרים.

מלכה (14:55 6.07.2017)

שלום אפרת יקרה,
אני מאוד רוצה להכין את המרק הזה אבל מכיוון שאני נמנעת מכוזברה/פטרוזיליה וכו׳ (בשל בעית התולעים וקושי הבדיקה)
ומכיוון שאני יודעת שהכוסברה והפטרוזיליה מוסיפים המווון טעם לתבשיל אז רציתי לשאול אם עדיין המרק יצא טעים ללא העלים הנ״ל?
או שיש תחליף או אולי עדיף להכין משהו אחר.
תודה על כל המתכונים הנהדרים!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (19:29 6.07.2017)

היי מלכה,
העלים בהחלט מוסיפים טעם למרק אבל אני חושבת שייצא טעים גם בלי זה.
אם במקרה יש לך תבלינים מיובשים של כוסברה או פטרוזיליה אפשר לשים כחצי כפית.

מלכה (18:50 7.07.2017)

לא הוספתי את העלים והמרק יצא מאוד טעים גם בלי. תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (18:56 7.07.2017)

תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום 🙂

תהילה (08:58 26.10.2017)

מלכה,
לגבי התועלים והבדיקה אפשר לקנות ירקות עלים מחסלט או חברת בודק שלטעמי מומלצת יותר

רות (07:26 7.01.2018)

תשרי את העלים במים עם חומץ לדקות אחדות. החרקים יצופו .
אני שוטפת גם את העוף במים עם חומץ, לא יאומן איזה לכלוך יורד.

שרון (22:39 30.03.2017)

האם ניתן להחליף את אבקת המרק בחוויאג’ למרק? אם כן- כמה לשים, ואם לא- מה החלופות האפשריות + כמויות?

מתכונים ב-10 דקות (22:47 30.03.2017)

היי שרון,
במקום אבקת מרק אפשר לשים כפית מלאה חוויאג’ למרק ואולי קצת יותר מלח, לפי הטעם.

ריקי (11:22 9.03.2017)

שלום
1. תודה על המתכון
2. הכנתי את המרק אבל שחכתי לשטוף את הגריסים והמרק מוכן!
מה לעשות??
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:30 9.03.2017)

היי ריקי,
לצערי אין כל כך מה לעשות בשלב זה. תטעמי את המרק, אם הטעם בסדר אז אין בעיה 🙂

איריס פרג (10:17 28.02.2017)

יצא אליפות טעים מאוד

מתכונים ב-10 דקות (10:21 28.02.2017)

תודה איריס, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

יעל (13:58 23.02.2017)

המרק המנצח אצלנו בבית! תודה רבה:-)

מתכונים ב-10 דקות (14:33 23.02.2017)

שמחה לשמוע 🙂

רוזי (17:52 30.01.2017)

היי אפרת. יש לי שמיר… האם אפשר במקום פטרוזיליה?

מתכונים ב-10 דקות (20:18 30.01.2017)

כן רוזי, אפשר.

ריקי (18:37 15.01.2017)

הכנתי עכשיו וזה לא רק מריח טוב זה גם טעים מאד תודה לך אפרת על כל מתכון ומתכון

מתכונים ב-10 דקות (20:16 15.01.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ריקי ובתאבון

עינת (16:52 8.01.2017)

הכנתי היום את המרק גריסים לפי המתכון הזה ויצא מושלם וטעים ביותר. תודה רבה לך

מתכונים ב-10 דקות (19:25 8.01.2017)

תודה עינת, שמחה שיצא טעים 🙂

ליאור (19:33 4.01.2017)

ערב טוב,
ניתן להשתמש בחיטה במקום גריסים? אין לי כרגע גריסים… 😕

מתכונים ב-10 דקות (21:08 4.01.2017)

היי ליאור,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.

חביב (21:37 2.01.2017)

הכנתי מרק גריסים . הצבע מעולה . המרק סמיך וטוב. והעיקר טעים מאוד . תודה על המתכוון . אני ממשיך לנסות מתכונים אחרים

מתכונים ב-10 דקות (21:53 2.01.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

נועה (21:20 27.12.2016)

ווואווו.. זה יצא מהמם..
אני ובעלי פשוט התענגנו על כל ביס..י’מוכשרת.

מתכונים ב-10 דקות (22:59 27.12.2016)

תודה נועה, שמחה שנהניתם 🙂
חג שמח

דניאל (11:10 27.12.2016)

היי .. במידה ואין לי אבקת מרק אני צריכה להוסיף משהו אחר במקום?
יש לי אבקת מרק פטריות בבית אבל פחות בא לי על הטעם של פטריות

מתכונים ב-10 דקות (11:47 27.12.2016)

היי דניאל,
אפשר לתבל ביותר מלח ולא מומלץ לוותר על הכמון.
יום נפלא 🙂

דניאל (13:15 27.12.2016)

בשום פנים ואופן לא מוותרת על הכמון אני אוהבת מאוד!!
תודה רבה יצא סוף הדרך!!!
פשוט במקום אבקת מרק שמתי מרק עוף ויצא מושלם!

מתכונים ב-10 דקות (13:20 27.12.2016)

מעולה 🙂
שמחה שיצא טעים, תודה שחזרת לעדכן!

אולגה (20:29 19.12.2016)

מתכון נהדר!!!! כל המשפחה פשוט נהנתה

מתכונים ב-10 דקות (20:32 19.12.2016)

תודה אולגה, שמחה שנהניתם!

ליבי (09:37 13.12.2016)

אחד המרקים המושלמים שאכלתי בחיי!
תודה על מתכון מנצח!

מתכונים ב-10 דקות (09:50 13.12.2016)

תודה ליבי, שמחה שאהבת 🙂

ליאת (19:34 11.12.2016)

משום מה לא יצא לי טעים הכמון מורגש מה אפשר להוסיף בכדי לתקן את התיבול

מתכונים ב-10 דקות (20:14 11.12.2016)

היי ליאת,
אולי את לא אוהבת כמון. את יכולה להוסיף עוד 1-2 כוסות מים כדי לדלל את הטעם של הכמון. לאחר מכן תוסיפי מלח ואבקת מרק לפי הטעם.

אלי (06:33 23.01.2017)

להוסיף טיפטיפת אגוז מוקט או קינמון –לפי הטעם

דודו (19:38 8.12.2016)

אפשר להוסיף כרפס . במידה וכן כמה ? האם רק העלים אואםשר להוסיף את גבעול ???

מתכונים ב-10 דקות (21:14 8.12.2016)

כן דודו, אפשר לשים 1-2 גבעולים קצוצים + כחצי כוס עלים קצוצים.

אור (17:46 5.12.2016)

יצא מרק אחלה טעים מזין ועשיר
הוספתי פטריות חתוכות וסלרי

מתכונים ב-10 דקות (19:01 5.12.2016)

תודה אור, שמחה שאהבת 🙂

מירי (11:09 30.11.2016)

יצא מעולה !

מתכונים ב-10 דקות (11:13 30.11.2016)

תודה מירי, שמחה שאהבת 🙂

מרים (10:19 24.11.2016)

בוקר טוב

הכנתי ויצא מושלם!
חורפי טעים ומזין!
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (10:54 24.11.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה מרים 🙂

מרים (09:40 23.11.2016)

שלום

האם לא צריך להשרות לפני כן את הגריסים במים? או שמספיק רק לשטוף ולסנן?

תודה רבה!
מרים

מתכונים ב-10 דקות (09:49 23.11.2016)

היי מרים,
לא חובה להשרות גריסים אבל חשוב לשטוף אותם היטב עם מסננת מתחת לברז עד שהמים יוצאים נקיים (כמובן שאם יש לך זמן את יכולה להשרות אבל זה לא חובה).
יום מקסים 🙂

מרים (11:12 23.11.2016)

תודה רבה על התגובה המהירה!
אחזור לעדכן

יעל (07:27 23.11.2016)

בוקר טוב אפרת, אפשר להחליף את הקישוא בתרד ו/או ברוקולי? תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:22 23.11.2016)

בוקר אור 🙂
אפשר לוותר על הקישוא בכלל או לשים גזר נוסף.
בלי קשר אפשר גם להוסיף כחצי כוס עלי תרד קצוצים בסוף הבישול (יחד עם הפטרוזיליה).
יום מקסים 🙂

לימור (16:31 17.11.2016)

היי, לא אמרת מה עושים עם הגריסים
נראה טעים אני אנסה אותו
אני מתארת לעצמי ששמים את הגריסים יחד עם המרק או מרתיחים בנפרד?

מתכונים ב-10 דקות (16:35 17.11.2016)

היי לימור,
את הגריסים מוסיפים עם הירקות (ראי שורה ראשונה באופן ההכנה).
בהצלחה 😉

לימור (09:59 23.11.2016)

תודה רבה, יצא טעים מאוד

מתכונים ב-10 דקות (10:03 23.11.2016)

שמחה לשמוע! תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

פנינה (10:23 17.11.2016)

האם לגריסים רגילים תהליך הבישול זהה לגריסי פנינה?

מתכונים ב-10 דקות (10:59 17.11.2016)

היי פנינה,
לא אמור להיות שינוי למעט משך הבישול שאולי עשוי להתארך בכ10 דקות (כדאי פשוט לטעום את הגריסים ולוודא שהם מוכנים).

אירית (21:52 12.11.2016)

רוצה להכין את המרק למישהי אחרי לידה שלא אוכלת כרגע שום ובצל, יש לך רעיון איך לתבל שיהיה בכל זאת אעים בלי שום ובצל? גם למרק וגם לתבשילים אחרים7

מתכונים ב-10 דקות (23:06 12.11.2016)

היי אירית,
אין ספק שבצל ושום מוסיפים המון טעם, במיוחד במרקים. אם לא אוהבים אז אפשר להכין בלי ולתבל באבקת מרק שהיא מוסיפה בהחלט טעם. כיום יש אבקת מרק מחומרים טבעיים ואני ממליצה להשתמש בזה (יש של אסם, רשום על זה בטעם עוף אבל זאת אבקת מרק שהיא פרווה. מצוין על זה “רכיבים טבעיים בלבד”).
בהצלחה ושבוע טוב 🙂

יצחק (21:44 14.11.2016)

מה הכמויות הנדרשות ל2-3 מנות? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (01:05 15.11.2016)

היי יצחק,
חצי כוס גריסי פנינה
בצל קטן קצוץ
1 שן שום קצוצה
גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
תפו”א קטן חתוך לקוביות קטנות
קישוא קטן חתוך לקוביות קטנות
שליש כוס פטרוזיליה / כוסברה קצוצים
4 כוסות מים
תיבול: כפית אבקת מרק, רבע כפית כורכום, חצי כפית מלח, רבע כפית כמון, מעט פלפל שחור.

שרה (13:33 9.11.2016)

מכינה את המרק עכשיו וחייבת להבין מדוע מוסיפים את התבלינים רק אחרי חצי שעת בישול?
למה לא בהתחלה כשכל העסק מתגבש?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:10 9.11.2016)

היי שרה,
אפשר לתבל גם לפני הבישול וגם אחרי הבישול.

טלי (16:12 6.11.2016)

תודה רבה על המתכון של המרק מוצלח ביותר לא הפסיקו לאכול כך שביום שישי וגם שבת הכנתי הן המבוגרים והן הילדים אהבו מאוד מאוד
שאלה האם יש לך מתכון למש ?

מתכונים ב-10 דקות (18:55 6.11.2016)

היי טלי,
שמחה שהמרק יצא טעים 🙂
אין לי מתכון למש, מקווה להעלות בהמשך.

דפנה (09:26 4.12.2016)

היי!! מחכים למרק מש…. חוץ מזה המתכונים שלך מוצלחים ביותר

מתכונים ב-10 דקות (09:29 4.12.2016)

היי דפנה,
מתכננת להכין ממש בקרוב..
תודה ושבוע נפלא 🙂

חנה (15:33 31.07.2017)

היי תודה על המתכון אפשר להוסיף גם בטטה ודלעת?

מתכונים ב-10 דקות (17:57 31.07.2017)

כן, אפשר בהחלט.

שלי (06:14 1.11.2016)

היי
אני צריכה את המרק לשמונה נפשות
איך לעשות עם הכמויות?
תודה ויום טוב

מתכונים ב-10 דקות (08:24 1.11.2016)

היי שלי,
ממליצה להכפיל את כל הכמויות ב-2 (מים לשים 10-12 כוסות).
יום נפלא 🙂

יעל (21:20 1.10.2016)

שלום אפרת,
תודה על המתכונים הנהדרים. המרק יצא טעים.
אפשר להשתמש במשהו אחר במקום קישוא? אפשר להשתמש בלקט ירקות?
תודה,
יעל

מתכונים ב-10 דקות (21:35 1.10.2016)

היי יעל,
אפשר להשתמש בלקט ירקות במקום הקישוא.
חג שמח ושנה טובה 🙂

tal (00:35 1.10.2016)

היי, האם יש תבלין אחר שבו אוכל להשתמש במקום אבקת מרק עוף?

מתכונים ב-10 דקות (08:33 1.10.2016)

היי טל,
אם רוצים לוותר על אבקת המרק יש לתבל ביותר מלח ולא כדאי לוותר על הכמון.
אם יש לך חוויאג’ למרק אפשר לשים בנוסף.
שנה טובה 🙂

לאה (18:55 4.05.2016)

אפשר להוסיף שמיר? זה שייך? (הטעם קשור?)
אני פשוט חולה על שמיר….
ותודה רבה על האתר!! הוא מדהים!! אני נכנסת אליו ומבשלת ממנו לפחות 3-4 פעמים בשבוע!

מתכונים ב-10 דקות (20:17 4.05.2016)

היי לאה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
לדעתי אפשר להוסיף שמיר, זה רק יוסיף לטעם.

David Hcohen (14:18 21.03.2016)

אחלה .
מהיר
זריז
וקופצני באנינות נהדרת לגרון

מתכונים ב-10 דקות (15:01 21.03.2016)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא

אודליה (11:20 29.02.2016)

מתכון ממש מעולה. הכנתי אותו כבר בפעם השניה. ויתרתי על המרק עוף והכמון והוספתי סלרי ושמיר. מומלץ בחום!

מתכונים ב-10 דקות (12:12 29.02.2016)

מעולה!
תודה אודליה ויום נפלא 🙂

מלי (14:16 28.02.2016)

יצא פנטסטי.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (14:39 28.02.2016)

שמחה לשמוע 🙂

הילה (12:09 10.02.2016)

בס”ד
מרק טעים מאוד
תודה רבה
אשמח לעוד מתכונים למרקים הבאמת מנצחים שלך
🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:54 10.02.2016)

תודה הילה!
אפרסם בהמשך מתכוני מרקים נוספים 🙂

דבי (14:07 1.02.2016)

היי!

עשיתי ויצא טעים.
(הוספתי הרבה ירקות).
הוספתי אחר כך גם כוסברה או כמון. לא יודעת מה. אבל נשפך לי ותר מדי והצבע מאד חזק יש מה לעשות?
תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (15:33 1.02.2016)

היי דבי,
באיזה צבע נצבע המרק?

דבי (15:52 1.02.2016)

תודה לך!
צהוב. אולי אפשר לקרוא לזה צהוב מעט! חרדלי.

מתכונים ב-10 דקות (15:57 1.02.2016)

אז עדיף להשאיר את זה כמו שזה אלא אם כן הצבע ממש מפריע ואז הפתרון הוא להוסיף עוד מים רותחים ולתקן תיבול בהתאם (בלי כמון הפעם 😉 )אבל אז גם המרק יהיה דליל יותר והצבע לא יעלם אלא יהיה פשוט חלש יותר.

אלי (06:26 23.01.2017)

חבל על הזמן.אפשר לנסות ולהוסיף גם
מעט בטטה שממתיקה מעט את התבשיל.ניסיתי והשתפר בפעם הבאה
אסים טיפת קינמון במקום כמון ואכתוב.אשמח לקבל תגובות.אלי.

מתכונים ב-10 דקות (08:26 23.01.2017)

נשמע מצוין.

רעות (22:01 31.01.2016)

מתכון מוצלח ביותר !פשוט וקל להכנה . תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (22:45 31.01.2016)

תודה רעות, שמחה שאהבת 🙂

שרון (11:09 29.01.2016)

רוצה להכין כמות וחצי – מה כמות כל אחד מהמרכיבים?לא צריך להשרות את הגריסים לפני?

מתכונים ב-10 דקות (11:14 29.01.2016)

היי שרון,
אפשר להשרות אבל לא חובה כל עוד את שוטפת את הגריסים היטב.
כמויות:
כוס וחצי גריסי פנינה
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
תפו”א גדול חתוך לקוביות קטנות
קישוא גדול חתוך לקוביות קטנות
3/4 כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב)
8-9 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית וחצי אבקת מרק, חצי כפית כורכום, כפית וחצי מלח, שליש כפית כמון (לא חובה), רבע כפית פלפל שחור

אורית (20:12 28.01.2016)

היי,שמתי בטעות תבלינים ישר אחרי המים זה בסדר?

מתכונים ב-10 דקות (20:20 28.01.2016)

זה בסדר 🙂

איה (22:05 26.01.2016)

עכשיו הורדתי מהגז מרק גריסים. נפלא!!!

איה זינגר (21:19 26.01.2016)

מרק הגריסים ממש עכשיו על הגז… עוד מעט אספר לכם איך יצא…הריח בבית נפלא! הוספתי גם סלרי, חוואג’ למרק, שום, כמון, א.מרק, פלפל שחור. נא חכו בסבלנות…

מתכונים ב-10 דקות (23:47 26.01.2016)

שמחה שיצא טעים! תודה שחזרת לעדכן 🙂

נחמי (14:23 25.01.2016)

אחלה אתר טעים לדפדף בו תודה
רציתי לשאול האם סלרי יוסיף

מתכונים ב-10 דקות (14:40 25.01.2016)

תודה נחמי 🙂
וכן, סלרי יכול רק להוסיף.

עופרה (14:19 25.01.2016)

היי
האם אפשר במרק גריסים , גריסים במקום גריסי פנינה? ובכלל מה ההבדל ביינהם?

מתכונים ב-10 דקות (14:39 25.01.2016)

היי עופרה,
אפשר להשתמש גם בגריסים רגילים. אין הבדל משמעותי בטעם. גריסי הפנינה פשוט מתבשלים מעט יותר מהר.

יונת קפלושניק (17:06 24.01.2016)

הי.הכנתי את מרק העדשים הכתומות ויצא מאד טעים תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:30 24.01.2016)

שמחה לשמוע יונת 🙂
תודה ושבוע נפלא!

תמר (15:56 24.01.2016)

הי. שמתי לב רק עכשיו שכבר כתבת כמה מנות יש…
לא משנה…
הכנתי את המרק ויצא ממש משביע וטעים. מתאים ליום כזה גשום…
תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:17 24.01.2016)

שמחה לשמוע תמר 🙂
שבוע נפלא!

חגי (18:00 23.01.2016)

שבוע טוב, המרק יצא יותר מטעים. מושלם! תודה רבה 🙂 חובה אפליקציה.

מתכונים ב-10 דקות (18:59 23.01.2016)

תודה חגי, שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב!

מעין (16:30 21.01.2016)

הי, ניתן לשים פטרוזיליה יבשה?

מתכונים ב-10 דקות (17:02 21.01.2016)

היי מעין,
אם יש לך עלים טריים אז עדיף אבל אם אין לך, שימי כף שטוחה פטרוזליה יבשה.

תמר (15:12 21.01.2016)

נראה טעים וקל להכנה.
רק רציתי לדעת, לכמה מנות זה מספיק?
תודה.
אני מאוד נהנית מהמתכונים באתר.

מתכונים ב-10 דקות (15:21 21.01.2016)

היי תמר,
הכמות מספיקה ל 4-5 מנות.
המשך יום נפלא 🙂

צילה (11:07 21.01.2016)

מרק נהדר. גם המרק מינסטרונה.תודה על מתכונים נפלאים

מתכונים ב-10 דקות (11:16 21.01.2016)

תודה צילה, שמחה שיצא טעים 🙂

שגית ארז (09:21 21.01.2016)

שלום 🙂
מה אפשר להוסיף במקום אבקת מרק?

מתכונים ב-10 דקות (09:38 21.01.2016)

היי שגית,
שימי יותר מלח ויותר עשבי תיבול כדי שייתנו טעם כמו כוסברה, עלי סלרי, פטרוזיליה.
יום נפלא 🙂

שרון (08:17 21.01.2016)

היי אפרת! נראה חמים וטעים :-). האם אפשר איטריות דקות קצרות למרק במקום הגריסים? בעלי לא עף עליהם. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (08:30 21.01.2016)

כן שרון, את יכולה לשים אטריות במקום הגריסים. אם תרצי להסמיך את המרק בסוף הבישול, ממליצה לטחון מחצית ממנו או להוסיף 1-2 כפות קורנפלור או קמח ולהמשיך לבשל עוד 5-10 דקות עד להסמכה (יש לערבב לפני את הקמח או הקורנפלור עם כרבע כוס מים קרים עד שאין גושים ואז להוסיף למרק).
יום נפלא! 🙂

אנה (04:44 21.01.2016)

תודה רבה:)

אנה (23:42 19.01.2016)

היי. אני רוצה להשרות את הגריסים כמה זמן אני משרה כוס אחת של גריסים? והאם ההשקייה צריך להשתמש במים חמים או רגילים? תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:56 20.01.2016)

היי אנה,
הניחי את הגריסים בקערה ומלאי במים מהברז עד שהמים מכסים אותם. השאירי במשך חצי שעה-שעה.
לאחר מכן סנני את הגריסים ושטפי אותם מתחת לברז עד שכל ה”לבן” נשטף מהם.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

מרינה (20:56 19.01.2016)

יצא מעולה וממש קל להכנה! תודה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות (21:03 19.01.2016)

שמחה לשמוע 🙂

ריטה (13:34 19.01.2016)

שלום, נראה לך שאפשר כרובית במקום קישוא? תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:01 19.01.2016)

כן ריטה, אפשר בהחלט.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.