שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 17-19 דקות

מס’ מנות: 16-18 יחידות

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

8-9 מצות

500 גרם בשר טחון

בצל בינוני קצוץ

2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, כפית כמון, מעט פלפל שחור, רבע כפית אבקת קינמון (לא חובה)

*לציפוי: ביצה גדולה טרופה

אופן הכנה:

-מרטיבים מצות במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות, עד שהן נעשות רכות וגמישות.

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים כמה דקות עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים פטרוזיליה ומתבלים בפפריקה, מלח, כמון, פלפל שחור וקינמון. מערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.

-חותכים מצה לשני חלקים. מניחים כ-2 כפות מתערובת הבשר בשליש התחתון ומגלגלים לרולדה.

-טובלים כל רולדה בביצה טרופה ומטגנים במחבת 1-2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה (מומלץ לשים במחבת שמן בנדיבות).

*ניתן גם לאפות בתנור – מחממים תנור מראש ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. משמנים בנדיבות את נייר האפיה ומניחים עליו את הרולדות לאחר שטבלנו אותן בביצה. אופים בתנור כ-10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר 10 דקות הופכים צד ל 10 דקות נוספות עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

מצה מגולגלת בבשר טחון

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות קוקוס
דג בתנור עם רוטב

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מירב לוי (15:32 28.05.2021)

היי אפרת,
יש מצב להכין ולהקפיא?? יצא לי מידי הרבה…

מירב לוי (15:36 28.05.2021)

סליחה…. רק עכשיו ראיתי ששאלו כבר…
אבל האם ניתן להכין את הבשר, להקפיא ואח”כ להפשיר, למלא את המצא ולטגן?

מתכונים ב-10 דקות (15:54 28.05.2021)

כן, רק תוודאי אחרי ההפשרה שלא הצטברו נוזלים בתערובת הבשר כדי שהמצה לא תצא רטובה😊

מירב לוי (17:56 28.05.2021)

תודה רבה!! זו לא פעם ראשונה שאני מכינה מתכונים שלך, אבל אני פעם ראשונה כותבת, וחשוב לי להגיד שאני ממש ממש נהנית מהמתכונים. טעימים, מגוונים, קלים להכנה וכתובים ברור – כל מה שרק אפשר לבקש. את נהדרת שאת משתפת. אז שוב, תודה רבה על התשובה ועל הכל!
שיהיה לך שבת שלום!!!

מתכונים ב-10 דקות (18:20 28.05.2021)

תודה לך מירב יקרה על הפרגון😊 שבת שלום ומבורך.

חני (20:25 30.03.2021)

הכנתי שנה שעברה ויצא מוצלח ממש!
יש לי רעיון למתכון מתוק בהשראה של המצה המגולגלת- רוגעלך ממצה,
להרטיב את המצות לפי ההוראות של המתכון הנ”ל, ואז לחלק כל מצה ל4 באופן הבא-לחצות כל מצה לחציוכל חצי מצה לחתוך ל2 באלכסון כך יוצא צורה מוכנה לגלגול לרוגעלך, שמתי בפנים ממרח שוקולד השחר מעורבב עם שמן ואגוזים קצוצים- יוצא מעדן!!!! מצ”ב תמונה..

חני (20:27 30.03.2021)

שכחתי לציין שאפיתי בתנור 10-15 דקות עד שהשוקולד נהיה חם וקצת נוזלי..

מתכונים ב-10 דקות (20:34 30.03.2021)

נראה מושלם:) תודה על השיתוף…

ליטל (19:10 26.03.2021)

אפרת יצא מעולה! הכפלתי כמויות 🙂
כנראה שהשארתי יותר מדי זמן בתנור אז יצאו טיפל’ה קשים אבל עם קצת טחינה והם מדהימים!
הכנתי גם את קציצות הקולורבי והגזר ופשוט הייתי צריכה לעצור את עצמי מלאכול הכל…
תודה רבה וחג שמח😀

מתכונים ב-10 דקות (18:45 28.03.2021)

שמחה לשמוע, חג שמח🙂

יעל (17:53 20.03.2021)

היי, לפני שנה בסגר הראשון חיפשתי מתכונים לערב חג ומצאתי בין היתר את המתכון הזה. הכנתי ויצא מעולה! הבת שלי חיכתה שוב לפסח כדי שהכין גם השנה.
אגב… הכנתי את המצות (צד ימין בתמונה) יום לפני וטגנתי בערב חג.
תודה על מתכונים מהממים וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (18:48 20.03.2021)

תודה רבה יקירה😊

ליאת (20:45 11.03.2021)

האם אפשר להכין ערב לפני את המצה והמילוי ואז למחרת לטבול בביצה ולטגן?
והאם אפשר לשלב פירה עם הבשר שזה לא יהיה פירורי?
תודה על המתכונים שלך כמו תמיד!

מתכונים ב-10 דקות (21:24 11.03.2021)

היי ליאת,
אני חושבת שהכנה של המצות עם המילוי יום לפני תגרום למצות להתרכך מדי ולהתפרק.
מה שכן את יכולה להכין יום לפני את תערובת הבשר ולשמור במקרר.

ליאת (10:48 12.03.2021)

תודה. כך אעשה. ומה לגבי הפירה אפשר להוסיף לתערובת ע”מ שלא יהיה פירורי ויתפזר מהמצה? או שפירה יכביד על המילוי

מתכונים ב-10 דקות (11:55 12.03.2021)

את יכולה להוסיף פירה:) שבת שלום

לירון (16:30 14.04.2020)

בתנור יוצא קשה ולא אכיל למרות שעשיתי במדויק לפי המתכון. ממש חבל שרשמת שאפשר בתנור…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:04 15.04.2020)

היי לירון,
רשמתי את זה אחרי שניסיתי ויצא מוצלח.
אולי אפית בטורבו או שאפית יותר מידי זמן?

שושי (14:58 14.04.2020)

עשיתי במילוי כבד עם בצל. יצא אלוף

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 15.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

שירלי (14:42 13.04.2020)

התוצאה טעימה אבל איך מונעים מהפתיתי בשר לברוח החוצה? …

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:41 13.04.2020)

אולי כדאי להניח את המילוי במרכז ולהשאיר 1 ס”מ מכל צד ללא מילוי.

יצי (16:52 12.04.2020)

מה יוצא יותר טוב בתנור או במחבת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:09 12.04.2020)

בטיגון במחבת.

שירלי (16:08 10.04.2020)

בזמן הגלגול המצה נשברת, הרטבתי אותה לפי מה שהיה רשום. מה לא עשיתי טוב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:56 11.04.2020)

אחרי שהרטבת את המצות שמת אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות?

עדן (12:22 10.04.2020)

היי 🙂 האם זה בסדר להקפיא/לשים במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:51 11.04.2020)

אפשר לשמור במקרר. לפני ההגשה יש לחמם בתנור.

מריה (10:24 9.04.2020)

תודה רבה אפרת, יצא טעים מאוד.
המצות יוצאות רכות ונימוחות.
חג שמח 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:17 9.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מריה

יעל (06:43 8.04.2020)

היי אפרת,
האם אפשר להכין את הבשר בבוקר ולשמור במקרר, ולסיים את ההכנה עם המצות בערב לפני ליל הסדר?
תודה וחג שמח

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 8.04.2020)

כן אפשר.
חג שמח 🌺

נמו (18:58 5.04.2020)

תודה על המתכון !
יש אפשרות להכין ולהקפיא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:31 5.04.2020)

לא ניסיתי אבל אם מקפיאים כדאי להשתמש בבשר טרי ולא קפוא שהופשר.

Maya Tenenbaum (11:01 5.04.2020)

שלום רב
אשמח למתכון זה בכמות של 2 אנשים .
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:24 5.04.2020)

אפשר להכין מחצית מכל הכמויות, כולל של התיבול (250 ג’ בשר, חצי בצל, כף פטרוזיליה, חצי כפית פפריקה וכו’).

אנאל (11:52 2.04.2020)

שלום אפרת!
תודה על אתר מקסים ומאיר עיניים 🙂
בע\”ה רוצה להכין כאלה בפסח, ויש לי כמה שאלות:
1. האם אפשר במקום בשר טחון לשים עוף טחון?
2. אם כן זה יהיה אותה הכמות?
3. יש לי טוסטר אובן לפסח, כמה זמן אפייה זה צריך להיות?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:01 2.04.2020)

היי אנאל,
1. זה יוצא יותר עסיסי עם בשר בקר טחון אבל אפשר להכין גם עם עוף טחון.
2. אותה כמות.
3. זה משתנה בין סוגי הטוסטרים. תאפי לפי המתכון אבל תעקבי אחרי האפיה.

אביגיל (21:44 26.03.2020)

היי אפרת רציתי לדעת מה הכוונה במגבת לחה? להרטיב מגבת ואז להניח על המצות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 26.03.2020)

כן. להרטיב מגבת ולסחוט היטב.

ליאת (14:38 25.04.2019)

היי רציתי להגיד שיצא פשוט מהמם, הכנתי לארוחת צהריים וקיבלתי הרבה מחמאות מתכון מעולה. יש לי הערה לגבי המתכון שהוא מתאים ל9 מצות, לא ל7 ולא ל8 בגלל שהיום הכנתי עם שמונה מצות ונשארה לי בידיוק עוד תערובת לתשע אז ממליצה לשנות את מה שכתבת במתכון ל9 מצות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 25.04.2019)

תודה ליאת, חג שמח 💝

אופק (01:01 25.04.2019)

היי שוב
שאלה נוספת
האם זה מצריך ממש טבילה משמעותית בביצה או שהכוונה להברשה עם מברשת סיליקון מכל הכיוונים וזה מספיק?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 25.04.2019)

טבילה קצרה או הברשה.

אופק (00:56 25.04.2019)

היי אפרת
חג שמח
אתר נפלא
האם יש להניח כל מצה ומצה בנפרד במגבת לחה או שניתן להניחן זו על גבי זו ולעטוף במגבת לחה?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:45 25.04.2019)

לא, אין צורך להפריד את המצות.
חג שמח 💝

איילת (12:10 22.04.2019)

האם אפשר לעשות קינוח ממצה מגולגלת… נניח שזה ייצא כמו בלינצ’ס או משהו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:50 22.04.2019)

אני לא יודעת, לא ניסיתי.
בכל מקרה, יש מתכון לבלינצ’ס כשר לפסח אם מעניין אותך 🙂

ויקה (10:15 22.04.2019)

אפשר לעשות במקום בשר טחון פילה דג או לא יצא טעים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:30 22.04.2019)

מניחה שאפשר. מבחינת טעם לא ניסיתי.

דוד יחיה (00:26 22.04.2019)

אפרת יצא ממש טעים
תודה רבה ממני ומהילדים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:10 22.04.2019)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה לך וחג שמח

חיה שורץ (20:22 20.04.2019)

תודה וחג שמח על המתכונים הקלים והמהירים להכנה, אני בחרתי 2 מתכונים המצה המגולגלת , ועוגת השוקולד הסבר ההכנה ברור וקל להכנה הנכדה עזרה לי בגלגלי המצות והיה כייף גדול

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 20.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

אריאלה (16:43 20.04.2019)

שלום רב. אחרי הפסח, האם אפשר להכין את המתכון עם טורטייה במקום מצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 20.04.2019)

כן.

שושנה (12:11 16.04.2019)

האם אפשר לערבב עם הבשר גם פירה תפוחי אדמה ואס למלא את המצות? תודה על המתכונים הנהדריםד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:30 16.04.2019)

כן אפשר.
חג שמח ❤️

ורדה (19:14 15.04.2019)

היי אפרת!
האתר שלך מציל אותי כל פעם מחדש.
יישר כח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 15.04.2019)

תודה ורדה.
חג שמח ❤️

ספיר (17:03 15.04.2019)

היי אפרת 🙂
האם לאחר שמגלגלים לא נפתחת המצה? בזמן הטיגון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:38 15.04.2019)

היי ספיר,
כדאי לטגן קודם את הצד הפתוח (איפה שמסתיים הגלגול) ואז זה ייסגר.
חג שמח 💕

רותי (09:42 12.04.2019)

היי אפרת
האתר שלך מדהים! אני ממש נהנית מהמתכונים המוצלחים והקלים להכנה ובעיקר מהירים ולא מסובכים. ממש הצלה לדור שלנו!
תמשיכי לשמח אותנו ולשלוח לנו מתכונים טעימים!
שבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 12.04.2019)

תודה רותי ❤️
שבת שלום!

סבתא (15:34 6.04.2019)

את המצה הרטובה אני חותכת במספריים גדולים.

קרינה (04:00 6.04.2018)

היי אפרת,
היה באתר מתכון עם גבינות? אני לא מוצאת פשוט…
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 6.04.2018)
ווידרה תיקי (11:24 5.04.2018)

מתכונים נהדרים , קלים וטעימים מאד ! המשיכי לשלוח כל הזמן …

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:25 5.04.2018)

תודה רבה 🙂
חג שמח!

יעל (10:59 5.04.2018)

היי אפרת,
התערובת מספיקה ליותר מ 7 מצות. כשניגמרו המצות ניסיתי להרטיב עוד בהליך מזורז ואז הן התפרקו… בסוף עשיתי מעין “סנדוויץ מצות” ממה שנשאר. לדעתי צריך לכתוב 9 מצות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:06 5.04.2018)

היי יעל,
כשהכנתי הכמות הספיקה לי ל-7 מצות אבל בכל אופן שיניתי את הכמות ל 7-9 מצות בזכות המלצתך.
תודה וחג שמח 🙂

ציפי (12:52 3.04.2018)

היי חג שמח.
האם ניתן לעשות את עם חזה עוף טחון? (שטחניתי לבד)
יהיה מוצלח? והאם יספיק לי פרפר אחד שפרקתי מעוף שלם.
תודה רבה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:18 3.04.2018)

חג שמח ציפי 🙂
זה יוצא יותר עסיסי עם בשר בקר טחון כי הוא חלק יותר שומני אבל לדעתי אפשר להכין גם עם חזה עוף טחון.
לגבי הכמות, קחי בחשבון שכל סיגר ממלאים ב2 כפות תערובת חזה עוף טחון. לפי זה תדעי בערך כמה יחידות תוכלי להכין מהכמות.

ציפי (14:50 3.04.2018)

היי תודה רבה מקסימה!!
חייבת לציין שהאתר שלך פשוט מדהים.
אני כיום משתמשת רק במתוכנים שלך. פשוט מעדנים והכל מוגש בצורה ברורה ונעימה.
תודה על הכל וחג שמח גם לך:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 3.04.2018)

תודה ציפי, כיף לשמוע 🙂

ספיר (12:05 28.03.2018)

אוהבת את המתכונים באתר אין עלייכם!!האם אפשר להוסיף צנוברים לבשר? או שזה לא מתאים..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:15 28.03.2018)

כן, אפשר.
חג שמח 🙂

ליאת (15:47 25.03.2018)

אפרת יקרה! תודה רבה על המתכון ועל המענה המהיר.

חג פסח שמח לך, לחברייך ולכל בני משפחתך.

ליאת (08:24 25.03.2018)

היי אפרת, איזה סוג של בשר טחון כדאי? עוף או בקר?

תודה לך שוב על המתכונים הנהדרים, כל המטבח שלי זה מהמתכונים של האתר שלך.

תודה וחג שמח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 25.03.2018)

היי ליאת,
עדיף בקר טחון.
שבוע נפלא וחג שמח! 🌷

שירלי (09:57 23.03.2018)

בוקר טוב
כאשר אני מגלגלת את הבשר במצה וטובלת בביצה הבשר לא נשפך מהצדדים ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:11 23.03.2018)

אם לא מעמיסים יותר מידי בשר במילוי אז הבשר לא נשפך.

ציפי (18:44 6.03.2018)

אפשר להכין יום קודם ואז לחמם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 6.03.2018)

אני חושבת שכן.

ניסים (13:36 14.08.2017)

שלום, אהבתי את המתכון ככה ניתן לעשות שימוש במצות אחרי פסח ובפסח עצמו,
עכשיו לשאלה עצמה ניתן להוסיף קצת חריף לבשר טחון וופלפל קצוץ דק לטעם ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:44 14.08.2017)

כן בטח, למה לא? 🙂

אסתי (11:54 22.05.2017)

ניראה לך שאפשר להכין כמות גדולה להקפיא?
זה יהיה טוב אחרי הפשרה?

מתכונים ב-10 דקות (12:06 22.05.2017)

היי אסתי,
לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שהטעם והמרקם ייפגעו לאחר הפשרה.

דבי (22:40 17.04.2017)

אפרת יקרה,

תודה רבה לך, הייתה מנה מוצלחת וטעימה מאד!

(הוספתי באישורך את רוטב הכבד ויצא מצוין יחד)

שוב תודה וקיץ בריא!

מתכונים ב-10 דקות (23:21 17.04.2017)

תודה דבי, שמחה מאוד לשמוע!

י.ג (15:38 16.04.2017)

הכנתי ללא ביצים ועם רוטב פטריות ויצא מעולהה:)

מתכונים ב-10 דקות (16:15 16.04.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

זהבה (15:20 16.04.2017)

עשיתי את המתכון של מצות מגולגלות בשר וזה יצא ממש מעולה וקלי קלות תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (16:13 16.04.2017)

תודה זהבה, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח

דבי (15:14 16.04.2017)

תודה רבה.

קצת דחוף, לא שמתי כמון אפשר את שאר התבלינים כולל הקינמון כרגיל או שהמאזן משתנה?

תודה ושוב תודה לך!

מתכונים ב-10 דקות (16:12 16.04.2017)

ראיתי רק עכשיו..
את יכולה לשים את הקינמון באותו מינון.

י.ג (14:17 16.04.2017)

עוד שאלה,את חושבת שזה שילוב טוב עם רוטב פטריות? תודה רבה:-)

מתכונים ב-10 דקות (16:12 16.04.2017)

כן, יכול להשתלב טוב.

דבי (13:02 16.04.2017)

עומדים להכין, אפשר ומתאים לזה רוטב כבד ובצל?

אלפי תודות וחג שמח!

מתכונים ב-10 דקות (13:22 16.04.2017)

לדעתי כן.
חג שמח!

י.ג (12:44 16.04.2017)

אפשר לעשות ללא ביצה?

מתכונים ב-10 דקות (12:48 16.04.2017)

היי,
אם אופים בתנור אני מניחה שאפשר למרוח שמן במקום הביצה. אם מטגנים במחבת אז אפשר לוותר על השמן.
בכל מקרה כדאי להניח את המצה המגולגלת כשהחלק הפתוח (המסיים את הגלגול) כלפי מטה כדי שהמצה לא תפתח בזמן הטיגון/אפיה.
חג שמח 🙂

רחלי (20:06 13.04.2017)

מועדים לשמחה!
תוכלי לתת לי מתכון למילוי תפו”א, כמו בורקס? במקום המילוי הבשרי…

מתכונים ב-10 דקות (21:07 13.04.2017)

היי רחלי,
יש מתכון למצה מגולגלת במילוי תפוח אדמה.

מלכי (19:33 13.04.2017)

הכנתי כמנת פתיחה לארוחת חג, לצד סלט חסה עשיר. יצא מדהים!
לגמרי הפתיע אותי…
תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (21:04 13.04.2017)

שמחה לשמוע!
תודה מלכי 🙂

דבי (12:16 12.04.2017)

תודה רבה!

סליחה, אבל יש לי עוד שאלות:

עטוף???? במה ואיך? לא יאבד פריכות?

חושבת לעשות בשישי, אבל בחוץ אולי יתקלקל?!

בכלל, ממה צריך להיזהר? מה עלול להשתבש?

שוב, תודות!

מתכונים ב-10 דקות (15:01 12.04.2017)

אפשר לשים בתבנית ולעטוף בנייר כסף. מומלץ לעטוף רק אחרי שהם התקררו לטמפ’ החדר כדי שלא יאבדו מהפריכות.
אם את שמה במקום קריר ומוצל ועוטפת את זה לא אמורה להיות בעיה.
חשוב להרטיב את המצה כמו שצריך ולעטוף אותה במגבת לחה עד שהיא תתרכך ותהיה גמישה. מעבר לזה לא אמור להשתבש שום דבר 🙂 פשוט למלא, לגלגל, לטבול בביצה ולטגן או לאפות. במקרה הכי גרוע אם את שמה יותר מילוי מילוי זה עלול לברוח בצדדים.
כדאי להניח את הגלילים במחבת (או בתבנית אם את אופה)על הצד הפתוח (איפה שסיימת לגלגל) כדי שזה ידביק את הגליל כמו שצריך שלא ייפתח.
בהצלחה!

דבי (10:58 12.04.2017)

חג שמח!

איך היית ממליצה לחמם לליל שבת?

האם אפשר להסתבך עם ההכנה? (שהמצות יתפוררו וכאלה…..)

תודה רבה לך!

מתכונים ב-10 דקות (11:54 12.04.2017)

חג שמח 🙂
אם המצה גמישה מספיק זה לא מסובך.
לליל שבת אני חושבת שחימום רגיל על הפלטה יספיק. רק חשוב שזה לא יהיה קר מהמקרר. אם יש לך אפשרות להכין ביום שישי בצהריים ולהשאיר בחוץ עטוף עד הערב זה מצוין.

עינת (11:50 10.04.2017)

הכוונה שם היא לכף או כפית? תמיד ישנו בלבול תמידי ביניהם ובבישול ההבדל עיקרי
תודה רבה וחג שמח☺

מתכונים ב-10 דקות (12:31 10.04.2017)

היי עינת,
בכל מרכיבי התיבול הכוונה היא לכפית.
חג שמח 🙂

שלמה (22:33 9.04.2017)

זה נישאר טעים גם ליום הבא במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (09:15 10.04.2017)

לדעתי עדיף להכין באותו יום.
חג שמח 🙂

תמר (08:30 9.04.2017)

אפשר לצפות את המצה אחרי הביצה ולפני הטיגון בקמח מצה?

מתכונים ב-10 דקות (08:48 9.04.2017)

כן, אפשר.
חג שמח 🙂

דור (01:42 9.04.2017)

אפשר להוסיף פטריות טריות? אם כן מה הכמות

מתכונים ב-10 דקות (08:21 9.04.2017)

כן, אפשר להוסיף בסביבות חצי סלסלת פטריות טריות קצוצות. את הפטריות יש לטגן לאחר הבצל במשך כ-5 דקות ורק אז להוסיף את הבשר ולהמשיך כרגיל.
חג שמח 🙂

אורנה (21:28 8.04.2017)

מבקשת מתכון לעוגת מצות עם קצפת
תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:41 8.04.2017)

היי אורנה,
אשתדל לפרסם בהמשך.
חג שמח 🙂

רותי אורן (17:36 6.04.2017)

תודה לך על כל המתכונים הנפלאים שאת טורחת לשלוח לנו, חג שמח מאוד גם לך ולמשפחתך, ותמשיכי לשלוח לנו דברים נהדרים וקלים, אוהבים אותך

מתכונים ב-10 דקות (18:36 6.04.2017)

תודה רבה רותי!
חג שמח 🙂

natali_k (18:47 3.04.2017)

אעדכן אותך בלי נדר בקינוח שכבות עם מצה 😉
מה אפשר לשים במקום הביצה?

מתכונים ב-10 דקות (08:40 4.04.2017)

היי נטלי,
הביצה תורמת למרקם החיצוני וגם להזהבה יפה.
אם את אופה בתנור אני מניחה שאפשר למרוח שמן במקום הביצה. אם את מטגנת במחבת אז אפשר לוותר על השמן.
בכל מקרה כדאי להניח את המצה המגולגלת כשהחלק הפתוח (המסיים את הגלגול) כלפי מטה כדי שהמצה לא תפתח בזמן הטיגון/אפיה.

זיוה אלקיים (12:00 3.04.2017)

אני רשומה?

מתכונים ב-10 דקות (12:24 3.04.2017)

כן זיוה, את רשומה בהצלחה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.