זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
סוג: חלבי
רכיבים
תבנית מלבנית קטנה (20X30 ס”מ)
8 דפי פילו
50 גרם גבינה בולגרית
ביצה גדולה
חצי כוס (120 מ”ל) שמנת לבישול
רבע כוס גבינת פרמזן מפוררת
שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, שליש כפית תבלין אורגנו
8-10 עלי תרד
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות (חום עליון ותחתון).
-פורסים דף פילו, מתיזים עליו תרסיס שמן בטעם חמאה של פאם באופן אחיד ומדביקים עליו דף נוסף שגם עליו מתיזים שמן. מקפלים את הדפים (כמו אקורדיון) ומניחים בתבנית (את הדפים מניחים צמוד אחד לשני).
-בין החריצים מכניסים גבינה בולגרית ועלי תרד.
-בקערה מערבבים ביצים, שמנת לבישול, פרמזן, מלח, פלפל שחור ואורגנו. שופכים מעל המאפה ומכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-20 דקות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- שבלולי פיצה מטורטיה |
- בורקס פיצה |
- בורקס יווני |
- קעריות פילו במילוי |
- פיצה מבצק פילו |
- פילו במילוי גבינה מתוקה
מתכון זה שייך לאוסף: לחמים ומאפים
הי אפרת,
התכוונת לעלי תרד או לעלי סלק גדולים? ומה עושים איתם לפני ההוספה, קוצצים? מאדים? משאירים טרי?
תודה מראש
היי עינת,
הכוונה לעלי תרד שלמים טריים.