זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 10 מאפינס
סוג: פרווה
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
כפית גרידת קליפת תפוז
חצי כוס (67 ג’) קמח מצות דק לעוגות
חצי כוס (70 ג’) קמח תפוח אדמה
כפית מלאה (6 ג’) אבקת אפיה
2 כפות (14 ג’) קוקוס
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס.
-מערבבים בקערה קמח מצות, קמח תפוח אדמה, אבקת אפיה וקוקוס.
-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר (ידנית או במיקסר). מוסיפים שמן, מיץ תפוזים וגרידת תפוז ומערבבים. מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים עד לתערובת אחידה.
-יוצקים את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת ואופים בתנור במשך 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת שכבות שקדים וקצפת |
- סברינה כשרה לפסח |
- עוגת גבינה שיש |
- עוגת קינמון ואגוזים לפסח |
- עוגת פרג ושקדים |
- מאפינס שוקולד לפסח
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לפסח
האם אפשר להחליף את השמן בחמאה?
כן, 65 גרם חמאה מומסת
היי אפרת 🙂 העוגה שלי מוכנה. האם ציפוי קרם גבינה ושמנת / גנאש שוקולד יכול להוסיף?
היי,
כן, ציפויים מוסיפים מאד(:
במה אפשר להחליף את קמח תפו”א?
תודה מראש וחג שמח!
היי,
ניתן לשים קורנפלור או קמח שקדים.
היי, האם ניתן להכפיל כמויות לעוגה בתבנית מלבנית
היי,
אפשר להכפיל כמויות פי 2 ולהכין בתבנית מלבנית קטנה. זמן האפייה עשוי להתארך ל-30-35 דקות.
היי אפרת
דבר ראשון אתר שלח מטורף אני משתמשת מלאה ויוצאים דברים מאלפים.
בקשר למאפינס יש מצב להכין בתבנית רגילה.
אם כן . איך להכפיל את הכמות ?
תודה מותק
היי יקירה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אפשר להכין את הכמות המקורית במתכון בתבנית אינגליש קייק אחת. זמן האפייה יתארך לכחצי שעה.
היי אפרת,
אני אכין את המתכון כעוגת אינגלישקייק. את ממליצה לזגג מעל מיץ תפוזים מהול באבקת סוכר (כמו בעוגה הרגילה)?
תודה מראש
היי,
אפשר להכין זיגוג כמו במתכון לעוגת תפוזים.
בהצלחה!
תודה😊
אפשר במקום מאפינס לאפות בתבנית אינגליש קיק תודה רבה!
היי רבקה,
אפשר לאפות באינגליש קייק אחת:) זמן האפייה עשוי להתארך לכ- 30 דקות.
הי אפשרי לא לשים קוקוס במאפינס תודה ענקית❤
היי רבקה,
אפשר לוותר על הקוקוס:)
אפשר להחליף את הסוכר במשהו אחר?
ועוד שאלה – אני יכולה להכין בתבנית מאפינס מסיליקון? לשמן אותה לפני?
אפשר להכין בתבניות סיליקון ואין צורך לשמן אותן:)
היי הודיה,
אפשר לשים תחליף כמו סוכר בכמות שמחליפה חצי כוס סוכר רגיל.😊
היי, אני יכולה להשתמש בקמח מצה בהכל במקום חצי קמח תפוחי אדמה? זה עדיין יצא טעים? תודה
היי,
אני חושבת שיצא דחוס מדי. אפשר אבל לנסות😊
היי אפרת היקרה,
מה אפשר לשים במקום אבקת אפייה?
חג שמח ותודה רבה 🙂
היי דלית,
לא ניסיתי, אבל יתכן שאפשר לשים אבקת סודה לשתייה:)
חג שמח!
היי האם אפשר לשים במקום קמח מצות דק, לשים קמח תופח לפסח? או קמח שקדים?
היי יפעת,
אפשר לשים קמח תופח לפסח למרות שאני פחות אוהבת את המרקם (יוצא קצת צמיגי לטעמי).
היי, תודה רבה על כל המתכונים הטעימים, אני נעזרת בהם הרבה❤
ותודה על ההתיחסות והעזרה בכל שאלה🙂
ואיך זה יהיה עם קמח שקדים במקום קמח מצות?
יש את המתכון הזה- עוגת תפוזים מקמח שקדים שאפשר להכין בתבניות מאפינס 🙂
לא מסתדר לי, בגלל שזה עם מיקסר..
אני מעדיפה לאפות ללא מיקסר
יש לך מטרפה ידנית כשרה לפסח? אם כן, אפשר לערבב היטב עם מטרפה (במקום מיקסר).
תודה רבה😍
היי אפרת,
רציתי לדעת, מה אפשר להחליף בקמח מצות?
נ.ב
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך הם יוצאים טעימים בטרוף ומיתחסלים בימהרה ממליצה בחום
היי רבקה,
אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן כשר לפסח (כמו קמח “תמי” או “כרגיל”).
חג שמח:)
שלום אפרת,
האם אפשר להחליף את הקמחים ואבקת האפיה במשהו אחר?
(כמו שקדים טחונים וכדומה…)
אנחו לא אוכלים קטניות בפסח.
תודה רבה רבה!
אשמח לתשובה.
היי דבורה, האם אתם לא אוכלים גם קמח מצות וקמח תפוחי אדמה? כי אלו הקמחים במתכון הזה… מצרפת מתכון לבראוניז ללא גלוטן שבו אין שום קמח או אבקת אפייה.
בהצלחה:)
הכנתי בגרסה ללא גלוטן. במקום קמח מצות שמתי רבע כוס קמח קונדיטור ורבע כוס קמח אורז. יצא טעים 😍
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שירן
הכפלתי ב2 ועשיתי ב2 תבניות אינגליש קייק , יצא מדהים ! לא מרגישים שזה כשר לפסח , תודה על המתכון!
שמחה לשמוע 🙂
תודה דנה
אין לי גרידת קליפת תפוז זה קריטי או שאפשר לותר?
אפשר לוותר.
פשוט מעולה…כמו קמח רגיל
תודה קרן 🙂
היי אפרת,
הכפלתי כמויות והכנתי בשתי תבניות אינגלישקייק. יצא אוורירי וטעים מאוד. בדיוק העוגה שחיפשתי לפסח.
תודה רבה וחג שמח.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שרית
אפרת היקרה!! תודה על מתכונים שעושים לנו את החג. מועדים לשמחה:)
רציתי לשאול איפה כדאי לשמור את העוגה אחרי שהיא מוכנה? במקרר או בחוץ? תודה מראש
היי חן 🙂
מחוץ למקרר, עטופה היטב.
חג שמח אפרת,
לאחר הוספת החומרים היבשים לרטובים העיסה יצא לא נוזלית יותר סמיכה זה בסדר?
ולאחר האפיה המרקם אמור לצאת פחות אורירי יותר דחוס?
תודה מראש ורק בריאות🙏🙏
היי ליזה,
אם השתמשת בכוס הנכונה אז זה בסדר.
המרקם של עוגות של פסח לרוב יוצא פחות אוורירי מעוגות רגילות וזה בגלל סוג הקמחים.
אפשר להשתמש בקמח אורז לבן במקום קמח תפוח אדמה?
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת בוודאות איך זה ייצא.
וקורנפלור?
אם יש לך קמח תופח לפסח אז עדיף.
אם לא, אולי אפשר לשלב שליש כוס קמח אורז + כף מלאה קורנפלור.
היי אפרת,
אם אני שמה בתוך תבנית המאפינס נייר אפיה עגול אין צורך בשימון נוסף נכון?
נכון.
שלום וברכה האם אפשר להמיר שמן בחמאה? אם כן באיזה כמות? וגם האם אפשר להשתמש,בכוס קמח תפוחי אדמה בלי קמח מצה? (לביתנו צליאק ובפסח יש,בעיה עם שמן וקמח מצה)
אפשר לשים 65 גרם חמאה מומסת.
לגבי קמח תפו”א בלבד, לא ניסיתי במתכון הזה אבל לדעתי זה יעשה את המרקם פחות מוצלח.
דרך אגב, יש מתכון למאפינס שוקולד שאפשר להכין מקמח תפו”א בלבד.
היי שאלה הכפלתי כמויות ושמתי הטעות 3 כפות אבקת אפייה במקום 3 כפיות האם זה אבוד והעוגה תצא לא מוצלחת?
היי לורן,
עודף אבקת אפיה יכול לגרום לפעמים דווקא לאפקט הפוך והעוגה יכולה לצנוח אחרי אפיה או לקבל טעם מר או מלוח.
מועדים לשמחה ותודה על המון מתכונים מוצלחים! האם אפשר להוסיף לבצק שוקוצ’יפס או שהם ישקעו למטה באפייה?
כן אפשר. תוסיפי אותם בחלק העליון, לאחר ששמת את הבלילה בתבנית.
האם אפשר להשתמש בקמח ת”א במקום קמח מצות לחולי צליאק?
לדעתי זה ייצא במרקם פחות מוצלח רק עם קמח תפו”א.
שלום,
נתקעתי בלי תפוזים, אפשר לדעתך להכין עם אשכוליות אדומות?
היי שיר,
מיץ התפוזים מוסיף לטעם. אני לא יודעת איך זה ייצא עם אשכוליות אדומות.
היי האם אפשר לשים רק קמח תפו”א במקום קמח מצה?
לא מומלץ, זה יעשה את המרקם פחות מוצלח.
חג שמח 🌸
שלום. האם ניתן להמיר קמח מצות + קמח תפא”ד בקמח שקדים וקמח חומוס?
תודה רבה וחג שמח
פחות מומלץ.
יש מתכון לעוגת תפוזים מקמח שקדים. ניתן להכין בתבנית מאפינס.
היי
לתבנית 26 גם להכפיל או יותר ?
היי ישראלה,
כמויות מומלצות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
כוס ושני שליש מיץ תפוזים
כף גרידת קליפת תפוז
כוס וחצי קמח מצות דק לעוגות
כוס וחצי קמח תפוח אדמה
3 כפיות מלאות אבקת אפיה
6 כפות קוקוס
הכפלתי כמויות לתבנית 24 ושמתי בתחתית פלחי תפוז שבושלו מעט במים וסוכר. יצאה עוגת תפוזים הפוכה טעימה בטירוף!!! מתכון מעולה וקל!!!!
נשמע מעולה 🙂
תודה ילנה
האם אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח במקום קמח המצה לעוגות וקמח תפוחי האדמה?
ואם כן זה כוס קמח תופח?
תודה והמשך חג שמח
היי אהובה, חג שמח 🙂
בגדול אפשר אבל לטעמי זה פחות מוצלח.
הי
אני לא משתמשת בכלל בקמח משום סוג ולא באבקת אפיה.
האם ניתן להמיר את הקמחים באגוזים טחונים?
היי שרה,
לדעתי זה פחות מתאים בעוגה הזאת.
יש מתכון לבראוניז שוקולד עם אגוזים וללא אבקת אפיה. יש גם מתכון לעוגת תפוזים מקמח שקדים. אני לא יודעת איך היא תצא ללא אבקת אפיה אבל אפשר לנסות.
אין לי קמח מצות דק לעוגות.רק קמח מצה רגיל וקמח תפוחי אדמה.אני מכינה באינגליש קייק.מה לעשות ?
היי מור,
קמח המצות הרגיל הוא פשוט יותר גרגירי במרקם אבל אין בעיה להשתמש בו. תכיני כרגיל.
את יכולה לאפות באינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך לכ-30 דקות.
חג שמח 🙂
היי
האם אפשר להכין בלי קוקוס ?
כן אפשר.
ברצוני להכפיל כמויות לתבנית 24. שאלתי היא האם ניתן לאפות העוגה הנל בסיר פלא על הגז!
היי יפה,
לתבנית 24 יש להכפיל כמויות ב-2.
אני חושבת שאפשר להכין בסיר פלא.
חג שמח 🙂
הי, אם אין לי קמח תפוא אז פשוט לשים עוד חצי כוס של קמח מצות? תודה!
היי אירית,
זה ישנה את המרקם וייצא פחות מוצלח. אם יש לך קמח תופח לפסח את יכולה לשים במקום קמח תפו”א.
היי האם אפשר לאפות ללא אבקת אפיה??? אינני משתמשת באבקת אפיה בפסח.
היי חנה,
לדעתי הם ייצאו קצת דחוסים בלי אבקת אפיה.
היי אפרת, הכנתי כבר שתי תבניות מאפינז..
יצא נהדר 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי רציתי לשאול אם ניתן להמיר את קמח תפוחי האדמה לקורנפלור או קמח אורז?
היי שני,
לא ניסיתי אבל הייתי מנסה שליש כוס קמח אורז + כף מלאה קורנפלור.
הכמות הרשומה מתאימה לתבנית 24?
היי צילה,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת.
אשמח למענה….
הכפלתי כמויות והכנתי באינגלישקייק אך משום מה העוגה לא נאפתה מבפנים.
כל המתכונים שלך שהכנתי יצאו מעולה!!
היי שמרית,
כמה זמן העוגה היתה בתנור? עושה רושם שהוצאת אותה לפני שהיתה מוכנה לגמרי.
עוגות המבוססות על קמח מצה דורשות יותר זמן אפיה מעוגות רגילות.
שלום וחג שמח!!
תודה על המתכונים המעולים אחד אחד.
רציתי לשאול האם חובה קמח מצה או שאפשר להמיר אותו במשהו אחר?
תודה רבה!!!
היי הדסה,
עדיף להשאר עם קמח מצה.
חג שמח ושבת שלום 🙂
שלום, המתכונים שלך קלים וטעימים תודה רבה וחג שמח
תודה לילך! חג שמח 🙂
שלום וחג שמח!
האם אפשר לעשות כעוגה בתבנית אינגליש קייק, ללא קוקוס ולהחליף את קליפת תפוז בקליפת לימון? אולי במקרה זה גם כדאי להחליף את מיץ תפוזים במיץ לימון? אם כן, אני מתכוונת לסחוט לימון טרי. אולי אפשר לקחת חצי מהכמות של מיץ תפוזים (מיץ תפוזים קנוי) וחצי של מיץ לימון (מלימון סחוט ידנית)?
ותודה על המתכונים המעולים שלך!
לסעודת ליל הסדר הכנתי את הלחמניות ועוגת שיש לפסח מהאתר שלך, כולם היו מאוד מרוצים! תודה רבה!
היי מרים, חג שמח 🙂
אפשר להכין את העוגה באינגליש קייק. אפשר לוותר על הקוקוס.
אני ממליצה להשתמש במיץ תפוזים קנוי ולשים גרידת לימון במקום תפוז.
אם בכל זאת את רוצה לשלב מיץ תפוזים עם מיץ לימון סחוט כדאי יהיה להגדיל קצת את כמות הסוכר בגלל החמיצות של הלימון.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
כן, לא אמורה להיות בעיה.
שלום לך אני מאוד נהנית מהמתכונים הטובים והקלים שלך רציתי לשאול אם אכין בתבנית איגליש קיק זה טוב ואם ארצה כמות גדולה יותר אז להכפיל את הכמויות
היי פרידה,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק.
אפשר גם להכפיל כמויות ולהכין ב2 תבניות אינגליש קייק (עדיף) או תבנית עגולה 24.
חג שמח 🙂
כמה זמן אפייה צריך אם משתמשים ב-2 תבניות אינגליש קייק?
היי ויוי,
כ30-35 דקות. מומלץ לבדוק בכל מקרה עם קיסם/שיפוד עץ שהעוגה מוכנה ( הקיסם יוצא יבש עם פירורים)😊
האם אפשר להכין רק עם קמח תפוחי אדמה?
אני לא משתמשת בקמח מצה בפסח.
היי אטי,
אני לא חושבת שזה ייצא מוצלח עם קמח תפוחי אדמה בלבד.
חג שמח 🙂
איך יודעים במשקל את כמות הקמח? האם פשוט למדוד לפי חצי כוס אונברסלי?תודה
היי ענתי,
הכמויות הן לפי כוס בנפח של 240 מ”ל. כוס זכוכית סטנדרטית רגילה כמו בתמונה בלינק המצורף.
חג שמח! 🙂
תודה רבה על הסבלנות.אשתמש בכוס מדידה.
נראה נהדר ונפלא -אכין לנכדיי. חג שמח