מצרכים להכנת לחמג'ון
לבצק:
- 1+3/4 (כוס + שלושת רבעי כוס) קמח לבן
- חצי כף שמרים יבשים
- כף סוכר
- חצי כוס מים פושרים
- 2 כפות שמן זית
- חצי כפית מלח
לתערובת הבשר:
- 200 גרם בשר טחון
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- חצי עגבניה קצוצה
- כף פטרוזיליה קצוצה
- כפית רסק עגבניות
תיבול לבשר:
- שליש כפית מלח, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, שליש כפית כמון, מעט פלפל שחור
איך מכינים לחמג'ון?
מתחילים בהכנת הבצק:
- מערבבים בעזרת כף את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים חצי כוס מים פושרים ומערבבים (מתקבלת תערובת מעט יבשה ולא אחידה). מוסיפים שמן זית ומלח ולשים עם הידיים במשך 3-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (אם הבצק יבש יש להוסיף עוד קצת מים, כל פעם להוסיף כף אחת של מים וללוש).
- מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד לפחות 10-15 דקות (ככל שתשאירו את הבצק לנוח יותר זמן כך הוא יתפח יותר באפיה).הכנת תערובת הבשר (בזמן שהבצק נח לו :-) ):
- מחממים מחבת עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והעגבניות, ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב 2 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שמשנה את צבעו. מוסיפים פטרוזיליה, כפית רסק עגבניות ומתבלים במלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור. מסירים מהאש.
הרכבת הלחמנג’ון:
- מחממים תנור מראש ל190 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם!)
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בקוטר כ 20 ס”מ ובעובי כחצי ס”מ. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את הבצקים על הנייר. משמנים כל עיגול בכף שמן זית (מורחים באופן אחיד על החלק העליון) ומניחים מחצית מתערובת הבשר על כל עיגול (את הבשר מניחים במרכז העיגול ומשאירים שוליים בצדדים של כ2 ס”מ).
- מכניסים לתנור ואופים במשך 20-22 דקות.הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל

גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
פיצת בשר פיצה בשר לחמנג'ון עם בשר
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
263 תגובות
כניסה
263 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות







