זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 23 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
עלי תרד טריים ושטופים (כ-200 גרם)
200 גרם גבינת קשקבל מגורדת
חצי כוס קמח תופח
2 ביצים טרופות
גביע אשל/ לבן (200 מ”ל)
1 כף שמן זית
תיבול: 1/2 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים את עלי התרד במחבת (ללא שמן) במשך כ-3 דקות עד שהם מצטמצמים ומאבדים מנפחם. מצננים, סוחטים וקוצצים דק.
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים בקערה את הביצים, שמן הזית, אשל, תרד וגבינת הקשקבל ומתבלים.
-מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים מעט.
-יוצקים לתבנית מאפינס/שקעים משומנת ומכניסים למרכז התנור למשך כ-20 דקות עד להזהבה קלה.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
*הערה: יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי, רק אז היא מתייצבת.
–*הכנתי את המתכון בתבנית שושנים מסיליקון ומכאן הצורה המיוחדת של המאפים 🙂
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
הי, אפשר יוגורט במקום האשל?
כן
תודה רבה על המתכון 🙂 האם ניתן להקפיא?
פחות כדאי אבל אפשר(:
תודה רבה 🙂
לא כל כך קשור לכאן, אבל אפרופו שושנים, מה הסיכוי שאת מביאה מתכון טוב לעוגיות המדהימות האלו?
היי,
אשתדל להעלות בהמשך😊
יהייי תודה!:)
שלום רציתי לשאול אם חלומי זה כמו קשקבל?
היי,
לא, מדובר בשתי גבינות שונות.
כן אבל רציתי לשאול אם אפשר להמיר באחת את השניה כאילו את הקשקבל להמיר לחלומי
לא, חלומי שונה מקשקבל ולא יכולה להוות תחליף טוב. את יכולה להשתמש בגבינה קשה אחרת כמו גבינה צהובה.
האם אפשר עם מדליוני תרד?
כן(:
איזו גבינה אפשר לשים במקום הקשקבל?
אפשר להמיר את הקשקבל בגבינה צהובה מגורדת.
תודה על המתכון המוצלח. פעם ראשונה שאני מכינה מאפינס ויצא מצוין.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי, אם אני משתמשת בתרד קפוא משקית, צריך לבשל אותו?
אפשר להשתמש בעלי תרד קפואים רק צריך להפשיר אותם קודם (להניח אותם במסננת ולשפוך עליהם מים חמים). אח”כ לטגן אותם מעט במחבת כמו שרשום.
*קחי בחשבון שלתרד קפוא לפעמים יש טעם לוואי.
הי אפרת
האם המתכון ילך עם גביע גבינה לבנה?
תודה, מוניקה
כן, במקום האשל/לבן.
היי, פשטידת התרד מוצלחת והתקבלה באהבה והנאה רבה על שולחננו – תודה רבה!!
בהזדמנות זו אני רוצה להודות לך על המתכונים הנפלאים, האתר שלך הינו המקום הראשון בו אני מחפשת מתכונים, כל מתכון שניסיתי עד כה נחל הצלחה רבה.
שמחה מאוד לשמוע!
תודה נתי ויום מקסים 🙂
שלום! מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!
האם אפשר לשים בתבנית אינגליש קייק? אין לי תבנית שקעים..
כן. הכמות אמורה להספיק לתבנית אינגליש קייק חד פעמית. יכול להיות שהפשטידה תצא מעט נמוכה אבל לא משהו רציני.
זמן אפיה בסביבות 35-40 דקות.
שאלה:
איך התבנית שושנים נראית? לא הבנתי איך הצורה היפה נוצרת.
היי טלי,
צירפתי תמונה של התבנית בתחתית המתכון 🙂
ניתן להכין כל פשטידה או עוגה בתבנית זאת במקום בתבנית השקעים הרגילה.
שכחתי-בתמונה יוצא מאפה בצורת שבלול.האם צריך לעשות משהו מיוחד כדי לקבל צורה זו?
היי שרון,
אני שמחה שהאורז יצא טעים 🙂
לדעתי אמורים לצאת 6-8 מאפינס.
אם את שמה קמח לבן תוסיפי חצי כפית אבקת אפיה.
את יכולה להשתמש בעלי תרד קפואים רק צריך להפשיר אותם קודם (להניח אותם במסננת ולשפוך עליהם מים חמים). אח”כ תטגני אותם מעט במחבת כמו שרשום.
במקום לבן אפשר לשים שמנת חמוצה ואם אין לך אני מניחה שאפשר יוגורט אבל שיהיה חמוץ.
במקום קשקבל את יכולה לשים גבינה צהובה ומומלץ להוסיף לה מעט פרמז’ן.
אגב יש גם את פשטידת התרד שהיא עם מצרכים יותר זמינים וניתן גם אותה להכין כמאפינס –
https://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%AA%D7%A8%D7%93/
הצורה המיוחדת היא בגלל שהשתמשתי בתבנית שקעים מסיליקון בצורת שושנה 🙂
קודם כל, הכנתי היום בצהריים את האורז האדום עם עוף ויצא נזיד טעים בטירוף!ממומלץ מאוד,במיוחד ליום חורף קר.
כמה מאפינס יוצאים?כמה אבקת אפייה צריך אם שמה קמח לבן?האם אפשר לשים עלי תרד קפואים ואיך משתמשים בהם?האם אפשר לשים יוגורט במקום הלבן ואיזו גבינה במקום קשקבל?