שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 18-20 דקות

מס’ מנות: 10 לחמניות

סוג: פרווה

רכיבים

500 גרם קמח לחם (או קמח לבן)

כף גדושה (12 ג’) שמרים יבשים

2 כפות סוכר

כוס ורבע (300 מ”ל) מים חמימים

4 כפות (40 מ”ל) שמן

כפית מלח

מלית בצל:

2 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים, פרוסים לחצאי עיגולים דקים-דקים

שליש כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

לפיזור: פרג (לא חובה)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות  (אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים). מפזרים מעל הבצק מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה.

-בינתיים מכינים את המלית: מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן זית, מוסיפים את פרוסות הבצל ומתבלים במלח ופלפל שחור. מטגנים על על אש בינונית עד להזהבה יפה.

-לאחר שהבצק תפח- מחלקים אותו לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-5 כדורים שווים (סה”כ 10 כדורים). משמנים את הכדורים בשמן זית, יוצרים “בור” במרכז כל עיגול וממלאים אותו בכף ממלית הבצל המטוגן. מפזרים פרג מסביב (לא חובה).

-מחממים תנור ל-200 מעלות (יש לחמם את התנור 10 דקות לפחות) וכשהתנור חם מאוד מכניסים את הלחמניות ואופים במשך 18-20 דקות עד להזהבה.

הפעל טיימר (18 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
לביבות שוקולד צ’יפסלביבות שוקולד צ’יפס
מאפינס אורז וירקות מאפינס אורז וירקות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
הודי (18:30 10.10.2024)

אפשר כמויות לחצי מהכמות הרגילה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:01 10.10.2024)

250 גרם קמח לחם (או קמח לבן)
חצי כף גדושה (6 גרם) שמרים יבשים
1 כף סוכר
חצי כוס ושמינית (150 מ”ל) מים חמימים
2 כפות (20 מ”ל) שמן
חצי כפית מלח
מלית בצל:
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני, פרוס לחצאי עיגולים דקים-דקים
שישית כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור

avatar
נועה (08:12 7.10.2024)

יצא מושלםםם
תודה רבה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:25 7.10.2024)

שמחה שיצא טעים:)
תודה נועה

avatar
אסתי (23:37 11.09.2024)

שלום
רציתי להביע את דעתי על הלחמניות
אני לא יודעת מה היה לא בסדר
אבל הטעם היה טפל לגמריי..
במה יכול להיות שהייתה הבעיה?
לא היה שום בעיה בתוקף של המוצרים
והבצק תפח נהדר…
רק הטעם היה טפל לגמריי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:29 12.09.2024)

היי אסתי,
אולי היה חסר מלח בבצק?
אם שמת מלח אולי השתמשת בכפית קטנה יחסית.

avatar
Chavi (03:08 4.09.2024)

נראה מהמם עוד לא טעמתי…

לחמניות בצל
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:07 4.09.2024)

נראה ממש טוב❤️

avatar
Chavi (23:11 5.09.2024)

וואו אפרת פשוט טעים!!! איזה בצק טוב…
אני מכינה עכשיו את הנגלה השניה:)
תודה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:45 6.09.2024)

❤️❤️

avatar
שרי (17:14 22.08.2024)

היי אפרת!
מתכון מושלם! אנחנו לא מפסיקים להכין אותו וכל פעם הוא טעים יותר מהפעם הקודמת😌
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:09 23.08.2024)

איזה כיף לשמוע❤️

avatar
דניאלה (12:20 13.08.2024)

הי, באיזה שמן את משתמשת לבצק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:19 13.08.2024)

שמן זית או קנולה

avatar
דניאלה (10:18 14.08.2024)

תודה!

לחמניות בצל
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:00 14.08.2024)

❤️😍

avatar
אלישבע (04:28 7.08.2024)

יצא טעים ואוורירי ורך שאין דברים כאלו!
אהבתי, תודה כל המתכון!

לחמניות בצל
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:15 7.08.2024)

מהמם, שמחה שיצא טעים❤️

avatar
מיה (00:30 7.08.2024)

היי,
הכנתי יצא מטורףףף
האם אפשר להכין עם קמח כוסמין או קמח מלא?
והאם המתכון נשאר אותו דבר עם קמח כוסמין או מלא?
תודה

לחמניות בצל
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:15 7.08.2024)

היי מיה,
נראה מעולה:)
אפשר להכין עם קמח כוסמין או מלא באופן אופן אבל כדאי לשלב חצי כמות עם קמח לבן כדי שהתוצאה תצא מוצלחת יותר (את המים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך).

avatar
מיה (19:05 7.08.2024)

כמה לשים קמח רגיל וכמה קמח מלא רו כוסמין? בכוסות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:39 8.08.2024)

2 כוסות קמח כוסמין/מלא + כוס ושני שליש קמח לבן.

avatar
chaya (13:02 22.07.2024)

יצא אליפות!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:23 22.07.2024)

שמחה שיצא טעים❤️

avatar
אלירן (07:39 24.06.2024)

אשתי הכינה יצא ממצוין , לדעתי אפשר גם להוסיף בצל בעיסה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:47 24.06.2024)

תודה אלירן🙂

avatar
יוכבד (11:55 23.06.2024)

מומלץ לאפות בטורבו?
תודה על המתכונים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:00 23.06.2024)

פחות מומלץ.
יש לאפות בקו עליון ותחתון (בלי ציור של מאוורר).

avatar
אירית (12:23 21.06.2024)

היי אפרת, אפשר להכין חצי כמות או שזה מעט מידי למיקסר סטנדרטי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:50 21.06.2024)

זה גבולי. תלוי בגודל הקערה.
מקסימום אפשר להכין כמות רגילה ולהקפיא חצי בצק לפעם אחרת.

avatar
ש (09:26 20.06.2024)

למה דווקא קמח לבן, א”א כוסמין?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:41 20.06.2024)

אפשר להכין עם עם קמח כוסמין פשוט צריך לקחת בחשבון שהוא תופח פחות טוב בגלל שמכיל פחות גלוטן.

avatar
ש (12:43 20.06.2024)

תודה רבה!

avatar
מירי (11:54 14.06.2024)

הי אפרת, אין על המתכונים שלך!!
מנצלת את המתכון לשאלה ממש מוזרה, אבל מתוך כל הדברים במטבח, מה שעוד לא קלטתי איך מכינים זה בצל מטוגן…
לפעמים הוא נמס ונהיה שקוף, לפעמים נשרף מבחוץ אבל נשאר קשה ולפעמים לפעמים גם נהיה לי מטוגן נורמלי…
ניסיתי לשנות את הסיר/מחבת, כמה שמן לשים ומתי להוסיף את הבצל, אבל זה פשוט לא הולך…
תוכלי להסביר לי איך מכינים בצל רך, שחום מתקתק שנראה טוב??
תודה!! ♥️

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:03 14.06.2024)

היי מירי
יש להשתמש במחבת עם ציפוי נון סטיק/שאינו נדבק ולטגן עם 2-3 כפות שמן על אש בינונית-נמוכה.
אם זה משחים מידי אפשר להנמיך את האש.

avatar
שני (11:54 2.06.2024)

הכנתי את הלחמניות, רציתי לשאול כמה שאלות
1- הבצק יצא לי קצת דחוס, מה אפשר לעשות?
2 – אחרי האיפה הלחמניות יצאו קצת קשות.
3 – איך אפשר לעשות שלבצק עצמויהיה טיפה יותר טעם טעים כדי שלא יהיה צריך לטבול בגבינה או משהו

4 – אשמח להמלצה על לחמיות שיוצאות ממש מוצלחות אחרי הקפאה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:46 2.06.2024)

היי שני,
הבצק עצמו לא יצא רך וגמיש? הוא תפח כמו שצריך? הכפיל את הנפח שלו?
הלחמניות אמורות להיות טעימות (בהנחה והן תופחות יפה) אבל אם את רוצה להוסיף לבצק טעם נראה לי שאפשר להוסיף לו קצת אבקת שום.
רוב הלחמניות טובות בהקפאה אבל חשוב שיהיו תפוחות וטעימות לפני ההקפאה:)

avatar
שני (17:47 2.06.2024)

תודה!

avatar
שוש (14:39 30.05.2024)

הי אפרת, הלחמניות נדירות, הכנתי אתמול בערב והתחסלו— היום אני רוצה להכין שוב,
יצא טעים עסיסי ובכלל לא הרבה עבודה!תודה את אלופה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:33 30.05.2024)

איזה כיף לשמוע:)
תודה שוש

avatar
שני (17:39 27.05.2024)

יש אפשרות לתחליף כלשהוא לשמרים…?
אין לי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:50 27.05.2024)

אין תחליף לשמרים, סורי:)

avatar
פרי (14:10 27.05.2024)

יצא מעולה! תודה רבה!!
הייתי שמה גם קצת בצל בתוך הלחמניה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:46 27.05.2024)

תודה לך שחזרת לשתף🙂

avatar
Sara (14:21 16.05.2024)

שלום לך.אפשר לשים בצל יבש שקונים מחנות תבלינים ?
או צריך בצל טרי מטגנים ?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:42 16.05.2024)

יותר טעים עם בצל שמטגנים:)

avatar
רות (09:21 15.05.2024)

יותר טעים ממה שקונים במאפיות -מנסיון באמת טעים יותר מהמאפיות!!!
תודה לך אפרת היקרה תמשיכי להביא מתכונים מיוחדים כמו שרק את יודעת!!!!
בהערכה גדולה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:53 15.05.2024)

שמחה שיצא טעים!
תודה רות❤️

avatar
אליזבט (19:54 12.05.2024)

אני רוצה להכין כמות כפולה
להכפיל את הכמויות או שצריך לשנות חלק מהכמויות?
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:41 13.05.2024)

להכפיל את כל הכמויות:)

avatar
שרה (14:23 9.05.2024)

וואו:) יצא מטורףף
תודה רבה על עוד מתכון מוצלח!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:13 9.05.2024)

תודה לך שחזרת לעדכן❤️

avatar
מיכל (18:25 7.05.2024)

קמח קוסמין טוב?

avatar
מיכל (19:04 7.05.2024)

הכנתי יצא פצצה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:34 7.05.2024)

שמחה שיצא טעים!🙂

avatar
Zipi (14:45 7.05.2024)

איך ניתן להכין ללא מיקסר..אלא מיקסר ידני

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:33 7.05.2024)

עם מיקסר ידני פחות מומלץ
עדיף ללוש עם הידיים (יש ללוש לפחות 10 דקות).

avatar
בתיה (16:05 6.05.2024)

שלום
אשמח לדעת האם זה נשמר טוב במקפיא? או שצריך לאכול את זה טרי
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:04 6.05.2024)

היי בתיה,
זה הכי טעים וטרי באותו יום.
אפשר גם לאכול יום למחרת רק רצוי לחמם קצת לפני.
מעבר לזה אני ממליצה להקפיא.

avatar
אליש (12:22 6.05.2024)

נשמע טעיםם
חייבת לנסות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:59 6.05.2024)

❤️

avatar
שירה (23:55 2.05.2024)

אפשרי קמח מלא

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (06:58 3.05.2024)

אפשר אבל מומלץ לשלב חצי כמות עם קמח לבן כדי שלא ייצא במרקם דחוס ו”כבד” מידי.

לקריאת כל התגובות