זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17-19 דקות
מס’ מנות: 16-18 יחידות
מצרכים:
8-9 מצות
500 גרם בשר טחון
בצל בינוני קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, כפית כמון, מעט פלפל שחור, רבע כפית אבקת קינמון (לא חובה)
*לציפוי: ביצה גדולה טרופה
אופן הכנה:
-מרטיבים מצות במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות, עד שהן נעשות רכות וגמישות.
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים כמה דקות עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים פטרוזיליה ומתבלים בפפריקה, מלח, כמון, פלפל שחור וקינמון. מערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
-חותכים מצה לשני חלקים. מניחים כ-2 כפות מתערובת הבשר בשליש התחתון ומגלגלים לרולדה.
-טובלים כל רולדה בביצה טרופה ומטגנים במחבת 1-2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה (מומלץ לשים במחבת שמן בנדיבות).
*ניתן גם לאפות בתנור – מחממים תנור מראש ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. משמנים בנדיבות את נייר האפיה ומניחים עליו את הרולדות לאחר שטבלנו אותן בביצה. אופים בתנור כ-10 דקות.
-לאחר 10 דקות הופכים צד ל 10 דקות נוספות עד להזהבה.
היי אפרת, הכנתי ויצא מדהים!!! לא התאפקתי וכבר טעמתי עכשיו…
רציתי לשאול אותך, הכנתי בטעות כמות גדולה של בשר, ונשאר לי כמויות של בשר טחון מטוגן עם בצל. יש לך רעיון אולי מה אני יכולה להכין עם זה, שיהיה בסגנון שונה מזה, וגם מתאים לפסח (בלי קטניות)
היי חיה,
שמחה שיצא טעים:)
את יכולה להקפיא או להכין רוטב בולונז ולהוסיף לזה רוטב עגבניות או חצילים עם בשר טחון.
וואוו אפרתת יצאא טעיםם אש וקריספייייי
תודה רבהה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת מועדים לשמחה, אשמח לדעת כמה דקות מומלץ לטגן את הבשר ביחד עם הבצל.והאם צריך לסגור מכסה או שלא תודה רבה.
היי,
לבשר לוקח בד”כ 7-8 דקות להתבשל. אין צורך לכסות.
מעולה תודה רבה רבה על המענה המהיר
אפרת המושלמת הפסח שלי ושל המשפחה שלי היה טעים בזכותך❤❤❤
שמחה מאד לשמוע שאהבתם את המתכונים לפסח(:
גמר חתימה טובה❤
היי אפרת,
יש מצב להכין ולהקפיא?? יצא לי מידי הרבה…
סליחה…. רק עכשיו ראיתי ששאלו כבר…
אבל האם ניתן להכין את הבשר, להקפיא ואח”כ להפשיר, למלא את המצא ולטגן?
כן, רק תוודאי אחרי ההפשרה שלא הצטברו נוזלים בתערובת הבשר כדי שהמצה לא תצא רטובה😊
תודה רבה!! זו לא פעם ראשונה שאני מכינה מתכונים שלך, אבל אני פעם ראשונה כותבת, וחשוב לי להגיד שאני ממש ממש נהנית מהמתכונים. טעימים, מגוונים, קלים להכנה וכתובים ברור – כל מה שרק אפשר לבקש. את נהדרת שאת משתפת. אז שוב, תודה רבה על התשובה ועל הכל!
שיהיה לך שבת שלום!!!
תודה לך מירב יקרה על הפרגון😊 שבת שלום ומבורך.
הכנתי שנה שעברה ויצא מוצלח ממש!
יש לי רעיון למתכון מתוק בהשראה של המצה המגולגלת- רוגעלך ממצה,
להרטיב את המצות לפי ההוראות של המתכון הנ”ל, ואז לחלק כל מצה ל4 באופן הבא-לחצות כל מצה לחציוכל חצי מצה לחתוך ל2 באלכסון כך יוצא צורה מוכנה לגלגול לרוגעלך, שמתי בפנים ממרח שוקולד השחר מעורבב עם שמן ואגוזים קצוצים- יוצא מעדן!!!! מצ”ב תמונה..
שכחתי לציין שאפיתי בתנור 10-15 דקות עד שהשוקולד נהיה חם וקצת נוזלי..
נראה מושלם:) תודה על השיתוף…
אפרת יצא מעולה! הכפלתי כמויות 🙂
כנראה שהשארתי יותר מדי זמן בתנור אז יצאו טיפל’ה קשים אבל עם קצת טחינה והם מדהימים!
הכנתי גם את קציצות הקולורבי והגזר ופשוט הייתי צריכה לעצור את עצמי מלאכול הכל…
תודה רבה וחג שמח😀
שמחה לשמוע, חג שמח🙂
היי, לפני שנה בסגר הראשון חיפשתי מתכונים לערב חג ומצאתי בין היתר את המתכון הזה. הכנתי ויצא מעולה! הבת שלי חיכתה שוב לפסח כדי שהכין גם השנה.
אגב… הכנתי את המצות (צד ימין בתמונה) יום לפני וטגנתי בערב חג.
תודה על מתכונים מהממים וחג שמח
תודה רבה יקירה😊
האם אפשר להכין ערב לפני את המצה והמילוי ואז למחרת לטבול בביצה ולטגן?
והאם אפשר לשלב פירה עם הבשר שזה לא יהיה פירורי?
תודה על המתכונים שלך כמו תמיד!
היי ליאת,
אני חושבת שהכנה של המצות עם המילוי יום לפני תגרום למצות להתרכך מדי ולהתפרק.
מה שכן את יכולה להכין יום לפני את תערובת הבשר ולשמור במקרר.
תודה. כך אעשה. ומה לגבי הפירה אפשר להוסיף לתערובת ע”מ שלא יהיה פירורי ויתפזר מהמצה? או שפירה יכביד על המילוי
את יכולה להוסיף פירה:) שבת שלום
בתנור יוצא קשה ולא אכיל למרות שעשיתי במדויק לפי המתכון. ממש חבל שרשמת שאפשר בתנור…
היי לירון,
רשמתי את זה אחרי שניסיתי ויצא מוצלח.
אולי אפית בטורבו או שאפית יותר מידי זמן?
עשיתי במילוי כבד עם בצל. יצא אלוף
שמחה שיצא טעים 🙂
התוצאה טעימה אבל איך מונעים מהפתיתי בשר לברוח החוצה? …
אולי כדאי להניח את המילוי במרכז ולהשאיר 1 ס”מ מכל צד ללא מילוי.
מה יוצא יותר טוב בתנור או במחבת
בטיגון במחבת.
בזמן הגלגול המצה נשברת, הרטבתי אותה לפי מה שהיה רשום. מה לא עשיתי טוב?
אחרי שהרטבת את המצות שמת אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות?
היי 🙂 האם זה בסדר להקפיא/לשים במקרר?
אפשר לשמור במקרר. לפני ההגשה יש לחמם בתנור.
תודה רבה אפרת, יצא טעים מאוד.
המצות יוצאות רכות ונימוחות.
חג שמח 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מריה
היי אפרת,
האם אפשר להכין את הבשר בבוקר ולשמור במקרר, ולסיים את ההכנה עם המצות בערב לפני ליל הסדר?
תודה וחג שמח
כן אפשר.
חג שמח 🌺
תודה על המתכון !
יש אפשרות להכין ולהקפיא?
לא ניסיתי אבל אם מקפיאים כדאי להשתמש בבשר טרי ולא קפוא שהופשר.
שלום רב
אשמח למתכון זה בכמות של 2 אנשים .
תודה רבה
אפשר להכין מחצית מכל הכמויות, כולל של התיבול (250 ג’ בשר, חצי בצל, כף פטרוזיליה, חצי כפית פפריקה וכו’).
שלום אפרת!
תודה על אתר מקסים ומאיר עיניים 🙂
בע\”ה רוצה להכין כאלה בפסח, ויש לי כמה שאלות:
1. האם אפשר במקום בשר טחון לשים עוף טחון?
2. אם כן זה יהיה אותה הכמות?
3. יש לי טוסטר אובן לפסח, כמה זמן אפייה זה צריך להיות?
תודה רבה!
היי אנאל,
1. זה יוצא יותר עסיסי עם בשר בקר טחון אבל אפשר להכין גם עם עוף טחון.
2. אותה כמות.
3. זה משתנה בין סוגי הטוסטרים. תאפי לפי המתכון אבל תעקבי אחרי האפיה.
היי אפרת רציתי לדעת מה הכוונה במגבת לחה? להרטיב מגבת ואז להניח על המצות?
כן. להרטיב מגבת ולסחוט היטב.
היי רציתי להגיד שיצא פשוט מהמם, הכנתי לארוחת צהריים וקיבלתי הרבה מחמאות מתכון מעולה. יש לי הערה לגבי המתכון שהוא מתאים ל9 מצות, לא ל7 ולא ל8 בגלל שהיום הכנתי עם שמונה מצות ונשארה לי בידיוק עוד תערובת לתשע אז ממליצה לשנות את מה שכתבת במתכון ל9 מצות.
תודה ליאת, חג שמח 💝
היי שוב
שאלה נוספת
האם זה מצריך ממש טבילה משמעותית בביצה או שהכוונה להברשה עם מברשת סיליקון מכל הכיוונים וזה מספיק?
תודה
טבילה קצרה או הברשה.
היי אפרת
חג שמח
אתר נפלא
האם יש להניח כל מצה ומצה בנפרד במגבת לחה או שניתן להניחן זו על גבי זו ולעטוף במגבת לחה?
תודה רבה
לא, אין צורך להפריד את המצות.
חג שמח 💝
האם אפשר לעשות קינוח ממצה מגולגלת… נניח שזה ייצא כמו בלינצ’ס או משהו?
אני לא יודעת, לא ניסיתי.
בכל מקרה, יש מתכון לבלינצ’ס כשר לפסח אם מעניין אותך 🙂
אפשר לעשות במקום בשר טחון פילה דג או לא יצא טעים?
מניחה שאפשר. מבחינת טעם לא ניסיתי.
אפרת יצא ממש טעים
תודה רבה ממני ומהילדים
שמחה שנהניתם 🙂
תודה לך וחג שמח
תודה וחג שמח על המתכונים הקלים והמהירים להכנה, אני בחרתי 2 מתכונים המצה המגולגלת , ועוגת השוקולד הסבר ההכנה ברור וקל להכנה הנכדה עזרה לי בגלגלי המצות והיה כייף גדול
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שלום רב. אחרי הפסח, האם אפשר להכין את המתכון עם טורטייה במקום מצה?
כן.
האם אפשר לערבב עם הבשר גם פירה תפוחי אדמה ואס למלא את המצות? תודה על המתכונים הנהדריםד
כן אפשר.
חג שמח ❤️
היי אפרת!
האתר שלך מציל אותי כל פעם מחדש.
יישר כח
תודה ורדה.
חג שמח ❤️
היי אפרת 🙂
האם לאחר שמגלגלים לא נפתחת המצה? בזמן הטיגון?
היי ספיר,
כדאי לטגן קודם את הצד הפתוח (איפה שמסתיים הגלגול) ואז זה ייסגר.
חג שמח 💕
היי אפרת
האתר שלך מדהים! אני ממש נהנית מהמתכונים המוצלחים והקלים להכנה ובעיקר מהירים ולא מסובכים. ממש הצלה לדור שלנו!
תמשיכי לשמח אותנו ולשלוח לנו מתכונים טעימים!
שבת שלום!
תודה רותי ❤️
שבת שלום!
את המצה הרטובה אני חותכת במספריים גדולים.
היי אפרת,
היה באתר מתכון עם גבינות? אני לא מוצאת פשוט…
תודה רבה.
מצורף מתכון בורקס מצה במילוי גבינות.
מתכונים נהדרים , קלים וטעימים מאד ! המשיכי לשלוח כל הזמן …
תודה רבה 🙂
חג שמח!
היי אפרת,
התערובת מספיקה ליותר מ 7 מצות. כשניגמרו המצות ניסיתי להרטיב עוד בהליך מזורז ואז הן התפרקו… בסוף עשיתי מעין “סנדוויץ מצות” ממה שנשאר. לדעתי צריך לכתוב 9 מצות.
היי יעל,
כשהכנתי הכמות הספיקה לי ל-7 מצות אבל בכל אופן שיניתי את הכמות ל 7-9 מצות בזכות המלצתך.
תודה וחג שמח 🙂
היי חג שמח.
האם ניתן לעשות את עם חזה עוף טחון? (שטחניתי לבד)
יהיה מוצלח? והאם יספיק לי פרפר אחד שפרקתי מעוף שלם.
תודה רבה רבה
חג שמח ציפי 🙂
זה יוצא יותר עסיסי עם בשר בקר טחון כי הוא חלק יותר שומני אבל לדעתי אפשר להכין גם עם חזה עוף טחון.
לגבי הכמות, קחי בחשבון שכל סיגר ממלאים ב2 כפות תערובת חזה עוף טחון. לפי זה תדעי בערך כמה יחידות תוכלי להכין מהכמות.
היי תודה רבה מקסימה!!
חייבת לציין שהאתר שלך פשוט מדהים.
אני כיום משתמשת רק במתוכנים שלך. פשוט מעדנים והכל מוגש בצורה ברורה ונעימה.
תודה על הכל וחג שמח גם לך:)
תודה ציפי, כיף לשמוע 🙂
אוהבת את המתכונים באתר אין עלייכם!!האם אפשר להוסיף צנוברים לבשר? או שזה לא מתאים..
כן, אפשר.
חג שמח 🙂
אפרת יקרה! תודה רבה על המתכון ועל המענה המהיר.
חג פסח שמח לך, לחברייך ולכל בני משפחתך.
היי אפרת, איזה סוג של בשר טחון כדאי? עוף או בקר?
תודה לך שוב על המתכונים הנהדרים, כל המטבח שלי זה מהמתכונים של האתר שלך.
תודה וחג שמח.
היי ליאת,
עדיף בקר טחון.
שבוע נפלא וחג שמח! 🌷
בוקר טוב
כאשר אני מגלגלת את הבשר במצה וטובלת בביצה הבשר לא נשפך מהצדדים ?
תודה
אם לא מעמיסים יותר מידי בשר במילוי אז הבשר לא נשפך.
אפשר להכין יום קודם ואז לחמם?
אני חושבת שכן.
שלום, אהבתי את המתכון ככה ניתן לעשות שימוש במצות אחרי פסח ובפסח עצמו,
עכשיו לשאלה עצמה ניתן להוסיף קצת חריף לבשר טחון וופלפל קצוץ דק לטעם ?
כן בטח, למה לא? 🙂
ניראה לך שאפשר להכין כמות גדולה להקפיא?
זה יהיה טוב אחרי הפשרה?
היי אסתי,
לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שהטעם והמרקם ייפגעו לאחר הפשרה.
אפרת יקרה,
תודה רבה לך, הייתה מנה מוצלחת וטעימה מאד!
(הוספתי באישורך את רוטב הכבד ויצא מצוין יחד)
שוב תודה וקיץ בריא!
תודה דבי, שמחה מאוד לשמוע!
הכנתי ללא ביצים ועם רוטב פטריות ויצא מעולהה:)
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
עשיתי את המתכון של מצות מגולגלות בשר וזה יצא ממש מעולה וקלי קלות תודה רבה
תודה זהבה, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח
תודה רבה.
קצת דחוף, לא שמתי כמון אפשר את שאר התבלינים כולל הקינמון כרגיל או שהמאזן משתנה?
תודה ושוב תודה לך!
ראיתי רק עכשיו..
את יכולה לשים את הקינמון באותו מינון.
עוד שאלה,את חושבת שזה שילוב טוב עם רוטב פטריות? תודה רבה:-)
כן, יכול להשתלב טוב.
עומדים להכין, אפשר ומתאים לזה רוטב כבד ובצל?
אלפי תודות וחג שמח!
לדעתי כן.
חג שמח!
אפשר לעשות ללא ביצה?
היי,
אם אופים בתנור אני מניחה שאפשר למרוח שמן במקום הביצה. אם מטגנים במחבת אז אפשר לוותר על השמן.
בכל מקרה כדאי להניח את המצה המגולגלת כשהחלק הפתוח (המסיים את הגלגול) כלפי מטה כדי שהמצה לא תפתח בזמן הטיגון/אפיה.
חג שמח 🙂
מועדים לשמחה!
תוכלי לתת לי מתכון למילוי תפו”א, כמו בורקס? במקום המילוי הבשרי…
היי רחלי,
יש מתכון למצה מגולגלת במילוי תפוח אדמה.
הכנתי כמנת פתיחה לארוחת חג, לצד סלט חסה עשיר. יצא מדהים!
לגמרי הפתיע אותי…
תודה וחג שמח
שמחה לשמוע!
תודה מלכי 🙂
תודה רבה!
סליחה, אבל יש לי עוד שאלות:
עטוף???? במה ואיך? לא יאבד פריכות?
חושבת לעשות בשישי, אבל בחוץ אולי יתקלקל?!
בכלל, ממה צריך להיזהר? מה עלול להשתבש?
שוב, תודות!
אפשר לשים בתבנית ולעטוף בנייר כסף. מומלץ לעטוף רק אחרי שהם התקררו לטמפ’ החדר כדי שלא יאבדו מהפריכות.
אם את שמה במקום קריר ומוצל ועוטפת את זה לא אמורה להיות בעיה.
חשוב להרטיב את המצה כמו שצריך ולעטוף אותה במגבת לחה עד שהיא תתרכך ותהיה גמישה. מעבר לזה לא אמור להשתבש שום דבר 🙂 פשוט למלא, לגלגל, לטבול בביצה ולטגן או לאפות. במקרה הכי גרוע אם את שמה יותר מילוי מילוי זה עלול לברוח בצדדים.
כדאי להניח את הגלילים במחבת (או בתבנית אם את אופה)על הצד הפתוח (איפה שסיימת לגלגל) כדי שזה ידביק את הגליל כמו שצריך שלא ייפתח.
בהצלחה!
חג שמח!
איך היית ממליצה לחמם לליל שבת?
האם אפשר להסתבך עם ההכנה? (שהמצות יתפוררו וכאלה…..)
תודה רבה לך!
חג שמח 🙂
אם המצה גמישה מספיק זה לא מסובך.
לליל שבת אני חושבת שחימום רגיל על הפלטה יספיק. רק חשוב שזה לא יהיה קר מהמקרר. אם יש לך אפשרות להכין ביום שישי בצהריים ולהשאיר בחוץ עטוף עד הערב זה מצוין.
הכוונה שם היא לכף או כפית? תמיד ישנו בלבול תמידי ביניהם ובבישול ההבדל עיקרי
תודה רבה וחג שמח☺
היי עינת,
בכל מרכיבי התיבול הכוונה היא לכפית.
חג שמח 🙂
זה נישאר טעים גם ליום הבא במקרר?
לדעתי עדיף להכין באותו יום.
חג שמח 🙂
אפשר לצפות את המצה אחרי הביצה ולפני הטיגון בקמח מצה?
כן, אפשר.
חג שמח 🙂
אפשר להוסיף פטריות טריות? אם כן מה הכמות
כן, אפשר להוסיף בסביבות חצי סלסלת פטריות טריות קצוצות. את הפטריות יש לטגן לאחר הבצל במשך כ-5 דקות ורק אז להוסיף את הבשר ולהמשיך כרגיל.
חג שמח 🙂
מבקשת מתכון לעוגת מצות עם קצפת
תודה
היי אורנה,
אשתדל לפרסם בהמשך.
חג שמח 🙂
תודה לך על כל המתכונים הנפלאים שאת טורחת לשלוח לנו, חג שמח מאוד גם לך ולמשפחתך, ותמשיכי לשלוח לנו דברים נהדרים וקלים, אוהבים אותך
תודה רבה רותי!
חג שמח 🙂
אעדכן אותך בלי נדר בקינוח שכבות עם מצה 😉
מה אפשר לשים במקום הביצה?
היי נטלי,
הביצה תורמת למרקם החיצוני וגם להזהבה יפה.
אם את אופה בתנור אני מניחה שאפשר למרוח שמן במקום הביצה. אם את מטגנת במחבת אז אפשר לוותר על השמן.
בכל מקרה כדאי להניח את המצה המגולגלת כשהחלק הפתוח (המסיים את הגלגול) כלפי מטה כדי שהמצה לא תפתח בזמן הטיגון/אפיה.
אני רשומה?
כן זיוה, את רשומה בהצלחה.