שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מתכון לשבלולי פילו במילוי גבינות שמכינים כמאפה אחד – קל להכנה ומושלם לאירוח חלבי

מאפה פילו עם גבינות

תבנית מלבנית קטנה 20X30 או תבנית עגולה 24

מצרכים:

10 דפי פילו

מלית גבינות:

250 גרם גבינה לבנה/גבינת שמנת

200 גרם גבינה בולגרית מפוררת (כוס וחצי)

100 גרם גבינה צהובה מגורדת (כוס מלאה)

1 ביצה

חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

תערובת ציפוי:

1 ביצה

רבע כוס חלב

50 גרם גבינה צהובה (חצי כוס)

מעט שומשום/קצח

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה: 250 גרם גבינה לבנה, 200 גרם גבינה בולגרית, 100 גרם גבינה צהובה, ביצה, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.

-משמנים תבנית מלבנית קטנה או עגולה בקוטר 24.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו מעט. מניחים מעליו דף פילו נוסף ומשמנים אותו היטב.

-מניחים 3-4 כפות מתערובת הגבינה בצד אחד של הדף, לאורך, ומגלגלים לגליל. את הגליל מסובבים לצורה של שבלול ומניחים בתבנית המשומנת. מברישים היטב את השבלול בשמן. כך ממשיכים להכין עוד 4 שבלולים (סה"כ 5 שבלולים).

-באותה קערה שהשתמשנו לתערובת הגבינות מערבבים ביצה ורבע כוס חלב ויוצקים על השבלולים. מפזרים 50 גרם גבינה צהובה מגורדת ומעט שומשום ו/או קצח ואופים בתנור במשך 35-40 דקות, עד להזהבה יפה.

מאפה פילו עם גבינות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לזניה תרד
עוגת גבינה ושוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
טליה (21:00 18.06.2020)

האם אפשר במקום בולגרית להשתמש בגבינת חמד? או פרמז'ן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:36 18.06.2020)

עדיף גבינת חמד.

Avatar
מיכל (03:00 26.05.2020)

שלום אפרת,
האם אפשר לוותר על החלב והביצה מעל עלי הפילו ורק לשים שומשום וקצח?רוצה שהבצק יצא פריך.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:44 26.05.2020)

כן אפשר אבל יש להבריש את החלק העליון בשמן ורק אז לפזר שומשום וקצח.

Avatar
‫מיכל‬‎ (13:18 26.05.2020)

תודה יקירה על המענה המהיר.
חג שמח !🍒🍍🍇

Avatar
אפרת (12:26 25.05.2020)

האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה? כיצד ניתן לחמם? תודה רבה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:58 25.05.2020)

היי אפרת,
עדיף גבינה לבנה אבל אם אין לך אז שימי שמנת חמוצה במקום.
רצוי להכין באותו יום, כך זה הכי טעים ופריך. אפשר לחמם בתנור או בתבנית שמונחת על הפלטה.

Avatar
יפעת (17:49 29.03.2020)

אני חדשה פה ומוקסמת מהמתכונים ומן ההסברים שלך אז המון תודה !
חוצמזה רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון עם דפי אורז במקום בצק הפילו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:56 29.03.2020)

היי יפעת,
קודם כל ברוכה הבאה לאתר 🙂
לגבי המתכון, פחות מומלץ במקרה הזה להשתמש בדפי אורז. המרקם יהיה פחות מוצלח.

Avatar
גליה (15:03 27.09.2019)

תודה שחזרת לעדכן! קראתי את המדריך לבצק פילו שהמלצת לי עליו זה בדיוק מה שהייתי צריכה. תודה לך. 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 27.09.2019)

מעולה, שנה טובה 🙂

Avatar
גליה (19:27 26.09.2019)

היי יקירתי, תקשיבי אני לא כ״כ יודעת איך עובדים עם בצק פילו תוכלי לתת לי כמה טיפים איך לעבוד איתו? מאוד מודה לך! לילה טוב.😴

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:05 26.09.2019)

ממליצה לקרוא את זה –איך עובדים עם בצק פילו.
שנה טובה 🙂

Avatar
דוריה (16:25 6.05.2019)

שלום
האם חייב להפשיר את הבצק פילו לפני????

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:44 6.05.2019)

כן אחרת בלתי אפשרי להשתמש בו.

Avatar
חיה רובינשטיין (20:24 14.04.2019)

היי אפרת,
הכנתי היום את המאפה פילו עם גבינה,יצא פשוט מעולה,
נשארו לי כמה עלי פילו והכנתי עם מילו תפוחי עץ וקינמון.,(עדין בתנור .
תודה על המתכונים הנפלאים אוהבת אותם בגלל פשטותם,ותמיד מצליחים.
חג שמח אפרת,
חיה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:32 14.04.2019)

תודה חיה ❤️
חג שמח !

Avatar
אודליה (20:21 9.04.2019)

היי אפרת, הכנתי היום ויצא מדהים!!! רציתי להיפטר מהפילו לפני פסח, אבל היה כל כך טעים שאין ספק שאכין אותו שוב ושוב גם אחרי פסח! תודה רבה וערב מקסים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:03 9.04.2019)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
דיקלה (22:35 20.12.2018)

היי
בא לי מתכון של בצק פילו עם תפוחי אדמה פטריות ובצל. יש לך מתכון כזה להציע לי?
אין על המתכונים שלך!!!!! כל מתכון אליפות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:00 21.12.2018)

היי דיקלה,
יש מתכון לבצק פילו במילוי פטריות ובצל. אפשר להוסיף לתערובת גם תפו"א גדול מבושל מעוך לפירה.

Avatar
שרי (11:59 27.11.2018)

האם העלי פילו נשארים פריכים? או נהיים רטובים מהמילוי?
חשוב לי לדעת אם פריך כמו בקלאווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 27.11.2018)

הם לא נשארים פריכים. תערובת הציפוי מרטיבה אותם אבל מתקבל מרקם רך מעולה.

Avatar
שלי (18:51 21.10.2018)

האם אפשר לוותר על הביצים/להחליף אותן ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:02 21.10.2018)

תכיני בלי הביצים.

Avatar
נופר (00:36 30.09.2018)

הי, נראה מתכון מעולה!! אפשר להכין אותו עם בצק פילאס במקום פילו?
תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 30.09.2018)

היי נופר,
בצק פילו יותר מתאים למתכון.
אם יש לך בצק פילאס את יכולה להכין בורקס גבינה או מקלות בצק עלים במילוי גבינה.
חג שמח 🌺

Avatar
ליאת (10:13 23.08.2018)

היי אפרת. יש לך רעיון לתערובת גבינות קצת יותר מעניינת? משהו יותר מיוחד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:02 23.08.2018)

היי ליאת,
אפשר לשלב סוגים נוספים של גבינות (כמעט כל סוג יכול להשתלב) או שהתכוונת למשהו אחר?

Avatar
ליאת (18:41 23.08.2018)

היי תודה על המענה
יש לי גבינת פרמזן מה יכול להשתלב טוב
חוץ מקוטג או גבינה לבנה
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:24 23.08.2018)

גבינת פרמזן יכולה להשתלב אבל כדאי לשים אותה בנוסף לגבינות שיש במתכון.

Avatar
ליאת (22:48 23.08.2018)

תודה רבה

Avatar
ליאת (11:08 27.08.2018)

האם יתאים למאפה הזה שילוב של פרמזן ריקוטה ושמנת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:53 27.08.2018)

כן. אני ממליצה להוסיף גם גבינה בולגרית. היא ממש מוסיפה לטעם ולמרקם.

Avatar
ליאת (19:38 27.08.2018)

מעולה
תודה רבה

Avatar
אלמוג (09:14 2.08.2018)

אפשר עלי סיגר במקום בצק פילו? אם כן, כמה שכבות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:39 2.08.2018)

אפשר. שכבה אחת.

Avatar
יעל (13:27 30.07.2018)

היי,
לאחר שמגלגלים לגליל, האם אפשר לסדר אותם בתבנית מלבנית באופן ישר מבלי לסובב לשבלולים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 30.07.2018)

נראה לי שכן. אגב אפשר לשים בתבנית מלבנית גם כשבלולים.

Avatar
תמר (21:39 5.07.2018)

הי
אין לי בולגרית רק פטה בערך 50 גר אבל יש גבנצ וגבינת טיב טעם זה יעבוד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 6.07.2018)

היי תמר,
אפשר לשים 250 גבינת טוב טעם, 50 ג' פטה ו100 ג' גבנ"צ.

Avatar
אורי (10:57 24.05.2018)

טוב אז למרות ששבועות כבר עבר הייתי חייב להכין את המתכון הזה והוא יצא פצצה!!
שבלולי הפילו התנפחו קלות והתאחדו לכדי מאפה עשיר של גבינות טעימות. תענוג אמיתי!
תודה על עוד מתכון מנצח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 24.05.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יום נפלא

Avatar
עליזה (20:57 23.05.2018)

נראה נפלא..
הרגע הכנתי וכרגע בתנור..
הוספתי גם זיתים חתוכים..
ומעל את הקצח והשומשום😍😍

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 23.05.2018)

נשמע מצוין 🙂
בתאבון!

Avatar
חגית (15:22 22.05.2018)

הי
אני רוצה להכין שוב את המתכון המעולה שלך שחוסל ברגע אך אני רועה שאין לי מספיק כלים
האם אפשר להכין כל שהלול מהלה אחד ולא שניים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:38 22.05.2018)

היי חגית,
אפשר פשוט הציפוי יהיה דק יותר.

Avatar
ישראלה (14:03 21.05.2018)

מתכון אליפות.טעים בטירוף, נגמר לפני כל פשטידה אחרת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:57 21.05.2018)

תודה ישראלה, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
רבקה (15:35 18.05.2018)

מתכון מנצח, תודה רבה😊 אני מגוונת במילוי כמו, פטריות או עלי מנגולד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 20.05.2018)

תודה רבקה 🙂

Avatar
rivka7 (12:11 18.05.2018)

האם מתאים לשים גבינת ריקוטה במקום גבינה לבנה/גבינת שמנת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:55 20.05.2018)

כן.

Avatar
רוית (14:13 16.05.2018)

אם שכחתי לשמן את השבלולים לאחר שהנחתי בתבנית זה קריטי???

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:19 16.05.2018)

השימון תורם לפריכות אבל אני מאמינה שייצא טעים גם אם לא שימנת.

Avatar
רוית (13:21 16.05.2018)

שלום אפרתי
רציתי לשאול.. הוצאתי אתמול מהמקפיא בצק פילו למתכון הזה. לכמה ימים ניתן להשאירו במקרר לפני שמשתמשים בו?
תודה רבה
רוית

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:17 16.05.2018)

מומלץ להשתמש תוך יומיים. לרוב זה נשמר גם יותר.

Avatar
דבי (14:39 10.05.2018)

היי,

אפשר להקפיא?
כמה ימים אפשר לשמור במקרר?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:56 10.05.2018)

היי דבי,
לגבי הקפאה, האמת שלא יצא לי לנסות להקפיא מאכלים עם בצק פילו. יש כאלה שאומרים שזה פוגע בבצק ויש כאלה שאומרים שאין בעיה עם זה.
במקרר אפשר לשמור כ-3 ימים.

Avatar
דניאלה (18:15 7.03.2018)

יצא טוב וזאת פעם ראשונה שהעזתי ליבוד עפ בצק פילו:)המתכונים פה פצצה

Avatar
דניאלה (18:13 7.03.2018)

יצא ממש טוב את מסבירה מעולה!!!שאלה למה הגבינה נשארה טיפה נוזלית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 7.03.2018)

היי דניאלה,
קודם כל זה נראה מעולה! כל הכבוד לך 🙂
לגבי הגבינה, שמת בדיוק את הכמויות שרשומות במתכון? כי למעשה הגבינה הבולגרית והצהובה מסמיכות את התערובת. אם כן, אז אני מניחה שזה קשור בביצה. לפעמים יש ביצים שהן יותר נוזליות ויכול להיות שזה מה שגרם לכך.

Avatar
נעמה (17:05 2.03.2018)

חג שמח אפרת היקרה, ותודה רבה לך על אתר נפלא עם מתכונים נהדרים שאני משתמשת בהן המון!
רציתי לשאול- האם אפשר להכין את המתכון הזה בתבנית חד פעמית או שבצק הפילו נדבק…? (זו הפעם הראשונה שאני הולכת לעבוד עם בצק פילו…).
תודה. רבה מראש ושבת נפלאה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:59 3.03.2018)

היי נעמה,
אפשר להכין בתבנית חד פעמית. מומלץ רק לשמן את התבנית לפני השימוש.
שבוע טוב 🙂

Avatar
סיון (22:28 23.02.2018)

היי האם משמנים בשמן זית? או במשהו אחר?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 24.02.2018)

שמן זית או קנולה.

Avatar
שמרית בן דוד (18:48 31.12.2017)

מאוד אהבו את המאפה. הכל חוסל למרות ששכחתי להבריש בשמן את המאפה.
מומלץ בחום.
אני משתמשת הרבה במתכונים הנפלאים שיש כאן.
תודה(:

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 31.12.2017)

תודה שמרית, כיף לשמוע 🙂

Avatar
רונית (10:22 1.10.2017)

יצא מצוין וחוסל ציק צאק. תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 1.10.2017)

תודה רונית, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
מיכל (14:36 30.09.2017)

ויתרתי על גלגול הבצק והכנתי כפי שמכינים לזניה..
למרכיבי המלית הוספתי גם את הביצה והחלב שאת פיזרת מלמעלה כך שהמלית היתה יותר דלילה ונוחה לשיטוח.
את עלי הפילו פשוט הנחתי בקימוטים בין שכבות המלית, שדרגתי בעלי סלק/מנגולד קצוצים בין לבין. יצא מעדן.
המראה הכללי של המאפה כלל לא נפגע מכך שויתרתי על הגלגול המסודר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 30.09.2017)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף והעדכון.

Avatar
מיכל (16:58 1.10.2017)

תודה לך על המתכון!! 🙂

Avatar
חנה כהן (00:42 29.08.2017)

נראה מצוין האם נתן למלא להכין בתבנית להקפיא ואח"כ להוסיף את תערובת הציפוי ולאפות וכן אשמח לקבל רעיונות לגבינות מתובלות אני מכינה שמחה חלבית בסוכות ואוספת כעת מתכונים תודה.
חנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:33 29.08.2017)

היי חנה,
לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שאפשר.
לגבי גבינות מתובלות את מתכוונת לדוג' לגבינה לבנה בתוספת תבלינים/עשבי תיבול?

Avatar
אורית (18:21 17.08.2017)

מתכון קל ויצא מעולה!!
שמתי גבינת שמנת שום-שמיר של נפוליון.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:42 17.08.2017)

מעולה! תודה על העדכון 🙂

Avatar
אתי (23:18 16.07.2017)

יצאו בורקסים נהדרים, תודה רבה!
יש לי שאלה- מדוע הגבינה בורחת במהלך האפייה?
בברכה,
אתי לוי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:00 17.07.2017)

היי,
זה יכול להיות בגלל עודף מילוי.
יום מקסים 🙂

Avatar
אסתר (11:42 5.06.2017)

הכנתי לשבועות ויצא מעולה,פשוט וקל להכנה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:19 5.06.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון.

Avatar
איריס (09:37 30.05.2017)

היי
רציתי לשאול אם אפשר להכין היון לשמור בקירור ולאפות מחר ?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:45 30.05.2017)

אפשר להכין את דפי הפילו כולל המילוי והגלגול ולשים בתבנית. לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר.
מחר לפני האפיה לשים את תערובת הציפוי ולאפות.
חג שמח 🙂

Avatar
ליליה (06:34 30.05.2017)

היום בטוח הכין את זה .איך מגישים חם או קר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (06:57 30.05.2017)

היי ליליה,
עדיף להגיש את זה כשזה מעט חם.
חג שמח 🙂

Avatar
אסתי (16:50 23.05.2017)

וואווווווווווווו זה נראה טעים ברמות!!!!!!
אפשר לוותר על הבולגרית או לשים במקומה קוטג' או שמנת או גבינה צהובה? -זה מה יש בבית…
תודה!!!
נ.ב. יש מצב שאת עונה לי במייל? או שזה מקשה עלייך?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:09 23.05.2017)

היי אסתי,
הבולגרית ממש ממש מוסיפה. גם לטעם וגם למרקם של המלית. אני ממליצה לך לא לוותר עליה.
שלחתי לך גם למייל.

Avatar
גילי (13:16 24.05.2017)

באותו נושא- האם אפשר במקום בולגרית צפתית?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:55 24.05.2017)

אני חושבת שכן.

Avatar
ענת (16:00 23.05.2017)

נראה מדליק. במה אפשר להחליף את הפילו? אולי להכין בצק לבד?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:06 23.05.2017)

היי ענת,
לדעתי לפילו יש את המרקם המושלם בשביל המתכון הזה ואני ממליצה דווקא לא לוותר עליו במקרה הזה.

Avatar
דניאלה (18:14 7.03.2018)

יצא ממש טוב את מסבירה מעולה!!!שאלה למה הגבינה נשארה טיפה נוזלית?

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.