זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 12 לחמניות
סוג: חלבי
תבנית שקעים/מאפינס
מצרכים:
1 כוס (145 ג’) קמח תירס דק
1 כוס (140 ג’) קורנפלור
2 כפיות (10 ג’) אבקת אפייה
6 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
2 ביצים
4 כפות גבינה צהובה מגורדת
250 גרם גבינה לבנה
80 גרם גבינה בולגרית מפוררת
לקישוט: שומשום או קימל.
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל 180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת בצקית רכה.
-משמנים תבנית שקעים ויוצקים לתוכה את התערובת.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
לחמניות ללא גלוטן, מאפים ללא גלוטן, לחמניות גבינה ללא גלוטן
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מאפים ובצקים ללא גלוטן
הכנתי הרבה פעמים, שימו לב שיש שוני גדול במרקם הבלילה כתלות בסוג הקמח תירס שמשתמשים בו גם בין הדקים של חברות שונות יש שוני. כאשר הבלילה קשה ויבשה פשוט הוספתי עוד גבינה/שמנת חמוצה/ יוגורט כדי לייצר בלילה רכה וקרמית יותר ואז הלחמניות יוצאות רכות.
חשוב מאד, תודה על השיתוף מיטל🌺
הכנתי ויצא מעולה, קמח תירס היה לי רק רבע כוס אז השלמתי עם קמח קונדיטור, והיו לי שני חלמונים מיותמים אז הוספתי להם רק ביצה אחת, תודה על מתכון מעולה
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
האם ניתן החליף את הגבינה הלבנה ביוגורט (גם גבינה צהובה וגם יוגורט קיימים דלי לקטוז), והאם ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח אחר (רגיל או משהו אחר)?
והמתכונים שלך מעולים, תודה רבה!
היי לאה,
אפשר להמיר את הגבינה הלבנה ביוגורט.
וכן, אני מניחה שזה שזה יעבוד גם עם קמח רגיל במקום הקורנפלור.
מעולים!
נראה מעולה אורה!!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם אפשר לוותר על השמן/חמאה ?
כדאי לשים לפחות 3-4 כפות שמן.
הי, האם ניתן לוותר על הביצים במתכון?
במקרה הזה לא מומלץ.
תודה רבה על המתכון!
בתור צליאקים חדשים מחפשים מתכונים כמה שיותר שמזכירים דברים שהכנו בעבר..
המרתי את הגבינה הלבנה בקוטג’ ויצא ממש מוצלח! יותר כמו מאפינס גבינות מאשר לחמניות בעיני
את חושבת שאפשר לשלב תוספות נוספות כמו טונה/רוטב עגבניות (שיצא כמו מאפינס פיצה)?
שמחה שיצא מוצלח 🙂
אני חושבת שאפשר לשלב תוספות. שווה לנסות.
היוש, שאלונת, האם קמח רגיל הוא טוב למתכון?
ורק גבינה לבנה?
תכיני את הלחמניות במתכון הזה- מאפינס מלוחים. במקום יוגורט שימי גבינה לבנה, ואם אין לך את יתר הגבינות תוותרי עליהן.
שלום רב, תודה על המתכון, האם יש אפשרות להשתמש רק בקונפלור עבור כל המתכון בלי קמח התירס?
תודה מראש על המענה
זה לא ייצא מוצלח עם קורנפלור בלבד (מניסיון).
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!!!!אני לא מבינה את האנשים ש שואלים אם אפשר להחליף מיצרכים לפי דעתי מתכון זה מתכון!!!!!!!!!!!תודה לך על הכל.לאורה
תודה לאורה ❤️
הערה:
לחלוי סוכרת זו לחמניה די בעייתית ברמת הפחמימות,
מכיוון שכמות הפחמימות בכוס אחת קמח תירס (145 ג’)
היא מעל ל- 100 גרם פחמימות,שזה המון פחמימות לחולי-סוכרת.
אפרת יקרה, פעם ראשונה שאני אופה לחמניות לבד ויוצא טעים! מקווה שהילדים גם יאהבו:)
הורדתי את השום והימרתי את 2 הקמחים לקמח ״הארץ״ שהוא ללא גלוטן והשתמשתי רק בפתיתי עמק. אפיתי כ 25 דקות.
חושבת איזו גבינה ניתן לשים שלא תהיה שמנה..
יש לך רעיון? אולי גבינת זיתים 5% וקצת עמק/ מוצרלה/ בולגרית ?
אפשר לעשות את זה בצורה של לחם בתבנית אניגלישקייק לדעתך?
תודה רבה ושבת שלום🙏😀
היי אורית,
קודם כל זה נראה מעולה 🙂
אפשר לשים גבינה לבנה 3% או 5% או גבינת זיתים וקצת מוצרלה או עמק דלת שומן.
אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק ולהאריך את זמן האפיה ב 10-15 דקות נוספות.
תודה רבה אפרת! לצערי הילדים לא אהבו. אולי כי החלק הפנימי/ התחתית היו צריכים להיאפות עוד קצת ואולי גם כי שמתי יותר מידי פתיתי עמק (זה הדבר היליד שלא מדדתי..)
תודה
תודה רבה אפרת על המענה המהיר. אכין לפי המתכון עם קמח תירס.
כל מה שאני מכינה מהאתר הזה יוצא לי מעולה . מהיר ומוצלח. תודה רבה:)
בוקר טוב אפרת יקרה מאוד,
אפשר קמח אורז לבן או קמח תפוח אדמה במקום קמח תירס?
תודה רבה:)
היי ליאת,
השילוב של הקורנפלור עם קמח התירס הוא מוצלח. לא בטוחה איך ייצא עם קמח אורז או תפו”א.
יום מקסים 🌷
היי, לצערי לא יצא מוצלח, יצא מרקם יבש וגרגרי למרות שעשיתי את המתכון במדוייק 🙁
היי ענבר,
באיזה גדול כוס השתמשת?
השתמשת בקמח תירס טחון דק?
ערב טוב
כל מתכוייך שהכנתי מעולים
בקשר למתכון הזה, אני חייב שיהיו פרווה עבור הנכד שלי בליל הסדר
איזה תחליף יש לגבינות בבקשה?
ערב טוב
היי איציק,
הגבינה הלבנה היא זו שמעניקה את המרקם ללחמניות ולכן לא מומלץ לוותר עליה.
לצערי לא מצאתי תחליף פרווה שיכול לתת את אותה תוצאה.
היי!
אשמח מאוד אם תוכלי לכתוב מתכון של סופגניות ללא גלוטן, לילדתי החמודה לכבוד החנוכה..
תודה על האתר המדהים
היי רחל,
לדעתי אפשר להכין את מתכון סופגניות האשל עם תערובת קמחים ללא גלוטן כמו “כרגיל” וכו’ + כפית ורבע אבקת אפיה (במקום הקמח התופח).
בכל מקרה, אשתדל מאוד לפרסם מתכון לסופגניות ללא גלוטן.
יום מקסים 🙂
היי, האם ניתן להחליף את קמח תירס הקמח ללא גלוטן של תמי?
היי מריה,
לדעתי כבר עדיף להמיר את שני הקמחים ולשים 2 כוסות קמח תמי.
מתכון נדיר. החלפתי קורנפלור בקמח טף כי מתנהג באופן זהה לו, אך מזין יותר. יצא מעולה. האם מומלץ לנסות גם וריאציה מתוקה של זה? כמו להוסיף סוכר+ קקאו או גזר וקינמון לקינוח מתוק?
שמחה שיצא מוצלח 🙂
נשמע מעניין. אפשר לנסות לוותר על הגבינה הצהובה, הבולגרית והשום ולהוסיף 3-4 כפות סוכר וכפית קינמון. אפשר במקום קינמון להוסיף שוקולד צ’יפס לתערובת.
הכנתי עכשיו את הלחמניות
מתכון מעולה, קל וממש טעים
אין על האתר הזה והמתכונים המושלמים שלך
תודה
תודה דקלה 🙂
הי אפרת אפשר בלי גרעיני תירס? (בעלי לא מחבב) מה לשים במקום?
היי יסכה,
הכוונה לקמח תירס ולא לגרעיני תירס.
תודה על המתכונים הנפלאים. האם במקום קורנפלור ניתן להשתמש הקמח תירס דק?
היי נגה,
השילוב של קמח תירס וקורנפלור מעניקים את המרקם המוצלח. אני לא יודעת איך זה ייצא עם קמח תירס בלבד.
אולי עדיף להמיר את הקורנפלור בקמח תפו”א אם יש לך ולשים כוס ורבע קמח תירס דק + 3/4 כוס קמח תפו”א.
צהוריים טובים
הכנתי את הלחמניות עם פטריות ותירס ויצא מעולה ותפוח
הלחמניות יצאו במרקם של עוגת סולת, את חושבת שאפשר להכין עוגת סולת מקמח תירס וקורנפלור?
תודה על המתכון הטעים
היי יערית,
שמחה שיצא טעים 🙂
בקרוב אעלה מתכון לעוגה מקמח תירס שמאוד מזכירה עוגת סולת.
המשך יום מקסים
היי, שמים את השומשום לפני האפיה?
לפני האפיה. לאחר שיוצקים את התערובת לתבנית מפזרים את השומשום בחלק העליון.
הי, האם ניתן להקפיא את הלחמניות?
אני היחידה שאוכלת מהן, ואפילו חצי כמות זה קצת יותר מידי בשבילי..
אגב, האתר מ-ע-ו-ל-ה! כשאני מחפשת מתכון אני קודם כל מחפשת כאן. מתכונים מעולים, פשוטים להכנה, עם מצרכים שיש בכל בית.
וגולת הכותרת- לצליאקים – המתכונים ללא גלוטן יוצאים מצוין, טעימים טעימים ועם מרקם טוב.
תודה רבה על ההשקעה!
היי עפרה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
יום נפלא!
מתכון מעולה, אחד הטובים שיש ללחמניות גבינה ולא רק לצליאקים.
תודה!
תודה עירית, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא
עשיתי את הלחמניות והם יצאו מעולות.
תודה עד עכשיו לא הצלחתי שום מאפה של לחם או לחמניות ללא גלוטן.
וזה היה ממש כייף להצליח וגם מאוד טעים.
הבת שלי מאוד אהבה ובשבילה עשיתי.
תודה רבה
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
ערב טוב
אני מחפשת מתכון לפיתות ללא גלוטן עם קמח תירס ולא הצלחתי למצוא
אפשר לעזור?
תודה
היי מיי,
אין באתר מתכון כזה. אשתדל לפרסם פיתות ללא גלוטן בהמשך 🙂
יום נפלא
היי אפרת
סליחה על הבורות, האם קונפלור הוא לא בעצם קמת תירס,
והאם אפשר להשתמש בקמח קונדיטור במקום שני סוגי הקמחים?
תודה וערב נפלא שיהיה
היי רבקה,
למרות שבאנגלית זה נשמע זהה, יש הבדל גם בטעם וגם במרקם. קורנפלור הוא עמילן תירס והוא אבקתי ולבן וקמח תירס זה בעצם תירס טחון והוא צהוב וגרגירי.
שילוב של שני הקמחים נותן תוצאה מוצלחת. לא ניסיתי להכין עם קמח קונדיטור בלבד אבל אני מניחה שזה אפשרי.
בהצלחה והמשך ערב נעים 🙂
תודה אפרת השכלתי…
ועוד שאלה אם אפשר, בעקרון, האם את הקורנפלור יכול להחליף קמח תפוחי אדמה שלשניהם מרקם זהה, או שישנו הבדל בטעם שעושה את ההבדל,
אני חדשה קצת בענייני נטול גלוטן, אז אני מעדיפה לדייק,
ושוב תודה.
היי רבקה,
לא תמיד. אם זה למטרת הסמכה או שמדובר בכמות מאוד קטנה אז לרוב אפשר אך אם זה חלק מהותי בבצק (בעוגות, מאפים ועוגיות) אז לא תמיד זה ייתן את אותה תוצאה. לא מבחינת מרקם ולא טעם.
ודבר נוסף, לפעמים אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תפו”א אך לא להפך (כי המרקם שהקורנפלור נותן הוא קצת יותר בעייתי ולא מתאים לכל מתכון).
במתכון הזה ספציפית אני חושבת שיהיה אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תפו”א.
המשך ערב נעים 🙂
יצא טעים מאוד! הכנתי במכשיר מולטי קייק, החלפתי את הגבינה בשמנת חמוצה ומעט קוטג,החלפתי חלק מהקורנפלור בקמח תפוחי אדמה,שמתי שום גבישי במקום כתוש וויתרתי על הגבינה המלוחה
מעולה!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
שבוע טוב.
אני רוצה להכין את הלחמניות לפסח אך ללא גלוטן וללא קמח קטניות. במה ניתן להחליף את קמח התירס?
היי אפרת,
איזה קמחים באים בחשבון?
שום? בטוח?
כן ליטל, זה מוסיף טעם 🙂
תודה על המתכון. נקווה שאצליח.. יצא לי בצק נורא סמיך. לא צריך מלח?
היי,
הבצק אמור לצאת מעט סמיך ודביק אך לא קשה או יבש.
אם שמת גבינה בולגרית אז המליחות שלה אמורה להספיק. אפשר להוסיף מעט מלח בנוסף את רוצים.
בהצלחה 😉
טעים ברמות!!!
מתכון ממש מוצלח וקל להכנה.
תודה
תודה יוסף! שמחה לשמוע 🙂
האם אפשר בתבנית אינגליש קייק?
היי טליה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה אפשרי. אם יש לך אפשרות להכין בתבנית שקעים זה עדיף כי אז יוצאות לחמניות אישיות במקום מאפה אחד שלם.
יום נפלא 🙂
היי
אני רוצה לעשות את המתכון
האם אפשר לוותר על הגבינות או לשים רק גבינה צהובה?
היי מיכל,
הגבינה הלבנה הכרחית, הצהובה מאוד מוסיפה, על הבולגרית ניתן לוותר.
חג שמח 🙂
הלחמניות יצאו מעולות
הכנתי עם קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור
וקישטתי למעלה עם עשבי תיבול
בפעם הבאה אנסה לשלב עשבי תיבול בבצק עצמו.
תודה לך!
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה נירה שחזרת לשתף וסופשבוע נעים
מתכון נפלא הוספתי פטריות טריות חתוכות ויצא ממש טעים. תודה 🙂
שמחה לשמוע!
תודה זהבה שחזרת לעדכן 🙂
היי
חייבים להוסיף קורנפלור?
היי ספיר,
לא ניסיתי להכין רק עם קמח תירס אבל לדעתי זה יהיה פחות מומלץ מבחינת המרקם והטעם שיתקבל בסוף.
היי. האם אפשר להשתמש בשמן זית במקום שמן רגיל?
כן עדי, אפשר רק קחי בחשבון שאם לשמן זית יש טעם חזק אולי ירגישו אותו במאפה.
היי,
יש לך מתכון ללחמניות שאינן חלביות?
תודה.
היי רבקה,
לצערי כרגע אין לי מתכון כזה..
היי בוקר טוב
האם כמות הגבינה מספיקה? או שצריך להוסיף?
תודה
בוקר טוב ליטל, כמות הגבינה המצוינת במתכון מספיקה אך אם את רוצה את יכולה להוסיף יותר גבינה צהובה ובולגרית לפי הטעם. שבוע נפלא:)
תודה רבה שבוע טוב!!