שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 כוסות קמח מלא

¾ כוס קמח לבן

רבע כוס שיבולת שועל דקה/קוואקר

כף שמרים יבשים (10 גרם)

כפית סוכר

חצי כוס אגוזים קצוצים גס (לא חובה)

שליש כוס צימוקים (לא חובה)

כוס וחצי מים חמימים

כפית מלח

לפיזור מעל (לפי בחירה): שומשום, שיבולת שועל דקה/עבה, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה וכו’

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל50 מעלות.

-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את הקמח המלא, הלבן והקוואקר. מכניסים את הקערה למיקרוגל לחימום של 25-30 שניות (פעולת החימום של הקמח מזרזת את התפיחה).

-מוסיפים לקמח שמרים יבשים וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים אגוזים, צימוקים, מוזגים מים חמימים ומערבבים עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים את המלח ומערבבים כ-2 דקות נוספות.

-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את התערובת עם כף. מרטיבים ידיים ומיישרים קצת את החלק העליון. מפזרים מעל שומשום, גרעינים וכו’.

-מכבים את התנור (שחיממנו קודם לכן ל50 מעלות) ומכניסים את התבנית לתנור. משאירים את דלת התנור חצי פתוחה ומתפיחים במשך כ-30 דקות (השמרים צריכים סביבה חמה כדי לתפוח יותר מהר).

-כעבור כ-30 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים על השיש. בינתיים מחממים את התנור ל190 מעלות. לאחר שהתנור חם מאוד (אחרי כ-5 דקות של חימום) מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים את הלחם מהתנור, מחלצים אותו בזהירות מהתבנית ומניחים אותו לקירור בחוץ על רשת התנור (כדי שלא יצטברו אדים בחלק התחתון וירככו אותו. אנחנו רוצים אותו פריך במעטפת החיצונית).

-רק לאחר שהלחם התקרר לגמרי לטמפ’ החדר ניתן לפרוס אותו. אני יודעת שקשה להתאפק אבל משתלם 🙂

*ניתן לפרוס את הלחם לפרוסות ולהקפיא בתוך שקית אטומה.

הערה: במקרה הזה עדיף להשתמש בשמרים יבשים אבל אם ממירים לשמרים טריים יש לשים 20 גרם.

לחם מקמח מלא לחם מקמח מלא

לחם מחיטה מלאה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת קינמון בחושה
עוף בחרדל ודבש בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שלומי (12:34 5.08.2021)

הכנו מכוסמין 80 אחוז + כוס אחת מים. סגרנו את התנור במהלך ההתפחה (תנור מעט קטן) – יצא מדהיםםםםם!!!!!
השאלה: יש לנו תבנית ללחם, רצינו שהעיסה תיהיה מעט יותר בכמות, ע”מ שכל התבנית תתמלא לגובה. כעת הככר היה 3\4 מסך התבנית.
כמה להוסיף?

מתכונים ב-10 דקות (13:16 5.08.2021)

היי שלומי,
שמחה ממש שאהבתם את המתכון!
כמויות לגובה מלא בתבנית:
2/3 2 כוסות קמח מלא
כוס קמח לבן
שליש כוס שיבולת שועל דקה/קוואקר
כף ושליש שמרים יבשים (10 גרם)
כפית ושליש סוכר
2/3 כוס אגוזים קצוצים גס (לא חובה)
חצי כוס צימוקים (לא חובה)
2 כוסות מים חמימים
כפית ושליש מלח.
*כדאי להניח מתחת לתבנית נייר אפיה, היות והכמות גדולה יחסית ועלולה להוביל לגלישת מעט בצק מהתבנית.

שלומי (14:11 5.08.2021)

תודה רבה!!!

מרס (14:33 29.07.2021)

היי
1. אפשר לשים 2 כוסות קמח שיפון מלא?
ו -¾ כוס קמח מלא במקום הלבן?
או לצמצם את הקמח הלבן עוד קצת?
(בריאותית אני נמנע מקמח וסוכר לבן)

אם כן, כמה זמן תפיחה יספיק?

2. אפשר לוותר על שיבולת שועל דקה/קוואקר?

3. אפשר חצי* כפית סוכר חום?

4. אפשרי לקלוע לצמה כדי שיהיה כמו חלה? זה יאפה טוב בתנור?

תודה אפרת

מתכונים ב-10 דקות (14:56 29.07.2021)

היי,
1. אפשר לשים 2 כוסות קמח שיפון או לשים סה”כ 3/4 2 כוסות קמח מלא אבל המרקם והטעם ישתנו מעט. זמן ההתפחה עשוי להתקצר ל-20 דקות.
2. אפשר לוותר.
3. פחות כדאי אבל מניחה שגם זה אפשרי.
4. אפשר אבל יהיה קשה יחסית לעבוד עם הבצק ולקלוע לחלה.
בהצלחה!

אלי (10:06 25.07.2021)

1.אם יוצא בצק נוח לעבודה – האם כדאי ללוש ולרדד?
2.וכן האם שווה להוסיף זרעי פשתן בתוך העיסה?

מתכונים ב-10 דקות (10:46 25.07.2021)

היי אלי,
1. אם אחרי 2 דקות לישה הבצק נוח לעבודה- אין צורך ללוש עוד.
2. אפשר להוסיף כף- שתיים זרעי פשתן אם אוהבים(: אפשר גם לפזר מעל הלחם לפני האפייה (ולא בתערובת עצמה).

שלומי (17:12 23.06.2021)

הבצק עכשיו בתפיחה.
שווה להתפיח יותר מחצי שעה?
פשוט הבצק בקושי נעשה גבוה בתוך התבנית
וגם קופץ חזרה כשמניחים עליו אצבע (שזה סימן שעדיין לא הסתיימה ההתפחה)
מצורפת תמונה.

מתכונים ב-10 דקות (18:27 23.06.2021)

אפשר להתפיח עוד קצת אבל לא יותר מ45 דקות- גג שעה. התפיחה נעשית גם במהלך האפייה.

שלומי (00:10 24.06.2021)

הכנתי לפי 140 גרם קמח לכל כוס. אח”כ ראיתי במתכון אחר באתר שבכוסמין היחס 125 גרם לכוס.
הלחם יצא מדהים בטעמו, אבל דחוס ובצקי בפנים.
השאלות:
1) כמה גרם קמח כוסמין זה כוס – במתכון הנוכחי ?
2) אם הבצק נעשה נעים ונוח לעבודה – האם צריך לגרום לו להיות דביק?
תודה על המענה וסליחה על ריבוי השאלות…

מתכונים ב-10 דקות (00:34 24.06.2021)

היי,
שמחה מאד שיצא מוצלח🙂
1. 125 גרם, אבל עדיף להשתמש בכוס מדידה כי זה יכול להשתנות בין הקמחים השונים.
2. לא חושבת שצריך להפוך אותו לדביק, אבל בפעם הבאה- אפשר לשים קצת פחות מים.
בהצלחה!

שלומי (14:49 23.06.2021)

האם שווה להוסיף עוד סוכר בשביל הטעם?
פשוט ראיתי במתכון החדש ‘לחם כוסמין’ שיש כף סוכר מלאה.
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:20 23.06.2021)

אפשר, זה תלוי אם רוצים טעם טיפה יותר מתוק.

טליה (14:44 18.02.2021)

שלום, עשיתי בדיוק כמו במתכון, אבל בהתפחה הבצק גלש מהתבנית ופשוט נפל לרצפת התנור. רוב הבצק, חוץ ממה שנפל מהתבנית, נראה טוב מאוד (עדיין לא אפיתי). יכול להיות שהתנור היה קצת יותר חם ממה שצריך, אבל לא נראה לי שבאופן משמעותי. את יודעת למה זה קרה? תודה רבה בכל מקרה על המתכון, הכנתי בעבר – והיה ממש טעים.

טליה (14:49 18.02.2021)

אגב, התפחתי בדיוק חצי שעה

מתכונים ב-10 דקות (15:22 18.02.2021)

היי טליה,
נראה שהתנור היה קצת יותר מדי חם מהדרוש לבצק ולכן גלש:) עוד משהו שיכול להיות זה שאפית בתבנית קצת יותר קטנה.
בהצלחה😊

נחמן (11:19 1.02.2021)

שלום, הבצק יצא לי פחות דביק ממה שתואר בתגובות (היה אפשר להתעסק איתו בידים), והלחם יצא קצת נמוך, למרות שהתפחתי יותר מחצי שעה במקום חמים. יש קשר בין 2 הדברים?
חוץ מזה יצא ממש מצוין, תודה!

נחמן (11:56 1.02.2021)

בעצם, זה לא יצא נמוך ממש (למרות שהיה אפשר להתפיח עוד), זה רק היה נראה לי קטן כי התבנית עצמה קטנה. אם יש לי תבנית גדולה יותר, אפשר פשוט להכפיל כמויות (בהתאם לגודל התבנית)?

מתכונים ב-10 דקות (12:27 1.02.2021)

כמובן אפשר.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:01 1.02.2021)

שמת כוס וחצי מים על 2+3/4 כוסות קמח?

אפרת (08:17 26.01.2021)

שלום אפרת היקרה

תודה רבה על המתכונים המוצלחים שלך
שיוצא תמיד מעולה ובקלי קלות 🙂

הכנתי את הלחם הזה אתמול והיום לא היה ספק שאכין אתו שוב
פשוט יצא מעולה (הכנתי מקמח כוסמין מלא)

רק שמלמעלה הוא יצא ממש קשה
ככה זה אמור להיות?
עשיתי הכל לפי ההוראות חוץ מהקמחים- שאני שמתי כוסמין מלא
יש לך רעיון איך אני יכולה לעשות אותו רך גם מלמעלה הפעם?

תודה רבה!
ויום שמח

מתכונים ב-10 דקות (08:48 26.01.2021)

בוקר טוב יקירה,
שמחה לשמוע שאת נהנת מהאתר😁
הלחם אמור לצאת פריך במעטפת החיצונית שלו, אך לא קשה מדי.
האם הוצאת אותו מהתנור בזמן ונחת לו להתקרר בחוץ? זה דבר שיכול להשפיע על התוצאה הסופית.

אפרת דוידיאן (08:29 10.02.2021)

בוקר טוב !
באמת ניסיתי לאפות אותו פחות זמן ובחום 180 מעלות
והוא יוצא מעולה- פריך מבחוץ ורך מבפנים 🙂
מאז שגיליתי את המתכון הזה אנחנו לא קונים לחם פרוס!
את מהממת!! תכווני שאת עושה מצוות חסד עם כל כך הרבה אנשים במתכונים שלך 🙂
תודה רבה
ויום שמח
אפרת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:17 10.02.2021)

שמחה שיצא מוצלח הפעם 🙂
תודה רבה יקרה ❤️

מרים (19:24 19.01.2021)

תודה רבה, אני מכינה את הלחם הזה כל שבוע בגרסאות השונות, יוצא מאוד מוצלח! והפעם יש לי שאלה: האם אפשר להתפיח יותר זמן? נגיד 3 שעות ? אני רוצה להכין את הבצק בבוקר, אחר כך אני מעבירה שיעור של 3 שעות (מהבית, בזום), אז אני רוצה להכניס אותו לתנור אחרי שאסיים את השיעור. כנראה אוכל לערבב פעם אחת בהפסקה אם צריך . במקרה שזה בסדר להתפיח יותר זמן, אולי צריך לשים פחות שמרים? האם צריך לערבב (להוציא אוויר) באמצע? אולי שינויים אחרים? תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (07:25 20.01.2021)

היי מרים בוקר טוב😘
כמובן שניתן להתפיח יותר זמן והלחם יצא גבוה יותר ,אין צרך להוסיף עוד חומרים.

תמר (19:29 2.11.2020)

היי אפרת,
הכנתי עכשיו את הבצק, שמתי רק כוס אחת של מים והבצק מאד דביק,
האם זה בסדר ככה?

מתכונים ב-10 דקות (20:33 2.11.2020)

היי תמר,
הבצק אמור לצאת דביק באופן כזה שלא ניתן ללוש אותו בידיים,
אז זה בסדר גמור 🙂

———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il

עדי (14:28 26.09.2020)

היי אפרת, האם אפשר לוותר לגמרי על הסוכר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:00 26.09.2020)

כן.

מרים (22:21 30.07.2020)

שלום! הכנתי את הלחם הרבה פעמים, תמיד יוצא נהדר! היום עשיתי בצורה של מאפינס – בעקבות תשובתך לאחת השאלות. אפיתי 25 דקות. כמו שכתבת, יצא טיפה יבש, ואין לי בעיה עם זה. הבעיה שמאפיס נדבקו למנג’טים – שמתי את הבצק למנג’טים מנייר דק, ואת מנג’טים לתבנית שקעים ממתכת. לא שמנתי מנג’טים (באופן כללי, רציתי שמאפניס יהיו ללא תוספת שמן). האם ניתן להכין בצורת מאפינס ללא תוספת שמן , אבל כך שזה לא יידבק?
תודה רבה! האתר שלך פשוט נפלא!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:31 31.07.2020)

היי מרים,
כשמשתמשים במנג’טים מנייר דק הם תמיד נדבקים למאפה אבל אמור להיות קל לקלף אותם מהמאפה. היה לך קושי בקילוף?

מיכל (21:23 30.07.2020)

הי אפרת,
איך אפשר למנוע מצב בו הלחם נבקע? (קורה לי גם עם לחמים אחרים)
תודה, מיכל

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:29 31.07.2020)

היי מיכל,
את אופה בחום עליון וחום תחתון?
אפשר לנסות לאפות ב10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.

... (12:36 29.07.2020)

אהלן אפרת, תודה רבה על כל המתכונים, פשוט טעים ברמות! אם אני רוצה לעשות קילו קמח של 80% אפשר מתכון? תודה תודה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:20 29.07.2020)

כמויות לקילו:
כ-7 כוסות קמח 80% (קילו)
חצי כוס קוואקר
2.5 כפות שמרים יבשים
כף מלאה סוכר
כוס ושליש אגוזים קצוצים גס – אפשר לוותר אם לא אוהבים
3/4 כוס צימוקים – אפשר לוותר אם לא אוהבים
4 כוסות מים חמימים
2.5 כפיות מלח
לפיזור מעל (לפי בחירה): שומשום, שיבולת שועל דקה/עבה, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה וכו’

פולינה (00:58 28.07.2020)

מתכון מושלם.
יצא לחם טעים שלא התייבש יום למחרת.
אוורירי, בדיוק בכמות הנכונה.
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:14 28.07.2020)

תודה פולינה 🙂

תמר (10:22 21.07.2020)

קודם כל המתכונים שלך באמת הכי קלים ומוצלחים 🙂 תודה רבה!
ושאלה לגבי הבצק: אם שמתי רק כוס מים והוא יצא רך ונעים אבל לא דביק זה בסדר? או שחייב לשים כוס וחצי מים כמו שרשום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:20 21.07.2020)

זה גם בסדר. אני מניחה שהמרקם הסופי של הלחם ייצא קצת שונה.

מיכל (22:10 20.05.2020)

הי אפרת, הכנתי את הלחם בטוסטר אובן (מכוסמין ושיפון) והוא נהייה מאוד קשה למעלה אבל רק מאוד מבפנים..מה לעשןת? המשכתי לאפות אותו עוד 10 דקות, על חום של 150 אבל זה לא עזר..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:51 21.05.2020)

במקרה כזה כדאי לכסות בנייר כסף ולהמשיך לאפות.

גילי (20:55 18.05.2020)

הלחם הזה מעולה! כבר הכנתי כמה פעמים וכל פעם טעים מחדש;) אם אני רוצה שיהיה תפוח/גבוה יותר- לשים קצת יותר שמרים או לתת לו זמן התפחה ארוך יותר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:02 18.05.2020)

היי גילי,
אני חושבת שכדאי לתת לו זמן התפחה ארוך יותר.

חן (11:56 21.04.2020)

אפרת היקרההההה:) תודה על מתכונים מדהימים !
עשיתי את הלחם מקילו קמח כוסמין לבן עם אותן כמויות שהצעת כאן למישהי בתגובות למטה…

1. הבצק יצא לי דביק מידיי עד שלא יכולתי לשים אותו בתבניות כי הוא נדבק לי לידיים.. אז שימנתי קצת את הידיים עם שמן והכנסתי לתבנית.. האם זה בסדר ששימנתי או שזה משפיע על תהליך ההתפחה/אפייה וכו?
ואם לא הייתי משמנת.. האם ככה אמור לצאת הבצק? כזה דביק עד כדי כך שהיא אפשר לעבוד איתו?(הוספתי קמח אפילו עוד כוס ועדיין הוא היה ממש דביק..)
2. כשהכנסתי את הלחמים לתנור הם היו מוכנים לאחר 25 דק ושמתי בדיוק במעלות שאמרת ועל מצב קו תחתון, קו עליון.. כלומר הם היו זהובים/חומים מלמעלה וקשים. הוצאתי אותם והנחתי על רשת אבל אני מפחדת שמבפנים הם לא מספיק נאפו והם עדיין קצת בצקיים.. מה את מציעה לעשות??
שוב תודה על הכל!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:39 21.04.2020)

היי חן,
1. הבצק אמור לצאת דביק באופן כזה שלא ניתן ללוש אותו בידיים. לא היה צריך להוסיף קמח. מספיק היה להעביר אותו לתבנית עם כף. בכל מקרה אין בעיה ששימנת את הידיים.
2. 25 דקות נשמע לי מעט. יכול להיות שמבפנים זה עדיין לא מוכן. ניסית לפרוס את הלחם ולבדוק? אפית בתבניות אינגליש קייק?

חן (19:48 21.04.2020)

כן עשיתי בתבניות אינגליש…
זה היה נראה טיפטיפה בצקי כשהוצאתי מהתבניות אבל כשזה הצטנן זה דווקא היה ממש טוב:) אוורירי.. כנראה בגלל שהוספתי גם עוד קמח…

תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:16 21.04.2020)

כן, כנראה שזאת הסיבה.
העיקר שיצא בסדר בסופו של דבר 🙂

ליאת (14:14 17.04.2020)

לחם מדהים. שמתי כוס קמח כוסמין, כוס קמח שיפון ו3/4 קמח לבן. תודה אלופה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:44 17.04.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה ליאת

מיכל (12:26 21.03.2020)

הי אפרת,
מה אפשר לעשות במקום פעולת החימום במיקרוגל? אני לא משתמשת במיקרוגל.. תודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:38 21.03.2020)

אפשר לשים את הקמח בתנור חם במשך כ-5 דקות, עד שהוא מתחמם (הוא לא צריך להיות חם יותר מידי).

מיכל (09:47 7.03.2020)

מתכון מעולה. אני מכינה אותו מידי שבוע בעירוב קמחים שונים (כוסמין, מלא, שיפון). אני מחפשת מתכון ללחמניות/מאפים מקמח טף. יש לך מתכונים כאלה? או רעיון איך לשלב אותו? תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:24 7.03.2020)

היי מיכל,
אין לי מתכונים עם קמח טף אבל אני מקווה לנסות בהמשך ולפרסם.

הודיה דהרי (11:24 14.02.2020)

היי, יש לך אולי מתכון ללחם כוסמין?

הודיה דהרי (11:50 14.02.2020)

יש לי עוד כמה שאלות 🙂
1. אפשר להוסיף זרעי צ\’יה? אם כן באיזה שלב?
2. אני רוצה כל יום לאכול מהלחם, אם אני אשמור כל 2 חתיכות בשקית במקפיא ואוציא כל יום שקית זה יהיה בסדר?
3. חייב לחמם בטוסטר לפני או שאפשר פשוט להפשיר אותו?
3. כמה זמן הוא נשמר במקפיא?
תודה רבה 💜

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:10 14.02.2020)

1. כדאי לטחון את זרעי הצ’יה ולהוסיף לתערובת יחד עם האגוזים והצימוקים.
2. כן
3. יותר טעים לחמם לפני שאוכלים.
4. עד חודש, עטוף היטב.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:06 14.02.2020)

לא אין לי. אשתדל להכין ולפרסם בהמשך.

יעל (16:25 21.11.2019)

היי, יש לי רק תבנית פיירקס קטנה. בערך 17 סמ’ אורך, 10 סמ’ רוחב, 4 סמ’ עומק. מתאים לכמויות במתכון? או שצריך להכפיל כמויות? תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:41 21.11.2019)

לפי המידות שרשמת יש להכין מחצית מכל הכמויות.

מיכל (19:50 7.11.2019)

הי אפרת, נגמרה לי השיבולת שועל הדקה. מה לשים במקום? קמח או קוואקר עבה? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 7.11.2019)

אפשר פשוט לוותר.

שרה (09:17 6.11.2019)

יצא מוושלם! גם במראה וגם בטעם!
עם זאת, המרקם הפנימי קצת רטוב וצמיגי, מה הסיבה לכך? ניסיתי להוסיף זמן אפייה וזה לא עזר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:33 6.11.2019)

היי שרה,
הלחם כנראה לא נאפה כמו שצריך מבפנים.
אפית בחום עליון וחום תחתון?
אם הלחם קצת רטוב אפשר לחמם תנור ל160 מעלות, לחתוך את הלחם לפרוסות ולשים על רשת התנור, עד שהלחם יתייבש מעט.

דבי (16:11 17.09.2019)

מה גורמת אפייה בחום של 230 מעלות?

שוב תודה!

דבי (16:08 17.09.2019)

שלום לך!

בלחם הזה מתאים להוסיף פשתן ושומשום טחון?

כמה?

אפשר להוריד מכמות השמרים? (אני מתכוונת להשתמש בטריים).

מה גורם לכך שב”לחם פראי” שהתפחתו ארוכה אפשר להמעיט בשמרים?

הרבה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:34 17.09.2019)

היי דבי,
ככל שההתפחה ארוכה יותר מספיק להשתמש בכמות מינימלית של שמרים. במקרה הזה ההתפחה קצרה לכן יש קצת יותר שמרים מהרגיל.
אם את משתמשת בשמרים טריים שימי 20 גרם.
לגבי הוספת פשתן ושומשום טחון, לא יודעת, לא ניסיתי (אולי בתור התחלה הייתי מנסה רבע כוס מכל אחד).
אפיה בחום של 230 מעלות נותנת מכת חום למאפה. החום הגבוה יוצר אידוי שהוא טוב לפעולת השמרים ובכך משפר את מרקם הלחם. בכל מקרה, לדעתי כדאי לאחר 10 דקות להנמיך את הטמפ’ כדי שהחלק החיצוני של הלחם לא יתקשה/ישרף מהר.

דבי (14:38 11.09.2019)

התכוונתי יותר לתוספות שמהוות תחליף לחלק מהקמח.
למשל ב”לחם פרא” הוספתי פשתן ושומשום טחונים.
שאלתי, מה יותר ישביע ולא יוסיף קלוריות יותר מקמח?
כמה אפשר לשים?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:14 12.09.2019)

אין לי רעיון לתחליף קמח שיהיה פחות קלורי מקמח. יש שמשלבים קמח שקדים אבל הוא עשיר מאוד בקלוריות.
גם קמח שיבולת שועל יכול להוות תחליף לחלק מהקמח אבל יש בו יותר קלוריות מקמח רגיל או מלא.
*דרך אגב זה נכון גם לפשתן או שומשום טחון (יש בהם יותר קלוריות מקמח).

דבי (20:59 10.09.2019)

ערב טוב!

הכנתי “לחם פראי” שיש בו פשתן ושומשום טחונים,

אשמח לדעת אלו תוספות משביעות במיוחד, מתאים להוסיף ללחם כל שהוא,

(דגש על משביעות במיוחד).

כמה אחוזים הם יכולים להוות ביחס לקמח?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:05 10.09.2019)

היי דבי,
תוספות שבדר”כ אפשר להוסיף ללחם הן שיבולת שועל, אגוזים, גרעינים, זיתים, עגבניות מיובשות.
לזו הכוונה?

הדס וידר (11:28 30.08.2019)

שלום ! רוצה להכין כמות יותר גדולה. רק של קמח כוסמין .קילו קמח כוסמין.
הילדים שלי לא אוהבים להרגיש חתיכות בפנים.
יש לי קוואקר גס בלבד ( לא דק)
אפשר להכין בלעדיו?
תוכלי בבקשה לכתוב לי את הכמויות עבור קילו קמח כוסמין?
המון תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:48 30.08.2019)

כמויות לקילו בלי שיבולת שועל:
כ-7 כוסות קמח כוסמין (קילו)
2.5 שמרים יבשים (25 גרם)
כף מלאה סוכר
כוס ושליש אגוזים קצוצים גס – אפשר לוותר אם לא אוהבים
3/4 כוס צימוקים – אפשר לוותר אם לא אוהבים
4 כוסות מים חמימים
2.5 כפיות מלח
לפיזור מעל (לפי בחירה): שומשום, שיבולת שועל דקה/עבה, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה וכו’

שרונה (19:45 15.08.2019)

הי, מצטרפת לתודות על אתר מעולה ונגיש.
האם ניתן להתפיח במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 15.08.2019)

היי שרונה,
ההתפחה במקרר היא איטית. אפשר להתפיח כל הלילה במקרר (לעטוף את הקערה בניילון נצמד).

מיכל (12:39 11.07.2019)

הכנתי עד עכשיו בגרסה מתוקה עם צימוקים ותמרים , וקיבלתי הרבה מחמאות, תודה!
היום הכנתי לתינוקת שלי בגרסה ללא אגוזים, בטוסטר אובן, ורציתי לדעת איך אוכל לוודא שהלחם מוכן? אמור להישאר אווררי ורך מבפנים? תודה, מיכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:05 11.07.2019)

הלחם אמור לצאת אוורירי ורך מבפנים אך אפוי (לא רטוב או בצקי מידי).

מיכל (08:52 14.07.2019)

תודה רבה, יצא מאוד טעים. יחד עם זאת, כאשר ניסיתי לחתוך אותו, הוא התפורר (למרות שחיכיתי לאחר האפייה). יש לך רעיון מה לעשות להבא כדי שייצאו פרוסות שלמות? (הכנתי בטוסטר אובן, רק מקמח כוסמין, ללא אגוזים וצימוקים). תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 14.07.2019)

שבוע טוב מיכל,
באיזה כוס השתמשת?
רק החלק העליון התפורר או גם הלחם עצמו? המרקם בפנים יצא רך?

מיכל (08:32 15.07.2019)

השתמשתי בכוס מדידה שאת משתמשת בה. המרקם יצא מבפנים רך והחלק העליון קשיח. אגב, במקום סוכר השתמשתי במולסה במקום סוכר, אולי זה קשור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:04 15.07.2019)

לא בטוחה כמה זה קשור למולסה. פעם שעברה שהכנת את הלחם הוא גם התפורר?

מיכל (07:57 14.05.2019)

ושאלה נוספת ברשותך- אם אוכלים יום/יומיים אחרי ההכנה, עדיף לשמור במקפיא או במקרר? תודה! מיכל

מיכל (07:14 14.05.2019)

הי אפרת, האם אפשר להתפיח בחוץ, עם או בלי מגבת? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:44 14.05.2019)

אפשר. אם זה בחוץ כדאי להתפיח ליותר זמן (שעה-שעה וחצי).
עדיף להתפיח עם מגבת אבל רצוי שהמגבת לא תיגע בתערובת כי היא מעט דביקה.
יום למחרת הלחם מתחיל מעט להתייבש לכן עדיף להקפיא אותו באותו היום.

דבי (13:10 8.04.2019)

לא מתאים סתם כדורי בצק?

דחוס בגלל התבניות?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:50 8.04.2019)

הבצק דביק מידי כדי ליצור ממנו כדורים.
דחוס במרקם בגלל שילוב של התפחה קצרה + קמח מלא.

דבי (11:34 8.04.2019)

הי,

אפשר בצורת לחמניות?

אלו שינויים דרושים?

אפשר לשים שוקולד צ’יפס? מתי וכיצד?

לא דחוף, לא נראה לי מעשי לפני פסח אך אני רוצה להיות מוכנה.

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:46 8.04.2019)

אפשר לשים בתבניות מאפינס משומנות אבל קחי בחשבון שהן ייצאו קצת דחוסות.
אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס בזמן שמוסיפים אגוזים וצימוקים.

יוני קרני (09:37 11.02.2019)

איך אומרים בכלל לא חבל על הזמן. תמיד מעולה . מנסה כעת מתכוני לחם עם קמחים אחרים. אדווח ץ

הדס (09:37 6.02.2019)

עשיתי את הלחם ויצא מעולה!!!
אם אני רוצה לעשות את הלחם לחם שום איך עושים זאת?
ואם אני רוצה לעשות אותו לחם זיתים מבלי שיקבל רטיבות מהזיתים, איך עושים?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:16 6.02.2019)

היי הדס,
תכיני תערובת שום: שליש כוס שמן זית + 2 כפיות שום כתוש + רבע כפית מלח.
לפני האפיה תשפכי שני שליש מהתערובת על הבלילה בצורה אחידה.
לאחר האפיה תברישי את החלק העליון בשליש מכמות התערובת שנותרה.
*במקרה כזה אפשר לוותר על צימוקים והאגוזים.
לגבי הזיתים, יש לקצוץ אותם ולנגב היטב.

הדס (13:57 6.02.2019)

תודה רבה!
צריך לערבב את ההתערובת שום עם הבלילה או לשפוך מלמעלה אחרי שכבר בתבנית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:07 6.02.2019)

לשפוך מלמעלה אחרי שהבלילה כבר בתבנית (לא מערבבים בתוך הבלילה).

שלי (21:20 25.11.2018)

היי אפרת, אם אני רוצה לעשות לחם עגבניות או לחם בצל, איך אני מכינה את העגבניות או את הבצל בשביל הלחם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 25.11.2018)

היי,
יש לקנות עגבניות מיובשות ולקצוץ אותן או לטגן בצל קצוץ עד להזהבה ולהוסיף לתערובת.

איילת (14:14 21.11.2018)

היי.. משום מה לא תפח לי .. ממש מבאס

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:34 21.11.2018)

הלחם לא אמור לתפוח הרבה באפיה. הוא לא אמור לצאת אוורירי.

חן (15:47 11.11.2018)

היי אפרת היקרה, אם אין לי רשת.. איפה כדאי להניח את הלחם? תודהה רבהה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:17 11.11.2018)

תעבירי לתבנית גדולה עם נייר אפיה.

ellan (14:41 13.10.2018)

הי אפרת,
הכנתי ויצא לי ממש טוב, מרקום מעולה, אבל יצא עם ריח ממש חזק של שמרים 🙁
השתמשתי בשמרים טריים (משקית) ולא ביבשים.
יכול להיות שזה בגלל זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 13.10.2018)

היי, מה כמות השמרים ששמת? אלה שמרים טריים בגרגירים?

ellan (09:32 14.10.2018)

25 גרם, כמו שראיתי שכתבת באיזה תגובה למישהי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 14.10.2018)

אוקי. אז אני מניחה שזה בגלל שהשמרים היו טריים. אולי פעם הבאה כדאי לשים כמות קטנה יותר אם משתמשים בשמרים טריים (כ-20 גרם). אוסיף הערה במתכון.
שבוע מקסים 🙂

מירי (02:38 5.10.2018)

היי אפרת,

ניתן להכין את הלחם רק מקמח לבן? אין לי כרגע קמח אחר.
חוץ מזה, יש לי שמרים שאני לא יודעת אם הם פעילים עדיין, איך יודעים? הם בשקית במקפיא.

תודה! =]

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 5.10.2018)

אני מניחה שאפשר להכין גם עם קמח לבן בלבד.
אלה שמרים טריים או יבשים?

מירי (23:30 5.10.2018)

היי אפרת, הם שמרים יבשים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:04 6.10.2018)

יש לערבב כף שמרים עם כפית סוכר ורבע כוס מים ולבדוק אם תוך 10-15 דקות נוצרת תסיסה (קצף עדין). אם כן השמרים טובים.
להבא אין צורך להקפיא שמרים יבשים. הם נשמרים מחוץ למקרר (בדר”כ תאריך התפוגה שלהם ארוך).

תמי מ (09:36 13.07.2018)

בוקר טוב אפרת! השתכנעתי ולא זרקתי את המצרכים, במתכון כתוב קווקר וקמח לבן ברשותך אפשר שתכתבי לי איך לאפות בלי (יש לי קווקר אך לדעתי צריכה לטחון) אם חובה לגבי אגוזים וצימוקים אין לי ואם חובה כף סוכר ואם כן אם אפשר להמיר בכף מייפל
סליחה על הנדנוד והמון תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:46 13.07.2018)

היי תמי,
תכיני כמו במתכון רק שבמקום קמח לבן וקמח מלא שימי סה”כ 2+3/4 כוסות קמח כוסמין מלא. מים שימי כוס ושליש.
הקוואקר לא צריך להיות טחון. שימי אותו כמו שהוא.
במקום סוכר שימי מייפל באותה כמות ותוותרי על האגוזים והצימוקים.
בהצלחה 🙂

שפרה (22:52 10.07.2018)

שלום אפרת …. רציתי לשאול במתכון אין שמן?
דבר שני: אם אני רוצה להשתמש רק עם קמח כוסמין מלא הכמויות משתנות?
תודה רבה. תבורכי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 11.07.2018)

נכון אין שמן במתכון.
הכמויות אינן משתנות. שימי 2+3/4 כוס קמח כוסמין מלא. לדעתי כדאי יהיה להפחית את כמות המים לכוס ושליש.
יום מקסים 🌷

שרי (20:07 6.07.2018)

היי, האם ניתן פשוט לעשות צורה ארוכה ולהניח בתבנית של התנור עם נייר אפייה? במקום לשים בתבנית אפיית לחם. תודה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 7.07.2018)

היי שרי,
התערובת לא מספיק יציבה כדי לעשות צורה ארוכה ולשים בתבנית התנור.

חגית מקיאס (08:16 1.07.2018)

אני מכינה את הלחם כבר שנה..מתכון מנצח מתים עליו.מוסיפה כל פעם דברים אחרים..כורכום,כמון,זירעי פישטן,זיתים,שום. המנצח זה בזיליקום תחון טרי.
מומלץ מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 1.07.2018)

תודה חגית 🌷
שבוע נפלא!

שרה (12:13 14.05.2018)

והנה הוא….. קבלו – לחם מקמח שיפון מלא. כמות וחצי. היה צורך להוסיף מעט יותר מים…. טעים אשששש.

שרה (12:14 14.05.2018)

התמונה לא עלתה משום מה. מעלה שוב.

שרה (12:17 14.05.2018)

טעיםםם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:13 14.05.2018)

נראה מעולה! 🙂
תודה שרה.

יעל (12:31 22.03.2019)

היי כמה קמח שיפון מלא וכמה קמח חיטה מלא שמים? וכמות המים? תודה. פעם ראשונה. מפחדת לפשל. ואפשר בתבנית אלומיניום לחלה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 22.03.2019)

היי יעל,
למה את לא מכינה כמו במתכון (אין בו קמח שיפון)? את רוצה להשתמש בקמח שיפון?
הכוונה לתבנית אינגליש קייק מאלומיניום? אם כן אז אפשר.

שרה (08:20 14.05.2018)

היי אפרת,
תודה על האתר הנפלא שלך ועל הספר המשובח.
את הלחם המדהים הזה אני אופה כבר למעלה משנה מקמח כוסמין מלא, לא קונה יותר לחם מוכן… תענוג גדול. אני מכפילה את הכמויות פי אחד וחצי ומקבלת לחם ממש כמו במאפיות (יש לי תבנית לחם מקצועית) .
הולכת עכשיו לנסות אותו עם קמח שיפון מלא. דיווחים בהמשך. יומקסים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:41 14.05.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שרה.
יום מקסים 🌷

אלונה (17:16 4.05.2018)

עשיתי שוב יצא ממש מהמם!! אני כל פעם מחדש מתפעלת עד כמה המתכון מעולה ועד כמה החלות יוצאות מושלם♡

ירדן (17:09 4.05.2018)

אם שכחתי למרוח ביצה ונזכרתי באמצע ושמתי ביצה ושומשום באמצע באפייה והמשכתי באפייה זה יהרוס את החלות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 4.05.2018)

במתכון הזה אין צורך למרוח ביצה אז אין בעיה.

אילנה. (18:37 22.03.2018)

2 דברים בבקשה:
האם יש לך אפשרות להעביר את אפשרות כתיבת התגובה מעל כל התגובות הכתובות? כי ב”ה יש הרבה תגובות וכשאני רוצה להגיב, אני צריכה לדפדף הרבה למטה 🙂
דבר שני, האם השיטה הזו של קיצור ההתפחה מתאים לכל סוגי הלחמים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:56 22.03.2018)

היי אילנה,
אין צורך לגלול כדי לרשום תגובה. אפשר ללחוץ על “הוסף תגובה”. זה נמצא מעל התגובות. ראי צילום מסך.
לגבי ההתפחה, זה לא מתאים לכל סוגי הלחמים.

אילנה. (09:31 5.03.2018)

נראה מעולה!! אין לי מקרוגל בשביל לחמם מעט את הקמחים כפי שציינת במתכון. מה לעשות? בתנור בטח גם אפשר, לא?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 5.03.2018)

כן, אפשר לחמם גם בתנור.
יום מקסים 🙂

מיכל (15:11 23.02.2018)

היי אפרת,
תודה רבה על מתכונים מעולים!
סליחה על הבורות- (פעם ראשונה שמכינה לחם…)- למה הכוונה “להתפיח את הלחם? פשוט לשים בתוך התנור? צריך לכסות עם משהו מעל הלחם?
ואם אין לי תנור, זה יכול לצאת טוב גם בטוסטר אובן?

תודה רבה,
מיכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:06 23.02.2018)

היי מיכל,
בדר”כ כשמתפיחים בצק יש לכסות אותו במגבת. במקרה הזה לא חובה לכסות.
אפשר לאפות כל דבר בטוסטר אובן, צריך רק להכיר אותו. ראי כמה מילים על אפיה בטוסטר אובן.
בהצלחה 🙂

אניה (23:00 27.01.2018)

היי, קודם כל רציתי לומר לך שהכנתי את המתכון שלך למרק לקוסקוס כבר פעמיים ופעמיים יצא מושלם! אבל במתכון הזה האמת התאכזבתי, עשיתי הכל לפי ההוראות אבל עם קמח כוסמין בלבד, שימנתי את תבנית הנייר טרם שפכתי אליה את הבלילה, אבל הלחם עדיין נדבק נורא לתבנית ונהרס לחלוטין… יש לך אולי רעיון למה זה קרה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:28 27.01.2018)

היי אניה,
מאוד מוזר שהלחם נדבק לתבנית. אני מנסה לחשוב מה יכולה להיות הסיבה. בתגובות יש מישהי שהכינה מקמח כוסמין מלא ויצא לה מצוין (היא גם צירפה תמונה). הלחם היה אפוי לגמרי כשהוצאת אותו מהתבנית? המתנת שהוא התקרר לטמפ’ החדר לפני החילוץ מהתבנית?

אניה (08:58 28.01.2018)

לא המתנתי, כתוב במתכון להמתין אחרי החילוץ מהתבנית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 28.01.2018)

נכון אבל ברגע שקשה לחלץ לחם (או עוגה) מתבנית כדאי להמתין שהוא יתקרר לגמרי כי יכול להיות שהוא עדיין לא יציב. מה לגבי האפיה? את בטוחה שהלחם היה אפוי לגמרי או שהיה רך מידי/ נוזלי?

דנה (12:51 26.01.2018)

האמת שאני קצת חוששת משימוש בשמרים אך החלטתי ללכת על זה. החלפתי כוס אחת של קמח מלא בכוס קמח כוסמין. יצא מושלם!! תודה רבה על המתכון ובכלל על אתר נפלא. שבת שלום☺

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 26.01.2018)

שמחה לשמוע!
תודה דנה ושבת שלום 🙂

תמר (13:05 4.01.2018)

היי מתכון מצויין יצא ממש טעים הכנתי עם קמח כוסמין מלא. טרפו אותו !!!
רוצה להכין אותו היום שוב וברצוני להקפיא.. חייב לפרוס את הלחם כדי להקפיא או שאפשר להכניס אותו שלם להקפאה ?
במידה ואפשר שלם להכניס אותו מיד אחרי האפיה או לחכות שיתקרר ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:18 4.01.2018)

היי תמר,
הלחם נראה מעולה 🙂
לא חייבים לפרוס אותו לפני ההקפאה.
יש להמתין שהלחם יתקרר לטמפ’ החדר ורק אז להקפיא אותו.
יום מקסים.

תמר (13:28 4.01.2018)

תודה על הפרגון והמענה המהיר .
סופשבוע נפלא שיהיה 😊

רעות (11:06 19.12.2017)

היי אין לי שיבולת שועל או קוואקר יש תחליף כלשהוא? או ניתן לוותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 19.12.2017)

היי רעות,
אפשר לוותר על הקוואקר.

מלכי (00:32 10.12.2017)

שבוע טוב, אשמח לדעת האם ניתן להכין את הלחם הנ”ל רק מקמח כוסמין?ואיך לדעתך זה אמור לצאת?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:53 10.12.2017)

היי מלכי,
לדעתי זה יעבוד טוב עם קמח כוסמין בלבד.
שבוע נפלא 🙂

טל (14:01 28.11.2017)

מתכון מעולה. יצא לחם דחוס וטעים ובריא. לא היו לי בבית צימוקים אז הוספתי צנוברים ואגוזי מלך וגרעיני דלעת ויצא פשוט תענוג
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (14:15 28.11.2017)

נשמע מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

יעל (12:11 5.10.2017)

היי
אם אין לי תבנית אינגליש קייק יכול ללכת עם תבנית עוגה 20 או 24 עם עיגול באמצע?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:28 5.10.2017)

אני חושבת שתבנית עגולה בקוטר 20 תתאים.

אלה זינגרמן (14:53 24.08.2017)

צהריים טובים, הכנתי את הלחם מחיטה מלאה וקוסמין מלא ויצא נהדר. אם אשלב קוסמין ושיפו מלאן, ייצא גם טוב? האם זה שילוב טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 24.08.2017)

נראה לי שכן.

יעל (12:42 20.08.2017)

היי אפרת
מבחינת מדידה- כוסות/כפיות/כפות- את מתכוונתלמשל לכוסות מדידה לאפייה או לכוסות שתייה רגילות?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:10 20.08.2017)

היי יעל,
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל.
ראי כוס לדוגמה בלינק המצורף – המרת מידות אפיה.

יעל (19:35 27.08.2017)

תודה!! יצא ממש טעים ( אני כבר חולמת חא לקנות יותר לחם:) אבל די נמוך. זה יכול להיות בגלל שהשתמשתי בתבנית אינגליש קייק מסוג הארוך? או כי בתור כף שמרים שמתי 2 כפיות של 5 מ”ל?
בנוסף, אם אני לא רוצה קמח לבן, כדאי לי להחליף רק אותו בכוסמין, את כל הקמח, או לעשות חצי כוסמין חצי מלא?
תודה רבה!!!

IMG-20170823-WA0041

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:15 27.08.2017)

נראה מצוין! אם זה יצא נמוך אז פעם הבאה כדאי להשתמש בתבנית שהיא קצת יותר קצרה.
אני מניחה שאפשר להכין את הלחם מחצי כמות קמח מלא וחצי כמות קמח כוסמין.

אלייה (17:42 23.07.2017)

שלום לך !
האם ניתן להקפיא את הלחם ובאיזה שלב מומלץ להקפיא אם אני מכינה מקמח כוסמין מלא ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:13 23.07.2017)

היי אלייה,
כן, אפשר להקפיא.
מומלץ להקפיא רק לאחר שהלחם התקרר לגמרי לטמפ’ החדר, באותו יום שמכינים.

אלייה (08:20 24.07.2017)

תודה

אלה זינגרמן (11:18 23.07.2017)

שלום יפעת היקרה! האם כדי להכין שתי תבניות של לחם, אצטרך להכפיל את הכמויות? ומבחינת החימום במיקרוגל אחמם דקה אחת במקום 25-30 שניות? ומה לגבי החימום והאפיה בתנור, מה קורה אז מבחינת הזמן? תודה על התשובה

מתכונים ב-10 דקות (13:28 23.07.2017)

היי אלה,
נכון, לשתי תבניות אינגליש קייק יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
מבחינת חימום במיקרוגל, ממליצה לא לשנות (לחמם כ-30 שניות). גם משך האפיה בתנור אינו משתנה אם את אופה ב-2 תבניות. רק חשוב להניח אותן במרכז התנור על אותה רשת.
שבוע נפלא 🙂

hadas123hadas (13:12 26.04.2018)

לחמם על רשת..מה הסוד? מתי יודעים מתי על רשת ומתי על מגש רגיל?
וגם..אין לי מיקרוגל, כמה זמן לשים בתנור ועל איזה חום? (מה המטרה בעצם של החימום במיקרו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:59 26.04.2018)

לאחר שהלחם מוכן יש להוציא אותו מהתבנית ולהניח על רשת התנור והסיבה היא כדי שלא יצטברו אדים בחלק התחתון וירככו אותו, כדי שיהיה פריך במעטפת החיצונית.
פעולת החימום של הקמח מזרזת את התפיחה. אם אין מיקרוגל אפשר להכניס לתנור חם במשך כ-5 דקות, עד שהוא מתחמם (הוא לא צריך להיות חם יותר מידי).

חדוה (11:33 12.07.2017)

אפרת ,האתר שלך מדהים!!!!!
לא מפסיקה להשתמש בו והלחם מוצלח במיוחד,
רציתי לשאול:היכן מומלץ לשמור את הלחם? ולכמה זמן?

מתכונים ב-10 דקות (12:28 12.07.2017)

תודה חדוה, כיף לשמוע 🙂
אם את רוצה לשמור על הלחם טרי כדאי להקפיא אותו.
אם את לא מקפיאה אז מומלץ לעטוף אותו היטב בניילון נצמד או שקית אטומה ולשמור מחוץ למקרר במקום מוצל וקריר. קחי בחשבון שיום למחרת הוא מתחיל קצת להתייבש אבל אפשר לחמם כמה פרוסות כמה שניות במיקרוגל או כמה דקות בתנור.

רחלי (16:54 15.06.2017)

היי,אפשר במקום הלחם להכין את זה כלחמניות?

מתכונים ב-10 דקות (17:01 15.06.2017)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. רצוי להשתמש בתבנית מאפינס מאחר והתערובת דביקה ולא בטוח שניתן ליצור ממנה לחמניות.

שני (20:26 1.06.2017)

היי, האם אפשר להשתמש בקמח שיפון מלא? ואם כן, באילו כמויות עם הקמח הרגיל?

מתכונים ב-10 דקות (20:42 1.06.2017)

אני מניחה שכן. באותה כמות של הקמח המלא.

מירי (16:06 15.05.2017)

כמה קלוריות בערך לפרוסה?

מתכונים ב-10 דקות (19:04 15.05.2017)

אם מחלקים ל15 פרוסות אז כל פרוסה בסביבות 130 קלוריות (בלי אגוזים וצימוקים – 100 קלוריות).

ענת (16:14 10.05.2017)

אפרת,
אפשר להחליף את השמרים בסודה לשתיה או משהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות (16:17 10.05.2017)

היי ענת,
במקרה הזה לא מומלץ להמיר את השמרים, זה ישנה את כל המרקם של הלחם.

אודליה (23:27 20.03.2017)

היי אפרת, אם משתמשים בקמה 70% או 80%, אז משתמשים רק בזה ולא מוסיפים קמח לבן? או שרצוי להוסיף קמח לבן בכל זאת? שאלה נוספת, קצת קשה, וסליחה, אבל את חושבת שאולי אפשר להכין עם הבצק הזה לחמניות כמו בגטים במקום “כיכר” אחד? ואם כן איך מכינים? וכמה את חושבת יצאו מהכמות הזאת (אכין בלי האגוזים וצימוקים)? תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (10:12 21.03.2017)

היי אודליה,
במתכון הזה אפשר להשתמש רק בקמח 70%.
במקרה הזה כדאי להכין בתבנית אינגליש קייק כי הבצק יוצא דביק וקשה ליצור ממנו צורה. הלחם גם יוצא מעט “כבד” ופחות אוורירי ולכן לא מתאים לבאגטים.
את יכולה להכין צורה של באגטים מהבצק של החלה.

עדי (15:51 16.03.2017)

עשיתי עם קמח מלא וכוסמין ויצא אחלה! קל ופשוט. תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:53 16.03.2017)

תודה עדי, שמחה שיצא טעים 🙂

אורנה (19:52 5.03.2017)

היי
רציתי לדעת אם אני אופה בטורבו הזמן יותר קצר או שאותו דבר
ואיך אני יודעת שהלחם מוכן כי זה שונה מתנור לתנור

מתכונים ב-10 דקות (20:37 5.03.2017)

היי אורנה,
אם את אופה בטורבו אז יכול להיות שזמן האפיה יתקצר ב5-10 דקות אבל בכל מקרה מומלץ לאפות בתוכנית האפיה הרגילה (קו עליון וקו תחתון) כי טורבו עלול לייבש את הלחם.
כעבור 40 דקות הלחם אמור להיות מוכן. אפשר לנעוץ קיסם במרכז הלחם ואפשר לראות שהחלק העליון קשה ושחום.

eshefrat (16:27 19.02.2017)

תודה רבה

אפרת (13:07 19.02.2017)

אם אין לי שיבולת שועל וקווקר – יש מוצר שניתן לשים כתחליף?

מתכונים ב-10 דקות (13:09 19.02.2017)

היי אפרת,
אפשר פשוט לוותר על זה ולהכין בלי.

דורית (20:08 13.02.2017)

חייבת לעדכן שיצא מהתנור לאחר שהכנתי עם הכוסמין המלא ויצא מושלם. כולי נרגשת כי זאת הפעם הראשונה שהכנתי לחם מאחר ומאוד חששתי מהמתכונים המסובכים וכעת, בזכותך , משפחתי נהנתה מלחם טרי ומזין…
תודה רבה לך, את ענקית! תבורכי!

מתכונים ב-10 דקות (20:29 13.02.2017)

איזה כיף לשמוע!
תודה דורית 🙂

דורית (13:48 13.02.2017)

היי אפרת המדהימה
רציתי לוודא, למרות שאני יודעת שזה נשאל, אך מכינה לחם לראשונה בחיי:), האם אפשר להכין את הלחם אך ורק מקמח כוסמין מלא( רשמת שמכוסמין, אך לא ברור האם מכוסמין מלא)?

מתכונים ב-10 דקות (15:27 13.02.2017)

היי דורית,
אפשר להכין מקמח כוסמין מלא בלבד.
בהצלחה 🙂

ענת (17:14 6.02.2017)

אפרת מדהימה,
פעם שנייה שאני מכינה ויצא מדהים. תודה
הכנתי מקמח מלא נטו – אומנם יצא פחות אוורירי ובכל זאת יצא לגמרי טעים! חוסל תוך יום 🙂
יש סיכוי שהמתכון רלוונטי גם לכמויות גדולות יותר (קילו קמח ויותר)?

מתכונים ב-10 דקות (17:44 6.02.2017)

שמחה שיצא טעים גם עם קמח מלא בלבד.
לא אמורה להיות בעיה להכפיל כמויות, רק חשוב לרשום את הכמויות מראש כדי לא להתבלבל (מניסיון 🙂 ).

ענת (19:57 6.02.2017)

תודה על התגובה המהירה!

יוני (10:07 27.01.2017)

חבל על הזמן. מתכון מעולה אחד מיני רבים .אני חי בחו”ל ואני ממש שמח לעקוב ולבשל לפי המתכונים שלכם . כאן יש בעיה של מוצרים הדרושים למתכונים. משתדל לאלתר. כל טוב

מתכונים ב-10 דקות (10:31 27.01.2017)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה יוני ושבת שלום

נירה (15:55 25.01.2017)

שלום

אפשר באופה לחם?

מתכונים ב-10 דקות (16:04 25.01.2017)

נראה לי שכן.

אולגה (12:54 20.01.2017)

חזרתי לעדכן, יצא מושלם!

מתכונים ב-10 דקות (13:41 20.01.2017)

תודה אולגה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום

אולגה (11:00 20.01.2017)

היי, אני התבלבלתי וקניתי קמח תופח מלא.
העזתי ועשיתי באותם יחסים כמו במתכון. עכשיו בתנור. מקווה מאוד שיצא בסדר.
יתכן ולא יצליח??

מתכונים ב-10 דקות (11:08 20.01.2017)

הכל יהיה בסדר 🙂

ציפי (10:03 19.01.2017)

נראה טעים☺
ניתן לוותר על הקמח הלבן?

מתכונים ב-10 דקות (10:11 19.01.2017)

היי ציפי,
אפשר אבל יכול להיות שהמרקם ייצא קצת יותר דחוס.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא ואז התוצאה תהיה מוצלחת יותר.
יום נפלא 🙂

אביטל (15:53 18.01.2017)

רציתי לשאול זה לחם קל מבחינת קלוריות מה הערך הקלורי שלהם?

מתכונים ב-10 דקות (16:07 18.01.2017)

היי אביטל,
זה לא לחם קל (לחם קל הוא מלא באוויר). זה לחם שהוא קצת יותר “דחוס” ומשביע.
אם מחלקים ל15 פרוסות אז כל פרוסה בסביבות 130 קלוריות (בלי אגוזים וצימוקים – 100 קלוריות).

אורנה (14:07 14.01.2017)

אחלה מתכון. בתור מי שבורחת ממתכונים שהמילה “שמרים” מופיעה בהם, ניסיתי הצלחתי ואשתמש במתכון שוב

מתכונים ב-10 דקות (14:33 14.01.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורנה

רונית (21:27 12.01.2017)

מתח לפזר את התוספת מלמעלה? לפני/לאחר האפייה

מתכונים ב-10 דקות (21:57 12.01.2017)

לפני האפיה.

שירה (12:07 12.01.2017)

שלום הדס
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקמח המלא בקמח שיפון באותו היחס .או כוס אחת ועוד כוס כוסמין?

מתכונים ב-10 דקות (13:50 12.01.2017)

היי שירה,
ממליצה לשלב בין שיפון לכוסמין.

zipi (08:37 12.01.2017)

מה ניתן לשים במקום שמרים? תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:46 12.01.2017)

במקרה הזה לא ניתן לוותר על השמרים כי זה מה שעושה את מרקם הלחם. אפשר להשתמש בקמח שמרים אם יש לך (בכמות של 2+3/4) ואז אפשר לוותר על השמרים (אגב יש היום קמח שמרים בשילוב 50% חיטה מלאה של אסם).

zipi (15:35 12.01.2017)

אני מבינה לשים קמח שמרים של אוסם 2 כוסות ו3/4. במקום הקמח והשמרים שמצויינים במתכון. והמשך ביצוע המתכן אותו הדבר.? תודה על המענה המהיר אין עליך….

מתכונים ב-10 דקות (16:55 12.01.2017)

נכון 🙂

מור (14:19 25.01.2017)

היי, אז אם הבנתי נכון, כשאני משתמשת בקמח מלא עם שמרים לשים 2 כוסות ממנו ועוד 3/4 כוס של קמח להן עם שמרים? או אפשר עם קמח רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (14:29 25.01.2017)

היי מור,
אם זה קמח מלא עד 70% – אפשר לשים 2+3/4 כוסות מהקמח.
אם זה קמח מלא 100% – יש לשים 2 כוסות מהקמח + 3/4 כוס קמח לבן + שליש כף שמרים יבשים.
כמובן שיש לוותר על כף השמרים שרשומה במתכון.

לטם (08:38 11.01.2017)

היי, אם אני משתמשת בקמח כוסמין אז לא צריך להוסיף גם קמח לבן?
ואם אני משתמשת בקמח מלא את אפשר להוסיף או לבן או כוסמין?

מתכונים ב-10 דקות (09:22 11.01.2017)

היי לטם,
אפשר להכין את הלחם רק מקמח כוסמין ולשים 2+3/4 כוסות.
אם את משתמשת בקמח מלא רצוי להוסיף קמח לבן ביחס שרשום במתכון.
יום נפלא 🙂

רונית (14:10 10.01.2017)

סוף סוף הוא הגיע. ידעתי שיצוץ מתישהו. המתכון האולטימטיבי ללחם בריאות, קל ומהיר הכנה, כמו שאני אוהבת!
תודה על המתכון הנפלא, הולכת להשתמש בו הרבה.

מתכונים ב-10 דקות (15:16 10.01.2017)

תודה רונית, שמחה שאהבת 🙂

מיטל (11:58 10.01.2017)

שלום,
האם אפשר לוותר על הקמח המלא?
מה אפשר במקום?
תודה
מיטל

מתכונים ב-10 דקות (12:36 10.01.2017)

היי מיטל,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין ואני מניחה שאפשר להכין את זה גם מקמח רגיל.

שפרה (18:13 8.01.2017)

שלום אפרת . וסליחה על ההפרעה . אין לי מיקרוגל מה אעשה כתחליף?

מתכונים ב-10 דקות (19:32 8.01.2017)

היי שפרה,
אפשר לשים את הקמח בתנור חם במשך כ-5 דקות, עד שהוא מתחמם (הוא לא צריך להיות חם יותר מידי).

דבי (14:32 8.01.2017)

הרבה תודה!

אבל רציתי לשאול מתי כן אופים בטורבו?
יש לך מושג כמה כפות או כפיות זה 25 גר’ שמרים טריים?
אם את לא יודעת אני אבדוק.

שוב תודה רבה לך!

מתכונים ב-10 דקות (14:42 8.01.2017)

מומלץ לאפות בטורבו כשאופים כמה דברים ביחד (בשני מגשים) ואז המאוורר שמופעל אמור לפזר את החום באופן אחיד.
בדר”כ קוביה או שקית שמרים גרגירים זה 50 גרם אז יש לשים חצי קוביה/שקית (אין לי מושג כמה זה בכפות).

ענת (14:10 8.01.2017)

נראה טעים!
יש מצב לוותר על הקמח הלבן והקוואקר? בתחליף אחר אולי?

מתכונים ב-10 דקות (14:30 8.01.2017)

היי ענת,
אפשר לוותר על הקוואקר. לגבי הקמח הלבן, אפיה עם קמח מלא בלבד עלולה לגרום ללחם לצאת דחוס מידי.
אם יש לך קמח כוסמין אפשר להשתמש בו.

דבי (13:54 8.01.2017)

תודה תודה!

דבי (13:54 8.01.2017)

עוד דבר!

אפשר מקמח כוסמין?

דבי (13:50 8.01.2017)

הי אפרת!

מתחשק לי להכין מתי שהוא ואני רוצה להיות מוכנה.
כמה לשים שמרים משקית שמרית?
באיזה תוכנית אופים? אני רגילה לאפות בתכנית עם פיזור חום.
איך יודעים שהלחם מוכן (או חלה)?
כבר קרה לי שחלה נראתה מוכנה אך בפנים עדין לא הייתה מוכנה.

תודה לך!

מתכונים ב-10 דקות (14:29 8.01.2017)

היי דבי,
אפשר לשים 25 גרם שמרים טריים.
עדיף לאפות בתוכנית אפיה הרגילה (קו עליון וקו תחתון). את מתכוונת שאת אופה בטורבו? אם כן, קחי בחשבון שלפעמים אפיה בתוכנית הזאת גורמת לאפיה מהירה של החלק החיצוני אך מבפנים לפעמים זה עדיין לא אפוי לגמרי.
אחרי 40 דקות בתנור שחומם מראש ל190 מעלות, הלחם אמור להיות אפוי. הוא נהיה פריך במעטפת החיצונית, כולל בתחתית. חשוב להניח לו להתקרר לגמרי ואז הוא גם מתייצב.
לגבי החלה שאפית ולא היתה מוכנה, אפית אותה במקרה בטורבו?
אפשר להכין מקמח כוסמין.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.