זמן בישול/אפייה: 18-20 דקות
מס’ מנות: 10 לחמניות
סוג: פרווה
500 גרם קמח לחם (או קמח לבן)
כף גדושה (12 ג’) שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כוס ורבע (300 מ”ל) מים חמימים
4 כפות (40 מ”ל) שמן
כפית מלח
מלית בצל:
2 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים, פרוסים לחצאי עיגולים דקים-דקים
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
לפיזור: פרג (לא חובה)
-בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים). מפזרים מעל הבצק מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה.
-בינתיים מכינים את המלית: מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן זית, מוסיפים את פרוסות הבצל ומתבלים במלח ופלפל שחור. מטגנים על על אש בינונית עד להזהבה יפה.
-לאחר שהבצק תפח- מחלקים אותו לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-5 כדורים שווים (סה”כ 10 כדורים). משמנים את הכדורים בשמן זית, יוצרים “בור” במרכז כל עיגול וממלאים אותו בכף ממלית הבצל המטוגן. מפזרים פרג מסביב (לא חובה).
-מחממים תנור ל-200 מעלות (יש לחמם את התנור 10 דקות לפחות) וכשהתנור חם מאוד מכניסים את הלחמניות ואופים במשך 18-20 דקות עד להזהבה.
- חביתה מגולגלת |
- עוגת מייפל |
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- עוגה לבנה |
- ריבועי גבינה קפואים |
- בגט פסטו ומוצרלה
היי
אני חוזרת לעדכן,
הכנתי את הלחמניות בצל בכמות כפולה של קילו והוספתי לטיגון הבצל פפריקה לצבע ולטעם.
הלחמניות יצאו יפיפיות ! טעימות ! פרכיות ואוריריות !
אפילו הקטנה שבגן שבדר”כ די עקשנית לגבי סוג הכריך לקחה אחד וסיימה הכל והצהירה בחגגיות שמחר היא רוצה אחד נוסף.
תוך יומיים סיימנו קילו לחמניות … 🙂
בעז”ה נכין אותן שוב … !!!
תודה לך על מתכונים טעימים וקלים.
איזה כיף, שמחה שיצא טעים!❤️
תודה שחזרת לשתף
הכנתי מזמן ויצא מושלם אז חזרתי שוב 😉
אפשר לגוון בעוד דברים חוץ מבצל? למשל פלפלים, בטטות, רוזמרין? דברים אחרים?
תודה רבה!
כן אפשר:)
כדאי לטגן אותם קצת במחבת לפני שיתרככו
אפרת את אלופה!!! אני מכורה לאתר שלך, הכל קל וכייפי
תודה ענקית!🥰
תודה יקרה❤️
זה יצא טוב אם אני יכין את המתכון מקמח כוסמין לבן?
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שקמח כוסמין תופח פחות טוב אז כדאי לשלב חצי כמות עם קמח רגיל או להוסיף משפר אפיה.
יצא מעולה!!!
תודה רבה ❤️
מהמם❤️
תודה על השיתוף:)
אפשר משהו במקום הסוכר? סילאן? דבש?
עדיף דבש
יצא מצוין תודה!
מהמם❤️
תודה על השיתוף!
נתתי לבצק לתפוח במקרר כל הלילה (גם ככה כבר קר בחוץ), ויצא מושלם! טעים טעים ורך ממש!
(אמנם הלחמניות לא ממש הזהיבו מלמעלה, אבל נראה לי זה גם קשור לתנור, שיש לו רק שני שלבים ושמתי בתחתון…)
תודה!
מהמם❤️
תודה על השיתוף
הי
תודה רבה על מתכונים מושלמים וקלים!
ממליצה הלאה…
אני רוצה להכין כמות גדולה של בצק, 2 וחצי קילו
רציתי לשאול איזה מתכון מומלץ (ומה הכמויות) כדי שאוכל להכין סוגים שונים של מאפים/לחמניות
תודה רבהָׁ!!
היי אפרת,
את יכולה להכין את המתכון הזה:
2 קילו קמח רגיל
4 כפות גדושות שמרים יבשים
כוס סוכר + 2 כפות סוכר
3 ביצים גדולות (או 4 קטנות)
כוס שמן
כ-800 מ”ל מים פושרים-חמימים (כ 3.5 כוסות מים)
4 כפיות מלח
יצא אלוף! בקושי הספקתי לצלם לפני שנחטף 🙂
ראיתי שיצא יותר טעים כשפיזרתי קצת את הבצל מעל הלחמניות ולא הכנסתי רק בתוך ה”בור”.
גם הוספתי קצת שום גרוס לבצק כמו שמישהו הציע בתגובות.
תודה על המתכונים המצוינים!
הנה תמונה של הנגלה השנייה 🙂
נראה מהמם!!❤️
תודה על השיתוף
וואי אלוף
חטפו הכל
שמחה שיצא טעים❤️
למה הלחמניות היו רכות מבפנים אבל הציפוי קצת קשה?
הבצק יצא מעולה ותפח מעולה.
מה יכול להיות?
יכול להיות שזה התקשה בגלל השמן. אם הלחמניות עדיין חמות תכסי אותן ואז החלק העליון יתרכך.
ולפעם הבאה, איך אוכל למנוע את זה מראש?
לא לשים כלל שמן זית מעל?
אפשר לוותר על השמן. כדי שזה יזהיב יפה אפשר למרוח קצת ביצה טרופה.
אגב, אפית את זה בתוכנית רגילה חום עליון ותחתון (לא טורבו) ושמת בתנור במדף השני מלמטה נכון?
נכון.
רבל יכול להיות שזה בגלל שאפיתי את זה בטוסטר אובן?
אם כן, איך לאפות בו בפעם הבאה?
כן, כנראה שזאת הסיבה.
תנסי לאפות להבא ב10 מעלות פחות ואולי אפשר לנסות לכסות את התבנית עם נייר כסף אבל לקראת סוף האפיה.
היי, אשמח לדעת את כמות הקמח בכוסות מידה (ולא גרם) לכמות של 500 גרם ולחצי כמות של 250 גרם בבקשה 🙂
500 גרם יוצא כ-3.5 כוסות + כף (יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל)
250 גרם יוצא 1+3/4 כוסות
אפשר כמויות לחצי מהכמות הרגילה?
250 גרם קמח לחם (או קמח לבן)
חצי כף גדושה (6 גרם) שמרים יבשים
1 כף סוכר
חצי כוס ושמינית (150 מ”ל) מים חמימים
2 כפות (20 מ”ל) שמן
חצי כפית מלח
מלית בצל:
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני, פרוס לחצאי עיגולים דקים-דקים
שישית כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
יצא מושלםםם
תודה רבה!!!
שמחה שיצא טעים:)
תודה נועה
שלום
רציתי להביע את דעתי על הלחמניות
אני לא יודעת מה היה לא בסדר
אבל הטעם היה טפל לגמריי..
במה יכול להיות שהייתה הבעיה?
לא היה שום בעיה בתוקף של המוצרים
והבצק תפח נהדר…
רק הטעם היה טפל לגמריי
היי אסתי,
אולי היה חסר מלח בבצק?
אם שמת מלח אולי השתמשת בכפית קטנה יחסית.
נראה מהמם עוד לא טעמתי…
נראה ממש טוב❤️
וואו אפרת פשוט טעים!!! איזה בצק טוב…
אני מכינה עכשיו את הנגלה השניה:)
תודה!!!
❤️❤️
היי אפרת!
מתכון מושלם! אנחנו לא מפסיקים להכין אותו וכל פעם הוא טעים יותר מהפעם הקודמת😌
תודה!
איזה כיף לשמוע❤️
הי, באיזה שמן את משתמשת לבצק?
שמן זית או קנולה
תודה!
❤️😍
יצא טעים ואוורירי ורך שאין דברים כאלו!
אהבתי, תודה כל המתכון!
מהמם, שמחה שיצא טעים❤️
היי,
הכנתי יצא מטורףףף
האם אפשר להכין עם קמח כוסמין או קמח מלא?
והאם המתכון נשאר אותו דבר עם קמח כוסמין או מלא?
תודה
היי מיה,
נראה מעולה:)
אפשר להכין עם קמח כוסמין או מלא באופן אופן אבל כדאי לשלב חצי כמות עם קמח לבן כדי שהתוצאה תצא מוצלחת יותר (את המים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך).
כמה לשים קמח רגיל וכמה קמח מלא רו כוסמין? בכוסות?
2 כוסות קמח כוסמין/מלא + כוס ושני שליש קמח לבן.
יצא אליפות!!!
שמחה שיצא טעים❤️
אשתי הכינה יצא ממצוין , לדעתי אפשר גם להוסיף בצל בעיסה
תודה אלירן🙂
מומלץ לאפות בטורבו?
תודה על המתכונים.
פחות מומלץ.
יש לאפות בקו עליון ותחתון (בלי ציור של מאוורר).
היי אפרת, אפשר להכין חצי כמות או שזה מעט מידי למיקסר סטנדרטי?
זה גבולי. תלוי בגודל הקערה.
מקסימום אפשר להכין כמות רגילה ולהקפיא חצי בצק לפעם אחרת.
למה דווקא קמח לבן, א”א כוסמין?
אפשר להכין עם עם קמח כוסמין פשוט צריך לקחת בחשבון שהוא תופח פחות טוב בגלל שמכיל פחות גלוטן.
תודה רבה!
הי אפרת, אין על המתכונים שלך!!
מנצלת את המתכון לשאלה ממש מוזרה, אבל מתוך כל הדברים במטבח, מה שעוד לא קלטתי איך מכינים זה בצל מטוגן…
לפעמים הוא נמס ונהיה שקוף, לפעמים נשרף מבחוץ אבל נשאר קשה ולפעמים לפעמים גם נהיה לי מטוגן נורמלי…
ניסיתי לשנות את הסיר/מחבת, כמה שמן לשים ומתי להוסיף את הבצל, אבל זה פשוט לא הולך…
תוכלי להסביר לי איך מכינים בצל רך, שחום מתקתק שנראה טוב??
תודה!! ♥️
היי מירי
יש להשתמש במחבת עם ציפוי נון סטיק/שאינו נדבק ולטגן עם 2-3 כפות שמן על אש בינונית-נמוכה.
אם זה משחים מידי אפשר להנמיך את האש.
הכנתי את הלחמניות, רציתי לשאול כמה שאלות
1- הבצק יצא לי קצת דחוס, מה אפשר לעשות?
2 – אחרי האיפה הלחמניות יצאו קצת קשות.
3 – איך אפשר לעשות שלבצק עצמויהיה טיפה יותר טעם טעים כדי שלא יהיה צריך לטבול בגבינה או משהו
4 – אשמח להמלצה על לחמיות שיוצאות ממש מוצלחות אחרי הקפאה
היי שני,
הבצק עצמו לא יצא רך וגמיש? הוא תפח כמו שצריך? הכפיל את הנפח שלו?
הלחמניות אמורות להיות טעימות (בהנחה והן תופחות יפה) אבל אם את רוצה להוסיף לבצק טעם נראה לי שאפשר להוסיף לו קצת אבקת שום.
רוב הלחמניות טובות בהקפאה אבל חשוב שיהיו תפוחות וטעימות לפני ההקפאה:)
תודה!
הי אפרת, הלחמניות נדירות, הכנתי אתמול בערב והתחסלו— היום אני רוצה להכין שוב,
יצא טעים עסיסי ובכלל לא הרבה עבודה!תודה את אלופה!
איזה כיף לשמוע:)
תודה שוש
יש אפשרות לתחליף כלשהוא לשמרים…?
אין לי
אין תחליף לשמרים, סורי:)
יצא מעולה! תודה רבה!!
הייתי שמה גם קצת בצל בתוך הלחמניה.
תודה לך שחזרת לשתף🙂
שלום לך.אפשר לשים בצל יבש שקונים מחנות תבלינים ?
או צריך בצל טרי מטגנים ?
תודה
יותר טעים עם בצל שמטגנים:)
יותר טעים ממה שקונים במאפיות -מנסיון באמת טעים יותר מהמאפיות!!!
תודה לך אפרת היקרה תמשיכי להביא מתכונים מיוחדים כמו שרק את יודעת!!!!
בהערכה גדולה!
שמחה שיצא טעים!
תודה רות❤️
אני רוצה להכין כמות כפולה
להכפיל את הכמויות או שצריך לשנות חלק מהכמויות?
תודה!
להכפיל את כל הכמויות:)
וואו:) יצא מטורףף
תודה רבה על עוד מתכון מוצלח!!
תודה לך שחזרת לעדכן❤️
קמח קוסמין טוב?
הכנתי יצא פצצה!!!
שמחה שיצא טעים!🙂
איך ניתן להכין ללא מיקסר..אלא מיקסר ידני
עם מיקסר ידני פחות מומלץ
עדיף ללוש עם הידיים (יש ללוש לפחות 10 דקות).
שלום
אשמח לדעת האם זה נשמר טוב במקפיא? או שצריך לאכול את זה טרי
תודה רבה
היי בתיה,
זה הכי טעים וטרי באותו יום.
אפשר גם לאכול יום למחרת רק רצוי לחמם קצת לפני.
מעבר לזה אני ממליצה להקפיא.
נשמע טעיםם
חייבת לנסות
❤️
אפשרי קמח מלא
אפשר אבל מומלץ לשלב חצי כמות עם קמח לבן כדי שלא ייצא במרקם דחוס ו”כבד” מידי.