זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
כוס גריסי פנינה שטופים היטב ומסוננים
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות
תפו”א בינוני חתוך לקוביות קטנות
קישוא בינוני חתוך לקוביות קטנות
חצי כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב)
6 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית כורכום, כפית גדושה מלח, שליש כפית כמון (לא חובה), רבע כפית פלפל שחור
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום, קוביות גזר, תפו”א, קישוא וגריסים ומערבבים.
-מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.
מוסיפים את עלי הפטרוזיליה ומתבלים באבקת מרק, כורכום, מלח, כמון ופלפל שחור. מבשלים 7 דקות נוספות.
*הערה: אם לטעמכם המרק סמיך מידי- ניתן להוסיף עוד מים רותחים לפי הצורך ולתקן תיבול בהתאם.
ממש טעים…
תמונה מהממת💜
תודה על השיתוף!
האם יתל לטחון את המרק?
אפשר. רק קחי בחשבון שבגלל הגריסים זה יכול לצאת קצת סמיך🙂
האם אפשר להוסיף את הגריסים אחרי שהמרק כבר התבשל כחצי שעה?
אפשר
מתכון נהדר ומדויק יצא טעים במיוחד
נראה מעולה:)
תודה על השיתוף!
אפשרות להוסיף פיטריות יבשות
כן
האם הכורכום הכרחי ?
אפשר לוותר.
מרק אליפות 💕
תודה קרן, שמחה שיצא טעים🙂
יש לי רק חצי כוס גריסים..
מה עדיף להוסיף? קינואה או עדשים כתומות?
וכמה להוסיף?
תודה רבה!
האמת ששניהם יכולים להתאים בכמות של רבע-שליש כוס. מה שבא לך:)
היי אפרת,
בעלי קנה בטעות גריסים רגילים ולא פנינה זה משנה את הבישול באיזשהו אופן?
תודה 🙏🏻
זה בסדר:) אין שינוי
היי
הכנתי היום באווירת ראש חודש ובאווירת הגשמים
יצא טעים מזין משביע ובריא
תודה על המתכון
מומלץ!!!
שמחה שיצא טעים🙂
חודש טוב ומבורך
מתכון מוצלח במיוחד!
תודה
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
וואווו איזה מרק!!! טעים ברמות!!!
השינויים היחידים שעשיתי זה שטיגנתי את הבצל בכפית שמן קוקוס נוזלי
ושהשתמשתי בגריסים של מיה כי לא היה לי פנינה
אה וששפכתי ישירות את כל המים בקומקום לסיר ויש בו 7 כוסות מים בערך
תודה על כל המתכונים המעולים כמו תמיד:)
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפשרת
השריתי גריסים ועכשיו אני רואה שלא אספיק להכין
האם ניתן להקפיא את הגריסים ולבשל מחר?
הגריסים יהיו בסדר? או שעדיף להתאמץ ולבשל את המרק היום?
היי,
אני חושבת שאפשר לייבש את הגריסים קלות ולהקפיא.
היי אפרת אין לי כוסברה וגם אין לי פטרוזיליה האם אפשר לוותר על העלים או לשים סלרי במקום?
היי,
אפשר לוותר על העלים או לשים מעט סלרי.
היי אפרת, יש לי רק חצי כוס גריסים ואני רוצה לעשות מרק גדול. מה אפשר להוסיף בשביל שהיחסיות בין הירקות לקטניות ישירות?
היי,
אפשר להוסיף עוד גרגירי חומוס/שעועית קפואים.
לאפרת היקרה תודה על מרק טעים וקליל יצא מושלם עם כמות כפולה עם קצת הוספות שלי המתוכנים שלך תמיד אצלנו במטבח יש לך מתכוני זהב וידי זהב רציתי לצלם אך לא נשאר מה לצלם תודה רבה …..
איזה כיף שאהבתם את המתכון ושהתחסל(:
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤
וואו, יצא מדהים!! אחד המרקים הכי טעימים שאכלתי בחיים שלי (מתחרה עם המרק הכתום מהמתכונים שלך ❤️❤️).
תודה על מתכונים פשוט מדהימים 🙏🙏🙏
שמחה שיצא מוצלח, נראה טעים ומזמין!
תודה שחזרת לשתף😊
הי אפרת.
נשמע מעולה.
הולך לנסות.
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?
תודה
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר לוותר על אבקת מרק (ולהוסיף מעט מלח לפי הטעם) או להכין אבקת מרק ביתית.
היי אפרת
מתכון פשוט מושלם
אני והבנות שלי כ”כ אהבנו!!!!!
והכי חשוב שהוא קל להכנה וגם בלי להשרות
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
הי אפרת . האם להשרות את הגריסים לפני ? תודה
היי,
אין צורך להשרות לפני ההכנה.
היי אפרת
כמו תמיד מתכון מושלם
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף🌷
יצא טעים תודה!
האם זה טוב בהקפאה?
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח!
לא מומלץ להקפיא את המרק היות והוא מכיל תפו”א.
היי אפשר להוסיף עוף למרק?
היי, כן🙂
המרק הכי טעים שטעמתי, אבל חייבים לדעת ש-6 כוסות מים לא מספיקים להפוך את התבשיל למרק. הגריסים סופחים את המים, ומה שנשאר לי בסוף לא היה ‘מרק’ אלא ‘תבשיל’.
איזה כיף שאהבת את המתכון❤
האם השתמשת בכוס מדידה? זה חשוב כדי שכמות המים תהיה מתאימה.
כמובן שאם חסר מים במהלך הבישול מוסיפים עוד(:
אין לנו גריסים אפשר לשים משהו אחר במקום?
היי,
אפשר לוותר על גריסים ולהוסיף קינואה או אטריות.
הי אפרת
תודה ענקית על מתכונים מושלמים
רוצה להכין עכשיו את המרק
אין לי גזר וקישוא
שווה להכין בלעדיהם?
בטטה תועיל?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לשים בטטה במקום הגזר/קישוא.
אפשר עם גריסים רגילים?
היי,
אפשר להכין עם גריסים רגילים.
היי אפרת אם חסר לי תפוח אדמה אפשר להוסיף גזר נוסף?
היי,
אפשר להוסיף גזר.
מרק משביע כמו ארוחה.
העשרתי את המרק בראש כרפס וסלרי חתוך, שדרוג מעולה.
רציתי להעיר שזמן הבישול הוא כשעתיים, כדי שהירקות יוציאו טעמים ויתמזגו במרק והגריסים.
שמחה מאד שיצא מוצלח, תודה על השיתוף🌺
אהלן, תודה על המתכונים הנפלאים. רציתי לשאול אם אני יכול להוסיף בצל ירוק באיזשהו שלב? אולי בהגשה? תודה רבה!
היי,
אפשר להוסיף בצל ירוק לאחר טיגון הבצל(:
היי אפרת. מתכון מהמם אנחנו והילדים ממש אוהבים. תודה! רציתי לשאול כמה זמן אפשר לדעתך לאחסן את המרק במקרר פשוט נשארה כמות גדולה
היי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
מומלץ לשמור במקרר כ-5 ימים.
היי! הכנתי בעבר את המרק הזה ויצא מעולה!
הפעם אני רוצה להוסיף חצי קילו כתף עגל (טרי שהקפאתי).. איך מתי ולכמה זמן??
תודה רבה מראש! המון אהבה 💘
היי ספיר,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
יש לבשל את המרק כ-3 שעות כדי שהבשר יתרכך: את הבשר תוסיפי לאחר הבצל וטגני כמה דקות. לאחר מכן הוסיפי את שאר המרכיבים והביאי לרתיחה, ואז בשלי על אש נמוכה.
אם יש לך סיר לחץ אפשר לבשל את הבשר לפני כן במשך כ-45 דקות ורק אז להוסיף אותו למרק (עם המים שהבשר בושל בהם).
*כמובן שאת הבשר יש להפשיר לפני השימוש.
בהצלחה ושבת שלום🌺
תודה על המענה המהיר והמפורט את מלכה! רק שאלה, בישול של 3 שעות של הירקות יחד עם הבשר לא יהפוך את הירקות לפירה? 🤔
כן, זה יהפוך את הירקות לנימוחים, אבל זה לא משנה כל כך כי מדובר במרק. בכל מקרה אין דרך אחרת מלבד לבשל את הבשר לפני כן בסיר לחץ כך שזמן בישול המרק יתקצר.
מושלם!!!!!!!!!!
טעים ,משביע וממכר
תודה רבה על האתר המיוחד והשימושי
איזה כיף שאהבת את המתכון ואת האתר! תודה שחזרת לשתף🌺
הכנתי ממש טעים תודה רבה, מתכון מעולה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
ט”ו בשבט שמח אפרת 🙂 תכננתי להכין את המרק הזה היום ועכשיו מגלה שאין לי גריסים 🙁 את חושבת שזה יצליח גם עם אורז בסמטי מלא?? ואם כן, צריך לשנות משהו במתכון? תודה רבה ויום מקסים יקירה!
היי אודליה,
כן, המתכון יצא מוצלח גם עם אורז. את האורז יש להוסיף לאחר הרתחת המרק ולהמשיך במתכון כרגיל.
בהצלחה❤
רק מעדכנת שהכנתי ויצא מושלם! הגדלתי כמויות והכל חוסל 🙂 תודה רבה אפרת וערב מקסים!
איזה כיף שחזרת לעדכן! שמחה מאד שיצא מוצלח🌺
היי אפרת קודם כל מתה על האתר שלך , יצא לי להשתמש בכמה מתכונים ויצא מעולה !!
שאלה לי אלייך, אני רוצה להכין בסיר בקוטר של 26 , השאלה אם זה בסדר או שצריך להוריד מכמות החומרים ?
היי ספיר,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר(:
לא ציינת את גובה הסיר כך שקשה לי לדעת…
הסיר צריך להכיל 6 כוסות מים בנוסף לירקות, כך שתוכלי לראות אם הגודל מתאים לכך.
בהצלחה!
אפרת את נהדרת, נדיבה, סבלנית, מפרגנת,
המופלא והנהדר באתר שלך זה שהמתכונים שלך, הוראות ההכנה, והמענה הכמעט מיידי לשאלות, כל זה ועוד, מעודדים מאוד להצלחה, מעוררים סיפוק ובעיקר תוצר של אוכל טעים.
תודה על הפרגון! שמחה שאת נהנית מהמתכונים🙂
הי, אפשר להשתמש בגריסים במקום גריסי פנינה?
היי,
אפשר להכין עם גריסים(:
האם מתאים לריסוק?
ואחרי הריסוק להוסיף את הגריסים?
אני רוצה שגם הבררנים יאכלו
היי,
כן, אפשר לטחון את המרק ולאחר מכן להוסיף גריסים.
מתכון מושלםםםם,מתאים כל כך ליום חורפי.
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
מוצאת את עצמי כל יום השבוע מכינה מתכון אחר שלך והכל מושלם!!! אפרת תודה, הכל כל כך פשוט וטעים!
נראה מחמם וטעים במיוחד! תודה על השיתוף ועל הפרגון❤
מתכון מעולה, זה כבר פעם שנייה שמכינה, כל כך פשוט וטעים! תודה
איזה כיף שאהבת את המתכון❤
מתכון מרק מעולה למרק איכותי וקל להכנה.
הוספתי דלעת ומעט סלרי- טעים ועשיר.
שמחה מאד שאהבת את המתכון😊
איך טעים!! התחסל כל הסיר:)
עכשיו כשאני רוצה להכין כמות כפולה מן הסתם אכפיל את כל המרכיבים, זה תופס גם לגבי הבצל?
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
כן, להכפיל הכל פי 2(:
יופי של מרק. מכינה לעיתים קרובות. רוצה להוסיף ירקות נוספים כמו סלרי למשל. מתאים?
שמחה שאהבת את המתכון!
אם אוהבים אצלכם סלרי אפשר להוסיף מעט.
היי אפרת
תודה רבה על המתכונים המדהימים, יש לי כמה שאלות:
1. אפשר להחליף את התפו”א בבטטה?
2. ראיתי במתכונים אחרים שאת ממליצה לטגן את הירקות לפני שמוסיפים את המים, גם כאן צריך ככה?
3. אפשר לשים פטרוזליה יבשה במקום טריה?
4. אפשר לגרר את הירקות במקום לחתוך לקוביות? זה משפיע על זמן הבישול?
תודה רבה רבה!
היי חני,
1. אפשר
2. גם כאן את מטגנת את הירקות לאחר הבצל(:
3. אפשר
4. לא כדאי לגרד אותם אלא אם כן את אוהבת שהמרק במרקם חלק בדומה למחית. זמן הבישול לא אמור להשתנות.
בהצלחה!
תודה רבה!
יצא מדהים…
איזה כיף😊
בטעות גיררתי את הירקות.. יצא לי מאוד דייסתי? אני ממש מבואסת..
ובכל זאת לא להפחית בבישול?
היי
את בהחלט יכולה לקצר את זמן הבישול.
חצי כוס גריסים עדיף על כוס מלאה
עם חצי כוס המרק יצא דליל יותר, עניין של טעם.
מרק מושששששש
מי היה מאמין שאני אכין מרק גריסים…
חחח בזכותך.
שמחה שאהבת איתן😊
היי אפרת,
יש לי ילדה צליאקית ואני רוצה להכין את המרק, לה כמרק ירקות ולנו עם הגריסים,
השאלה אם יש אפשרות לשלב את הגריסים בסוף כדי לתת לילדה לפני הגריסים?
היי רויטל,
לא ניסיתי, אבל חושבת שאפשר לבשל את הגריסים בסיר נפרד עם הרבה מים ומלח כ-20 דקות. לאחר הבישול לסנן ולהוסיף למרק מתי שרוצים.
בהצלחה:)
הכנתי את מרק זה, הוא מוצלח מאוד, קל להכנה.
מרק האהוב על אחד הקטנים שלי, מדי פעם הוא מזכיר לי להכין אותו.
שמחה שאהבתם 😊
יצא מושלם
תודה על מתכון פשוט וקל
שמחה לשמוע:) נראה מעולה
יצא פצצה!!עפנו על זה!!
תודה רבה!!!!
שמחה שאהבתם ❤️
הי אפרת מה כמות סועדים
מתכון מעולה
זה יוצא 4-5 מנות.
בוקר טוב אפרת,הקישוא הכרחי,אפשר אולי להוסיף עוד תפוח אדמה או גזר אולי בצל בשביל הטעם?יום נעים וחמים
בוקר טוב רינת,
אפשר לוותר על הקישוא ולהוסיף גזר.
יום נעים 🙂
המרק הזה שלך מככב אצלי. אהוב על הגדולים והקטנים. הוא מדוייק וטעים נורא ובפרט עכשיו כשיש סופה קטנה בחוץ. אני מכינה בדיוק כמו שכתבת, עם שילוב של פטרוזיליה וכוסברה. מעולה. תודה.
תודה דורית, שמחה לשמוע 🙂
כמה פשוט ו “דל” ככה טעים. כל ירק מקבל ביטוי לטעם הטוב והיחודי לו. רק את הכמון השמטתי כי חששתי שהוא דומיננתי מידי. מתכון אליפות. נשאר לי בשר טחון שהכנתי ל ספגטי בולונז, והוספתי אורז לבן והגעתי לליגת אליפות. אפרת…. כל החברו עפו על המתכון והפנתי את כולם אלייך אבל גברים זה גברים, את יודעת מה האגו שלהם גורם…גולשים לאתרך בשושו.
שמחה שנהניתם ושיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
האם אפשר להקפיא מרק גריסים?
אני חושבת שכן.
אכן אפשרי , אני אישית מקפיאה בשקיות זיפ לוק (מרק קר ! ) .
אבל להפשיר כדאי רק בסיר , במיקרו לא תמיד מוצלח…
מרק טעיםםםםם!!!
קל להכנה ומשביע!
אפרת, תודה על אתר המושלם, כל מתכון שאני צריכה אני נכנסת רק לאתר שלך- מתכונים קלים, טעימים והאתר מעוצב בצורה כל כך יפה ומגרה!!
בקיצור- תודה!
נראה מעולה 😍
תודה לך!
חייבים להוסיף קישוא למרק או שלא חייבים?
אפשר לוותר 🙂
מרק מעולה! הוספתי כרובית וקצת אטריות.
נראה מעולה שרון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי
מרק מושלם. תודה. אם מכפילים כמויות להכפיל גם את המים ל12 כוסות?
היי מיה,
כן 🙂
המרק כל כך טעים! לא הספקתי לסיים אותו וכבר חצי סיר חוסל! תודה רבה
שמחה לקרוא שאהבת רינה 🙂
שבוע נפלא
המרק מושלם.
מתכון מעולה
תודה רבה
תודה ויקטור, שמחה שנהנית 🙂
הכנתי עכשיו. נראה מושלם!! איזה באסה שאני לא יכולה להריח…. הצטננתי קשות
כיף לקרוא יקירה, החלמה מהירה תרגישי טוב♥
חחח גמלי היה כך – צינון עם חוסר חוש ריח בסוף יצאתי חיובית לקורונה
4 ימים בבית ושוחררתי עם חיסון טבעי ל3 חודשים
יש לי שאלה- יש מה לעשות שהגריסים לא יספחו כ”כ הרבה מים?
אם רוצים להכין את המרק ליום למחרת, שיישאר מרק ולא יהפוך לכמעט עיסה..?
היי לאה,
במידה ותרצי יום למחרת לאכול את המרק תצטרכי להוסיף עוד נוזלים למרק
אין דרך למנוע מהגריסים לספוח נוזלים
סופש נעים♥
תודה רבה
לאיזה גיל מתאים אכילה של גריסים? אני מתכוונת לילדים קטנים. מאיזה גיל מותר?
היי יקירה
אין בעיה לתת לילדים קטנים גריסים מבחינה תזונתית אם זו שאלתך
יש רק סכנת חנק חלילה, לכן אציע לך לטחון את המרק והגריסים
———-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
סכנת חנק? אוי.. לגיל 3 זה יותר מתאים? אין לי מטחנה.
ד.א.
את לא הופעת לפני כמה חודשים בתוכנית הבוקר של אברי וטלי?
אני חושבת שזה מתאים לגיל 3 ומעלה וכמובן שתמיד כדאי להיות לידם כשהם אוכלים.
ונכון, הופעתי בתוכנית 🙂
תודה 🙂
ד.א.
יהיה נחמד אם הקטע שהיית שם יעלה לאתר שלך. דיברת מאוד יפה והסברת להם איך עושים ממרח חומוס בקלות.
❤️
מתכון נהדר ונראה קל. האם אין צורך להשרות את הגריסים כדי שהבישול לא יהיה ארוך מידי?
אפשר למרות שזמן הבישול הוא לא ארוך יחסית.
השריתי בכל זאת לשעתיים. בישלתי מעל שעה וכדי שלא יהיה סמיך מידי הוספתי עוד 3 נוזלים. יצא מצויין. תודה
מעולה 🙂
יצא מרק מושלם! תודה רבה אפרת על עוד מתכון נהדר!
נראה מעולה 🙂
תודה לימור
מה את אומרת? נראלך יהיה טעים להוסיף גם דלעת?
כן אפשר.
האם כוסברה הכוונה לעלים בלבד?
כן.
תודה על המתכונים המצוינים, גם לטבעונים :-). המרק יצא נהדר (בלי אבקת מרק כי אני לא אוהבת). זאת הזדמנות לאחל לך להתחדש על האתר המקסים. חג שמח!
תודה לירון ❤️
אין לי פטרוזיליה או כוסברה.. אפשר לוותר?
תכיני בלי אבל אם יש לך עלים אחרים כמו סלרי או שמיר מומלץ להוסיף.
מרק מעולה!!!! אני מכינה אותו קבוע! הבת שלי בת ה3 מטורפת עליו!!!
נראה מעולה 🙂
תודה אנסטסיה.
היי ,שמתי בטעות קצת יותר מדי פלפל שחור, יש דרך לתקן? או שהלך המרק … 😦
אפשר לדלדל אותו ע”י הוספת מים ואח”כ לשפר תיבול לפי הטעם.
שלום
אני רוצה להכין את המרק למישהו חולה שלא יכול לאכול כל דבר. האם אפשר להחליף את הגריסים והעדשים באורז?
כן. אפשר להוסיף למרק כשני שליש אורז לבן 20 דקות לפני סיום הבישול.
רפואה שלמה 🌸
אפשר לא לשים מרק עוף ? מה אפשר במקום ?
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהמליח יותר לפי הטעם.
במקום מרק עוף ניתן לשים כפית חווייג\’ וחצי כפית כורכום. אם אינכם מצחוניים, ניתן להכין ציר מרק מעוף אמיתי עם ירקות: בצל, גזר, סלרי ומים להרתיח ולבשל עד שיש ציר טעים, אותו ניתן לשמור במקרר למרקים, במקום אבקת מרק[.
יצא לנו מעולה!! תודה רבה רבה
שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא
תודה חפצי 💖
מה מומלץ יותר: שמן זית או קנולה?
לא מאוד משנה. אני משתמשת בשמן זית.
האם ניתן לשים גריסים רגילים במקום גריסי פנינה? ואם כן האם כמויות המים אותם כמות?
כן אפשר, אין שינוי.
נראה נהדר. האם אין צטרך להשרות את הגריסים?
היי מירי,
לא חובה להשרות אבל יש לשטוף היטב ולסנן.
עוד מתכון קליל ומהיר, תוצאה מפנקת ומחממת!
הבן שלי בן השנתיים מטורף עליו וגם בעלי 🙂
תודה!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה רעות
יצא סוף !! אני לא טובה במטבח אבל זה כל כך פשוט, קל והכי חשוב יצא טעים !!
תודה על מתכון מקסים . אפילו פחדתי להוסיף כמון אבל החלטתי להעיז וזה רק מוסיף !!! ממליצה בחום ! ❤
נראה מעולה!
תודה רבקה 🙂
אני רוצה להוסיף 500 גר’בשר, באיזה שלב ניתן להוסיף אותו וכמה זמן לדעתך צריך להתבשל? (הרבה יותר מהגריסים, מן הסתם..)
תודה!
איזה בשר זה? זה נתח שלם?
כתף עגל.. מה את אומרת?
תצטרכי לבשל את המרק כ-3 שעות כדי שהבשר יתרכך.
אם יש לך סיר לחץ אפשר לבשל את הבשר במשך כ-45 דקות ורק אז להוסיף אותו למרק (עם המים שהבשר בושל בהם).
בשר כתוספת למרק: יש צורך לסגור את הבשר לפני שמניחים במרק ואז הוא נשאר עסיסי ומתבשל היטב. סגירת הבשר יכולה להיעשות ע\”י גלגולו בקמח וטיגון קל במעט שמן זית עד לסגירה ורק אח\”כ להכניסו למרק. מומלץ להשתמש בבשר ראש.
אפשר גם עם גריסים רגילים לא פנינה? האם זה יותר זמן בישול?
כן אפשר. זמן הבישול יכולה להתארך קצת (לא משהו משמעותי).
מתכון מעולה מדוייק יצא פצצה. בפעם הבאה אפחית את הגריסים אבל יצא מצויין. אתר מצויין. תודה לך
שמחה שיצא טעים 🙂
מרק טעים וקל להכנה. ממליצה גם למתקשים במטבח (:
אישית הורדתי לחצי כוס גריסים כך שהיה איזון בין הירקות לגריסים.
תודה אפרת 🙋🏻♀️
תודה שחזרת לעדכן 🙂
מרק מעולה
שמחה שאהבת 🙂
היי, יצא טעים מאוד אך הגריסים התנפחו והמרק נהיה סמיך…כמו דייסה…הוספתי מים אך במקרר יום למחרת שוב הגריסים ספחו הכל חשוב כמו דייסה … למה זה קורה?…פתרון?
זה קורה כי הגריסים ממשיכים לספוח נוזלים.
תוסיפי מים לפי המרקם הרצוי.
אני בשלב של ההמתנה 30 דקות ואני מגלה ששמתי גרישה במקום גריסים 😭
יש מה לעשות עם זה?
זה נראה כמו דייסה 😥
היי רחלי, אם זה נעשה סמיך מידי אפשר לדלל במים ולשפר תיבול לפי הטעם.
היי אפרת יש לי גריסים רגילים האם אני צריכה להשרות אותם במים לפני ?
לא חובה להשרות אבל יש לשטוף היטב ולסנן.
הכנתי ויצא מדהיםםם- כמו כל המתכונים שלך.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה
שלום,
איך אני יכולה לשלב את הגרונות הודו במרק?
תודה!
אפשר להוסיף אותם לאחר טיגון הבצל ולהמשיך במתכון כרגיל.
אני גרה בחו״ל מגיל צעיר ואף עם לא בישלתי, תמיד הזמנתי אוכל למורת רוחי של אימי המרוקאית! בישול תמיד נראה כל כך מסובך ואף פעם לא מצאתי מתכונים שאומרים בדיוק מה צריך לעשות ומה הכמויות (״קצת״ או ״לפי הטעם״ לא ממש עוזר לאנשים כמוני שאפילו תבלינים אין להם בבית). אחרי הרבה שנים של הזמנות אוכל ממסעדות, נאלצתי להתחיל לבשל כי הפכתי לאמא 🙂 כל ההקדמה הארוכה הזאת היא כדי להגיד לך תודה באמת ענקית, על המתכונים הפשוטים והטעימים שלך, על ההסברים המדויקים איך בדיוק להכין וכמה זמן. רציתי שתדעי שאת עוזרת גם לנשים כמוני שלא נגעו בסיר אף פעם ולעולם המקרר היה ריק ממצרכים. אני מבשלת כל יום בזכותך ואפילו הדפסתי את רוב המתכונים ועשיתי לעצמי ספר. כל המתכונים ממש בריאים ואם יש לי שאלה, אני פשוט קוראת את התגובות ותמיד מוצאת תשובה. תודה ענקית מכל הלב!
כיף גדול לשמוע!
תודה לך ושנה טובה ומתוקה 💝
מתכון מעולה ומדוייק. הכנתי כבר כמה וכמה פעמים וכולם אוהבים את המרק הזה.
ובכלל זה האתר הכי טוב למי שמבשל. יש פה פשוט הכל.
תודה דורית 🙂
כוס מדידה?:)
כן או כל כוס בנפח של 240 מ”ל כמו זו שבתמונה שצירפתי
היי אפרת,
את חושבת שיתאים לשלב כאן מש או עדשים מסוג מסוים? אם כן, באילו כמויות?
תודה רב
כן, אפשר לשים כשני שליש כוס שעועית מש או עדשים ירוקות (מומלץ להשרות כשעתיים לפחות לפני ההכנה).
בוקר טוב. מה אפשר במקום אבקת מרק?
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהמליח יותר לפי הטעם.
מרק מושלם ובכלל כל המתכונים מושקעים ומדוייקים.
אני הוספתי את התפו”א והגזר,כקוביות וגם מגורר.
תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה 🌷
מתכון מעולה שידרגתי עם במיה לאחר 30ד בישול ..תודה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
אפשר להוסיף דלעת
כן.
הכנתי עכשיו ויצאה מעולה! הוספתי כמה פטריות שהיו לי. יצא טעים מאוד באמת 10 דקות עבודה ! תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
טיגנת אותם?
הכנתי עכשיו יצא מושלם !!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה דורית
היי אפשר להשתמש בגריסים רגילים ולא בגריסי פנינה?
כן.
היי , עכשיו הכנתי את המרק מתכון מושלם, מרק גריסים טעים מאוד , אין עלייך , תודה .
תודה דוד, שמחה שיצא טעים 🙂
יצא טעים מאודדד , הוספתי סלרי וחוויג למרק במקום כמון
מעולה 🙂
תודה רחלי
מוצלח מאוד!!!
תודה רעות 🙂
מרק מצויין. תודה רבה
תודה רונית, שמחה שאהבת 🙂
שאלה נוספת,
אני מצאתי את המתכון בקטגוריהמתכונים דיאטטים
חשבתי שתפו”א וגריסים משמינים לא ?
האם נכון שקטניות + פחמימה = חלבון?
היי אסתי,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר להכין את המרק בסיר לחץ. להסבר כללי על בישול בסיר לחץ כדאי לקרוא את הפוסט הזה- איך משתמשים בסיר לחץ.
מרגע שהסיר שורק יש לבשל כ-20 דקות.
בכל המרק יש תפוח אדמה בינוני אחד. אפשר גם לוותר עליו ולשים במקום קישוא נוסף.
לגבי הגריסים, אלה דגנים (לא קטניה). הגריסים תורמים לתחושת שובע, טובים למערכת העיכול, מסייעים באיזון רמות הסוכר ובתהליך הרזיה. שכנעתי ? 😉
היי אפרת,
מאז שגיליתי את האתר (לאחרונה)
אני מבשלת בלי סוף, איזה כייף לגוון במיוחד שהכל קליל וטעים,
הייתי רוצה לדעת איך להכין את המרק בסיר לחץ? ומה זמן הבישול?
תושה רבה.
צריך להשרות קודם את הגריסים?
מספיק לשטוף אותם היטב ולסנן. אין צורך להשרות.
הי אפרת, מה אפשר לשים במקום הקישוא? עוד גזר יתאים?
כן.
היי, מתאים להוסיף קולורבי ובטטה?
להכפלת או השלשת כמות שמים כמות חומרים כפולה?
תודה!!
נכון, יש להכפיל את כל הכמויות בהתאם.
אפשר להוסיף קולורבי ובטטה.
היי! מעוניינת להכין היום! אם אני רוצה כמות כפולה פשוט להכפיל מהכל כמויות? או יש הצעה אחרת?
כן, להכפיל את כל הכמויות ב-2.
ואו
מדהים!
גם בריא ומזין בלי להתפשר על הטעם
וגם קל להכנה
מתכון מושלם לאמהות עסוקות במיוחד .
תודה 🙂
תודה גל, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי פעמיים, ממש תענוג. שמתי גם תמונה בפייסבוק וכשאנשים ביקשו מתכון שמתי קישור אלייך.
כל הכבוד 😊
תודה רון 🌺
בדיוק עכשיו אני מריחה את הריח הנפלא של המרק!
טעמתי ולא יכולתי להפסיק!
תודה על המתכון המוצלח!
שמחה שאהבת 🙂
היי רעות הכנו בבית כל הילדים אכלו יצא ממש מושלם!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפשר לקבל מתכון של מרק גריסים בלי תפוח אדמה ובלי ציר מרק עוף או אבקת מרק עוף?
היי ענבל,
את יכולה להכין את המרק הזה בלי תפו”א ולוותר על אבקת המרק. במקום תפו”א אפשר להוסיף קישוא נוסף.
ממליצה לטעום את המרק בסוף הבישול ולהמליח יותר לפי הטעם.
יצא טעים כל כך!!!!!!!!!!!!!!!! בדיוק אוכלים
היי יצא מעולה ריח מושלם בדיוק אוכלים
שמחה שאתם נהנים 🙂
אפשר להוסיף למרק אפונה קפואה ואולי גם עגבניות שרי?
כן אפשר.
היי אפרת
מה אפשר במקום אבקת מרק ולא מלח שכבר יש?
היי עינת,
אם את אוהבת כמון לדעתי הוא ייתן את הטעם. אם יש לך חוואיג’ למרק זה גם יכול להיות תחליף לאבקת מרק.
תודה .
מרק מעולה. תודה. אצלנו נקרא “מרק פנינים”. מצוין כתרופה לשפעת לצמחונים !
תודה הלן 🙂
יום מקסים
מרק מדהים סמיך טעים ומשביע. מתאים לימות החורף הקרים.נזלל כולו והוזמן עוד סיר .תודה רבה
תודה עדינה 🙂
כל מתכון ‘פצצה’, קל, מהיר והכי חשוב טעיםםם
תודה רחל 🙂
ניתן להוסיף גרונות למרק?
אפשר בהחלט.
היי אפרת! אני מכין כרגע את המרק. בשלב הבישול של הירקות יוצא לי מלא קצף מעל המים. זה תקין? מה אני צריך לעשות??
היי שרון,
זה בגלל הגריסים. בעזרת כף גדולה תסיר את הקצף מהחלק העליון ותמשיך לבשל רגיל.
מעולה~~~~~
תודה אצילה, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא
יצא טעים!!! תודה רבה!!!
אפשר להקפיא?
היי חיה,
בגדול כן אבל אם שמת תפו”א במרק אז פחות מומלץ.
שבת שלום 🙂
הקפאתי את המרק.טעים גם הפשרה כולל תפוא.אך אין כמו מרק טרי ומהביל.
קניתי גריסים רגילים ורק עכשיו שמתי לב
זה בעיה מבחינת הבישול?
אין בעיה.
היי אפרת, תודה על המתכון
אפשר להוסיף עוף?
כן אפשר להוסיף לאחר טיגון הבצל. לטגן את העיוף משני הצדדים ואז להוסיף את יתר החומרים.
היי אפרת, שאלה. החומרים מוכנים וכבר בסיר ופתאום ראיתי שבשקית של הגריסים יש חרקים. יש לך רעיון לקטניות אחרות עם אותו מצרכים? תודה
סורי ראיתי רק עכשיו. אם יש לך שעועית לבנה או גרגירי חומוס משקית קפואה אפשר לשים כ- 3/4 שקית.
אפשר גם לשים קינואה או בורגול או אטריות דקות במקום הגריסים.
לא נורא, הוספתי עדשים אדומות ויצא ממש טעים!! אשמור את האפשרויות ששלחת לפעם הבאה..
תודה רבה ולילה טוב:)
שמחה שהסתדרת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
לילה טוב
ממש טעיםםם כולם התלהבו
שמחה שאהבת 🙂
תודה על התשובה
היי
עכשיו אני מכינה את המתכון
האם זה משנה אם מכסה את הסיר או לא עד שהמים מבעבעים כלומר אחרי שמזגתי את המים הרותחים כלומר לאחר ששמתי את הירקות ולפני הנמכת האש ל30 דקות
היי רינת,
זה לא משנה. חשוב רק לכסות את הסיר בבישול עצמו שזה אומר לאחר הרתיחה והנמכת האש.
היי אשמח לדעת אם אפשר להוסיף כדורי בשר למרק? ואם כן באיזה שלב כדי
היי סוזן,
לאחר 10 דקות של בישול המרק אפשר להוסיף את כדורי הבשר (כדורי הבשר צריכים 25-30 דקות בישול).
מכינה עכשיו, שמתי בטטה וגזר כי זה מה שהיה לי, וגם אין לי פטרוזיליה, איזה תבלין יכול להחליף אותה?
אפשר לשים עלי כוסברה או עלי סלרי.
ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה יבשה אם אין לי טריה? או שכבר עדיף בלי..
בתודה מראש..
אפשר להוסיף כחצי כפית אבל אם יש לך עלים טריים אחרים כמו סלרי, כוסברה או שמיר עדיף לשים במקום הפטרוזיליה.
צריך להשרות את הגריסים לילה לפני?
לא חובה.
כך נראה מרק הגריסים שאני מכין.
מרק גריסים עם ירקות שטורפים אצלי באופן קבוע בכל חורף.
הבעיה היא שלא משנה איזה גודל סיר אכין הוא אף פעם לא יספיק
נראה מצוין!
תודה על השיתוף 🙂
נראה לך מומלץ אולי להוסיף פטריות חתוכות מקופסת שימורים? במידה וכן, באיזה שלב להכניס?
היי טניה,
עדיף פטריות טריות כי הן מפרישות למרק את טעמן אבל אם אין לך ואת בכל זאת רוצה אז אפשר להוסיף כרבע שעה לפני סוף הבישול.
המתכון ממש טעים,הכנתי לילדים והם ממש התלהבו הסיר נגמר בשניות, ממולץ ביותר. (אני הוספתי גם חווג מרק ממש טעים)
שמחה לשמוע 🙂
תודה סיון.
כמה חוויג הוספת?
שימי כפית שטוחה.
יאמיייייייי, ניסיתי את המתכון שלך לפני כמה חודשים ומאז בעלי מבקש אותו לפחות פעם בשבוע!! אחד המרקים הטעמים!!
ד”א טיפ קטן אני אישית מוסיפה גם כרפס (סלרי קצוץ) ומעט איטריות דקות.
תודה על המתכון 💕
תודה נופית, נראה מעולה!
באיזה שלב הוספת את הסלרי? של הירקות או של התבלינים? רק גבעול או גם עלים?
היי יעל,
את הגבעולים הקצוצים מומלץ להוסיף בהתחלה עם הירקות. את עלי הסלרי מומלץ להוסיף לקראת הסוף יחד עם עלי הפטרוזיליה.
וואוווו טעים טעים מכינה אותו פעם בשבוע וכולם נהנים.תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אביטל
היי אפרת.
לא אוהבים אצלי בבית גזר, מה אפשר לשים במקום?
תודה
היי ורוניקה,
אפשר לשים במקום בטטה קטנה או דלעת. אפשר גם להוסיף קישוא נוסף במקום.
יום נפלא 🙂
וואוווווווווו יצא מושלם!!!!!!!
תודה רבה 😉
תודה מורן, שמחה שאהבת 🙂
מרק מהממם לא חשבתי שיצא ככה טוב ביחוד שהתהליך קל ממש
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הייי,
האם ניתן להוסיף כרישה?
אם כן, מתי וכמה..
האתר ליגה!
תודה רבה!!
כן, אפשר להוסיף כחצי כוס כרישה קצוצה לאחר טיגון הבצל.
נשמע מתכון מעולה. את התבלינים מוסיפים רק לאחר חצי שעה של בישול? האם הבנתי נכון? ואם כן מדוע?
תודה על האתר המקסים!
היי חני,
אני אוהבת לתבל לאחר הבישול שהטעמים התגבשו. כמובן שאפשר לתבל גם לפני. זה לא משנה.
שבת שלום 🙂
היי…מעוניינת להכין אבל יש לי גריסים רגילים.. זה מתאים? אפשרי?
תודה
אין בעיה רק יכול להיות שמשך הבישול יתארך בכ-10 דקות נוספות. פשוט כדאי לטעום את הגריסים ולוודא שהם מוכנים.
היי אפשר להוסיף עוף למרק? אם כן מתי צריך להוסיף אותו? בהתחלה?
כן אפשר להוסיף בהתחלה. לטגן קצת משני הצדדים ואז להוסיף את יתר החומרים.
שלום אפרת יקרה,
אני מאוד רוצה להכין את המרק הזה אבל מכיוון שאני נמנעת מכוזברה/פטרוזיליה וכו׳ (בשל בעית התולעים וקושי הבדיקה)
ומכיוון שאני יודעת שהכוסברה והפטרוזיליה מוסיפים המווון טעם לתבשיל אז רציתי לשאול אם עדיין המרק יצא טעים ללא העלים הנ״ל?
או שיש תחליף או אולי עדיף להכין משהו אחר.
תודה על כל המתכונים הנהדרים!!!!!
היי מלכה,
העלים בהחלט מוסיפים טעם למרק אבל אני חושבת שייצא טעים גם בלי זה.
אם במקרה יש לך תבלינים מיובשים של כוסברה או פטרוזיליה אפשר לשים כחצי כפית.
לא הוספתי את העלים והמרק יצא מאוד טעים גם בלי. תודה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום 🙂
מלכה,
לגבי התועלים והבדיקה אפשר לקנות ירקות עלים מחסלט או חברת בודק שלטעמי מומלצת יותר
תשרי את העלים במים עם חומץ לדקות אחדות. החרקים יצופו .
אני שוטפת גם את העוף במים עם חומץ, לא יאומן איזה לכלוך יורד.
האם ניתן להחליף את אבקת המרק בחוויאג’ למרק? אם כן- כמה לשים, ואם לא- מה החלופות האפשריות + כמויות?
היי שרון,
במקום אבקת מרק אפשר לשים כפית מלאה חוויאג’ למרק ואולי קצת יותר מלח, לפי הטעם.
שלום
1. תודה על המתכון
2. הכנתי את המרק אבל שחכתי לשטוף את הגריסים והמרק מוכן!
מה לעשות??
תודה
היי ריקי,
לצערי אין כל כך מה לעשות בשלב זה. תטעמי את המרק, אם הטעם בסדר אז אין בעיה 🙂
יצא אליפות טעים מאוד
תודה איריס, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
המרק המנצח אצלנו בבית! תודה רבה:-)
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת. יש לי שמיר… האם אפשר במקום פטרוזיליה?
כן רוזי, אפשר.
הכנתי עכשיו וזה לא רק מריח טוב זה גם טעים מאד תודה לך אפרת על כל מתכון ומתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה ריקי ובתאבון
הכנתי היום את המרק גריסים לפי המתכון הזה ויצא מושלם וטעים ביותר. תודה רבה לך
תודה עינת, שמחה שיצא טעים 🙂
ערב טוב,
ניתן להשתמש בחיטה במקום גריסים? אין לי כרגע גריסים… 😕
היי ליאור,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
הכנתי מרק גריסים . הצבע מעולה . המרק סמיך וטוב. והעיקר טעים מאוד . תודה על המתכוון . אני ממשיך לנסות מתכונים אחרים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
ווואווו.. זה יצא מהמם..
אני ובעלי פשוט התענגנו על כל ביס..י’מוכשרת.
תודה נועה, שמחה שנהניתם 🙂
חג שמח
היי .. במידה ואין לי אבקת מרק אני צריכה להוסיף משהו אחר במקום?
יש לי אבקת מרק פטריות בבית אבל פחות בא לי על הטעם של פטריות
היי דניאל,
אפשר לתבל ביותר מלח ולא מומלץ לוותר על הכמון.
יום נפלא 🙂
בשום פנים ואופן לא מוותרת על הכמון אני אוהבת מאוד!!
תודה רבה יצא סוף הדרך!!!
פשוט במקום אבקת מרק שמתי מרק עוף ויצא מושלם!
מעולה 🙂
שמחה שיצא טעים, תודה שחזרת לעדכן!
מתכון נהדר!!!! כל המשפחה פשוט נהנתה
תודה אולגה, שמחה שנהניתם!
אחד המרקים המושלמים שאכלתי בחיי!
תודה על מתכון מנצח!
תודה ליבי, שמחה שאהבת 🙂
משום מה לא יצא לי טעים הכמון מורגש מה אפשר להוסיף בכדי לתקן את התיבול
היי ליאת,
אולי את לא אוהבת כמון. את יכולה להוסיף עוד 1-2 כוסות מים כדי לדלל את הטעם של הכמון. לאחר מכן תוסיפי מלח ואבקת מרק לפי הטעם.
להוסיף טיפטיפת אגוז מוקט או קינמון –לפי הטעם
אפשר להוסיף כרפס . במידה וכן כמה ? האם רק העלים אואםשר להוסיף את גבעול ???
כן דודו, אפשר לשים 1-2 גבעולים קצוצים + כחצי כוס עלים קצוצים.
יצא מרק אחלה טעים מזין ועשיר
הוספתי פטריות חתוכות וסלרי
תודה אור, שמחה שאהבת 🙂
יצא מעולה !
תודה מירי, שמחה שאהבת 🙂
בוקר טוב
הכנתי ויצא מושלם!
חורפי טעים ומזין!
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים!
תודה מרים 🙂
שלום
האם לא צריך להשרות לפני כן את הגריסים במים? או שמספיק רק לשטוף ולסנן?
תודה רבה!
מרים
היי מרים,
לא חובה להשרות גריסים אבל חשוב לשטוף אותם היטב עם מסננת מתחת לברז עד שהמים יוצאים נקיים (כמובן שאם יש לך זמן את יכולה להשרות אבל זה לא חובה).
יום מקסים 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה!
אחזור לעדכן
בוקר טוב אפרת, אפשר להחליף את הקישוא בתרד ו/או ברוקולי? תודה
בוקר אור 🙂
אפשר לוותר על הקישוא בכלל או לשים גזר נוסף.
בלי קשר אפשר גם להוסיף כחצי כוס עלי תרד קצוצים בסוף הבישול (יחד עם הפטרוזיליה).
יום מקסים 🙂
היי, לא אמרת מה עושים עם הגריסים
נראה טעים אני אנסה אותו
אני מתארת לעצמי ששמים את הגריסים יחד עם המרק או מרתיחים בנפרד?
היי לימור,
את הגריסים מוסיפים עם הירקות (ראי שורה ראשונה באופן ההכנה).
בהצלחה 😉
תודה רבה, יצא טעים מאוד
שמחה לשמוע! תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
האם לגריסים רגילים תהליך הבישול זהה לגריסי פנינה?
היי פנינה,
לא אמור להיות שינוי למעט משך הבישול שאולי עשוי להתארך בכ10 דקות (כדאי פשוט לטעום את הגריסים ולוודא שהם מוכנים).
רוצה להכין את המרק למישהי אחרי לידה שלא אוכלת כרגע שום ובצל, יש לך רעיון איך לתבל שיהיה בכל זאת אעים בלי שום ובצל? גם למרק וגם לתבשילים אחרים7
היי אירית,
אין ספק שבצל ושום מוסיפים המון טעם, במיוחד במרקים. אם לא אוהבים אז אפשר להכין בלי ולתבל באבקת מרק שהיא מוסיפה בהחלט טעם. כיום יש אבקת מרק מחומרים טבעיים ואני ממליצה להשתמש בזה (יש של אסם, רשום על זה בטעם עוף אבל זאת אבקת מרק שהיא פרווה. מצוין על זה “רכיבים טבעיים בלבד”).
בהצלחה ושבוע טוב 🙂
מה הכמויות הנדרשות ל2-3 מנות? תודה!
היי יצחק,
חצי כוס גריסי פנינה
בצל קטן קצוץ
1 שן שום קצוצה
גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
תפו”א קטן חתוך לקוביות קטנות
קישוא קטן חתוך לקוביות קטנות
שליש כוס פטרוזיליה / כוסברה קצוצים
4 כוסות מים
תיבול: כפית אבקת מרק, רבע כפית כורכום, חצי כפית מלח, רבע כפית כמון, מעט פלפל שחור.
מכינה את המרק עכשיו וחייבת להבין מדוע מוסיפים את התבלינים רק אחרי חצי שעת בישול?
למה לא בהתחלה כשכל העסק מתגבש?
תודה
היי שרה,
אפשר לתבל גם לפני הבישול וגם אחרי הבישול.
תודה רבה על המתכון של המרק מוצלח ביותר לא הפסיקו לאכול כך שביום שישי וגם שבת הכנתי הן המבוגרים והן הילדים אהבו מאוד מאוד
שאלה האם יש לך מתכון למש ?
היי טלי,
שמחה שהמרק יצא טעים 🙂
אין לי מתכון למש, מקווה להעלות בהמשך.
היי!! מחכים למרק מש…. חוץ מזה המתכונים שלך מוצלחים ביותר
היי דפנה,
מתכננת להכין ממש בקרוב..
תודה ושבוע נפלא 🙂
היי תודה על המתכון אפשר להוסיף גם בטטה ודלעת?
כן, אפשר בהחלט.
היי
אני צריכה את המרק לשמונה נפשות
איך לעשות עם הכמויות?
תודה ויום טוב
היי שלי,
ממליצה להכפיל את כל הכמויות ב-2 (מים לשים 10-12 כוסות).
יום נפלא 🙂
שלום אפרת,
תודה על המתכונים הנהדרים. המרק יצא טעים.
אפשר להשתמש במשהו אחר במקום קישוא? אפשר להשתמש בלקט ירקות?
תודה,
יעל
היי יעל,
אפשר להשתמש בלקט ירקות במקום הקישוא.
חג שמח ושנה טובה 🙂
היי, האם יש תבלין אחר שבו אוכל להשתמש במקום אבקת מרק עוף?
היי טל,
אם רוצים לוותר על אבקת המרק יש לתבל ביותר מלח ולא כדאי לוותר על הכמון.
אם יש לך חוויאג’ למרק אפשר לשים בנוסף.
שנה טובה 🙂
אפשר להוסיף שמיר? זה שייך? (הטעם קשור?)
אני פשוט חולה על שמיר….
ותודה רבה על האתר!! הוא מדהים!! אני נכנסת אליו ומבשלת ממנו לפחות 3-4 פעמים בשבוע!
היי לאה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
לדעתי אפשר להוסיף שמיר, זה רק יוסיף לטעם.
אחלה .
מהיר
זריז
וקופצני באנינות נהדרת לגרון
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא
מתכון ממש מעולה. הכנתי אותו כבר בפעם השניה. ויתרתי על המרק עוף והכמון והוספתי סלרי ושמיר. מומלץ בחום!
מעולה!
תודה אודליה ויום נפלא 🙂
יצא פנטסטי.
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
בס”ד
מרק טעים מאוד
תודה רבה
אשמח לעוד מתכונים למרקים הבאמת מנצחים שלך
🙂
תודה הילה!
אפרסם בהמשך מתכוני מרקים נוספים 🙂
היי!
עשיתי ויצא טעים.
(הוספתי הרבה ירקות).
הוספתי אחר כך גם כוסברה או כמון. לא יודעת מה. אבל נשפך לי ותר מדי והצבע מאד חזק יש מה לעשות?
תודה רבה!!!
היי דבי,
באיזה צבע נצבע המרק?
תודה לך!
צהוב. אולי אפשר לקרוא לזה צהוב מעט! חרדלי.
אז עדיף להשאיר את זה כמו שזה אלא אם כן הצבע ממש מפריע ואז הפתרון הוא להוסיף עוד מים רותחים ולתקן תיבול בהתאם (בלי כמון הפעם 😉 )אבל אז גם המרק יהיה דליל יותר והצבע לא יעלם אלא יהיה פשוט חלש יותר.
חבל על הזמן.אפשר לנסות ולהוסיף גם
מעט בטטה שממתיקה מעט את התבשיל.ניסיתי והשתפר בפעם הבאה
אסים טיפת קינמון במקום כמון ואכתוב.אשמח לקבל תגובות.אלי.
נשמע מצוין.
מתכון מוצלח ביותר !פשוט וקל להכנה . תודה רבה
תודה רעות, שמחה שאהבת 🙂
רוצה להכין כמות וחצי – מה כמות כל אחד מהמרכיבים?לא צריך להשרות את הגריסים לפני?
היי שרון,
אפשר להשרות אבל לא חובה כל עוד את שוטפת את הגריסים היטב.
כמויות:
כוס וחצי גריסי פנינה
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
תפו”א גדול חתוך לקוביות קטנות
קישוא גדול חתוך לקוביות קטנות
3/4 כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב)
8-9 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית וחצי אבקת מרק, חצי כפית כורכום, כפית וחצי מלח, שליש כפית כמון (לא חובה), רבע כפית פלפל שחור
היי,שמתי בטעות תבלינים ישר אחרי המים זה בסדר?
זה בסדר 🙂
עכשיו הורדתי מהגז מרק גריסים. נפלא!!!
מרק הגריסים ממש עכשיו על הגז… עוד מעט אספר לכם איך יצא…הריח בבית נפלא! הוספתי גם סלרי, חוואג’ למרק, שום, כמון, א.מרק, פלפל שחור. נא חכו בסבלנות…
שמחה שיצא טעים! תודה שחזרת לעדכן 🙂
אחלה אתר טעים לדפדף בו תודה
רציתי לשאול האם סלרי יוסיף
תודה נחמי 🙂
וכן, סלרי יכול רק להוסיף.
היי
האם אפשר במרק גריסים , גריסים במקום גריסי פנינה? ובכלל מה ההבדל ביינהם?
היי עופרה,
אפשר להשתמש גם בגריסים רגילים. אין הבדל משמעותי בטעם. גריסי הפנינה פשוט מתבשלים מעט יותר מהר.
הי.הכנתי את מרק העדשים הכתומות ויצא מאד טעים תודה
שמחה לשמוע יונת 🙂
תודה ושבוע נפלא!
הי. שמתי לב רק עכשיו שכבר כתבת כמה מנות יש…
לא משנה…
הכנתי את המרק ויצא ממש משביע וטעים. מתאים ליום כזה גשום…
תודה
שמחה לשמוע תמר 🙂
שבוע נפלא!
שבוע טוב, המרק יצא יותר מטעים. מושלם! תודה רבה 🙂 חובה אפליקציה.
תודה חגי, שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב!
הי, ניתן לשים פטרוזיליה יבשה?
היי מעין,
אם יש לך עלים טריים אז עדיף אבל אם אין לך, שימי כף שטוחה פטרוזליה יבשה.
נראה טעים וקל להכנה.
רק רציתי לדעת, לכמה מנות זה מספיק?
תודה.
אני מאוד נהנית מהמתכונים באתר.
היי תמר,
הכמות מספיקה ל 4-5 מנות.
המשך יום נפלא 🙂
מרק נהדר. גם המרק מינסטרונה.תודה על מתכונים נפלאים
תודה צילה, שמחה שיצא טעים 🙂
שלום 🙂
מה אפשר להוסיף במקום אבקת מרק?
היי שגית,
שימי יותר מלח ויותר עשבי תיבול כדי שייתנו טעם כמו כוסברה, עלי סלרי, פטרוזיליה.
יום נפלא 🙂
היי אפרת! נראה חמים וטעים :-). האם אפשר איטריות דקות קצרות למרק במקום הגריסים? בעלי לא עף עליהם. תודה!
כן שרון, את יכולה לשים אטריות במקום הגריסים. אם תרצי להסמיך את המרק בסוף הבישול, ממליצה לטחון מחצית ממנו או להוסיף 1-2 כפות קורנפלור או קמח ולהמשיך לבשל עוד 5-10 דקות עד להסמכה (יש לערבב לפני את הקמח או הקורנפלור עם כרבע כוס מים קרים עד שאין גושים ואז להוסיף למרק).
יום נפלא! 🙂
תודה רבה:)
היי. אני רוצה להשרות את הגריסים כמה זמן אני משרה כוס אחת של גריסים? והאם ההשקייה צריך להשתמש במים חמים או רגילים? תודה
היי אנה,
הניחי את הגריסים בקערה ומלאי במים מהברז עד שהמים מכסים אותם. השאירי במשך חצי שעה-שעה.
לאחר מכן סנני את הגריסים ושטפי אותם מתחת לברז עד שכל ה”לבן” נשטף מהם.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
יצא מעולה וממש קל להכנה! תודה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
שלום, נראה לך שאפשר כרובית במקום קישוא? תודה
כן ריטה, אפשר בהחלט.