שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 17-19 דקות

מס’ מנות: 16-18 יחידות

מצרכים:

8-9 מצות

500 גרם בשר טחון

בצל בינוני קצוץ

2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, כפית כמון, מעט פלפל שחור, רבע כפית אבקת קינמון (לא חובה)

*לציפוי: ביצה גדולה טרופה




אופן הכנה:

-מרטיבים מצות במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות, עד שהן נעשות רכות וגמישות.

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים כמה דקות עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים פטרוזיליה ומתבלים בפפריקה, מלח, כמון, פלפל שחור וקינמון. מערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.

-חותכים מצה לשני חלקים. מניחים כ-2 כפות מתערובת הבשר בשליש התחתון ומגלגלים לרולדה.

-טובלים כל רולדה בביצה טרופה ומטגנים במחבת 1-2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה (מומלץ לשים במחבת שמן בנדיבות).

*ניתן גם לאפות בתנור – מחממים תנור מראש ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. משמנים בנדיבות את נייר האפיה ומניחים עליו את הרולדות לאחר שטבלנו אותן בביצה. אופים בתנור כ-10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר 10 דקות הופכים צד ל 10 דקות נוספות עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

מצה מגולגלת בבשר טחון

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות קוקוסעוגיות קוקוס
דג בתנור עם רוטב דג בתנור עם רוטב
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
חיה (00:57 28.04.2024)

היי אפרת, הכנתי ויצא מדהים!!! לא התאפקתי וכבר טעמתי עכשיו…
רציתי לשאול אותך, הכנתי בטעות כמות גדולה של בשר, ונשאר לי כמויות של בשר טחון מטוגן עם בצל. יש לך רעיון אולי מה אני יכולה להכין עם זה, שיהיה בסגנון שונה מזה, וגם מתאים לפסח (בלי קטניות)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:55 28.04.2024)

היי חיה,
שמחה שיצא טעים:)
את יכולה להקפיא או להכין רוטב בולונז ולהוסיף לזה רוטב עגבניות או חצילים עם בשר טחון.

avatar
שירה (14:39 29.06.2023)

וואוו אפרתת יצאא טעיםם אש וקריספייייי
תודה רבהה!!

מצה מגולגלת בבשר טחון
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:50 29.06.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
קרינה (15:47 10.04.2023)

היי אפרת מועדים לשמחה, אשמח לדעת כמה דקות מומלץ לטגן את הבשר ביחד עם הבצל.והאם צריך לסגור מכסה או שלא תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:38 10.04.2023)

היי,
לבשר לוקח בד”כ 7-8 דקות להתבשל. אין צורך לכסות.

avatar
קרינה (00:01 11.04.2023)

מעולה תודה רבה רבה על המענה המהיר

avatar
nama (23:33 12.09.2021)

אפרת המושלמת הפסח שלי ושל המשפחה שלי היה טעים בזכותך❤❤❤

מצה מגולגלת בבשר טחון
avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:23 13.09.2021)

שמחה מאד לשמוע שאהבתם את המתכונים לפסח(:
גמר חתימה טובה❤

avatar
מירב לוי (15:32 28.05.2021)

היי אפרת,
יש מצב להכין ולהקפיא?? יצא לי מידי הרבה…

avatar
מירב לוי (15:36 28.05.2021)

סליחה…. רק עכשיו ראיתי ששאלו כבר…
אבל האם ניתן להכין את הבשר, להקפיא ואח”כ להפשיר, למלא את המצא ולטגן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:54 28.05.2021)

כן, רק תוודאי אחרי ההפשרה שלא הצטברו נוזלים בתערובת הבשר כדי שהמצה לא תצא רטובה😊

avatar
מירב לוי (17:56 28.05.2021)

תודה רבה!! זו לא פעם ראשונה שאני מכינה מתכונים שלך, אבל אני פעם ראשונה כותבת, וחשוב לי להגיד שאני ממש ממש נהנית מהמתכונים. טעימים, מגוונים, קלים להכנה וכתובים ברור – כל מה שרק אפשר לבקש. את נהדרת שאת משתפת. אז שוב, תודה רבה על התשובה ועל הכל!
שיהיה לך שבת שלום!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:20 28.05.2021)

תודה לך מירב יקרה על הפרגון😊 שבת שלום ומבורך.

avatar
חני (20:25 30.03.2021)

הכנתי שנה שעברה ויצא מוצלח ממש!
יש לי רעיון למתכון מתוק בהשראה של המצה המגולגלת- רוגעלך ממצה,
להרטיב את המצות לפי ההוראות של המתכון הנ”ל, ואז לחלק כל מצה ל4 באופן הבא-לחצות כל מצה לחציוכל חצי מצה לחתוך ל2 באלכסון כך יוצא צורה מוכנה לגלגול לרוגעלך, שמתי בפנים ממרח שוקולד השחר מעורבב עם שמן ואגוזים קצוצים- יוצא מעדן!!!! מצ”ב תמונה..

מצה מגולגלת בבשר טחון
avatar
חני (20:27 30.03.2021)

שכחתי לציין שאפיתי בתנור 10-15 דקות עד שהשוקולד נהיה חם וקצת נוזלי..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:34 30.03.2021)

נראה מושלם:) תודה על השיתוף…

avatar
ליטל (19:10 26.03.2021)

אפרת יצא מעולה! הכפלתי כמויות 🙂
כנראה שהשארתי יותר מדי זמן בתנור אז יצאו טיפל’ה קשים אבל עם קצת טחינה והם מדהימים!
הכנתי גם את קציצות הקולורבי והגזר ופשוט הייתי צריכה לעצור את עצמי מלאכול הכל…
תודה רבה וחג שמח😀

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:45 28.03.2021)

שמחה לשמוע, חג שמח🙂

avatar
יעל (17:53 20.03.2021)

היי, לפני שנה בסגר הראשון חיפשתי מתכונים לערב חג ומצאתי בין היתר את המתכון הזה. הכנתי ויצא מעולה! הבת שלי חיכתה שוב לפסח כדי שהכין גם השנה.
אגב… הכנתי את המצות (צד ימין בתמונה) יום לפני וטגנתי בערב חג.
תודה על מתכונים מהממים וחג שמח

מצה מגולגלת בבשר טחון
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:48 20.03.2021)

תודה רבה יקירה😊

avatar
ליאת (20:45 11.03.2021)

האם אפשר להכין ערב לפני את המצה והמילוי ואז למחרת לטבול בביצה ולטגן?
והאם אפשר לשלב פירה עם הבשר שזה לא יהיה פירורי?
תודה על המתכונים שלך כמו תמיד!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:24 11.03.2021)

היי ליאת,
אני חושבת שהכנה של המצות עם המילוי יום לפני תגרום למצות להתרכך מדי ולהתפרק.
מה שכן את יכולה להכין יום לפני את תערובת הבשר ולשמור במקרר.

avatar
ליאת (10:48 12.03.2021)

תודה. כך אעשה. ומה לגבי הפירה אפשר להוסיף לתערובת ע”מ שלא יהיה פירורי ויתפזר מהמצה? או שפירה יכביד על המילוי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:55 12.03.2021)

את יכולה להוסיף פירה:) שבת שלום

avatar
לירון (16:30 14.04.2020)

בתנור יוצא קשה ולא אכיל למרות שעשיתי במדויק לפי המתכון. ממש חבל שרשמת שאפשר בתנור…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:04 15.04.2020)

היי לירון,
רשמתי את זה אחרי שניסיתי ויצא מוצלח.
אולי אפית בטורבו או שאפית יותר מידי זמן?

avatar
שושי (14:58 14.04.2020)

עשיתי במילוי כבד עם בצל. יצא אלוף

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 15.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
שירלי (14:42 13.04.2020)

התוצאה טעימה אבל איך מונעים מהפתיתי בשר לברוח החוצה? …

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:41 13.04.2020)

אולי כדאי להניח את המילוי במרכז ולהשאיר 1 ס”מ מכל צד ללא מילוי.

avatar
יצי (16:52 12.04.2020)

מה יוצא יותר טוב בתנור או במחבת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:09 12.04.2020)

בטיגון במחבת.

avatar
שירלי (16:08 10.04.2020)

בזמן הגלגול המצה נשברת, הרטבתי אותה לפי מה שהיה רשום. מה לא עשיתי טוב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:56 11.04.2020)

אחרי שהרטבת את המצות שמת אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות?

avatar
עדן (12:22 10.04.2020)

היי 🙂 האם זה בסדר להקפיא/לשים במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:51 11.04.2020)

אפשר לשמור במקרר. לפני ההגשה יש לחמם בתנור.

avatar
מריה (10:24 9.04.2020)

תודה רבה אפרת, יצא טעים מאוד.
המצות יוצאות רכות ונימוחות.
חג שמח 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:17 9.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מריה

avatar
יעל (06:43 8.04.2020)

היי אפרת,
האם אפשר להכין את הבשר בבוקר ולשמור במקרר, ולסיים את ההכנה עם המצות בערב לפני ליל הסדר?
תודה וחג שמח

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 8.04.2020)

כן אפשר.
חג שמח 🌺

avatar
נמו (18:58 5.04.2020)

תודה על המתכון !
יש אפשרות להכין ולהקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:31 5.04.2020)

לא ניסיתי אבל אם מקפיאים כדאי להשתמש בבשר טרי ולא קפוא שהופשר.

avatar
Maya Tenenbaum (11:01 5.04.2020)

שלום רב
אשמח למתכון זה בכמות של 2 אנשים .
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:24 5.04.2020)

אפשר להכין מחצית מכל הכמויות, כולל של התיבול (250 ג’ בשר, חצי בצל, כף פטרוזיליה, חצי כפית פפריקה וכו’).

avatar
אנאל (11:52 2.04.2020)

שלום אפרת!
תודה על אתר מקסים ומאיר עיניים 🙂
בע\”ה רוצה להכין כאלה בפסח, ויש לי כמה שאלות:
1. האם אפשר במקום בשר טחון לשים עוף טחון?
2. אם כן זה יהיה אותה הכמות?
3. יש לי טוסטר אובן לפסח, כמה זמן אפייה זה צריך להיות?
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:01 2.04.2020)

היי אנאל,
1. זה יוצא יותר עסיסי עם בשר בקר טחון אבל אפשר להכין גם עם עוף טחון.
2. אותה כמות.
3. זה משתנה בין סוגי הטוסטרים. תאפי לפי המתכון אבל תעקבי אחרי האפיה.

avatar
אביגיל (21:44 26.03.2020)

היי אפרת רציתי לדעת מה הכוונה במגבת לחה? להרטיב מגבת ואז להניח על המצות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 26.03.2020)

כן. להרטיב מגבת ולסחוט היטב.

avatar
ליאת (14:38 25.04.2019)

היי רציתי להגיד שיצא פשוט מהמם, הכנתי לארוחת צהריים וקיבלתי הרבה מחמאות מתכון מעולה. יש לי הערה לגבי המתכון שהוא מתאים ל9 מצות, לא ל7 ולא ל8 בגלל שהיום הכנתי עם שמונה מצות ונשארה לי בידיוק עוד תערובת לתשע אז ממליצה לשנות את מה שכתבת במתכון ל9 מצות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 25.04.2019)

תודה ליאת, חג שמח 💝

avatar
אופק (01:01 25.04.2019)

היי שוב
שאלה נוספת
האם זה מצריך ממש טבילה משמעותית בביצה או שהכוונה להברשה עם מברשת סיליקון מכל הכיוונים וזה מספיק?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:48 25.04.2019)

טבילה קצרה או הברשה.

avatar
אופק (00:56 25.04.2019)

היי אפרת
חג שמח
אתר נפלא
האם יש להניח כל מצה ומצה בנפרד במגבת לחה או שניתן להניחן זו על גבי זו ולעטוף במגבת לחה?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:45 25.04.2019)

לא, אין צורך להפריד את המצות.
חג שמח 💝

avatar
איילת (12:10 22.04.2019)

האם אפשר לעשות קינוח ממצה מגולגלת… נניח שזה ייצא כמו בלינצ’ס או משהו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:50 22.04.2019)

אני לא יודעת, לא ניסיתי.
בכל מקרה, יש מתכון לבלינצ’ס כשר לפסח אם מעניין אותך 🙂

avatar
ויקה (10:15 22.04.2019)

אפשר לעשות במקום בשר טחון פילה דג או לא יצא טעים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:30 22.04.2019)

מניחה שאפשר. מבחינת טעם לא ניסיתי.

avatar
דוד יחיה (00:26 22.04.2019)

אפרת יצא ממש טעים
תודה רבה ממני ומהילדים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:10 22.04.2019)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה לך וחג שמח

avatar
חיה שורץ (20:22 20.04.2019)

תודה וחג שמח על המתכונים הקלים והמהירים להכנה, אני בחרתי 2 מתכונים המצה המגולגלת , ועוגת השוקולד הסבר ההכנה ברור וקל להכנה הנכדה עזרה לי בגלגלי המצות והיה כייף גדול

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 20.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
אריאלה (16:43 20.04.2019)

שלום רב. אחרי הפסח, האם אפשר להכין את המתכון עם טורטייה במקום מצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 20.04.2019)

כן.

avatar
שושנה (12:11 16.04.2019)

האם אפשר לערבב עם הבשר גם פירה תפוחי אדמה ואס למלא את המצות? תודה על המתכונים הנהדריםד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:30 16.04.2019)

כן אפשר.
חג שמח ❤️

avatar
ורדה (19:14 15.04.2019)

היי אפרת!
האתר שלך מציל אותי כל פעם מחדש.
יישר כח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 15.04.2019)

תודה ורדה.
חג שמח ❤️

avatar
ספיר (17:03 15.04.2019)

היי אפרת 🙂
האם לאחר שמגלגלים לא נפתחת המצה? בזמן הטיגון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:38 15.04.2019)

היי ספיר,
כדאי לטגן קודם את הצד הפתוח (איפה שמסתיים הגלגול) ואז זה ייסגר.
חג שמח 💕

avatar
רותי (09:42 12.04.2019)

היי אפרת
האתר שלך מדהים! אני ממש נהנית מהמתכונים המוצלחים והקלים להכנה ובעיקר מהירים ולא מסובכים. ממש הצלה לדור שלנו!
תמשיכי לשמח אותנו ולשלוח לנו מתכונים טעימים!
שבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 12.04.2019)

תודה רותי ❤️
שבת שלום!

avatar
סבתא (15:34 6.04.2019)

את המצה הרטובה אני חותכת במספריים גדולים.

avatar
קרינה (04:00 6.04.2018)

היי אפרת,
היה באתר מתכון עם גבינות? אני לא מוצאת פשוט…
תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 6.04.2018)
avatar
ווידרה תיקי (11:24 5.04.2018)

מתכונים נהדרים , קלים וטעימים מאד ! המשיכי לשלוח כל הזמן …

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:25 5.04.2018)

תודה רבה 🙂
חג שמח!

avatar
יעל (10:59 5.04.2018)

היי אפרת,
התערובת מספיקה ליותר מ 7 מצות. כשניגמרו המצות ניסיתי להרטיב עוד בהליך מזורז ואז הן התפרקו… בסוף עשיתי מעין “סנדוויץ מצות” ממה שנשאר. לדעתי צריך לכתוב 9 מצות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:06 5.04.2018)

היי יעל,
כשהכנתי הכמות הספיקה לי ל-7 מצות אבל בכל אופן שיניתי את הכמות ל 7-9 מצות בזכות המלצתך.
תודה וחג שמח 🙂

avatar
ציפי (12:52 3.04.2018)

היי חג שמח.
האם ניתן לעשות את עם חזה עוף טחון? (שטחניתי לבד)
יהיה מוצלח? והאם יספיק לי פרפר אחד שפרקתי מעוף שלם.
תודה רבה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:18 3.04.2018)

חג שמח ציפי 🙂
זה יוצא יותר עסיסי עם בשר בקר טחון כי הוא חלק יותר שומני אבל לדעתי אפשר להכין גם עם חזה עוף טחון.
לגבי הכמות, קחי בחשבון שכל סיגר ממלאים ב2 כפות תערובת חזה עוף טחון. לפי זה תדעי בערך כמה יחידות תוכלי להכין מהכמות.

avatar
ציפי (14:50 3.04.2018)

היי תודה רבה מקסימה!!
חייבת לציין שהאתר שלך פשוט מדהים.
אני כיום משתמשת רק במתוכנים שלך. פשוט מעדנים והכל מוגש בצורה ברורה ונעימה.
תודה על הכל וחג שמח גם לך:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 3.04.2018)

תודה ציפי, כיף לשמוע 🙂

avatar
ספיר (12:05 28.03.2018)

אוהבת את המתכונים באתר אין עלייכם!!האם אפשר להוסיף צנוברים לבשר? או שזה לא מתאים..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:15 28.03.2018)

כן, אפשר.
חג שמח 🙂

avatar
ליאת (15:47 25.03.2018)

אפרת יקרה! תודה רבה על המתכון ועל המענה המהיר.

חג פסח שמח לך, לחברייך ולכל בני משפחתך.

avatar
ליאת (08:24 25.03.2018)

היי אפרת, איזה סוג של בשר טחון כדאי? עוף או בקר?

תודה לך שוב על המתכונים הנהדרים, כל המטבח שלי זה מהמתכונים של האתר שלך.

תודה וחג שמח.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 25.03.2018)

היי ליאת,
עדיף בקר טחון.
שבוע נפלא וחג שמח! 🌷

avatar
שירלי (09:57 23.03.2018)

בוקר טוב
כאשר אני מגלגלת את הבשר במצה וטובלת בביצה הבשר לא נשפך מהצדדים ?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:11 23.03.2018)

אם לא מעמיסים יותר מידי בשר במילוי אז הבשר לא נשפך.

avatar
ציפי (18:44 6.03.2018)

אפשר להכין יום קודם ואז לחמם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 6.03.2018)

אני חושבת שכן.

avatar
ניסים (13:36 14.08.2017)

שלום, אהבתי את המתכון ככה ניתן לעשות שימוש במצות אחרי פסח ובפסח עצמו,
עכשיו לשאלה עצמה ניתן להוסיף קצת חריף לבשר טחון וופלפל קצוץ דק לטעם ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:44 14.08.2017)

כן בטח, למה לא? 🙂

avatar
אסתי (11:54 22.05.2017)

ניראה לך שאפשר להכין כמות גדולה להקפיא?
זה יהיה טוב אחרי הפשרה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:06 22.05.2017)

היי אסתי,
לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שהטעם והמרקם ייפגעו לאחר הפשרה.

avatar
דבי (22:40 17.04.2017)

אפרת יקרה,

תודה רבה לך, הייתה מנה מוצלחת וטעימה מאד!

(הוספתי באישורך את רוטב הכבד ויצא מצוין יחד)

שוב תודה וקיץ בריא!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:21 17.04.2017)

תודה דבי, שמחה מאוד לשמוע!

avatar
י.ג (15:38 16.04.2017)

הכנתי ללא ביצים ועם רוטב פטריות ויצא מעולהה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:15 16.04.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
זהבה (15:20 16.04.2017)

עשיתי את המתכון של מצות מגולגלות בשר וזה יצא ממש מעולה וקלי קלות תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:13 16.04.2017)

תודה זהבה, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח

avatar
דבי (15:14 16.04.2017)

תודה רבה.

קצת דחוף, לא שמתי כמון אפשר את שאר התבלינים כולל הקינמון כרגיל או שהמאזן משתנה?

תודה ושוב תודה לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:12 16.04.2017)

ראיתי רק עכשיו..
את יכולה לשים את הקינמון באותו מינון.

avatar
י.ג (14:17 16.04.2017)

עוד שאלה,את חושבת שזה שילוב טוב עם רוטב פטריות? תודה רבה:-)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:12 16.04.2017)

כן, יכול להשתלב טוב.

avatar
דבי (13:02 16.04.2017)

עומדים להכין, אפשר ומתאים לזה רוטב כבד ובצל?

אלפי תודות וחג שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:22 16.04.2017)

לדעתי כן.
חג שמח!

avatar
י.ג (12:44 16.04.2017)

אפשר לעשות ללא ביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:48 16.04.2017)

היי,
אם אופים בתנור אני מניחה שאפשר למרוח שמן במקום הביצה. אם מטגנים במחבת אז אפשר לוותר על השמן.
בכל מקרה כדאי להניח את המצה המגולגלת כשהחלק הפתוח (המסיים את הגלגול) כלפי מטה כדי שהמצה לא תפתח בזמן הטיגון/אפיה.
חג שמח 🙂

avatar
רחלי (20:06 13.04.2017)

מועדים לשמחה!
תוכלי לתת לי מתכון למילוי תפו”א, כמו בורקס? במקום המילוי הבשרי…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:07 13.04.2017)

היי רחלי,
יש מתכון למצה מגולגלת במילוי תפוח אדמה.

avatar
מלכי (19:33 13.04.2017)

הכנתי כמנת פתיחה לארוחת חג, לצד סלט חסה עשיר. יצא מדהים!
לגמרי הפתיע אותי…
תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:04 13.04.2017)

שמחה לשמוע!
תודה מלכי 🙂

avatar
דבי (12:16 12.04.2017)

תודה רבה!

סליחה, אבל יש לי עוד שאלות:

עטוף???? במה ואיך? לא יאבד פריכות?

חושבת לעשות בשישי, אבל בחוץ אולי יתקלקל?!

בכלל, ממה צריך להיזהר? מה עלול להשתבש?

שוב, תודות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:01 12.04.2017)

אפשר לשים בתבנית ולעטוף בנייר כסף. מומלץ לעטוף רק אחרי שהם התקררו לטמפ’ החדר כדי שלא יאבדו מהפריכות.
אם את שמה במקום קריר ומוצל ועוטפת את זה לא אמורה להיות בעיה.
חשוב להרטיב את המצה כמו שצריך ולעטוף אותה במגבת לחה עד שהיא תתרכך ותהיה גמישה. מעבר לזה לא אמור להשתבש שום דבר 🙂 פשוט למלא, לגלגל, לטבול בביצה ולטגן או לאפות. במקרה הכי גרוע אם את שמה יותר מילוי מילוי זה עלול לברוח בצדדים.
כדאי להניח את הגלילים במחבת (או בתבנית אם את אופה)על הצד הפתוח (איפה שסיימת לגלגל) כדי שזה ידביק את הגליל כמו שצריך שלא ייפתח.
בהצלחה!

avatar
דבי (10:58 12.04.2017)

חג שמח!

איך היית ממליצה לחמם לליל שבת?

האם אפשר להסתבך עם ההכנה? (שהמצות יתפוררו וכאלה…..)

תודה רבה לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:54 12.04.2017)

חג שמח 🙂
אם המצה גמישה מספיק זה לא מסובך.
לליל שבת אני חושבת שחימום רגיל על הפלטה יספיק. רק חשוב שזה לא יהיה קר מהמקרר. אם יש לך אפשרות להכין ביום שישי בצהריים ולהשאיר בחוץ עטוף עד הערב זה מצוין.

avatar
עינת (11:50 10.04.2017)

הכוונה שם היא לכף או כפית? תמיד ישנו בלבול תמידי ביניהם ובבישול ההבדל עיקרי
תודה רבה וחג שמח☺

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:31 10.04.2017)

היי עינת,
בכל מרכיבי התיבול הכוונה היא לכפית.
חג שמח 🙂

avatar
שלמה (22:33 9.04.2017)

זה נישאר טעים גם ליום הבא במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:15 10.04.2017)

לדעתי עדיף להכין באותו יום.
חג שמח 🙂

avatar
תמר (08:30 9.04.2017)

אפשר לצפות את המצה אחרי הביצה ולפני הטיגון בקמח מצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:48 9.04.2017)

כן, אפשר.
חג שמח 🙂

avatar
דור (01:42 9.04.2017)

אפשר להוסיף פטריות טריות? אם כן מה הכמות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:21 9.04.2017)

כן, אפשר להוסיף בסביבות חצי סלסלת פטריות טריות קצוצות. את הפטריות יש לטגן לאחר הבצל במשך כ-5 דקות ורק אז להוסיף את הבשר ולהמשיך כרגיל.
חג שמח 🙂

avatar
אורנה (21:28 8.04.2017)

מבקשת מתכון לעוגת מצות עם קצפת
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:41 8.04.2017)

היי אורנה,
אשתדל לפרסם בהמשך.
חג שמח 🙂

avatar
רותי אורן (17:36 6.04.2017)

תודה לך על כל המתכונים הנפלאים שאת טורחת לשלוח לנו, חג שמח מאוד גם לך ולמשפחתך, ותמשיכי לשלוח לנו דברים נהדרים וקלים, אוהבים אותך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:36 6.04.2017)

תודה רבה רותי!
חג שמח 🙂

avatar
natali_k (18:47 3.04.2017)

אעדכן אותך בלי נדר בקינוח שכבות עם מצה 😉
מה אפשר לשים במקום הביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:40 4.04.2017)

היי נטלי,
הביצה תורמת למרקם החיצוני וגם להזהבה יפה.
אם את אופה בתנור אני מניחה שאפשר למרוח שמן במקום הביצה. אם את מטגנת במחבת אז אפשר לוותר על השמן.
בכל מקרה כדאי להניח את המצה המגולגלת כשהחלק הפתוח (המסיים את הגלגול) כלפי מטה כדי שהמצה לא תפתח בזמן הטיגון/אפיה.

avatar
זיוה אלקיים (12:00 3.04.2017)

אני רשומה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:24 3.04.2017)

כן זיוה, את רשומה בהצלחה.

לקריאת כל התגובות