שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 8 יחידות

סוג: פרווה

רכיבים

8 שיפודי עץ

350 ג’ קמח (2.5 כוסות)

חצי כף (4 ג’) שמרים יבשים

כף סוכר

180 מ”ל מים חמימים (3/4 כוס)

רבע כוס (60 מ”ל) שמן

כפית מלח

למריחה וציפוי: ביצה טרופה, שומשום

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מערבבים בקערת המיקסר: קמח, שמרים וסוכר.

-מוסיפים מים ושמן ומערבבים כדקה. מוסיפים את המלח ולשים במשך כ-8 דקות לפחות, עד שמתקבל בצק חלק ורך.

-יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה משומנת ומכסים במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

-מחלקים את הבצק לחצי וכל חצי מחלקים ל-4 חלקים שווים. מכל חלק יוצרים נחש ארוך.

-מלפפים את הנחש על השיפוד, מניחים בתבנית ומכסים במגבת. מתפיחים כ-10 דקות (בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות).

-מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 22-25 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (22 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
רוטב צ’ימיצ’ורירוטב צ’ימיצ’ורי
קניידלך לפסח קניידלך לפסח
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה