שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 23 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

עלי תרד טריים ושטופים (כ-200 גרם)

200 גרם גבינת קשקבל מגורדת

חצי כוס קמח תופח

2 ביצים טרופות

גביע אשל/ לבן (200 מ”ל)

1 כף שמן זית

תיבול: 1/2 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים את עלי התרד במחבת (ללא שמן) במשך כ-3 דקות עד שהם מצטמצמים ומאבדים מנפחם. מצננים, סוחטים וקוצצים דק.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה את הביצים, שמן הזית, אשל, תרד וגבינת הקשקבל ומתבלים.

-מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים מעט.

-יוצקים לתבנית מאפינס/שקעים משומנת ומכניסים למרכז התנור למשך כ-20 דקות עד להזהבה קלה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

*הערה: יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי, רק אז היא מתייצבת.

*הכנתי את המתכון בתבנית שושנים מסיליקון ומכאן הצורה המיוחדת של המאפים 🙂

תבנית שושנים מסיליקון

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
הכנת פסטה
רוטב רוזה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
הלן (16:45 4.02.2021)

תודה על המתכון המוצלח. פעם ראשונה שאני מכינה מאפינס ויצא מצוין.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:12 4.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

הדר (12:13 12.01.2020)

היי, אם אני משתמשת בתרד קפוא משקית, צריך לבשל אותו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:36 12.01.2020)

אפשר להשתמש בעלי תרד קפואים רק צריך להפשיר אותם קודם (להניח אותם במסננת ולשפוך עליהם מים חמים). אח”כ לטגן אותם מעט במחבת כמו שרשום.
*קחי בחשבון שלתרד קפוא לפעמים יש טעם לוואי.

מוניקה (10:58 4.07.2019)

הי אפרת
האם המתכון ילך עם גביע גבינה לבנה?
תודה, מוניקה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 4.07.2019)

כן, במקום האשל/לבן.

נתי (01:54 7.09.2017)

היי, פשטידת התרד מוצלחת והתקבלה באהבה והנאה רבה על שולחננו – תודה רבה!!
בהזדמנות זו אני רוצה להודות לך על המתכונים הנפלאים, האתר שלך הינו המקום הראשון בו אני מחפשת מתכונים, כל מתכון שניסיתי עד כה נחל הצלחה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:14 7.09.2017)

שמחה מאוד לשמוע!
תודה נתי ויום מקסים 🙂

אפרת (14:06 23.02.2017)

שלום! מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!
האם אפשר לשים בתבנית אינגליש קייק? אין לי תבנית שקעים..

מתכונים ב-10 דקות (14:59 23.02.2017)

כן. הכמות אמורה להספיק לתבנית אינגליש קייק חד פעמית. יכול להיות שהפשטידה תצא מעט נמוכה אבל לא משהו רציני.
זמן אפיה בסביבות 35-40 דקות.

טלי (15:32 16.05.2015)

שאלה:
איך התבנית שושנים נראית? לא הבנתי איך הצורה היפה נוצרת.

מתכונים ב-10 דקות (17:12 16.05.2015)

היי טלי,
צירפתי תמונה של התבנית בתחתית המתכון 🙂
ניתן להכין כל פשטידה או עוגה בתבנית זאת במקום בתבנית השקעים הרגילה.

שרון (19:40 12.05.2015)

שכחתי-בתמונה יוצא מאפה בצורת שבלול.האם צריך לעשות משהו מיוחד כדי לקבל צורה זו?

מתכונים ב-10 דקות (20:44 12.05.2015)

היי שרון,
אני שמחה שהאורז יצא טעים 🙂
לדעתי אמורים לצאת 6-8 מאפינס.
אם את שמה קמח לבן תוסיפי חצי כפית אבקת אפיה.
את יכולה להשתמש בעלי תרד קפואים רק צריך להפשיר אותם קודם (להניח אותם במסננת ולשפוך עליהם מים חמים). אח”כ תטגני אותם מעט במחבת כמו שרשום.
במקום לבן אפשר לשים שמנת חמוצה ואם אין לך אני מניחה שאפשר יוגורט אבל שיהיה חמוץ.
במקום קשקבל את יכולה לשים גבינה צהובה ומומלץ להוסיף לה מעט פרמז’ן.
אגב יש גם את פשטידת התרד שהיא עם מצרכים יותר זמינים וניתן גם אותה להכין כמאפינס –
https://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%AA%D7%A8%D7%93/
הצורה המיוחדת היא בגלל שהשתמשתי בתבנית שקעים מסיליקון בצורת שושנה 🙂

שרון (19:32 12.05.2015)

קודם כל, הכנתי היום בצהריים את האורז האדום עם עוף ויצא נזיד טעים בטירוף!ממומלץ מאוד,במיוחד ליום חורף קר.
כמה מאפינס יוצאים?כמה אבקת אפייה צריך אם שמה קמח לבן?האם אפשר לשים עלי תרד קפואים ואיך משתמשים בהם?האם אפשר לשים יוגורט במקום הלבן ואיזו גבינה במקום קשקבל?

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.