שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

סוג: חלבי

תבנית מלבנית קטנה 20X30 או תבנית עגולה 24

מצרכים:

10 דפי פילו

מלית גבינות:

250 גרם גבינה לבנה/גבינת שמנת

200 גרם גבינה בולגרית מפוררת (כוס וחצי)

100 גרם גבינה צהובה מגורדת (כוס מלאה)

1 ביצה

חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

תערובת ציפוי:

1 ביצה

רבע כוס חלב

50 גרם גבינה צהובה (חצי כוס)

מעט שומשום/קצח

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה: 250 גרם גבינה לבנה, 200 גרם גבינה בולגרית, 100 גרם גבינה צהובה, ביצה, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.

-משמנים תבנית מלבנית קטנה או עגולה בקוטר 24.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו מעט. מניחים מעליו דף פילו נוסף ומשמנים אותו היטב.

-מניחים 3-4 כפות מתערובת הגבינה בצד אחד של הדף, לאורך, ומגלגלים לגליל. את הגליל מסובבים לצורה של שבלול ומניחים בתבנית המשומנת. מברישים היטב את השבלול בשמן. כך ממשיכים להכין עוד 4 שבלולים (סה”כ 5 שבלולים).

-באותה קערה שהשתמשנו לתערובת הגבינות מערבבים ביצה ורבע כוס חלב ויוצקים על השבלולים. מפזרים 50 גרם גבינה צהובה מגורדת ומעט שומשום ו/או קצח ואופים בתנור במשך 35-40 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

מאפה פילו עם גבינות

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
לזניה תרדלזניה תרד
עוגת גבינה ושוקולד עוגת גבינה ושוקולד
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
נאוה אדלשטיין (22:13 5.10.2023)

האם אפשרי לא לגלגל את הרולדה. להשאיר רולדה ארוכה, לחתום לכמה חלקים ולהפול כל חלק כשהפנים למעלה ? הכוונה שייצאו מאפים קטנים.
האם המילוי לא יישפך במקרה זה ?
אשמח לתשובה מהירה. תודה 🙁

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:59 5.10.2023)

היי
לא בטוחה שהבנתי, איך אפשר לא לגלגל לרולדה ועדיין להשאיר רולדה ארוכה?
אם התכוונת להכין מאפים כמו בורקס- אפשרי.

avatar
נאוה אדלשטיין (00:03 6.10.2023)

התכוונתי לגלגל לרולדה אבל לא לשבלול. ואת הרולדה לחתוך לחתיכות בעובי 10 ס”מ בערך ואחכ להפוךכל חתיכה כלפי מעלה.
במקרה כזה, האם המילוי לא יישפך ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:35 6.10.2023)

הבנתי(:
אפשר, המילוי מעט יצא אבל זה לא נורא.

avatar
אתי (15:30 27.07.2023)

האם אפשר להכין מספר ימים מראש? אם כן איך מאחסנים מקרר מקפיא? תודה לעונים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:44 28.07.2023)

היי
המאפה במיטבו סמוך לאפייה. אבל אפשר להקפיא.

avatar
Eatias56@ gmail.com (10:40 28.07.2023)

תטדה רבה על התגובה וההתיחסות

avatar
אורנה (14:36 25.05.2023)

כמות המלית לא מדויקת, כדאי להכפיל. תודה

avatar
גל (18:55 4.08.2022)

היי אפרת 🙂 מאפה מדהים.
שאלה, לשם הגיוון חשבתי להוסיף חציל קלוי. מה דעתך, זה יתשלב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:12 4.08.2022)

היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אם אתם אוהבים חציל קלוי- זה יכול להשתלב מעולה(:

avatar
גל (21:55 5.08.2022)

תודה רבה.
אני חושבת שיש איזו תקלה עם ההתראה למייל כשהודעה באתר נענית באתר, סימנתי v בקבלת התראה ולמרות זאת אני לא מקבלת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:10 6.08.2022)

אני בודקת את העניין. האם קיבלת את ההודעה על התגובה הנוכחית למייל?

avatar
MINTY (14:17 28.05.2022)

הפילו נשבר לי בגלגול..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:47 28.05.2022)

היי,
זה יכול לקרות מכמה סיבות, הנה כמה כללים לעבודה עם פילו:
-מומלץ להפשיר את בצק הפילו במקרר לילה לפני. הפשרה מהירה תגרום לעלים להישבר.
-חשוב להשתמש בבצק פילו מיד לאחר הוצאתו מהמקרר ויש לעבוד איתו בזריזות.
-בזמן העבודה ועד לסיומה, יש לכסות במגבת הלחה את יתר עלי הפילו על מנת שלא יתייבשו וישברו: יש להרטיב מגבת נקייה במים ולסחוט אותה היטב.
-יש לפרוס עלה פילו על משטח עבודה ולהבריש אותו בשמן (ניתן להשתמש גם בספריי שמן). השמן מונע מהדפים להישבר בזמן האפייה.

avatar
אביבה (14:10 24.05.2022)

היי אפרת
אפשר להכין במקום פילו עם בצק פריך מלוח מוכן?
ולהכין כרולדה?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:38 24.05.2022)

היי,
אפשר, אך בצק פריך יצא טוב יותר בצורת כיסונים או אצבעות וכדומה ופחות כרולדה.

avatar
גל (15:19 19.05.2022)

היי אפרת, מה שלומך?:)
שאלה –
אני רוצה להכין מאפה בסגנון זה, רק עם בשר.
הכנתי את המלית לפי המתכון של הבורקס בשר-
ורוצה להקל על עצמי ולהכין בתבנית אחת את המאפה כולו.
האם יש לך רעיון?
תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:06 19.05.2022)

היי,
אם הכנת מלית בשר את יכולה להכין בתבנית אחת עגולה בתור בורקס גדול/שבלול:
תשמני שני דפי פילו, תניחי לאורכם מילוי בשר ותגלגלי לרולדה. באותה דרך תכיני עוד רולדות ואז תסדרי אותן בתבנית עגולה כך שייצרו שבלול (תצמידי כל רולדה לקצה של הרולדה שלפניה).
לסיום תמרחי ביצה על הבורקס ואז תאפי.
בהצלחה!

avatar
גל (18:18 19.05.2022)

תודה רבה🙏🙏🙏

avatar
גל (18:33 19.05.2022)

שאלה נוספת🙏
האם להכין כל רולדה מ2 דפים, או מ1? ועל כמה מעלות וכמה זמן?
תודה תודה🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:31 19.05.2022)

כל רולדה מ-2 דפי פילו. לאפות על 180 מעלות כ-40 דקות.

avatar
גל (21:53 19.05.2022)

המון המון תודה💗💗

avatar
גל (21:08 20.05.2022)

יצא וואו.
הפכתי את הבורקס הענק שיקבל השכמה גם מהצד השני במשך 20 דק.
להלן התוצאה המהממת😀
תודות💗

מאפה פילו עם גבינות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:24 21.05.2022)

שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה(: תודה על השיתוף🌺

avatar
גל (21:07 18.02.2022)

היי אפרת, יצא מדהים!! הבית שלי הריח כמו מאפיית עילית.
השינויים היחידים במתכון הנם שהוספתי תרד (עשה לי חשק ממתכון אחר שלך), והחלפתי בחלב סויה (זה מה שיש אצלנו).
מדהים מדהים

מאפה פילו עם גבינות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:13 19.02.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מושלם! תודה על השיתוף❤

avatar
רחלי (08:33 14.09.2021)

הי אפרת, יש לי רק בצק עלים ואני מאוד רוצה להכין מאפה גבינות (את המאפה גבינות ותרד עם בצק עלים כבר הכנתי ואני רוצה לגוון)- אפשר בכל זאת להשתמש פה בבצק עלים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:17 14.09.2021)

היי,
כן בטח, אפשר להכין את מלית הגבינות בבצק עלים(:

avatar
שיר (13:23 14.10.2021)

היי ! אני גם מכינה את המתכון הזה עם בצק עלים, האם זה אותו זמן אפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:05 14.10.2021)

היי,
כן.

avatar
Sharon Hagai (14:08 17.05.2021)

הוספתי תרד לבלילה והכנתי ללא הציפוי, יצא קריספי, טעים מאוד!!!

מאפה פילו עם גבינות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:18 17.05.2021)

נראה מעולה! תודה על השיתוף שרון💗

avatar
צופיה (11:18 14.05.2021)

היי, האם ניתן לאפות מראש לפני שבועות ולחמם על הפלטה לבוקר של החג?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:02 14.05.2021)

פחות מומלץ כי הפילו מתרככים בקירור/הקפאה, אבל אפשר😊

avatar
ברכי (14:51 12.05.2021)

הי אפרת תודה על המתכונים המושלמים! רציתי לשאול ם אפשר להוסיף למלית בצל ו/ פטריות? ואם כן לטגן קודם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:40 12.05.2021)

היי ברכי,
אפשר בהחלט להוסיף (רצוי לסנן מנוזלים, אם נוצרים ) ועדיף לטגן:)

avatar
טל (10:19 12.05.2021)

היי אפרת אפשר להכין כמה ימים לפני ולהקפיא או שהטעם יפגם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:33 12.05.2021)

היי טל,
פחות מומלץ להכין ולהקפיא מראש היות ולאחר הפשרה המרקם מתרכך ונהיה מעט ‘רטוב’.
אם את מחליטה להקפיא בכל זאת- ממליצה לך לחמם בתנור כ5-10 דקות על 170 מעלות לאחר ההפשרה ולפני ההגשה.😊

avatar
טל (11:40 12.05.2021)

תודה

avatar
דליה (11:56 11.05.2021)

שלום האם אפשר להוסיף תרד למילוי הגבינות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:47 11.05.2021)

בטח. מומלץ לקצוץ אותו קצת ולבשל במחבת עד שהנפח שלו מצטמצם ואז לסחוט קצת מנוזלים ולהוסיף לתערובת הגבינות.

avatar
Elana Dankwerth-Eilia (10:11 19.02.2021)

הכנתי יצא מושששלללם. תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:16 19.02.2021)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
שרה (14:16 11.12.2020)

היי,
נראה מושלם!!!
אני רוצה להכין במוצאי שבת,
שאלה קטנה: האם הרוטב של החלב לאחר האפייה עדיין נשאר או שזה מתייבש?
תודה מראש על הסבלנות האינסופית שלך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:25 11.12.2020)

היי שרה,
מה כוונתך לרוטב? מלית הגבינות?
אז הוא מתקשה במהלך האפייה ומתאחה יחד עם הביצה.
אם תרצי תוכלי להכין בנפרד רוטב שמנת פטריות ולמזוג מעל המאפה לפני ההגשה 🙂
שבת שלום וחג שמח❤️

avatar
פרי לוי (12:23 10.11.2020)

האם אפשר להשתמש בגבינת מוצרלה במקום בולגרית?תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:59 10.11.2020)

היי פרי,
תוכלי להחליף את הבולגרית בפטה, ריקוטה או גבינה דומה אחרת
המרקם של הגבינות עושה את המילוי כמו מילוי בורקס
לא הייתי מחליפה במוצרלה.
בהצלחה♥

avatar
טליה (21:00 18.06.2020)

האם אפשר במקום בולגרית להשתמש בגבינת חמד? או פרמז’ן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:36 18.06.2020)

עדיף גבינת חמד.

avatar
מיכל (03:00 26.05.2020)

שלום אפרת,
האם אפשר לוותר על החלב והביצה מעל עלי הפילו ורק לשים שומשום וקצח?רוצה שהבצק יצא פריך.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:44 26.05.2020)

כן אפשר אבל יש להבריש את החלק העליון בשמן ורק אז לפזר שומשום וקצח.

avatar
‫מיכל‬‎ (13:18 26.05.2020)

תודה יקירה על המענה המהיר.
חג שמח !🍒🍍🍇

avatar
אפרת (12:26 25.05.2020)

האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה? כיצד ניתן לחמם? תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:58 25.05.2020)

היי אפרת,
עדיף גבינה לבנה אבל אם אין לך אז שימי שמנת חמוצה במקום.
רצוי להכין באותו יום, כך זה הכי טעים ופריך. אפשר לחמם בתנור או בתבנית שמונחת על הפלטה.

avatar
יפעת (17:49 29.03.2020)

אני חדשה פה ומוקסמת מהמתכונים ומן ההסברים שלך אז המון תודה !
חוצמזה רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון עם דפי אורז במקום בצק הפילו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:56 29.03.2020)

היי יפעת,
קודם כל ברוכה הבאה לאתר 🙂
לגבי המתכון, פחות מומלץ במקרה הזה להשתמש בדפי אורז. המרקם יהיה פחות מוצלח.

avatar
גליה (15:03 27.09.2019)

תודה שחזרת לעדכן! קראתי את המדריך לבצק פילו שהמלצת לי עליו זה בדיוק מה שהייתי צריכה. תודה לך. 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 27.09.2019)

מעולה, שנה טובה 🙂

avatar
גליה (19:27 26.09.2019)

היי יקירתי, תקשיבי אני לא כ״כ יודעת איך עובדים עם בצק פילו תוכלי לתת לי כמה טיפים איך לעבוד איתו? מאוד מודה לך! לילה טוב.😴

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:05 26.09.2019)

ממליצה לקרוא את זה –איך עובדים עם בצק פילו.
שנה טובה 🙂

avatar
דוריה (16:25 6.05.2019)

שלום
האם חייב להפשיר את הבצק פילו לפני????

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:44 6.05.2019)

כן אחרת בלתי אפשרי להשתמש בו.

avatar
חיה רובינשטיין (20:24 14.04.2019)

היי אפרת,
הכנתי היום את המאפה פילו עם גבינה,יצא פשוט מעולה,
נשארו לי כמה עלי פילו והכנתי עם מילו תפוחי עץ וקינמון.,(עדין בתנור .
תודה על המתכונים הנפלאים אוהבת אותם בגלל פשטותם,ותמיד מצליחים.
חג שמח אפרת,
חיה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:32 14.04.2019)

תודה חיה ❤️
חג שמח !

avatar
אודליה (20:21 9.04.2019)

היי אפרת, הכנתי היום ויצא מדהים!!! רציתי להיפטר מהפילו לפני פסח, אבל היה כל כך טעים שאין ספק שאכין אותו שוב ושוב גם אחרי פסח! תודה רבה וערב מקסים 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:03 9.04.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
דיקלה (22:35 20.12.2018)

היי
בא לי מתכון של בצק פילו עם תפוחי אדמה פטריות ובצל. יש לך מתכון כזה להציע לי?
אין על המתכונים שלך!!!!! כל מתכון אליפות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:00 21.12.2018)

היי דיקלה,
יש מתכון לבצק פילו במילוי פטריות ובצל. אפשר להוסיף לתערובת גם תפו”א גדול מבושל מעוך לפירה.

avatar
שרי (11:59 27.11.2018)

האם העלי פילו נשארים פריכים? או נהיים רטובים מהמילוי?
חשוב לי לדעת אם פריך כמו בקלאווה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 27.11.2018)

הם לא נשארים פריכים. תערובת הציפוי מרטיבה אותם אבל מתקבל מרקם רך מעולה.

avatar
שלי (18:51 21.10.2018)

האם אפשר לוותר על הביצים/להחליף אותן ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:02 21.10.2018)

תכיני בלי הביצים.

avatar
נופר (00:36 30.09.2018)

הי, נראה מתכון מעולה!! אפשר להכין אותו עם בצק פילאס במקום פילו?
תודה מראש!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 30.09.2018)

היי נופר,
בצק פילו יותר מתאים למתכון.
אם יש לך בצק פילאס את יכולה להכין בורקס גבינה או מקלות בצק עלים במילוי גבינה.
חג שמח 🌺

avatar
ליאת (10:13 23.08.2018)

היי אפרת. יש לך רעיון לתערובת גבינות קצת יותר מעניינת? משהו יותר מיוחד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:02 23.08.2018)

היי ליאת,
אפשר לשלב סוגים נוספים של גבינות (כמעט כל סוג יכול להשתלב) או שהתכוונת למשהו אחר?

avatar
ליאת (18:41 23.08.2018)

היי תודה על המענה
יש לי גבינת פרמזן מה יכול להשתלב טוב
חוץ מקוטג או גבינה לבנה
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:24 23.08.2018)

גבינת פרמזן יכולה להשתלב אבל כדאי לשים אותה בנוסף לגבינות שיש במתכון.

avatar
ליאת (22:48 23.08.2018)

תודה רבה

avatar
ליאת (11:08 27.08.2018)

האם יתאים למאפה הזה שילוב של פרמזן ריקוטה ושמנת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:53 27.08.2018)

כן. אני ממליצה להוסיף גם גבינה בולגרית. היא ממש מוסיפה לטעם ולמרקם.

avatar
ליאת (19:38 27.08.2018)

מעולה
תודה רבה

avatar
אלמוג (09:14 2.08.2018)

אפשר עלי סיגר במקום בצק פילו? אם כן, כמה שכבות?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:39 2.08.2018)

אפשר. שכבה אחת.

avatar
יעל (13:27 30.07.2018)

היי,
לאחר שמגלגלים לגליל, האם אפשר לסדר אותם בתבנית מלבנית באופן ישר מבלי לסובב לשבלולים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 30.07.2018)

נראה לי שכן. אגב אפשר לשים בתבנית מלבנית גם כשבלולים.

avatar
תמר (21:39 5.07.2018)

הי
אין לי בולגרית רק פטה בערך 50 גר אבל יש גבנצ וגבינת טיב טעם זה יעבוד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 6.07.2018)

היי תמר,
אפשר לשים 250 גבינת טוב טעם, 50 ג’ פטה ו100 ג’ גבנ”צ.

avatar
אורי (10:57 24.05.2018)

טוב אז למרות ששבועות כבר עבר הייתי חייב להכין את המתכון הזה והוא יצא פצצה!!
שבלולי הפילו התנפחו קלות והתאחדו לכדי מאפה עשיר של גבינות טעימות. תענוג אמיתי!
תודה על עוד מתכון מנצח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 24.05.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יום נפלא

avatar
עליזה (20:57 23.05.2018)

נראה נפלא..
הרגע הכנתי וכרגע בתנור..
הוספתי גם זיתים חתוכים..
ומעל את הקצח והשומשום😍😍

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 23.05.2018)

נשמע מצוין 🙂
בתאבון!

avatar
חגית (15:22 22.05.2018)

הי
אני רוצה להכין שוב את המתכון המעולה שלך שחוסל ברגע אך אני רועה שאין לי מספיק כלים
האם אפשר להכין כל שהלול מהלה אחד ולא שניים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:38 22.05.2018)

היי חגית,
אפשר פשוט הציפוי יהיה דק יותר.

avatar
ישראלה (14:03 21.05.2018)

מתכון אליפות.טעים בטירוף, נגמר לפני כל פשטידה אחרת.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:57 21.05.2018)

תודה ישראלה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
רבקה (15:35 18.05.2018)

מתכון מנצח, תודה רבה😊 אני מגוונת במילוי כמו, פטריות או עלי מנגולד.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 20.05.2018)

תודה רבקה 🙂

avatar
rivka7 (12:11 18.05.2018)

האם מתאים לשים גבינת ריקוטה במקום גבינה לבנה/גבינת שמנת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:55 20.05.2018)

כן.

avatar
רוית (14:13 16.05.2018)

אם שכחתי לשמן את השבלולים לאחר שהנחתי בתבנית זה קריטי???

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:19 16.05.2018)

השימון תורם לפריכות אבל אני מאמינה שייצא טעים גם אם לא שימנת.

avatar
רוית (13:21 16.05.2018)

שלום אפרתי
רציתי לשאול.. הוצאתי אתמול מהמקפיא בצק פילו למתכון הזה. לכמה ימים ניתן להשאירו במקרר לפני שמשתמשים בו?
תודה רבה
רוית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:17 16.05.2018)

מומלץ להשתמש תוך יומיים. לרוב זה נשמר גם יותר.

avatar
דבי (14:39 10.05.2018)

היי,

אפשר להקפיא?
כמה ימים אפשר לשמור במקרר?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:56 10.05.2018)

היי דבי,
לגבי הקפאה, האמת שלא יצא לי לנסות להקפיא מאכלים עם בצק פילו. יש כאלה שאומרים שזה פוגע בבצק ויש כאלה שאומרים שאין בעיה עם זה.
במקרר אפשר לשמור כ-3 ימים.

avatar
דניאלה (18:15 7.03.2018)

יצא טוב וזאת פעם ראשונה שהעזתי ליבוד עפ בצק פילו:)המתכונים פה פצצה

avatar
דניאלה (18:13 7.03.2018)

יצא ממש טוב את מסבירה מעולה!!!שאלה למה הגבינה נשארה טיפה נוזלית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 7.03.2018)

היי דניאלה,
קודם כל זה נראה מעולה! כל הכבוד לך 🙂
לגבי הגבינה, שמת בדיוק את הכמויות שרשומות במתכון? כי למעשה הגבינה הבולגרית והצהובה מסמיכות את התערובת. אם כן, אז אני מניחה שזה קשור בביצה. לפעמים יש ביצים שהן יותר נוזליות ויכול להיות שזה מה שגרם לכך.

avatar
נעמה (17:05 2.03.2018)

חג שמח אפרת היקרה, ותודה רבה לך על אתר נפלא עם מתכונים נהדרים שאני משתמשת בהן המון!
רציתי לשאול- האם אפשר להכין את המתכון הזה בתבנית חד פעמית או שבצק הפילו נדבק…? (זו הפעם הראשונה שאני הולכת לעבוד עם בצק פילו…).
תודה. רבה מראש ושבת נפלאה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:59 3.03.2018)

היי נעמה,
אפשר להכין בתבנית חד פעמית. מומלץ רק לשמן את התבנית לפני השימוש.
שבוע טוב 🙂

avatar
סיון (22:28 23.02.2018)

היי האם משמנים בשמן זית? או במשהו אחר?
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 24.02.2018)

שמן זית או קנולה.

avatar
שמרית בן דוד (18:48 31.12.2017)

מאוד אהבו את המאפה. הכל חוסל למרות ששכחתי להבריש בשמן את המאפה.
מומלץ בחום.
אני משתמשת הרבה במתכונים הנפלאים שיש כאן.
תודה(:

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 31.12.2017)

תודה שמרית, כיף לשמוע 🙂

avatar
רונית (10:22 1.10.2017)

יצא מצוין וחוסל ציק צאק. תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 1.10.2017)

תודה רונית, שמחה לשמוע 🙂

avatar
מיכל (14:36 30.09.2017)

ויתרתי על גלגול הבצק והכנתי כפי שמכינים לזניה..
למרכיבי המלית הוספתי גם את הביצה והחלב שאת פיזרת מלמעלה כך שהמלית היתה יותר דלילה ונוחה לשיטוח.
את עלי הפילו פשוט הנחתי בקימוטים בין שכבות המלית, שדרגתי בעלי סלק/מנגולד קצוצים בין לבין. יצא מעדן.
המראה הכללי של המאפה כלל לא נפגע מכך שויתרתי על הגלגול המסודר!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 30.09.2017)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף והעדכון.

avatar
מיכל (16:58 1.10.2017)

תודה לך על המתכון!! 🙂

avatar
חנה כהן (00:42 29.08.2017)

נראה מצוין האם נתן למלא להכין בתבנית להקפיא ואח”כ להוסיף את תערובת הציפוי ולאפות וכן אשמח לקבל רעיונות לגבינות מתובלות אני מכינה שמחה חלבית בסוכות ואוספת כעת מתכונים תודה.
חנה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:33 29.08.2017)

היי חנה,
לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שאפשר.
לגבי גבינות מתובלות את מתכוונת לדוג’ לגבינה לבנה בתוספת תבלינים/עשבי תיבול?

avatar
אורית (18:21 17.08.2017)

מתכון קל ויצא מעולה!!
שמתי גבינת שמנת שום-שמיר של נפוליון.
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:42 17.08.2017)

מעולה! תודה על העדכון 🙂

avatar
אתי (23:18 16.07.2017)

יצאו בורקסים נהדרים, תודה רבה!
יש לי שאלה- מדוע הגבינה בורחת במהלך האפייה?
בברכה,
אתי לוי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:00 17.07.2017)

היי,
זה יכול להיות בגלל עודף מילוי.
יום מקסים 🙂

avatar
אסתר (11:42 5.06.2017)

הכנתי לשבועות ויצא מעולה,פשוט וקל להכנה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:19 5.06.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון.

avatar
איריס (09:37 30.05.2017)

היי
רציתי לשאול אם אפשר להכין היון לשמור בקירור ולאפות מחר ?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:45 30.05.2017)

אפשר להכין את דפי הפילו כולל המילוי והגלגול ולשים בתבנית. לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר.
מחר לפני האפיה לשים את תערובת הציפוי ולאפות.
חג שמח 🙂

avatar
ליליה (06:34 30.05.2017)

היום בטוח הכין את זה .איך מגישים חם או קר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:57 30.05.2017)

היי ליליה,
עדיף להגיש את זה כשזה מעט חם.
חג שמח 🙂

avatar
אסתי (16:50 23.05.2017)

וואווווווווווווו זה נראה טעים ברמות!!!!!!
אפשר לוותר על הבולגרית או לשים במקומה קוטג’ או שמנת או גבינה צהובה? -זה מה יש בבית…
תודה!!!
נ.ב. יש מצב שאת עונה לי במייל? או שזה מקשה עלייך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:09 23.05.2017)

היי אסתי,
הבולגרית ממש ממש מוסיפה. גם לטעם וגם למרקם של המלית. אני ממליצה לך לא לוותר עליה.
שלחתי לך גם למייל.

avatar
גילי (13:16 24.05.2017)

באותו נושא- האם אפשר במקום בולגרית צפתית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:55 24.05.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
ענת (16:00 23.05.2017)

נראה מדליק. במה אפשר להחליף את הפילו? אולי להכין בצק לבד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:06 23.05.2017)

היי ענת,
לדעתי לפילו יש את המרקם המושלם בשביל המתכון הזה ואני ממליצה דווקא לא לוותר עליו במקרה הזה.

avatar
דניאלה (18:14 7.03.2018)

יצא ממש טוב את מסבירה מעולה!!!שאלה למה הגבינה נשארה טיפה נוזלית?

לקריאת כל התגובות