זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 8 יחידות
סוג: חלבי
רכיבים
4 מצות
4 פרוסות גבינה צהובה חצויות
גבינה בולגרית מפוררת (כ-8 כפות)
זיתים פרוסים מגולענים (כ-8 כפות)
גרגירי תירס מקופסת שימורים (כ-8 כפות)
לטבילה: ביצה גדולה טרופה מעורבבת עם 2 כפות מים/חלב
אופן ההכנה
-מרטיבים מצות במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות, עד שהן נעשות רכות וגמישות.
-חותכים כל מצה ל2 מלבנים שווים. מניחים על כל מלבן חצי פרוסת גבינה צהובה, כף גבינה בולגרית מפוררת, כף זיתים וכף גרגירי תירס.
-מקפלים כל מלבן פעמיים (2 קיפולים).
-מחממים מחבת ב 2-3 כפות שמן. טובלים כל יחידה בביצה טרופה משני הצדדים ומטגנים במחבת במשך 2.5 דקות מכל צד (יש לכסות את המחבת בזמן הטיגון, אש בינונית).
*מגישים חם.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לפסח
שלום אפרת, מועדים לשמחה. הכנתי ו…אליפותתתת
טעים ברמות!!!!
לדעתי כדאי לעדכן שהשמן קופץ ולהזהר. אולי בגלל החלב בביצה..
בכל מקרה ממש מוצלח. תודה רבה וחג שמח
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף, וההערה נכונה בהחלט❤️
האם אפשר לשים גבינה צפתית במקום בולגרית? תודה לך עלך מתכונים מעולים:)
היי,
בולגרית מוצלחת יותר, אבל אם אין אפשרות אפשר לשים צפתית.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים וחג שמח(:
יש לי רק גבינה צהובה וגבינת שמנת שום שמיר, זה גם טוב?
אפשר להשתמש בגבינות הללו אך המילוי יצא יותר נוזלי.
היי אפרת,
אני נהנת ממש מהאתר שלך, ומכינה כל השנה מתכונים מהאתר.
בפסח אנחנו לא אוכלים שרויה(מצה עם מים) שזה אומר שגם קמח מצה לא אוכלים.
אם יש לך מתכונים טובים לפסח ללא שרויה אשמח מאד!!!
תודה רבה!🙏
היי,
ראשית אני שמחה מאד שאת נהנית מהאתר(:
הנה כה מתכוננים שעשויים להתאים:
בראוניז ללא גלוטן,
עוגת תפוזים מקמח שקדים,
עוגיות שוקולד ציפס לפסח,
עוגיות פיצוחים,
עוגיות קוקוס.
בהצלחה!
תודה רבה!
תודה רבה אפרת!
עשיתי את המתכון ויצא טעים ברמה אחרת! הכנתי את זה כארוחת בוקר, ובזכותך התחלתי את היום ברגל ימין😍
נ.ב.
לא היו לי לא זיתים,לא תירס ולא גבינה בולגרית, אז במקום טיגנתי פטריות עם בצל ירוק וקוטג’ ויצא מהמם.
איזה כיף לשמוע! תודה לך על השיתוף😍
אני שמתי את המצות במשך קצת זמן והם יצאו גמישות
מעולה😊
יצא טעים יחסית למצה אך המצה לא התקפלה לי טוב אלא נשברה והכול נזל ממנה מבעס
וטיפ ממני תאכלו את זה חם חם אחרת הגבינות מתקשות!!
בתיאבון
היי אפי,
אם המצה נשברה כנראה שהיה צריך להרטיב אותה יותר…
שמחה שיצא טעים בכל מקרה!
ניתן לטגן ללא מכסה?
היי עליזה,
מומלץ לכסות כדי שהצד השני של המצה יתבשל גם הוא.
תודה על המתכון, זה היה להיט אצלינו בשולחן ליל הסדר. עכשיו כולם מבקשים מתכון. חג שמח
איזה כיף לשמוע, תודה לורה!
יש איך להפוך את זה למתוק?
היי חוה,
מצרפת לך מתכון למקלות מצה בשוקולד ואגוזים.
חג שמח!
אפשר בתנור במקום?
היי יפעה,
מניחה שכן, על חום 170 מעלות. (כנראה יצא קצת יותר יבש מאשר בטיגון)
הי אפרת תודה על המתכונים המושלמים שלך😍😘
רציתי לדעת אם חיב את הגבינה הבולגרית או שזה מוסיף למרקם של הגבינה?
היי שנה,
הגבינה בולגרית מוסיפה גם לטעם וגם למרקם😊 אם אין לך את יכולה לשים גבינה קשה אחרת במקום…