שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 10 יחידות

סוג: חלבי

תבנית מאפינס מסיליקון

מצרכים:

1 מיכל שמנת מתוקה – 250 מ”ל (לפרווה ניתן להשתמש בקצפת צמחית)

2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס חלב (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או מים קרים)

200 גרם שוקולד חלב או מריר

2 כפות שמן קנולה

אופן הכנה:

-מניחים בקערה 100 גרם שוקולד חתוך לקוביות + כף שמן וממיסים במיקרוגל מספר שניות עד שהשוקולד מתרכך. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה (הערה: חשוב שהקערה תהיה יבשה לגמרי. טיפה של מים עלולה לגרום לשוקולד להתקשות).

-מניחים בתחתית כל שקע כפית מלאה מתערובת השוקולד בצורה כזאת שתכסה את כל התחתית. מכניסים למקפיא עד להכנת קרם הגלידה.

-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

-מוציאים את תבנית המאפינס מהמקפיא ובעזרת כף ממלאים כל שקע בקרם (את הקרם יוצקים מעל תחתית השוקולד). מכניסים למקפיא למשך כחצי שעה לפחות, עד שהקרם מתייצב או קופא.

-ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד חתוך לקוביות + כף שמן באותו אופן שהמסנו בהתחלה. מוציאים את תבנית המאפינס מהמקפיא ויוצקים בצורה אחידה מעל לשכבת הקרם.

-מכניסים למקפיא למשך 4-5 שעות לפחות או עד שהמאפינס קופאים לגמרי (מומלץ להכין יום לפני ההגשה). מחלצים בעדינות את המאפינס מהתבנית על-ידי לחיצה על תחתית התבנית ומניחים במגש או צלחת. מגישים מיד או עוטפים בניילון נצמד ומחזירים למקפיא.

מאפינס גלידה

 

באותו אופן אפשר להכין “ביסוני גלידה” בתבנית שקעים קטנים מסיליקון (פרלינים) רק שאת מילוי השוקולד מכינים באופן הבא-  ממלאים את השקעים עד הסוף בשוקולד מומס. הופכים את התבנית לתוך קערת השוקולד ואז כל עודפי השוקולד נשפכים חזרה לקערה ונוצרת שכבה דקה וחלולה של שוקולד בצורת השקע. 

גלידונית

כך נראית תבנית פרלינים מסיליקון:
תבנית פרלינים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פשטידת תרד ובטטה
לזניה אישית

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
נורית (11:56 20.06.2021)

הי
יצא מעולה
תודה על מתכון כל כך קליל
נורית

מתכונים ב-10 דקות (14:06 20.06.2021)

נראה מושלם! שמחה שיצא מוצלח ותודה על השיתוף🌷

בת שבע (14:12 17.06.2021)

אפשר להוסיף עוגיות ? כדי שיצא בטעם וניל עוגיות? אם כן- כמה?
ובאיזו דרך אפשר להחליף את הריצ’ לביצים?
תודה מהממת על כל המתכונים

מתכונים ב-10 דקות (17:09 17.06.2021)

היי בת שבע,
אישית אני לא אוהבת להשתמש בביצים בגלידה, אבל אפשר להקציף 2 ביצים עם כרבע כוס אבקת סוכר, ולקפל את התערובת בעדינות לתוך תערובת השמנת המוקצפת.

בת שבע (20:04 17.06.2021)

התכוונתי ביצים במקום שמנת/ריצ’.. לא בנוסף, אפשרי?
ומה לגבי הוספת שיברי עוגיות?
תודהה

מתכונים ב-10 דקות (22:01 17.06.2021)

לגבי העוגיות אפשר בהחלט, יוסיף😊
לגבי הביצים- אני לא בטוחה שכאן זה יצא טוב… מצרפת לך מתכון לגלידת שוקולד מוקה שבה תוכלי להחליף את השמנת בביצים (ראי בתגובות).
בהצלחה ושבת שלום

שירה (10:17 17.06.2021)

היי, האם אני יכולה להוסיף כף/שתיים של טעם לקצפת (חמאת בטונים, נוטלה, שוקולד מומס)? או שזה יפגע במרקם?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:32 17.06.2021)

היי,
אין בעיה להוסיף אם מדובר בכף- שתיים😊

פלונית (17:05 27.05.2021)

אפשר חמאת קקאו במקום השמן? כמה?

מתכונים ב-10 דקות (17:28 27.05.2021)

אפשר, כפית על כל 100 גרם שוקולד😊

עדינה (17:58 28.01.2021)

הי אפרת המסתי כבר את השוקולד לתוך תבנית שקעים ממתכת האם להמשיך עם הקצפת או לעשות מחדש לתוך מנג’טים? אם לא אז איך מחלצים את זה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:17 28.01.2021)

לדעתי לא תוכלי לחלץ את זה מהתבנית.
לדעתי תכיני מחדש במנג’טים (את יכולה לשים את המנג’טים בתוך תבנית השקעים שיהיו יציבים).

לאה (07:17 3.11.2020)

הכנתי לחלאקה, נראה מצוין!!!
תודה על המתכונים המוצלחים!

מתכונים ב-10 דקות (09:01 3.11.2020)

נראה מעולה!
שמחה לקרוא שאהבת ♥

——–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

הדס (14:10 20.10.2020)

קל וטעיייםם
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:18 20.10.2020)

תודה לך 🙂

משהי (20:08 4.06.2020)

הכנתי ואהבתי מאד!
מוצלח ביותר!!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:52 4.06.2020)

שמחה שאהבת 🙂

איתמר (23:16 19.05.2020)

אפשר להמיס את השוקולד על בן מריא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:33 20.05.2020)

כן.

יפעת (18:23 26.04.2020)

היי האם אפשר להשתמש בתבנית של קוביות קרח במאום תבנית פרלינים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:25 26.04.2020)

אם התבנית מסיליקון אז אפשר (אחרת יהיה קשה לחלץ אותם מהתבנית).

חני (22:42 9.04.2020)

היי אפרת,
תודה על האתר המושלםםםם……
רציתי לשאול מה אפשר להשים במקום פודינג??? (כשר לפסח ובלי קטניות)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:10 9.04.2020)

היי חני,
אפשר להוסיף חצי כפית תמצית וניל בשביל הטעם (לא חובה) ו-2 כפות אבקת סוכר (או סוכר רגיל).

חני (11:47 10.04.2020)

תודההההה🤗
זה בסדר לכל המתכונים או רק לזה????

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:48 11.04.2020)

עדיף להשתמש בפודינג כי הוא מסמיך את הקרם אבל אם אין אז זה התחליף.

נאווה (17:20 7.04.2020)

היי אפרת, תודה על האתר הנהדר!
לדעתך ניתן להחליף את השמנת בקרם קוקוס? קשה מאוד להשיג שמנת צמחית בזמנים אלו.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:51 7.04.2020)

כן אפשר.
חג שמח 🌺

שירה (17:51 14.11.2019)

האם אפשר להוסיף עוגיות או נוגט? תודה רבה, המתכונים מאוד מוצלחים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 14.11.2019)

כן אפשר.

מרים (13:46 6.09.2019)

היי האם ניתן להכין בתבנית סיליקון מלבנית אחת גדולה?? בדרך כלל עושה את העוגת גלידה לשבת , רק שהפעם נתקעתי בלי פתי בר…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 6.09.2019)

הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק. מה גודל התבנית שאת רוצה להשתמש בה?

רונית (14:51 20.08.2019)

מתרשמת מהמגוון. רציתי לשאול האם ניתן להקפיא כמה ימים מראש ואם כן עד כמה ימים לפני האירוח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:18 20.08.2019)

כן. אפשר להכין אפילו שבוע מראש ולהקפיא.

קרן (06:45 17.04.2019)

היי, אפשר לוותר על הפודינג? מה אפשר לשים במקום בכדי שהקצפת תהיה יציבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:47 17.04.2019)

היי קרן,
תוסיפי חצי כפית תמצית וניל בשביל הטעם ו-2 כפות אבקת סוכר (או סוכר).
בגלל שאת מקפיאה את זה הפודינג פחות קריטי.
חג שמח 🌷

שושי (12:14 19.03.2019)

היי,
אמור לצאת מוצלח גם עם חלב סויה ושוקולד מריר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 19.03.2019)

כן.

נוי (23:41 3.01.2019)

האם אפשר להוסיף אבקת נס קפה כדי להוסיף טעם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 4.01.2019)

כן אפשר. בסביבות כפית.

שוקי (18:44 24.11.2018)

שבוע טוב אפרת
עשיתי את זה לשבת
וזה יצא מדהים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:07 24.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

שירה (11:53 14.05.2018)

אין לי תבנית מאפינס מסיליקון..באיזה עוד דרכים אפשר להכין?
אפשר בקעריות הקטנות מפלסטיק? יצא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 14.05.2018)

היי שירה,
בתבנית סיליקון הכי קל לחלץ אותם אחרי הקפאה.
אפשר להכין גם בתבניות מאפינס חד פעמיות מאלומיניום או מקרטון קשיח. אחר שהמאפינס קופאים ניתן לגזור את התבנית בכמה מקומות ופשוט לקלף את התבנית מהמאפינס.

אביגיל (12:32 20.04.2018)

טעם גן עדן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:06 20.04.2018)

שמחה שאהבת 🙂

מיכל (14:52 13.04.2018)

היי אפרת, אם רוצים להכין את “ביסוני השוקולד”- אשמח להבין מה השלבים. האם קודם לשים שוקולד מומס כך שיכסה רק את התחתית השקעים, ואח”כ שופכים את התערובת שהקצפנו, ואח”כ שופכים שוב שוקולד מומס?
תודה רבה על מתכונים נפלאים!מיכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:53 13.04.2018)

היי מיכל,
שמים את השוקולד המומס באופן שימלא את כל השקעים, הופכים את התבנית לקערת השוקולד כדי שעודפי השוקולד ישפכו החוצה ואז בעצם יוצא שרק התחתית והדפנות של השקעים מצופות שוקולד. מכניסים למקפיא לכמה דקות עד שהשוקולד מתקשה ואז שמים את הקרם. מכניסים למקפיא ל-15 דקות ואז מוציאים ומכסים בשוקולד מומס.

אסתר אא (18:07 28.03.2018)

אז מה אפשר לעשות בלי להקציף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:32 28.03.2018)

תכיני את הקינוח הזה- קינוח שכבות שוקולד וקוקוס. זה קינוח מעולה ללא הקצפה.

אסתר אא (17:03 28.03.2018)

האם אפשר להחליף את החלב בחלב סויה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:06 28.03.2018)

כן אפשר לשים חלב סויה.

היבקי (13:40 13.04.2018)

כן
ומווןןו8 לן יפה

אסתר אא (17:01 28.03.2018)

האם יש דרך להקציף ללא מכונה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:06 28.03.2018)

קצת בעייתי.

רגישה לחלב (19:29 13.03.2018)

האם אפשר להחליף את החלב בחלב קוקוס ? (:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:23 13.03.2018)

כן אפשר.

בר (16:53 4.03.2018)

יש לך מתכונים דיאטטים?אם כן שלחי בבקשה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:37 4.03.2018)

מצורף לינק למתכונים דיאטטיים.

תהילה לוי (16:51 4.03.2018)

לא הבנתי על איזה תבנית לאפות את זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:28 4.03.2018)

תבנית מאפינס מסיליקון.

מלכי (12:24 28.02.2018)

הי
תודה על האתר -הוא מהמם!שימושי!מקסים ממש!
האם אפשר להכין את הגלידה גם בכאלה של סופלה?שבאים בבודדים?

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 28.02.2018)

תודה מלכי 🙂
כן אפשר.

תהל (19:17 3.12.2017)

אפשר במקום שמנת מתוקה להשיםשמנת להקצפה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:17 3.12.2017)

כן.

מירי (12:10 6.10.2017)

שלום
אם אין לי תבנית סיליקון אפשר לעשות בתבנית שקעים אלומיניום ולשמן? אני אצליח להוציא את זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:31 6.10.2017)

אני חושבת שאפשר. אין צורך לשמן. לאחר שהמאפינס קופאים ניתן לגזור את התבנית בכמה מקומות ופשוט לקלף את התבנית מהמאפינס.

דולב (13:03 13.08.2017)

לדעתי אין צורך להוסיף לשוקולד שמן. זה נכון לצימיקאו. סתם להוסיף שמן?? מה זה כבר מוסיף? לדעתי אפשר ונכון לוותר. השוקולד נוזלי וקל לעבודה גם ככה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 13.08.2017)

מה שנוח לך.. 🙂

לילך (12:56 29.01.2018)

אז איך את ממיסה אותו בלי שמן?

רשש (01:35 14.09.2018)

זה נותן ברק לשבירות כזו לשוקולד – משמעותי בטעם ובמראה (לא נועד לצורך חילוץ מהתבנית)

חני (15:30 10.06.2020)

השמן הוא כדי שהשוקולד לא יתקשה מדי, ולא יצטרכו לשבור אותו בעת האכילה, אלא יוכלו לאכול בעזרת כפית.

שקד (01:18 9.08.2017)

שלום אפרת,
האם יש לך מתכון לסופלה שוקולד חלבי?
תודה,שקד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:48 9.08.2017)

היי שקד,
מצרפת מתכון לסופלה שוקולד רגיל. במקום 100 גרם שוקולד מריר אפשר לשים 50 גרם שוקולד מריר ו50 גרם שוקולד חלב (השילוב מומלץ), להכין על בסיס חמאה ולמלא בקוביות שוקולד לבן או חלב.
יום מקסים 🙂

תומר (02:44 30.04.2017)

שלום אפרת,

יש לך מתכון פרווה לגלידה ביתית קלה להכנה?
חשוב לי אבל שהמרקם יהיה טוב.
כמו חלב מרוכז ממותק רק שזה חלבי וזה לדעתי מצרך שאסור לוותר עליו במתכון לגלידה כי הוא נותן מרקם טוב

אשמח מאד אפילו לכמה מתכונים לגלידה פרווה.

תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (09:06 30.04.2017)

היי תומר,
נכון, החלב המרוכז מעניק לגלידה מרקם רך ו”גלידתי”. לצערי לא מצאתי לו תחליף פרווה.
בכל מקרה, מצרפת לינקים לגלידות פרווה (האחרון עם חלב ממותק- חלבי)
גלידה בטעם שוקו-מוקה
מאפינס גלידה
גלידת קרם עוגיות ופצפוצי שוקולד
סורבה
גלידת אוראו (חלבית)
יום נפלא 🙂

ירה (15:34 28.01.2020)

לא הבנתי,
האם צריך חלב או חלב מרוכז? (לא מצויין במתכון נוכחי)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:41 28.01.2020)

חלב רגיל.

נטע (15:38 21.04.2017)

שלום אפרת,

האם זה יוצא טעים גם בגרסה הפרווה או שעדיף לבחור קינוח אחר פרווה?

מתכונים ב-10 דקות (15:42 21.04.2017)

כן זה יוצא טעים גם פרווה.
שבת שלום 🙂

שירי (14:34 21.04.2017)

היי.. מתכון קל באמת וכמובן טעים. תודה רבה.
רציתי לומר שניתן לשדרג את הקצפת ולהפוך אותה לגלידה בטעם חלבה.
אחרי שהקפת מוכנה מניחים בצד. מערבבים חצי כוס טחינה גולמית עם חצי כוס סילאן (בכוס חד”פ) ומוסיפים בעדינות לקפצת, תוך שמירה על האווריריות שלה.
השילוב מנצח.
שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (15:46 21.04.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה שירי ושבת שלום

אביחי (00:04 10.03.2017)

היי אפרת
האם יש דרך להקציף ללא מכונה? אודה תשובה למייל.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:12 10.03.2017)

שלחתי תשובה למייל.

שרה (20:52 5.03.2017)

יצא טעים, כולם נהנו! תודה רבה!
איך את ממליצה להקפיא אותו עד ההגשה בצורה שלא יהיה חשוף במקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (21:32 5.03.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לשים בתוך קופסה סגורה או להשאיר בתוך התבנית ולכסות בניילון נצמד או נייר כסף.

שרה (08:41 28.02.2017)

היי אפרת המקסימה!
מתכוננת להכין לשבת עם אורחים, 1.האם קשור להגיש את הגלידה הזו עם סופלה? 2. הולכת לקנות את התבנית סיליקון- יש בזה גדלים שונים? (יש לי בבית סיליקון עמוק עם צורה של פרח- זה נראה לי כפול בכמות)
אשמח לתשובה מהירה

מתכונים ב-10 דקות (09:15 28.02.2017)

היי שרה,
בטח, זה יכול להשתלב מעולה ביחד.
תבנית הפרח פחות מתאימה אבל כל תבנית שקעים רגילה מסיליקון יכולה להתאים. בדר”כ הגודל די אחיד בתבניות הסיליקון (גובה/עומק כל שקע כ2.5 ס”מ וקוטר כ-7 ס”מ כאשר המדידה היא מהחלק העליון).
בהצלחה ויום נפלא 🙂

מור (11:23 24.02.2017)

הכנתי לשבת
יצא מעולה
שבת שלום
מור

מתכונים ב-10 דקות (11:54 24.02.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום

חני (22:32 12.01.2017)

למה ניתן להמיר את החלב?

מתכונים ב-10 דקות (08:07 13.01.2017)

היי חני,
אפשר לשים חלב סויה או רבע כוס מים קרים.

שלי (19:41 24.12.2016)

וואו
אז ככה השתמשתי בעצה שלך
לקחתי 150 גרם שוקולד עם כף שמן המסתי ושפכתי בכל אחד מהביסונים קצת
הברשתי עם מכחול (של הצבעי מים של הילדים חדש כמובן) בצדדים שמתי חבקפאה הכנתי קצפת שפכתי על השוקולד הקפאתי המסתי עוד 100 גרם והברשתי את השכבה העליונה הקפאתי שוב ואז הוצאתי אותם למנגטים
יצא ממש כמו הקנוי אפילו יותר טעים
רק שאת השכבה הראשונה ובצדדים צריך לעשות עבה כדי שבשחרור השוקולד לא יתפורר
חשבתי פעם הבאה להוסיף אגוזים טחונים לשוקולד מה דעתך?

מתכונים ב-10 דקות (20:50 24.12.2016)

היי שלי,
שמחה שבסוף הסתדרת ושיצא מוצלח.
נשמע רעיון מעולה להוסיף אגוזים טחונים, זה יכול מאוד להעשיר את הטעם רק חשוב שאלה יהיו אגוזים טחונים דק (הכוונה לא עם חתיכות גדולות או לא אחידות) וכמו שאמרת, חשוב לשים שכבה עבה.
אם תחליטי לנסות אשמח לשמוע איך יצא.
חג שמח 🙂

שלי (22:15 18.12.2016)

קודם כל תודה על הסבלנות שלך והתשובות המהירות
סליחה על הנודניקיות אבל אין דרך אחרת למלא אותם במקום כל הבלאגן של הלשפוך וכל התבנית מתלכלכת וכו..??

מתכונים ב-10 דקות (23:50 18.12.2016)

נכון, הביסונים זה קצת יותר עבודה (הרבה יותר קל להכין בתבנית מאפינס).
אולי אפשר להשתמש במברשת קטנה וממש להבריש שכבה של שוקולד בשקע עצמו, בתחתית ובצדדים.

שלי (12:34 18.12.2016)

נראה לי שהבנתי….
אבל מה אני עושה עם השוקולד ששפכתי בחזרה לצלחת?
האם אני ממיסה גם פה את השוקולד בפעמיים?מאה גרם בהתחלה ומאה גרם בסוף?

מתכונים ב-10 דקות (13:02 18.12.2016)

בשוקולד ששפכת לצלחת את יכולה להשתמש למילוי תבנית נוספת (גם אם את מכינה בתבניות מאפינס).
גם במקרה הזה יש להמיס חלק מהשוקולד בהתחלה וחלק בסוף. אם את מכינה רק ביסונים בתבניות קטנות, לדעתי תספיק לך בסוף כמות של כ-75 גרם שוקולד, כי זה רק כדי לכסות את השקעים.

שלי (08:06 18.12.2016)

נשמח אם תוכלי לשים תמונות של אופן ההכנה כמו שעשית עם המאפינס בראוניז (שכל שבת אצל בשולחן) הם המחישו בצורה ברורב ביותר את אופן ההכנה ואת אופן המילוי של המאפינס
תודה

שלי (08:01 18.12.2016)

בוקר טוב
אני רוצה להכין את ‘הביסונים’ אך יש לי כמה שאלות
א. לכמה המתכון מספיק?
ב. לא הבנתי את אופן ההכנה עם הלשפוך עד הסוף ובחזרה לצלחת ומתי השלב של הקצפת?
תודה מראש
ויום מוצלח

מתכונים ב-10 דקות (10:49 18.12.2016)

היי שלי,
הכמות תלויה בגודל השקעים. אם את מכינה בתבנית שדומה לתבנית בתמונה, מתקבלת כמות של כ-30 יחידות.
אם יש לך רק תבנית אחת את יכולה להכין בה ואת השארית להכין בתבנית מאפינס.
בבסונים בעצם צריכה להיות שכבה דקה של שוקולד מסביב כאשר מבפנים יש קרם גלידה. כדי לעשות את זה, ממלאים את השקעים הקטנים בשוקולד מומס ואז הופכים את התבנית על צלחת ומה שקורה זה ששאריות השוקולד נשפכות לצלחת ונוצרת שכבה חלולה של שוקולד בצורת השקע שאותה ממלאים בקרם. יש להכניס את שכבת השוקולד למקפיא לכמה דקות כדי שתתקשה לפני שיוצקים לתוכה את שכבת הקרם. לאחר שיצקת את מילוי הקרם , את שוב מכניסה למקפיא ל20-30 דקות, עד שהקרם יתקשה ואז מכסה מעל בשוקולד מומס ושוב מכניסה למקפיא.
בפעם הבאה שאכין את המתכון הזה, אצלם את שלבי ההכנה ואעלה לאתר.
שבוע נפלא 🙂

אנסטסיה (22:36 13.12.2016)

שלום, המתכון נראה ממש מעולה! מאוד אוהבת את האתר שלך! שאלה: האם אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום השמנת?

מתכונים ב-10 דקות (00:19 14.12.2016)

היי אנסטסיה,
אפשר להשתמש בקרם קוקוס רק כדי להקציף קרם קוקוס בצורה מוצלחת יש לשים אותו במקרר לילה שלם ואז השומן והמים נפרדים אחד מהשני. את המים שופכים ומקציפים את החלק המוצק השומני.

שלי (21:37 22.10.2016)

ערב טוב
עוד לא ניסיתי להכין אבל לפי התגובות השוקולד יוצא קשה אז חשבתי לשאול אולי כדי להוסיף קצת שמנת מתוקה לשוקולד ואז זה ישמור על הרכות של השוקולד?

מתכונים ב-10 דקות (23:57 22.10.2016)

היי שלי,
השוקולד אמור לצאת קשה כך התחתית יוצאת יציבה גם כשהופכים את המאפינס. אם תוסיפי שמנת מתוקה השוקולד לא יתקשה ויישאר רך ואז יכול להיות שיהיה קשה יותר לחלץ את הגלידה מהתבנית או שהשוקולד ימרח.
שבוע טוב וחג שמח 🙂

sari (09:15 13.10.2016)

שנה טובה!
האם לדעתך אפשר להכין את הגלידוניות ללא ציפוי? (אני רוצה לשים אותם מעל רוטב תות.)
אני משתמשת בתבניות סיליקון, האם הצורה תישמר?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:47 13.10.2016)

היי שרי,
אם את מקפיאה היטב (לפחות 5 שעות) בתבנית סיליקון לא אמורה להיות בעיה.
שנה טובה וחג שמח 🙂

קמיל (17:09 6.08.2016)

הכנתי לארוחת שישי ויצא ממש טעים! הכנה מהירה …

מתכונים ב-10 דקות (17:49 6.08.2016)

תודה קמיל, שמחה לשמוע 🙂

רז (18:53 21.07.2016)

תודה על התגובה! אנסה בפעם אחרת בכל אופן ניראה מוצלח וטעים:)

רז (18:35 21.07.2016)

היי,ראשית תודה על המתכון. שנית, אני מעוניינת להכין את הגלידוניות לכבוד שבת ורציתי לשאול, במידה ואשתמש בתבנית שקעים מנירוסטה/ברזל לדעתך אני יצליח לחלץ את הנסיכים בשלום?? או שעדיף לרכוש תבנית סיליקון?

מתכונים ב-10 דקות (18:42 21.07.2016)

היי רז,
מניסיון עדיף להשתמש רק בתבנית סיליקון 🙂

רותי (14:05 7.06.2017)

לדעתי אפשר לעשות ים בתנמיות אלומיניןם ח”פ ואז לחלץ בקלות

עופרה אבטבי (18:21 15.07.2016)

היי אפרת שמתי שקית פודינג שוקולד במקום 2 כפות פודינג וניל זה כרגע במקפיא את חושבת שזה יפגע בתוצאה של הגלידה ? תודה שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (18:26 15.07.2016)

היי עופרה,
זה ייצא בסדר גמור, פשוט לגלידה יהיה טעם שוקולדי במקום וניל.
שבת שלום 🙂

משי (14:26 28.06.2016)

אני הכנסתי למקפיא שכבת שוקולד וקרם ואני לא יוכל לחזור הביתה רק בעוד כ 8 שעות זה ישפיע על הגלידוניות או שזה יצא אותו דבר

משי (14:02 28.06.2016)

אין לי זמן להישאר ולהוציא בזמן את קרם הגלידה עם דסקית שוקולד אחת יקרה משהו אם אני לא יוציא אחרי חצי שעה אלא אחרי כ8 שעות או שזה יצא אותו דבר?

מתכונים ב-10 דקות (14:06 28.06.2016)

אין בעיה משי, אפשר להוציא את זה גם אחרי 8 שעות.

משי (14:26 28.06.2016)

אה תודה אני ינסה ויחזור להגיב

שי (11:23 24.06.2016)

הי.
אפשר להשתמש במנג’טים חד פעמיים?
מנג’טים מנייר. ..

מתכונים ב-10 דקות (11:37 24.06.2016)

היי שי,
אני חושבת שכן. אם אלה המנג’טים מהנייר הדק אז כדאי להניח אותם בתוך תבנית מאפינס ממתכת או מסיליקון רק כדי שיהיה לך נוח לצקת לתוכם את התערובת כי הם פחות יציבים.
בהצלחה 🙂

ליפז (12:30 9.06.2016)

היוש
כמה יחידות יוצא במתכון הזה?

מתכונים ב-10 דקות (12:38 9.06.2016)

היי ליפז,
בסביבות 10 יחידות.
חג שמח 🙂

רוז (12:30 9.06.2016)

הי נשמע מדליק!! מתאים לשבועות,יש אפשרות להוסיף לזה גבינה ושיהיה בתור עוגתית גבינה?

מתכונים ב-10 דקות (12:37 9.06.2016)

בטח רוז, את יכולה להוסיף לקצפת כ-2 כפות גדושות גבינה לבנה ואם אתם אוהבים מתוק אני ממליצה להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר (מאחר והגבינה הלבנה מורידה את המתיקות).
בהצלחה וחג שמח!

לאה הראל (08:05 8.06.2016)

בוקר טוב

עשיתי את המאפינס גלידה יצא פצצה

רציתי להגיד שהוספתי לקצפת קופה של חלב מרוכז ויצא עוד יותר פצצה

יום נפלא
לאה

מתכונים ב-10 דקות (10:02 8.06.2016)

תודה לאה, שמחה שיצא טעים 🙂
יום נפלא וחג שמח!

אני (12:40 7.06.2016)

אפשר להכין בתבניות אישיות חד פעמיות ?

מתכונים ב-10 דקות (13:39 7.06.2016)

היי,
אפשר להכין בתבנית אישית חד פעמית ואם במקרה קשה לך לחלץ את המאפינס מהתבנית לאחר ההקפאה אפשר לגזור את הדפנות וממש לקלף את התבנית מהמאפינס.
בהצלחה 🙂

ענת (20:27 29.05.2016)

הכנתי ויצא ממש טעים! המשפחה כרגיל נהנתה מהגלידה 🙂
שאלה קטנה: הכנתי בדיוק כמו במתכון והכנסתי את הגלידה למקפיא אבל זה יוצא ממש קפוא, החלק הלבן לא יצא רך כמו בתמונה, אפילו השוקולד לא נשבר בקלות.. יש לך מושג למה? (נאלצנו לאכול עם הידיים ולא עם סכו”ם, ועדיין היה טעים. את מה שנשאר פשוט העברתי למקרר ואז השמנת הייתה יותר מידי קרמית :/

מתכונים ב-10 דקות (21:48 29.05.2016)

היי ענת,
לקרם עצמו השתמשת בחלב רגיל או מים?
כדי שקרם הגלידה יתרכך מעט מומלץ להוציא אותו כ-5 דקות לפני מהמקפיא.

אורי (12:00 26.05.2016)

תודה על המתכון המעניין אחד מיני רבים.

אורי (11:30 26.05.2016)

תודה על המענה. אני מניח שצריך לקרר את השוקולד המומס בנגלה השניה, לפני יציקתו על שכבת הקרם. נכון? אגב, הכנתי רוטב מפירות יער קפואים עם קצת סוכר ומיץ לימון להוספה על הגלידונית.

מתכונים ב-10 דקות (11:52 26.05.2016)

כן אורי, מומלץ לקרר מעט את תערובת השוקולד לפני שיוצקים על הקרם.
אגב אם הכנת רוטב (שאגב נשמע מעולה 🙂 ) אתה יכול לוותר על שכבת הציפוי העליונה. לבחירתך. בכל מקרה אני בטוחה שזה ייצא טעים.

רותי (10:53 26.05.2016)

אפרת,
יצא מעולה!
גם טעים גם מרשים וגם יפהפה!
אחזור להכין בכל הזדמנות.
רותי

מתכונים ב-10 דקות (11:14 26.05.2016)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה רותי ויום נפלא!

אורי (10:07 26.05.2016)

שלום
האם אין צורך להוסיף סוכר לקצפת??

מתכונים ב-10 דקות (11:16 26.05.2016)

היי אורי,
בגדול המתיקות היא מעודנת.
אם מכינים משמנת מתוקה חלבית כדאי להוסיף כ-2 כפות סוכר או אבקת סוכר מאחר והיא קצת פחות מתוקה מהקצפת הצמחית.
ומי שאוהב מתוק, אפשר להוסיף סוכר או אבקת סוכר בכל מקרה 🙂

עינת (22:28 21.05.2016)

היי,
הכנתי את הקינוח,
פשוט להכנה, קליל וטעים…
תודה על מתכונים כיפיים

מתכונים ב-10 דקות (22:39 21.05.2016)

היי עינת,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב

דבורי (16:48 19.05.2016)

נראה מגניב בדרגות!!!
חבל שכבר הכנתי את המנה האחרונה לשבת, אז אולי לשבת הבאה, אך תדאגי, גם השבת הכנתי מהמתכונים שלך, אז הכל בטוח טעים!!!!

מתכונים ב-10 דקות (16:55 19.05.2016)

מעולה 🙂 תודה דבורי!

רותי (11:24 19.05.2016)

תודה אפרת,
נשמע טוב!
אכין לכבוד שבת בעז”ה ואחזור לעדכן.
רותי

רותי (08:55 19.05.2016)

התכוונתי- שקדים טחונים

רותי (08:54 19.05.2016)

אני רוצה לשדרג את הגלידה עם אגוזים קצוצים/שקים טחונים, את יכולה לעזור לי לבצע?

מתכונים ב-10 דקות (09:08 19.05.2016)

היי רותי,
יש 2 אפשרויות: את יכולה לערבב אגוזים או שקדים טחונים בתוך תערובת השוקולד לאחר ההמסה ואז שכבת השוקולד תצא קראנצ’ית או שאת יכולה לשלב אותם בתוך הקרם עצמו. לאחר שאת מקציפה לקצפת יציבה את יכולה להוסיף בין חצי כוס לכוס אגוזים או שקדים טחונים ולערבב בעדינות עם הקצפת.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.