זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10-12 דקות
מס’ מנות: 4 יחידות
סוג: חלבי
תבנית מאפינס/שקעים או קוקטים שמיועדים לאפיה
מצרכים:
3 כפות (36 ג’) קמח לבן רגיל
4 כפות (132 ג’) גדושות ממרח נוטלה
ביצה אחת
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל 180 מעלות.
-מערבבים בקערה את הקמח, הנוטלה והביצה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית שקעים משומנת היטב ואופים במשך 10-12 דקות בלבד (לא יותר!) עד שהעוגה נראת אפויה מבחוץ אך רכה ונוזלית מבפנים.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מחלצים את העוגה מיד מהתבנית ומגישים במקום.
*מומלץ להגיש עם כדור גלידה או קצפת.
הערה: רצוי לאכול במקום מאחר והמאפינס נוטים להתייבש ולהתקשות מהר.
מאפינס נוטלה, עוגת נוטלה, עוגת שוקולד נוטלה, עוגת שוקולד אישית
המרקם טוב אבל מעט יבש לא מתוק בכלל יוצא קטן מאוד לא ממליצה
הוספתי אבקת אפייה ומעט מים. מאוד אהבו וביקשו שאכין שוב(:
שמחה שיצא טעים❤️
אפרת שאלה, כל הסרטונים הקצרים של המתכונים שיש באתר הם בעצם מתכונים שלך.?
אני ממש אוהבת את האתר, נראלי בכל עמוד יש לי תגובה חח
כן🙂
אני בודקת אפשרות להעלות לאתר עמוד מרוכז עם כל הסרטונים שיהיה יותר נוח.
היי אפרת,
תודה רבה על המתכון. יש דרך להפוך את המאפינס לפחות יבשים (אני מתכוונת להכין אותם כמה שעות לפני ההגשה)? אולי באמצעות הוספת חמאה/חלב?
תודה רבה מראש
אני חושבת שאפשר להוסיף 2-3 כפות שמן.
בכל מקרה כדאי לחמם קצת לפני ההגשה.
אפשר להשתמש בשוקולד שחר?
כן, אפשר(:
היי אפרת,
האם ניתן להמיר את השוקולד בשוקולד חלב? אולי מומס במיקרו?
אם כן מהי הכמות המומלצת לדעתך ?
תודה מראש
היי,
יכול להיות שאפשר להמיס שוקולד חלב ולהשתמש בו, אבל יהיה שינוי במרקם.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה(:
אוקיי אני אנסה אז מה הכמות המומלצת לדעתך בערך חבילה ?
עדיף לשים חבילה אחת+ שורת שוקולד.
בהצלחה!
ממרח נוגט זה טוב?
לא ניסיתי בעצמי, אבל גם ממרח נוגט יכול לעבוד.
המרקם לא אמור להשתנות משמעותית, הטעם כן ישתנה.
אשמח לשמוע איך יוצא(:
הכנתי לשבת בבוקר במנז’טים וקיוויתי לטוב
יצא כמו עוגה רגילה ומתפוררת
לא מוצלח
הכנת בסוף עם ממרח נוגט, נכון?
כנראה זה פחות מוצלח מאשר עם שוקולד כמו במתכון המקורי…
בנוסף חשוב מאד להקפיד על משך אפייה הדרוש, גם דקה-שתיים מיותרות של אפייה משפיעות על המרקם.
הי, האם אפשר לשים ממרח אחר כדי שזה יהיה פרווה?
בתודה
היי,
בטח, אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד אחר.
היי, שאלה דחופה
האם אפשר גם ממרח אחר ולא נוטלה?
ואם אי אפשר, איך אפשר להכין ממרח ביתי?
היי,
אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד(:
הי אפרת, רציתי לספר לך שאני מאוד אוהבת את האתר שלך וכמעט כל ארוחה אני משתמשת בו!🙂♥️😘
רציתי גם לשאול, האם ניתן לעשות את אותו המתכון בידיוק אבל להחליף את השוקולד נוטלה בשוקולד השחר?(אני רגישה לאגוזים) אני מניחה שכן, אבל רק רציתי לודא שזה לא מתכון שעובד רק עם נוטלה
תודה רבה מראש
ושבוע טוב😊😊⚘⚘⚘
היי מיה,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להכין עם כל ממרח שאוהבים, גם השחר(:
כמובן שאם את רגישה לאגוזים חשוב לוודא שהממרח ללא עקבות אגוזים😊
מעולה תודה רבה(:😍
היי אפשר להכין במקרוגל
היי בתיה,
כן, אמור לצאת די דומה למקור במיקרוגל.
תודה על המהירות שאת עונה תשובות עזרת לי מאוד
יצא נחמד, לממש טעים וגם לא מגעיל. הייתי מוסיפה קוביית שוקולד בשביל שיהיה נוזלי כמו בתמונה אבל כבר מאוחר מדי….
היי,
את עדיין יכולה להכין ציפוי גנאש ולצפות את המאפינס. בנוסף, כדאי שתכתבי מה בדיוק הבעיה כדי שנוכל להבין למה יצא רק נחמד, ולא מושלם🙂
מתכון קליל וטעים! רק צריך לשים לב לכמות השוקולד כדי שיהיה נוזל בפנים ולזמן האפייה כפי שכתוב.
תודה לילך, נראה מעולה 😍
להכין ביום חמישי לשבת זה בסדר
לא מומלץ. זה מתייבש מהר.
קל להכנה! טעים! בקיצור מושששללם בטרוף!
תודה רבה!
שמחה שאהבת 🙂
טעים בטירוף וקל להכנה
תודה תמר 🌸
מה זה ממרח נוטלה?
זה כמו ממרח אגוזי לוז למשל?
הכוונה לממרח בטעם אגוזי לוז. לא משנה הסוג.
מושלם!!!!
שמחה שאהבת 🙂
לא אהבתי.לא מוצלח
היי אפרת,
אני רוצה להכין סופלה אחד.
עכשיו שתי שאלות:
1. יש לי ממרח נוטלה שהכנתי בעצמי, האם זה יעבוד עם המתכון?
2. הבעיה שאין לי תבנית שקעים וגם לא חושבת שיש לי כוס מיוחדת לאפייה. כן יש לי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, מה אפשר לעשות?
1. לא יודעת, ניסיתי עד היום רק עם ממרח קנוי.
2. יש לך כוס מקרטון לשתיה חמה? אולי אפשר להכין איתה.
אין לי כוס מקרטון 🙁
אז סורי, אין לי רעיון אחר.
הרגשתי כאילו אני אוכל את עצמי… תרתי משמע
הייתם צריכים להוסיף קוביית שוקולד לר יצא כמו בתמונה שזה נוזל מבפנים חח
היי דנה,
כנראה שאפית יותר מידי וזה נאפה לגמרי. כמה זמן אפית?
גם אם לא שמים קובית שוקולד זה אמור לצאת נוזלי מבפנים.
האם אפשר להכין את זה בטוסטר אובן?
כן אפשר.
הכנתי אבל נתתי לו לצאת כמו מאפינס ולא כסופלה מפני שאינני יכולה ביצים חיות או לא מבושלות עד הסוף יצא מצויין !
שמחה שיצא טעים 🙂
היי רציתי לדעת אם ניתן להוסיף חלב כדי למנוע את התייבשות המאפינס?
אפשר להכין את המאפינס האלה – מאפינס השחר העולה (ולהשתמש בנוטלה).
הי אפרת.
אני יכולה לעשות את זה במקום עוגות אישיות בתור עוגה אחת בתבנית אלומיניות גדולה?
אני מניחה שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק ולהכפיל כמויות ב-4 אבל אם חשוב לך שהמרקם בפנים ישאר נוזלי אז עדיף להכין כעוגות אישיות (קחי בחשבון שרצוי לאכול סמוך להכנה כי העוגה נוטה להתייבש מהר).
במקרה שמכינים בתבנית אחת מומלץ להשתמש בקמח תופח אחרת העוגה תצא נמוכה ודחוסה.
היי!תודה רבה על כל המתכונים שלך!!!
האם ניתן להכין את זה עם קמח מצה/תפוח אדמה? ואם כן, באיזה כמות?
לא יודעת, לא ניסיתי.
אולי אפשר 2 כפות קמח מצה + כף קמח תפו”א.
המתכונים שלך טעימים בטירוף קל ומהיר הכנה
במה אפשר להמיר את הקרם נטולה?
וכן אם תוכלי לכתוב מתכון לנטולה פרווה?
תודה רבה
היי ציפי,
אין לי מתכון לנוטלה אבל את יכולה להשתמש בכל ממרח שוקולד שהוא פרווה.
היי אפרת,
רוצה להכין רולדת שוקולד מהאתר עם קרם נוטלה האם אפשרי להביא לי מתכון לקרם נוטלה טעים ולא מתוק מידי עם שמנת מתוקה אחת? תודה רבה על המתכונים:)
היי קרינה,
מצורף מתכון לקרם שוקולד שעשוי משמנת וממרח שוקולד (במקום ממרח השחר אפשר לשים נוטלה).
אפרת שלום, אני נוהגת להכין את המתכון בקביעות ורציתי לשאול, אם אני מכינה את הבלילה בלבד בערב ושמה אותה במקרר עד הבוקר האם הקאפקייקס יתקלקלו ? ובנוסף, האם יהיה זה בסדר להכין ציפוי לקאפקייקס ולשלב איתו בצק סוכר ?
היי ליבי,
בגלל שאין חומרי התפחה אז אני לא רואה בעיה להכין את הבלילה יום לפני ולשמור במקרר.
אפשר להכין ציפוי. לגבי בצק סוכר, זה תלוי מה וכמה את רוצה לשים. אם זה רק קישוטים אין בעיה אבל אם את ממש רוצה לעטוף את כל המאפינס אז נראה לי פחות מתאים.
היי אפרת,
הכנתי לפני כניסת שבת ושהתקרר הכנסתי למקרר. למחרת אומנם כבר לא היה נוזלי מבפנים כמו סופלה, אבל כלל לא יבש אלא לח מבפנים ומאוד שוקולדי. מוצלח מאוד.
שבוע טוב יקרה.
שמחה שזה נשאר לח וטעים 🙂
תודה יעל.
שבוע נפלא!
הי יקירה,
ואם רוצים להעשיר קצת ומוכנים להשקיע, מה את ממליצה להוסיף לחומרים ואיך להכין כדי שיצאו מאפינס מעולים?
היי גלית,
אפשר להוסיף לבלילה קובית שוקולד לבן, שוקולד צ’יפס, חלבה מפוררת.
אפשר להגיש עם קצפת או כדור גלידה.
מתכון אדיר יצא אחד הטעימים, אפשר להכין גם עם שוקולד לבן של ממרחית? או עם ממרח לוטוס?
אני רוצה לעשות 16 יחידות תקני אותי אם אני טועה…
הכמויות זה:
12 כפות קמח לבן
14 כפות גדושות נוטלה
2 ביצים
כמו שרשמת רק 4 ביצים במקום 2.
יום מקסים 🙂
אני רוצה להכין לשבת 12 יחידות, זה אותם כמויות כמו של ה16 יחידות?
כעקרון יש להכפיל כמויות ב-3. אם חסר, אפשר להכין את הכמות שבמתכון.
יצא מהמם!! מתכון מצוין.
טעים מאוד.
תודה מאי, שמחה שאהבת 🙂
איך אני עושה את זה כעוגה?
היי ניקול,
אני לא יודעת איך זה ייצא בתבנית אחת מבחינת המרקם.
מבחינת כמויות לתבנית אינגליש קייק יש להכפיל כמויות ב-4: כוס קמח, 4 ביצים וכ-15 כפות נוטלה.
רציני שהמתכונים יהיו יותר טובים אם תוסיפי שניצל האמת התבאסתי
יש מתכון לשניצלים בתנור או שניצל מטוגן.
הכנתי את זה במג’נטים וציפיתי הקצפת ורדרדה ולבנה יחד עם תות ויצא מושלם
נראה טעים 🙂
היי הייתי רוצה להכין כמות לל25 בערך קאפקייק כמה להשים מכל חןמר?
היי נופר,
כעקרון יש להכפיל את כל הכמויות ב-6.
אין לי נוטלה, מה אפשר לשים במקום? (גם שוקולד השחר אין לי)
כל ממרח שוקולד יכול להתאים. אם אין לך ממרח אז אפשר להכין מאפינס שוקולד או קאפקייקס שוקולד.
היי זה יעבוד לי אם אני יעשה את זה במיקרוגל?
אמור לעבוד אבל אין לי מושג.
אני מודעת לכך שזה מתכון ישן ומתכונים ישנים קצת ‘נשכחים מאחור’ אבל להפך כל מתכון מוצלח זו ברכה…
ניסיתי מלא מתכונים מהאתר שתמיד מצילים אותי והכי חשוב טעימים ובאמת בעשר דקות ואפילו ממרכיבים שיש בבית!!!
הכל מוצלח!
למשל קציצות ירק, עוגת מיץ או עוגת שוקולד ועוד מלא שנמצאים במחברת שלי. מה זבטוח שזה נוסף למחברת כי הוא מושלם!!! מה שכדאי זה לעשות עם קמח תופח- לא היה לי קמח רגיל אז עשיתי עם תופח ויצא אוורירי ומושלם!! ואפילו בגובה סטנדרטי..
הייתי מצלמת ומעלה לכאן אבל איך שיצא מהתנור חיכו לי 6 זוגות ידיים נוספות ושלוש כפיות וכמובן 3 פיות שמחכים לטרוף את זה!! שלושה מרכיבים, עשר דקות וסופלה מושלם, כדאי להחביא בפנים קוביית שוקולד לשחיתות מושלמת! אתר מדהים ואני כבר התמכרתי!תודהההה
כיף גדול לשמוע!
תודה עלמה יקרה ❤
במה אפשר להמיר את הביצה?
היי קרן,
במקרה הזה בעייתי להמיר את הביצה. לא חושבת שזה ייתן אותה תוצאה.
רציתי לדעת אם אני מכינה עכשו ביום שישי זה מתאים לשבת בערב או שיתיבש? דחוף לי לדעת
תודה
זה יתייבש. אפשר להכין את הבלילה יום לפני ולשמור במקרר ולאפות בסמוך להגשה.
יצא מדהים!!!!!
הוספתי קוביות שוקולד יצא כל כך טעים
תודה רבה
וואו נראה מעולה! תודה מירי 🙂
אפרת היקרה,
אין לי תבניות מאפינס. האם אפשר לאפות באינגליש? ואם כן אז בכמה להכפיל?
היי יעל,
אם חשוב לך שהמרקם בפנים ישאר נוזלי אז עדיף להכין כעוגות אישיות.
לא ניסיתי להכין בתבנית אינגליש קייק כך שאני לא יודעת לומר בוודאות איך זה ייצא. לדעתי יש להכפיל כמויות ב-4 ולהשתמש בקמח תופח.
שימי לב שמאחר וזו תבנית גדולה זמן האפיה עשוי להתארך. אני משערת שלפחות 20 דקות אפיה.
שבת שלום וחג פורים שמח 🙂
נהדרת שכמותך! אין עליך ❤ שבת שלום וחג שמח!
יצא מושי!
מושלםםםםםםםםםםםםםם
נשיקות
שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
ואווו מדהים!! כל כך קל, מהיר ופשוט והטעם מעולה!! תודה רבה!!!
תודה מאיה, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
פשוט קליל וגאוני! לא מאמינה שרק עכשיו גיליתי את המתכון…תודה! 🙂
תודה סתיו, שמחה שאהבת 🙂
אם אני רוצה בפנים קוביית שוקולד לבן שתצא נוזלית, זה מתאים בפנים? ומה ההבדל ממתכון סופלה השוקולד?
היי לי,
אפשר לשים קובית שוקולד לבן. סופלה מורכב ממרכיבים נוספים ואפשר להכין אותו מראש ואח”כ לחמם. לעומת המתכון הזה שיש לאכול מיד אחרת המאפינס מתייבש.
יצא ממש טעים!!!!
תודה רומי ושנה טובה 🙂
מה ההבדל בין זה לבין סופלה?
היי שירה,
זה מזכיר סופלה אבל את המתכון הזה אני ממליצה להכין ולאכול מייד כי הוא נוטה להתייבש מהר לעומת סופלה רגיל.
היי אפרת,
הכנתי אתמול ויצא טעים רעיון מקורי ומרשים ובאמת צריך להגיש מיד עם ההכנה תודה רבה על מתכונים טעימים ומקוריים.
יצאו לי שלושה מאפינס אחד גדול ושניים בינוניים
מעולה 🙂 תודה שחזרת לעדכן!
אפשר לשים ממרח שוקולד במקום ממרח נוטלה?
כן רותי, אפשר.
אם אני מצפה את זה עם גלסאז’ (פשוט שוקולד ) זה יכול להרוס את האפקט ?
אם כן , אז אם אני שמה מעל בצק סוכר זה גם יכול ?
היי אמלי,
אני חושבת שזה קצת פחות מתאים לעוגה הזאת. עדיף להכין את הציפוי על עוגת שוקולד רגילה.
יום נפלא 🙂
היי! הכנתי אתמול יצאו סוף!:) האם ניתן להכין אותה במיקרוגל וכמה דקות צריך? בבקשה לענות מהר 🙂
היי נועה,
יכול להיות שאפשר (לא ניסיתי). בכל אופן המרקם יהיה יותר מוצלח באפיה רגילה.
יצא מאוד טעים ! תודה רבה
תודה מעיין, שמחה שאהבת 🙂
אפשר שוקולד שחר במקום נוטלה.?
כן חלי, בטח.
שבת שלום 🙂
יצא מעולה!!! מאוד מוצלח!
שמחה לשמוע 🙂
תודה עדי ויום מעולה!
יצא מדהיםםם עשיתי עם השחר ויצא פשוט נהדר!!
מעולה! תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
במידה ואני רוצה להכין יום לפני… הו עדיין יהיו טעימות?
היי חופית,
לא מומלץ כי המאפינס מתייבשים די מהר.
לצערי פחות אהבתי ..
מתוק מדי, מתפרקת התחתית והיא לא עומדת כמו מאפינס קטנה, בנוסף 10 דק לא הספיקו לה להתחזק..
יצא ממש מעולה ממליצה בחום להגיש עם גלידת וניל ופירות יער תודה על המתכון המקסים!
תודה הדס, שמחה שאהבת 🙂
וואלה יצא אשששש
שמחה לשמוע אשר 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי
התערובת אמורה להיות כזאת סמיכה
כן, היא יחסית סמיכה יותר מתערובת של עוגה רגילה.
אם אני צריכה להגיש את זה מחר? מומלץ לאפות את זה?
היי טלי,
מומלץ לאפות לפני ההגשה. אין בעיה להכין את הבלילה מראש ולשמור במקרר עד למחרת.
אם אני משתמשת בתבנית שקעים, כמה צריך לשים בכל תבנית 3/4 מהכמות יותר/פחות?
וגם, במידה וארצה להכפיל את כמויות הבראוניז, צריך להוסיף עוד משהו?
היי נטעלי,
כן, תמלאי 3/4 מהשקע.
ופשוט תכפילי כמויות. אין צורך להוסיף שום דבר.
שבת שלום 🙂
יש לשים בפניםקוביית שוקולד?
לא, אין צורך.
תודה רבה , על העזרה (:
כן,כן .. טעות שלי .. והיא יצאה נוזלית אבל חלק היה קשה ..
נכון, העוגה אמורה להיות אפויה מבחוץ ונוזלית מבפנים.
מה יכולה להיות הסיבה שזה לא תפח לי ?
העוגה לא אמורה לתפוח כי אין חומרי התפחה.
הבפנים יצא נוזלי?
אם אני רוצה שתצא יחידה אחת .. איך אני מורידה בכמויות ?
תחלקי את הכמויות בחצי: כף וחצי קמח לבן, 2 כפות נוטלה, חצי ביצה (תשברי ביצה ותערבבי אותה ותשתמשי בחצי מהבלילה).
תודה רבה (:
איך אני יודעת אם הכוס שאני מתכוונת להשתמש בה לא תתפוצץ בתנור?
היי מוניקה,
הכוס צריכה להיות מיועדת לאפיה.
אחלה מתכון. 4 מאפינס מעולים. באמת 2 דקות עבודה
תודה יעל! 🙂
למי שלא אוהב נוטלה, אפשר ממרח שחר במקום ?
כן רוזין, אפשר.
זה אפשרי לעשות עם קמח תופח?
כן עדי, אפשר.
הכנתי ויצא פצצה !!
שמחה לשמוע שוהם 🙂
הוספתי כפית קפה נמס רבע כפית מלח ושתי כפיות ליקר קפה לבלילה והכנסתי פנימה בכל עוגה שוקלד צ׳יפס משדרג מאוד את המתכון!
נשמע מעולה! תודה על השיתוף 🙂
היי רציתי לדעת אם אני מכינה את זה ביום שישי בבוקר ומחממת בערב על הפלטה כדי להגיש לדעתכם זה עדיין יהיה טוב??
היי עדי,
מאחר וחסרים במתכון מרכיבים כמו שמן וכו’ המאפינס מתייבשים מהר לכן מומלץ להגיש אותם לאחר אפיה.
יום נעים 🙂
האם במקום נוטלה אפשר שוקולד השחר?
כן אפשר.
איזה תבניות מתאימות לכמות מאפינס או מנגטים
הכמות מספיק לכ-4 מאפינס.
אפשר להכין גם במנג’טים אבל אם את רוצה להוציא את המאפינס מהתבנית לפני ההגשה, לדעתי עדיף בתבנית שקעים מסיליקון משומנת או בתבנית מאפינס חד פעמית מאלומיניום משומנת.
אפשר להכין עם קמח תופח?
כן עדי, אפשר.
הי, נשמע מעולה,
חייבת לדעת, מה ההבדל בין הוטלה לכל שוקולד אחר?
האם הנוטלה מומלץ יותר לאפיה? או שזה רק עניין של טעם כי יש גם סוגים של שוקולד אגוזים..
זה כבר לא מתכון ראשון שאני רואה שנוטלה מועדף, למה זה?
הי מילאן,
מעבר לזה שנוטלה זה ממרח טעים, המרקם של הנוטלה נוח יותר לשימוש (כי הוא בדר”כ נוזלי) אבל אין שום בעיה להשתמש בכל ממרח אחר ובמידה שהוא קשה/מוצק, ניתן לחמם אותו כמה שניות במיקרוגל כדי שיתרכך.
יום נעים 🙂
אני חייב דחוף תשובה כמה שיותר מהר
תודה
היי יונתן,
כן, אפשר.
היי
יש לי שאלה ממש ממש חשובה ודחופה
אפשר להשתמש בקמח עוגה תופח?
תודה רבה
היי זה נשמע ממש טעים …
אם אני רוצה להכין את זה בתור עוגה ולא ביחידות זה אפשרי ?
ואם אי אפשר , כמה אני צריכה לשים כדי שיצא כמות גדולה ולא 3 🙂
היי אסטאר,
אם חשוב לך שהמרקם בפנים ישאר נוזלי אז עדיף להכין כעוגות אישיות. לגבי כמות העוגות האישיות זה תלוי כמה את רוצה. אם תכפילי ייצא לך 6-7 יחידות וכך הלאה.. בנוסף, קחי בחשבון שהכי מומלץ להגיש את העוגות ישר כשהן יוצאות מהתנור כי הן נוטות להתייבש מעט לאחר מספר שעות (לכן לא כדאי להכין יותר מהכמות שאת באמת צריכה).
אם בכל זאת את רוצה להכין בתבנית אחת אז ניתן להכין בתבנית אינגליש קייק ולהכפיל ב-4. במקרה הזה מומלץ להשתמש בקמח תופח אחרת העוגה תצא נמוכה ודחוסה.
שבת שלום 🙂
אפשר להכין זאת בתבנית גדולה יותר, או שהמרקם יהרס?
היי שקד,
אם רוצים שהמרקם ייצא אפוי מבחוץ ונוזלי מבפנים עדיף להכין כמאפינס.
אפשר להכיו את במיקרוגל ?
אני לא רוצה להפעיל את כל התנור בשביל משהוא כזה קטן ….
היי סבינה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין בתוך ספלים. ממליצה להשגיח ולבדוק כבר אחרי דקה, דקה וחצי.
שלום,
יש לי קמח תופח, האם אפשר להשתמש בו במקום קמח רגיל?
תודה
היי מרינה,
כן, אפשר.
שלום, האם ניתן לחמם את הבלילה כעבור לילה (לשים את הבלילה בלילה, ולהכין אותה בבוקר?)
היי עדן,
כעקרון מומלץ לאפות עוגה מיד לאחר שמערבבים את החומרים לבלילה אחידה מהסיבה שחומרי התפיחה מאבדים את האפקט שלהם. בעוגה הזאת אין קמח תופח ולכן למרות שלא ניסיתי לא נראה לי שצריכה להיות בעיה.
התמכרתי…
הכנתי שוב, ושוב, ושוב – במשך כל החודש האחרון הכנתי את המאפינס לפחות 10 פעמים!
מדהים!
במיוחד עם שוקולד צ’יפס מעל… פשוט מעולה!
איזה כיף לשמוע יהלי!
תודה על השיתוף 🙂
הי דורין,
כן, אפשר.
חג שמח 🙂
אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל?
היי,
ראשית – המאפינס – פ י צ ו ץ !
יש לזה ממש טעם של בראוניז רק בלי האגוזים… כדאי לכם לעשות מתכון דומה לזה של בראוניז, כי זאת תיהיה הצלחה ! ♥
תודה
תודה יהלי על הרעיון 😉
שמחה לשמוע שאהבת!
יש לי שאלה סמנו את העוגה בתנור 12 דקות והיא עדין רכה כך זה צריך להיות?
זה רך מבחוץ ומבפנים
היי,
מבחוץ העוגה צריכה להראות מעט אפויה ומבפנים נוזלית.
תודה טניה, שמחה לשמוע 🙂
יצא מושלםםם! היה טעים מאוד כל הכבוד על האתר הוא פשוט נפלאאאא
?זה עובד עם קמח תופח או שחייב קמח רגיל?
הי,
לא אמורה להיות בעיה. אשמח לעדכון איך יצא 🙂
היי אני ממש שמחה שיש משהו שאני יכולה להכין בלי שאחרי שאני עושה משהו ישרף הבית מתכון ממש קל ומקוה שגם ממש טעים
הי תמר, תעדכני איך יצא 😉
היי, איך זה טועם לאחר יום? עדיין נוזלי וטעים? חושבת על שילוב כאלו במשלוחי המנות
הי דפני, זה טעים לאכול מיד לאחר האפיה. לאחר מכן זה מעט מתייבש ומתקשה..
ואם מכניסים לרענון במיקרו? מישהו ניסה?
היי דפני, פרסמתי עכשיו מאפינס בדיוק בשבילך 🙂
זה מתכון למאפינס שנשאר עסיסי וטעים גם יום ויומיים למחרת (בתנאי שעוטפים אותו בניילון נצמד) ולכן אין שום בעיה לשלב אותו במשלוח המנות.
מצורף קישור למתכון-
https://www.10dakot.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1-%D7%A2%D7%9D-%D7%94%D7%A4%D7%AA%D7%A2%D7%94/
שבת שלום!
היי, אז העדכון הוא כזה, יצא מצויייןןןןןןן!!!!!
ובגלל זה גם יום שישי שיבוא אני יכין את זה לכל המשפחה שלי כשהם באים ואז אחרי ארוחת שישי הם יתענגו ממאפינס שוקולד מלמעלה קצפת וליד כדור גלידה
תודה שחזרת לעדכן ושוב כל הכבוד לך 🙂
היי אני ילדה ואני בדיוק עכשיו עשיתי זאת ושמתי בתנור;)
מקווה שיצא יפה וטעים☺️☺️
היי אישי, כל הכבוד לך 🙂 מחכה לעדכון איך יצא..
היי , קודם כל אני ממש “מאוהבת” באתר שלך , יש הרבה שוקולד מתוקים כמו שאני אוהבת , ויש לי שאלה : האם חייב בתבנית מאפינס? אפשר גם מנג’טים ?
היי הודיה, אני שמחה לשמוע 🙂
וכן, אפשר להשתמש במנג’טים רק שימי לב שרשום עליהם שהם מיועדים לאפיה (כי יש כאלה שהם לא).
אני ילד בן עשר וחצי הוספתי מעל סירופ שוקולד וקורונפלקס קקאו יצא מדהים תודה רבה ושאלה אני חושב ש10-12 דקות לא מספיק האם זה יהרוס אם אני יוסיף דקה או שתיים
היי אוריה, אתחיל בזה ששמחתי מאוד לשמוע וכל הכבוד לך 🙂
אם אתה אוהב שמבפנים העוגה נוזלית, אז לא כדאי להשאיר יותר מ 10-12 דקות בתנור.
אם אתה משאיר יותר, אתה לא הורס את העוגה, היא עדיין תהיה טעימה רק שפשוט היא תהיה אפויה גם מבפנים.
שלום רב, המתכונים נהדרים, , ניסיתי כמה מהם ויצא מוצלח, תודה.
האם אפשר לוותר על הביצה? אני נרתעת מלאכול כזה מאפה
הי מירב, האמת שהביצה במתכון זה חשובה להצלחת המתכון ולכן קשה לי להאמין שניתן יהיה לוותר עליה. אחרי האפייה לא מרגישים את נוכחות הביצה במתכון, אלא אם כן את לא אוכלת בדר”כ ביצים או שאת ממש לא אוהבת..
תודה רבה לך , ;))
תודה ,פשוט התנור לא עובד לי , רציתי משו מתוק וקל ,לילה טוב ;)) אני אנסה כשיהיה ..
נוסיף בהמשך גם מתכונים מתוקים שניתן להכין במיקרוגל, לרגעים כאלה.. 🙂
לילה טוב!
יש אפשרות במיקרוגל ?
היי מלי, לא ניסיתי אבל אני לא חושבת שהמרקם ייצא אותו הדבר.
היי אני כילדה הכנתי ויצא לי סוף הדרך ממש טעים הכל עשיתי לבד מתקון אליפות♥
היי ירין, ממש כיף לשמוע 🙂
שלום,
שאלה קטנה, אם אני אכין את הבלילה ורק אחרי חצי שעה/שעה אשים בתנור זה עדיין יהיה בסדר? אנ פשוט מארחת ורוצה שיהיה קינוח חם אחרי הארוחה?
היי אנה, לדעתי אין צורך אפילו להכין מראש כי ההכנה לוקחת 3 דקות בדיוק (תכיני לך את כל המרכיבים שיהיו בהישג יד). אם את בכל זאת רוצה להכין מראש אני מאמינה שזה יהיה בסדר כי אין פה קמח תופח או מרכיב שעלול לאבד את האפקט שלו. ערב נעים 🙂
יצא לי 3 והוספתי מעל קוביית שוקולד לבן! יצא מאוד טעים 🙂
היי רותם, אהבתי את הרעיון של השוקולד הלבן! תודה ששיתפת אותנו ושבוע נפלא 🙂
רק 10 דקות ? אבל הביצים לא מבושלות טובה…
האם יש תחליף לביצים ?
היי, 10 דקות מספיקות ובמקרה הזה אין תחליף לביצה.
נשמע מעולה! האם זה יכול לעבוד עם חמאת בוטנים במקום הנוטלה??
היי איילת, מבחינת המרקם נראה שזה יכול לעבוד אך מבחינת הטעם אני לא בטוחה אם זה יתאים לעוגה, ייתכן ויהיה צורך להוסיף סוכר. אם בכל זאת תחליטי לנסות, אשמח אם תעדכני אותנו:)
צריך לערבב את כול הרכיבים
היי דועא, כן צריך לערבב את כל הרכיבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
נראה נפלא
שאלתי האם ניתן להשתמש בשוקולד השחר במקום נוטלה כי הילדים שלי לא אוהבים את הנוטלה
היי סיגי, אפשר בהחלט.
ווואי יצא לי ממש טעים אחים שלי וההורים שאבו את זה תודה
היי איציק, שמחה לשמוע שהיה לכם טעים:)
זה כאילו סופלה או שיש לכם מתכון לסופלה?
היי ליטל, זה מזכיר סופלה אבל זה לא. סופלה (במתכון המקורי) מכינים ביותר זמן וביותר מרכיבים, בעיקר מביצים מופרדות. אפשר לומר שזה פתרון קל ומהיר להכנת משהו דומה:)
יצא מושלם….. אין לי מילים לתאר.
יצא מאוד מאוד טעים. אפיתי 12 דקות בתנור והבפנים היה נוזלי אבל פעם הבאה נראה לי שאשים רק 10 דקות כדי שהבפנים יהיה יותר נוזלי, ככה אני יותר אוהבת. בכל אופן יצא מעולה!
זה כל כך טעים! להתעלף פשוט מכל ביס. תמשיכו להעלות מתכונים כאלה!