שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

סוג: חלבי

תבנית מלבנית קטנה 20X30 או תבנית עגולה 24

מצרכים:

10 דפי פילו

מלית גבינות:

250 גרם גבינה לבנה/גבינת שמנת

200 גרם גבינה בולגרית מפוררת (כוס וחצי)

100 גרם גבינה צהובה מגורדת (כוס מלאה)

1 ביצה

חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

תערובת ציפוי:

1 ביצה

רבע כוס חלב

50 גרם גבינה צהובה (חצי כוס)

מעט שומשום/קצח

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה: 250 גרם גבינה לבנה, 200 גרם גבינה בולגרית, 100 גרם גבינה צהובה, ביצה, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.

-משמנים תבנית מלבנית קטנה או עגולה בקוטר 24.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו מעט. מניחים מעליו דף פילו נוסף ומשמנים אותו היטב.

-מניחים 3-4 כפות מתערובת הגבינה בצד אחד של הדף, לאורך, ומגלגלים לגליל. את הגליל מסובבים לצורה של שבלול ומניחים בתבנית המשומנת. מברישים היטב את השבלול בשמן. כך ממשיכים להכין עוד 4 שבלולים (סה”כ 5 שבלולים).

-באותה קערה שהשתמשנו לתערובת הגבינות מערבבים ביצה ורבע כוס חלב ויוצקים על השבלולים. מפזרים 50 גרם גבינה צהובה מגורדת ומעט שומשום ו/או קצח ואופים בתנור במשך 35-40 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

מאפה פילו עם גבינות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לזניה תרד
עוגת גבינה ושוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רחלי (08:33 14.09.2021)

הי אפרת, יש לי רק בצק עלים ואני מאוד רוצה להכין מאפה גבינות (את המאפה גבינות ותרד עם בצק עלים כבר הכנתי ואני רוצה לגוון)- אפשר בכל זאת להשתמש פה בבצק עלים?

מתכונים ב-10 דקות (10:17 14.09.2021)

היי,
כן בטח, אפשר להכין את מלית הגבינות בבצק עלים(:

Sharon Hagai (14:08 17.05.2021)

הוספתי תרד לבלילה והכנתי ללא הציפוי, יצא קריספי, טעים מאוד!!!

מתכונים ב-10 דקות (20:18 17.05.2021)

נראה מעולה! תודה על השיתוף שרון💗

צופיה (11:18 14.05.2021)

היי, האם ניתן לאפות מראש לפני שבועות ולחמם על הפלטה לבוקר של החג?

מתכונים ב-10 דקות (12:02 14.05.2021)

פחות מומלץ כי הפילו מתרככים בקירור/הקפאה, אבל אפשר😊

ברכי (14:51 12.05.2021)

הי אפרת תודה על המתכונים המושלמים! רציתי לשאול ם אפשר להוסיף למלית בצל ו/ פטריות? ואם כן לטגן קודם?

מתכונים ב-10 דקות (16:40 12.05.2021)

היי ברכי,
אפשר בהחלט להוסיף (רצוי לסנן מנוזלים, אם נוצרים ) ועדיף לטגן:)

טל (10:19 12.05.2021)

היי אפרת אפשר להכין כמה ימים לפני ולהקפיא או שהטעם יפגם?

מתכונים ב-10 דקות (10:33 12.05.2021)

היי טל,
פחות מומלץ להכין ולהקפיא מראש היות ולאחר הפשרה המרקם מתרכך ונהיה מעט ‘רטוב’.
אם את מחליטה להקפיא בכל זאת- ממליצה לך לחמם בתנור כ5-10 דקות על 170 מעלות לאחר ההפשרה ולפני ההגשה.😊

טל (11:40 12.05.2021)

תודה

דליה (11:56 11.05.2021)

שלום האם אפשר להוסיף תרד למילוי הגבינות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:47 11.05.2021)

בטח. מומלץ לקצוץ אותו קצת ולבשל במחבת עד שהנפח שלו מצטמצם ואז לסחוט קצת מנוזלים ולהוסיף לתערובת הגבינות.

Elana Dankwerth-Eilia (10:11 19.02.2021)

הכנתי יצא מושששלללם. תודה רבה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:16 19.02.2021)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

שרה (14:16 11.12.2020)

היי,
נראה מושלם!!!
אני רוצה להכין במוצאי שבת,
שאלה קטנה: האם הרוטב של החלב לאחר האפייה עדיין נשאר או שזה מתייבש?
תודה מראש על הסבלנות האינסופית שלך.

מתכונים ב-10 דקות (14:25 11.12.2020)

היי שרה,
מה כוונתך לרוטב? מלית הגבינות?
אז הוא מתקשה במהלך האפייה ומתאחה יחד עם הביצה.
אם תרצי תוכלי להכין בנפרד רוטב שמנת פטריות ולמזוג מעל המאפה לפני ההגשה 🙂
שבת שלום וחג שמח❤️

פרי לוי (12:23 10.11.2020)

האם אפשר להשתמש בגבינת מוצרלה במקום בולגרית?תודה!

מתכונים ב-10 דקות (14:59 10.11.2020)

היי פרי,
תוכלי להחליף את הבולגרית בפטה, ריקוטה או גבינה דומה אחרת
המרקם של הגבינות עושה את המילוי כמו מילוי בורקס
לא הייתי מחליפה במוצרלה.
בהצלחה♥

טליה (21:00 18.06.2020)

האם אפשר במקום בולגרית להשתמש בגבינת חמד? או פרמז’ן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:36 18.06.2020)

עדיף גבינת חמד.

מיכל (03:00 26.05.2020)

שלום אפרת,
האם אפשר לוותר על החלב והביצה מעל עלי הפילו ורק לשים שומשום וקצח?רוצה שהבצק יצא פריך.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:44 26.05.2020)

כן אפשר אבל יש להבריש את החלק העליון בשמן ורק אז לפזר שומשום וקצח.

‫מיכל‬‎ (13:18 26.05.2020)

תודה יקירה על המענה המהיר.
חג שמח !🍒🍍🍇

אפרת (12:26 25.05.2020)

האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה? כיצד ניתן לחמם? תודה רבה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:58 25.05.2020)

היי אפרת,
עדיף גבינה לבנה אבל אם אין לך אז שימי שמנת חמוצה במקום.
רצוי להכין באותו יום, כך זה הכי טעים ופריך. אפשר לחמם בתנור או בתבנית שמונחת על הפלטה.

יפעת (17:49 29.03.2020)

אני חדשה פה ומוקסמת מהמתכונים ומן ההסברים שלך אז המון תודה !
חוצמזה רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון עם דפי אורז במקום בצק הפילו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:56 29.03.2020)

היי יפעת,
קודם כל ברוכה הבאה לאתר 🙂
לגבי המתכון, פחות מומלץ במקרה הזה להשתמש בדפי אורז. המרקם יהיה פחות מוצלח.

גליה (15:03 27.09.2019)

תודה שחזרת לעדכן! קראתי את המדריך לבצק פילו שהמלצת לי עליו זה בדיוק מה שהייתי צריכה. תודה לך. 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 27.09.2019)

מעולה, שנה טובה 🙂

גליה (19:27 26.09.2019)

היי יקירתי, תקשיבי אני לא כ״כ יודעת איך עובדים עם בצק פילו תוכלי לתת לי כמה טיפים איך לעבוד איתו? מאוד מודה לך! לילה טוב.😴

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:05 26.09.2019)

ממליצה לקרוא את זה –איך עובדים עם בצק פילו.
שנה טובה 🙂

דוריה (16:25 6.05.2019)

שלום
האם חייב להפשיר את הבצק פילו לפני????

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:44 6.05.2019)

כן אחרת בלתי אפשרי להשתמש בו.

חיה רובינשטיין (20:24 14.04.2019)

היי אפרת,
הכנתי היום את המאפה פילו עם גבינה,יצא פשוט מעולה,
נשארו לי כמה עלי פילו והכנתי עם מילו תפוחי עץ וקינמון.,(עדין בתנור .
תודה על המתכונים הנפלאים אוהבת אותם בגלל פשטותם,ותמיד מצליחים.
חג שמח אפרת,
חיה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:32 14.04.2019)

תודה חיה ❤️
חג שמח !

אודליה (20:21 9.04.2019)

היי אפרת, הכנתי היום ויצא מדהים!!! רציתי להיפטר מהפילו לפני פסח, אבל היה כל כך טעים שאין ספק שאכין אותו שוב ושוב גם אחרי פסח! תודה רבה וערב מקסים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:03 9.04.2019)

שמחה שאהבת 🙂

דיקלה (22:35 20.12.2018)

היי
בא לי מתכון של בצק פילו עם תפוחי אדמה פטריות ובצל. יש לך מתכון כזה להציע לי?
אין על המתכונים שלך!!!!! כל מתכון אליפות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:00 21.12.2018)

היי דיקלה,
יש מתכון לבצק פילו במילוי פטריות ובצל. אפשר להוסיף לתערובת גם תפו”א גדול מבושל מעוך לפירה.

שרי (11:59 27.11.2018)

האם העלי פילו נשארים פריכים? או נהיים רטובים מהמילוי?
חשוב לי לדעת אם פריך כמו בקלאווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 27.11.2018)

הם לא נשארים פריכים. תערובת הציפוי מרטיבה אותם אבל מתקבל מרקם רך מעולה.

שלי (18:51 21.10.2018)

האם אפשר לוותר על הביצים/להחליף אותן ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:02 21.10.2018)

תכיני בלי הביצים.

נופר (00:36 30.09.2018)

הי, נראה מתכון מעולה!! אפשר להכין אותו עם בצק פילאס במקום פילו?
תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 30.09.2018)

היי נופר,
בצק פילו יותר מתאים למתכון.
אם יש לך בצק פילאס את יכולה להכין בורקס גבינה או מקלות בצק עלים במילוי גבינה.
חג שמח 🌺

ליאת (10:13 23.08.2018)

היי אפרת. יש לך רעיון לתערובת גבינות קצת יותר מעניינת? משהו יותר מיוחד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:02 23.08.2018)

היי ליאת,
אפשר לשלב סוגים נוספים של גבינות (כמעט כל סוג יכול להשתלב) או שהתכוונת למשהו אחר?

ליאת (18:41 23.08.2018)

היי תודה על המענה
יש לי גבינת פרמזן מה יכול להשתלב טוב
חוץ מקוטג או גבינה לבנה
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:24 23.08.2018)

גבינת פרמזן יכולה להשתלב אבל כדאי לשים אותה בנוסף לגבינות שיש במתכון.

ליאת (22:48 23.08.2018)

תודה רבה

ליאת (11:08 27.08.2018)

האם יתאים למאפה הזה שילוב של פרמזן ריקוטה ושמנת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:53 27.08.2018)

כן. אני ממליצה להוסיף גם גבינה בולגרית. היא ממש מוסיפה לטעם ולמרקם.

ליאת (19:38 27.08.2018)

מעולה
תודה רבה

אלמוג (09:14 2.08.2018)

אפשר עלי סיגר במקום בצק פילו? אם כן, כמה שכבות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:39 2.08.2018)

אפשר. שכבה אחת.

יעל (13:27 30.07.2018)

היי,
לאחר שמגלגלים לגליל, האם אפשר לסדר אותם בתבנית מלבנית באופן ישר מבלי לסובב לשבלולים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 30.07.2018)

נראה לי שכן. אגב אפשר לשים בתבנית מלבנית גם כשבלולים.

תמר (21:39 5.07.2018)

הי
אין לי בולגרית רק פטה בערך 50 גר אבל יש גבנצ וגבינת טיב טעם זה יעבוד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 6.07.2018)

היי תמר,
אפשר לשים 250 גבינת טוב טעם, 50 ג’ פטה ו100 ג’ גבנ”צ.

אורי (10:57 24.05.2018)

טוב אז למרות ששבועות כבר עבר הייתי חייב להכין את המתכון הזה והוא יצא פצצה!!
שבלולי הפילו התנפחו קלות והתאחדו לכדי מאפה עשיר של גבינות טעימות. תענוג אמיתי!
תודה על עוד מתכון מנצח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 24.05.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יום נפלא

עליזה (20:57 23.05.2018)

נראה נפלא..
הרגע הכנתי וכרגע בתנור..
הוספתי גם זיתים חתוכים..
ומעל את הקצח והשומשום😍😍

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 23.05.2018)

נשמע מצוין 🙂
בתאבון!

חגית (15:22 22.05.2018)

הי
אני רוצה להכין שוב את המתכון המעולה שלך שחוסל ברגע אך אני רועה שאין לי מספיק כלים
האם אפשר להכין כל שהלול מהלה אחד ולא שניים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:38 22.05.2018)

היי חגית,
אפשר פשוט הציפוי יהיה דק יותר.

ישראלה (14:03 21.05.2018)

מתכון אליפות.טעים בטירוף, נגמר לפני כל פשטידה אחרת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:57 21.05.2018)

תודה ישראלה, שמחה שאהבת 🙂

רבקה (15:35 18.05.2018)

מתכון מנצח, תודה רבה😊 אני מגוונת במילוי כמו, פטריות או עלי מנגולד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 20.05.2018)

תודה רבקה 🙂

rivka7 (12:11 18.05.2018)

האם מתאים לשים גבינת ריקוטה במקום גבינה לבנה/גבינת שמנת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:55 20.05.2018)

כן.

רוית (14:13 16.05.2018)

אם שכחתי לשמן את השבלולים לאחר שהנחתי בתבנית זה קריטי???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:19 16.05.2018)

השימון תורם לפריכות אבל אני מאמינה שייצא טעים גם אם לא שימנת.

רוית (13:21 16.05.2018)

שלום אפרתי
רציתי לשאול.. הוצאתי אתמול מהמקפיא בצק פילו למתכון הזה. לכמה ימים ניתן להשאירו במקרר לפני שמשתמשים בו?
תודה רבה
רוית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:17 16.05.2018)

מומלץ להשתמש תוך יומיים. לרוב זה נשמר גם יותר.

דבי (14:39 10.05.2018)

היי,

אפשר להקפיא?
כמה ימים אפשר לשמור במקרר?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:56 10.05.2018)

היי דבי,
לגבי הקפאה, האמת שלא יצא לי לנסות להקפיא מאכלים עם בצק פילו. יש כאלה שאומרים שזה פוגע בבצק ויש כאלה שאומרים שאין בעיה עם זה.
במקרר אפשר לשמור כ-3 ימים.

דניאלה (18:15 7.03.2018)

יצא טוב וזאת פעם ראשונה שהעזתי ליבוד עפ בצק פילו:)המתכונים פה פצצה

דניאלה (18:13 7.03.2018)

יצא ממש טוב את מסבירה מעולה!!!שאלה למה הגבינה נשארה טיפה נוזלית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 7.03.2018)

היי דניאלה,
קודם כל זה נראה מעולה! כל הכבוד לך 🙂
לגבי הגבינה, שמת בדיוק את הכמויות שרשומות במתכון? כי למעשה הגבינה הבולגרית והצהובה מסמיכות את התערובת. אם כן, אז אני מניחה שזה קשור בביצה. לפעמים יש ביצים שהן יותר נוזליות ויכול להיות שזה מה שגרם לכך.

נעמה (17:05 2.03.2018)

חג שמח אפרת היקרה, ותודה רבה לך על אתר נפלא עם מתכונים נהדרים שאני משתמשת בהן המון!
רציתי לשאול- האם אפשר להכין את המתכון הזה בתבנית חד פעמית או שבצק הפילו נדבק…? (זו הפעם הראשונה שאני הולכת לעבוד עם בצק פילו…).
תודה. רבה מראש ושבת נפלאה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:59 3.03.2018)

היי נעמה,
אפשר להכין בתבנית חד פעמית. מומלץ רק לשמן את התבנית לפני השימוש.
שבוע טוב 🙂

סיון (22:28 23.02.2018)

היי האם משמנים בשמן זית? או במשהו אחר?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 24.02.2018)

שמן זית או קנולה.

שמרית בן דוד (18:48 31.12.2017)

מאוד אהבו את המאפה. הכל חוסל למרות ששכחתי להבריש בשמן את המאפה.
מומלץ בחום.
אני משתמשת הרבה במתכונים הנפלאים שיש כאן.
תודה(:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 31.12.2017)

תודה שמרית, כיף לשמוע 🙂

רונית (10:22 1.10.2017)

יצא מצוין וחוסל ציק צאק. תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 1.10.2017)

תודה רונית, שמחה לשמוע 🙂

מיכל (14:36 30.09.2017)

ויתרתי על גלגול הבצק והכנתי כפי שמכינים לזניה..
למרכיבי המלית הוספתי גם את הביצה והחלב שאת פיזרת מלמעלה כך שהמלית היתה יותר דלילה ונוחה לשיטוח.
את עלי הפילו פשוט הנחתי בקימוטים בין שכבות המלית, שדרגתי בעלי סלק/מנגולד קצוצים בין לבין. יצא מעדן.
המראה הכללי של המאפה כלל לא נפגע מכך שויתרתי על הגלגול המסודר!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 30.09.2017)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף והעדכון.

מיכל (16:58 1.10.2017)

תודה לך על המתכון!! 🙂

חנה כהן (00:42 29.08.2017)

נראה מצוין האם נתן למלא להכין בתבנית להקפיא ואח”כ להוסיף את תערובת הציפוי ולאפות וכן אשמח לקבל רעיונות לגבינות מתובלות אני מכינה שמחה חלבית בסוכות ואוספת כעת מתכונים תודה.
חנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:33 29.08.2017)

היי חנה,
לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שאפשר.
לגבי גבינות מתובלות את מתכוונת לדוג’ לגבינה לבנה בתוספת תבלינים/עשבי תיבול?

אורית (18:21 17.08.2017)

מתכון קל ויצא מעולה!!
שמתי גבינת שמנת שום-שמיר של נפוליון.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:42 17.08.2017)

מעולה! תודה על העדכון 🙂

אתי (23:18 16.07.2017)

יצאו בורקסים נהדרים, תודה רבה!
יש לי שאלה- מדוע הגבינה בורחת במהלך האפייה?
בברכה,
אתי לוי

מתכונים ב-10 דקות (11:00 17.07.2017)

היי,
זה יכול להיות בגלל עודף מילוי.
יום מקסים 🙂

אסתר (11:42 5.06.2017)

הכנתי לשבועות ויצא מעולה,פשוט וקל להכנה

מתכונים ב-10 דקות (16:19 5.06.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון.

איריס (09:37 30.05.2017)

היי
רציתי לשאול אם אפשר להכין היון לשמור בקירור ולאפות מחר ?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:45 30.05.2017)

אפשר להכין את דפי הפילו כולל המילוי והגלגול ולשים בתבנית. לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר.
מחר לפני האפיה לשים את תערובת הציפוי ולאפות.
חג שמח 🙂

ליליה (06:34 30.05.2017)

היום בטוח הכין את זה .איך מגישים חם או קר?

מתכונים ב-10 דקות (06:57 30.05.2017)

היי ליליה,
עדיף להגיש את זה כשזה מעט חם.
חג שמח 🙂

אסתי (16:50 23.05.2017)

וואווווווווווווו זה נראה טעים ברמות!!!!!!
אפשר לוותר על הבולגרית או לשים במקומה קוטג’ או שמנת או גבינה צהובה? -זה מה יש בבית…
תודה!!!
נ.ב. יש מצב שאת עונה לי במייל? או שזה מקשה עלייך?

מתכונים ב-10 דקות (17:09 23.05.2017)

היי אסתי,
הבולגרית ממש ממש מוסיפה. גם לטעם וגם למרקם של המלית. אני ממליצה לך לא לוותר עליה.
שלחתי לך גם למייל.

גילי (13:16 24.05.2017)

באותו נושא- האם אפשר במקום בולגרית צפתית?

מתכונים ב-10 דקות (13:55 24.05.2017)

אני חושבת שכן.

ענת (16:00 23.05.2017)

נראה מדליק. במה אפשר להחליף את הפילו? אולי להכין בצק לבד?

מתכונים ב-10 דקות (17:06 23.05.2017)

היי ענת,
לדעתי לפילו יש את המרקם המושלם בשביל המתכון הזה ואני ממליצה דווקא לא לוותר עליו במקרה הזה.

דניאלה (18:14 7.03.2018)

יצא ממש טוב את מסבירה מעולה!!!שאלה למה הגבינה נשארה טיפה נוזלית?

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.