זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
סוג: חלבי
תבנית מלבנית קטנה 20X30 או תבנית עגולה 24
מצרכים:
10 דפי פילו
מלית גבינות:
250 גרם גבינה לבנה/גבינת שמנת
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת (כוס וחצי)
100 גרם גבינה צהובה מגורדת (כוס מלאה)
1 ביצה
חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
תערובת ציפוי:
1 ביצה
רבע כוס חלב
50 גרם גבינה צהובה (חצי כוס)
מעט שומשום/קצח
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה: 250 גרם גבינה לבנה, 200 גרם גבינה בולגרית, 100 גרם גבינה צהובה, ביצה, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
-משמנים תבנית מלבנית קטנה או עגולה בקוטר 24.
-פורשים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו מעט. מניחים מעליו דף פילו נוסף ומשמנים אותו היטב.
-מניחים 3-4 כפות מתערובת הגבינה בצד אחד של הדף, לאורך, ומגלגלים לגליל. את הגליל מסובבים לצורה של שבלול ומניחים בתבנית המשומנת. מברישים היטב את השבלול בשמן. כך ממשיכים להכין עוד 4 שבלולים (סה”כ 5 שבלולים).
-באותה קערה שהשתמשנו לתערובת הגבינות מערבבים ביצה ורבע כוס חלב ויוצקים על השבלולים. מפזרים 50 גרם גבינה צהובה מגורדת ומעט שומשום ו/או קצח ואופים בתנור במשך 35-40 דקות, עד להזהבה יפה.
האם ניתן להשתמש במוצרלה במרום גבינה צהובה?
כן:)
היי,
תודה לך על מתכונים פשוטים להכנה וטעימים לחיך
האם אפשרי להכין בשישי ולחמם בשבת ועדיין יתחמם טוב על פלטה? או שזה יהיה מושי?
זה יהיה קצת רך אבל עדיין טעים.
שלום אפרת, האם המרקם הסופי יוצא כמו בבניצה (המאפה שבו מקמטים את עלי הפילו מפזרים גבינות ויוגורט)? תודה על תשובתך
דומה אבל קצת יותר רך.
האם אפשרי לא לגלגל את הרולדה. להשאיר רולדה ארוכה, לחתום לכמה חלקים ולהפול כל חלק כשהפנים למעלה ? הכוונה שייצאו מאפים קטנים.
האם המילוי לא יישפך במקרה זה ?
אשמח לתשובה מהירה. תודה 🙁
היי
לא בטוחה שהבנתי, איך אפשר לא לגלגל לרולדה ועדיין להשאיר רולדה ארוכה?
אם התכוונת להכין מאפים כמו בורקס- אפשרי.
התכוונתי לגלגל לרולדה אבל לא לשבלול. ואת הרולדה לחתוך לחתיכות בעובי 10 ס”מ בערך ואחכ להפוךכל חתיכה כלפי מעלה.
במקרה כזה, האם המילוי לא יישפך ?
הבנתי(:
אפשר, המילוי מעט יצא אבל זה לא נורא.
האם אפשר להכין מספר ימים מראש? אם כן איך מאחסנים מקרר מקפיא? תודה לעונים
היי
המאפה במיטבו סמוך לאפייה. אבל אפשר להקפיא.
תטדה רבה על התגובה וההתיחסות
כמות המלית לא מדויקת, כדאי להכפיל. תודה
היי אפרת 🙂 מאפה מדהים.
שאלה, לשם הגיוון חשבתי להוסיף חציל קלוי. מה דעתך, זה יתשלב?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אם אתם אוהבים חציל קלוי- זה יכול להשתלב מעולה(:
תודה רבה.
אני חושבת שיש איזו תקלה עם ההתראה למייל כשהודעה באתר נענית באתר, סימנתי v בקבלת התראה ולמרות זאת אני לא מקבלת
אני בודקת את העניין. האם קיבלת את ההודעה על התגובה הנוכחית למייל?
הפילו נשבר לי בגלגול..
היי,
זה יכול לקרות מכמה סיבות, הנה כמה כללים לעבודה עם פילו:
-מומלץ להפשיר את בצק הפילו במקרר לילה לפני. הפשרה מהירה תגרום לעלים להישבר.
-חשוב להשתמש בבצק פילו מיד לאחר הוצאתו מהמקרר ויש לעבוד איתו בזריזות.
-בזמן העבודה ועד לסיומה, יש לכסות במגבת הלחה את יתר עלי הפילו על מנת שלא יתייבשו וישברו: יש להרטיב מגבת נקייה במים ולסחוט אותה היטב.
-יש לפרוס עלה פילו על משטח עבודה ולהבריש אותו בשמן (ניתן להשתמש גם בספריי שמן). השמן מונע מהדפים להישבר בזמן האפייה.
היי אפרת
אפשר להכין במקום פילו עם בצק פריך מלוח מוכן?
ולהכין כרולדה?
תודה!
היי,
אפשר, אך בצק פריך יצא טוב יותר בצורת כיסונים או אצבעות וכדומה ופחות כרולדה.
היי אפרת, מה שלומך?:)
שאלה –
אני רוצה להכין מאפה בסגנון זה, רק עם בשר.
הכנתי את המלית לפי המתכון של הבורקס בשר-
ורוצה להקל על עצמי ולהכין בתבנית אחת את המאפה כולו.
האם יש לך רעיון?
תודה מראש.
היי,
אם הכנת מלית בשר את יכולה להכין בתבנית אחת עגולה בתור בורקס גדול/שבלול:
תשמני שני דפי פילו, תניחי לאורכם מילוי בשר ותגלגלי לרולדה. באותה דרך תכיני עוד רולדות ואז תסדרי אותן בתבנית עגולה כך שייצרו שבלול (תצמידי כל רולדה לקצה של הרולדה שלפניה).
לסיום תמרחי ביצה על הבורקס ואז תאפי.
בהצלחה!
תודה רבה🙏🙏🙏
שאלה נוספת🙏
האם להכין כל רולדה מ2 דפים, או מ1? ועל כמה מעלות וכמה זמן?
תודה תודה🙏
כל רולדה מ-2 דפי פילו. לאפות על 180 מעלות כ-40 דקות.
המון המון תודה💗💗
יצא וואו.
הפכתי את הבורקס הענק שיקבל השכמה גם מהצד השני במשך 20 דק.
להלן התוצאה המהממת😀
תודות💗
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה(: תודה על השיתוף🌺
היי אפרת, יצא מדהים!! הבית שלי הריח כמו מאפיית עילית.
השינויים היחידים במתכון הנם שהוספתי תרד (עשה לי חשק ממתכון אחר שלך), והחלפתי בחלב סויה (זה מה שיש אצלנו).
מדהים מדהים
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מושלם! תודה על השיתוף❤
הי אפרת, יש לי רק בצק עלים ואני מאוד רוצה להכין מאפה גבינות (את המאפה גבינות ותרד עם בצק עלים כבר הכנתי ואני רוצה לגוון)- אפשר בכל זאת להשתמש פה בבצק עלים?
היי,
כן בטח, אפשר להכין את מלית הגבינות בבצק עלים(:
היי ! אני גם מכינה את המתכון הזה עם בצק עלים, האם זה אותו זמן אפייה?
היי,
כן.
הוספתי תרד לבלילה והכנתי ללא הציפוי, יצא קריספי, טעים מאוד!!!
נראה מעולה! תודה על השיתוף שרון💗
היי, האם ניתן לאפות מראש לפני שבועות ולחמם על הפלטה לבוקר של החג?
פחות מומלץ כי הפילו מתרככים בקירור/הקפאה, אבל אפשר😊
הי אפרת תודה על המתכונים המושלמים! רציתי לשאול ם אפשר להוסיף למלית בצל ו/ פטריות? ואם כן לטגן קודם?
היי ברכי,
אפשר בהחלט להוסיף (רצוי לסנן מנוזלים, אם נוצרים ) ועדיף לטגן:)
היי אפרת אפשר להכין כמה ימים לפני ולהקפיא או שהטעם יפגם?
היי טל,
פחות מומלץ להכין ולהקפיא מראש היות ולאחר הפשרה המרקם מתרכך ונהיה מעט ‘רטוב’.
אם את מחליטה להקפיא בכל זאת- ממליצה לך לחמם בתנור כ5-10 דקות על 170 מעלות לאחר ההפשרה ולפני ההגשה.😊
תודה
שלום האם אפשר להוסיף תרד למילוי הגבינות?
בטח. מומלץ לקצוץ אותו קצת ולבשל במחבת עד שהנפח שלו מצטמצם ואז לסחוט קצת מנוזלים ולהוסיף לתערובת הגבינות.
הכנתי יצא מושששלללם. תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי,
נראה מושלם!!!
אני רוצה להכין במוצאי שבת,
שאלה קטנה: האם הרוטב של החלב לאחר האפייה עדיין נשאר או שזה מתייבש?
תודה מראש על הסבלנות האינסופית שלך.
היי שרה,
מה כוונתך לרוטב? מלית הגבינות?
אז הוא מתקשה במהלך האפייה ומתאחה יחד עם הביצה.
אם תרצי תוכלי להכין בנפרד רוטב שמנת פטריות ולמזוג מעל המאפה לפני ההגשה 🙂
שבת שלום וחג שמח❤️
האם אפשר להשתמש בגבינת מוצרלה במקום בולגרית?תודה!
היי פרי,
תוכלי להחליף את הבולגרית בפטה, ריקוטה או גבינה דומה אחרת
המרקם של הגבינות עושה את המילוי כמו מילוי בורקס
לא הייתי מחליפה במוצרלה.
בהצלחה♥
האם אפשר במקום בולגרית להשתמש בגבינת חמד? או פרמז’ן?
עדיף גבינת חמד.
שלום אפרת,
האם אפשר לוותר על החלב והביצה מעל עלי הפילו ורק לשים שומשום וקצח?רוצה שהבצק יצא פריך.
כן אפשר אבל יש להבריש את החלק העליון בשמן ורק אז לפזר שומשום וקצח.
תודה יקירה על המענה המהיר.
חג שמח !🍒🍍🍇
האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה? כיצד ניתן לחמם? תודה רבה.
היי אפרת,
עדיף גבינה לבנה אבל אם אין לך אז שימי שמנת חמוצה במקום.
רצוי להכין באותו יום, כך זה הכי טעים ופריך. אפשר לחמם בתנור או בתבנית שמונחת על הפלטה.
אני חדשה פה ומוקסמת מהמתכונים ומן ההסברים שלך אז המון תודה !
חוצמזה רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון עם דפי אורז במקום בצק הפילו?
היי יפעת,
קודם כל ברוכה הבאה לאתר 🙂
לגבי המתכון, פחות מומלץ במקרה הזה להשתמש בדפי אורז. המרקם יהיה פחות מוצלח.
תודה שחזרת לעדכן! קראתי את המדריך לבצק פילו שהמלצת לי עליו זה בדיוק מה שהייתי צריכה. תודה לך. 🙂
מעולה, שנה טובה 🙂
היי יקירתי, תקשיבי אני לא כ״כ יודעת איך עובדים עם בצק פילו תוכלי לתת לי כמה טיפים איך לעבוד איתו? מאוד מודה לך! לילה טוב.😴
ממליצה לקרוא את זה –איך עובדים עם בצק פילו.
שנה טובה 🙂
שלום
האם חייב להפשיר את הבצק פילו לפני????
כן אחרת בלתי אפשרי להשתמש בו.
היי אפרת,
הכנתי היום את המאפה פילו עם גבינה,יצא פשוט מעולה,
נשארו לי כמה עלי פילו והכנתי עם מילו תפוחי עץ וקינמון.,(עדין בתנור .
תודה על המתכונים הנפלאים אוהבת אותם בגלל פשטותם,ותמיד מצליחים.
חג שמח אפרת,
חיה
תודה חיה ❤️
חג שמח !
היי אפרת, הכנתי היום ויצא מדהים!!! רציתי להיפטר מהפילו לפני פסח, אבל היה כל כך טעים שאין ספק שאכין אותו שוב ושוב גם אחרי פסח! תודה רבה וערב מקסים 🙂
שמחה שאהבת 🙂
היי
בא לי מתכון של בצק פילו עם תפוחי אדמה פטריות ובצל. יש לך מתכון כזה להציע לי?
אין על המתכונים שלך!!!!! כל מתכון אליפות
היי דיקלה,
יש מתכון לבצק פילו במילוי פטריות ובצל. אפשר להוסיף לתערובת גם תפו”א גדול מבושל מעוך לפירה.
האם העלי פילו נשארים פריכים? או נהיים רטובים מהמילוי?
חשוב לי לדעת אם פריך כמו בקלאווה?
הם לא נשארים פריכים. תערובת הציפוי מרטיבה אותם אבל מתקבל מרקם רך מעולה.
האם אפשר לוותר על הביצים/להחליף אותן ?
תכיני בלי הביצים.
הי, נראה מתכון מעולה!! אפשר להכין אותו עם בצק פילאס במקום פילו?
תודה מראש!
היי נופר,
בצק פילו יותר מתאים למתכון.
אם יש לך בצק פילאס את יכולה להכין בורקס גבינה או מקלות בצק עלים במילוי גבינה.
חג שמח 🌺
היי אפרת. יש לך רעיון לתערובת גבינות קצת יותר מעניינת? משהו יותר מיוחד?
היי ליאת,
אפשר לשלב סוגים נוספים של גבינות (כמעט כל סוג יכול להשתלב) או שהתכוונת למשהו אחר?
היי תודה על המענה
יש לי גבינת פרמזן מה יכול להשתלב טוב
חוץ מקוטג או גבינה לבנה
תודה
גבינת פרמזן יכולה להשתלב אבל כדאי לשים אותה בנוסף לגבינות שיש במתכון.
תודה רבה
האם יתאים למאפה הזה שילוב של פרמזן ריקוטה ושמנת?
כן. אני ממליצה להוסיף גם גבינה בולגרית. היא ממש מוסיפה לטעם ולמרקם.
מעולה
תודה רבה
אפשר עלי סיגר במקום בצק פילו? אם כן, כמה שכבות?
תודה
אפשר. שכבה אחת.
היי,
לאחר שמגלגלים לגליל, האם אפשר לסדר אותם בתבנית מלבנית באופן ישר מבלי לסובב לשבלולים?
תודה
נראה לי שכן. אגב אפשר לשים בתבנית מלבנית גם כשבלולים.
הי
אין לי בולגרית רק פטה בערך 50 גר אבל יש גבנצ וגבינת טיב טעם זה יעבוד?
היי תמר,
אפשר לשים 250 גבינת טוב טעם, 50 ג’ פטה ו100 ג’ גבנ”צ.
טוב אז למרות ששבועות כבר עבר הייתי חייב להכין את המתכון הזה והוא יצא פצצה!!
שבלולי הפילו התנפחו קלות והתאחדו לכדי מאפה עשיר של גבינות טעימות. תענוג אמיתי!
תודה על עוד מתכון מנצח!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יום נפלא
נראה נפלא..
הרגע הכנתי וכרגע בתנור..
הוספתי גם זיתים חתוכים..
ומעל את הקצח והשומשום😍😍
נשמע מצוין 🙂
בתאבון!
הי
אני רוצה להכין שוב את המתכון המעולה שלך שחוסל ברגע אך אני רועה שאין לי מספיק כלים
האם אפשר להכין כל שהלול מהלה אחד ולא שניים?
היי חגית,
אפשר פשוט הציפוי יהיה דק יותר.
מתכון אליפות.טעים בטירוף, נגמר לפני כל פשטידה אחרת.
תודה ישראלה, שמחה שאהבת 🙂
מתכון מנצח, תודה רבה😊 אני מגוונת במילוי כמו, פטריות או עלי מנגולד.
תודה רבקה 🙂
האם מתאים לשים גבינת ריקוטה במקום גבינה לבנה/גבינת שמנת?
כן.
אם שכחתי לשמן את השבלולים לאחר שהנחתי בתבנית זה קריטי???
השימון תורם לפריכות אבל אני מאמינה שייצא טעים גם אם לא שימנת.
שלום אפרתי
רציתי לשאול.. הוצאתי אתמול מהמקפיא בצק פילו למתכון הזה. לכמה ימים ניתן להשאירו במקרר לפני שמשתמשים בו?
תודה רבה
רוית
מומלץ להשתמש תוך יומיים. לרוב זה נשמר גם יותר.
היי,
אפשר להקפיא?
כמה ימים אפשר לשמור במקרר?
תודה רבה!
היי דבי,
לגבי הקפאה, האמת שלא יצא לי לנסות להקפיא מאכלים עם בצק פילו. יש כאלה שאומרים שזה פוגע בבצק ויש כאלה שאומרים שאין בעיה עם זה.
במקרר אפשר לשמור כ-3 ימים.
יצא טוב וזאת פעם ראשונה שהעזתי ליבוד עפ בצק פילו:)המתכונים פה פצצה
יצא ממש טוב את מסבירה מעולה!!!שאלה למה הגבינה נשארה טיפה נוזלית?
היי דניאלה,
קודם כל זה נראה מעולה! כל הכבוד לך 🙂
לגבי הגבינה, שמת בדיוק את הכמויות שרשומות במתכון? כי למעשה הגבינה הבולגרית והצהובה מסמיכות את התערובת. אם כן, אז אני מניחה שזה קשור בביצה. לפעמים יש ביצים שהן יותר נוזליות ויכול להיות שזה מה שגרם לכך.
חג שמח אפרת היקרה, ותודה רבה לך על אתר נפלא עם מתכונים נהדרים שאני משתמשת בהן המון!
רציתי לשאול- האם אפשר להכין את המתכון הזה בתבנית חד פעמית או שבצק הפילו נדבק…? (זו הפעם הראשונה שאני הולכת לעבוד עם בצק פילו…).
תודה. רבה מראש ושבת נפלאה 🙂
היי נעמה,
אפשר להכין בתבנית חד פעמית. מומלץ רק לשמן את התבנית לפני השימוש.
שבוע טוב 🙂
היי האם משמנים בשמן זית? או במשהו אחר?
תודה רבה!
שמן זית או קנולה.
מאוד אהבו את המאפה. הכל חוסל למרות ששכחתי להבריש בשמן את המאפה.
מומלץ בחום.
אני משתמשת הרבה במתכונים הנפלאים שיש כאן.
תודה(:
תודה שמרית, כיף לשמוע 🙂
יצא מצוין וחוסל ציק צאק. תודה רבה!
תודה רונית, שמחה לשמוע 🙂
ויתרתי על גלגול הבצק והכנתי כפי שמכינים לזניה..
למרכיבי המלית הוספתי גם את הביצה והחלב שאת פיזרת מלמעלה כך שהמלית היתה יותר דלילה ונוחה לשיטוח.
את עלי הפילו פשוט הנחתי בקימוטים בין שכבות המלית, שדרגתי בעלי סלק/מנגולד קצוצים בין לבין. יצא מעדן.
המראה הכללי של המאפה כלל לא נפגע מכך שויתרתי על הגלגול המסודר!
נראה מעולה!
תודה על השיתוף והעדכון.
תודה לך על המתכון!! 🙂
נראה מצוין האם נתן למלא להכין בתבנית להקפיא ואח”כ להוסיף את תערובת הציפוי ולאפות וכן אשמח לקבל רעיונות לגבינות מתובלות אני מכינה שמחה חלבית בסוכות ואוספת כעת מתכונים תודה.
חנה
היי חנה,
לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שאפשר.
לגבי גבינות מתובלות את מתכוונת לדוג’ לגבינה לבנה בתוספת תבלינים/עשבי תיבול?
מתכון קל ויצא מעולה!!
שמתי גבינת שמנת שום-שמיר של נפוליון.
תודה
מעולה! תודה על העדכון 🙂
יצאו בורקסים נהדרים, תודה רבה!
יש לי שאלה- מדוע הגבינה בורחת במהלך האפייה?
בברכה,
אתי לוי
היי,
זה יכול להיות בגלל עודף מילוי.
יום מקסים 🙂
הכנתי לשבועות ויצא מעולה,פשוט וקל להכנה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון.
היי
רציתי לשאול אם אפשר להכין היון לשמור בקירור ולאפות מחר ?
תודה
אפשר להכין את דפי הפילו כולל המילוי והגלגול ולשים בתבנית. לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר.
מחר לפני האפיה לשים את תערובת הציפוי ולאפות.
חג שמח 🙂
היום בטוח הכין את זה .איך מגישים חם או קר?
היי ליליה,
עדיף להגיש את זה כשזה מעט חם.
חג שמח 🙂
וואווווווווווווו זה נראה טעים ברמות!!!!!!
אפשר לוותר על הבולגרית או לשים במקומה קוטג’ או שמנת או גבינה צהובה? -זה מה יש בבית…
תודה!!!
נ.ב. יש מצב שאת עונה לי במייל? או שזה מקשה עלייך?
היי אסתי,
הבולגרית ממש ממש מוסיפה. גם לטעם וגם למרקם של המלית. אני ממליצה לך לא לוותר עליה.
שלחתי לך גם למייל.
באותו נושא- האם אפשר במקום בולגרית צפתית?
אני חושבת שכן.
נראה מדליק. במה אפשר להחליף את הפילו? אולי להכין בצק לבד?
היי ענת,
לדעתי לפילו יש את המרקם המושלם בשביל המתכון הזה ואני ממליצה דווקא לא לוותר עליו במקרה הזה.
יצא ממש טוב את מסבירה מעולה!!!שאלה למה הגבינה נשארה טיפה נוזלית?