שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 8 יחידות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

4 מצות

4 פרוסות גבינה צהובה חצויות

גבינה בולגרית מפוררת (כ-8 כפות)

זיתים פרוסים מגולענים (כ-8 כפות)

גרגירי תירס מקופסת שימורים (כ-8 כפות)

לטבילה: ביצה גדולה טרופה מעורבבת עם 2 כפות מים/חלב

אופן ההכנה

-מרטיבים מצות במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות, עד שהן נעשות רכות וגמישות.

-חותכים כל מצה ל2 מלבנים שווים. מניחים על כל מלבן חצי פרוסת גבינה צהובה, כף גבינה בולגרית מפוררת, כף זיתים וכף גרגירי תירס.

-מקפלים כל מלבן פעמיים (2 קיפולים).

-מחממים מחבת ב 2-3 כפות שמן. טובלים כל יחידה בביצה טרופה משני הצדדים ומטגנים במחבת במשך 2.5 דקות מכל צד (יש לכסות את המחבת בזמן הטיגון, אש בינונית).

*מגישים חם.

מצה במילוי גבינות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות חמאה ושקדים
עוגיות לפסח ללא ביצים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיכל (12:22 4.04.2021)

תודה רבה אפרת!
עשיתי את המתכון ויצא טעים ברמה אחרת! הכנתי את זה כארוחת בוקר, ובזכותך התחלתי את היום ברגל ימין😍
נ.ב.
לא היו לי לא זיתים,לא תירס ולא גבינה בולגרית, אז במקום טיגנתי פטריות עם בצל ירוק וקוטג’ ויצא מהמם.

מתכונים ב-10 דקות (12:23 4.04.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה לך על השיתוף😍

חגי (18:27 31.03.2021)

אני שמתי את המצות במשך קצת זמן והם יצאו גמישות

מתכונים ב-10 דקות (18:49 31.03.2021)

מעולה😊

אפי😙 (10:28 31.03.2021)

יצא טעים יחסית למצה אך המצה לא התקפלה לי טוב אלא נשברה והכול נזל ממנה מבעס
וטיפ ממני תאכלו את זה חם חם אחרת הגבינות מתקשות!!
בתיאבון

מתכונים ב-10 דקות (10:58 31.03.2021)

היי אפי,
אם המצה נשברה כנראה שהיה צריך להרטיב אותה יותר…
שמחה שיצא טעים בכל מקרה!

עליזה (14:37 30.03.2021)

ניתן לטגן ללא מכסה?

מתכונים ב-10 דקות (15:26 30.03.2021)

היי עליזה,
מומלץ לכסות כדי שהצד השני של המצה יתבשל גם הוא.

לורה (13:57 28.03.2021)

תודה על המתכון, זה היה להיט אצלינו בשולחן ליל הסדר. עכשיו כולם מבקשים מתכון. חג שמח

מתכונים ב-10 דקות (19:32 28.03.2021)

איזה כיף לשמוע, תודה לורה!

חוה (23:39 25.03.2021)

יש איך להפוך את זה למתוק?

מתכונים ב-10 דקות (01:09 26.03.2021)

היי חוה,
מצרפת לך מתכון למקלות מצה בשוקולד ואגוזים.
חג שמח!

יפעה (22:40 25.03.2021)

אפשר בתנור במקום?

מתכונים ב-10 דקות (22:48 25.03.2021)

היי יפעה,
מניחה שכן, על חום 170 מעלות. (כנראה יצא קצת יותר יבש מאשר בטיגון)

שנה (14:56 25.03.2021)

הי אפרת תודה על המתכונים המושלמים שלך😍😘
רציתי לדעת אם חיב את הגבינה הבולגרית או שזה מוסיף למרקם של הגבינה?

מתכונים ב-10 דקות (15:28 25.03.2021)

היי שנה,
הגבינה בולגרית מוסיפה גם לטעם וגם למרקם😊 אם אין לך את יכולה לשים גבינה קשה אחרת במקום…

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.