זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 8 יחידות
סוג: פרווה
8 שיפודי עץ
350 ג’ קמח (2.5 כוסות)
חצי כף (4 ג’) שמרים יבשים
כף סוכר
180 מ”ל מים חמימים (3/4 כוס)
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
כפית מלח
למריחה וציפוי: ביצה טרופה, שומשום
-מערבבים בקערת המיקסר: קמח, שמרים וסוכר.
-מוסיפים מים ושמן ומערבבים כדקה. מוסיפים את המלח ולשים במשך כ-8 דקות לפחות, עד שמתקבל בצק חלק ורך.
-יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה משומנת ומכסים במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-מחלקים את הבצק לחצי וכל חצי מחלקים ל-4 חלקים שווים. מכל חלק יוצרים נחש ארוך.
-מלפפים את הנחש על השיפוד, מניחים בתבנית ומכסים במגבת. מתפיחים כ-10 דקות (בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות).
-מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 22-25 דקות, עד להזהבה.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- עוגה לבנה |
- ריבועי גבינה קפואים |
- בגט פסטו ומוצרלה |
- לחמניות בצל |
- עוגת שכבות שקדים וקצפת
היי
המתכון נראה מעולה!
ראיתי בתגובות שמישהי עשתה עם זיתים שלמים.
את חושבת שזה ייתן טעם מריר לכל הלחמניה?
ואולי יש לך עוד רעיון לשדרוג?
תודה!
היי הדס,
אני חושבת שהיא נעצה זיתים בתוך השיפוד.
לבצק עצמו אפשר להוסיף גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת, זיתים קצוצים, צימוקים, אגוזי מלך.
היי אפרת,
חייבת לשתף שאני מכינה המון בצקים
ואף פעם לא יצא כזה בצק נח טוב וטעים!!!
ממליצה בטירוףףףף!
תודה רבה!!!
נראה מעולה❤️
תודה על השיתוף!
אם אני רוצה שזה יהיה שיפודים של לחמניות שום,
איך להכין את הבלילה של השום למעלה?
כמו במתכון הזה- לחם שום
יצא טעים בטירוף!! ממליצה ממש!!
ואו נראה מעולה!!
❤️
הילדים טרפו. תודה רבה!
❤️❤️
יואו, טירוף!! פעם קניתי כזה (בשילוב זיתים שלמים על השיפוד)ומאז אני מחפשת מתכון איך עושים תתלתל הזה… והנה הוא כאן!! תודה תודה תודה… 🙂
❤️❤️
איזה רעיון חמוד!
❤️
זה יוצא רך?
המעטפת החיצונית לא אבל מבפנים זה רך.